Laugavegur

Laugavegur: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Reykjavik: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Reykjavik är en modern, trendig och framåtblickande stad som samtidigt är rotad i naturen och erbjuder det bästa av två världar och är en magisk plats att besöka. Din 24- eller 48-timmarsbiljett ger dig tillgång till staden på en hop-on hop-off-tur med flerspråkiga kommentarer ombord. Berget Esja håller utkik över denna nordligaste huvudstad, och på en solig dag framträder den mystiska Snaefellsjokull-glaciären kristalllik och babyblå vid den västra horisonten. Se bland annat Reykjaviks hamn, rådhuset, Islands nationalgalleri, Pärlhallsgrimskyrkan och Laugardalurs termalpooler och spa. Turens stopp: 1- Harpa konserthus och konferenscenter 2- Gamla hamnen 3 - Reykjaviks sjöfartsmuseum 4 - Islands valar 5 - Nationalmuseet 6 - Laekjargata 7 - Shoppinggatan Laugavegur 8 - Reykjaviks konstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI bussterminal 11 - Perlan 12 - Köpcentret Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur-dalen 15 - Skarfabakki hamn (endast sommar) 16 - Hofdi-huset

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Utforska Reykjavík i din egen takt med Hop on Hop off-bussen. Reykjavik har det bästa av två världar: en modern, trendig och framtidsinriktad stad samtidigt som du har nära till den orörda naturen, och är verkligen en magisk plats att se. På Perlan Museum har konstnärer och tekniker gått samman för att skapa en verkligt anmärkningsvärd utställning. Besökarna kommer att känna kraften hos vulkaner och jordbävningar. Här ingår även en biljett till norrskensexpeditionen och isgrottan. Entrébiljetten till Perlan är giltig den dag du väljer att boka.

Reykjavik: Sightseeing vandringstur med en viking

Reykjavik: Sightseeing vandringstur med en viking

Din snabbkurs i allt som är isländskt! Vår vandringstur i Reykjavik är din introduktion till vårt land. Den hjälper dig att orientera dig och få ut det mesta av din vistelse på Island. Vi rekommenderar den som ditt första stopp i Reykjavik (ja, kanske du checkar in på ditt boende och lämnar dina väskor först). Vår familjevänliga rundtur väcker Islands historia till liv med spännande berättelser och isländsk mytologi. Vi besöker alla de berömda landmärkena i stadens centrum, som konserthuset Harpa, Reykjaviks hamn och kyrkan Hallgrímskirkja (vi lär dig hur man uttalar den), Reykjaviksdammen och parlamentsbyggnaden. Men vi kommer också att dela med oss av dolda, lokala platser som ett besök i ett älvhem; saker du skulle missa om du inte visste vad du skulle leta efter. Vi vill att du ska känna den unika, vänliga atmosfären i vår udda lilla stad, inte bara se de mest populära turistattraktionerna. Vi kommer även att ha en liten lektion i det isländska språket så att du inte bara kan gå med en viking utan även prata som en. Vi kommer att visa dig våra favoritställen att äta, dricka och besöka (vi har också en intim kunskap om happy hour-erbjudanden som vi gärna delar med oss av).

Reykjavik: Stadsvandring i liten grupp med lokal guide

Reykjavik: Stadsvandring i liten grupp med lokal guide

Finn din guide framför Hallgrímskirkja-kyrkan vid statyn av Leifur Eiríksson. Detta är på en kulle och den högsta platsen i Reykjavík, varifrån du kan få en överblick över området. Från den punkten kommer du att gå nedför. Guiden tar dig genom olika gator i Reykjavík, förbi viktiga byggnader med fantastisk arkitektur, och berättar om deras historia medan du går förbi. Du får en bra introduktion till Islands historia och kultur. Se konserthuset Harpa, vackert på insidan, som också fungerar bra som ett varmt stopp på kalla dagar som är vanliga på Island. Fortsätt promenaden längs havet innan du så småningom flyttar till den äldsta delen där parlamentet och stadshuset ligger. Vi avslutar stadsvandringen vid parlamentsbyggnaden på det stora torget. Vandringen är rullstolsanpassad och kan anpassas till dåligt väder eftersom den lilla gruppstorleken gör att vi kan söka skydd i byggnader och utställningar. Se till att du reser med CityWalk Reykjavík för en garanterat fantastisk upplevelse med en lokalinvånare.

