Lägg till datum

Saker att göra i
Kraków

Inspirerande historia, storslagna sevärdheter och imponerande landskap väntar dig i Polens kulturhuvudstad.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Kraków

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

1. Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

Minns Andra världskrigets offer vid koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Använd transporten från Kraków och ta en guidad tur vid det historiska landmärket. Du hämtas på ditt boende i Kraków och åker med luftkonditionerat fordon till Oświęcim. Besök Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum för en 3,5 timmes guidad tur i de före detta nazistiska koncentrationslägren.   Hör hur 1,3 miljoner judar och fångar från Polen, Frankrike och Italien mördades där under Andra världskriget. Se den ökända porten med parollen "Arbeit macht frei" och lär dig om lägrets ursprung och hur livet var för fångarna. Besök originalbarackerna och gaskamrarna samt perrongerna och andra platser. Detta är en gripande resa genom historien, där foton och personliga föremål från tiden väcker det förflutna till liv.

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

2. Från Krakow: Auschwitz-Birkenau guidad tur & upphämtningsalternativ

Besök Auschwitz på en dagsutflykt från Kraków. Lär dig mer om koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau under en guidad tur med en certifierad historiker och guide. Auschwitz-Birkenau grundades 1940 av Nazityskland och var det största koncentrationslägret som drevs av nazisterna. Det blev den sista viloplatsen för miljontals människor, främst judar och polacker, som mördades i gaskamrar. Passera genom porten med inskriptionen "Arbeit macht frei" för att gå in till Auschwitz I, där din guide visar dig runt i det bevarade området och berättar om platsens historia.  Besök sedan det andra lägret i Birkenau, där massmord ägde rum som en del av nazisternas "slutgiltiga lösning på den judiska frågan".

Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

3. Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Besök Aushwitz Birkenau med en guidebok. Bevittna det största lägret som byggdes på polsk mark av nazisterna som fungerade som ett koncentrationsläger och ett utrotningsläger. . Bli hämtad i Krakow och resa till Auschwitz Museum. När du anländer till museet samlar du in en inträdesbiljett med hjälp av din reseledare. Starta sedan din självstyrda rundtur med hyrd guidebok. Utnyttja friheten på turnén i din egen takt och väg som du väljer Efter att ha besökt museet, fortsätt till det andra lägret i Birkenau, där massmorden ägde rum. Dra nytta av hjälp av en reseassistent som kommer att stå till ditt förfogande från pickup till drop off

Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

4. Krakow: Guidad tur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

Ta en rundtur från Krakow som inkluderar besök på minnesplatserna Auschwitz och Birkenau, och fortsätt sedan din utflykt med ett besök i saltgruvorna. Denna 11-timmars tur börjar på morgonen från en mötesplats eller med en bekväm upphämtning i Krakow. Härifrån kommer du att transporteras med en bekväm buss. Under turen kommer du att åtföljas av din erfarna reseledare. Vid ankomsten till Auschwitz-Birkenau-museet börjar du din rundtur med en professionell guide som kommer att introducera dig till minnesplatsernas historia. Nästa punkt på resan är Wieliczka saltgruva, där en lokal guide kommer att berätta allt om gruvans historia. Du får se fantastiska kammare, originalskulpturer och autentiska arbetsplatser för gruvarbetare. Det blir en paus för lunch på heldagsturen, men vi rekommenderar att du tar med dig snacks. Rundturen avslutas på kvällen runt kl. 20.00.

