Lägg till datum

KrakówNatur och äventyr

Våra mest rekommenderade Kraków Natur och äventyr

Kraków: Zakopane och varma källor med hotellhämtning

1. Kraków: Zakopane och varma källor med hotellhämtning

Utforska Zakopane på en guidad tur inklusive rundturstransport från Kraków. Upplev det helande vattnet i varma termiska källor och i ett spakomplex, åk linbana till toppen av berget Gubałówka och njut av en ost- och alkoholprovning. Börja med en hämtning från ditt hotell, lägenhet eller annan plats som du väljer i Kraków. Därifrån tar transporten från Kraków till Zakopane cirka två timmar. Cirka 20 minuter från Zakopane ligger staden Chochołów. Chochołów är känt för sina trähus som ser nästan identiska ut. Nybyggarna tvättar traditionellt byggnadernas träväggar med tvål och vatten, vilket görs två gånger om året: före jul och påsk. Tack vare denna rengöring ser gamla byggnader helt nya ut. Byn är inskriven på världsarvslistan. Besök herdestugan (ostfabriken) där högländare producerar rökt fårost som är traditionellt i denna polska region. Smaka på lite av den lokala osten som heter Oscypek, och lär dig historia om dess produktion. Anländ till Zakopane, huvudstaden i de polska bergen. Varje år lockar denna plats många turister som vill uppleva den unika stilen i Górlaskie-kulturen, som uttrycks genom arkitektur, mat, musik, sätt att prata och kläder. I centrum ligger gatan Krupówki. Njut av tid för oberoende utforskning och lunch (ingår inte). Denna gata är marknadstorget i Zakopane där du kan hitta souvenirbutiker och många restauranger som serverar lokal mat. Zakopane har också tillgång till en linbana. Hoppa på en linbana och njut av utsikterna över de polska Tatrabergen från toppen av berget Gubałówka. Efter att ha utforskat Zakopane och det omgivande området tar din chaufför dig till Chocholows termiska pooler. Väl där kan du koppla av och känna termalvattnets helande egenskaper. Efter ditt besök tar din chaufför dig till din avlämningsplats i Kraków.

Krakow: Dagsutflykt till Zakopane med varma källor och upphämtning på hotellet

2. Krakow: Dagsutflykt till Zakopane med varma källor och upphämtning på hotellet

Utforska Tatrabergen på en privat eller grupputflykt från Krakow med hotelltransfer och guide. Utforska Chocholow, ett levande museum med historiska träbyggnader, och prova regional ost och alkohol. Åk Gubałówka linbanan, utforska Zakopane på egen hand och koppla av i ett termiskt bad. Efter upphämtning från Krakow, kör till byn Chocholow för att se de bästa exemplen på Goral trähus och lära dig mer om denna karakteristiska träbyggnadsstil. Efteråt kan du prova regionala godis, inklusive oscypekost och lokal alkohol i en traditionell herdehydda som heter Bacówka. . Nästa, ta linbanan från Zakopane till Gubałówka, den mest berömda toppen av de polska Tatrabergen. På bara 3,5 minuter kommer du till en höjd av 1122 m över havet. Från toppen kan du njuta av ett panorama över Zakopane och Tatrabergen. På din nedstigning kan du njuta av ledig tid (2,5 timmar) på Krupowki, Zakopanes mest berömda gata. Hitta lokala butiker med produkter från Podhale-regionen. Du kan köpa smycken (inklusive broscher i det typiska hjärtformade " parzenica" -mönstret), kläder gjorda av ull och läder och intrikat snidade trä souvenirer. Slutligen, varva ner på Chocholow Thermal Baths (2,5h) där 14 poolbassänger, över 300 meter vattenrutschbanor, saltvattenbassänger, gejsrar, vattenkanoner och jacuzzier väntar på dig. Koppla av med en underbar utsikt över High Tatras. Till slut körs ni tillbaka till ert hotell i Krakow.

Från Krakow: Dagstur i Zakopane och Tatrabergen

3. Från Krakow: Dagstur i Zakopane och Tatrabergen

Upptäck charmen i Zakopane, den förtrollande bergsstaden som ligger inbäddad i hjärtat av de polska bergen. Fördjupa dig i den pittoreska skönheten i Chochołów och upplev det rika kulturarv som staden har att erbjuda. Njut av de unika smakerna från det traditionella polska köket på en rustik bergshytta där du kan njuta av den härliga oscypekosten tillsammans med ett urval av lokalt producerade spritdrycker. För äventyrslystna väntar den ikoniska hoppbacken Wielka Krokiew, där du kan bevittna de orädda idrottarnas hisnande prestationer. Förundras över det arkitektoniska mästerverket Jaszczurówka, en träkyrka som ligger inbäddad i en fantastisk natur. För att förhöja din upplevelse kan du ta en spännande tur med Gubałówkas linbana och njuta av panoramautsikten över de majestätiska Tatrabergen. Oavsett om du söker utomhusäventyr, kulturupplevelser eller bara en fridfull tillflyktsort erbjuder Zakopane och dess omgivande attraktioner en oförglömlig blandning av skönhet, tradition och spänning.

