Saker att göra i
Kusadasi

Från fornlämningar till ett livligt nattliv – denna badort vid kusten har något för alla.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Kusadasi

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Möt din guide när du hämtar din tur och börja dagen. Först besöker du Jungfru Marias hus. Den här kyrkan, som ligger 6 km norr om Efesos ruiner, byggdes på 6-talet e.Kr. ovanpå grunderna till ett hus från 1C e.Kr. Därefter kollar du in Efesos, en arkeologisk skatt och den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet. Under 1C e.Kr. var Efesos den näst största staden på planeten efter Rom med mer än 250 000 invånare. Den låg i centrum av den kända världen och spelade rollen som en port mellan öst och väst. Med sin gigantiska hamn var den också centrum för handel under antiken. Här finns också ett av den antika världens sju underverk, Artemis tempel. Vad man går på de antika gatorna bland de vackra monumenten, som det tredje största biblioteket i den antika världen eller den största romerska teatern på den asiatiska kontinenten, får man känslan av att vara en tidsresenär. Efter lunchen fortsätter du till Artemis tempel. Dess antika kult tillägnad Artemis var berömd under antiken och gjorde Efesos till en mycket besökt pilgrimsort. I slutet av rundturen åker du tillbaka till ditt hotell eller hamnen.

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

Efter din upphämtningstid möter du din guide och transfer till den första sevärdheten i antika Efesos, den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet och det största friluftsmuseet i Turkiet. Efesos innehåller mer än 30 byggnader och strukturer som är sammanlänkade av gator som fortfarande har märken av antika vagnshjul. Besök den stora teatern, där Paulus predikade mot hedningarna och gladiatorerna en gång i tiden slogs. Teatern, som ursprungligen rymde 25 000 personer, byggdes under den hellenistiska perioden och renoverades av flera romerska kejsare. Den utformades för teaterföreställningar, men senare ändringar gjorde det möjligt att hålla gladiatortävlingar här. Celsusbiblioteket, som har restaurerats på ett anmärkningsvärt sätt, är förmodligen den mest fotograferade platsen i Efesos och byggdes ursprungligen mellan 115 och 125. Du kanske också får se Odeontemplet, Trajanus fontän, Hadrianus tempel, ångbadet Scholastica, marmorvägen, agoran och Domitians tempel. Efter besöket i antika Efesos fortsätter vi till Arthemis tempel. Artemistemplet anses vara ett av de sju underverken i den antika världen och var tillägnat jaktens gudinna. Endast grunden och en kolumn återstår av detta tempel som en gång mätte 425 fot med 220 fot bred. St. Pauls framgångsrika tjänst i denna stad ansågs vara ett hot mot detta tempel. Staden nådde sin guldålder och blev en bra modell för den antika världen inom kultur och konst. Turnén avslutas cirka 1:00, härifrån återvänder du till kryssningshamnen.

Kusadasi: Båttur med lunch

Kusadasi: Båttur med lunch

Du hämtas på ditt hotell och åker sedan till hamnen för att gå ombord på en båt. Sätt segel längs den vackra kusten norr om Kusadasi. Beundra det karga landskapet vid Egeiska kusten. Stanna vid 3 olika vikar för att snorkla med det magnifika marina livet och simma i det turkosa vattnet i cirka 1 timme på varje plats. Njut av en smaklig lunch ombord på båten i Karasu, och festa från en utsökt meny med köttbullar, kyckling, sallader, pasta, potatissallad och frukt. Återvänd till hamnen i Kusadasi efter ditt tredje badstopp, och bli avsläppt vid din ursprungliga avgångsplats i slutet av en fantastisk dag till havs.

Kusadasi Buggy Safari Äventyr

Kusadasi Buggy Safari Äventyr

Res bortom allfarvägarna i ett safariäventyr med buggy. Njut av att köra längs grusvägar, floder och på stranden. Följ din guide längs en slingrande flod och se de ljusa fåglarna som häckar längs vattnet, och njut sedan av vidsträckta vyer över Egeiska havet. Var beredd på att se ödlor och ormar, medan du bränner upp den sandiga parkouren och passerar genom träsk och skog. Åk buggy genom dammoln på de dammiga vägarna i 1,5 timme. Ta några perfekta bilder för din Instagram. Ta en paus på Pamucak Beach för en uppfriskande simtur i 20 minuter. Njut av ett stabilt, bekvämt och lättstyrt fordon.

