Lägg till datum

KrakówBuss- och minivanturer

Våra mest rekommenderade Kraków Buss- och minivanturer

Från Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau

1. Från Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau

Minns Andra världskrigets offer vid koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Använd transporten från Kraków och ta en guidad tur vid det historiska landmärket. Du hämtas på ditt boende i Kraków och åker med luftkonditionerat fordon till Oświęcim. Besök Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum för en 3,5 timmes guidad tur i de före detta nazistiska koncentrationslägren.   Hör hur 1,3 miljoner judar och fångar från Polen, Frankrike och Italien mördades där under Andra världskriget. Se den ökända porten med parollen "Arbeit macht frei" och lär dig om lägrets ursprung och hur livet var för fångarna. Besök originalbarackerna och gaskamrarna samt perrongerna och andra platser. Detta är en gripande resa genom historien, där foton och personliga föremål från tiden väcker det förflutna till liv.

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

2. Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

Besök Auschwitz på en dagsutflykt från Kraków. Lär dig mer om koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau under en guidad tur med en certifierad historiker och guide. Auschwitz-Birkenau grundades 1940 av Nazityskland och var det största koncentrationslägret som drevs av nazisterna. Det blev den sista viloplatsen för miljontals människor, främst judar och polacker, som mördades i gaskamrar. Passera genom porten med inskriptionen "Arbeit macht frei" för att gå in till Auschwitz I, där din guide visar dig runt i det bevarade området och berättar om platsens historia.  Besök sedan det andra lägret i Birkenau, där massmord ägde rum som en del av nazisternas "slutgiltiga lösning på den judiska frågan".

Krakow: Guidad tur till saltgruvan Wieliczka

3. Krakow: Guidad tur till saltgruvan Wieliczka

Upptäck saltgruvan Wieliczka, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, med den här inträdesbiljetten. Upptäck höjdpunkterna i denna enorma saltgruva på en guidad tur. Nå ett djup på 135 meter under gruvans yta.  Du kan välja mellan en tur med eller utan transport från Krakow och du har möjlighet att välja en tur med en privat transporttjänst. Slipp långa köer med en skip-the-line-biljett till den här populära attraktionen.  Upptäck underverken i en saltgruva under det här guidade besöket. Börjar med en nedstigning i trappan till ett djup på 64 meter. Upplev gruvans mikroklimat som tros ha en positiv inverkan på besökare som lider av astma och allergier. Låt dig ledas genom ett antal kamrar och se underjordiska sjöar, helgedomar och monument som är huggna i salt. Passera genom ett stort antal sträckor och gallerier där bevis på gruvverksamhet har bevarats. Se exempel på helig konst och temakompositioner med anknytning till gruvans historia och de legender som omger den. Wieliczka är också hemvist för världens största gruvmuseum, med en samling unika delar av gruvutrustning från medeltiden. Rundturen slutar på en nivå som ligger cirka 135 meter under markytan. Återvänd upp till markplan med en hiss.

Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

4. Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

Ta en rundtur från Krakow som inkluderar besök på minnesplatserna Auschwitz och Birkenau, och fortsätt sedan din utflykt med ett besök i saltgruvorna. Denna 11-timmars tur börjar på morgonen från en mötesplats eller med en bekväm upphämtning i Krakow. Härifrån kommer du att transporteras med en bekväm buss. Under turen kommer du att åtföljas av din erfarna reseledare. Vid ankomsten till Auschwitz-Birkenau-museet börjar du din rundtur med en professionell guide som kommer att introducera dig till minnesplatsernas historia. Nästa punkt på resan är Wieliczka saltgruva, där en lokal guide kommer att berätta allt om gruvans historia. Du får se fantastiska kammare, originalskulpturer och autentiska arbetsplatser för gruvarbetare. Det blir en paus för lunch på heldagsturen, men vi rekommenderar att du tar med dig snacks. Rundturen avslutas på kvällen runt kl. 20.00.

