Linlithgow Palace

Bokad mer än 50 gånger förra veckan

Linlithgow Palace

Linlithgow Palace: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Edinburgh: The Outlander Experience Guidad tur

Från Edinburgh: The Outlander Experience Guidad tur

Från centrala Edinburgh hoppar du ombord på en luftkonditionerad buss och följer i Jamie och Claires fotspår och stannar till vid den vackra byn Falkland, som ligger inbäddad mellan de två Lomond Hills i Howe of Fife. Fans av Outlander kommer att känna igen Falkland som stand-in för Inverness, där Claire och Frank smekmånad. Vår andra plats för dagen är byn Culross. Flera delar av Culross används för att skildra byn Cranesmuir, främst under säsong 1 av Outlander. Under din tid här kommer du att märka att många av scenerna kommer till liv när du kliver in på den faktiska inspelningsplatsen för showen. Utforska Blackness Castle*, den rika historien innanför slottets murar och lär dig om dess mångfunktionella historia som lordbostad, garnisonsfästning och statsfängelse. Fans av Outlander kanske också känner igen att exteriören utgjorde Fort William, Black Jack Randalls illavarslande högkvarter. Turen fortsätter till staden Linlithgow, känd för sitt palats, Mary Queen of Scots födelseplats. Här har Outlander-fansen möjlighet att se Linlithgow Palace, som används som kuliss för det ökända Wentworth-fängelset i Outlander. Det var på Linlithgow Palace som Outlanders Jamie hölls fången och torterades av Black Jack Randall, en av de mest intensiva scenerna som filmades under tv-serien. Njut av lite tid för förfriskningar och utforskning innan nästa stopp. Vår sista plats för dagen är Midhope Castle, ett måste för Outlander-fans. Midhope Castle är den externa platsen för familjen Frasers hem som kallas Lallybroch. Tillbringa tid på slottet för foton och leva ut din Outlander-fantasi När du återvänder till Edinburgh kan du fråga om vägen till Bakehouse Close, en plats som i den tredje serien av Outlander är Jamies tryckeri. *Vid vissa tillfällen kan BLACKNESS CASTLE bytas ut mot DOUNE CASTLE *Midhope Castle är endast tillgängligt mars-december

Från Edinburgh: Glenfinnan-viadukten och dagsutflykt till Highlands

Från Edinburgh: Glenfinnan-viadukten och dagsutflykt till Highlands

Ta in de fantastiska platserna i Highland som blivit kända genom filmserierna om Harry Potter och James Bond på en dagsutflykt från Edinburgh. Passera kända landmärken som Linlithgow Palace, de mytomspunna Kelpies och det dramatiskt upphöjda Stirling Castle. Kör norrut genom Glencoe medan din chaufför/guide pekar ut inspelningsplatserna för James Bond- och Harry Potter-filmerna. Stanna i Fort William-området för lunch innan en kort bilresa till Glenfinnan Viaduct som blev känd från sina scener i Harry Potter-filmerna från inspelningen av Hogwarts Express. Ta en kort promenad till utsiktspunkten där du har enastående utsikt över Loch Shiel och över viadukten i tid för Jacobite Steam-tågets passage*. På vägen hem får du tid att koppla av och njuta av landskapet i Highland. Det sista stoppet är i den historiska staden Pitlochry innan du fortsätter hem över Firth of Forth längs UNESCO Forth Rail Bridge på väg tillbaka till Edinburgh. *Observera att Jacobite Steam Train drivs av ett separat företag och även om vår tur är planerad för att se detta kan vi inte garantera att tåget kommer att köra samma dag som din tur. Denna tjänst är säsongsbetonad och körs från torsdag 28 mars till fredag 25 oktober 2024.

Från Edinburgh: Utflykt till inspelningsplatserna för "Outlander"

Från Edinburgh: Utflykt till inspelningsplatserna för "Outlander"

Följ med en lokal guide och upptäck några av de fantastiska inspelningsplatserna från den populära TV-serien "Outlander". Beundra utsikten från Doune Castle, Blackness Castle och de pittoreska byarna Culross och Falkand på en tur som avgår från Edinburgh. Åk från Edinburgh tidigt på morgonen för en resa till några av de mest kända platserna från serien. Återupplev några av dina favoritögonblick från serien samtidigt som du får insikt i varje plats historia från din lokala guide. Res sedan till Doune Castle, eller Castle Leoch, som också var med som Winterfell i "Game of Thrones" och som slottet i "Monty Python and the Holy Grail". Du har möjlighet att gå in i slottet eller bara beundra det från utsidan. Därefter reser ni till det gamla kungariket Fife, ett område med stor historisk betydelse. Gör ett stopp i Culross, där Claire anklagades för häxeri i byn Cranesmuir. Beundra ett av de mest kompletta exemplen på en typisk borg från 1600- och 1700-talen som finns kvar i Skottland idag. Det näst sista stoppet är den charmiga byn Falkland, som användes som inspelningsplats för 1940-talets Inverness. Beundra några av de 28 kulturminnesmärkta byggnaderna, som visar deras nationella historiska och arkitektoniska betydelse. Slutligen besöker du Blackness Castle som ligger på en strategisk punkt med utsikt över Blackness Bay. Hoppa sedan på bussen igen och koppla av på återresan till Edinburgh.