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Efter hälsningen börjar den 20 minuter långa bilfärden till Efesos. Väl framme påbörjar ni en rundtur i staden, som är en av de 12 städerna i Joniska förbundet. Som hamnstad var detta en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Vandra genom historien längs marmorgator kantade av underbara offentliga byggnader, bland dem kan du upptäcka Scholasticas bad och Celsus bibliotek. Se Hadrianus tempel och Grand Theater, som är två av de mest imponerande byggnaderna i Efesos. Besök terrasshusen som ligger på kanten av berget Pion. Se de 6 bostadshusen som byggdes på 3 konstgjorda terrasser. Dessa hus är dekorerade med väggfresker och golvmosaiker och beboddes av de rika medborgarna i Efesos. (Terrasshus ingår endast i alternativen Privat med terrasshus och Liten grupp med terrasshus. Ingår inte i de andra 2 alternativen. OBS Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå och akrofobi (rädsla för höjder). Se Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 5 km från Efesos, och lär dig om dess koppling till när Maria kom till Efesos år 431 e.Kr. och varför detta område blev en pilgrimsort år 1892. Stanna till vid Artemission-templet, där ett av den antika världens 7 underverk en gång fanns. Detta kommer att vara det sista stoppet på er rundtur innan ni återvänder till er utgångspunkt.

Quad Safari i Kusadasi

Quad Safari i Kusadasi

Börja din 3-timmars aktivitet med upphämtning på ditt hotell och en bilresa till skogscampingplatsen som är startpunkten för fyrhjulingssafarin. En professionell guide kommer att ge information om turen, fyrhjulingen och banan. Provkör din fyrhjuling innan du ger dig iväg. Under safarin kör du längs stigar vid floder och genom skogsområden. När ni kommer fram till Pamucak Beach kan ni njuta av att köra längs sanden. Stanna för en kort paus på stranden för att simma. Efter den korta vilan kör du fyrhjulingen tillbaka till startpunkten och börjar sedan resan tillbaka till ditt hotell. Den totala körtiden med fyrhjuling är 1,5 timme. Vänligen notera: 1 fyrhjuling kommer att ges för varje vuxenbokning (enskild deltagare). De som väljer barnalternativet kommer att dela fyrhjulingen med vuxna (dubbeldeltagare). Dubbel buggy: 2 personer för 1 buggy Enkel buggy: 1 person på buggy

Från Kusadasi: Heldagstur med jeep i nationalparken med lunch

Från Kusadasi: Heldagstur med jeep i nationalparken med lunch

Om du gillar äventyr kan du följa med på denna Jeep Safari Tour med Land Rover Jeeps. Nationalparken ligger cirka 15 mil från Kusadasi. Efter upphämtning från Kusadasis hotell/hamn kör ni direkt till nationalparken. På vägen kan du njuta av den vackra utsikten över Ageanhavet med frodiga olivträd och turkiska byar. Den första platsen du kommer att besöka är Echo Canyon och det gamla klostret där du kan njuta av utsikten från över 1000 meter över havet. Ta en lunch (grill) nära eldpoolen. Sedan klättrar du till vattenfallet där du kan njuta av den naturligt gropiga terrängen. Utsikten från detta område kommer att omfatta ön Samos (Grekland). Du gör en spännande nedgång av berget och stannar till vid Zeus grotta, där du kommer att kunna simma i kristallklart vatten. Vid Long Beach kan du njuta av ett sista dopp, sola på stranden och köpa något att dricka i caféet på stranden. Efter er sista badpaus vid Long Beach kör alla jeepar tillbaka till utgångspunkten.

