Saker att göra i
Lacock

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Lacock

London: Stonehenge, Windsor Castle, Bath, Lacock & Pub Lunch

London: Stonehenge, Windsor Castle, Bath, Lacock & Pub Lunch

Utforska historiska sevärdheter i västra England på denna heldagsutflykt med buss från London. Stanna till vid Windsor Castle, Stonehenge, byn Lacock och staden Bath. Njut av lokala smaker med en traditionell publunch. Du hämtas upp från den centralt belägna mötesplatsen i London. Resa i en bekväm luftkonditionerad buss till Windsor Castle, hem för de engelska kungligheterna i mer än 900 år. Slottet ligger högt ovanför floden Themsen och rymmer kungliga hemligheter från Vilhelm Erövrarens dagar till den nuvarande drottningen. Upptäck det största kontinuerligt bebodda slottet i världen medan du beundrar praktfulla St Georges Chapel och de överdådiga State Apartments. (Inträde ingår om tillval valts) Kör till Stonehenge på Salisbury Plain och lär dig mer om mysterierna bakom världens mest kända förhistoriska monument. Dess ursprung går nästan 5 000 år tillbaka i tiden, men än idag förbryllar det historiker och arkeologer. Försök själv att avslöja några av dess hemligheter på det nya besökscentret. (Inträde ingår om alternativet valts) Res till den pittoreska National Trust-byn Lacock. Strosa längs stadens kullerstensgator kantade av stugor. Se själv varför den används för filminspelningar för produktioner som "Harry Potter". Njut av en god engelsk lunch i en pub från 1300-talet. Ta dig till staden Bath som är full av georgiansk arkitektur i halvmånar och terrasser. På fritiden kan ni besöka Bath Abbey och den romantiska Pulteney Bridge, eller dricka te i de historiska Pump Rooms medan en stråkkvartett sjunger för er. Återvänd till mötesplatsen i London i slutet av resan.

Från Bristol: Dagstur till Stonehenge och Cotswold Villages

Från Bristol: Dagstur till Stonehenge och Cotswold Villages

En dag full av underverk väntar oss i dag. Från Bristol är det första stoppet för dagen det förhistoriska monumentet Stonehenge. Många legender omgärdar dessa otroliga stående stenar som väger cirka 25 ton vardera och som i åratal har lockat människor från hela världen. Kanske tror du att de skapades av Merlin, som på magisk väg transporterade dem från Irland. Kanske tror du att Stonehenge är en landningsplats för utomjordiska rymdskepp. De kanske påminner dig om ruinerna av ett romerskt tempel. Du kan inte förneka deras storslagenhet, oavsett vad du tror. Avebury är ditt nästa stopp. Njut av din lediga tid här: ät lite lunch, vandra runt i området och se förstås de tre stencirklarna. Avebury henge kan skryta med den största stencirkeln i Storbritannien, så stor att hela den pittoreska engelska byn ryms inuti. Så du kan ta en öl och en bit mat medan du är omgiven av en stencirkel. Ganska magiskt, eller hur? Din resa fortsätter till den pittoreska byn Lacock. Du har fritid här, du kanske är intresserad av att besöka klostret. Harry Potter-fans kommer att vara besatta av att se Lacock Abbey Cloisters, som används som Hogwarts korridorer i filmerna. Besökare kan också utforska de medeltida rummen och klostergården, innan de tar en titt på Fox Talbot Museum som utforskar fotografins historia. Castle Combe är vårt sista stopp, ofta kallad en av de vackraste byarna i England. Fans av filmer som War Horse och Neil Gaimans Stardust kanske känner igen den här platsen, så håll kameran redo. Härifrån är det bara en kort bilresa tillbaka till Bristol.

Från Bath: Stonehenge & Cotswolds dagstur med inträde

Från Bath: Stonehenge & Cotswolds dagstur med inträde

Efter ett tillfälligt farväl till vackra Bath är ert första resmål något som de flesta har hört talas om, många har längtat efter att få uppleva och oändligt många har förundrats över. De stående stenarna i Stonehenge är en av de mest storslagna platser vi känner till idag. De som besöker platsen tar en paus från den moderna världen för en stund och förflyttas tillbaka till en sedan länge bortglömd värld, en värld där andlighet, hedendom och dyrkan definierade människor. Men det här är inte de enda stenarna du bör förundras över. I den söta byn Avebury kommer besökare för att vandra bland världens största förhistoriska stencirkel. Bland herrgårdar och natur är denna plats verkligen värd ett besök. Efter lunch åker vi till den lantliga byn Lacock i Wiltshire, som är känd för sina pittoreska gator, historiska byggnader och sin roll som inspelningsplats för TV- och filminspelningar. Klostret i hjärtat av byn har en egen skogspark och är ett säreget lanthus med fascinerande arkitektoniska stilar. Sista stoppet på din dagsutflykt är Castle Combe, som ofta kallas en av de vackraste byarna i England. Fans av filmer som War Horse och Neil Gaimans Stardust kanske känner igen den här platsen, så det är bara att ta fram kameran. Härifrån är det bara en kort bilresa tillbaka till Bath.

