Saker att göra i
Le Morne Brabant

Le Morne Brabant: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Île aux Bénitiers: Snorkling med delfiner Båttur & lunch

Île aux Bénitiers: Snorkling med delfiner Båttur & lunch

Börja din 7-8 timmar långa tur: Delfinsimning, Crystal Rock, Benitier Islandlet och lunch med gratis upphämtning på ditt hotell var som helst på Mauritius. Du kommer att mötas av vår certifierade guide och efter att ha stigit ombord på ditt bekväma fordon kommer vi att köra till La Preneuse/ Flic en Flac, en by som ligger i västra delen av Mauritius. När du kommer dit stiger du ombord på din snabbbåt och börjar kryssa till öppet hav för att se och simma med delfiner. Under resan kommer vår skeppare och guide att förklara hur du ska närma dig dessa vackra däggdjur och vilka simregler som gäller för att respektera dessa vackra delfiner och deras naturliga miljö. När du anländer till platsen får du möjlighet att simma med delfiner, vilket är en otroligt gripande upplevelse som kommer att föra dig i kontakt med slående vacker natur, oförstörda landskap och underbara djur. Du kommer att dyka in i dessa kraftfulla marina däggdjurs märkliga värld och komma ansikte mot ansikte med delfinerna. Efter att ha simmat med delfinerna är ni på väg till den berömda och naturliga Crystal rock. Där borta har du möjlighet att snorkla i den rena kristalllagunen och ta fantastiska bilder. Kristallklippan är ett vackert naturfenomen som förekommer i den sydvästra delen av ön i lagunerna i Le Morne. Denna sublima klippformation ligger bara ett par hundra meter från stranden och erbjuder en fantastisk utsikt för alla som lägger ögonen på den. Efter badet åker ni till ön Benitier för att njuta av en 3-rätters lunch. De underbara kockarna börjar förbereda lunchen så snart ni är på ön och inom en timme kommer ni att äta en utsökt meny med grillade skaldjur och fiskar, kyckling, korv, vitlöksbröd, sallader och efterrätt: Banana Flambe. Du kommer att ha ett brett urval av obegränsade lokala drycker som finns tillgängliga på ön under lunchtid. Efter lunchen kan du njuta av lite avkoppling - ha fritid att sola på stranden, promenera runt på öns ändlösa strand eller utforska de fantastiska lagunerna och korallreven runt ön. En unik upplevelse av simaktivitet med delfiner i deras naturliga miljö! Vi fokuserar verkligen på Corporate Social Responsibility och vi ser till att inga djur skadas under snorklingssessionerna. Att simma med delfiner erbjuder en givande, lärorik, terapeutisk och fantastisk upplevelse för alla!

Mauritius: Privat rundtur med höjdpunkter på sydvästkusten

Mauritius: Privat rundtur med höjdpunkter på sydvästkusten

::: ITINERARY - Upphämtning på hotellet eller annan angiven plats kl. 09:00 - Le port (fartygsmodell) - Kratern Trou aux Cerfs - Grand Bassin känd som Ganga Talao - Alexandra vattenfall - Svarta flodens ravin - Chamarel 7 colour earth och vattenfall (entréavgifter ingår ej) - Utsikt över Benitier - Släpp vid 17:00 vid upphämtningsplatsen Obs: Föraren kan stanna vid Chamarel Rum Distillery om tid finns, biljetter ingår inte. (endast på begäran) Se sevärdheterna i södra Mauritius med en privat chaufför och guide på en heldagstur som är exklusiv för dig och din grupp. Fortsätt till bergsbyn Chamarel för att titta på de fantastiska sanddynerna i olika färger vid Seven Coloured Earths. Få panoramautsikt över det lantliga landskapet i Black River-distriktet och topparna på berget Le Morne Brabant. Besök utsiktspunkten Alexandra Falls i Gorges nationalpark och titta sedan in i en gammal vulkankrater vid Trou Aux Cerfs, där den frodiga vegetationen och de tropiska växterna får dig att tappa andan. Avsluta med en tur till kratersjön Grand Bassin - även känd som Ganga Talao - för att se statyer av olika gudar som är heliga för hinduer.