Från Edinburgh: Outlander Adventure dagstur med inträde

Från Edinburgh: Outlander Adventure dagstur med inträde

Dags för ditt eget Outlander-äventyr. Du lämnar Edinburgh och börjar följa spåret av inspelningsplatser som finns med i TV-serien Outlander. Först reser vi till en plats som inte behöver någon närmare presentation: Midhope Castle*, känt som Jamies vackra hem Lallybroch. Och du kommer att få ett varmare välkomnande än vad han fick. Den mysiga interiören i huset har återskapats i filmstudiorna. I verkligheten kan besökare inte utforska slottsruinerna, men du kan sitta på Lallybrochs ikoniska trappsteg och vänta på att Jamie eller Claire ska gå genom den vackra valvporten på innergården. Vi åker sedan genom den charmiga landsbygden till Blackness Castle. Det är en imponerande fästning som är känd som "skeppet som aldrig seglade" eftersom det liknar en gigantisk stenbåt. Du har tid att gå längs vallarna och utforska Jack Randalls fiktiva högkvarter. Hoppas bara att du inte stöter på honom... Nästa stopp är Linlithgow Palace, även känt som Wentworth-fängelset. Det är också här du äter lunch, så prova lokala specialiteter eller ha picknick vid sjön och ta ett foto av ruinerna av Mary Queen of Scots födelseplats. På väg norrut passerar vi Stirling Castle och Wallace Monument till **Doune Castle, eller som det kallas i Outlander, Castle Leoch. Denna formidabla byggnad är hem åt Colum MacKenzie och hans klan i 1700-talets episoder. När du besöker slottet kan du ta del av dess verkliga historia och få en inblick i hur en skotsk greve levde på 1300-talet. Det finns också en utmärkt audioguide som beskriver hur detta slott användes som inspelningsplats för Monty Python och den heliga graalen. Res tillbaka i tiden ännu en gång när din chaufför-guide tar dig till Culross. Denna i stort sett oförändrade 1500-talsby har utsikt över havet och är den fiktiva staden Cranesmuir. Du har tid att besöka Claires örtagård, utforska palatset eller vandra på de gamla gatorna medan du föreställer dig hur livet måste ha varit för 400 år sedan. Därefter åker vi tillbaka till Edinburgh, dit vi anländer sent på eftermiddagen.

Från Edinburgh: "Outlander"-tur med palats och jakobiter

Från Edinburgh: "Outlander"-tur med palats och jakobiter

Vi börjar vår dag i Edinburgh med avgång från Royal Mile och tar in några av sevärdheterna i Skottlands huvudstad när vi åker till vårt första stopp för dagen; Midhope Castle*. Detta tornhus från 1500-talet var bakgrunden till Lallybroch, Jamie Frasers familjehem. Tillbringa tid här för att ta foton och insupa atmosfären och håll utkik efter Jamie, för säkerhets skull. Därifrån fortsätter vi till Blackness, där Blackness Castle ligger. I Outlander används Blackness Castle som kuliss för Fort William, Black Jack Randalls högkvarter. Det har också förekommit i Hamlet och är känt som "skeppet som aldrig seglade" på grund av sin distinkta båtliknande form som sticker ut i Forth. Titta nedför Forth mot Edinburgh och se alla de tre Forth-broarna, som representerar tre århundraden av skotsk ingenjörskonst och förbinder Lothians med kungariket Fife. Vår Outlander-tur går västerut, till Royal Burgh of Linlithgow, där du får möjlighet att besöka Linlithgow Palace, Outlanders Wentworth-fängelse. Palatset användes ursprungligen som en avkopplande tillflyktsort för kungafamiljen på resor mellan Edinburgh och Stirling Castle. Från de imponerande tornen har man utsikt över ett fantastiskt landskap. Vi kommer också att tillbringa tillräckligt med tid här i Linlithgow för att du ska kunna äta lunch och utforska staden. Efter en kort resa vidare västerut kommer vi till Callendar House nära Falkirk, som användes som kök i hertigen av Sandringhams hem i säsong 2 av serien. Denna vackra herrgård har traditionell skotsk arkitektur med inslag som påminner om ett franskt renässansslott. Vi reser sedan norrut över till andra sidan Forth och besöker Royal Burgh of Culross. Den lilla byn är utan tvekan det bästa exemplet på en 1600-talsby i Skottland. Trädgårdarna här används som Claires örtagård och Mercat Cross i byn Cranesmuir i Outlanders. Vi återvänder sedan till andra sidan av Forth och besöker Hopetoun House, som i Outlander är hertigen av Sandringhams hem. Detta fantastiska herrgård ligger i ett över 100 hektar stort designat landskap och återspeglar några av de skotska arkitekterna Sir William Bruce och William Adams briljanta arbete. På vår återresa till Edinburgh på kvällen passerar vi Forth Bridges. Dessa tre broar används för att förbinda Lothians med kungariket Fife och representerar tre århundraden av skotsk ingenjörskonst, där den nyaste bron, Queensferry Crossing, blev klar först 2017. Efter detta återvänder vi till Edinburgh där vår Outlander-turné tar slut.