Från London: Dagsutflykt till Bath, Avebury och Lacock Village

Från London: Dagsutflykt till Bath, Avebury och Lacock Village

Du åker västerut från London till byn Avebury. Här kan du vandra bland den största förhistoriska stencirkeln i världen och beundra herrgårdarna. Efter lunch reser vi djupt in i det lantliga Wiltshire till byn Lacock, känd för sina pittoreska gator, historiska byggnader och sin roll som inspelningsplats för TV och film. Klostret i hjärtat av byn har en egen skogsdunge och är ett udda lanthus med fascinerande arkitektoniska stilar. Dagens sista stopp är i den gamla romerska spastaden Bath. Staden har varit bebodd i omkring 2 000 år. Du kan njuta av Bath Abbey och den vackra georgianska arkitekturen i din egen takt, eller till och med besöka de romerska baden*. Det är en fascinerande stad att utforska, så vi ger dig gott om tid att vandra runt i din egen takt innan du återvänder till London tidigt på kvällen. *Observera att det valfria besöket i de romerska baden inte kan garanteras, eftersom biljetterna ibland är slutsålda.

Från London: Privat guidad tur till Stonehenge och Bath

Från London: Privat guidad tur till Stonehenge och Bath

Kom närmare stenarna än någonsin tidigare med detta resepaket till Stonehenge och Bath! Du kommer att kunna kliva in i den legendariska inre cirkeln under denna privata visning bort från folkmassorna och njuta av en verkligt fascinerande upplevelse när solen går ner. Denna dagsutflykt inkluderar också ett besök i den vackra romerska staden Bath. Bath älskades en gång av romarna och har varit en plats för nöje, avkoppling och välbefinnande i århundraden. Det är också onekligen en av de vackraste städerna i Storbritannien och ett utnämnt världsarv i sin helhet. Se den vackra honungsfärgade georgianska arkitekturen, njut av den fridfulla men ändå livliga atmosfären, beundra det imponerande Bath Abbey och lär dig mer om det rika arvet från denna unika plats. Två-rätters måltid Efter att du har promenerat runt i Bath kan du njuta av en utsökt tvårätters måltid med en huvudrätt följt av en utsökt dessert. Privat visning av Stonehenge och inträde till den inre cirkeln Efter måltiden avgår resan från Bath för ett extra speciellt besök i det mystiska Stonehenge. Du anländer till Stonehenge, som ligger i det frodiga grevskapet Wiltshire, tidigt på kvällen. Det här är din chans att se en sida av de världsberömda stenarna som de flesta människor inte får en chans att se! Upplev det oförglömliga mysteriet med denna 5 000 år gamla attraktion och tillbringa lite tid mitt i ett ikoniskt världsarv när du vandrar i och runt de 40 ton tunga stenarna. Det finns verkligen inget bättre sätt att besöka Stonehenge - du kommer att bli helt överväldigad av det magiska monumentets storlek och läge! Efter besöket i Stonehenge går turen tillbaka till London med ankomst omkring kl. 22.00. (kl. 23.00 i juli och augusti på grund av senare solnedgångar).

Privat solnedgångstur till Stonehenge med Lacock och Bath

Privat solnedgångstur till Stonehenge med Lacock och Bath

Efter ankomsten till mötesplatsen åker du direkt till staden Bath, en av Englands mest historiska och välbesökta städer och själv en av UNESCO:s världsarvsplatser. Ta in några av de imponerande sevärdheterna i denna attraktiva och historiska stad när du vandrar genom de pittoreska gatorna. Besök de anmärkningsvärda antika romerska baden och det georgianska stora pumprummet. En valfri rundvandring ger dig möjlighet att se var författaren Charles Dickens en gång bodde och arbetade och att prova några av de utsökta lokala ostarna. Fortsätt därifrån till byn Lacock, en annan historisk plats som går tillbaka till saxiska tider. Denna natursköna by har varit platsen för flera stora filmer och produktioner, där delar av Jane Austens "Stolthet och fördom" och "Harry Potter och de vises sten" har spelats in. Ta dig tid att titta runt i byn innan du stannar för en tidig middag på en av Englands äldsta pubar, The George Inn (byggd 1361). Lämna Lacock och bege dig mot Stonehenge tills solen går ner, vilket ger dig en dramatisk utsikt över detta otroliga monument.Upplev de otroliga monoliterna med en unik visning som garanterar direkt tillgång till stenbumlingarna, något som inte erbjuds för allmänheten. Din guide diskuterar historia bakom denna 5 000 år gamla plats, världens mest berömda förhistoriska monument och förklarar de många mystiska teorierna om exakt hur det byggdes. Förundras över denna gamla konstruktion borta från folkmassorna och se själv varför det är en av världens mest besökta platser innan du stiger ombord på din buss och återvänder till London.