Krakow: Guidad tur till saltgruvan Wieliczka

5. Krakow: Guidad tur till saltgruvan Wieliczka

Upptäck saltgruvan Wieliczka, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, med den här inträdesbiljetten. Upptäck höjdpunkterna i denna enorma saltgruva på en guidad tur. Nå ett djup på 135 meter under gruvans yta.  Du kan välja mellan en tur med eller utan transport från Krakow och du har möjlighet att välja en tur med en privat transporttjänst. Slipp långa köer med en skip-the-line-biljett till den här populära attraktionen.  Upptäck underverken i en saltgruva under det här guidade besöket. Börjar med en nedstigning i trappan till ett djup på 64 meter. Upplev gruvans mikroklimat som tros ha en positiv inverkan på besökare som lider av astma och allergier. Låt dig ledas genom ett antal kamrar och se underjordiska sjöar, helgedomar och monument som är huggna i salt. Passera genom ett stort antal sträckor och gallerier där bevis på gruvverksamhet har bevarats. Se exempel på helig konst och temakompositioner med anknytning till gruvans historia och de legender som omger den. Wieliczka är också hemvist för världens största gruvmuseum, med en samling unika delar av gruvutrustning från medeltiden. Rundturen slutar på en nivå som ligger cirka 135 meter under markytan. Återvänd upp till markplan med en hiss.

Krakow: Zakopane och Thermal Springs Tour med hotellupphämtning

6. Krakow: Zakopane och Thermal Springs Tour med hotellupphämtning

Njut av oförglömliga minnen i Zakopane. Denna fängslande destination som passar naturälskare, erbjuder en perfekt blandning av traditionell höglandsarkitektur, pulserande gatuliv i stadskärnan och utomhusäventyr. Resan börjar med upphämtning från ditt hotell eller din lägenhet i Krakow (eller från närmaste plats om det visar sig omöjligt eller svårt att ta sig dit med bil). Transporten från Krakow till Zakopane tar ca 1,5 - 2 timmar beroende på vägförhållandena. Den första punkten på turen är en liten by Chocholow. Byn är känd för sina välbevarade exempel på traditionell träarkitektur och ger besökarna en inblick i regionens rika kulturarv. Gör dig redo för en promenad och ta med kameran för massor av fantastiska bilder från denna plats. Det andra stoppet på turen är en herdehydda (ostfabrik). Här får du möjlighet att smaka på traditionell rökt fårost som kallas Oscypek och en shot polsk vodka - vilket ger extraordinära smakupplevelser. Nästa stopp blir staden Zakopane, där du har 2,5 timmars fritid. Väl där börjar du på linbanan som tar dig till toppen av Gubalowka. Utsiktspunkten är känd för sin hisnande panoramautsikt över Tatrabergen. Här finns också många kaféer, restauranger, souvenirbutiker och en gravitationsrutschkana (öppen på sommaren, ingår inte i resans pris). Efter nedfärden är det värt att ta en promenad längs de charmiga gatorna och äta lunch på någon av de lokala restaurangerna (ingår inte i resans pris). Krupowki är den viktigaste gågatan i Zakopane. Denna livliga och pulserande gata är stadens hjärta och fungerar som en knutpunkt för både lokalbefolkningen och besökare. Gatan kantas av ett brett utbud av lokala restauranger, butiker och marknadsstånd. Besökarna kan hitta ett brett utbud av varor, inklusive traditionellt hantverk från högländerna, souvenirer, lokala livsmedelsprodukter och kläder. Den sista punkten på resan är Hot Springs Complex. På plats får du en klocka som ger tillgång till omklädningsrum och skåp. Inträdesbiljetten för 2,5 timmar till Chocholow Thermal Baths inkluderar temaområden för barn och vuxna så att alla kan njuta av sin tid väl. Besökarna har tillgång till utomhus- och inomhuspooler samt vattenrutschbanor och jacuzzis (nakenzonen ingår inte). Här finns också en poolbar där du kan beställa drycker (drycker och mat ingår inte i biljettpriset). Efter rundturen tar din chaufför dig tillbaka till Krakow, Polen.