Från Kusadasi: Pamukkale & Hierapolis guidad tur med lunch

Från Kusadasi: Pamukkale & Hierapolis guidad tur med lunch

En dagsutflykt till Pamukkale från hamnstaden Kusadasi är en natur- och kulturresa som du inte får missa. Turen är huvudsakligen inriktad på den antika staden Hierapolis och den världsberömda travertinen i Pamukkale. Travertinerna eller kalkterrasserna är lokalt kända som Pamukkale, vilket betyder "bomullsborg" på grund av deras fysiska utseende. Platsen ligger cirka 198 kilometer från Kusadasi och anses vara en av de äldsta termiska städerna i världen. Att simma i det termiska vattnet är en av resans höjdpunkter, med en vattentemperatur på 30 grader Celsius. Enligt lokala legender kan de termiska vattnen i Pamukkale bota tillstånd som hjärtsjukdomar, matsmältning, reumatism, hudsjukdomar, cirkulation och andning. Det finns flera små termiska bassänger som du kan utforska, beroende på väderförhållandena. Förutom de termiska vattnen är en annan höjdpunkt på denna resa den gamla grekiska staden Hierapolis, som översätts till "helig stad". Den byggdes precis intill Pamukkale varma källor av den andra f.Kr. kungen av Pergamon och sträcker sig ungefär 2,7 kilometer i längd, 0,6 kilometer i bredd och 0,16 kilometer i höjd. Du kan utforska huvudgatorna och den antika teatern bland många andra ruiner från de gamla romerska och grekiska civilisationerna. Denna antika stad kan dessutom ses från staden Denizli, cirka 20 kilometer bort. För historieintresserade fick staden sitt namn Hieropolis från den verksamhet med att prägla bronsmynt som bedrevs där på 200-talet f.Kr. och som senare ändrades till Hierapolis. Men när Attalus III dog överlämnade han sitt rike till Rom och gjorde staden till en del av den romerska provinsen Asien. En av huvudattraktionerna i staden Hierapolis är museet, som rymmer historiska artefakter från staden samt från Attuda, Tripolis, Laodicea och Colossae. I utställningsutrymmet finns tre slutna sektioner av Hierapolisbadet samt de öppna sektionerna i den östra delen, som tros ha använts som gymnastiksal och bibliotek. Strax intill den antika staden och Pamukkale-formationen ligger den berömda Kleopatrabassängen, som är en ganska intressant attraktion och besökare kan testa vattnet här också. Poolen ägdes inte av den legendariska drottningen av det ptolemeiska riket i Egypten. Snarare är det en konstgjord bassäng som byggts ovanpå de antika kolonnerna som föll från de intilliggande två under jordbävningen. Dessutom kan du simma bland dessa kolonner och ruiner i Cleopatrabassängen. Den här turen ger dig tillräckligt med fritid för att koppla av, bada och njuta av det omgivande landskapet. Det finns totalt 17 varma källor i Pamukkale, med en temperatur som varierar mellan 30 grader Celsius och 100 grader Celsius. En viktig punkt att notera är att hela denna plats är listad som ett Unesco-arv, och därmed lockar den i0s miljontals besökare varje år från världens alla hörn.

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Gå i land och möt din privata guide i Kusadasis hamn. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar, officiellt förklarad som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986. Därefter kör du en kort bit till Efesos för att beundra de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Upptäck denna historiska plats, en av de 7 uppenbarelsekyrkorna, genom att promenera längs marmorgatorna i sällskap med din guide. Se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine. Gå vidare till Artemistemplet och ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från bästa möjliga vinkel. Slutligen släpps du av i Kusadasi hamn.

Efesos: Liten gruppresa för kryssningspassagerare

Efesos: Liten gruppresa för kryssningspassagerare

Utforska de grekiska och romerska ruinerna av Efesos på denna halvdags sightseeingtur från Izmir eller Kusadasi hamnar. Eftersom det är en privat rundtur kan du börja när som helst, beroende på ankomst- och avgångstiden för ditt kryssningsfartyg. Transfer till Efesos och vandra bland de fantastiska ruinerna med en lokal guide, och se platser som Odeon-teatern, som hade plats för upp till 1 400 åskådare under sin storhetstid. Beundra vackra romerska statyer och dekorationer snidade i marmorplattor vid Pollio-fontänen. Andra höjdpunkter inkluderar Celciusbiblioteket, färdigställt av romarna år 117AD. Beundra byggnadens imponerande fasad med pelare, statyer och intakta fönster. Slutligen, utforska det grekiska Artemis-templet för att se ett av den antika världens 7 underverk.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Kusadasi

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Kusadasi?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Kusadasi:

Sevärdheterna i Kusadasi du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Kusadasi?

De bästa dagsturerna från Kusadasi:

Se alla dagsturer från Kusadasi på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Kusadasi?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Kusadasi?

Se alla erbjudanden och rabatter i Kusadasi på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Kusadasi

Att göra i Kusadasi

Städer i Turkiet

Kusadasi: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kusadasi: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kusadasi

Samlat omdöme

4.6
(1 319 recensioner)