Från Edinburgh: Loch Ness och Highlands-tur med kryssning

Från Edinburgh: Loch Ness och Highlands-tur med kryssning

Du lämnar Edinburghs kullerstensgator och åker förbi Linlithgow Palace och Stirling Castle. Denna region är genomsyrad av historia, så luta dig tillbaka och koppla av medan din chaufför-guide underhåller dig med berättelser om Mary Queen of Scots, William Wallace och skotsk folklore. Om du håller utkik kan du få en skymt av Kelpies. Dessa 30 meter höga skulpturer av hästhuvuden måste ses för att man ska kunna tro dem. Din chaufför-guide tar dig till deras favoritstopp i Loch Lomond och Trossachs nationalpark där du kan ta en kopp kaffe och njuta av utsikten. Efter detta stopp är det dags att göra kameran redo. För när du reser norrut in i högländerna blir landskapet plötsligt mer provocerande. Skimrande sjöar, karga berg, skogsbeklädda gläntor: allt är så vackert att det är lätt att glömma att det här en gång var slagfält för hårt prövade klaner i högländerna. Ni stannar till i Glencoe, ett av de mest berömda landmärkena i hela Skottland. Detta vackra område har branta sluttningar och fotogeniska toppar. Din chaufför-guide kanske berättar den tragiska historien som har hemsökt denna dal i över 300 år. Ni åker sedan in i glaciärdalen Great Glen och passerar i skuggan av Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg. Efter denna visuella fest av mäktiga lutningar anländer du till Fort Augustus vid stranden av Loch Ness. Loch Ness är 23 miles lång och över 700 fot djup och är den största lochen i volym i Skottland. Du har cirka en och en halv timme på dig här. Du kan leta efter det ökända monstret på en avkopplande båtkryssning*, vandra runt sjöns stränder i din egen takt och äta en bit mat. Resan söderut är full av klassiska landskap från Highland. Du färdas genom den kurviga nationalparken Cairngorms, längs Loch Laggan och förbi Blair Castle. Bland de höga träden i Perthshire tar du en sista förfriskningspaus innan du åker längs UNESCO:s Forth Rail Bridge och tillbaka till Edinburgh. *Loch Ness-båtkryssningen är väderberoende och kan ställas in utan föregående meddelande. Rutten kan komma att ändras vid vissa tillfällen.

Från Glasgow: Outlander Adventure Tour med biljetter

Från Glasgow: Outlander Adventure Tour med biljetter

Vi lämnar Glasgow och börjar följa spåren från de mest kända inspelningsplatserna i TV-serien Outlander. Resan tar dig förbi Stirling Castle och Wallace-monumentet till Doune Castle**, eller som det kallas i Outlander, Castle Leoch. Denna formidabla byggnad ger dig en inblick i levnadsförhållandena för en skotsk jarl på 1300-talet. Du kan också lyssna på en utmärkt audioguide om hur detta slott användes som inspelningsplats för Monty Python och den heliga graalen. På väg norrut stannar vi för lunch i den lilla staden Falkland för att återuppleva de första scenerna i showen, där Falkland representerar 1940-talets Inverness. Se om du kan känna igen de bekanta sevärdheterna som Mrs Baird's Guesthouses och Bruce Fountain. Midhope Castle* är din nästa höjdpunkt. Husets mysiga interiör har återskapats i filmstudiorna. I verkligheten kan besökare inte utforska slottsruinerna, istället kan du sitta på den ikoniska trappan till Lallybroch och vänta på att Jamie eller Claire ska gå genom den vackra valvporten på innergården. Vi åker sedan den korta sträckan till Blackness Castle. Det är ett imponerande slott som är känt som "skeppet som aldrig seglade" eftersom det liknar en gigantisk stenbåt. Du har tid att gå längs vallarna och utforska Jack Randalls fiktiva högkvarter. Res sedan tillbaka i tiden ännu en gång när din chaufför-guide tar dig till charmiga Culross. I Outlander är Culross den fiktiva byn Cranesmuir och hemvist för Geillis Duncan och hennes olycklige make Arthur. Titta noga när du utforskar stadens kullerstensgator så kanske du hittar Claires örtagård bakom det imponerande historiska Culross Palace. Efter en inblick i de landskap och berättelser som inspirerade Outlander återvänder vi till Glasgow tidigt på kvällen.

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glencoe och högländerna

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glencoe och högländerna

Ge dig ut på en hisnande resa genom Skottland på en dagsutflykt från Edinburgh. Kör mot nordväst och passera berömda landmärken som Linlithgow Palace, Mary Queen of Scots födelseplats, de mystiska Kelpies och det dramatiskt belägna Stirling Castle. Fortsätt norrut och anlända till Glencoe för några foton av de dramatiska åsarna som kallas Three Sisters. Stanna till i Fort William-området för lunch innan du beger dig in i den naturliga skönheten i Great Glen och passerar Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis. Kör vidare in i det skotska höglandet och anländer till den lilla pittoreska byn Fort Augustus vid den sydvästra änden av Loch Ness. Välj att delta i en valfri båtkryssning här. På vägen tillbaka till Edinburgh kan du koppla av och njuta av det skotska höglandslandskapet. Stanna för en sista förfriskning i den historiska staden Pitlochry innan du fortsätter resan hem över Firth of Forth längs UNESCO Forth Rail Bridge.

