Rundtur i Wieliczkas saltgruva med upphämtning vid hotell

Rundtur i Wieliczkas saltgruva med upphämtning vid hotell

Från $47,08 per person

Krakows saltgruva i Wieliczka, ett världsarv, drar miljoner av besökare varje år för att hänföras av de fantastiska ristningarna och statyerna av salt, dess underjordiska museum och kapell. Åk 140 meter under marken på den här turen!

Om denna aktivitet

Enkel avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Covid-19-åtgärder
Speciella hälso- och säkerhetsåtgärder tillämpas. Läs mer
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Visa din voucher på mobil eller papper
Längd 4 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Biljett med köföreträde
Omedelbar bokningsbekräftelse
Guide
Engelska
Upphämtning är inkluderad
Framför ditt hotell i Kraków.

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Stig ner 140 meter underjord i en av världens äldsta fungerande saltgruvor
 • Se ristningar, statyer och gruvutrustning gjorda i salt
 • Förundras över Sankt Kingas kapell som ligger mer än 100 meter under jorden
Beskrivning
Besök en av världens äldsta fungerande saltgruvor som producerat bordssalt i över 700 år! Din engelsktalande guide kommer ta dig 140 meter under marken på en 2,5-timmars resa in i Wieliczkas saltgruva. Den över 2,5 km långa gången är full av kammare med otroliga ristningar, statyer, gruvmaskiner och utrustning, där allt är gjort av salt. För att nå första våningen i gruvan, som ligger 64 meter under jord, måste du gå nerför en trätrappa med 378 trappsteg. I slutet av turen återvänder du till marknivå med hiss. Under århundradenas lopp har gruvarbetare utvecklat en tradition av att karva ut skulpturer ur stensaltet. Du kommer att hitta hela underjordskyrkor, altare och dussin av statyer i naturlig storlek på nio underjordiska våningar. Det finns ett underjordiskt museum och kammare för särskilda ändamål, inklusive ett sanatorium för de som lider av andningsbesvär. Sankt Kingas kapell är det största kapellet och ligger mer än 100 meter under jord. Det finns också en underjordisk sjö som varit öppen för besökare ända sedan gruvarbetet tog sin början.
Inkluderar
 • Transport från dörr till dörr
 • Engelskspråkig guide i gruvan
 • Inträdesbiljett till Saltgruvan i Wieliczka
 • Headset för att höra bättre inuti gruvan
 • Fototillstånd inne i saltgruvan (10 PLN som kan betalas på plats)
Covid-19-åtgärder
Rådande säkerhetsåtgärder
 • Alla ytor deltagare kommer i kontakt med rengörs regelmässigt
 • Antalet besökare begränsas för att undvika folksamlingar
Deltagarkrav
 • Deltagare måste ha på sig munskydd

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Förberedelse

Viktig information

Bra att ta med

 • Bekväma skor

Inte tillåtet

 • Bagage eller stora väskor
Kundomdömen

Samlat omdöme

4,6 / 5

baserat på 2508 omdömen

Översikt

 • Guide
  4.3/5
 • Transport
  4.5/5
 • Valuta för pengarna
  4,4/5
 • Säkerhet
  4,7/5
Sortera efter

Mycket nöjd turist från Sverige

Vi blev hämtade av en mycket trevlig och tillmötesgående chaufför som pratade mycket bra eng och berättade lite mer om Krakow. Han berättade om saker vi skulle tycka om att se och om den polska kulturen i Krakow. Vi blev hämtade som vi bestämde vid vårt hotel, prick på klockan och blev körda tillbaka till vårt hotel. Medan vi var i saltgruvan väntade chauffören på oss vid bilen. Vi blev lämnade av guiden från saltgruvan tillbaka till chauffören som körde oss hem. Och lämnade av chauffören till guiden när vi skulle till saltgruvan. Mycket välplanerade övergångar :) Saltgruvan är en fantastisk upplevelse man är 135 m under jorden. Rekommenderar varmt denna utflykt.Mycket Allt var välplanerat och gick mycket bra.

Läs mer

20 juni 2019

Bekväm rundtur

Vi fick kontakta getyourguide för att få tid för upphämtning. Vi hämtades samma tid som angavs av guide, dock 30 min senare än beställd. Bekväm resa i gemensam minibuss och lagom tid för att hinna med wc (som var gratis). En gruvguide följde gruppen hela vägen i ett lagom tempo.

13 november 2018

En upplevelse

Intressant upplevelse med en bra guide som berättade om arbetet i gruvan o det var fantastiska skulpturer i salt att skåda. Dock var där endast tid med 10 minuter för att handla i souvenirshoppen lite stressigt och hissen upp var väldigt trång men gick snabbt. Besöket började med att gå ner i gruvan på bra trappsteg med räcke men det var över 300 steg och det satte sina spår i vader o lår dagarna efter så min rekomendation gör detta besök i slutet av resan.

Läs mer

6 oktober 2018

Arrangeras av

Produkt-ID: 30710