Lägg till datum

Saker att göra i
La Spezia

Våra mest rekommenderade saker att göra i La Spezia

Från Florens: En dagstur till Cinque Terre med havets skönhet

1. Från Florens: En dagstur till Cinque Terre med havets skönhet

Besök ett av Italiens mest förtrollande resmål, Cinque Terre, på en dagsutflykt med buss, tåg och båt. Var och en av dessa oförglömliga fiskebyar får dig utan tvekan att tappa andan när du ser hur de verkar trotsa tyngdlagen med en dans över det azurblå vattnen. Den här dagsutflykten ger dig en oförglömlig och rolig introduktion till denna kustpärla. Börja din tur till dessa UNESCO-platser i gryningen när du anländer till La Spezia. Stig ombord på ett tåg till Riomaggiore, en pittoresk medeltida stad från 1200-talet. Förundras över de slingrande gatorna i byn och de charmiga husen som står lutade mot varandra. Därefter kan du åka till Manarola för att njuta av panoramautsikten. Fortsätt till Monterosso, en gammal fiskeby som anses vara "Cinque Terre-parkens pärla". Slutligen kan du ta en båt över till Vernazza, vars naturliga hamn har hållit den säker från inkräktare i århundraden.

Florens: Cinque Terre dagsutflykt med valfri vandring

2. Florens: Cinque Terre dagsutflykt med valfri vandring

Känn smaken av "la dolce vita", det ljuva livet, på den här fullspäckade utflykt till Cinque Terre, som utgörs av en grupp typiska italienska småstäder spridda utmed Toscanas bildsköna kust. Efter att du har träffat din guide i centrala Florens, lyssna på en insiktsfull introduktion om Cinque Terre under två timmars bussresa till La Spezia. Efter en snabb toalettpaus är det dags att kliva på dagens första tåg. Anländ till Manarola, den första av Cinque Terre-byarna du besöker. Här får du följa med på en kort guidad promenad genom vinrankor, för att sedan njuta av lite ledig tid för att utforska i din egen takt. Hoppa sedan på tåget till Corniglia. Vandra upp för stegen till den gulliga byns centrum och strosa runt på gatorna. Efter det kan du välja att bege dig ut på en guidad vandring till Vernazza eller följa med din guide på tåget istället, om du föredrar att ta det lugnt. När du väl är framme i Vernazza kan du slå dig ner på ett av de lokala caféerna eller ta en härlig simtur i havet. Hoppa sedan på tåget till Monterosso, som är en by som är känd för sina fina stränder och butiker med delikatesser och hantverk. Om vädret tillåter går du ombord på en båt för en färd längs Cinque Terres kust. Anländ sedan till Riomaggiore, en gammal fiskeby och den sydligaste av de fem byarna. När du har utforskat den sista byn är det dags att stiga ombord på tåget till La Spezia, för att därefter åka med bussen tillbaka till utgångspunkten i Florens.

La Spezia: Cinque Terre-tur med båt

3. La Spezia: Cinque Terre-tur med båt

Upplev Cinque Terres kust med båt och beundra de oslagbara vyerna över vingårdar, terrasser och charmiga byggnader från havet. Passa på att stanna till i Riomaggiore eller Portovenere, sedan Monterosso och Vernazza längs vägen. Starta i La Spezias hamn och segla genom Poeternas vik. Segla till det första stoppet: Riomaggiore eller Portovenere (beroende på tillgängliga turer) och beundra den vackra byn. Upptäck sedan den medeltida historiska stadskärnan i Monterosso al Mare och beundra kyrkan som har tillägnats Johannes Döparen. Fortsätt sedan vidare till Vernazza, som allmänt kallas Cinque Terres pärla. Vernazza introducerar sig till sina besökare som fören på ett ståtligt skepp. Huvuddelen av byn är byggd på en liten udde som möter havet med ett imponerade skyddssystem. I slutet av turen får du lite fritid, så att du kan passa på att smaka på den lokala maten och de lokalproducerade vinerna. Du kan också ta ett härligt bad i Medelhavets kristallklara vatten, innan resan går tillbaka till La Spezia.

Från La Spezia: Båttur till Cinque Terre

4. Från La Spezia: Båttur till Cinque Terre

Utforska de vackra klipporna, stränderna och färgglada städerna i Cinque Terre på en seglingstur från La Spezia. Du kommer att se alla fem pittoreska byar som kännetecknas av pastellfärgade hus på en 5,5 timmars båttur. Börja din turné från Passeggiata Morin i La Spezia och segla längs den västra kusten av Poetsbukten. Beundra det vackra landskapet i de fyra byarna som utgör Borgate Marinare. Fortsätt segla mot Portovenere, där du kommer att korsa Le Bocche, ett sund mellan staden Portovenere och den vilda ön Palmaria. Se den magnifika romanska kyrkan San Pietro, som ligger bland klipporna och har utsikt över havet. Upptäck en av de orörda vikarna som Le Rosse, Monesteroli eller Punta Pineda längs kusten. Ta en chans att doppa i det orörda vattnet i naturparken Cinque Terre. Förundras över skönheten i Monterosso al Mare, den sista och mest livliga av de fem byarna. Här kan du njuta av lokala specialiteter som focaccia med ansjovis eller läcker gelato. Passera genom de lokala musselodlingarna medan du återvänder till La Spezia.