Från Edinburgh: Isle of Skye 3-dagarstur med boende

Från Edinburgh: Isle of Skye 3-dagarstur med boende

Dag 1: Du lämnar Edinburgh och reser västerut. Denna del av resan är en dröm för historieälskare. Du passerar Stirling Castle, Wallace Monument och Doune Castle, innan du stannar i Callander för förfriskningar. Därefter beger vi oss norrut genom det fantastiska landskapet kring Loch Lubnaig och upp till den vilda ödsligheten på Rannoch Moor. Vi fortsätter genom det spektakulära bergspasset Glencoe, där den stora massakern på klanen MacDonald ägde rum 1692. Och efter lunch passerar vi Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, och beger oss in i Great Glen. På vägen västerut passerar vi de fem systrarna i Kintail. Sedan stannar ni till vid det berömda Eilean Donan Castle*, ett av Skottlands mest fotograferade slott. När du korsar bron till Skye följer du den dramatiska kustlinjen mot öns huvudstad Portree. Och efter all denna hisnande skönhet släpps du av vid ditt boende tidigt på kvällen med tillräckligt med tid för att gå ut och utforska staden. Dag 2: Idag är en flexibel dag på Skye, och din chaufför-guide ser till att du tar en unik rutt som passar vädret, de lokala händelserna och din grupps intressen. Du kan resa norrut till Trotternish Ridge och vidare. Här finns geologiska underverk som Old Man of Storr, Kilt Rock och det fantastiska bergspasset Quiraing. Eller så kan din guide ta dig tillbaka i tiden och lära dig mer om legenderna och klankulturen kring Dunvegan Castle, klanen MacLeods hem från 1200-talet. Ni återvänder till Portree på kvällen. Dag 3: Du reser söderut genom Cuillin Hills och tillbaka till fastlandet för en fantastisk utsikt över Loch Duich och de fem systrarna i Kintail. Ni besöker Loch Ness för lunch och chansen att se "Nessie"! * Färden går söderut genom Grampianbergen längs Loch Laggan, som nu är känd som "Monarch of the Glen Country" innan ni passerar Dalwhinnie och vidare förbi Blair Castle. Vi stannar för förfriskningar i en av Perthshire-byarna innan vi kör förbi Perth, över Firth of Forth och tillbaka till Edinburgh.

Från Edinburgh: Loch Lomond, Höglandet och Stirling Castle

Från Edinburgh: Loch Lomond, Höglandet och Stirling Castle

Utforska Skottlands högländer på denna dagsutflykt från Edinburgh. Res ombord på en luftkonditionerad buss till sevärdheter som Loch Lomond. Beundra utsikten över Doune Castle och Stirling Castle längs vägen. Plockas upp i centrala Edinburgh och gå ombord på en buss med gott om benutrymme. Vårt första stopp på dagen är vid Kelpies, beundra dessa formskiftande vattenvarelser och lära dig om ursprunget till dessa mytiska varelser. Vi fortsätter sedan vår resa västerut och stannar till vid stranden av Loch Lomond, Storbritanniens största sötvattensområde. Ha ledig tid där du kan köpa en båttur eller utforska Loch Lomond. Kör genom Trossachs-området som nyligen utsågs till en nationalpark, det är en plats där det magnifika landskapet har avfyrat fantasin hos författare och konstnärer i århundraden. Fortsätt till byn Aberfoyle, porten till Trossachs. Ta in dess lochs, glens och ljungtäckta berg i detta område som är välkänt som Highlands i miniatyr. Platsen var bakgrunden för filmer som 'Rob Roy' och 'The Lady of the Lake. Res genom staden Callander och förbi Doune Castle, som finns med i filmen 'Monty Python och den heliga gralen'. På toppen av en vulkanisk sten sitter det historiska Stirling Castle. Ha en timmes ledig tid att besöka slottet eller köpa en förfriskning i slottets Unicorn Café. Snäpp bilder av fantastisk utsikt över Forth Valley, detta är platsen för William Wallace berömda seger 1297, hem till Wallace Monument, en 200 fot hyllning till mannen som odödliggjordes i filmen Braveheart. Gå söderut när du åker tillbaka till Edinburgh medan du lyssnar på skotsk musik. Titta ut genom fönstret för att se Bannockburn, scenen för Robert Bruce berömda seger över engelska 1314 och Linlithgow Palace, födelseplatsen för Mary Queen of Scots.