Krakow: Zakopane och varma källor med upphämtning på hotellet

5. Krakow: Zakopane och varma källor med upphämtning på hotellet

Utforska Zakopane på en guidad tur inklusive transport tur och retur från Krakow. Upplev det helande vattnet från varma termalkällor och i ett spa-komplex, åk linbana till toppen av Gubałówka Mountain och njut av en ost- och alkoholprovning. Vi börjar med att hämta dig på ditt hotell, din lägenhet eller någon annan valfri plats i Krakow. Därifrån tar transporten från Krakow till Zakopane ca 2 timmar. Cirka 20 minuter från Zakopane ligger staden Chochołów. Chocholow är känt för sina trähus som ser nästan identiska ut. Bosättarna tvättar traditionellt träväggarna i byggnaderna med tvål och vatten, vilket händer två gånger om året före jul och påsk. Tack vare denna rengöring ser gamla byggnader helt nya ut. Byn är upptagen på världsarvslistan. Besök herdestugan (ostfabriken) där höglandsbefolkningen tillverkar rökt fårost som är traditionell för regionen Polen. Smaka på den lokala osten Oscypek och lär dig mer om hur den tillverkades. Ankomst till Zakopane, huvudstaden i de polska bergen. Varje år lockar denna plats många turister som vill uppleva den unika stilen i Gorlaskie-kulturen, som uttrycks genom arkitektur, mat, musik, talstil och kläder. I stadens centrum ligger Krupówki Street. Njut av tid för oberoende utforskning och lunch (ingår ej). Denna gata är marknadstorget i Zakopane, där du kan hitta souvenirbutiker och många restauranger som serverar lokal mat. Zakopane har också tillgång till linbana. Hoppa på en linbana och ta in utsikten över de polska Tatrabergen från toppen av Gubałówka Mountain. Efter att ha utforskat Zakopane och det omgivande området kör chauffören dig till Thermal Pools Complex i Chochołów, där du kan koppla av och känna hälsoeffekterna av vattenbad med varma källor. På plats får du en klocka som ger tillgång till omklädningsrum och skåp. Inträdesbiljetten till Chocholow Thermal Springs inkluderar temaområden för barn och vuxna så att alla kan njuta av sin tid. Besökarna har tillgång till utomhus- och inomhuspooler, samt vattenrutschbanor och jacuzzis. Den extra nakenzonen ingår inte i entrépriset. Inne på området finns också en poolbar där du kan beställa drycker. Drycker ingår inte i biljettpriset utan betalas extra, du köper genom att ladda den mottagna klockan och efter avslutad simning betalar du avgiften i kassan i receptionen. Efter ditt besök kommer din chaufför att ta dig till din upphämtningsplats i Krakow.

Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

6. Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Besök Aushwitz Birkenau med en guidebok. Bevittna det största lägret som byggdes på polsk mark av nazisterna som fungerade som ett koncentrationsläger och ett utrotningsläger. . Få hämtat en av tre mötesplatser i Krakow och resa till Auschwitz Museum. När du anländer till museet samlar du in en inträdesbiljett med hjälp av din reseledare. Starta sedan din självstyrda rundtur med hyrd guidebok. Utnyttja friheten på turnén i din egen takt och väg som du väljer Efter att ha besökt museet, fortsätt till det andra lägret i Birkenau, där massmorden ägde rum. Dra nytta av hjälp av en reseassistent som kommer att stå till ditt förfogande från pickup till drop off

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en licensierad guide

7. Från Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en licensierad guide

Kliv in i historien med ett besök på minnesmärket Auschwitz-Birkenau. Lär dig om den tragiska historien bakom det största minnesmärket för Förintelsen med en guide. Bli bekvämt upphämtad från ditt boende i Krakow och gå ombord på en bekväm buss för den 1,5 timmar långa resan till Auschwitz-Birkenau-komplexet, en historisk plats som fungerar som ett viktigt minnesmärke för Förintelsen.  Utforska museet i utkanten av Oświęcim, cirka 60 kilometer väster om Krakow. Träffa en lokal guide vid ankomsten som visar dig runt på platsen och berättar om dess grymma historia. Ta reda på hur Auschwitz-Birkenau har blivit både en symbol för mänskligt lidande och ett vittne till fysisk och känslomässig utmattning under en respektfull rundtur med en licensierad guide. Gå genom porten med den ökända texten "Arbeit Macht Frei" (arbete ger frihet) för att komma in i Auschwitz 1, där din guide visar dig runt i det bevarade området och presenterar platsens historia. Tillbringa ungefär en timme i Birkenau, där massmorden som en del av nazismens "slutgiltiga lösning" ägde rum. Efter besöket kan du reflektera över upplevelsen under resan tillbaka till Krakow. 

