Våra mest rekommenderade saker att göra i Kraków

Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtning & lunchalternativ

1. Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtning & lunchalternativ

Minns Andra världskrigets offer vid koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Använd transporten från Kraków och ta en guidad tur vid det historiska landmärket. Du hämtas på ditt boende i Kraków och åker med luftkonditionerat fordon till Oświęcim. Besök Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum för en 3,5 timmes guidad tur i de före detta nazistiska koncentrationslägren.   Hör hur 1,3 miljoner judar och fångar från Polen, Frankrike och Italien mördades där under Andra världskriget. Se den ökända porten med parollen "Arbeit macht frei" och lär dig om lägrets ursprung och hur livet var för fångarna. Besök originalbarackerna och gaskamrarna samt perrongerna och andra platser. Detta är en gripande resa genom historien, där foton och personliga föremål från tiden väcker det förflutna till liv.

Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtnings- och lunchalternativ

2. Kraków: Auschwitz-Birkenau med upphämtnings- och lunchalternativ

Besök Auschwitz på en dagsutflykt från Kraków. Lär dig mer om koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau under en guidad tur med en certifierad historiker och guide. Auschwitz-Birkenau grundades 1940 av Nazityskland och var det största koncentrationslägret som drevs av nazisterna. Det blev den sista viloplatsen för miljontals människor, främst judar och polacker, som mördades i gaskamrar. Passera genom porten med inskriptionen "Arbeit macht frei" för att gå in till Auschwitz I, där din guide visar dig runt i det bevarade området och berättar om platsens historia.  Besök sedan det andra lägret i Birkenau, där massmord ägde rum som en del av nazisternas "slutgiltiga lösning på den judiska frågan".

Kraków: Zakopane och varma källor med hotellhämtning

3. Kraków: Zakopane och varma källor med hotellhämtning

Utforska Zakopane på en guidad tur inklusive rundturstransport från Kraków. Upplev det helande vattnet i varma termiska källor och i ett spakomplex, åk linbana till toppen av berget Gubałówka och njut av en ost- och alkoholprovning. Börja med en hämtning från ditt hotell, lägenhet eller annan plats som du väljer i Kraków. Därifrån tar transporten från Kraków till Zakopane cirka två timmar. Cirka 20 minuter från Zakopane ligger staden Chochołów. Chochołów är känt för sina trähus som ser nästan identiska ut. Nybyggarna tvättar traditionellt byggnadernas träväggar med tvål och vatten, vilket görs två gånger om året: före jul och påsk. Tack vare denna rengöring ser gamla byggnader helt nya ut. Byn är inskriven på världsarvslistan. Besök herdestugan (ostfabriken) där högländare producerar rökt fårost som är traditionellt i denna polska region. Smaka på lite av den lokala osten som heter Oscypek, och lär dig historia om dess produktion. Anländ till Zakopane, huvudstaden i de polska bergen. Varje år lockar denna plats många turister som vill uppleva den unika stilen i Górlaskie-kulturen, som uttrycks genom arkitektur, mat, musik, sätt att prata och kläder. I centrum ligger gatan Krupówki. Njut av tid för oberoende utforskning och lunch (ingår inte). Denna gata är marknadstorget i Zakopane där du kan hitta souvenirbutiker och många restauranger som serverar lokal mat. Zakopane har också tillgång till en linbana. Hoppa på en linbana och njut av utsikterna över de polska Tatrabergen från toppen av berget Gubałówka. Efter att ha utforskat Zakopane och det omgivande området tar din chaufför dig till Chocholows termiska pooler. Väl där kan du koppla av och känna termalvattnets helande egenskaper. Efter ditt besök tar din chaufför dig till din avlämningsplats i Kraków.

Kraków: Guidad rundtur av saltgruvan i Wieliczka

4. Kraków: Guidad rundtur av saltgruvan i Wieliczka

Upptäck saltgruvan Wieliczka, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, med den här inträdesbiljetten. Upptäck höjdpunkterna i denna enorma saltgruva på en guidad tur. Nå ett djup på 135 meter under gruvans yta.  Du kan välja mellan en tur med eller utan transport från Krakow och du har möjlighet att välja en tur med en privat transporttjänst. Slipp långa köer med en skip-the-line-biljett till den här populära attraktionen.  Upptäck underverken i en saltgruva under det här guidade besöket. Börjar med en nedstigning i trappan till ett djup på 64 meter. Upplev gruvans mikroklimat som tros ha en positiv inverkan på besökare som lider av astma och allergier. Låt dig ledas genom ett antal kamrar och se underjordiska sjöar, helgedomar och monument som är huggna i salt. Passera genom ett stort antal sträckor och gallerier där bevis på gruvverksamhet har bevarats. Se exempel på helig konst och temakompositioner med anknytning till gruvans historia och de legender som omger den. Wieliczka är också hemvist för världens största gruvmuseum, med en samling unika delar av gruvutrustning från medeltiden. Rundturen slutar på en nivå som ligger cirka 135 meter under markytan. Återvänd upp till markplan med en hiss.

