Våra mest rekommenderade saker att göra i Korčula

eSIM Europa och Storbritannien för resenärer

eSIM Europa och Storbritannien för resenärer

Oavsett om du är en resenär som utforskar Storbritannien eller ger dig ut på ett europeiskt äventyr i flera länder, ser ett eSIM-kort till att du alltid är uppkopplad. Njut av omedelbar mobil leverans och 1- till 30-dagars täckningsalternativ med 500 MB till 10 GB. Detta eSIM-kort är perfekt för moderna resenärer som använder enheter som iPhone eller andra smartphones med stöd för eSIM-funktionen. Njut av bekvämligheten med förbetald täckning på alla större europeiska destinationer med oavbruten uppkoppling och inga överraskningar. Detta eSIM-kort täcker följande platser: Österrike (Österreich) Belgien (Belgien) Bulgarien (Bulgarien) Cypern (Zypern) Kroatien (Kroatien) Danmark (Dänemark) Estland (Estland) Finland (Finnland) Frankrike (Frankreich) Tyskland (Deutschland) Grekland (Griechenland) Ungern (Ungarn) Irland (Irland) Island (Island) Italien (Italien) Lettland (Latvia) Litauen (Litauen) Luxemburg (Luxemburg) Malta Norge (Norwegen) Nederländerna (Niederlande) Polen (Polen) Portugal (Portugal) Slovakien (Slowakei) Slovenien (Slowenien) Spanien (Spanien) Förenade kungariket (Vereinigtes Königreich) Tjeckien (Tschechische Republik) Rumänien (Romania) Sverige (Schweden) Schweiz (Schweiz) Ukraina

Korčula: 3 Island Sightseeing med hop-on hop-off Daglig biljett

Korčula: 3 Island Sightseeing med hop-on hop-off Daglig biljett

Den gula taxikatamaranen och Hop-On Hop-Off-tjänsten är ett idealiskt sätt att utforska skärgården i Korčula. Biljetten är giltig hela dagen och du kan kliva av och på din moderna och säkra katamaran så ofta du vill. Denna turné pågår under hela dagen och du kan välja när som helst att starta din tur antingen i staden Korčula (östra hamnen). Med denna rundtursresa kommer ditt första stopp att vara Badija Island innan du anländer till Vrnik Island. Avsluta din resa på den fantastiska Stupe Island. Din biljett låter dig skapa en kombination av destinationer och välja den resplan som bäst passar dina behov. Badija Island: Ön Badija är den största ön i hela skärgården och erbjuder massor av möjligheter. På ön hittar du ett kloster från 1400-talet med ett integrerat museum. Om du gillar arkitektur och kultur kommer du att bli imponerad. För den som gillar att bada och snorkla kan du utforska baksidan av ön, där du kan hitta din egen lilla vik eller en strand. Om du gillar att vara mer aktiv kan du använda leden som omger ön och ta en 50-minuters promenad eller en 25-minuters löptur. Du kan också klättra upp till toppen där du kan hitta den gamla St. Catherine-kyrkan som nu är en gammal ruin. Under högsäsong finns det även en restaurang som är verksam på ön. Vrnik Island: Medan du är i Vrnik kan du hitta fantastiska små stränder och även en fin restaurang som heter "Arts Club", som erbjuder lokala rätter och ligger i en före detta skolbyggnad. Tillsammans med restaurangen kan du också utforska kopian av det gamla klassrummet samt beställa en reseledare. Stupe och Moro Beach: Stupe Island och Moro Beach Restaurant kan lätt bli höjdpunkten på hela din semester. Stupe Island ligger i en fantastisk blå lagun och erbjuder allt du behöver för att tillbringa en perfekt stranddag. Njut av den utmärkta restaurangen och en strandbar, hyr en solsäng eller en SUP, och tveka inte att ta dig upp på den berömda vattengungan. Utforska havslivet under vattnet och snorkla runt ön och närliggande holmar.