23 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Linlithgow Palace

Linlithgow Palace: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Edinburgh: The Outlander Experience Guidad tur

Från Edinburgh: The Outlander Experience Guidad tur

Från centrala Edinburgh hoppar du ombord på en luftkonditionerad buss och följer i Jamie och Claires fotspår och stannar till vid den vackra byn Falkland, som ligger inbäddad mellan de två Lomond Hills i Howe of Fife. Fans av Outlander kommer att känna igen Falkland som stand-in för Inverness, där Claire och Frank smekmånad. Vår andra plats för dagen är byn Culross. Flera delar av Culross används för att skildra byn Cranesmuir, främst under säsong 1 av Outlander. Under din tid här kommer du att märka att många av scenerna kommer till liv när du kliver in på den faktiska inspelningsplatsen för showen. Utforska Blackness Castle*, den rika historien innanför slottets murar och lär dig om dess mångfunktionella historia som lordbostad, garnisonsfästning och statsfängelse. Fans av Outlander kanske också känner igen att exteriören utgjorde Fort William, Black Jack Randalls illavarslande högkvarter. Turen fortsätter till staden Linlithgow, känd för sitt palats, Mary Queen of Scots födelseplats. Här har Outlander-fansen möjlighet att se Linlithgow Palace, som används som kuliss för det ökända Wentworth-fängelset i Outlander. Det var på Linlithgow Palace som Outlanders Jamie hölls fången och torterades av Black Jack Randall, en av de mest intensiva scenerna som filmades under tv-serien. Njut av lite tid för förfriskningar och utforskning innan nästa stopp. Vår sista plats för dagen är Midhope Castle, ett måste för Outlander-fans. Midhope Castle är den externa platsen för familjen Frasers hem som kallas Lallybroch. Tillbringa tid på slottet för foton och leva ut din Outlander-fantasi När du återvänder till Edinburgh kan du fråga om vägen till Bakehouse Close, en plats som i den tredje serien av Outlander är Jamies tryckeri. *Vid vissa tillfällen kan BLACKNESS CASTLE bytas ut mot DOUNE CASTLE *Midhope Castle är endast tillgängligt mars-december

Från Edinburgh: Glenfinnan-viadukten och dagsutflykt till Highlands

Från Edinburgh: Glenfinnan-viadukten och dagsutflykt till Highlands

Ta in de fantastiska platserna i Highland som blivit kända genom filmserierna om Harry Potter och James Bond på en dagsutflykt från Edinburgh. Passera kända landmärken som Linlithgow Palace, de mytomspunna Kelpies och det dramatiskt upphöjda Stirling Castle. Kör norrut genom Glencoe medan din chaufför/guide pekar ut inspelningsplatserna för James Bond- och Harry Potter-filmerna. Stanna i Fort William-området för lunch innan en kort bilresa till Glenfinnan Viaduct som blev känd från sina scener i Harry Potter-filmerna från inspelningen av Hogwarts Express. Ta en kort promenad till utsiktspunkten där du har enastående utsikt över Loch Shiel och över viadukten i tid för Jacobite Steam-tågets passage*. På vägen hem får du tid att koppla av och njuta av landskapet i Highland. Det sista stoppet är i den historiska staden Pitlochry innan du fortsätter hem över Firth of Forth längs UNESCO Forth Rail Bridge på väg tillbaka till Edinburgh. *Observera att Jacobite Steam Train drivs av ett separat företag och även om vår tur är planerad för att se detta kan vi inte garantera att tåget kommer att köra samma dag som din tur. Denna tjänst är säsongsbetonad och körs från torsdag 28 mars till fredag 25 oktober 2024.

Från Edinburgh: Utflykt till inspelningsplatserna för "Outlander"

Från Edinburgh: Utflykt till inspelningsplatserna för "Outlander"

Följ med en lokal guide och upptäck några av de fantastiska inspelningsplatserna från den populära TV-serien "Outlander". Beundra utsikten från Doune Castle, Blackness Castle och de pittoreska byarna Culross och Falkand på en tur som avgår från Edinburgh. Åk från Edinburgh tidigt på morgonen för en resa till några av de mest kända platserna från serien. Återupplev några av dina favoritögonblick från serien samtidigt som du får insikt i varje plats historia från din lokala guide. Res sedan till Doune Castle, eller Castle Leoch, som också var med som Winterfell i "Game of Thrones" och som slottet i "Monty Python and the Holy Grail". Du har möjlighet att gå in i slottet eller bara beundra det från utsidan. Därefter reser ni till det gamla kungariket Fife, ett område med stor historisk betydelse. Gör ett stopp i Culross, där Claire anklagades för häxeri i byn Cranesmuir. Beundra ett av de mest kompletta exemplen på en typisk borg från 1600- och 1700-talen som finns kvar i Skottland idag. Det näst sista stoppet är den charmiga byn Falkland, som användes som inspelningsplats för 1940-talets Inverness. Beundra några av de 28 kulturminnesmärkta byggnaderna, som visar deras nationella historiska och arkitektoniska betydelse. Slutligen besöker du Blackness Castle som ligger på en strategisk punkt med utsikt över Blackness Bay. Hoppa sedan på bussen igen och koppla av på återresan till Edinburgh.

