Våra mest rekommenderade saker att göra i Kutná Hora

Prag: Kutná Hora och Benkyrkan med transfer tur och retur

1. Prag: Kutná Hora och Benkyrkan med transfer tur och retur

Utforska Kutná Hora på en guidad tur från Prag. Gå runt i den historiska staden och besök Sedlec Ossuary och St. Barbaras kyrka. Anpassa din tur med alternativ för upphämtning och avlämning, inträdesbiljetter och ledig tid. Bli upphämtad vid ditt hotell med en luftkonditionerad buss eller börja från mötesplatsen. Kör till det historiska Kutná Hora som finns med på UNESCO:s världsarvslista och besök den sengotiska juvelen St. Barbaras kyrka. Upptäck en av stadens symboler och de stolta lokala gruvarbetarna. Ta en guidad promenad genom den historiska stadskärnan och res sedan till Sedlec Ossuary under den romersk-katolska kyrkogården vid Allhelgonagravkyrkan. Den två våningar höga byggnaden byggdes på 1300-talet och är ett underjordiskt kapell dekorerat med över 40 000 människoben.

Från Prag: Halvdagstur till Kutná Hora med inträdesbiljett

2. Från Prag: Halvdagstur till Kutná Hora med inträdesbiljett

Åk från Prag och res österut till den historiska silvergruvstaden Kutná Hora, den näst viktigaste staden i Böhmen och med på Unescos världsarvslista sedan 1995. Res tillbaka i tiden till 1200-talet, och hör hur ett tidigare boende för benediktinermunkar blev en favorit vistelse för flera tjeckiska kungar genom tiderna. Ta del av detaljer om historiska händelser som haft betydelse för historien om Centraleuropa. Besök den imponerande Barbarakyrkan för att beundra katedralens gotiska detaljer. Se en unik stenfontän från 1400-talet och gå till det makabra Benhuset i Sedlec som är dekorerad med mer än fyrtiotusen människoben.

Prag: Utflykt till Benhuset i Sedlec & Kutná Hora med lunch

3. Prag: Utflykt till Benhuset i Sedlec & Kutná Hora med lunch

Ta dig ut ur Prag på en guidad dagsutflykt till Kutná Hora, som är ett av UNESCO:s världsarv. Utforska den gotiska katedralen St Barbara och det närliggande Sedlec-ossariet som är prytt med mänskliga skelett. Njut av en traditionell tjeckisk lunch på en taverna för att avrunda upplevelsen. Börja din utflykt med en 1 timmes resa genom landsbygden i en luftkonditionerad minibuss. Anländ till staden som är känd för sina silvergruvor och arkitektoniska pärlor. Besök de viktigaste medeltida och barocka monumenten, inklusive det före detta centrala myntverket, den gotiska Barbarakyrkan och det makabra Benhuset i Sedlec, som är känt för sin utsmyckning med över 40 000 människoben. Längs vägen får du lära dig mer om Böhmens livliga historia, vackra landskap och arkitektoniska underverk. Stanna sedan till vid ett berömt gammalt Böhmen-värdshus och avnjut en traditionell trerätters tjeckisk lunch.

Från Prag: Halv dags utflykt med buss till Kutná Hora

4. Från Prag: Halv dags utflykt med buss till Kutná Hora

Utforska den medeltida staden Kutná Hora på en halv dags utflykt med buss från Prag. Förundras vid ankomsten över monumenten på Unescos världsarvslista, inklusive den fantastiska benkyrkan Sedlec benhus. Lär dig mer om den historiska staden och hur den växte tack vare de närliggande silvergruvorna som exploaterades intensivt under 1300- och 1400-talen. Se imponerande sevärdheter som den gotiska katedralen St Barbara, tillägnad gruvarbetarnas skyddshelgon. Lär dig mer om gruvornas historia på Hrádek-museet och den italienska domstolen (Vlašský dvůr), som ursprungligen var säte för Prags centralmyntverk. Besök bland annat stenfontänen från 1400-talet.