Från Dubrovnik: Heldagstur till Korčula och Peljesac

Från Dubrovnik: Heldagstur till Korčula och Peljesac

Din sightseeing inleds från Dubrovnik med ett kort stopp vid Dubrovniks bro för en vacker vy över staden. Fortsätt längs med kusten och lär dig om olika sevärdheter längs med vägen. När du anländer i Ston har du fritid till att njuta av sightseeing i orten. Ston är berömd för sin saltöken och för att ha de andra största stadsmurarna i världen (efter den kinesiska muren). Efter din sightseeing fortsätter turen mot Orebić. Längs med vägen får du njuta av panoramautsikt över de berömda vingårdarna på halvön Peljesac. Upptäck den vackra landsbygden och de gamla bosättningarna medan du får höra berättelser om vingårdarna och musselodlingarna på Peljesac. I Orebić kliver du ombord på båten som tar dig till ön Korčula. Korčula har en unik miljö och bjuder på en historia och kultur som är över 1 000 år gammal. Du har möjlighet att besöka huset Marco Polo föddes i, Sankt Marcos kyrka och många andra sevärdheter. Återvänd till Orebić med båt och fortsätt till Potomje. Väl framme i Potomje väntar ett besök med provsmakning på en av Kroatiens mest berömda vingårdar. Din provsmakning inkluderar såväl berömda viner som inhemsk brandy och likör, under vägledning av en expert från vingården. Turen återvänder till Dubrovnik på eftermiddagen.

Korcula: Semi-ubåtstur

Korcula: Semi-ubåtstur

Njut av ett äventyr på en halvt nedsänkbar båt, nedsänkt i nästan 1,5 meter vatten i Korcula. Detta unika fartyg erbjuder en trevlig och säker rundtur och är idealisk för vuxna och barn i alla åldrar. Den förblir över havet hela tiden, medan dess skrov, undervattensobservatoriet, är 1,5 meter (5 fot) under ytan. Genom ditt eget personliga visningsfönster kan du se ett överflöd av marint liv. Eftersom du kan lämna kabinen och gå på däck när som helst, kan du också njuta av den spektakulära utsikten över den historiska gamla staden Korcula ovanpå båten. Besättningen är mycket erfaren och vänlig. Följ med på denna otroliga resa på ett semi-ubåtsfordon för en närmare titt på den magiska undervattensvärlden. Få en bättre förståelse för havsmiljöns betydelse.

Korčula Island: Vin- och sightseeingtur

Korčula Island: Vin- och sightseeingtur

Korcula vin- och sightseeingtur är ett måste för alla vinentusiaster. Att delta i denna tur är ett bekvämt sätt att utforska flera vingårdar på en dag utan besväret med att planera och navigera på egen hand. Koppla av i den hisnande skönheten i Korculas vintäckta sluttningar på vår Korcula vintur, sola i Medelhavssolen medan du njuter av exceptionella viner, kompletterat med ett urval av läckra lokala produkter och delikatesser, vilket garanterar en oförglömlig vinturupplevelse. Vår panoramabil kommer att passera genom hot spots (utsiktspunkt Korcula, byar i öns inre). En mindre, naturskön väg leder oss till en utsiktspunkt ovanför Pupnatska Luka, den vackraste bukten på ön. Fördjupa dig i det rika vinarvet på ön Korcula när du utforskar charmiga familjeägda vingårdar, var och en med sin egen historia att berätta och sina finaste viner att dela med sig av. Skäm bort dina sinnen med ett frestande utbud av lokalt producerade viner, från de krispiga och uppfriskande vita till de djärva och sammetslena röda, alla skapade med passion och expertis av skickliga vinmakare. Ingår i priset -Tur med panoramabil -Besök på 3 vingårdar -10 olika vinprovningar - Avsmakning av 4 likörer, 3 honung, 2 sylter, prosciutto & ost, olivolja och lokala sötsaker -Engelsktalande chaufför som guide

Lumbarda: halvdagstur med kajakpaddling och historia

Lumbarda: halvdagstur med kajakpaddling och historia

En tur för att utforska historia och natur genom en kajakupplevelse runt de små öarna framför Lumbarda. Du stannar bland annat vid några av de gamla stenbrotten från antiken till de senare stenbrotten på Vrnik, som vittnar om stenbrytningens kontinuitet och tradition fram till i dag. Nästa stopp är ett gammalt franciskanerkloster på ön Badija som hade ett turbulent förflutet men som lyckades behålla sin skönhet genom åren. Under hela turen kommer ni att kunna stanna för avkoppling och badpauser beroende på gruppens önskemål.

