Saker att göra i
Leipzig

Denna tyska stad bjuder på kultur i överflöd tack vare mångsidig arkitektur, levande gatukonst och rik musikhistoria.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Leipzig

Leipzig: Stadshistorisk kanalrundtur med motorbåt

Leipzig: Stadshistorisk kanalrundtur med motorbåt

Färdas längs Leipzigs slingrande kanaler och beundra stadens utsikt från vattnet på den här guidade turen. Se hur Leipzigs historia utspelar sig när du passerar viktiga stadsdelar, bland annat Plagwitz och Palmengartenwehr. Begynna din rundtur vid Leipzigs pittoreska stadshamn med sin berömda strandbar. Slappna av ombord på en motorbåt när du beger dig ut på en sightseeingtur till Leipzigs historiska och moderna sevärdheter längs vattnet. Se villan för den berömda förlagsfamiljen Baedeker som är välkänd bland resenärer över hela världen. Fortsätt till Palmengartenwehr, en viktig del av Leipzigs offentliga översvämningsskydd. Gå till de västra territorierna, njut av en kort stund av tystnad och beundra naturen som omger området. Beundra arkitekturen i textilfabrikerna i Buntgarnwerke, en före detta garnfabriksbyggnad som byggdes i slutet av 1800-talet. Det är en av de största industrianläggningarna från den wilhelminiska eran i Tyskland. På väg till Karl Heine-kanalerna utforskar du en av de vackraste kanalerna i Leipzig och slingrar dig genom det gamla industridistriktet Plagwitz. Karl Heine, advokat, entreprenör och industripionjär, spelade en viktig roll i stadsutvecklingen i Leipzigs västra områden. Se det slående Stelzenhaus vid turens sista stopp innan du åker tillbaka till hamnen där du kan njuta av en kall drink på strandbaren. Hamnen har ett perfekt läge om du vill utforska ytterligare sevärdheter i Leipzig efter rundturen.

Leipzig: 1,5 timmars rundtur med nattväktaren Bremme

Leipzig: 1,5 timmars rundtur med nattväktaren Bremme

När du åker med på nattväktarrundturen, som leds av nattväktaren Bremme®, är det en av de mest populära rundturerna i Leipzigs gamla stad. Denna historiska figur är numera ett permanent inslag i Leipzigs nattliga stadsbild. I de sena timmarna får du följa med när nattvakten tänder sin lykta och leder dig på en väg genom avskilda platser och mörka gränder, förbi de vackraste sevärdheterna i Leipzig. Lyssna när din guide - i historisk kostym - berättar spännande och märkliga historier från Leipzigs förflutna. Hör intressanta historier om berömda kändisar som Goethe, Schiller och den ökände borgmästaren Romanus. Under rundturen kan du ta en titt på Nikolaikirchhof, Alte Nikolaischule, det gamla rådhuset och marknaden med den gamla börsen.

Leipzig: 13-stop Hop-on/Hop-off bussbiljett

Leipzig: 13-stop Hop-on/Hop-off bussbiljett

Upplev Leipzig ombord på en blå och gul dubbeldäckarbuss som erbjuder dig de bästa allround-vyerna tillsammans med certifierade reseguider. Fördjupa dig i sachsisk mys när du upplever de vackraste och mest imponerande platserna i Leipzig under en underhållande 1,5-timmars stadstur. Passerar djurparken, som är värd att se inte bara för de yngre gästerna, fortsätter du till den sachsiska rokokoarkitekturen i Gohliser Schlößchen. Du reser sedan genom Waldstraßenviertel, ett av de största och bäst bevarade europeiska Wilhelminian-stilkvarteren, innan du går vidare till Red Bull Arena. Senare passerar du Thomas Church och det nya stadshuset innan du korsar musikdistriktet med Federal Administrative Court. Upplev den kosmopolitiska atmosfären på Old Fair och MDR -platsen, liksom överflödet av Battle of Nations Monument och Panometer. Förutom de legendariska pubarna och shoppinggatorna kommer du att få se de kulturella höjdpunkterna för musik- och teaterälskare med Opera och Gewandhaus. Ta ett djupt andetag när du besöker klimatområdet Plagwitz och njut av det lilla Venedig i Leipzig med dess många vattenvägar.