Ile aux Benitiers: Katamarankryssning hela dagen med BBQ-lunch

Ile aux Benitiers: Katamarankryssning hela dagen med BBQ-lunch

Kliv ombord på katamaranen och blicka upp mot bergskedjan Black River och det mytomspunna berget Morne, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. I det lugna blå vattnet i West väntar fullständig avkoppling. Avresa från L'Estuaire, La Balise Marina kl. 9.00 och bege dig till Tamarin Bay. Här kan du försöka få syn på delfinerna. Därefter tar du en lugn seglats i riktning mot Crystal Rock och stannar på vägen för lite snorkling och simning intill korallrevet. När du kommer fram till Crystal Rock kan du ta en simtur till medan besättningen förbereder en utsökt BBQ. Efter lunch kan du ägna 40 minuter åt att upptäcka Ilot Benitier. Det finns en tenderbåt till ditt förfogande som tar dig till ön. Segla tillbaka till Black River och anlända cirka 15:30.

Mauritius: Guidad vandring och klättring i soluppgången på berget Le Morne

Mauritius: Guidad vandring och klättring i soluppgången på berget Le Morne

Vandra uppför berget Le Morne Brabant, en av Mauritius mest populära attraktioner och ett av UNESCO:s världsarv, med en certifierad klättrare som guide på denna resa i liten grupp. Möt din guide vid Slave Route Monument (Le Morne Public Beach) för en säkerhetsgenomgång innan du beger dig till ingången till berget. Den första delen av vandringen går genom den frodiga regnskogen. Se till att hålla utkik efter de fenomenala och sällsynta endemiska fåglarna och växterna. Titta på den gyllene soluppgången och lyssna på fåglarnas kvittrande när du klättrar uppför bergets fyra klippklättrande sektioner. Längs vägen berättar din guide historiska berättelser om Mauritius förflutna och om betydelsen av detta viktiga berg. Vid den berömda utsiktspunkten Trochetia Boutoniona, som fått sitt namn efter öns nationalblomma, kan du äta lite hälsosamma snacks. Ta en stund och beundra den hisnande panoramautsikten som omger dig. Därefter anländer du till den 470 meter höga toppen och försöker att inte låta käken falla för lågt när du ser den intensiva skönhet och natur som Mauritius är så känt för. Ta några välförtjänta bilder innan du går tillbaka nerför berget.

Mauritius: UNESCO-ekovandring till Le Morne

Mauritius: UNESCO-ekovandring till Le Morne

Ett fyrhjulsdrivet fordon tar dig från den utsedda mötesplatsen genom en privat egendom där hjortar, vildsvin och flera fågelarter, som inkluderar fasan, vaktel och pärlhöna, bor. Börja vandringen och passera längs bergets nordvästra bas, som tillåter för två panorama perspektiv över berget som kan uppskattas av de nordvästra och sydöstra flankerna. Den inledande vandringen följer en böljande stig som är utformad för att värma upp dina muskler och höjer din puls innan klättringen börjar. På 340 meter över havet har du en säkerhetsgenomgång innan den första av de fyra klättringsdelarna. Det finns en sektion på 70 meter, 25 meter, 15 meter och 10 meter. De erbjuder de mest spektakulära utsikterna över de frodiga bergskedjorna i Chamarel, samt fantastiska utsikter över en vacker lagun över både de nordvästra och sydöstra kusterna som sträcker sig framför dig till horisonten. Olika vilopunkter erbjuder en unik möjlighet för laget att ta minnesvärda fotografier av dig och din familj så att den unika upplevelsen aldrig glöms bort. Anländ till toppen av V med en rättvis belöning för alla dina ansträngningar och hårda arbete då utsikterna klart är värt det. Laget erbjuder dig ytterligare information, medan du tar fotografier och ger dig möjligheten för att ta en paus och uppskatta platsen och dess fantastiska omgivningar. Vandringen nedför berget börjar under det vakande ögat av ett erfaret och professionellt lag. Återvänd till mötesplatsen och bege dig sedan mot ditt boende. 

