Lacock Abbey: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Bristol: Dagstur till Stonehenge och Cotswold Villages

Från Bristol: Dagstur till Stonehenge och Cotswold Villages

En dag full av underverk väntar oss i dag. Från Bristol är det första stoppet för dagen det förhistoriska monumentet Stonehenge. Många legender omgärdar dessa otroliga stående stenar som väger cirka 25 ton vardera och som i åratal har lockat människor från hela världen. Kanske tror du att de skapades av Merlin, som på magisk väg transporterade dem från Irland. Kanske tror du att Stonehenge är en landningsplats för utomjordiska rymdskepp. De kanske påminner dig om ruinerna av ett romerskt tempel. Du kan inte förneka deras storslagenhet, oavsett vad du tror. Avebury är ditt nästa stopp. Njut av din lediga tid här: ät lite lunch, vandra runt i området och se förstås de tre stencirklarna. Avebury henge kan skryta med den största stencirkeln i Storbritannien, så stor att hela den pittoreska engelska byn ryms inuti. Så du kan ta en öl och en bit mat medan du är omgiven av en stencirkel. Ganska magiskt, eller hur? Din resa fortsätter till den pittoreska byn Lacock. Du har fritid här, du kanske är intresserad av att besöka klostret. Harry Potter-fans kommer att vara besatta av att se Lacock Abbey Cloisters, som används som Hogwarts korridorer i filmerna. Besökare kan också utforska de medeltida rummen och klostergården, innan de tar en titt på Fox Talbot Museum som utforskar fotografins historia. Castle Combe är vårt sista stopp, ofta kallad en av de vackraste byarna i England. Fans av filmer som War Horse och Neil Gaimans Stardust kanske känner igen den här platsen, så håll kameran redo. Härifrån är det bara en kort bilresa tillbaka till Bristol.

Från Bath: Stonehenge & Cotswolds dagstur med inträde

Från Bath: Stonehenge & Cotswolds dagstur med inträde

Efter ett tillfälligt farväl till vackra Bath är ert första resmål något som de flesta har hört talas om, många har längtat efter att få uppleva och oändligt många har förundrats över. De stående stenarna i Stonehenge är en av de mest storslagna platser vi känner till idag. De som besöker platsen tar en paus från den moderna världen för en stund och förflyttas tillbaka till en sedan länge bortglömd värld, en värld där andlighet, hedendom och dyrkan definierade människor. Men det här är inte de enda stenarna du bör förundras över. I den söta byn Avebury kommer besökare för att vandra bland världens största förhistoriska stencirkel. Bland herrgårdar och natur är denna plats verkligen värd ett besök. Efter lunch åker vi till den lantliga byn Lacock i Wiltshire, som är känd för sina pittoreska gator, historiska byggnader och sin roll som inspelningsplats för TV- och filminspelningar. Klostret i hjärtat av byn har en egen skogspark och är ett säreget lanthus med fascinerande arkitektoniska stilar. Sista stoppet på din dagsutflykt är Castle Combe, som ofta kallas en av de vackraste byarna i England. Fans av filmer som War Horse och Neil Gaimans Stardust kanske känner igen den här platsen, så det är bara att ta fram kameran. Härifrån är det bara en kort bilresa tillbaka till Bath.

Från London: Dagsutflykt till Bath, Avebury och Lacock Village

Från London: Dagsutflykt till Bath, Avebury och Lacock Village

Du åker västerut från London till byn Avebury. Här kan du vandra bland den största förhistoriska stencirkeln i världen och beundra herrgårdarna. Efter lunch reser vi djupt in i det lantliga Wiltshire till byn Lacock, känd för sina pittoreska gator, historiska byggnader och sin roll som inspelningsplats för TV och film. Klostret i hjärtat av byn har en egen skogsdunge och är ett udda lanthus med fascinerande arkitektoniska stilar. Dagens sista stopp är i den gamla romerska spastaden Bath. Staden har varit bebodd i omkring 2 000 år. Du kan njuta av Bath Abbey och den vackra georgianska arkitekturen i din egen takt, eller till och med besöka de romerska baden*. Det är en fascinerande stad att utforska, så vi ger dig gott om tid att vandra runt i din egen takt innan du återvänder till London tidigt på kvällen. *Observera att det valfria besöket i de romerska baden inte kan garanteras, eftersom biljetterna ibland är slutsålda.