Från Edinburgh: Outlander Adventure dagstur med inträde

Från Edinburgh: Outlander Adventure dagstur med inträde

Dags för ditt eget Outlander-äventyr. Du lämnar Edinburgh och börjar följa spåret av inspelningsplatser som finns med i TV-serien Outlander. Först reser vi till en plats som inte behöver någon närmare presentation: Midhope Castle*, känt som Jamies vackra hem Lallybroch. Och du kommer att få ett varmare välkomnande än vad han fick. Den mysiga interiören i huset har återskapats i filmstudiorna. I verkligheten kan besökare inte utforska slottsruinerna, men du kan sitta på Lallybrochs ikoniska trappsteg och vänta på att Jamie eller Claire ska gå genom den vackra valvporten på innergården. Vi åker sedan genom den charmiga landsbygden till Blackness Castle. Det är en imponerande fästning som är känd som "skeppet som aldrig seglade" eftersom det liknar en gigantisk stenbåt. Du har tid att gå längs vallarna och utforska Jack Randalls fiktiva högkvarter. Hoppas bara att du inte stöter på honom... Nästa stopp är Linlithgow Palace, även känt som Wentworth-fängelset. Det är också här du äter lunch, så prova lokala specialiteter eller ha picknick vid sjön och ta ett foto av ruinerna av Mary Queen of Scots födelseplats. På väg norrut passerar vi Stirling Castle och Wallace Monument till **Doune Castle, eller som det kallas i Outlander, Castle Leoch. Denna formidabla byggnad är hem åt Colum MacKenzie och hans klan i 1700-talets episoder. När du besöker slottet kan du ta del av dess verkliga historia och få en inblick i hur en skotsk greve levde på 1300-talet. Det finns också en utmärkt audioguide som beskriver hur detta slott användes som inspelningsplats för Monty Python och den heliga graalen. Res tillbaka i tiden ännu en gång när din chaufför-guide tar dig till Culross. Denna i stort sett oförändrade 1500-talsby har utsikt över havet och är den fiktiva staden Cranesmuir. Du har tid att besöka Claires örtagård, utforska palatset eller vandra på de gamla gatorna medan du föreställer dig hur livet måste ha varit för 400 år sedan. Därefter åker vi tillbaka till Edinburgh, dit vi anländer sent på eftermiddagen.

Från Edinburgh: "Outlander"-tur med palats och jakobiter

Från Edinburgh: "Outlander"-tur med palats och jakobiter

Vi börjar vår dag i Edinburgh med avgång från Royal Mile och tar in några av sevärdheterna i Skottlands huvudstad när vi åker till vårt första stopp för dagen; Midhope Castle*. Detta tornhus från 1500-talet var bakgrunden till Lallybroch, Jamie Frasers familjehem. Tillbringa tid här för att ta foton och insupa atmosfären och håll utkik efter Jamie, för säkerhets skull. Därifrån fortsätter vi till Blackness, där Blackness Castle ligger. I Outlander används Blackness Castle som kuliss för Fort William, Black Jack Randalls högkvarter. Det har också förekommit i Hamlet och är känt som "skeppet som aldrig seglade" på grund av sin distinkta båtliknande form som sticker ut i Forth. Titta nedför Forth mot Edinburgh och se alla de tre Forth-broarna, som representerar tre århundraden av skotsk ingenjörskonst och förbinder Lothians med kungariket Fife. Vår Outlander-tur går västerut, till Royal Burgh of Linlithgow, där du får möjlighet att besöka Linlithgow Palace, Outlanders Wentworth-fängelse. Palatset användes ursprungligen som en avkopplande tillflyktsort för kungafamiljen på resor mellan Edinburgh och Stirling Castle. Från de imponerande tornen har man utsikt över ett fantastiskt landskap. Vi kommer också att tillbringa tillräckligt med tid här i Linlithgow för att du ska kunna äta lunch och utforska staden. Efter en kort resa vidare västerut kommer vi till Callendar House nära Falkirk, som användes som kök i hertigen av Sandringhams hem i säsong 2 av serien. Denna vackra herrgård har traditionell skotsk arkitektur med inslag som påminner om ett franskt renässansslott. Vi reser sedan norrut över till andra sidan Forth och besöker Royal Burgh of Culross. Den lilla byn är utan tvekan det bästa exemplet på en 1600-talsby i Skottland. Trädgårdarna här används som Claires örtagård och Mercat Cross i byn Cranesmuir i Outlanders. Vi återvänder sedan till andra sidan av Forth och besöker Hopetoun House, som i Outlander är hertigen av Sandringhams hem. Detta fantastiska herrgård ligger i ett över 100 hektar stort designat landskap och återspeglar några av de skotska arkitekterna Sir William Bruce och William Adams briljanta arbete. På vår återresa till Edinburgh på kvällen passerar vi Forth Bridges. Dessa tre broar används för att förbinda Lothians med kungariket Fife och representerar tre århundraden av skotsk ingenjörskonst, där den nyaste bron, Queensferry Crossing, blev klar först 2017. Efter detta återvänder vi till Edinburgh där vår Outlander-turné tar slut.