Krakow: Thermal Baths Evening Experience

4. Krakow: Thermal Baths Evening Experience

Simma i varmt mineralvatten och se solnedgången i denna vitaliserande upplevelse. Unna dig en kväll av avkoppling på Chocholows termalbad. Ta en paus från sightseeing och njut av en av de åtta bubbelpoolerna av termiska vatten. Njut av roliga aktiviteter i inomhus- och utomhuspoolerna, inklusive vattenvolleyboll, vulkangejsrar, vattenväggar och uppblåsbara rutschbanor. Stanna till vid den svalkande poolen på terrassen eller ät på hotellets restaurang innan du återvänder till ditt hotell.

Krakow: Zakopane-tur med linbana och biljett till termiska bad

5. Krakow: Zakopane-tur med linbana och biljett till termiska bad

Din dag börjar med upphämtning från ditt hotell/lägenhet i Krakow. På vägen till Zakopane besöker du den idylliska, över 200 år gamla byn Chochołów, känd för sina nästan identiska trähus. Du får lära dig mer om de traditioner som gör att dessa historiska byggnader ser nya ut. 10 minuter från Chochołów stannar du vid en herdehytt för att prova den regionala rökta osten Oscypek och regional alkohol. Den här osten tillverkas vanligtvis av fårmjölk, endast i den här regionen i Polen. Den smakar bäst grillad med tillsats av tranbärssylt och du kommer att smaka den i denna form. Därefter anländer du till Zakopane, som kallas "Polens vinterhuvudstad". Såväl på sommaren som på vintern besöks denna plats av många polska och utländska turister. Oavsett vilken tid på året staden befinner sig har den sin egen unika charm. Först tar guiden dig till linbanan till berget Gubałówka, varifrån du kan njuta av en vacker utsikt över Tatrabergen. Därefter tillbringar ni tid i stadens centrum, där ni promenerar längs Krupówki-gatan, där det finns många restauranger, främst med regionala rätter, samt många butiker, souvenirer och stånd med regionala produkter. Från Zakopane tar chauffören er till Chochołowskie termalbad, där ni kan koppla av i inomhus- och utomhuspooler, i det läkande termiska vattnet som utvinns i detta område. Det väntar på dig där vattenrutschbanor, saltvattenbassänger, gejsrar, vattenkanoner, bastu och jacuzzis. Det finns även en restaurang och en swim-up bar inne i anläggningen (kostnad ej inkluderad). Koppla av med en fantastisk utsikt över Höga Tatra. Du kommer att tillbringa cirka 2,5 timmar i de termiska baden, varefter chauffören tar dig tillbaka till ditt hotell/lägenhet i Krakow.

Krakow: Zoo med upphämtning på hotellet

6. Krakow: Zoo med upphämtning på hotellet

Krakow Zoo grundades 1929 och är en av de mest populära attraktionerna i staden. Det ligger i den pittoreska Wolski-skogen och här kan du se en mängd olika djur som har räddats från utrotning. De tas nu ordentligt om hand genom att skapa förhållanden som tar hänsyn till deras naturliga behov. Med upphämtning från ditt hotell i Krakow kan du ta chansen att se några av de mest kända invånarna i djurparken, inklusive Rothschildgiraffen, dvärgflodhästen, amurtigern och den ruffade lemuren. Här finns en stor mångfald av däggdjur, reptiler och fåglar och det finns mycket att se och som intresserar alla åldrar.

Krakow: Zakopane och Tatrabergen med upphämtning på hotell

7. Krakow: Zakopane och Tatrabergen med upphämtning på hotell

Ta en dag från Krakow och åk 100 km söderut till Polens vinterhuvudstad. Utforska den regionala marknaden i Zakopane, promenera på Krupowki-gatan och upplev staden på egen hand. Se autentiska bostäder i Chocholow och förundras över Tatrabergen genom att åka linbana uppför Gubalowka-backen. Res till vinterstaden Zakopane. Utforska som du vill och hitta många sevärdheter som är värda att besöka, till exempel den professionella skidspringbacken. Promenera genom den livliga Kripowki-gatan och prova regional mat. Hitta Vår Fru Fatimas helgedom, Jaszczurowca-kapellet och utforska den gamla kyrkogården. Åk strax utanför staden till byn Chocholow och beundra de traditionella trähusen. Smaka på en äkta bergsost som kallas "Oscypek" och njut av den pittoreska magin i denna gömda skatt. Klättra ombord på en fantastisk lutande järnväg och ta dig upp till toppen av Gubalowka-kullen, som är 1126 meter hög. Fånga en hisnande utsikt över Tatrabergen, de högsta topparna i hela Polen.