London - Harry Potter Lacock & The Cotswolds Harry Potter-tur för mindre grupper

London - Harry Potter Lacock & The Cotswolds Harry Potter-tur för mindre grupper

Fördjupa dig i Harry Potters förtrollande värld i Lacock Village och Lacock Abbey, verklighetstrogna inspelningsplatser från filmserien. Utforska historiska gator och medeltida kammare, och res sedan till Gloucester Cathedral, där gotisk arkitektur ger Hogwarts liv. Kliv in i Harry Potters förtrollande värld när du reser genom Lacock Village och Lacock Abbey, ikoniska verkliga filmplatser som har fångat miljontals fantasier. Utforska Lacock Village, en tidlös pärla med timrade stugor och historiska gator frusna i tiden. Bevittna magin i Lacock Abbey, vars gamla murar ekar av Hogwarts hemligheter. Fördjupa dig i klostren och de medeltida kamrarna som utgjorde bakgrunden för viktiga ögonblick i Harry Potter-filmserien. Från de kusliga korridorerna till de majestätiska salarna, varje hörn rymmer en bit av filmhistorien. Ge dig ut på en förtrollande tur genom de majestätiska salarna i Gloucester Cathedral. Förundras över den intrikata gotiska arkitekturen medan du utforskar korridorerna som fördubblades som den ikoniska Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Stå i vördnad under de skyhöga välvda taken som fungerade som bakgrund för många scener i den älskade filmserien. Från de spöklikt vackra klostren till katedralens storslagenhet, fördjupa dig i filmens magi som har väckts till liv.

Från Bath: Privat tur till lugna Cotswolds med upphämtning

Från Bath: Privat tur till lugna Cotswolds med upphämtning

Dagen börjar i Castle Combe, som utan tvekan är en av de mest fotograferade byarna i hela England. Här har inte mycket förändrats sedan 1400-talet - inga gatlyktor eller TV-antenner. Denna medeltida pärla är känd för sina pittoreska stugor och sin porlande bäck. Turen fortsätter till den naturskyddade byn Lacock, som har anor från 1200-talet och där bilar är det enda tecknet på det moderna livet. Det är inte konstigt att byn har använts som inspelningsplats för Downton Abbey, Harry Potter och flera BBC-produktioner, bland annat Stolthet och fördom. Närbelägna Corsham är en typisk engelsk marknadsstad med många vackra och historiska byggnader. Beundra de exotiska påfåglarna som spatserar längs de kullerstensbelagda gatorna. Njut av en traditionell publunch här. Bradford-on-Avon är känt för sin sexhundraåriga ull- och vävindustri: medeltida vävstugor överskuggas av de viktorianska stora kvarnarna som fortfarande ger ett bestående arkitektoniskt intryck. Den gigantiska Tithe Barn är en av de största i England. Vandra längs den historiska kanalen från tidigt 1800-tal med sina handmanövrerade slussar. Observera att barn som är 12 år eller yngre inte är tillåtna på denna tur på grund av brittiska lagbegränsningar för barnstolar. Din chaufför-guide är varken försäkrad eller har körkort under denna gräns.