Reykjavik: Den isländska sötsaksturen

Reykjavik: Den isländska sötsaksturen

Icelandic Sweet Tooth Tour är ett härligt äventyr för dig som älskar allt som är sött. Denna guidade vandringstur i centrala Reykjavik tar dig med på en resa genom några av Islands mest populära och älskade sötsaker. Vilka bagerier, butiker, bakverk och godis som provsmakas beror på säsong, dag och tid, men du kan vara säker på att vi alltid kommer att njuta av massor av isländska bakverk, sötsaker och annat på våra turer. Turen börjar vanligtvis med ett besök på ett lokalt bageri där du kan prova traditionella isländska bakverk, till exempel kleina, ett friterat munkliknande bakverk. Du kommer naturligtvis att få lära dig mer om dessa bakverks historia och hur bagarna själva gör dem. Därefter besöker du en specialbutik för att njuta av några av de finaste isländska chokladbitarna. Du kommer att upptäcka de unika smakerna och ingredienserna som gör att isländsk choklad sticker ut från resten, till exempel användningen av lakrits, björksocker och lokala vilda bär. Det är värt att nämna att den isländska lakritsen är söt och mild. Turen inkluderar också ett besök på en lokal glassbar där du får smaka på några av de krämigaste och godaste glassarna du någonsin har smakat. Du kan välja mellan olika smaker, inklusive några som är unika för Island, som lakrits och eventuellt skyr, den isländska mejeriprodukten. Slutligen avslutas turen med ett stopp vid en annan berömd godisbutik där du kan njuta av olika isländska godisar och sötsaker, kanske som den ikoniska chokladkakan "Draumur" eller den läckra kombinationen av lakrits och choklad som kallas Þristur. Oroa dig inte om du inte gillar lakrits, vi har andra alternativ för dig, men du kanske blir förälskad i denna choklad- och lakritskombination i slutet av vår resa tillsammans. Under hela turen kommer din expertguide att dela med sig av sin kunskap om isländska sötsaker och landets kulinariska kultur, vilket gör detta till en oförglömlig upplevelse för alla sötsugna. I Reykjaviks stadskärna finns en mängd fantastiska bagerier och hantverksbutiker. Med vår sötsaksrundtur i Reykjavik kan du utforska de unika isländska bakverken, godis- och glassmakerna. Vi tittar in i hantverksbagerier och specialiserade presentbutiker för att njuta av några av Islands mest utsökta sötsaker. Skäm bort din söta tand när du provar några isländska specialiteter som Kleina, den isländska munken, och Snúður, den unika kanelbullen, liksom vår unika choklad med lakrits och så mycket mer "nammi", som vi kallar vårt isländska godis. -Alltid en liten gruppresa med högst 12 personer -Få insidertips och rekommendationer från din expertguide från Your Friend In Reykjavik. -Det är ett utsökt sätt att uppleva landets unika kultur och smaker!

Reykjavik: Guidad stadsvandring

Reykjavik: Guidad stadsvandring

Vi börjar vår stadsrundtur på kullen Arnarholl, bredvid statyn av Ingolfur Arnarson, den nordbo som anses vara den första nybyggaren i Reykjavik. Efter en kort introduktion till Islands tidiga historia och några intressanta fakta om själva Arnarholl-kullen går vi vidare till en annan historisk plats, Lydveldingsgardurinn (Republikparken), innan vi beger oss till den gamla stadskärnan. Vi stannar till vid parlamentet, besöker dammen, stadshuset och njuter av en fridfull promenad genom de smala gatorna mellan de traditionella, färgglada husen från förr i tiden ... en liten oas, nästan dold bakom Reykjaviks huvudvägar et är definitivt värt att uppmärksamma några av områdets mest relevanta arkitekturer och deras kuriosa, innan vi fortsätter promenaden mot den berömda Hallgrimskyrkan. Vi tar oss upp till det välkända landmärket genom ett pittoreskt kvarter där gatukonst, vackra bakgårdar, charmiga hus, moderna och gammaldags, tillsammans utgör ett skolboksexempel på den lokala stadsbilden. Vi besöker också den intressanta skulpturparken bakom Einar Jonssons museum, vårt sista stopp innan vi vandrar tillbaka till Arnarholl Hill.