Kraków: Auschwitz guidad tur med valfri lunch & upphämtning

8. Kraków: Auschwitz guidad tur med valfri lunch & upphämtning

Lär dig mer historia och få en djupare förståelse för Förintelsen och nazisternas koncentrationsläger under en rundtur till Auschwitz-Birkenau från Kraków. En engelskspråkig chaufför hämtar dig från en avtalad mötesplats i Kraków och kör dig i ett bekvämt fordon. Vid ankomsten till Auschwitz museum får du en guide eller en broschyr på ditt valda språk, beroende på vilket alternativ du har bokat. Besök både Auschwitz och Birkenau och få en känsla för den symboliskt viktiga platsen för Förintelsen och nazisternas brott. Du besöker de kvarvarande fängelseblocken, gaskamrarna och krematorierna samt resterna av järnvägsrampen i Birkenau. Den guidade rundturen i Auschwitz varar ungefär 1,5 timme. Det blir en lunchpaus på 10 minuter, varefter du åker till Birkenau för ungefär en timmes besök på platsen.

Krakow: Inträdesbiljett till Oskar Schindlers fabrik

9. Krakow: Inträdesbiljett till Oskar Schindlers fabrik

Lär dig en av de mest inspirerande historierna från andra världskriget med en inträdesbiljett till Oskar Schindlers före detta emaljfabrik i Kraków. Få en inblick i mannen som inspirerade succéfilmen "Schindler's List" och utforska hur en medlem av nazistpartiet hjälpte mer än 1 200 judar att fly undan förintelsen. Upptäck hur vardagen såg ut i det nazistockuperade Kraków och ta del av invånarnas personliga dramer.

Från Krakow: Rundtur till Auschwitz-Birkenau med transport

10. Från Krakow: Rundtur till Auschwitz-Birkenau med transport

Lämna Kraków för en dag för att besöka Auschwitz-Birkenau-museet och minnesplatsen. Njut av bekvämligheten med en oberoende rundtur och utnyttja transport från Kraków. Utforska på egen hand de historiska monumenten Auschwitz och Birkenau och känn tyngden av de tragiska händelserna som ägde rum på dessa platser. Börja din dagsutflykt från mötesplatsen i Krakóws centrum och åk med luftkonditionerade fordon till staden Oświęcim. Låna guideböcker som finns på ditt språk och få all viktig information om ditt besök. Gå in på museet för att besöka flera permanenta utställningar som syftar till att ge en bild av lägrets fasor. Se resterna av fångarnas barackerna och de ökända gaskamrarna. Avsluta rundturen och slappna av på resan tillbaka till Kraków medan du passerar förbi olika landmärken på vägen.

Tillgängliga aktiviteter

87 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 6

Vanliga frågor om Buss- och minivanturer i Kraków

Vad finns det för andra saker att göra än Buss- och minivanturer som är värt att besöka i Kraków?

Vilka Buss- och minivanturer i Kraków vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Kraków: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kraków: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kraków

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 48 565 omdömen

Great experience! Great guide! So many stairs if you have problems with your knees, try something else! Breathtaking!

Spännande tur 135 meter ner under marken. Gruvan var fascinerande med sina stora salar, skulpturer dess historia.

Fantastisk gruva! Guidningen gick lite för fort, alla i gruppen han inte höra allt som sades vid de olika stoppen

Smidigt med skjuts till och från Krakow, mkt bra guide och saltgruvan var väldigt mäktig att se. Rekommenderas!

Jätte bra tur och guide. Mycket att gå men inga problem. Så värt det!