Saker att göra i
Le Morne

Våra mest rekommenderade saker att göra i Le Morne

Île aux Bénitiers: Katamaranutflykt med delfinskådning och lunch

Île aux Bénitiers: Katamaranutflykt med delfinskådning och lunch

Gå ombord på en katamarankryssning som seglar genom den natursköna Tamarin Lagoon. Dyk in i ett extraordinärt möte när du observerar vackra delfiner, guidad av en skeppare som delar insikter om respektfull interaktion med dessa graciösa varelser i deras naturliga livsmiljö. Höjdpunkten på ditt äventyr väntar på den berömda Crystal Rock, ett fascinerande naturunderverk som ligger inbäddat i lagunerna i Le Morne. Snorkla i det kristallklara vattnet och fånga oförglömliga ögonblick mot bakgrund av denna subliminala klippformation. Fortsätt din resa på Benitier Islet för en gourmet 3-rätters lunch. Njut av grillad fisk, kyckling och korv, tillsammans med gröna sallader. Avsluta din festmåltid på ett sött sätt med en dekadent bananflambe, kompletterad med vatten, juice, Coca-Cola, Sprite, punsch, öl, vin och rom. När dagen utvecklas kan du njuta av lockelsen från den soldränkta stranden på ön. Känn den mjuka sanden under dina fötter, njut av de tropiska strålarna och njut av det idylliska paradiset som omger dig.

Le Morne: Bergsvandring med lokala guider

Le Morne: Bergsvandring med lokala guider

Följ med oss på en resa och bli en del av något speciellt. Le Morne Brabant är inte bara ett berg, det är en symbol för Mauritius frihet. Genom att boka hos oss stöder du vår lokala verksamhet och bidrar direkt till byn Le Morne. Ta del av områdets betydelse tillsammans med bergsguider som känner till regionens historia. Vi ger jobb åt familjer, och ditt äventyr hjälper till att finansiera aktiviteter för äldre och material till lokala skolor. Följ med oss på en meningsfull upplevelse som sträcker sig bortom leden. I slutet av dagen är vårt mål att se till att du får en upplevelse som varar livet ut och att du får med dig eviga minnen hem. Gör dig redo för ett äventyr som kombinerar promenader, vandring, klättring och intressanta kulturmöten. Följ en förtrollande stig som slingrar sig upp genom fantastisk skog och havsutsikt till en av öns mest spektakulära utsiktspunkter över detta Unesco-världsarv. Låt dig svepas med av naturens prakt och värmen från dina lokala guider. Upplev den djupa kopplingen mellan landet, dess folk och ekona från det förflutna. Upptäck den hisnande utsikten över de västra och sydvästra lagunerna och en del av ön. Större delen av vandringen är en lugn promenad där du kan fördjupa dig i den naturliga skönheten i Le Morne Brabant. På vägen upp kommer du att stöta på ett brant parti, men låt dig inte skrämmas. Det är ingen teknisk klättring och du kommer att vara i goda händer hos våra expertguider som ser till att du är säker varje steg på vägen. Den här delen gör resan extra spännande och ger en känsla av prestation när du har klarat den. Så om du är ute efter ett äventyr som kombinerar det bästa av två världar - hisnande natur och en gnutta spänning - är den här vandringen perfekt för dig!

Mauritius: Flygplats- och hotelltransfer

Mauritius: Flygplats- och hotelltransfer

Denna tjänst består av upphämtning och avlämning av en kund från hotell till flygplats eller från flygplats till hotell. Vid ankomst ska kunden tillhandahålla alla detaljer om passagerarna, flyginformation, antal bagage, kunder / passagerares namn, kontaktnummer för minst 1 resenär (WhatsApp) och viktigast av allt din avlämningsplats / hotellets namn. Vid avresa bör samma sak tillhandahållas av passagerarna inklusive bostad / hotellrumsnummer. För en avgång ska upphämtning ske minst 4 timmar före flygets start. För en ankomst bör kunden se till att rätt information tillhandahålls. Vid ombokning eller avbokning av flyg bör resenärer se till att kommunicera eventuella ändringar så snart som möjligt för att undvika missförstånd. En flygtransfer varar minst 75 minuter. inom denna tid kommer klienten att nå sin destination från vilken del av ön som helst.