Från Prag: Rundtur till UNESCO:s Kutna Hora med benkapellet

5. Från Prag: Rundtur till UNESCO:s Kutna Hora med benkapellet

Utforska staden Kutná Hora på denna heldagsutflykt från Prag. Ta en tågresa och se sevärdheter som Sankturin-huset, Stenhuset och Pestkolonnen. Få inträde till det kusliga Sedlec Ossuary och den gotiska St Barbara's Church. Möt din guide på den tjeckiska järnvägens huvudkontor (České dráhy), som ligger i centrum av Prags tågstation och hoppa ombord på ett bekvämt tåg till Kutná Hora. Besök Kutná Horas benkapell, en riktig höjdpunkt på dagen som lockar besökare från hela världen, och upptäck hur denna pärla i böhmisk historia är hem för mycket mer än bara högar med dödskallar och ben. Beundra de historiska byggnaderna i Kutná Hora, som var det ekonomiska kraftcentrumet i kungariket Böhmen och spelade en avgörande roll i hussitkrigen på 1400-talet. Gå till Sankt Barbaras kyrka och fortsätt sedan till Sankturin House, Böhmens äldsta cistercienserkloster, den fantastiska italienska domstolen, den medeltida Ruthardka Street, stenhuset och pestkolonnen. Längs vägen får du lära dig mer om hussitkrigen Kutná Horas storhetstid, då staden konkurrerade med Prag både ekonomiskt och kulturellt och blev favoritresidens för flera böhmiska kungar. Ta reda på hur staden blev så rik och lär dig mer om silverbrytningen för Praggroschen - en gång Centraleuropas hårdvaluta.

Från Prag: Kutná Hora dagsutflykt med benkyrkan

6. Från Prag: Kutná Hora dagsutflykt med benkyrkan

Besök Kutná Hora, ett medeltida centrum för silvergruvdrift som en gång var den näst rikaste staden i kungariket Böhmen. Stadens tidigare rikedom återspeglas i de många olika arkitektoniska monumenten och i den bevarade strukturen i stadskärnan. Först besöker du Kutná Horas Sedlec-ossuarium, eller "benkyrkan", som är en av de mest kända begravningsplatserna i världen. Kutná Hora var en gång i tiden den näst rikaste staden i kungariket Böhmen på grund av sina silvergruvor. Du kommer att utforska stadens centrum med kommentarer från din guide. Efter promenaden har du 90 minuters fritid enligt dina önskemål. Kutná Hora har funnits med på Unescos lista över kulturarv sedan 1995.

Från Prag: Kutná Hora med benkyrkan - dagsutflykt

7. Från Prag: Kutná Hora med benkyrkan - dagsutflykt

Besök Kutná Hora, ett medeltida silvergruvcentrum som en gång var den näst rikaste staden i kungariket Böhmen. Stadens tidigare rikedom avspeglas i de många olika arkitektoniska monumenten och i den bevarade strukturen i stadskärnan.Stadens tidigare rikedom avspeglas i de många olika arkitektoniska monumenten och i den bevarade strukturen i stadskärnan. Under den sju timmar långa resan till Kutná Hora får du en rundtur i St Barbara-katedralen och se ett antal vackra stadshus i gotisk, renässans- och barockstil samt en stenfontän från 1400-talet. Du kommer också att besöka Sedlec-ossariet, en av de mest intressanta gravplatserna i världen. Detta kapell är dekorerat med mer än 40 000 mänskliga ben, varav vissa är arrangerade i en ljuskrona, andra i Schwarzenbergs vapensköld med mera. Kutná Hora har funnits med på UNESCO:s lista över kulturarv sedan 1995.