Rundresa i Oxford och Lacock

Rundresa i Oxford och Lacock

Lacock Utforska den pittoreska medeltida byn Lacock under en kort stadsvandring vid ankomsten. Med en professionell guide som visar vägen får du höra massor av fascinerande fakta och information om byn samtidigt som du beundrar de timrade stugorna och kullerstensgatorna. Känn igen gator och hus från kända filmer och TV-serier som Harry Potter, Downtown Abbey, Stolthet och fördom med flera. Guiden kommer att peka ut varje inspelningsplats och ge dig massor av fotostopp längs vägen! Ni får också en härlig lunch i Lacock och inträde till Lacock Abbey - en av inspelningsplatserna för Harry Potter! Oxford Oxford är känt som en av de vackraste städerna i Storbritannien och du kan ägna eftermiddagen åt att utforska och upptäcka de viktigaste sevärdheterna i Oxford. Vid ankomsten får du en timslång stadsvandring där du får lära dig mer om stadens intressanta historia. Under den guidade turen får du se det magnifika Bodleian Library, Christ Church College, Trinity College och mycket mer. Du får också tillträde till Divinity School - en medeltida byggnad som är en del av University of Oxford. Byggnaden uppfördes mellan 1427 och 1483 och du kan beundra dess magnifika design och arkitektur när du går in! Beundra de två vackra städerna innan du åker tillbaka till London med lyxbussen.

Wiltshires underverk (interaktiv guidebok)

Wiltshires underverk (interaktiv guidebok)

-Denna online reseguide hjälper dig att skapa en skräddarsydd bilresa för att hjälpa till med att planera din semester innan du reser såväl som när du är på din semester, med 12 månaders åtkomst. -Därför föreslår vi att du inte väntar till ditt resedatum, köp guideboken i förväg för att hjälpa dig med din planering. Välj ett tidigt datum och börja planera direkt! - Utforska underverken på UNESCO: s världsarvslista i Stonehenge och Avebury, där forntida stencirklar och historiska mysterier väntar på upptäckt. - Upptäck den rika historien i Devizes, hem till attraktioner som Wiltshire Museum, livliga marknader, närliggande bryggerier och andra lokala pärlor. - Upplev Kennet and Avon Canal, inklusive de imponerande Caen Hill Locks. - Fördjupa dig i charmen i Wiltshires marknadsstäder och byar, som erbjuder livliga marknader, historisk arkitektur och pittoreska gator. - Njut av shopping i oberoende boutiquer och hantverksbutiker och koppla sedan av på mysiga pubar eller kaféer medan du njuter av det lokala köket och atmosfären. - Njut av natursköna promenader genom pittoreska byar och längs Ridgeway, eller utforska den lugna landsbygden i North Wessex Downs Area of Outstanding Natural Beauty. - Besök Swindon för en blandning av moderna bekvämligheter, kulturella attraktioner som STEAM Museum och enkel tillgång till fantastiska landsbygdsäventyr. - Förundras över Wiltshires ikoniska vita hästar, forntida bergsfigurer som etsats in i kritkullar och visar upp stiliserad design och kulturarv. - Upptäck den tidlösa skönheten i Salisbury, med sin majestätiska katedral, historiska gator och medeltida dragningskraft, som erbjuder en fängslande upplevelse för besökare. Reseguider: - Den föreslagna kartlagda rutten i online-guideboken är helt flexibel och hjälper dig att planera din resa med platser att besöka och saker att se och göra, oavsett om du reser i 3 eller 14 dagar. - Utforska West och East Wiltshire separat eller tillsammans, beroende på dina preferenser och tidsbegränsningar. - Den kombinerade rutten täcker ett totalt avstånd på 207 km och tar cirka 6 och en halv timme att köra. Online & interaktiv guidebok för destinationer: - Spara timmar genom att använda vår inspiration och skyltning för att planera din perfekta Wiltshire-körrutt. - Destinationsguiden omfattar 22 destinations- och platsguider om viktiga platser att besöka, inklusive Stonehenge, Salisbury och många av de traditionella marknadsstäderna - Kartan Uncover More innehåller: 20+ utsiktspunkter, 100+ intressanta platser, 30+ dolda pärlor - Kartan Overnight Stay innehåller: 30+ campingplatser, 55+ ställplatser för husbilar, 50+ hotell, 30+ B&B, gästhus och lodger

Att göra i Lacock Abbey

Städer i England

Lacock Abbey: Fler aktiviteter och sevärdheter

Lacock Abbey: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Lacock Abbey

Samlat omdöme

5.0
(2 recensioner)