Från Dubrovnik: Vin- & kulturupplevelse på Korčula/Pelješac

Från Dubrovnik: Vin- & kulturupplevelse på Korčula/Pelješac

När du vill uppleva Kroatiens enastående vinkultur är Pelješac och den vackra ön Korčula två platser du inte får missa. Den natursköna Pelješachalvön sträcker sig som ett grönt finger ut i Adriatiska havet. Pittoreska vingårdar pryder lummiga stensluttningar, fyllda av växter som är typiska för det klassiska medelhavsklimatet. En kort tur med färjan tar dig ut till Korčula, en ö med en lång och rik historia. Din rundtur av Kroatiens vackraste kustjuveler kommer att bjuda dig på en magisk upplevelse där du imponeras av regionens fantastiska naturliga skönhet, medan du avnjuter några av dess enastående viner. Pelješachalvön representerar Medelhavsområdets allra bästa företeelser; här kan du njuta av den slående vackra kustlinjen med sin vilda natur, hemliga vikar och stränder, vingårdar, ostronbukter, historiska byar och småstäder, samt enastående mat och vin. En kort tur med färjan tar dig ut till den magiska Korčulaön. Här hittar du en sagoliknande stad omgiven av en mur. I den här staden föddes Marco Polo och den har existerat från 900-talet, om inte ännu längre. Varje sten här döljer en rik och spännande historia. Den här rundturen bjuder dig på två unika och spektakulära destinationer under en och samma heldag. Lämna Dubrovnik för en dag och njut av den lokala maten och de gudomliga vinerna från regionen. Som de säger i Kroatien, ”en dag utan vin är som en dag utan solsken”.

Lumbarda: Kajaktur i solnedgången

Lumbarda: Kajaktur i solnedgången

En kvälls kajakpaddling från Tatinja Bay i Lumbarda. Efter att ha träffat din guide och genomfört en 20 minuter lång säkerhetsgenomgång och träning i havet börjar du din tur. Du kommer att besöka en ö som är känd för sin stenbrottshistoria och en annan som är hemvist för ett vackert kloster från 1300-talet med vackra vilda hjortar som strövar omkring. Därefter paddlar du till den vackraste solnedgångsplatsen i området för att njuta av den lugnande röda solen som faller ner i havet. Medan du njuter av solnedgången kan du njuta av ett fantastiskt hemgjort vitt vin som kallas GRK och som bara finns i Lumbarda-regionen, samtidigt som du smaskar på hemgjorda canape-smörgåsar med ost och saltade ansjovis.

Korcula Buggy Safari med vinprovning

Korcula Buggy Safari med vinprovning

Vår Korcula Buggy Tour utlovar en spännande eskapad för äventyrare på alla nivåer. Kör genom olivlundar, vingårdar och charmiga byar och ta del av den rika historien och kulturen som berättas av våra kunniga guider. Mångsidigheten hos våra buggies garanterar en bekväm och säker resa, så att du kan fokusera på de hisnande landskapen och den fantastiska kustutsikten. Från gamla olivlundar till pittoreska vingårdar, du kommer att upptäcka öns rika historia och lokala traditioner, allt medan du njuter av friheten och spänningen i en buggy-resa. Våra erfarna guider tar er till de mest pittoreska platserna och ser till att ni får en uppslukande och minnesvärd resa. Få tillgång till dolda platser som ligger utanför den vanliga turistvägen. Bildsköna avskilda stränder, orörda landskap och panoramautsikter väntar, vilket ger gott om möjligheter till Instagram-värda ögonblick och uppslukande naturupplevelser. Expeditionen tar dig till sandstranden Vela Przina i Lumbarda där vi stannar till för en simtur. Vi fortsätter vår safari genom knotiga vinodlingar med grekiska vindruvor på väg till den andra stranden, La'Banya. Efter ett kort stopp där kör vi till utsiktspunkten i Korcula stad. Det sista stoppet på denna spännande safaritur är vingården "Adria" med provsmakning av vin, likör, sylt, honung, lokala sötsaker och olivolja. Boka din Korcula Buggy Safari Tour-upplevelse, håll i hattarna, starta motorn och äventyret kan börja!