Leipzig: 1,5-timmars historisk vandringstur på tyska

Leipzig: 1,5-timmars historisk vandringstur på tyska

På denna spännande vandringstur, upptäck fakta om Leipzig med levande tyska kommentarer. Lär dig varför centralstationen bestod av två halvor, hör den intressanta historien om fontänerna, upptäck hur grönländare hamnar i Leipzig och ta reda på vad som är intressant med Shakespeares strumpor. Denna turné är idealisk för besökare som vill upptäcka staden på ett underhållande sätt. Under rundturen kan du se operahuset, konserthuset Gewandhaus, universitetet, Mädlerpassagen, Gamla rådhuset och St. Thomaskyrkan. Längs vägen kommer din reseguide att berätta anekdoter och legender från stadens historia.

Leipzig: Guidad stadsrundtur och sightseeing

Leipzig: Guidad stadsrundtur och sightseeing

Upplev höjdpunkterna i Leipzigs gamla stad under denna unika rundtur till fots och med buss. Följ din guide och se sevärdheter som Gohliser Schlösschen, den före detta riksrätten, den gamla marknaden och monumentet Völkerschlachtdenkmal. Möt din guide i hjärtat av staden vid det nya Katharinum (turistinformation). Börja ditt vandringsäventyr med en promenad genom centrum. Gå förbi den berömda Nikolaikyrkan och köpcentret Specks Hof Passage. Andas in doften av färsk mat från den lilla matmarknaden. Beundra färgerna på marknaden Altes Rathaus och det eleganta köpcentret Mädler Passage. Promenera förbi de traditionella restaurangerna Auerachs Cellar och Barthels Hof. Beundra blandningen av gotisk och romansk arkitektur i St Thomas-kyrkan. Hoppa ombord på en luftkonditionerad och rymlig buss för att se sevärdheterna utanför stadsringen. Gå till Gohlis-kvarteren för att se Gohliser Schlösschen från 1700-talet. Passera Schillerhaus, en blygsam bondgård där Friedrich Schiller bodde i flera månader år 1785 och arbetade på "Ode till glädjen". Ta dig till kvarteret Waldstraßen och förbi Red Bull Arena Anländ till den ständigt föränderliga stadsdelen Plagwitz, med kanaler, gallerier och loft. Se grönskan och villorna när du åker genom musikdistriktet. Kryssa förbi den federala förvaltningsdomstolen, som ligger i byggnaden för den före detta riksdomstolen. Passera genom den livliga södra förorten, förbi den populära Panometern till en av Leipzigs välkända platser, monumentet över nationernas slag. På vägen tillbaka kan du se den gamla marknaden, det tyska torget och den bayerska tågstationen. Slutför din rundtur på Augustusplatz, där vår rundtur slutar och där du kan se det nya konserthuset, universitetet och operahuset.

Gruseltour Leipzig: En hemsökt guidad tur

Gruseltour Leipzig: En hemsökt guidad tur

Tillbringa 1,5 timmar med att uppleva den hemsökta sidan av Leipzig på en guidad rundvandring. Stig in i en värld av hemska legender, läskiga hemligheter från det förflutna och gåshudsframkallande händelser. Upptäck varför Leipzig var en så viktig destination för dem som trodde på spöken. Hör om en stad som var full av dödgrävare som begravde människor levande. Din guide kommer också att berätta om den så kallade ondaste mannen som någonsin levt, som när han besökte denna vackra stad lämnade ett dåligt intryck på Leipzig som dröjer sig kvar än idag. Det förflutnas hemligheter kommer att avslöjas för dig och din guide kommer att presentera dig för nattens demoner i Leipzig.