Reykjavík e-Scooter tur med en guide

Reykjavík e-Scooter tur med en guide

Gör dig redo för ett oförglömligt äventyr i hjärtat av Reykjavík när du glider fram genom stadens livliga gator på vår spännande 2-timmars tur med e-scooter. Följ med våra expertguider och utforska den fängslande skönheten, den rika historien och den livliga kulturen i centrala Reykjavík på ett miljövänligt och spännande sätt. Våra små grupper garanterar en personlig upplevelse, så att du kan interagera med våra kunniga guider och ställa frågor längs vägen. Vi värdesätter din komfort och säkerhet, och våra guider kommer att ge dig grundlig utbildning och vägledning om hur du använder e-scootrarna, vilket garanterar en smidig och trevlig åktur. Förundras över de ikoniska landmärken som definierar Reykjavíks skyline. Åk förbi den fantastiska kyrkan Hallgrímskirkja, upptäck det imponerande konserthuset Harpa och se de livliga gatorna i Laugavegur, stadens största shoppingområde. Våra expertguider kommer att dela fascinerande berättelser och insikter om varje stopp, så att du verkligen kan få kontakt med stadens förflutna och nutid. Fördjupa dig i den lokala atmosfären när vi utforskar de charmiga kvarteren i centrala Reykjavík. Upplev stadens unika karaktär när vi glider genom de färgglada gatorna, kantade av pittoreska hus, mysiga kaféer och trendiga butiker. Varje stadsdel har sin egen historia att berätta, från det livliga centrumområdet till den lugna strandpromenaden. Upptäck den naturliga skönheten som omger Reykjavík, även inom stadens gränser. Njut av den hisnande utsikten över Faxaflói-bukten, där du kanske får en skymt av sjöfåglar som graciöst svävar ovanför. När vi navigerar i staden kommer våra guider också att dela med sig av fascinerande fakta om Islands unika geologi och landets djupa koppling till naturen.

Julvandring i Reykjavik

Julvandring i Reykjavik

Den här julen kan du följa med din vän i Reykjavik på en vandring genom Reykjavik, huvudstaden på Island, med julbelysning och festliga gator. Tillsammans utforskar vi de isländska jultraditionerna och upptäcker Islands 13 tomtar, deras mamma, trollet Grýla som äter stygga barn, och slutligen den vildsinta julkatten. Denna familjevänliga resa ger liv åt de isländska jultraditionerna med spännande berättelser och isländsk folklore. Vi kommer också att lära känna den utsökta mat och dryck som Island anser vara julig och kanske prova några under vår promenad. Vår mötesplats är i Fógetagarðurinn för denna julvandring genom centrala Reykjavik. Först beundrar vi skridskobanan, juldekorationerna och julmarknadsstånden på Ingólfur-torget. Sedan går vi vidare för att titta på den berömda Oslo-julgranen på Austurvollur. Medan vi promenerar försöker vi hitta några av de unika isländska jultomtar som gömmer sig i Reykjaviks stadskärna. Vi gör ett kort besök i en bokhandel för att se unika isländska julböcker och upptäcka islänningarnas kärlek till böcker, särskilt under juletid. Sedan bär det av till Reykjaviks största shoppinggata Laugavegur, där vi besöker den enda lilla julbutiken. Du kan vara säker på att vi har några roliga överraskningar längs vägen. Slutligen går vi uppför den vackra Skólavörðustígur mot den majestätiska Hallgrímskirkja-kyrkan, där vi avslutar vår underbara promenad tillsammans och tar en titt på utvalda butiker längs vägen för julrelaterade saker. Som en bonus på vår julvandring får du rabatter i ett par julbutiker, julstånd och till och med restauranger för att göra det ännu mer värt att gå med oss. Denna tur genomförs endast i december och är även tillgänglig som en privat tur.