Från La Spezia: Florens & Pisa kryssning landutflykt

5. Från La Spezia: Florens & Pisa kryssning landutflykt

Upptäck Florens och Pisa med en transfer tur och retur från La Spezia. Utforska Florens, känd som renässansens vagga, i din egen takt eller se staden på en valfri vandringstur. Gå vidare till Pisa och beundra de berömda monumenten innan du återvänder till La Spezia. Efter att ha kommit lätt till mötesplatsen enligt instruktionerna kommer du att välkomnas av en lätt identifierbar personal som kommer att förse dig med kartan över staden, koden för att använda Wi-Fi och prioriterad tillgång till bussen som tar dig till Santa Maria Novella-området i Florens. När du anländer till mötesplatsen kommer du att välkomnas av en lätt identifierbar personalmedlem som kommer att förse dig med kartan över staden, koden för att använda Wi-Fi och prioriterad tillgång till bussen som tar dig till Santa Maria Novella-området i Florens. . När du anländer börjar du utforska staden, renässansens vagga, betraktad som ett friluftsmuseum och dess många mästerverk. Med 3,5 timmars fritid kan du besöka San Lorenzo-marknaden, Piazza del Duomo, Piazza della Signoria, Piazza della Republica och den gamla bron. . Välj att utforska de små gränderna som ligger mellan medeltida och renässanspalats eller vandra genom shoppinggatorna samt smaka på några typiska lokala rätter. Få ut det mesta av din tid genom att välja alternativet för vandringstur. Denna vandringstur täcker de viktigaste monumenten. Fortsätt till det andra stoppet i Pisa för 1,5 timmars ledig tid där du kan se sevärdheter underverk på Meadow of Miracles. Välj den bästa posen för att odödliggöra din tid vid det lutande tornet i Pisa. Återgå i tid garanterad.

Från La Spezia: Rundresa till Pisa kryssning landutflykt

6. Från La Spezia: Rundresa till Pisa kryssning landutflykt

Utforska Pisa med denna landutflykt från La Spezia. När du går i land tar du en av de gratis bussarna från piren till terminalen där du möter din lätt igenkännliga reseledare utanför terminalen. Efter att ha beundrat Unesco-platsen Piazza Dei Miracoli väljer du stadsvandringsalternativet för att få möjlighet att se den medeltida stadens dolda skatter. Gå genom Piazza Dei Cavalieri, borgo stretto, se födelseplatsen för Galileo Galilei, Vettovaglie-marknaden och mycket mer. Välj alternativet för tornbiljett, för att klättra upp till toppen av det berömda lutande tornet i Pisa och gå in i dess spektakulära katedral med prioriterad åtkomst. I slutet av din upplevelse kommer du att återvända till La Spezia för att gå ombord på fartyget garanterat i tid.

Milano: Guidad dagsutflykt till Cinque Terre & båtutflykt

7. Milano: Guidad dagsutflykt till Cinque Terre & båtutflykt

Utforska Cinque Terre, ett av Italiens mest natursköna landskap, på en guidad dagsutflykt med skåpbil från Milano. Se Cinque Terre från olika perspektiv från en båt och ett tåg. När du lämnar Milano med buss anländer du till Monterosso al Mare, den största av Cinque Terres fem byar. Utan biltrafik är det fortfarande en av de äktaste fiskebyarna på den italienska rivieran. Restauranger, barer och boenden har alla en älskvärt hemtrevlig atmosfär över sig. Från Monterosso påbörjar du resans sista etapp: en båtkryssning, där du kan beundra den fantastiska utsikten över Cinque Terre och den förtjusande byn Portovenere från havet. Du anländer till La Spezia där din buss väntar på dig för att ta dig tillbaka till Milano. Dessa fem förtrollande medeltida byar klamrar sig fast vid kusten och erbjuder en hisnande utsikt över havet, och är nu en del av en nationalpark som UNESCO har listat som världsarv.

Från La Spezia: Cinque Terre – tåg-utflykt med Limoncino

8. Från La Spezia: Cinque Terre – tåg-utflykt med Limoncino

När du anländer till hamnen i La Spezia möter du din rundtursguide vid kryssningsterminalen. Ta en 20 minuters promenad till tågstationen varifrån du inleder ditt äventyr. Under promenaden upptäcker du La Spezias vackra centrum. Tåg är utan tvekan det idealiska transportmedlet för att utforska området. På endast 15 minuter, genom de branta höjderna över Liguriska havet, når du Vernazza, en av områdets mest färgstarka byar. Njut av ledig tid i denna pittoreska by, präglad av pastellfärgade hus och med vackra utsikter över kristallklara vatten. Det andra uppehållet är Monterosso, den största av Cinque Terre-byarna, som också har en fantastisk strand med fin, vit sand och ett klart och genomskinligt hav. Här får du en överraskning, ett stopp för att provsmaka en utsökt Limoncino i en traditionell butik. Denna utsökta likör är idealisk för att skåla för den underbara dag som du tillbringar, fördjupad i naturen, färgerna och smakerna i detta fascinerande och unika landskap. Efter lite ledig tid i Monterosso, ta tåget till Riomaggiore, sista stoppet före återfärden tillbaka till La Spezia. Denna lilla by, liksom de fyra andra, erbjuder hisnande utsikter över kusten och ger en glimt av fiskarnas dagliga liv med sina traditionella båtar som du kan se i hamnen. Om du bor i La Spezia kan du också välja den bästa utgångspunkten för dig: kryssningshamnen eller tågstationen.

