Krabi
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Krabi

Se alla upplevelser i Krabi

De sju bästa sakerna att se och göra i Krabi

Den lilla thailändska staden Krabi är lika älskad av de äventyrslystna som av dem som trivs på stranden eller till havs. Kalkstensklipporna med perfekta små fickor och utskjutande avsatser gör detta till en idealisk miljö för bergsklättrare, medan de natursköna stränderna och korallreven nedanför passar för sol, bad och snorkling. Här är några platser du inte får missa!

Halvön Railay
Foto: Davidlohr Bueso@flickr (CC BY 2.0)

Halvön Railay

Krabis stränder är något i särklass. På den unika halvön Railay kan du klättra, simma i det turkosa vattnet eller slappna av med en god bok på den natursköna stranden. Den som har svårt att slita sig kan hyra en bungalow och stanna kvar.

Tigergrottans tempel
Foto: BORShop Computing@flickr CC BY 2.0)

Tigergrottans tempel

Drygt tusen trappsteg upp ligger Tigergrottans tempel och den gigantiska guldstatyn av Buddha. Därifrån har du fantastisk utsikt över pittoreska Krabi!

Ko Poda
Foto: roger blake@flickr (CC BY 2.0)

Ko Poda

I Krabis skärgård ligger fyra öar, och när tidvattnet sjunker kan du gå till fots mellan dem alla. Allra bäst är Ko Poda med sina undanskymda stränder invid det kristallklara vattnet.

Khao Phanom Benchas nationalpark
Foto: Caitriana Nicholson@flickr (CC BY-SA 2.0)

Khao Phanom Benchas nationalpark

Khao Phanom Benchas nationalpark har gjort sig känt för sina vattenfall, sin orörda regnskog och det ovanliga djurlivet. Parkens högsta punkt ligger 1 500 meter upp i luften, och utsikten däruppe är rent hisnande vacker.

Ko Lanta Yai
Foto: dronepicr@flickr (CC BY 2.0)

Ko Lanta Yai

Av Ko Lantas skärgårdsöar passar Ko Lanta Yai bäst för den som uppskattar livets enkla nöjen. Den vanligaste sortens boende där är bambuhyddor och livet är lugnt och stilla. Ön trafikeras av färjor och är en oas undan de överfulla, skräniga semesterorter som finns på annat håll.

Nosey Parkers elefantläger

Nosey Parkers elefantläger

Elefanter, dessa majestätiska och väldiga djur, fascinerar både stora och små, och på Nosey Parkers kan du träffa dem ute i det fria. Det finns rabatter för större grupper, så det kan vara bra att gå ihop några stycken.

Prananggrottan
Foto: libargutxi@flickr CC BY-SA 2.0)

Prananggrottan

Enligt de lokala fiskarlegenderna är det i Prananggrottan den mytiska havsprinsessan bor. Och nog är Pranang värdigt en kunglighet alltid! Grottan ligger på promenadavstånd från Railays strand.

Planera ditt besök i Krabi

Bästa besökstid

Krabi är som bäst i sena januari, då vädret är vackert och nätterna klara, men för den som inte har något emot värme går det bra att åka ända till slutet av april. Besöker du Krabi mellan maj och november är dock risken att alla dina planer på sol, bad och utflykter regnar bort med monsunen.

Var ska jag bo

Ko Poda har alla sorters boenden man kan önska. Du kan bo i allt från enkla bambuhyddor för backpackers till femstjärniga bungalower.

Ta sig runt i Krabi

Färjor, båtar, taxibilar och taximotorcyklar är alla bra sätt att sig fram i Krabi. Priserna är helt okej och tillgängligheten hög året om.

Praktisk information

 • Språk
  Thai
 • Valuta
  Thailändska baht (THB)
 • Tidszon
  UTC (+07:00)
 • Landskod
  +66
 • Bäst tid att åka
  Sena januari och fram till maj har Krabi perfekt väder, och du undviker regnperioden samt de höga hotellpriserna runt jul och nyår.

Att göra i Krabi

De mest populära sevärdheterna i Krabi

Städer i Thailand

Alla saker att se i Krabi

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Krabi? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Krabi

Bra aktivitet men fel beskrivning av aktiviteten från Get Your Guide

Aktiviteten i sig var mycket bra! Problemet var att när jag gjorde den här bokningen framgick av beskrivningen att lunch och vidare resa till Ko Hong ingick. Det står i erbjudandet ”kajak i Aothalane OCH Ko Hong. Det fanns ett billigare alternativ med endast Kajak i Aothalane. Med stor besvikelse upptäckte vi på plats att vår aktivitet varken inkluderade lunch eller vidare resa till Ko Hong. Vi tycker att informationen på Get Your Guide erbjudande var missvisande vilket är väldigt olyckligt och förstörde delvis vår dag.

Krabi: Paddla kajak i Ao Thalane och Ko Hong Omdöme från: Nick, 2018-12-27

Bra aktivitet. Guiden Fay var outstandig

Allt var bra men besviken på snorkling både vad gäller tid och plats! Jag förväntade snorklingen som aktivitetens höjdpunkt ( pga beskrivningen)