Kraków

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Kraków

De bästa sakerna att göra i Krakow

Intill floden Wislas strand vilar kulturhuvudstaden Krakow med sitt imponerande överflöd av historiska byggnader och monument. Här är några ställen du inte får missa!

 • Nationalmuseet, Krakow

  1. Nationalmuseet, Krakow

  Huvudfilialen av Polens nationalmuseum ståtar med drygt 780 000 föremål från alla delar av konsthistorien. Det som drar besökare är dock främst betoningen på polska målningar.

 • Wieliczkas saltgruva

  2. Wieliczkas saltgruva

  Wieliczkas saltgruva öppnades på 1200-talet och användes ända fram till 2007. Gruvarbetarna tillbringade så mycket tid därnere att de började tälja katolska statyer och små kapell ur saltkristallerna.

 • Wawelkatedralen

  3. Wawelkatedralen

  Wawelkatedralen har varit Krakows religiösa hjärta ända sedan 1000-talet. Där prästvigdes 1946 mannen som sedemera blev påven Johannes Paulus II.

 • Bieszczadybergen

  4. Bieszczadybergen

  Om du gillar att vandra borde du verkligen göra en dagsresa ut till natursköna Bieszczadybergen. Namnet uttalas Bi-esj-tjar-di, för dig som vill öva på polskan!

 • Tatrabergen

  5. Tatrabergen

  Tatrabergen är betydligt högre än Bieszczady, men den hårda klättringen belönas med en helt fantastisk utsikt. Vi avråder dock bestämt från den ökänt livsfarliga Orla Perć-leden.

 • Stora torget

  6. Stora torget

  Vill du hinna med alla de viktigaste sevärdheterna i Krakow på en dag? Börja med en tur i Gamla stan. Bara Stora torget i sig inhyser Textilhallen, Stadshustornet och statyn av Adam Mickiewicz.

 • Wawelfortet

  7. Wawelfortet

  Det magnifika Wawelfortet var de medeltida polska monarkernas hemvist, men dess fascinerande historia går ännu längre tillbaka i tiden – den äldsta byggnaden uppfördes 970 f.Kr!

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  I Krakow finns mycket att se och göra, och dessutom går det att bege sig ut på dagsturer bortom dess gränser. Räkna med att stanna minst fyra, fem dagar.

 • Var ska jag bo?

  Om du bara är i Krakow ett par dagar är det en bra idé att boka hotell i Gamla stan eller Kazimierz, nära alla de huvudsakliga sevärdheterna. Den som vill hålla sig borta från turistområdet kan istället välja grönskande Zwierzyniec!

 • Hur mycket pengar ska jag ha med mig?

  "Krakow är inte dyrt. Även om du skulle inta frukost, lunch och middag med dryck på turistfällor i Gamla stan kan du klara dig på så lite som 300 SEK. Till detta tillkommer förstås biljetter och guideturer till Krakows olika sevärdheter. Gör du en dagsresa blir det också dyrare.
  Ofta kan det vara mer fördelaktigt att växla in dina pengar på plats i Krakow. Och låt dig inte frestas att påbörja en nota på barer du inte känner till utan att kolla priserna först!"

Praktisk information

 • Språk
  Polska
 • Valuta
  Polska złoty (PLN)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +48
 • Bäst tid att åka
  Vår och höst är Krakows bästa besökstider med milt väder och få turister!

Alla saker att se i Kraków

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Kraków? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kraków

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 83 817 omdömen

Trädtoppsvandringen var jättespännande och häftig. Linbaneturen i Zakopane var inte så intressant i jämförelse. Hade hellre tillbringat mer tid i de termiska baden. Alldeles underbar avslutning på en fantastisk dag. Glöm inte swim up-baren längst ner. Rekommenderar verkligen denna tur!

Det är fruktansvärt att se och känna hur människans ondska mot oskyldiga människor, speciellt barn och kvinnor. Synd för allt hemskheter som fortfarande händer i världen . Det är ett måste att besöka Auschwitz. Mycket lärorikt om krigets lidande.

Mycket bra. Instruktören var väldigt välkomnande och gav mycket och bra info och var väldigt hjälpsam och tydlig. Rekommenderar verkligen ett besök.

Mycket trevlig buss guide och bra engelsktalande guide prata lungt å tydligt så man förstår även om man inte är så bra på engelska.

Lite trångt i de smala gångarna, men guiden var helt underbar och även alla utställningarna.