Krakow: Zakopane-tur med termiska pooler och upphämtning på hotellet

7. Krakow: Zakopane-tur med termiska pooler och upphämtning på hotellet

Njut av utsikten över Tatrabergen på denna fantastiska dagsutflykt till Zakopane. Upplev de varma källpoolerna och de varma vattenrutschbanorna i de bästa termiska baden, åk bergbanan Mt. Gubałówka, promenera längs Krupowki-gatan och smaka på lokal ost och vodka i byn Chocholow Resan börjar med upphämtning på ditt hotell. Under resan till Zakopane har vi planerat in två fantastiska stopp. Chochołów - en av de vackraste byarna i södra Polen där du hittar de äldsta husen som bebos av lokalbefolkningen. Du får möjlighet att lära dig mer om historien och ta några underbara bilder. När vi anländer till vår destination - Zakopane, kommer din guide att förklara hur man använder linbanan och förse dig med alla nödvändiga biljetter, vilket sparar tid och undviker köerna till biljettkontoret. Varje turist tillbringar sin fritid i Zakopanes centrum på sitt eget sätt. Vissa kan njuta av läckra lokala kryddor eller ta lugna promenader och beundra bergsutsikten, vissa kan köpa souvenirer medan andra räknar minuterna för att uppleva den sista attraktionen - de varma termiska poolerna där de kan njuta av denna lyckliga avkoppling. Termalbaden i Chochołów är en av de största anläggningarna av detta slag i Polen. Vattnets hälsoegenskaper har en positiv inverkan på huden och det allmänna välbefinnandet. Poolbarerna ger möjlighet till en stunds avkoppling med en drink. Familjer som reser med barn kommer också att hitta något för sig själva eftersom varje entrébiljett som vi erbjuder på Chocholow Termal Baths ger tillgång till alla zoner (utom bastun). Glöm inte att ta med din telefon och fånga oförglömliga ögonblick! Vi ses ombord! Välj en av de mest bokade och bäst recenserade turerna från Krakow. Tusentals människor har redan litat på oss.

Från Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en licensierad guide

8. Från Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en licensierad guide

Kliv in i historien med ett besök på minnesmärket Auschwitz-Birkenau. Lär dig om den tragiska historien bakom det största minnesmärket för Förintelsen med en guide. Bli bekvämt upphämtad från ditt boende i Krakow och gå ombord på en bekväm buss för den 1,5 timmar långa resan till Auschwitz-Birkenau-komplexet, en historisk plats som fungerar som ett viktigt minnesmärke för Förintelsen.  Utforska museet i utkanten av Oświęcim, cirka 60 kilometer väster om Krakow. Träffa en lokal guide vid ankomsten som visar dig runt på platsen och berättar om dess grymma historia. Ta reda på hur Auschwitz-Birkenau har blivit både en symbol för mänskligt lidande och ett vittne till fysisk och känslomässig utmattning under en respektfull rundtur med en licensierad guide. Gå genom porten med den ökända texten "Arbeit Macht Frei" (arbete ger frihet) för att komma in i Auschwitz 1, där din guide visar dig runt i det bevarade området och presenterar platsens historia. Tillbringa ungefär en timme i Birkenau, där massmorden som en del av nazismens "slutgiltiga lösning" ägde rum. Efter besöket kan du reflektera över upplevelsen under resan tillbaka till Krakow. 

Krakow: Inträdesbiljett till Oskar Schindlers fabrik

9. Krakow: Inträdesbiljett till Oskar Schindlers fabrik

Lär dig en av de mest inspirerande historierna från andra världskriget med en inträdesbiljett till Oskar Schindlers tidigare emaljfabrik i Kraków. Få en inblick i mannen som inspirerade till succéfilmen "Schindlers list" och utforska hur en medlem av nazistpartiet hjälpte mer än 1 200 judar att fly från Förintelsen. Upptäck hur vardagslivet såg ut i det naziockuperade Kraków och ta del av medborgarnas personliga dramer. Museet ligger i Oskar Schindlers före detta emaljfabrik, en tysk affärsman som räddade över tusen polska judar under andra världskriget. Museets uppslukande utställning guidar besökarna genom Krakóws krigshistoria och beskriver i detalj hur Krakóws ghetto upprättades och upplöstes. Museets permanenta utställning ger en omfattande och fördjupande upplevelse och tar med besökarna på en kronologisk resa genom de krigshändelser som utspelade sig i Krakow. Berättelsen börjar med invasionen av Polen 1939 och utforskar ockupationen och etableringen av Krakows getto. Den fördjupar sig i den judiska befolkningens liv, de förtryckande förhållanden de utsattes för och den slutliga upplösningen av gettot.