Portovenere: Isola Palmaria, Tino och Tinetto båttur

9. Portovenere: Isola Palmaria, Tino och Tinetto båttur

Åk med båt till tre olika öar som alla ligger i den majestätiska Poetbukten. Simma i Liguriska havet och gör besök i Palmaria, Tino och Tinetto och upplev orörd natur i en helt unik miljö. Snorkla och upptäck undervattensvärlden och koppla av på båten för en riktig dag till sjöss. Möt din kapten och åk från Portovenere för en dag med sightseeing och avkoppling. Andas in den salta luften och upplev Torre Scola, en historisk ruin som ber om att bli fotograferad och diskuterad. Gör sedan ett simstopp vid La Maiella och utforska den marina världen medan du snorklar. Gå sedan till fyren på Tino Island, där du kan se Madonnina komma upp ur TInettohavet. Hitta dig själv härnäst i den blå grottan och ta dig tid att lära dig mer om kyrkan San Pietro. Lägg märke till naturen runt omkring och känn hur det lugnar nerverna i en hektisk livsstil. Innan du går tillbaka till hamnen kan du upptäcka Peterskyrkan, som sägs vara en av de vackraste i världen.

Cinque Terre & Portovenere: båttur

10. Cinque Terre & Portovenere: båttur

Avgång kl. 10.00 från Porto Mirabello, La Spezia, nära bensinstationen. Båten (10 meter) och kaptenen kommer att finnas på plats och vänta på er. Ni kommer att segla längs borgate marinare, dvs. de små byarna på kusten mellan La Spezia och Portovenere. Du kommer att se Torre Scola, en gammal militär fästning byggd på en klippa mitt ute i havet. Vi passerar genom skärgården som består av de tre öarna Palmaria, Tino och Tinetto, som fortfarande är orörda platser, tills vi når det romantiska Portovenere. Här kan ni välja mellan att gå iland för ett kort besök i staden och den berömda kyrkan San Pietro med utsikt över havet, eller stanna kvar på båten och dyka ner i det turkosa vattnet mellan ön Palmaria och byn Portovenere. Vi fortsätter turen och får tid att besöka den världsberömda Grotta Byron, de röda klipporna och simma i vackra gömda vikar, i det kristallklara vattnet i Monesteroli eller under det naturliga vattenfallet i Canneto. Härifrån kommer vi in i det marina skyddade området 5 terre. Vi seglar förbi de fem byarna (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso) och du får gott om tid att ta bilder, lyssna på intressanta berättelser och förklaringar från din kapten och ta ett dopp till. Under denna tur finns det också möjlighet att gå i land och besöka byarna Vernazza eller Monterosso. Om du har tur kan du få se delfinerna som brukar simma nära våra stränder. Turen avslutas kl. 18.00 på avreseplatsen.

Alla aktiviteter

126 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om La Spezia

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i La Spezia?

Vilka är de bästa dagsturerna från La Spezia?

De bästa dagsturerna från La Spezia:

Cinque Terre

La Spezia: Fler aktiviteter och sevärdheter

La Spezia: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om La Spezia

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 3 980 omdömen

Vår guide Lisa var fantastisk! Platserna var vackra! Men dagen var extremt högt tempo, lämnade inte mycket tid att titta runt på några av öarna. Tågen var SANNET packade och det var svårt att ens gå av tåget vid våra hållplatser, vilket var stressigt då man kunde gå vilse. Jag skulle föreslå att du kanske tar en av ön från turnén för att ge alla mer tid på varje plats. Härliga platser och våra guider var fantastiska!

Jag älskade utflykten!!! Även om parken är enorm och det är omöjligt att se allt i detalj på en dag, var guiderna Emma, Aldo och Victoria utmärkta och angav huvudpunkterna. Ett speciellt tack till vår guide Victoria för att hon var mycket vänlig och förklarade allt väldigt bra! Jag rekomenderar!!!

Vår guide var mycket glad och gav oss massor av intressanta förklaringar om Cinque Terre. Vi kunde se allt på en dag, det är ganska tröttsamt (avgång kl. 07.15 och återresa runt kl. 20.00) men det är det värt!

Fantastisk tur! Välorganiserad, Sebastian var en jättebra guide, gav väldigt bra tips. Gott om tid att utforska varje by. Kan starkt rekommendera denna utflykt.

Underbar tur. Artiga, hjälpsamma proffs. Vacker båt och en underbar tur från 10:00 till 18:00 med tre stopp i Cinque Terre-regionen.