London: Stonehenge, Bath, Lacock, & Avebury Smågruppsresa

London: Stonehenge, Bath, Lacock, & Avebury Smågruppsresa

Avres från London tidigt på morgonen och bli en av dagens första besökare till Stonehenge. När du anländer till Stonehenge kommer din guide att berätta om fakta och teorier bakom denna mest berömda stenåldersbyggnad. Var det ett tempel, en klocka, en gudstjänstplats eller en begravningsplats för eliten? Sedan går det vidare till Bath, som har haft besökare sedan kelternas tid. Århundraden senare, på första århundradet e.Kr., anlände romarna och kallade platsen Aqua Sulis. Ännu senare, under den georgianska eran på 1700-talet, anlände de rika och förmögna från London för att se och bli sedda och tog sig till vattnet för att bli av med ledstelhet och gikt. Stanna för en paus i den förtjusande byn Lacock. Den här charmiga platsen, som verkar vara orörd av modern tid, har använts som miljö i många filmer, bland annat Cranford, Moll Flanders, Stolthet och fördom och Harry Potter. Njut av en guidad tur i den här vackra byn innan du beger dig till Avebury, en vacker by med halmbeklädda stugor som ligger inbäddad i mitten av en enorm stencirkel. Efter en guidad promenad i Avebury avgår du för din återresa till London.

Från London: Stonehenge, Bath och Lacock i soluppgången

Från London: Stonehenge, Bath och Lacock i soluppgången

Se det anmärkningsvärda, förhistoriska monumentet Stonehenge vid soluppgången på en heldagstur från London. Upplev de otroliga monoliterna med en unik visning som garanterar direkt tillgång till stenbumlingarna, något som inte erbjuds för allmänheten. Lämna Londons liv och rörelse vid gryningen och bege dig västerut i en luftkonditionerad buss. Vid ankomst till Stonehenge kommer du att få särskilt tillträde till den inre stencirkeln där du njuter av en dramatisk soluppgång innan de stora grupperna anländer. Stonehenge byggdes för nästan 5 000 år sedan och är världens populäraste förhistoriska monument. Upplev en privat visning av de mystiska monoliterna och stå bland de mäktiga sarsenstenarna innan folkmassorna anländer. Din guide kommer att roa dig med historier om platsen och peka ut altaret, offer- och hälstenen, samt var solen stiger vid sommarsolståndet. Fortsätt till den lilla byn Lacock, som grundades under den saxiska eran. Många av de vackra byggnaderna formade ursprungligen en del av ett omfattande klosterkomplex. I denna by, som numera ägs av National Trust, spelades Jane Austens "Stolthet och fördom" och "Harry Potter och de vises sten" in. Du kommer att ha tid för en härlig promenad innan du njuter av frukost på en klassisk engelsk pub. Åk därefter vidare till den romerska staden Bath, som är berömd för sin eleganta georgianska arkitektur vid platser såsom Royal Crescent och The Circus. Förundras av stadens vackert proportionerade gator, och se den mycket fotograferade Pulteneybron över floden Avon. Avsluta turen med ett besök på Roman Baths, den bäst bevarade romerska spaanläggningen från den antika världen. Baden går tillbaka till år 60 e.Kr och har sedan dess matats av de varma källorna och Mendipkullarnas kalkstensakviferer. Museet huserar artefakter från romartiden, inklusive objekt och offergåvor som kastats ner i den Heliga Källan.

London - Harry Potter Lacock & The Cotswolds Harry Potter-tur för mindre grupper

London - Harry Potter Lacock & The Cotswolds Harry Potter-tur för mindre grupper

Fördjupa dig i Harry Potters förtrollande värld i Lacock Village och Lacock Abbey, verklighetstrogna inspelningsplatser från filmserien. Utforska historiska gator och medeltida kammare, och res sedan till Gloucester Cathedral, där gotisk arkitektur ger Hogwarts liv. Kliv in i Harry Potters förtrollande värld när du reser genom Lacock Village och Lacock Abbey, ikoniska verkliga filmplatser som har fångat miljontals fantasier. Utforska Lacock Village, en tidlös pärla med timrade stugor och historiska gator frusna i tiden. Bevittna magin i Lacock Abbey, vars gamla murar ekar av Hogwarts hemligheter. Fördjupa dig i klostren och de medeltida kamrarna som utgjorde bakgrunden för viktiga ögonblick i Harry Potter-filmserien. Från de kusliga korridorerna till de majestätiska salarna, varje hörn rymmer en bit av filmhistorien. Ge dig ut på en förtrollande tur genom de majestätiska salarna i Gloucester Cathedral. Förundras över den intrikata gotiska arkitekturen medan du utforskar korridorerna som fördubblades som den ikoniska Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Stå i vördnad under de skyhöga välvda taken som fungerade som bakgrund för många scener i den älskade filmserien. Från de spöklikt vackra klostren till katedralens storslagenhet, fördjupa dig i filmens magi som har väckts till liv.