Laugavegur fototur med jeep

Laugavegur fototur med jeep

Fokus för den här resan är att ge dig tid att utforska landskapet genom din lins, och vi besöker olika platser i Islands högland för att ge dig en rad olika fantastiska fotomöjligheter. Du börjar din fototur med Super Jeep och beger dig till den legendariska vulkanen Hekla, eller Helvetets port, som den ibland kallas. Därifrån fortsätter du genom Dómadalur-dalen, som leder till sjöarna Frostastaðavatn och Ljótipollur. För bara några minuter bort ligger en av de mest pittoreska hållplatserna, Landmannalaugar. Detta område är en av Islands hemliga pärlor med sina färgglada rhyolitberg och sin geotermiska badbassäng som kantas av branta svarta lavafält. Efter ett rejält stopp hoppar du tillbaka i din superjeep och beger dig till den berömda Laugavegurleden. Kör ner i Reykjadalir-dalen med dess intressanta geotermiska område. Härifrån ser du glaciärerna Mýrdalsjökull och Eyjafjallajökull dyka upp. Det är en fantastisk utsikt som du inte vill missa! När du närmar dig väg 1 ser du ännu en förändring i landskapet, då stora platåglaciärer kommer till synes när du anländer till Emstrur-hyttan. Dessa magnifika isar erbjuder det perfekta panoramat. Förhoppningsvis har du när resan närmar sig sitt slut fortfarande lite utrymme kvar på minneskortet för att ta dina sista bilder av Eyjafjallajökull och Þórsmörkdalen sedd från västsidan av Markarfljótsgljúfur.

Reykjavik: Privat 3 timmars rundvandring för seniorer

Reykjavik: Privat 3 timmars rundvandring för seniorer

Den här privata rundturen i Reykjavik har utformats med hjälp av experter för att passa äldre besökare. Under den här tre timmar långa rundvandringen får du se stadens främsta sevärdheter och lära dig vad som gjort Reykjavik till ett så populärt resmål. Utforska Reykjavik och besök dess charmiga gamla stad. Den pulserande och kosmopolitiska staden ger dig chansen att upptäcka några av de rikaste exemplen på nordisk historia. Låt dig överrumplas av gator fulla av historia och vackra arkitektoniska exempel. Upplev Island från ett annorlunda perspektiv. Följ din guide när hen avslöjar hemligheter och intressanta fakta om Reykjavik.

29 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Laugavegur

Laugavegur: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Reykjavik: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Reykjavik är en modern, trendig och framåtblickande stad som samtidigt är rotad i naturen och erbjuder det bästa av två världar och är en magisk plats att besöka. Din 24- eller 48-timmarsbiljett ger dig tillgång till staden på en hop-on hop-off-tur med flerspråkiga kommentarer ombord. Berget Esja håller utkik över denna nordligaste huvudstad, och på en solig dag framträder den mystiska Snaefellsjokull-glaciären kristalllik och babyblå vid den västra horisonten. Se bland annat Reykjaviks hamn, rådhuset, Islands nationalgalleri, Pärlhallsgrimskyrkan och Laugardalurs termalpooler och spa. Turens stopp: 1- Harpa konserthus och konferenscenter 2- Gamla hamnen 3 - Reykjaviks sjöfartsmuseum 4 - Islands valar 5 - Nationalmuseet 6 - Laekjargata 7 - Shoppinggatan Laugavegur 8 - Reykjaviks konstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI bussterminal 11 - Perlan 12 - Köpcentret Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur-dalen 15 - Skarfabakki hamn (endast sommar) 16 - Hofdi-huset

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Utforska Reykjavík i din egen takt med Hop on Hop off-bussen. Reykjavik har det bästa av två världar: en modern, trendig och framtidsinriktad stad samtidigt som du har nära till den orörda naturen, och är verkligen en magisk plats att se. På Perlan Museum har konstnärer och tekniker gått samman för att skapa en verkligt anmärkningsvärd utställning. Besökarna kommer att känna kraften hos vulkaner och jordbävningar. Här ingår även en biljett till norrskensexpeditionen och isgrottan. Entrébiljetten till Perlan är giltig den dag du väljer att boka.

Reykjavik: Sightseeing vandringstur med en viking

Reykjavik: Sightseeing vandringstur med en viking

Din snabbkurs i allt som är isländskt! Vår vandringstur i Reykjavik är din introduktion till vårt land. Den hjälper dig att orientera dig och få ut det mesta av din vistelse på Island. Vi rekommenderar den som ditt första stopp i Reykjavik (ja, kanske du checkar in på ditt boende och lämnar dina väskor först). Vår familjevänliga rundtur väcker Islands historia till liv med spännande berättelser och isländsk mytologi. Vi besöker alla de berömda landmärkena i stadens centrum, som konserthuset Harpa, Reykjaviks hamn och kyrkan Hallgrímskirkja (vi lär dig hur man uttalar den), Reykjaviksdammen och parlamentsbyggnaden. Men vi kommer också att dela med oss av dolda, lokala platser som ett besök i ett älvhem; saker du skulle missa om du inte visste vad du skulle leta efter. Vi vill att du ska känna den unika, vänliga atmosfären i vår udda lilla stad, inte bara se de mest populära turistattraktionerna. Vi kommer även att ha en liten lektion i det isländska språket så att du inte bara kan gå med en viking utan även prata som en. Vi kommer att visa dig våra favoritställen att äta, dricka och besöka (vi har också en intim kunskap om happy hour-erbjudanden som vi gärna delar med oss av).