Dagstur från Dubrovnik med vin till Ston och ön Korcula

Dagstur från Dubrovnik med vin till Ston och ön Korcula

Korčula är en historisk befäst stad på den skyddade östkusten på ön Korčula. Den gamla staden är omgiven av murar och gatorna är placerade i ett fiskbensmönster som tillåter fri luftcirkulation men skyddar mot starka vindar. Korčula är Marco Polos ö. Här finns många vackra stränder och vikar, lyxiga hotell och sommarhus, månghundraåriga olivlundar och vingårdar samt gamla villor. De "måste se" sevärdheter är katedralen St Marco, centrum för det religiösa livet, och den vackraste gotiska renässans monument i gamla stan i Korčula. Här finns också Korčulas stadsmuseum, som ligger i Gabrijelis-palatset. Franciskanerklostret från 1400-talet med en vacker korsgång ligger på holmen Badija, nära Korčula stad. Folkliga riddardanser, Moreška, Kumpanija och Mostra, utgör en del av traditionen på Korčula. Korčula är också känt för sina gastronomiska delikatesser, typiska för Medelhavsområdet. Vem skulle inte älska att äta lunch bestående av brodet (fiskgryta), gjord på färsk fisk med polenta, get- och fårost och hemlagad kvittengelé till efterrätt - kontonjata? Ston Liten stad med den längsta stadsmuren i Europa Ston är en liten stad på halvön Pelješac som är känd för världens äldsta aktiva saltverk, musselodling och vinproduktion, men framför allt för sina 5,5 km långa stadsmurar, som är de längsta i Europa. Smala, lugna gator, eleganta gamla hus och spår av forntida kulturer ser ut som om de vore utspridda över hela staden. Man kan säga att Stone en gång hade en mycket rik historia, där det inte saknades något, med tanke på att saltet en gång ansågs och kallades "det vita guldet". Det är möjligt att dess magnifika murar byggdes just tack vare saltet. Ombordstigning av passagerare från 07:30 till 08:00. Klockan 09:30 anländer vi till staden Ston där passagerarna har fri tid för kaffe, sightseeing, fotografering av murarna och, om så önskas, är det möjligt att besöka Stons saltverk. Klockan 10.30 reser vi till staden Orebić och kommer dit cirka 11.45. Sedan tar vi en 15-minuters båttur till den gamla staden på ön Korčula. Vi bör nå ön runt middagstid, och sedan har passagerarna ledig tid för sightseeing i den gamla staden och lunch på den rekommenderade restaurangen. Möjligt att gå till stranden. Klockan 15:00 är det samling i hamnen för att resa tillbaka till Orebić. Vid ankomsten dit besöker vi en lokal vingård. Klockan 15:45 kommer vi till vingården där passagerarna kan smaka på lokala viner från Pelješac och köpa de viner de gillar. Därefter återvänder vi till staden Dubrovnik, med beräknad ankomst där omkring kl. 17.30-18.00. Passagerarna kommer att återföras till sina ombordstigningsplatser. Varaktighet: 07:30 - 18:00 Reseledare i minibuss ingår i priset Valuta HRK Rekommenderas: medtag simutrustning Vinprovning ingår i priset för utflykten

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Korčula

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Korčula?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Korčula:

Sevärdheterna i Korčula du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Korčula?

De bästa dagsturerna från Korčula:

Se alla dagsturer från Korčula på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Korčula

Att göra i Korčula

Städer i Kroatien

Korčula: Fler aktiviteter och sevärdheter

Korčula: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Korčula

Samlat omdöme

4.4
(310 recensioner)

Problemet med den här researrangören var att de samlade in alla passagerare för alla sina turer och sedan distribuerade dem till de olika bussarna beroende på vilken tur de tog. Vi blev upphämtade vid stapelporten klockan 6:40 men det tog 95 minuter att få alla passagerare i ordning. Vi började turnén först 8:15. Också på båten till korkula väntade vi ytterligare 30 minuter på att en annan grupp skulle gå med. Dessa förseningar kan vara ganska irriterande eftersom det inte finns några toalettpauser inplanerade. Förutom dessa logistiska frågor var turnén trevlig och reseguiden mycket bra.

Turnén var mycket informativ och vår guide var mycket omtänksam, fördomsfri, vänlig och visade oss vackra hörn av Stone och Korčula. Vi blev imponerade! Den enda kritiken är att vår biljett med Getyourguide kostade €6 mer än hos leverantören och vi var tvungna att gå 25 minuter till mötesplatsen. På vägen tillbaka kritiserade vår guide detta avtal och körde oss tillbaka till vårt boende, vilket var väldigt trevligt.

Hämtas från hotellet i tid. Vår guide, Tanya, talade mycket bra engelska. Luftkonditioneringen var dålig att starta, men föraren lyckades få den att fungera ok. Vi besökte Stun, Korcula och en vingård på vägen tillbaka.

guiden Hana var den perfekta guiden, turnén välorganiserad, bussen hade fungerande ac och var välutrustad. Vi kunde ha mer tid i vingården men överlag värt att uppleva!