Krabi

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Krabi

De sju bästa sakerna att se och göra i Krabi

Den lilla thailändska staden Krabi är lika älskad av de äventyrslystna som av dem som trivs på stranden eller till havs. Kalkstensklipporna med perfekta små fickor och utskjutande avsatser gör detta till en idealisk miljö för bergsklättrare, medan de natursköna stränderna och korallreven nedanför passar för sol, bad och snorkling. Här är några platser du inte får missa!

 • Halvön Railay

  1. Halvön Railay

  Krabis stränder är något i särklass. På den unika halvön Railay kan du klättra, simma i det turkosa vattnet eller slappna av med en god bok på den natursköna stranden. Den som har svårt att slita sig kan hyra en bungalow och stanna kvar.

 • Tigergrottans tempel

  2. Tigergrottans tempel

  Drygt tusen trappsteg upp ligger Tigergrottans tempel och den gigantiska guldstatyn av Buddha. Därifrån har du fantastisk utsikt över pittoreska Krabi!

 • Ko Poda

  3. Ko Poda

  I Krabis skärgård ligger fyra öar, och när tidvattnet sjunker kan du gå till fots mellan dem alla. Allra bäst är Ko Poda med sina undanskymda stränder invid det kristallklara vattnet.

 • Khao Phanom Benchas nationalpark

  4. Khao Phanom Benchas nationalpark

  Khao Phanom Benchas nationalpark har gjort sig känt för sina vattenfall, sin orörda regnskog och det ovanliga djurlivet. Parkens högsta punkt ligger 1 500 meter upp i luften, och utsikten däruppe är rent hisnande vacker.

 • Ko Lanta Yai

  5. Ko Lanta Yai

  Av Ko Lantas skärgårdsöar passar Ko Lanta Yai bäst för den som uppskattar livets enkla nöjen. Den vanligaste sortens boende där är bambuhyddor och livet är lugnt och stilla. Ön trafikeras av färjor och är en oas undan de överfulla, skräniga semesterorter som finns på annat håll.

 • Nosey Parkers elefantläger

  6. Nosey Parkers elefantläger

  Elefanter, dessa majestätiska och väldiga djur, fascinerar både stora och små, och på Nosey Parkers kan du träffa dem ute i det fria. Det finns rabatter för större grupper, så det kan vara bra att gå ihop några stycken.

 • Prananggrottan

  7. Prananggrottan

  Enligt de lokala fiskarlegenderna är det i Prananggrottan den mytiska havsprinsessan bor. Och nog är Pranang värdigt en kunglighet alltid! Grottan ligger på promenadavstånd från Railays strand.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Krabi är som bäst i sena januari, då vädret är vackert och nätterna klara, men för den som inte har något emot värme går det bra att åka ända till slutet av april. Besöker du Krabi mellan maj och november är dock risken att alla dina planer på sol, bad och utflykter regnar bort med monsunen.

 • Var ska jag bo

  Ko Poda har alla sorters boenden man kan önska. Du kan bo i allt från enkla bambuhyddor för backpackers till femstjärniga bungalower.

 • Ta sig runt i Krabi

  Färjor, båtar, taxibilar och taximotorcyklar är alla bra sätt att sig fram i Krabi. Priserna är helt okej och tillgängligheten hög året om.

Praktisk information

 • Språk
  Thai
 • Valuta
  Thailändska baht (THB)
 • Tidszon
  UTC (+07:00)
 • Landskod
  +66
 • Bäst tid att åka
  Sena januari och fram till maj har Krabi perfekt väder, och du undviker regnperioden samt de höga hotellpriserna runt jul och nyår.

Alla saker att se i Krabi

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Krabi? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Krabi

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 2 950 omdömen

Mycket bra Det enda lite negativa var guiden som frågade om hon kunde prata Thai hela tiden och jag sa nej för vi köpt en tripp med engelskspråkig guide. Jag förstår inte Thai. Sedan när hon körde gång all imformation på Thai och jag frågar efter den engelska versionen vad hon sa fick jag bara svaret later. Detta upprepades tre gånger sedan tystnade jag. Efter det blev det sporadisk info på engelska. Jag kände mig exkluderad. Vi hade köpt en tripp med guide på engelska. Jag accepterar fullt ut att hon pratar Thai men hon ska ge samma info på engelska. Där brast det.

Trevlig resa vi kom fram ganska tidigt inte så mycket turister. Maten var bra och guiden väldigt hjälpsam. Men ska man upp till Buddha får räkna med att det är jobbigt 1237 trappsteg

jättebra trip! Vi bokade turen på nätet och allt fungerade klockrent. Fina öar, bra guider, bra lunch. Kan verkligen rekommendera detta!

Some people got sea sick because of the waves. The water was great though. Hot and clear for snorkling. Just wanted it to last longer.

Tempofylld heldag med bra upplevelser! Det är mycket tid på båten med rätt hög ljudvolym. Men du får se saker du missat annars.