Leipzig: Hop-On Hop-Off-bussresa med stadsvandring

Leipzig: Hop-On Hop-Off-bussresa med stadsvandring

Lär känna staden Leipzig på denna avslappnade tur i röda dubbeldäckare med stadens berömda Messemännchen-maskot. Denna cirka 90 minuter långa stadsrundtur tar dig till Leipzigs mest intressanta sevärdheter, fördelade på 13 olika hållplatser. Du kan stiga av vid vilken station som helst och hoppa på igen när du vill. Bussarna går i regelbundna, korta intervaller så att du kan stanna eller börja i din egen takt. Den huvudsakliga mötesplatsen för att påbörja eller avsluta rundturen är på Richard-Wagner-Straße. Om du väljer en dagsbiljett får du en gratis 45-minuters guidad tur utöver den 90-minuters stadsrundturen. De guidade turerna äger rum från mars till början av julmarknaderna. Du behöver inte anmäla dig i förväg för att delta i de guidade turerna, utan det är bara att komma till mötesplatsen på Richard-Wagner Straße, mittemot centralstationen/Östhallen. Du kommer att ledas av professionella guider som på ett underhållande sätt introducerar dig till Leipzigs sevärdheter. Hållplatser: - Richard-Wagner-Straße 2, mittemot centralstationen/Östhallen: Centralstationen, Winter Garden Skyscraper, Old City - Zoo/Gondwanaland - Schiller House Leipzig, Menckestraße 42: Schillerhuset, Gohliser slott, Gosen Tavern, Chokladpalatset - Gohliser slott, Poetenweg 26-27 , Gosen Tavern - Schillerhuset Leipzig, Menckestraße 42: Schillerhuset Leipzig, Menckestraße 42: Schiller House, Chocolate Palace - Waldstraßenknolle, Feuerbachstraße, i hörnet av Max-Planck-Straße: Waldstraßen-kvarteret, Rosental med skyltfönster för djurparken, Sport Forum - Cityharbor Leipzig, Schreberstraße 20- Capa House, Jahnallee 61, Palm Garden, Rockers Café "Tankbar" - Förbundsförvaltningsdomstolen, biblioteket "Albertina" - Eisfichte Coffee, Fichtestraße 66, i hörnet av Altenburger Straße: Plexiglas, Fichtestraße 66, i hörnet av Altenburger Straße: MDR-lokaler, Panometer - Monumentet för nationernas slag med södra kyrkogården, gamla marknaden - Bavarian Station, gamla tågstationen (restaurang) - Augustusplatz: Konserthuset, Panoramatornet, universitetsområdet, Leipzigs opera, tillgång till fotgängarområdet- Augustusplatz: Konserthuset, Panoramatornet, universitetsområdet, Leipzigs opera, tillgång till fotgängarområdet

Leipzig: 2 timmars guidad rundvandring på tyska

Leipzig: 2 timmars guidad rundvandring på tyska

Njut av en guidad rundvandring i Leipzigs stad. Utforska de berömda sevärdheterna i Leipzigs centrum på kort tid. Se Augustustorget med operahuset, det berömda konserthuset Gewandhaus och Nikolaikyrkan, som stod i centrum för händelserna kring den tyska återföreningen 1989. Promenera genom den moderna arkaden Specks Hof till torget Naschmarkt och den gamla börsen. Direkt mittemot ligger Mädler-arkaden och en bit bort hittar du den historiska restaurangen Auerbachs Keller. Se det gamla stadshuset vid marknadsplatsen, en av de vackraste renässansbyggnaderna i Tyskland. Fortsätt din rundtur och besök värdshuset Barthels Hof. Njut av atmosfären på Leipzigs mest kända gata - den så kallade Barfußgässchen - som kännetecknas av en mängd olika restauranger och pubar. Turens sista höjdpunkt är Thomaskyrkan, som är hemvist för den världsberömda Thomaskören i Leipzig.

