Kungliga slottet Almudaina

Kungliga slottet Almudaina

Kungliga slottet Almudaina: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Palma de Mallorca: Inträdesbiljett till La Almudaina Palace

1. Palma de Mallorca: Inträdesbiljett till La Almudaina Palace

Boka din inträdesbiljett till det kungliga palatset i La Almudaina och utforska denna historiska officiella residens för den spanska monarkin. Upptäck palatset i din egen takt och häpna över dess ståtliga rum, olika arkitektoniska stilar och lugna trädgårdar. Gå igenom slottets tre stora rum och se historiska artefakter, heminredning och vackra gobelänger från olika tidsperioder. Ta dig uppför den kungliga trappan och besök de kungliga lägenheterna som är hem för kungen och drottningen av Spanien, vanligtvis under sommarmånaderna. Besök det kungliga kapellet, även känt som Capilla de Santa Ana, och se en portal i romansk stil gjord av rosa pyreneisk marmor. Titta ut över den skimrande Palmabukten från slottets framträdande position, vilket indikerar dess strategiska betydelse genom århundradena.

Palma de Mallorca: Stadsrundtur med katedralen

2. Palma de Mallorca: Stadsrundtur med katedralen

Upptäck historien och de mest emblematiska platserna i centrala Palma de Mallorca på en guidad vandring. Avresa från Parc de la Mar och se alla stora historiska platser i denna unika stad. Bli förvånad över skönheten i trädgårdarna i S'Hort del Rei och hör om deras medeltida ursprung. Därefter kan du utforska de smala gatorna i den historiska stadskärnan och andra platser som parlamentet och Plaza de Cort. Från en expertguide, hör om den typiska mallorkinska innergården på en egendom.  Beundra den fantastiska skönheten i Mallorcas katedral, som dominerar Palma-bukten och är en ikon för öns historiska och kulturella arv. Ge dig ut på en guidad rundtur i den vackra katedralen och förundras över dess olika delar som Puerta Mayor, centrala mittskeppet, Rosfönstret och Det heliga sakramentets altare av konstnären Miquel Barceló.

Palma de Mallorca: Guidad sightseeing på rundtur med Segway

3. Palma de Mallorca: Guidad sightseeing på rundtur med Segway

Ta dig fram genom Palmas gamla stad på en spännande Segway-tur. Du får en utbildning i hur du använder Segwayen innan du åker förbi sevärdheterna. Upptäck varierande arkitektur, restauranghotellets och kulturella landmärken innan du upptäcker några gömda skatter. Möt din guide på aktivitetsarrangörens centralt belägna kontor i Palma. Känn dig säker när du använder din Segway med en kort utbildning. Sätt på dig hjälmen och ge dig ut på ett Segway-äventyr genom Gamla stan. Beundra den gotiska arkitekturen i Santa Maria-katedralen i Palma, upptäck sevärdheterna runt Plaza Mayor och åk längs strandpromenaden Rambla i Palma. Res genom utsmyckade innergårdar och stanna för att ta en bild vid hisnande utsiktsplatser. Åk tillbaka till katedralen. När du har avslutat din upplevelse åker du tillbaka till startpunkten för att lämna tillbaka din Segway-utrustning.

Palma de Mallorca: Cykeltur i Gamla stan med goda tapas

4. Palma de Mallorca: Cykeltur i Gamla stan med goda tapas

Upptäck Gamla stan i Palma de Mallorca från ett annat perspektiv på en tre timmars cykeltur. Cykla till stadens viktigaste monument och byggnader och hitta dolda hörn längs vägen. Cykla till katedralen La Seu och upptäck den gamla stadsmuren. Åk till La Lonja för att upptäcka stadens centrum för nattliv. Besök Palacio Real de La Almudaina, som ursprungligen byggdes som en arabiskt fästning. Se Palma stadshus (Ayuntamiento de Palma de Mallorca) och sevärdheterna på Plaza Mayor, centrala Palmas sanna hjärta. Promenera nerför Rambla de Palma och gå till den trädkantade Paseo del Born för att uppleva stadens uteserveringskultur. Njut sedan av några läckra tapas på en spansk restaurang. Smaka på typiska mallorkinska rätter serverade som små tilltugg.

Palma de Mallorca: Sightseeing Segway-tur med lokal guide

5. Palma de Mallorca: Sightseeing Segway-tur med lokal guide

Upptäck Palma de Mallorcas höjdpunkter på denna segwaytur. Åk förbi sevärdheter som den världsberömda katedralen i Palma, det kungliga palatset La Almudaina och den gamla staden samtidigt som du får ta del av en hisnande utsikt över kusten. Starta turen med en kort orientering för att bli bekväm med segwayens kontroller och funktioner och ge dig sedan iväg på din upptäcktsresa. Under turen får du se landmärken som Palmas katedral, som även kallas ljuskatedralen tack vare sina 59 fönster. Passera förbi det kungliga palatset La Almudaina, som är officiell bostad för Spaniens kung och drottning. Under vägen stannar du vid flera av stadens bästa fotoplatser, bland annat Parc de la Mar, och cyklar längs kustens cykelbanor för att få den bästa utsikten över kusten innan du återvänder till mötesplatsen i slutet av turen.

