Våra mest rekommenderade saker att göra i Köpenhamn

Köpenhamn: Kanalkryssning från Nyhavn

1. Köpenhamn: Kanalkryssning från Nyhavn

Njut av vyerna av Köpenhamn från vattnet på en kanalutflykt och se hur dåtid och nutid smälter samman, när du färdas längs idylliska kanaler och passerar många av stadens mest kända landmärken, såväl gamla som nya. Res från Nyhavn för att sedan färdas på några av stadens många vattenvägar. Beundra Christiansborgs slott och Amalienborg, se sevärdheter vid Nyhavns vatten och förundras över det finansiella centrumet, som Danmarks nationalbank och den tidigare Köpenhamnsbörsen. Åk förbi statyn Den lille havfrue vid Langelinie medan din guide berättar historia om statyn och andra landmärken och byggnader som du passerar. Därefter återvänder du till Nyhavn. Kommentarer finns på danska och engelska, samt ett ytterligare tredje språk på begäran.

Köpenhamn: Upptäck 80+ attraktioner & kollektivtrafik med Copenhagen Card

2. Köpenhamn: Upptäck 80+ attraktioner & kollektivtrafik med Copenhagen Card

Få ditt personliga sightseeingpass för Köpenhamn med Köpenhamnskortet och få fri entré till över 80 museer och sevärdheter. Kortet finns tillgängligt för 24, 48, 72 eller 120 timmar och det ger dig tillträde till några av stadens bästa museer och sevärdheter. Ta dig från plats till plats med gratis och obegränsad användning av transportsystemet, inklusive stadsbussar, tåg, hamnbussarna och tunnelbanan. Lär dig mer om den danska huvudstaden på platser som det kungliga slottet Amalienborg eller upplev de spännande karusellerna på en av Europas äldsta nöjesparker. Här är ett litet urval av de sevärdheter som ingår i ditt Köpenhamnskort: • Tivoli (endast tillgång till trädgårdarna, åkturerna ingår inte) • Kanalturer (klassisk kanaltur genom Köpenhamn) • Rosenborgs slott • Amalienborgs slott • ARKEN Museum för modern konst • Danskt arkitekturcenter • Karen Blixen-museet • Museet för vikingaskepp • Det danska krigsmuseet • Rundetårn • Christiansborg – de kungliga mottagningsrummen • Nationalmuseet • Kronborgs slott • Köpenhamns zoo • Marienlyst kasino • Cisternerna • Danmarks designmuseum

Köpenhamn: Hop-on hop-off-busstur med möjlighet till båttur

3. Köpenhamn: Hop-on hop-off-busstur med möjlighet till båttur

Upplev Köpenhamns skönhet från en dubbeldäckare med öppet tak. Med din biljett kan du kliva på och av när, var och hur ofta du vill vid någon av de bekvämt belägna hållplatserna runt om i staden. Upptäck stadens främsta sevärdheter och upplev dem i din egen takt. Tack vare att ljudguiden finns på tio språk blir turen ännu mer rolig och informativ. Med 22 hållplatser runt staden stannar bussen nära alla Köpenhamns attraktioner och främsta sevärdheter. Från den näst äldsta nöjesparken i världen, Tivoli, till kungafamiljens vinterresidens, Amalienborgs slott och många andra toppattraktioner. Välj buss- och båttursalternativet för det kompletta sightseeingpaketet. Luta dig tillbaka och koppla av i de utmärkta, blå sightseeingbåtarna Nettobådene. Njut av en tur genom stadens många hamnar och kanaler och se en annan sida av Köpenhamn. Under denna entimmestur passerar ni det färgstarka Nyhavn, det hippa och händelserika Christianshavn och till och med den världsberömda statyn Den lille havfrue.

Köpenhamn: Tivoli med obegränsade åkturer – klassisk "kombi"

4. Köpenhamn: Tivoli med obegränsade åkturer – klassisk "kombi"

Spara tid med köföreträde till Tivoli och njut av en dag med spännande åkturer med denna biljett till nöjesparken Tivoli i Köpenhamn. Ha fördel av din tillgång till obegränsade åkturer för att utforska Villa Vendettas spökhusresa. Få en adrenalinkick när du åker berg-och-dalbanorna Flying Trunk, Gruvan eller Demon. Ha kul på Vintage Cars och Milky Way Express berg-och dalbana. Se utställningarna på akvariet. Snurra på Hyggehjulet för att smaka på något sött eller satsa en slant på Grand Prix-spelet.

