Lägg till datum

KrakówKultur och historia

Våra mest rekommenderade Kraków Kultur och historia

Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtning & lunchalternativ

1. Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtning & lunchalternativ

Minns Andra världskrigets offer vid koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Använd transporten från Kraków och ta en guidad tur vid det historiska landmärket. Du hämtas på ditt boende i Kraków och åker med luftkonditionerat fordon till Oświęcim. Besök Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum för en 3,5 timmes guidad tur i de före detta nazistiska koncentrationslägren.   Hör hur 1,3 miljoner judar och fångar från Polen, Frankrike och Italien mördades där under Andra världskriget. Se den ökända porten med parollen "Arbeit macht frei" och lär dig om lägrets ursprung och hur livet var för fångarna. Besök originalbarackerna och gaskamrarna samt perrongerna och andra platser. Detta är en gripande resa genom historien, där foton och personliga föremål från tiden väcker det förflutna till liv.

Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtnings- och lunchalternativ

2. Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtnings- och lunchalternativ

Besök Auschwitz på en dagsutflykt från Kraków. Lär dig mer om koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau under en guidad tur med en certifierad historiker och guide. Auschwitz-Birkenau grundades 1940 av Nazityskland och var det största koncentrationslägret som drevs av nazisterna. Det blev den sista viloplatsen för miljontals människor, främst judar och polacker, som mördades i gaskamrar. Passera genom porten med inskriptionen "Arbeit macht frei" för att gå in till Auschwitz I, där din guide visar dig runt i det bevarade området och berättar om platsens historia.  Besök sedan det andra lägret i Birkenau, där massmord ägde rum som en del av nazisternas "slutgiltiga lösning på den judiska frågan".

Kraków: Guidad rundtur av saltgruvan i Wieliczka

3. Kraków: Guidad rundtur av saltgruvan i Wieliczka

Upptäck saltgruvan Wieliczka, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, med den här inträdesbiljetten. Upptäck höjdpunkterna i denna enorma saltgruva på en guidad tur. Nå ett djup på 135 meter under gruvans yta.  Du kan välja mellan en tur med eller utan transport från Krakow och du har möjlighet att välja en tur med en privat transporttjänst. Slipp långa köer med en skip-the-line-biljett till den här populära attraktionen.  Upptäck underverken i en saltgruva under det här guidade besöket. Börjar med en nedstigning i trappan till ett djup på 64 meter. Upplev gruvans mikroklimat som tros ha en positiv inverkan på besökare som lider av astma och allergier. Låt dig ledas genom ett antal kamrar och se underjordiska sjöar, helgedomar och monument som är huggna i salt. Passera genom ett stort antal sträckor och gallerier där bevis på gruvverksamhet har bevarats. Se exempel på helig konst och temakompositioner med anknytning till gruvans historia och de legender som omger den. Wieliczka är också hemvist för världens största gruvmuseum, med en samling unika delar av gruvutrustning från medeltiden. Rundturen slutar på en nivå som ligger cirka 135 meter under markytan. Återvänd upp till markplan med en hiss.

Kraków: Guidad dagstur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

4. Kraków: Guidad dagstur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

Åk på en intressant tur från Kraków med besök till minnesplatserna Auschwitz och Birkenau och fortsätt sedan din utflykt med ett besök i saltgruvorna. Denna elva timmars rundtur börjar på morgonen från en mötesplats eller med en bekväm upphämtning i Kraków. Härifrån åker du med en bekväm buss. Under turen får du sällskap av en erfaren reseledare. Vid ankomsten till Auschwitz-Birkenau-museet börjar du din rundtur med en professionell guide som kommer att introducera dig till minnesplatsernas historia. Nästa punkt på resan är saltgruvan i Wieliczka, där en lokal guide berättar allt om gruvans historia. Du får se fantastiska kammare, originalskulpturer och autentiska gruvarbetarplatser. Det blir en lunchpaus på heldagsturen, men det rekommenderas att du tar med dig snacks. Turen avslutas på kvällen vid 20.00-tiden.