Reykjavik: Stadsvandring i liten grupp med lokal guide

Reykjavik: Stadsvandring i liten grupp med lokal guide

Finn din guide framför Hallgrímskirkja-kyrkan vid statyn av Leifur Eiríksson. Detta är på en kulle och den högsta platsen i Reykjavík, varifrån du kan få en överblick över området. Från den punkten kommer du att gå nedför. Guiden tar dig genom olika gator i Reykjavík, förbi viktiga byggnader med fantastisk arkitektur, och berättar om deras historia medan du går förbi. Du får en bra introduktion till Islands historia och kultur. Se konserthuset Harpa, vackert på insidan, som också fungerar bra som ett varmt stopp på kalla dagar som är vanliga på Island. Fortsätt promenaden längs havet innan du så småningom flyttar till den äldsta delen där parlamentet och stadshuset ligger. Vi avslutar stadsvandringen vid parlamentsbyggnaden på det stora torget. Vandringen är rullstolsanpassad och kan anpassas till dåligt väder eftersom den lilla gruppstorleken gör att vi kan söka skydd i byggnader och utställningar. Se till att du reser med CityWalk Reykjavík för en garanterat fantastisk upplevelse med en lokalinvånare.

Reykjavik: Den isländska sötsaksturen

Reykjavik: Den isländska sötsaksturen

Icelandic Sweet Tooth Tour är ett härligt äventyr för dig som älskar allt som är sött. Denna guidade vandringstur i centrala Reykjavik tar dig med på en resa genom några av Islands mest populära och älskade sötsaker. Vilka bagerier, butiker, bakverk och godis som provsmakas beror på säsong, dag och tid, men du kan vara säker på att vi alltid kommer att njuta av massor av isländska bakverk, sötsaker och annat på våra turer. Turen börjar vanligtvis med ett besök på ett lokalt bageri där du kan prova traditionella isländska bakverk, till exempel kleina, ett friterat munkliknande bakverk. Du kommer naturligtvis att få lära dig mer om dessa bakverks historia och hur bagarna själva gör dem. Därefter besöker du en specialbutik för att njuta av några av de finaste isländska chokladbitarna. Du kommer att upptäcka de unika smakerna och ingredienserna som gör att isländsk choklad sticker ut från resten, till exempel användningen av lakrits, björksocker och lokala vilda bär. Det är värt att nämna att den isländska lakritsen är söt och mild. Turen inkluderar också ett besök på en lokal glassbar där du får smaka på några av de krämigaste och godaste glassarna du någonsin har smakat. Du kan välja mellan olika smaker, inklusive några som är unika för Island, som lakrits och eventuellt skyr, den isländska mejeriprodukten. Slutligen avslutas turen med ett stopp vid en annan berömd godisbutik där du kan njuta av olika isländska godisar och sötsaker, kanske som den ikoniska chokladkakan "Draumur" eller den läckra kombinationen av lakrits och choklad som kallas Þristur. Oroa dig inte om du inte gillar lakrits, vi har andra alternativ för dig, men du kanske blir förälskad i denna choklad- och lakritskombination i slutet av vår resa tillsammans. Under hela turen kommer din expertguide att dela med sig av sin kunskap om isländska sötsaker och landets kulinariska kultur, vilket gör detta till en oförglömlig upplevelse för alla sötsugna. I Reykjaviks stadskärna finns en mängd fantastiska bagerier och hantverksbutiker. Med vår sötsaksrundtur i Reykjavik kan du utforska de unika isländska bakverken, godis- och glassmakerna. Vi tittar in i hantverksbagerier och specialiserade presentbutiker för att njuta av några av Islands mest utsökta sötsaker. Skäm bort din söta tand när du provar några isländska specialiteter som Kleina, den isländska munken, och Snúður, den unika kanelbullen, liksom vår unika choklad med lakrits och så mycket mer "nammi", som vi kallar vårt isländska godis. -Alltid en liten gruppresa med högst 12 personer -Få insidertips och rekommendationer från din expertguide från Your Friend In Reykjavik. -Det är ett utsökt sätt att uppleva landets unika kultur och smaker!