Prag: Rundvandring i Kutná Hora och besök i Barbara-kyrkan

8. Prag: Rundvandring i Kutná Hora och besök i Barbara-kyrkan

Åk österut från Prag till Kutna Hora, ett av Unescos världskultur- och naturarv. Staden byggdes på medeltiden mitt i ett omfattande silvermalmsfält och blev snabbt Böhmens näst mest betydelsefulla stad. Dess rikliga mineraltillgångar blev ryggraden i den tjeckiska ekonomin och berikade riket massivt. Därefter får du en rundtur i stadens katedral St Barbara, som anses vara ett av de bästa exemplen på sent gotisk arkitektur i Böhmen. St Barbara var gruvarbetarnas beskyddare, och gruvarbetarna kom till katedralen för att få hennes välsignelser. Lär dig lite mer om Tjeckiens rika historia på den här vandringsturen från Prag.

Kutná Hora: Sedlec-ossuarium: Hoppa över linjen-biljett och audioguide

9. Kutná Hora: Sedlec-ossuarium: Hoppa över linjen-biljett och audioguide

Hoppa över biljettkön vid två verkligt unika platser och lyssna på intressanta kommentarer från din audioguide. Första stoppet är Sedlec-ossariet, som sägs innehålla ben från 40 000-70 000 mänskliga skelett. Alla används på ett konstnärligt sätt för att vackert dekorera kyrkans interiör. Ett av benhusets iögonfallande inslag är en enorm ljuskrona, helt gjord av ben. Ta sedan en kort promenad för att besöka en annan anmärkningsvärd plats - Cathedral of the Assumption of Our Lady and Saint John the Baptist. Katedralen, som är upptagen på Unescos världsarvslista sedan 1995, är en unik kombination av barock- och gotisk arkitektur. Gå runt i kyrkan och utforska även katedralens vind, medan du lyssnar på audioguiden som förklarar mer om kyrkans historia.

Privat tur till benkyrkan och Kutna Hora från Prag

10. Privat tur till benkyrkan och Kutna Hora från Prag

Besök Kutna Hora, en medeltida stad med silvergruvor som ligger en timmes bilresa öster om Prag. Res till denna fantastiska stad som under medeltiden gav den tjeckiska kronans länder berömmelse och besök en av de rikaste och mäktigaste städerna i de tjeckiska länderna. Under vår privata rundtur i detta anmärkningsvärda område kan du också se en lokal raritet - en benkyrka i Sedlec. Enligt uppskattningar användes ben från cirka 40 000 människor för att dekorera kapellet. En spöklik påminnelse om människolivets förgänglighet och dödens oundviklighet. Medan vi är här kommer vi också att se andra mästerverk, bland annat en massiv ljuskrona och Schwarzenbergs vapensköld. Om du föredrar att inte besöka benkyrkan kan turen inriktas på andra delar av Kutna Hora som den italienska domstolen, St Barbara-katedralen, den medeltida gamla staden och mycket mer.

Lägg till datum

Saker att göra i
Kutná Hora

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Kutná Hora

Alla aktiviteter

17 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Kutná Hora

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Kutná Hora

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Kutná Hora?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Kutná Hora?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Kutná Hora?

Kutná Hora: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kutná Hora: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kutná Hora

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 2 344 omdömen

Väldigt trevlig och bra guide (Eva). Lagom resa om man har några timmar att göra av med. Lagomt lång och har fin buss med AC. Enda nackdelen var att man inte fick knäppa kort på benhuset vilket jag kände att man hade kunnat få info om innan. Man fick inte heller prata under tiden man var där så guiden kunde inte förklara vad vi såg medan vi tittade på det.

Guiden Albert var riktigt bra, delade med sig av relevant historia längs vägen. Hade dock trott att man skulle få mer egentid än man fick. Hann inte så någon av Kutna Hora på egenhand, vilket var tråkigt. Hade förväntat mig 1,5 timme på egen hand i Kutna Hora eftersom det står att turen är 6 timmar, vi var iväg 5 timmar bara.

Vi hade en väldigt proffsig guide. Han var väldigt kunnig och underhållande. Platserna vi besökte var intressanta. Bussen var aningen trång/smal