Krakow: Tur till Auschwitz-Birkenau med upphämtning

5. Krakow: Tur till Auschwitz-Birkenau med upphämtning

Auschwitz Birkenau är en av världens viktigaste och mest kända platser. Denna plats är ett bevis på vad en människa kan göra mot en annan. Med en engelsktalande chaufför hämtas du på en vald plats och åker bekvämt med buss till staden Oświęcim, där dödslägret Auschwitz 1 låg. När du anländer möter du först aktivitetsarrangörens värd, som sedan presenterar dig för platsen och förmedlar dig till den officiella museiguiden. Han kommer att berätta om reglerna för turen och efter att du har gått igenom säkerhetsgrindarna. Baserat på ditt valda alternativ kommer du antingen att få hörlurar och en mottagare för att höra din guide, eller fortsätta med guideboken på ditt språk. Turen börjar vid den legendariska porten "Arbeit Mach Frei". Platsen där fångarna utförde mordiskt och destruktivt arbete. Besöksrutten går genom alla de viktigaste barackerna, som är avsedda för specifika ämnen som vardagsliv, arbete, urval och utrotning. Det finns en originalutställning i var & en av barackerna. Fångarnas ursprungliga och stulna ägodelar, t.ex. resväskor, glasögon eller barnleksaker, allt detta i kombination med guidens berättelse får dig att tänka efter och gör att du inte kan förbigå den här utställningen utan vidare. Den sista, men också mest dramatiska platsen på Auschwitz 1-rutten är gaskammaren och platsen där fångarnas kroppar brändes. Denna plats och dess tystnad är skrämmande. Efter att ha besökt den första delen av lägret (Auschwitz 1) blir det en kort paus (cirka 15 minuter). Stig ombord på bussen till den andra delen av lägret, Auschwitz II (Birkenau). Turen tar 10 minuter och du följer med samma guide som du redan känner på plats. Besöket av den andra delen av lägret tar ungefär en timme. Auschwitz II Birkenau är ett öppet område och en plats som i sin vidsträckthet visar omfattningen av det brott som skedde här. Här fanns gas- och krematoriekammare där tusentals människor mördades. Du ser den plats där urvalet gjordes, den så kallade rampen. Det var här som beslutet om liv eller död fattades. I Birkenau måste du gå ca 1 km, så du bör ha bekväma skor. Efter sightseeing och en kort paus återvänder du till chauffören som kör dig tillbaka till Krakow.

Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

6. Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Besök Aushwitz Birkenau med en guidebok. Bevittna det största lägret som byggdes på polsk mark av nazisterna som fungerade som ett koncentrationsläger och ett utrotningsläger. . Få hämtat en av mötesplatserna i Krakow och resa till Auschwitz Museum. Undvik den långa kön med fördel av entrébiljetter. Starta sedan din självstyrda rundtur med guidebok. Utnyttja friheten på turnén i din egen takt och väg som du väljer Efter att ha besökt museet, fortsätt till det andra lägret i Birkenau, där massmorden ägde rum. Dra nytta av hjälp av en reseassistent som kommer att stå till ditt förfogande från pickup till drop off

Från Kraków: Rundtur till saltgruvan Wieliczka

7. Från Kraków: Rundtur till saltgruvan Wieliczka

Utforska den berömda saltgruvan Wieliczka på en guidad tur från Kraków eller välj att träffas i Wieliczka. Gå genom de labyrintiska gångarna, förundras över kapellen och salarna och imponeras av statyerna och konstinstallationerna i gruvan. Låt din guide ta dig med ner i slingrande korridorer och in i saltgrottor. Ta del av transport från Kraków eller välj att träffas i Wieliczka och gå sedan ner 800 trappor till ett djup av 135 meter för att gå in i vad som känns som en underjordisk saltstad. Låt dig imponeras av saltskulpturer, konstutställningar och gamla maskiner från den tid då detta var en fungerande saltgruva. Se hur man utvann salt medan din guide berättar om platsens historia. Gör en paus för att lyssna till de unika akustiska egenskaperna som beror på rummets natur. Hör hur Chopin låter i denna miljö, tillsammans med spektakulär underjordisk belysning. Lär dig mer om saltgruvans hälsoegenskaper när du går runt i de många salarna. När upplevelsen är avslutad går du tillbaka till fordonet för transport tillbaka till Kraków.