Från London: Stonehenge Summer Solstice Sunset Tour (20 juni)

Från London: Stonehenge Summer Solstice Sunset Tour (20 juni)

Stonehenge är världens mest kända förhistoriska monument och numera ett världsarv. Stonehenge ligger ensamt på den vidsträckta Salisbury-slätten. Dess ursprung går nästan 5 000 år tillbaka i tiden, och den har varit hemvist för hednisk religion och andlig tillbedjan, för att inte tala om offentlig debatt, ända sedan dess. Vad var denna enorma samling stenar avsedd för? Var det ett observatorium för månen, ett tempel för solen eller en avancerad kyrkogård? Vilka var de människor som bar och högg ut dessa 40 ton tunga stenar? Kom och avslöja hemligheterna för dig själv och förundras över denna anmärkningsvärda och mystiska bedrift av forntida teknik och design, samtidigt som vi njuter av de underbara firanden som äger rum för att markera sommarsolståndet. Resan avgår från London kl. 12.00 och går västerut mot platsen, där vi tar oss tid att titta på de gamla stenarna i Avebury, innan vi åker till pittoreska Lacock för en tidig kvällsmiddag. Härifrån åker vi till själva Stonehenge där vi anländer ungefär kl. 19.00, då det årliga firandet av sommarsolståndet inleds. Stora folkmassor samlas och det kommer att finnas gott om tid att insupa atmosfären av denna historiska händelse, gå bland stenarna och observera de hedniska ritualer och ceremonier som äger rum med varierande intervall under hela kvällen. Vi är tillbaka i London runt midnatt. Sommarsolståndet Själva solståndet är en astronomisk händelse som inträffar två gånger per år när solen når sin högsta eller lägsta position i förhållande till himmelsekvatorn, och solen verkar ha nått sin högsta eller lägsta årliga höjd på himlen ovanför horisonten. Ordet solstånd kommer från latinets sol (sol) och sister (att stå stilla), eftersom solen, sedd från jorden, vid solstånden står stilla i deklination innan den vänder sin riktning. Efter sommarsolståndet står solen alltså inte lika högt på himlen och dagsljuset minskar. Solståndet ses därför som sommarens mittpunkt i många kulturer och är en anledning att fira. Hedniskt firande Liksom andra religiösa grupper vördar hedningar solens styrka och de gudomliga krafter som skapar liv. Många hedningar tror att gudinnan tog över jorden från den hornförsedda guden i början av våren och att hon nu är på höjden av sin kraft och fertilitet. Vid sommarsolståndet gifter sig guden och gudinnan och deras förening ses som den kraft som skapar skördens frukter. För att fira detta beger sig många hedningar och icke-paganer till gamla religiösa platser som Avebury och Stonehenge, där de genomför fascinerande och färgstarka ceremonier under hela natten och njuter av den sista solnedgången och soluppgången innan solen åter ändrar riktning.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Lacock

Vilka är de bästa dagsturerna från Lacock?

De bästa dagsturerna från Lacock:

Se alla dagsturer från Lacock på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Lacock

Att göra i Lacock

Städer i England

Lacock: Fler aktiviteter och sevärdheter

Lacock: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Lacock

Samlat omdöme

4.5
(448 recensioner)

Eftersom vi kom till startpunkten, mycket bra uppmärksamhet, vi kom sent och förlorade vår första resplan, men de gav oss nya alternativ att ta, vår reseguide var också utmärkt förutom att alltid se till att hela gruppen var så bra som möjlig.

Resan var överlag bra, det fanns inte tillräckligt med tid i Windsor och Bath för att ens kort gå genom gatorna. Middagen i Lackok smakade bra men portionerna var väldigt små, speciellt pasta, det fanns bara några nudlar

Guiden är den bästa. Charmigt och han har gjort utflykten väldigt organiserad och hela tiden förklarat varje plats och detaljer mycket väl. Stort tack till guiden och chauffören.

Det har varit en fantastisk upplevelse. Guiden var fantastisk, mycket vänlig, jag rekommenderar starkt denna turné, jag hoppas att du lägger ljud på spanska

Leta efter "Magnus", en utmärkt guide, mycket karismatisk, rekommenderas starkt för ett långt besök som det här.