Från Edinburgh: Loch Ness och Highlands-tur med kryssning

Från Edinburgh: Loch Ness och Highlands-tur med kryssning

Du lämnar Edinburghs kullerstensgator och åker förbi Linlithgow Palace och Stirling Castle. Denna region är genomsyrad av historia, så luta dig tillbaka och koppla av medan din chaufför-guide underhåller dig med berättelser om Mary Queen of Scots, William Wallace och skotsk folklore. Om du håller utkik kan du få en skymt av Kelpies. Dessa 30 meter höga skulpturer av hästhuvuden måste ses för att man ska kunna tro dem. Din chaufför-guide tar dig till deras favoritstopp i Loch Lomond och Trossachs nationalpark där du kan ta en kopp kaffe och njuta av utsikten. Efter detta stopp är det dags att göra kameran redo. För när du reser norrut in i högländerna blir landskapet plötsligt mer provocerande. Skimrande sjöar, karga berg, skogsbeklädda gläntor: allt är så vackert att det är lätt att glömma att det här en gång var slagfält för hårt prövade klaner i högländerna. Ni stannar till i Glencoe, ett av de mest berömda landmärkena i hela Skottland. Detta vackra område har branta sluttningar och fotogeniska toppar. Din chaufför-guide kanske berättar den tragiska historien som har hemsökt denna dal i över 300 år. Ni åker sedan in i glaciärdalen Great Glen och passerar i skuggan av Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg. Efter denna visuella fest av mäktiga lutningar anländer du till Fort Augustus vid stranden av Loch Ness. Loch Ness är 23 miles lång och över 700 fot djup och är den största lochen i volym i Skottland. Du har cirka en och en halv timme på dig här. Du kan leta efter det ökända monstret på en avkopplande båtkryssning*, vandra runt sjöns stränder i din egen takt och äta en bit mat. Resan söderut är full av klassiska landskap från Highland. Du färdas genom den kurviga nationalparken Cairngorms, längs Loch Laggan och förbi Blair Castle. Bland de höga träden i Perthshire tar du en sista förfriskningspaus innan du åker längs UNESCO:s Forth Rail Bridge och tillbaka till Edinburgh. *Loch Ness-båtkryssningen är väderberoende och kan ställas in utan föregående meddelande. Rutten kan komma att ändras vid vissa tillfällen.

Från Glasgow: Outlander Adventure Tour med biljetter

Från Glasgow: Outlander Adventure Tour med biljetter

Vi lämnar Glasgow och börjar följa spåren från de mest kända inspelningsplatserna i TV-serien Outlander. Resan tar dig förbi Stirling Castle och Wallace-monumentet till Doune Castle**, eller som det kallas i Outlander, Castle Leoch. Denna formidabla byggnad ger dig en inblick i levnadsförhållandena för en skotsk jarl på 1300-talet. Du kan också lyssna på en utmärkt audioguide om hur detta slott användes som inspelningsplats för Monty Python och den heliga graalen. På väg norrut stannar vi för lunch i den lilla staden Falkland för att återuppleva de första scenerna i showen, där Falkland representerar 1940-talets Inverness. Se om du kan känna igen de bekanta sevärdheterna som Mrs Baird's Guesthouses och Bruce Fountain. Midhope Castle* är din nästa höjdpunkt. Husets mysiga interiör har återskapats i filmstudiorna. I verkligheten kan besökare inte utforska slottsruinerna, istället kan du sitta på den ikoniska trappan till Lallybroch och vänta på att Jamie eller Claire ska gå genom den vackra valvporten på innergården. Vi åker sedan den korta sträckan till Blackness Castle. Det är ett imponerande slott som är känt som "skeppet som aldrig seglade" eftersom det liknar en gigantisk stenbåt. Du har tid att gå längs vallarna och utforska Jack Randalls fiktiva högkvarter. Res sedan tillbaka i tiden ännu en gång när din chaufför-guide tar dig till charmiga Culross. I Outlander är Culross den fiktiva byn Cranesmuir och hemvist för Geillis Duncan och hennes olycklige make Arthur. Titta noga när du utforskar stadens kullerstensgator så kanske du hittar Claires örtagård bakom det imponerande historiska Culross Palace. Efter en inblick i de landskap och berättelser som inspirerade Outlander återvänder vi till Glasgow tidigt på kvällen.

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glencoe och högländerna

Från Edinburgh: Dagstur till Loch Ness, Glencoe och högländerna

Ge dig ut på en hisnande resa genom Skottland på en dagsutflykt från Edinburgh. Kör mot nordväst och passera berömda landmärken som Linlithgow Palace, Mary Queen of Scots födelseplats, de mystiska Kelpies och det dramatiskt belägna Stirling Castle. Fortsätt norrut och anlända till Glencoe för några foton av de dramatiska åsarna som kallas Three Sisters. Stanna till i Fort William-området för lunch innan du beger dig in i den naturliga skönheten i Great Glen och passerar Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis. Kör vidare in i det skotska höglandet och anländer till den lilla pittoreska byn Fort Augustus vid den sydvästra änden av Loch Ness. Välj att delta i en valfri båtkryssning här. På vägen tillbaka till Edinburgh kan du koppla av och njuta av det skotska höglandslandskapet. Stanna för en sista förfriskning i den historiska staden Pitlochry innan du fortsätter resan hem över Firth of Forth längs UNESCO Forth Rail Bridge.