Privat sydtur med krokodilpark och sju färgad jord

Privat sydtur med krokodilpark och sju färgad jord

Börja er rundtur med upphämtning på ert hotell var som helst i Mauritius. Ni kommer att mötas och hälsas välkomna av vår guide och efter ombordstigning till ert bekväma fordon, åker ni sedan till ert första stopp. Därefter kör ni till Ganga Talao som är en kratersjö, ca 550 meter över havet. Ganga Talao är ett stort besöksmål i Mauritius, och många människor besöker platsen för att be, meditera eller bara för att promenera vid sjön och njuta av den vackra omgivande utsikten. Nästa stopp är Alexandra Falls som ligger ca 700 meter över havet och är en av de mest populära naturplatserna i Mauritius. Sedan går ni vidare till utsiktsplatsen Gorge Viewpoint med panoramautsikt över det turkosa havet. Sedan besöker ni Seven-Colored Earth som är ett naturfenomen och en framstående turistattraktion. Färgerna har utvecklats genom omvandling av basaltisk lava till lermineraler. Det är ett relativt stort område med sanddyner som består av sand i sju olika färger, ungefär rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult. Det finns också en sköldpaddspark och en souvenirbutik. Efter en stund besöker ni Chamarel Waterfall, som utan tvekan är Mauritius högsta vattenfall med en enda droppe, ca 100 m högt. Turister kan välja att se vattenfallen från det övre däcket som ligger vid Chamarel Seven Colored Earth, eller under sig själv. Efteråt åker ni till en lokal restaurang för att njuta av en 3-rätters mauritisk lunch bestående av färska sallader, ris, soppor, kycklingcurry eller fisk och grönsaker. Därefter beger ni er till utsiktsplatsen Maconde. Det kommer att kännas som om ni befinner er "mitt i havet". Mellan Le Morne och Baie du Cap kommer du att kunna se en fantastisk kustutsikt från ovan på Maconde View Point. Du kommer att åka till Trou Aux Cerfs som är en av de berömda naturliga turistattraktionerna i Mauritius. Trou aux Cerfs krater är omgiven av ett stort område med frodig skog som består av inhemska växtarter och några gigantiska gröna tallar. Efteråt åker ni till Souillac för att se den häpnadsväckande utsikten över Gris-Gris. Du kommer att ha en fantastisk utsiktspunkt på klipporna och se vågorna slå mot flankerna. "Roche Qui Pleure" där om du tittar på klippan från rätt vinkel, kommer det att se ut som ett ansikte med tårar som ständigt strömmar ner, eftersom vågorna ständigt kraschar. Därefter åker ni till krokodilparken La Vanille där ni kan upptäcka den flora och fauna som är endemisk för Mauritius. Du får chansen att observera dessa djur i reservatet (enligt djurskyddslagen): nilkrokodiler, tenreker, ålar, leguaner och sköldpaddor från Madagaskar och Seychellerna. Du kommer att få se en samling fossil av djur som nu är utdöda, t.ex. dronten och elefantfågeln från Madagaskar. La Vanille Nature Park har också ett insektarium med en sällsynt samling arter från olika platser runt om i världen. Du kan observera nilkrokodiler i olika stadier av deras tillväxt. Resan söderut avslutas med transport tillbaka till hotellet

Le Morne: Privat båt, delfinskådning och simning

Le Morne: Privat båt, delfinskådning och simning

- LOKALT FAMILJEFÖRETAG Boka din privata båt med en av de bästa skepparna på havet, som kommer att vägleda dig under dessa turer för att du ska kunna uppleva en av de bästa tiderna i ditt liv ... Ge dig ut på ett spännande äventyr. 📍Möt dig på : Le morne offentliga stranden framför "Emba filao" Restaurang bredvid lux le morne hotell ... - Jag rekommenderar en tidig start, 6am som ordspråket säger "l'avenir appartient à ceux qui se lèvent tôt ("den tidiga fågeln fångar masken")☺️, tidigare start rekommenderas mer eftersom delfinerna är lugnare på morgonen och du får fler chanser att få en ensam tid med dem, innan andra båtar börjar komma ... - Börja med att söka efter delfiner och simma med dem på ett respektfullt sätt, det kommer att finnas någon som hjälper dig i vattnet för att göra din upplevelse mer säker och enklare för dig ... -Därefter snorklar vi i lagunen, snorklingsutrustning som (mask, fenor och tuba finns på båten) ... -Drycker ingår (en flaska vatten)✔️ - Detta är en 2 timmar och 30 minuters resa... Avlämning kommer att vara samma plats där vi hämtar dig

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Resan börjar med upphämtning på ditt hotell / Airbnb var som helst i Mauritius. 1. Besök Trou aux Cerf-kratern. (Den vilande vulkanen i Mauritius där den frodiga vegetationen och tropiska växterna kommer att ta andan ur dig.) 2. Besök Mare aux Vacoas (den största reservoaren i Mauritius) 3. Fortsätt till Grand Bassin (det hinduiska templet och den heliga sjön) 4. Få se vilda apor i deras naturliga livsmiljö. 5. Utforska 7 Colored Earth Geopark och Chamaral vattenfall, 5. Besök ytterligare 2 vattenfall (Alexandra falls & Black River Gorge) 6. Möjlighet att äta lunch på Le chamarel Restaurant 7. Besök romdestilleriet i Chamarel (upplev tillverkningen av traditionell mauritisk rom) 8. Upplev Curious Corner (valfritt besök) 9. Besök utsiktsplatsen Gorge (få panoramautsikt över landsbygdslandskapet i Black River-distriktet och topparna på Le Morne Brabant-berget) 10. Efter dagsutflykten kör vi tillbaka till ditt hotell eller Airbnb.