Leipzig: 360° Panorama THE CATHEDRALE OF MONET biljett

Leipzig: 360° Panorama THE CATHEDRALE OF MONET biljett

Upptäck det unika panoramat THE CATHEDRAL OF MONET, målat i impressionistisk stil, och upplev den franska staden Rouen under 1800-talet. Det 32 meter höga konstverket av den Berlinbaserade konstnären Yadegar Asisi visar den vackra historiska stadskärnan med den monumentala katedralen Vår Fru, vars fasad nästan helt upplyst av kvällssolen kastar sitt orangeröda ljus tillbaka över förgården på de redan skuggade husen. Ett mångfacetterat samspel av extraordinära färgnyanser, nyanser och ljusinsläpp flödar över hela landskapet. I gränderna rör sig stadens invånare, bland dem kända målare och samtida konstnärer som Vincent van Gogh, Auguste Renoir och Claude Monet. En 15-minuters ljusförändring dag och natt, åtföljd av tematiska bakgrundsljud och musik, gör att du kan smälta samman med konstverket. Med THE CATHEDRAL OF MONET bryter Yadegar Asisi ny mark i sitt konstnärskap: För första gången har ett panorama på 6 x 2 meter målats i olja på duk i ateljén i Berlin innan det digitaliserades i hög upplösning, trycktes och slutligen iscensattes i Panometer Leipzig som en 360°-installation. Det stora panoramat har en nästan tredimensionell effekt: dukens struktur, penseldragen och en förstorad applicering av färg genom digitalisering blir den definierande strukturen och tar betraktaren in i en 3 500 kvadratmeter stor oljemålning. Utgångspunkten för panoramat var en berömd serie panelmålningar av Claude Monet, som målade katedralen i Rouen i norra Frankrike flera gånger under olika ljusförhållanden. Asisi använde en av dessa målningar som utgångspunkt för att överföra ljusstämningen i all sin komplexitet till den rumsliga målningen. Den panoramiska upplevelsen kompletteras av en utställning och en avslutande film.

Leipzig: Inträdesbiljett till temaparken Belantis

Leipzig: Inträdesbiljett till temaparken Belantis

En dag på BELANTIS är en dag full av äventyr. Kliv in och upptäck en hel rad temavärldar, åkattraktioner och nöjen för hela familjen. Med över 60 olika attraktioner och shower att utforska, planera resplanen som bäst passar dig oavsett om du letar efter spänning eller vill koppla av. . Temavärldar inkluderar: - Riddarnas ö - Prärien - Grevarnas land - Upptäcktsresandenas kust - Gudarnas strand - Faraos dal - Belantis slott - Maya-imperiet Denna prisbelönta nöjespark kommer säkert att glädja människor i alla åldrar. Känn en adrenalinkick på Huracan, Tysklands brantaste berg-och dalbana. Upplev en känsla av frihet när du tar en tur på Dragon Flight eller njut av en avkopplande åktur på vattnet med Ride of Ulysses. I Pharaos Valley blir saker våta när du åker i en båt ut ur den 31 meter höga pyramiden genom forsarna. Ytterligare spänning finns på den gigantiska svängande pendeln Belanitus Revenge eller på Dragon Ride, en berg-och dalbana för våghalsiga riddare på jakt efter prinsessan. För yngre äventyrare finns det en mer avslappnad del av berg-och dalbana kul förutom karuseller och äventyrsbanor.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Leipzig

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Leipzig

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Leipzig?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Leipzig:

Sevärdheterna i Leipzig du inte bör missa

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Leipzig?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Leipzig?

Se alla erbjudanden och rabatter i Leipzig på GetYourGuide

Toppattraktioner i Leipzig

Saker att göra i Leipzig

Städer i Tyskland

Leipzig: Fler aktiviteter och sevärdheter

Leipzig: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Leipzig

Samlat omdöme

4.7
(10 155 recensioner)