Kraków: Guidad tur av Schindlers fabrik

8. Kraków: Guidad tur av Schindlers fabrik

Gör en djupdykning in i Polens svåra historia på guidade tur av Oskar Schindlers fabrik. Se den fascinerande utställningen om Kraków under nazisternas ockupation och hör på hemska historia om livet under andra världskriget. Utforska utställningen, som sträcker sig över tre av fabrikens våningar och lär dig mer om hur Kraków såg ut innan kriget. Upplev de långa skuggor som sträckte sig över befolkningens liv under dessa hemska tider. Se originalvapen från kriget, besök en kopia av en riktig lägenhet i Krakóws getto, samtidigt som du får lära dig om nazisternas relativt privilegierade liv i den ockuperade staden. Upptäck platserna där filmen Schindler's List filmades och få reda på mer om Oskar Schindlers kontroversiella liv. Avsluta sedan turen med att få reda på vad som hände med personerna han hjälpte.

Kraków: Auschwitz-Birkenau & Wieliczkas saltgruva med upphämtning

9. Kraków: Auschwitz-Birkenau & Wieliczkas saltgruva med upphämtning

Börja din dag tidigt på morgonen runt kl. 08.00 (under vintersäsongen kan upphämtningen vara något tidigare). Turen börjar vid Auschwitz-Birkenau-museet: den första delen tar cirka 1,5 timmar och du kommer att besöka Auschwitz I-museet med en certifierad guide som tillhandahålls av museet. Lär dig om den tragiska historien om det största koncentrationslägret i Europa. Efter en kort paus kommer du att köras till Birkenau Museum då du kommer att tillbringa cirka 1 timme med samma guide. Under den andra halvan av ditt heldagsprogram åker du till saltgruvan i Wieliczka, som är en av de äldsta fungerande saltgruvorna i världen. Innan du går in i saltgruvan har du 1 timmes lunchrast. Den engelskspråkiga rundturen i saltgruvan börjar kl. 16.00 eller 17.00 (beroende på trafikförhållanden). Bege dig 140 m under jorden på ett 2,5 timmes äventyr genom över 2,5 km av grottan, utefter turiststråk och se kammare med otroliga statyer och utskärningar – tillverkade av salt. Du är tillbaka i Kraków runt kl. 19.30.

Krakow: Wawel-slottet och katedralen guidad tur

10. Krakow: Wawel-slottet och katedralen guidad tur

Se alla de magnifika sakerna med en expert lokal guide. Utforska de polska kungarnas residens på det kungliga slottet Wawel, som har blivit ett av de viktigaste museerna i Polen sedan 1930. Se en stor samling målningar, grafik, skulpturer, tyger, guldsmeder, militära föremål, porslin och möbler, som återskapar utseendet på rummen från renässansen och barocken. Besök de kungliga kamrarna som visar Zygmunt Augusts berömda gobelänger och magnifika italienska renässansmålningar från Lanckoronski-samlingen. Se även Wawel-samlingarna av österländsk konst som innehåller den viktigaste och största samlingen av tält i Europa. Få entré till Wawel-katedralen och beundra den gotiska strukturen som en gång var en fristad där polska monarker kröntes.

492 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 31

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Vanliga frågor om Kultur och historia i Kraków

Vad finns det för andra saker att göra än Kultur och historia som är värt att besöka i Kraków?

Kraków: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kraków: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kraków

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 47 585 omdömen

Lätt att boka och hjälpsam personal. Själva besöket på Auschwitz var otroligt lärorikt och vi kan varmt rekommendera att boka via get your guide då guiden var så kunnig och duktig. 10/10 får upplevelsen av oss!

Blev upphämtad i tid. Bra guide, mycket bra guide! Allt var bra, men kändes lite stressat. Hade massor av frågor, men fanns ingen tid att ställa dem.

Mycket bra! För ännu bättre upplevelse skulle det ha varit ännu bättre med mer berättelser om enskilda öden.

Ja mycket bra . En kunnig guide som förmedlade ett proffsigt intryck.

Helt klart en värd utflykt, med kompetent och trevlig guide!