Krakow: Kvällsupplevelse med termalbad

8. Krakow: Kvällsupplevelse med termalbad

Simma i varmt mineralvatten och titta på solnedgången i denna återupplivande upplevelse. Unna dig en avkopplande kväll på Chocholow Thermal Baths. Ta en paus från sightseeing och njut av en av de åtta bubbelpoolerna i termiskt vatten. Njut av roliga aktiviteter i inomhus- och utomhuspoolerna, inklusive vattenvolleyboll, vulkangejsrar, vattenväggar och uppblåsbara rutschbanor. Stanna vid kylpoolen på terrassen eller äta på hotellets restaurang innan du återvänder till ditt hotell.

Elektrisk skoter Kraków: 90-minuters guidad tur i Gamla stan: Kraków: 90-minuters guidad tur i Gamla stan

9. Elektrisk skoter Kraków: 90-minuters guidad tur i Gamla stan: Kraków: 90-minuters guidad tur i Gamla stan

Utforska Krakows gamla stad och ha kul på en elektrisk skoter. Få de bästa rekommendationerna från din lokala guide. Med de miljövänliga elscootrarna slipper du långa och tröttande promenader. Hoppa i stället ombord och åk med din egen skoter från plats till plats. Turen kommer att pågå i 90 minuter under vilken du får essensen av Krakows gamla stad. Efter en kort utbildning går turen förbi de viktigaste byggnaderna och monumenten i staden. Din guide kommer att berätta deras historia och rekommendera andra platser att besöka under din vistelse i Krakow.

Från Krakow: Morskie Oko Lake Tour i Tatrabergen

10. Från Krakow: Morskie Oko Lake Tour i Tatrabergen

Efter att du har hämtats på ditt hotell åker du på en naturskön 2 timmar lång bilresa till startpunkten för leden till sjön. Djupt inne i Tatrabergen bildades Morskie Oko-sjön av glaciärer. Sjön är omgiven av några av de högsta topparna i Tatrabergen, vilket ger en magnifik utsikt. Här finns också många djur, fåglar och till och med naturliga fiskbestånd (något som är sällsynt i Tatrabergen). Vandringen till sjön är 8 kilometer lång och tar ungefär 2-2,5 timmar åt varje håll. Vandringen går längs en asfalterad väg och är inte svår. Du kommer att njuta av vackra vyer längs vandringen, bland annat flera bergsvattenfall. I slutet av ditt besök vid sjön vandrar du tillbaka till startpunkten och åker sedan tillbaka till ditt hotell i Krakow.

161 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 11

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Vanliga frågor om Natur och äventyr i Kraków

Vad finns det för andra saker att göra än Natur och äventyr som är värt att besöka i Kraków?

Vilka Natur och äventyr i Kraków vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Kraków: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kraków: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kraków

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 1 917 omdömen

This was amazing! First we got picked up outside the hotel, right on time and all by our self in a pick up van. The driver was very kind and fun and good at English. We arrived and the instructor was very kind and professional along with having good English skills. We felt very safe and welcomed. It all ended with a cold polish beer and ride back to the hotel. We are more than happy! We totally recommend this!!!!!!! / love from Sweden!!

Vi är glada över all omsorg och uppmärksamhet som Dominika och Marcel hade med oss under hela resan. Meddelandet var otvetydigt och de var tillgängliga hela tiden för att svara på alla frågor och justera nödvändiga detaljer. Utmärkt proffs förmedlade lugn och trygghet. Vi hade en underbar rundtur. Jag rekommenderar det starkt eftersom jag vill att alla ska ha en underbar tid i Polen som vi hade.

Vår sjåfør Krystian møtte presis ved avreise. Kjørte oss trygt fram till Zakopane, där vi gick några timer på egen hand. Fikk god information om vad vi bör göra, och om det var Krystian ga god service, och vi var körde tillbaka när vi ville ha det (litt för avtalt tidpunkt). En fin tur

Allt mycket proffsigt. Jag och sonen fick en varsin instruktör som höll full koll på säkerheten samtidigt som dom såg till att vi hade kul. Kan rekommendera aktiviteten även för den som normalt sett inte har intresse av vapen och skytte.

fantastisk dagtripp chauffören berättade om sevärdheter och historia om diverse platsee