Från Edinburgh: Isle of Skye 3-dagarstur med boende

Från Edinburgh: Isle of Skye 3-dagarstur med boende

Dag 1: Du lämnar Edinburgh och reser västerut. Denna del av resan är en dröm för historieälskare. Du passerar Stirling Castle, Wallace Monument och Doune Castle, innan du stannar i Callander för förfriskningar. Därefter beger vi oss norrut genom det fantastiska landskapet kring Loch Lubnaig och upp till den vilda ödsligheten på Rannoch Moor. Vi fortsätter genom det spektakulära bergspasset Glencoe, där den stora massakern på klanen MacDonald ägde rum 1692. Och efter lunch passerar vi Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, och beger oss in i Great Glen. På vägen västerut passerar vi de fem systrarna i Kintail. Sedan stannar ni till vid det berömda Eilean Donan Castle*, ett av Skottlands mest fotograferade slott. När du korsar bron till Skye följer du den dramatiska kustlinjen mot öns huvudstad Portree. Och efter all denna hisnande skönhet släpps du av vid ditt boende tidigt på kvällen med tillräckligt med tid för att gå ut och utforska staden. Dag 2: Idag är en flexibel dag på Skye, och din chaufför-guide ser till att du tar en unik rutt som passar vädret, de lokala händelserna och din grupps intressen. Du kan resa norrut till Trotternish Ridge och vidare. Här finns geologiska underverk som Old Man of Storr, Kilt Rock och det fantastiska bergspasset Quiraing. Eller så kan din guide ta dig tillbaka i tiden och lära dig mer om legenderna och klankulturen kring Dunvegan Castle, klanen MacLeods hem från 1200-talet. Ni återvänder till Portree på kvällen. Dag 3: Du reser söderut genom Cuillin Hills och tillbaka till fastlandet för en fantastisk utsikt över Loch Duich och de fem systrarna i Kintail. Ni besöker Loch Ness för lunch och chansen att se "Nessie"! * Färden går söderut genom Grampianbergen längs Loch Laggan, som nu är känd som "Monarch of the Glen Country" innan ni passerar Dalwhinnie och vidare förbi Blair Castle. Vi stannar för förfriskningar i en av Perthshire-byarna innan vi kör förbi Perth, över Firth of Forth och tillbaka till Edinburgh.

Från Edinburgh: Loch Lomond, Höglandet och Stirling Castle

Från Edinburgh: Loch Lomond, Höglandet och Stirling Castle

Utforska Skottlands högländer på denna dagsutflykt från Edinburgh. Res ombord på en luftkonditionerad buss till sevärdheter som Loch Lomond. Beundra utsikten över Doune Castle och Stirling Castle längs vägen. Plockas upp i centrala Edinburgh och gå ombord på en buss med gott om benutrymme. Vårt första stopp på dagen är vid Kelpies, beundra dessa formskiftande vattenvarelser och lära dig om ursprunget till dessa mytiska varelser. Vi fortsätter sedan vår resa västerut och stannar till vid stranden av Loch Lomond, Storbritanniens största sötvattensområde. Ha ledig tid där du kan köpa en båttur eller utforska Loch Lomond. Kör genom Trossachs-området som nyligen utsågs till en nationalpark, det är en plats där det magnifika landskapet har avfyrat fantasin hos författare och konstnärer i århundraden. Fortsätt till byn Aberfoyle, porten till Trossachs. Ta in dess lochs, glens och ljungtäckta berg i detta område som är välkänt som Highlands i miniatyr. Platsen var bakgrunden för filmer som 'Rob Roy' och 'The Lady of the Lake. Res genom staden Callander och förbi Doune Castle, som finns med i filmen 'Monty Python och den heliga gralen'. På toppen av en vulkanisk sten sitter det historiska Stirling Castle. Ha en timmes ledig tid att besöka slottet eller köpa en förfriskning i slottets Unicorn Café. Snäpp bilder av fantastisk utsikt över Forth Valley, detta är platsen för William Wallace berömda seger 1297, hem till Wallace Monument, en 200 fot hyllning till mannen som odödliggjordes i filmen Braveheart. Gå söderut när du åker tillbaka till Edinburgh medan du lyssnar på skotsk musik. Titta ut genom fönstret för att se Bannockburn, scenen för Robert Bruce berömda seger över engelska 1314 och Linlithgow Palace, födelseplatsen för Mary Queen of Scots.

De mest populära sevärdheterna i Edinburgh

Att göra i Linlithgow Palace

Städer i Skottland

Linlithgow Palace: Fler aktiviteter och sevärdheter

Linlithgow Palace: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Linlithgow Palace

Samlat omdöme

4.6
(2 732 recensioner)

Vi hade en fantastisk tid! Brian var en fantastisk guide! Mycket kunnig om Outlander och även ett stort fan! Jag rekommenderar starkt denna turné för alla Outlander-fans!

Underbar dag och jättetrevligt! Fantastiskt och så roligt att få se dessa vackra platser! Vår guide Charlie var så trevlig och en bra förare.

Helt underbar, bra guide som gav mycket av sig själv och var väldigt påläst. Jag och min kompis kan verkligen rekommendera denna tur.

Mycket trevlig förare. Han gav mycket intressant information under resan. Resan motsvarade mina förväntningar till 100%

Marty var fantastisk fick oss att skratta hela tiden