Mallorca: 2-timmars Segway-sightseeingtur med lokal guide

6. Mallorca: 2-timmars Segway-sightseeingtur med lokal guide

Upptäck det bästa av Mallorca på en guidad Segway-tur. Upptäck stadens höjdpunkter och kryssa genom några mindre kända hörn av staden. Ta en tur med en grupp eller njut av möjligheten att stanna när du vill med det privata turalternativet. Välj mellan dag- eller kvällsturer. Gå till aktivitetsleverantörens butik som ligger bara ett stenkast från katedralen och kungliga palatset de Almudaina. Kör din Segway med lätthet med hjälp av de färdigheter som du lär dig under körhandledningen. Sätt på dig hjälmen och ge dig ut på äventyr. Åk genom vidöppna livliga torg och smala kullerstensgator. Låt din lokala guide fördjupa dig helt i kulturen och historien i hjärtat av Mallorca. Låt dig underhållas av berättelser och roliga fakta om det mallorquinska folkets historia, arkitektur och mat. Känn havsbrisen i håret när du åker bredvid Ca'n Pere Antoni-stranden. Passera genom områden som Gamla stan, stadskärnan och den dramatiska gotiska stilen i katedralen La Lonja de Palma, innan du åker tillbaka till startpunkten för att återlämna din utrustning.

Palma: alternativ historia - självguidad audioguidad rundvandring

7. Palma: alternativ historia - självguidad audioguidad rundvandring

Palma är en stad som är fylld av gammal historia och livlig av modern kultur. Ta en promenad med mig, en gammal invånare, för att ta reda på vilka historier och anekdoter som stadens gator har att berätta. Vi börjar i det majestätiska Parc de la Mar och följer historiens väg från den antika talayotiska kulturen genom den spanska inkvisitionen och det gamla Palmas elegans för att avsluta vår promenad på den livliga Placa de Cort. På vägen dit utforskar vi stadens kyrkor, barer och vackra innergårdar. Några av turens höjdpunkter är bland annat: - Att höra om varför en älskare och tjuvs hand ställdes ut på en påle i över hundra år. - Platsen där riddare brukade samlas för turneringar. - Historien om en adelsman som förblindades av stolthet och som till slut fick en läxa. - Hör om det vapen som Palmas första invånare valde att använda. - Upptäck dolda innergårdar i pittoreska gränder. - Se överflödet på Palmas äldsta och mest storslagna hotell. Oavsett om det är första gången du är i Palma eller om du har varit här förut, garanterar jag att du kommer att få reda på alla möjliga nya historier om denna otroliga stad! Vänligen ge oss minst en timme för den här rundturen. Det finns många barer och restauranger längs vägen för ett snabbt stopp - eller ett långt stopp!

Palma: Kulinarisk tapastur i Gamla stan

8. Palma: Kulinarisk tapastur i Gamla stan

Upptäck huvudstaden på Medelhavsön Mallorca och upplev både stadens sevärdheter och de mest utsökta tapas. Börja din tur vid den imponerande Palma-katedralen och lär dig allt om den här ikonen i staden. Följ sedan din guide genom staden för att se palatset L' Almudaina, La Lonja och Consolat de Mar, Balearernas statliga säte. Smaka 3 läckra pinchos på de lokala barerna i Gamla stan för att samla tillbaka krafter, fortsätt sedan vidare. Besök den historiska fästningen Es Baluard och promenera den vackra Passeig del Born till Plaça Mercat och Grand Hotel. Stanna till in i en typisk tapasbar och smaka på ett urval av varm tapas; bege dig sedan vidare till det historiska rådhuset och Neo-Gothic Consell Insular innan det är dags att njuta av några söta gottigheter på den tredje och sista baren.

Palma: privat guidad segwaytur

9. Palma: privat guidad segwaytur

Om du föredrar en mer privat och intim upplevelse kanske en privat Segway-tur är vad du behöver! Med ett alternativ på antingen 1,5 eller 2,5 timmar börjar vi turen med en kort orientering för att se till att du känner dig bekväm innan vi ger oss iväg. Turen kommer att täcka de mest populära platserna i Palma, vilket ger många vackra fotomöjligheter och möjlighet att stanna när du vill för att ställa frågor, ta bilder eller kolla in en intressant punkt. Hör historier och legender om staden, förundras över arkitekturen och de gamla byggnaderna och se vackra skyltfönster med traditionella mallorkinska varor. I slutet av rundturen kommer din guide att se till att du verkligen känner till det riktiga Palma, precis som en lokal invånare.

Palma: Det bästa av Palma 90 min segwaytur

10. Palma: Det bästa av Palma 90 min segwaytur

Vår mest populära Segway-tur kommer vi att tillbringa 1,5 timme med att utforska inte bara de mest kända turistplatserna, utan även några av Palmas mindre kända hörn. Från vidöppna livliga torg till smala kullerstensgator kommer du att bli helt nedsänkt i kulturen och historien i Mallorcas hjärta. Vår kunniga guide tar dig med över hela staden och underhåller dig med historier och roliga fakta om det mallorkinska folkets historia, arkitektur och mat.

18 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Kungliga slottet Almudaina

Kungliga slottet Almudaina: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kungliga slottet Almudaina: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kungliga slottet Almudaina

Samlat omdöme

4.6
(596 recensioner)

Som en vän visade Elisabeth oss sin stad och "sin" katedral. Hon hade minnesvärda anekdoter och uppmärksammade speciella drag som vi annars skulle ha förbisett. Turen var mycket mer än en lista över år på väl upptrampade turiststigar och vi lärde oss också något om Mallorcas historia.

Mycket trevligt besök med Esteban, vår guide, som talade franska. Han var passionerad och kunde berätta (ofta med humor) anekdoter och historien om staden Palma.

Mycket bra! Informativ, engagerande,... Elisabeth gjorde ett bra jobb med att hålla ihop gruppen. Tack så mycket!

Mycket informativ och underhållande turné. Reseledaren hade mycket kunskap och förklarade allt tydligt.

Vår guide Ulli ledde oss bra. Vi har fått nog. Det var en bra kväll :-)