Kraków: Guidad dagstur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

5. Kraków: Guidad dagstur till Auschwitz-Birkenau och saltgruvan

Åk på en intressant tur från Kraków med besök till minnesplatserna Auschwitz och Birkenau och fortsätt sedan din utflykt med ett besök i saltgruvorna. Denna elva timmars rundtur börjar på morgonen från en mötesplats eller med en bekväm upphämtning i Kraków. Härifrån åker du med en bekväm buss. Under turen får du sällskap av en erfaren reseledare. Vid ankomsten till Auschwitz-Birkenau-museet börjar du din rundtur med en professionell guide som kommer att introducera dig till minnesplatsernas historia. Nästa punkt på resan är saltgruvan i Wieliczka, där en lokal guide berättar allt om gruvans historia. Du får se fantastiska kammare, originalskulpturer och autentiska gruvarbetarplatser. Det blir en lunchpaus på heldagsturen, men det rekommenderas att du tar med dig snacks. Turen avslutas på kvällen vid 20.00-tiden.

Krakow: Tur till Auschwitz-Birkenau med upphämtning

6. Krakow: Tur till Auschwitz-Birkenau med upphämtning

Auschwitz Birkenau är en av världens viktigaste och mest kända platser. Denna plats är ett bevis på vad en människa kan göra mot en annan. Med en engelsktalande chaufför hämtas du på en vald plats och åker bekvämt med buss till staden Oświęcim, där dödslägret Auschwitz 1 låg. När du anländer möter du först aktivitetsarrangörens värd, som sedan presenterar dig för platsen och förmedlar dig till den officiella museiguiden. Han kommer att berätta om reglerna för turen och efter att du har gått igenom säkerhetsgrindarna. Baserat på ditt valda alternativ kommer du antingen att få hörlurar och en mottagare för att höra din guide, eller fortsätta med guideboken på ditt språk. Turen börjar vid den legendariska porten "Arbeit Mach Frei". Platsen där fångarna utförde mordiskt och destruktivt arbete. Besöksrutten går genom alla de viktigaste barackerna, som är avsedda för specifika ämnen som vardagsliv, arbete, urval och utrotning. Det finns en originalutställning i var & en av barackerna. Fångarnas ursprungliga och stulna ägodelar, t.ex. resväskor, glasögon eller barnleksaker, allt detta i kombination med guidens berättelse får dig att tänka efter och gör att du inte kan förbigå den här utställningen utan vidare. Den sista, men också mest dramatiska platsen på Auschwitz 1-rutten är gaskammaren och platsen där fångarnas kroppar brändes. Denna plats och dess tystnad är skrämmande. Efter att ha besökt den första delen av lägret (Auschwitz 1) blir det en kort paus (cirka 15 minuter). Stig ombord på bussen till den andra delen av lägret, Auschwitz II (Birkenau). Turen tar 10 minuter och du följer med samma guide som du redan känner på plats. Besöket av den andra delen av lägret tar ungefär en timme. Auschwitz II Birkenau är ett öppet område och en plats som i sin vidsträckthet visar omfattningen av det brott som skedde här. Här fanns gas- och krematoriekammare där tusentals människor mördades. Du ser den plats där urvalet gjordes, den så kallade rampen. Det var här som beslutet om liv eller död fattades. I Birkenau måste du gå ca 1 km, så du bör ha bekväma skor. Efter sightseeing och en kort paus återvänder du till chauffören som kör dig tillbaka till Krakow.

Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

7. Från Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Besök Aushwitz Birkenau med en guidebok. Bevittna det största lägret som byggdes på polsk mark av nazisterna som fungerade som ett koncentrationsläger och ett utrotningsläger. . Få hämtat en av mötesplatserna i Krakow och resa till Auschwitz Museum. Undvik den långa kön med fördel av entrébiljetter. Starta sedan din självstyrda rundtur med guidebok. Utnyttja friheten på turnén i din egen takt och väg som du väljer Efter att ha besökt museet, fortsätt till det andra lägret i Birkenau, där massmorden ägde rum. Dra nytta av hjälp av en reseassistent som kommer att stå till ditt förfogande från pickup till drop off

Från Kraków: Rundtur till saltgruvan Wieliczka

8. Från Kraków: Rundtur till saltgruvan Wieliczka

Utforska den berömda saltgruvan Wieliczka på en guidad tur från Kraków eller välj att träffas i Wieliczka. Gå genom de labyrintiska gångarna, förundras över kapellen och salarna och imponeras av statyerna och konstinstallationerna i gruvan. Låt din guide ta dig med ner i slingrande korridorer och in i saltgrottor. Ta del av transport från Kraków eller välj att träffas i Wieliczka och gå sedan ner 800 trappor till ett djup av 135 meter för att gå in i vad som känns som en underjordisk saltstad. Låt dig imponeras av saltskulpturer, konstutställningar och gamla maskiner från den tid då detta var en fungerande saltgruva. Se hur man utvann salt medan din guide berättar om platsens historia. Gör en paus för att lyssna till de unika akustiska egenskaperna som beror på rummets natur. Hör hur Chopin låter i denna miljö, tillsammans med spektakulär underjordisk belysning. Lär dig mer om saltgruvans hälsoegenskaper när du går runt i de många salarna. När upplevelsen är avslutad går du tillbaka till fordonet för transport tillbaka till Kraków.

Kraków: Guidad tur av Schindlers fabrik

9. Kraków: Guidad tur av Schindlers fabrik

Gör en djupdykning in i Polens svåra historia på guidade tur av Oskar Schindlers fabrik. Se den fascinerande utställningen om Kraków under nazisternas ockupation och hör på hemska historia om livet under andra världskriget. Utforska utställningen, som sträcker sig över tre av fabrikens våningar och lär dig mer om hur Kraków såg ut innan kriget. Upplev de långa skuggor som sträckte sig över befolkningens liv under dessa hemska tider. Se originalvapen från kriget, besök en kopia av en riktig lägenhet i Krakóws getto, samtidigt som du får lära dig om nazisternas relativt privilegierade liv i den ockuperade staden. Upptäck platserna där filmen Schindler's List filmades och få reda på mer om Oskar Schindlers kontroversiella liv. Avsluta sedan turen med att få reda på vad som hände med personerna han hjälpte.

Kraków: Kvälls- eller nattkryssning

10. Kraków: Kvälls- eller nattkryssning

Skåda Krakows visuella läckerheter, från det majestätiska slottet Wawel till de historiska stadsdelarna Zwierzyniec och Kazimierz. Hoppa på en kryssning på floden Vistula, ett av de bästa sätten att upptäcka allt som Krakow har att erbjuda. Börja kryssningen vid foten av slottet Wawel och glid sedan längs de pittoreska boulevarderna först i riktning mot stadsdelarna Podgórze och Kazimierz. Passera välkända sevärdheter som kyrkan på klippan, Mangha-museet, Bernatka-fotbron, Cricoteka, pittoreska broar, mot stadsdelen Dabie. Färdas längs floden som flyter genom hjärtat av Krakow, som råkar vara hemvist för några av de mest ikoniska landmärkena i Polen. Få chansen att se stadens främsta sevärdheter och fördjupa dig i Krakows anda tack vare turens bekväma tempo.

Lägg till datum

Saker att göra i
Kraków
Inspirerande historia, storslagna sevärdheter och imponerande landskap väntar dig i Polens kulturhuvudstad.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Kraków

Alla aktiviteter

804 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 51

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Kraków

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Kraków

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Kraków?

Vilka är de bästa dagsturerna från Kraków?

De bästa dagsturerna från Kraków:

Auschwitz-Birkenau

Kraków: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kraków: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kraków

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 98 527 omdömen

Lätt att boka och hjälpsam personal. Själva besöket på Auschwitz var otroligt lärorikt och vi kan varmt rekommendera att boka via get your guide då guiden var så kunnig och duktig. 10/10 får upplevelsen av oss!

Blev upphämtad i tid. Bra guide, mycket bra guide! Allt var bra, men kändes lite stressat. Hade massor av frågor, men fanns ingen tid att ställa dem.

Mycket bra! För ännu bättre upplevelse skulle det ha varit ännu bättre med mer berättelser om enskilda öden.

Ja mycket bra . En kunnig guide som förmedlade ett proffsigt intryck.

Helt klart en värd utflykt, med kompetent och trevlig guide!