Reykjavik: Guidad stadsvandring

Reykjavik: Guidad stadsvandring

Vi börjar vår stadsrundtur på kullen Arnarholl, bredvid statyn av Ingolfur Arnarson, den nordbo som anses vara den första nybyggaren i Reykjavik. Efter en kort introduktion till Islands tidiga historia och några intressanta fakta om själva Arnarholl-kullen går vi vidare till en annan historisk plats, Lydveldingsgardurinn (Republikparken), innan vi beger oss till den gamla stadskärnan. Vi stannar till vid parlamentet, besöker dammen, stadshuset och njuter av en fridfull promenad genom de smala gatorna mellan de traditionella, färgglada husen från förr i tiden ... en liten oas, nästan dold bakom Reykjaviks huvudvägar et är definitivt värt att uppmärksamma några av områdets mest relevanta arkitekturer och deras kuriosa, innan vi fortsätter promenaden mot den berömda Hallgrimskyrkan. Vi tar oss upp till det välkända landmärket genom ett pittoreskt kvarter där gatukonst, vackra bakgårdar, charmiga hus, moderna och gammaldags, tillsammans utgör ett skolboksexempel på den lokala stadsbilden. Vi besöker också den intressanta skulpturparken bakom Einar Jonssons museum, vårt sista stopp innan vi vandrar tillbaka till Arnarholl Hill.

Reykjavík e-Scooter tur med en guide

Reykjavík e-Scooter tur med en guide

Gör dig redo för ett oförglömligt äventyr i hjärtat av Reykjavík när du glider fram genom stadens livliga gator på vår spännande 2-timmars tur med e-scooter. Följ med våra expertguider och utforska den fängslande skönheten, den rika historien och den livliga kulturen i centrala Reykjavík på ett miljövänligt och spännande sätt. Våra små grupper garanterar en personlig upplevelse, så att du kan interagera med våra kunniga guider och ställa frågor längs vägen. Vi värdesätter din komfort och säkerhet, och våra guider kommer att ge dig grundlig utbildning och vägledning om hur du använder e-scootrarna, vilket garanterar en smidig och trevlig åktur. Förundras över de ikoniska landmärken som definierar Reykjavíks skyline. Åk förbi den fantastiska kyrkan Hallgrímskirkja, upptäck det imponerande konserthuset Harpa och se de livliga gatorna i Laugavegur, stadens största shoppingområde. Våra expertguider kommer att dela fascinerande berättelser och insikter om varje stopp, så att du verkligen kan få kontakt med stadens förflutna och nutid. Fördjupa dig i den lokala atmosfären när vi utforskar de charmiga kvarteren i centrala Reykjavík. Upplev stadens unika karaktär när vi glider genom de färgglada gatorna, kantade av pittoreska hus, mysiga kaféer och trendiga butiker. Varje stadsdel har sin egen historia att berätta, från det livliga centrumområdet till den lugna strandpromenaden. Upptäck den naturliga skönheten som omger Reykjavík, även inom stadens gränser. Njut av den hisnande utsikten över Faxaflói-bukten, där du kanske får en skymt av sjöfåglar som graciöst svävar ovanför. När vi navigerar i staden kommer våra guider också att dela med sig av fascinerande fakta om Islands unika geologi och landets djupa koppling till naturen.