Från Krakow: Rundtur i saltgruvan i Wieliczka

10. Från Krakow: Rundtur i saltgruvan i Wieliczka

Utforska den berömda saltgruvan Wieliczka på en guidad tur från Kraków eller välj att träffas i Wieliczka. Gå genom de labyrintiska gångarna, förundras över kapellen och salarna och imponeras av statyerna och konstinstallationerna i gruvan. Låt din guide ta dig med ner i slingrande korridorer och in i saltgrottor. Ta del av transport från Kraków eller välj att träffas i Wieliczka och gå sedan ner 800 trappor till ett djup av 135 meter för att gå in i vad som känns som en underjordisk saltstad. Låt dig imponeras av saltskulpturer, konstutställningar och gamla maskiner från den tid då detta var en fungerande saltgruva. Se hur man utvann salt medan din guide berättar om platsens historia. Gör en paus för att lyssna till de unika akustiska egenskaperna som beror på rummets natur. Hör hur Chopin låter i denna miljö, tillsammans med spektakulär underjordisk belysning. Lär dig mer om saltgruvans hälsoegenskaper när du går runt i de många salarna. När upplevelsen är avslutad går du tillbaka till fordonet för transport tillbaka till Kraków.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Kraków

Alla aktiviteter

836 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Kraków

Vilka är de bästa dagsturerna från Kraków?

De bästa dagsturerna från Kraków:

Auschwitz-Birkenau

Kraków: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kraków: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kraków

Samlat omdöme

4.5
(98 527 recensioner)

Det var en insiktsfull resa, vi fick besöka båda lägren med en reseledare och lärde oss mycket. På det första lägret (Auschwitz 1) hade vi hörlurar så vi kunde höra guiden hela tiden. På Birkenau fanns det inget behov av hörlurar. Mötesplatsen på Wiepole kunde vara bättre skyltad, vi var medvetna om att det var mötesplatsen från mängden av människor som redan väntade när vi kom fram men det kunde ha varit lätt att stå på fel plats. Bättre skyltning på bussarna också eftersom det fanns massor av olika resor/bussar/bussar alla från samma punkt vilket orsakade mycket förvirring ibland. Sammantaget var det en fantastisk upplevelse och värt kostnaden. Om du går, ta en matsäck eftersom det är en lång dag och det finns bara en varuautomat för mat om du inte tar med dig matsäck.

Vår guide idag var fantastisk! Så mycket kunniga och uppriktiga, vår grupp var också mycket respektfull under turnén som var otroligt rörande, det är viktigt att vi inte glömmer dessa grymheter. Transporten och guiden på bussen var mycket effektiva och höll oss informerade. Vi beställde en packad lunch till ett mycket rimligt pris som var utsökt och rikligt. Allt som allt en mycket informativ rundtur, jag skulle inte tveka att rekommendera denna turné.

En dag organiserad in i minsta detalj. Det skedde en del tidsförändringar, snabbt meddelade till oss av vår guide, som under resan förklarade för oss hur vi skulle gå tillväga under besöket på fälten. Allt var klart och överskådligt. Vi fick en tillfredsställande lunch (två smörgåsar vardera, ett äpple, ett mellanmål och vatten).

Jättebra! Auschwitz- så viktigt och rörande. Saltgruvan- så intressant och häftigt. Blev ändrad tur på morgonen bara, från kl.8 till kl. 5.25 😳 Lite för tidigt på men i gengäld kom man ju tillbaka tidigare också och fick mer utav kvällen 😉 Trött efter en lång dag men det var det värt 🥰

Guiden var väldigt bra på att prata italienska och fick oss att förstå allt, det enda som kan förbättras är en kanske längre central paus så vi kan äta något och sedan fortsätta besöka