Le Morne: Bergsvandring med lokala guider

Le Morne: Bergsvandring med lokala guider

Följ med oss på en resa och bli en del av något speciellt. Le Morne Brabant är inte bara ett berg, det är en symbol för Mauritius frihet. Genom att boka hos oss stöder du vår lokala verksamhet och bidrar direkt till byn Le Morne. Ta del av områdets betydelse tillsammans med bergsguider som känner till regionens historia. Vi ger jobb åt familjer, och ditt äventyr hjälper till att finansiera aktiviteter för äldre och material till lokala skolor. Följ med oss på en meningsfull upplevelse som sträcker sig bortom leden. I slutet av dagen är vårt mål att se till att du får en upplevelse som varar livet ut och att du får med dig eviga minnen hem. Gör dig redo för ett äventyr som kombinerar promenader, vandring, klättring och intressanta kulturmöten. Följ en förtrollande stig som slingrar sig upp genom fantastisk skog och havsutsikt till en av öns mest spektakulära utsiktspunkter över detta Unesco-världsarv. Låt dig svepas med av naturens prakt och värmen från dina lokala guider. Upplev den djupa kopplingen mellan landet, dess folk och ekona från det förflutna. Upptäck den hisnande utsikten över de västra och sydvästra lagunerna och en del av ön. Större delen av vandringen är en lugn promenad där du kan fördjupa dig i den naturliga skönheten i Le Morne Brabant. På vägen upp kommer du att stöta på ett brant parti, men låt dig inte skrämmas. Det är ingen teknisk klättring och du kommer att vara i goda händer hos våra expertguider som ser till att du är säker varje steg på vägen. Den här delen gör resan extra spännande och ger en känsla av prestation när du har klarat den. Så om du är ute efter ett äventyr som kombinerar det bästa av två världar - hisnande natur och en gnutta spänning - är den här vandringen perfekt för dig!

Mauritius: Djurlivet i Vanilla Park och natursköna stränder

Mauritius: Djurlivet i Vanilla Park och natursköna stränder

Efter upphämtning från ditt boende beger du dig mot rundturens destination. På plats i Vanilla Park kan du gå genom en frodig grön miljö där palmer och jättebambu ger skugga till de hundratals Nilkrokodiler som är uppvuxna i parken. Gör en vandring ut i det vilda bland en stor flock gigantiska Aldabra-sköldpaddor som lever i halvvilt tillstånd. Du kanske även möter Domino, hundraåringen som väger 275 kilo. Att ta en souvenirbild här är ett måste, på platsen där hundratals av dessa giganter är uppfödda. Fortsätt vandringen och upptäck en översvallande fauna som består av leguaner, apor, lemurer, hjortar, vildsvin, manguster, japanska karpar, mauritiska fladdermöss, strålsköldpaddor, sötvattensköldpaddor, geckoödlor, ålar, kameleonter och mer. Baie Du Cap, som ligger på Mauritius sydkust, är en liten pittoresk by. Regionen är känd för sin naturliga skönhet och sin vilda och oländiga kust. Med det pittoreska landskapet av land och vatten, som omfattar rödfärgad jord, djupgröna skogar, palmer och ett glittrande blått hav vid sidan, får du en otrolig resa till utsiktsplatsen Maconde. Den ligger vid en kurvig del av kustvägen, på toppen av en liten stenig klippa, där du kan njuta av fantastiska utsikter över Indiska oceanen.

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Resan börjar med upphämtning på ditt hotell / Airbnb var som helst i Mauritius. 1. Besök Trou aux Cerf-kratern. (Den vilande vulkanen i Mauritius där den frodiga vegetationen och tropiska växterna kommer att ta andan ur dig.) 2. Besök Mare aux Vacoas (den största reservoaren i Mauritius) 3. Fortsätt till Grand Bassin (det hinduiska templet och den heliga sjön) 4. Få se vilda apor i deras naturliga livsmiljö. 5. Utforska 7 Colored Earth Geopark och Chamaral vattenfall, 5. Besök ytterligare 2 vattenfall (Alexandra falls & Black River Gorge) 6. Möjlighet att äta lunch på Le chamarel Restaurant 7. Besök romdestilleriet i Chamarel (upplev tillverkningen av traditionell mauritisk rom) 8. Upplev Curious Corner (valfritt besök) 9. Besök utsiktsplatsen Gorge (få panoramautsikt över landsbygdslandskapet i Black River-distriktet och topparna på Le Morne Brabant-berget) 10. Efter dagsutflykten kör vi tillbaka till ditt hotell eller Airbnb.