Mauritius Le Morne: Miljövänlig tur med delfinskådning

Mauritius Le Morne: Miljövänlig tur med delfinskådning

Bocka av något fantastiskt på din önskelista i Mauritius på denna spännande tur med vilda delfiner. Innan du kastar dig ut i det glittrande blå havet kommer din skickliga kapten att ge dig en liten föreläsning om delfiner. När du är full av fakta är det dags att ge dig ut och se dem dansa i båtens spray. Håll utkik efter delfiner och ett överflöd av annat marint liv också. Snorkla i den vackra lagunen och titta på en unik undervattensvärld och den berömda kristallklippan innan du kommer tillbaka till verkligheten för en lätt frukost på båten.

Mauritius: Naturskön helikopterflygning med transfer till hotellet

Mauritius: Naturskön helikopterflygning med transfer till hotellet

Beundra några av de bästa platserna i Indiska oceanens pärla på en helikopterflygning över Mauritius, med hotelltransfer inkluderad. Efter att ha lyft från basen i Triolet flyger du över den livliga huvudstaden Port Louis, som är hem för administrativa byggnader och den enda hamnen för internationell handel. Därefter beger du dig till Tamarin, där du kan få en skymt av delfiner om du har tur. Längre bort väntar ön Bénitiers med sin ovanliga geografi. När helikoptern rör sig mot sydvästra delen av ön kan du se det majestätiska berget Le Morne. Bevittna den optiska illusionen från vattenfallen under vattnet, följt av ett kalejdoskop av färger när du flyger över Chamarel och dess stupande raviner och frodiga gröna skogar som är hem för sju till synes oändliga vattenfall, som erbjuder hisnande vyer från himlen. Passera bergen Pouce och Pieter Both, som uppskattas av vandrare och naturälskare, och avsluta din flygresa över Mauritius.

Chamarel: Privat guidad dagstur i sydvästra Mauritius

Chamarel: Privat guidad dagstur i sydvästra Mauritius

Utforska den surrealistiska skönheten och den livliga kulturen i sydvästra Mauritius, inklusive en vulkanisk krater, romdestilleri och hindutempel, medan din privata lokala guide beskriver öns fascinerande historia och ekonomiska utveckling. Börja din dag med att besöka toppen av den spektakulära Trou aux Cerfs-kratern, där du sedan kan njuta av hisnande utsikt över ön nedan, liksom det närliggande berget Rempart. Fortsätt vidare till en lokal marinmodelleringsverkstad, känd för att designa historiska, handgjorda fartygsmodeller. Bläddra i museets samling, se när en hantverkare snider ett nytt projekt eller köp din egen souvenir för en original reseminne. Härifrån reser du till teplantagen där du kan se arbetarna plocka bladen Härifrån, Grand Bassin, en helig sjö som ligger runt en vulkankrater, utsmyckad med ett hinduiskt tempel där en berömd staty av Shiva bor. Då är det dags att besöka Black River för en oförglömlig panoramautsikt, där du också kan få en glimt av Black River Gorge. Ta en paus på La Rhumerie de Chamarel och lär dig om den lokala processen för destillering och kurering av mauritisk rom - och smaka på slutprodukten. Avsluta din dag genom att besöka de pittoreska Chamarel-vattenfallen och den surrealistiska geologiska formationen Seven Colored Earth, känd för sin mångfärgade vulkaniska sten.

Svarta floden: Simma med delfiner Speed Boat Tour med lunch

Svarta floden: Simma med delfiner Speed Boat Tour med lunch

Följ med på ett exklusivt äventyr och simma och snorkla med delfiner, utforska Crystal Rock och Benitiers Islet. Avresa från den natursköna byn Flic en Flac i västra Mauritius ombord på en motorbåt, guidad av vår expertskeppare som kommer att betona respektfull interaktion med dessa magnifika varelser i deras naturliga livsmiljö. Fördjupa dig i orörda landskap när du engagerar dig med delfiner och upptäcker deras fascinerande värld. Res sedan till den berömda Crystal Rock i de sydvästra lagunerna i Le Morne för en förtrollande snorklingsupplevelse i kristallklart vatten. Efter dina vattenäventyr kan du njuta av en överdådig 3-rätters lunch på Benitiers Islet, tillagad av våra skickliga kockar. Ät grillad fisk, kyckling, korv och mycket mer, kompletterat med obegränsat med lokala drycker. Koppla av med fritidsaktiviteter som solbad, strandpromenader eller utforskning av fängslande korallrev. Upplev den oöverträffade spänningen att simma med delfiner, med vetskap om vårt engagemang för deras välbefinnande. Detta extraordinära äventyr erbjuder inte bara spänning utan också en djup kontakt med naturen, berikande och terapeutiskt.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Le Morne

Vilka är de bästa dagsturerna från Le Morne?

De bästa dagsturerna från Le Morne:

Se alla dagsturer från Le Morne på GetYourGuide

Att göra i Le Morne

Städer i Mauritius

Le Morne: Fler aktiviteter och sevärdheter

Le Morne: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Le Morne

Samlat omdöme

5
(23 recensioner)