Kraków

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Kraków

De bästa sakerna att göra i Krakow

Intill floden Wislas strand vilar kulturhuvudstaden Krakow med sitt imponerande överflöd av historiska byggnader och monument. Här är några ställen du inte får missa!

 • Nationalmuseet, Krakow

  1. Nationalmuseet, Krakow

  Huvudfilialen av Polens nationalmuseum ståtar med drygt 780 000 föremål från alla delar av konsthistorien. Det som drar besökare är dock främst betoningen på polska målningar.

 • Wieliczkas saltgruva

  2. Wieliczkas saltgruva

  Wieliczkas saltgruva öppnades på 1200-talet och användes ända fram till 2007. Gruvarbetarna tillbringade så mycket tid därnere att de började tälja katolska statyer och små kapell ur saltkristallerna.

 • Wawelkatedralen

  3. Wawelkatedralen

  Wawelkatedralen har varit Krakows religiösa hjärta ända sedan 1000-talet. Där prästvigdes 1946 mannen som sedemera blev påven Johannes Paulus II.

 • Bieszczadybergen

  4. Bieszczadybergen

  Om du gillar att vandra borde du verkligen göra en dagsresa ut till natursköna Bieszczadybergen. Namnet uttalas Bi-esj-tjar-di, för dig som vill öva på polskan!

 • Tatrabergen

  5. Tatrabergen

  Tatrabergen är betydligt högre än Bieszczady, men den hårda klättringen belönas med en helt fantastisk utsikt. Vi avråder dock bestämt från den ökänt livsfarliga Orla Perć-leden.

 • Stora torget

  6. Stora torget

  Vill du hinna med alla de viktigaste sevärdheterna i Krakow på en dag? Börja med en tur i Gamla stan. Bara Stora torget i sig inhyser Textilhallen, Stadshustornet och statyn av Adam Mickiewicz.

 • Wawelfortet

  7. Wawelfortet

  Det magnifika Wawelfortet var de medeltida polska monarkernas hemvist, men dess fascinerande historia går ännu längre tillbaka i tiden – den äldsta byggnaden uppfördes 970 f.Kr!

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  I Krakow finns mycket att se och göra, och dessutom går det att bege sig ut på dagsturer bortom dess gränser. Räkna med att stanna minst fyra, fem dagar.

 • Var ska jag bo?

  Om du bara är i Krakow ett par dagar är det en bra idé att boka hotell i Gamla stan eller Kazimierz, nära alla de huvudsakliga sevärdheterna. Den som vill hålla sig borta från turistområdet kan istället välja grönskande Zwierzyniec!

 • Hur mycket pengar ska jag ha med mig?

  "Krakow är inte dyrt. Även om du skulle inta frukost, lunch och middag med dryck på turistfällor i Gamla stan kan du klara dig på så lite som 300 SEK. Till detta tillkommer förstås biljetter och guideturer till Krakows olika sevärdheter. Gör du en dagsresa blir det också dyrare.
  Ofta kan det vara mer fördelaktigt att växla in dina pengar på plats i Krakow. Och låt dig inte frestas att påbörja en nota på barer du inte känner till utan att kolla priserna först!"

Praktisk information

 • Språk
  Polska
 • Valuta
  Polska złoty (PLN)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +48
 • Bäst tid att åka
  Vår och höst är Krakows bästa besökstider med milt väder och få turister!

Alla saker att se i Kraków

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Kraków? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kraków

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 83 817 omdömen

Allt gick väldigt bra, liten grupp och bra att man fick hörlurar så man kunde höra tydligt vad guiden sa. Lagom längd bra med pauser, dock lite oklart vart man blev upphämtad från hotellet då det inte var jättetydligt vilket bolag man åkte med eller att chauffören hade tydlig klädsel, lapp på sig att han kom för att köra oss till den planerade upplevelsen.

Otrolig upplevelse att få se koncentrationslägerna men kändes aningen som att vi skyndade oss igenom Auschwitz. Fanns fler byggnader att gå in i som vi bara gick förbi. Annars va guiden superbra och det vi såg va en upplevelse man aldrig kommer glömma! Rekommenderar starkt

En bisarr upplevelse om ett massmord som är svårt att förstå att någon/några kunde genomföra! Bussföraren körde väldigt bra men det var oxå allt. Reseledaren var duktig och informativ. Tyvärr ger ingen av dom det där lilla extra som sig bör när det gäller service.

Det är fruktansvärt att se och känna hur människans ondska mot oskyldiga människor, speciellt barn och kvinnor. Synd för allt hemskheter som fortfarande händer i världen . Det är ett måste att besöka Auschwitz. Mycket lärorikt om krigets lidande.

Otrolig häftig upplevelse! Det va fantastiskt vackert i gruvan och guiden informerade bra. Bilderna lever inte upp till hur fint det va där inne! Det enda negativa va den trånga hissen upp från gruvan men den tar bara 50 sekunder.