Mauritius: Naturskön helikopterflygning med transfer till hotellet

Mauritius: Naturskön helikopterflygning med transfer till hotellet

Beundra några av de bästa platserna i Indiska oceanens pärla på en helikopterflygning över Mauritius, med hotelltransfer inkluderad. Efter att ha lyft från basen i Triolet flyger du över den livliga huvudstaden Port Louis, som är hem för administrativa byggnader och den enda hamnen för internationell handel. Därefter beger du dig till Tamarin, där du kan få en skymt av delfiner om du har tur. Längre bort väntar ön Bénitiers med sin ovanliga geografi. När helikoptern rör sig mot sydvästra delen av ön kan du se det majestätiska berget Le Morne. Bevittna den optiska illusionen från vattenfallen under vattnet, följt av ett kalejdoskop av färger när du flyger över Chamarel och dess stupande raviner och frodiga gröna skogar som är hem för sju till synes oändliga vattenfall, som erbjuder hisnande vyer från himlen. Passera bergen Pouce och Pieter Both, som uppskattas av vandrare och naturälskare, och avsluta din flygresa över Mauritius.

PRIVAT HELDAGSTUR I NORR OCH SÖDER

PRIVAT HELDAGSTUR I NORR OCH SÖDER

ITINERARY - Upphämtning 09:00 på hotellet eller annan angiven plats - Pamplemousses botaniska trädgård (entrébiljetter ingår ej) - Utsiktspunkt Marie Reine De La Paix - Port Louis basar och hamnområde - Vattenfallet Chamarel och jorden i sju färger (entrébiljetter ingår ej) - Rhumerie de Chamarel (på begäran, biljetter ingår ej) - Utsikt över Bennitier - Återlämning till upphämtningsplatsen kl. 17.00 Skapa underbara och glada minnen med dina nära och kära och ta Instagram-värdiga bilder. Vi presenterar de färgglada paraplyerna i Port-Louis, Mauritius huvudstad, och låter dig utforska de fantastiska platserna på norra delen av vår vackra ö, som Marie Reine De La Paix och dess panoramautsikt. Därefter har vi Pamplemousses botaniska trädgård med sin rika mångfald av 500 växtarter, monument, flora och fauna. Vi kommer att låta dig upptäcka södra delen av ön med sina pittoreska, fridfulla och charmiga platser. Genom att följa den 7-färgade jorden kommer naturälskare att kunna identifiera färger som rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult, ett nästan surrealistiskt, månliknande skådespel av regnbågsfärgade sanddyner framför dina ögon. Le Morne Brabant är en historisk plats som bär på en exceptionell historia som symboliserar motståndet mot slaveriet, eftersom berget användes som tillflyktsort av slavar. Upptäck den fascinerande utsikten från västkusten. Boka dina skräddarsydda turer med våra vänliga och professionella förare. Du kommer att hämtas från ditt hotell, njuta av äventyret och släppas av på ditt hotell efter din resa.

Alla aktiviteter

40 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Black River

Att göra i Le Morne Brabant

Städer i Mauritius

Le Morne Brabant: Fler aktiviteter och sevärdheter

Le Morne Brabant: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Le Morne Brabant

Samlat omdöme

4.8
(592 recensioner)

Väldigt imponerande. Utsikten är överväldigande. Ont i musklerna för mig var oundvikligt 😁. Och däremellan fick Bryn ge mig lite mod. Det var lite brant och högt på några ställen. Den sista branta tredjedelen med klättringspartier tar bara 30 minuter. Förresten, att gå ner är mycket lättare 😉👍

Ärligt talat bara fantastiskt!!!! Vissa människor där sa till oss att du inte behöver en guide ... osv. Men ärligt talat om du behöver en guide! Bryn är en fantastisk guide jag rekommenderar honom 100%

Det var perfekt organiserat och vi hade en bra guide. Den tidiga starten kl. 05.00 var mycket bra eftersom det blev väldigt varmt vid 10.00. Helt enkelt en underbar rundtur.

det var verkligen magiskt och exceptionellt. perfekt väder och sedan en toppguide, rekommenderar jag med slutna ögon :) det är väldigt vackert!

Bra mix av information, fysisk ansträngning och njutning av naturen.