Julvandring i Reykjavik

Julvandring i Reykjavik

Den här julen kan du följa med din vän i Reykjavik på en vandring genom Reykjavik, huvudstaden på Island, med julbelysning och festliga gator. Tillsammans utforskar vi de isländska jultraditionerna och upptäcker Islands 13 tomtar, deras mamma, trollet Grýla som äter stygga barn, och slutligen den vildsinta julkatten. Denna familjevänliga resa ger liv åt de isländska jultraditionerna med spännande berättelser och isländsk folklore. Vi kommer också att lära känna den utsökta mat och dryck som Island anser vara julig och kanske prova några under vår promenad. Vår mötesplats är i Fógetagarðurinn för denna julvandring genom centrala Reykjavik. Först beundrar vi skridskobanan, juldekorationerna och julmarknadsstånden på Ingólfur-torget. Sedan går vi vidare för att titta på den berömda Oslo-julgranen på Austurvollur. Medan vi promenerar försöker vi hitta några av de unika isländska jultomtar som gömmer sig i Reykjaviks stadskärna. Vi gör ett kort besök i en bokhandel för att se unika isländska julböcker och upptäcka islänningarnas kärlek till böcker, särskilt under juletid. Sedan bär det av till Reykjaviks största shoppinggata Laugavegur, där vi besöker den enda lilla julbutiken. Du kan vara säker på att vi har några roliga överraskningar längs vägen. Slutligen går vi uppför den vackra Skólavörðustígur mot den majestätiska Hallgrímskirkja-kyrkan, där vi avslutar vår underbara promenad tillsammans och tar en titt på utvalda butiker längs vägen för julrelaterade saker. Som en bonus på vår julvandring får du rabatter i ett par julbutiker, julstånd och till och med restauranger för att göra det ännu mer värt att gå med oss. Denna tur genomförs endast i december och är även tillgänglig som en privat tur.

Laugavegur fototur med jeep

Laugavegur fototur med jeep

Fokus för den här resan är att ge dig tid att utforska landskapet genom din lins, och vi besöker olika platser i Islands högland för att ge dig en rad olika fantastiska fotomöjligheter. Du börjar din fototur med Super Jeep och beger dig till den legendariska vulkanen Hekla, eller Helvetets port, som den ibland kallas. Därifrån fortsätter du genom Dómadalur-dalen, som leder till sjöarna Frostastaðavatn och Ljótipollur. För bara några minuter bort ligger en av de mest pittoreska hållplatserna, Landmannalaugar. Detta område är en av Islands hemliga pärlor med sina färgglada rhyolitberg och sin geotermiska badbassäng som kantas av branta svarta lavafält. Efter ett rejält stopp hoppar du tillbaka i din superjeep och beger dig till den berömda Laugavegurleden. Kör ner i Reykjadalir-dalen med dess intressanta geotermiska område. Härifrån ser du glaciärerna Mýrdalsjökull och Eyjafjallajökull dyka upp. Det är en fantastisk utsikt som du inte vill missa! När du närmar dig väg 1 ser du ännu en förändring i landskapet, då stora platåglaciärer kommer till synes när du anländer till Emstrur-hyttan. Dessa magnifika isar erbjuder det perfekta panoramat. Förhoppningsvis har du när resan närmar sig sitt slut fortfarande lite utrymme kvar på minneskortet för att ta dina sista bilder av Eyjafjallajökull och Þórsmörkdalen sedd från västsidan av Markarfljótsgljúfur.

Reykjavik: Privat 3 timmars rundvandring för seniorer

Reykjavik: Privat 3 timmars rundvandring för seniorer

Den här privata rundturen i Reykjavik har utformats med hjälp av experter för att passa äldre besökare. Under den här tre timmar långa rundvandringen får du se stadens främsta sevärdheter och lära dig vad som gjort Reykjavik till ett så populärt resmål. Utforska Reykjavik och besök dess charmiga gamla stad. Den pulserande och kosmopolitiska staden ger dig chansen att upptäcka några av de rikaste exemplen på nordisk historia. Låt dig överrumplas av gator fulla av historia och vackra arkitektoniska exempel. Upplev Island från ett annorlunda perspektiv. Följ din guide när hen avslöjar hemligheter och intressanta fakta om Reykjavik.

De mest populära sevärdheterna i Reykjavik

Att göra i Laugavegur

Städer i Island

Laugavegur: Fler aktiviteter och sevärdheter

Laugavegur: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Laugavegur

Samlat omdöme

4.8
(86 recensioner)

Fungerade riktigt bra, hämtades på MSC kryssningsfartyg/terminal. Stopptiderna var okej, resan var också mycket informativ utanför staden. Sett allt, sett allt. Bra.

Turné i tid. Ruttval bra. Ljudljudsystem perfekt. Busschaufför tillmötesgående väntar även på passagerare när det är nära hållplatser.

Rutten var mycket bra. Tyvärr fick vi vänta 1 timme på nästa buss, även om var 30:e minut var planerad. Det tog oss mycket tid....

Det var bra, men bussen kom inte punktligt som i schemat. Överlag rekommenderas mycket

Inte billig dock. Men pålitlig. Lite mer om landet och folket borde ha varit.