Köpenhamn: Tivoli Gardens inträdesbiljett

5. Köpenhamn: Tivoli Gardens inträdesbiljett

Hoppa över biljettköerna och få snabbare tillgång till Köpenhamns Tivoli med din förbokade biljett. Du kan välja mellan veckodag, helg och early bird-biljetter.   Tivoli grundades 1843 av den mångsidiga och resvana Georg Carstensen och är den näst äldsta nöjesparken i världen. Njut av de vackra blommorna och trädgårdarna, restaurangerna och kaféerna och kanske ta en tur i en av parkens berg- och dalbanor. Oavsett om du besöker Köpenhamn på egen hand, som par eller med familjen har Tivoli så mycket att erbjuda. Du kan lätt tillbringa hela dagen med att bara promenera runt och ta in sevärdheterna. Ta en kopp kaffe i solen eller njut av Tivoli Youth Guard som spelar sina instrument. Detta är verkligen en oas i hjärtat av Köpenhamn och en oas som du inte vill missa.

Köpenhamn: Tivoli med obegränsade åkturer

6. Köpenhamn: Tivoli med obegränsade åkturer

Tivoli är Skandinaviens mest besökta nöjespark och den tredje mest besökta nöjesparken i Europa. Detta endagspass med obegränsade åkattraktioner gör det enklare än någonsin att utnyttja alla spännande åkturer. Släpp ut ditt inre barn och prova över 30 berg och dal-banor så många gånger du vill. Boka ditt åkband innan du reser för att undvika krångel och ta del av obegränsat tillträde till Tivolis berg och dal-banor och andra åkturer med ditt åkband.Utforska höjdpunkterna på en av Köpenhamns främsta sevärdheter. Oavsett om du besöker Köpenhamn på egen hand eller med din familj har Tivoli så mycket att erbjuda. Du kan lätt tillbringa hela dagen med att helt enkelt bara gå runt och ta in sevärdheterna.Observera att denna biljett inte inkluderar inträdesavgiften som måste köpas separat.

Köpenhamn: 48 timmar på hop-on hop-off-bussar och båtar

7. Köpenhamn: 48 timmar på hop-on hop-off-bussar och båtar

Utforska Köpenhamn i din egen takt med ett 48-timmarspass till stadens sightseeingbussar och gratis tillgång till en klassisk båttur i Köpenhamns kanaler. Du kan hoppa av vid upp till 25 hållplatser i stadens centrum, inklusive Gefionfontänen, Amalienborgs kungliga slott och den legendariska kommunen Freetown Christiania. Hoppa av vid Zoo, utforska Frederiksbergs slott, beundra frihetsmonumentet eller stanna till vid Carlsbergs bryggeri. Köpenhamns palats och museer visas upp för dig när bussen åker genom den danska huvudstadens eleganta gator. Under varma dagar kan du ta dig upp på det öppna däcket och koppla av i bekväma säten. Du kan hoppa på och av så många gånger du vill, så länge din biljett är giltig. På kallare dagar värms bussarna upp för att hålla dig varm under den härliga upplevelsen. Ta dig ner till hamnen och ta emot den svala brisen och andas in den friska luften. Se den berömda Den lille havfrue och den fantastiska Black Diamond-byggnaden, där det kungliga biblioteket, Danmarks nationalbibliotek, ligger. Hoppa sedan på en båttur från antingen Nyhavn eller Ved Stranden för att se staden från vattnet. här kommer du att se några av de stora attraktionerna, som Christiansborgs slott, det slående nya operahuset* Ett litet urval av busshållplatser: Den lilla sjöjungfrun Marmorkyrkan Kongens Nytorv Christianshavn Christiansborgs slott Carlsberg Christiania Operan* Planetariet* och Langelinie (kryssningsterminaler) Audioguider och hörlurar är försedda med förinspelade kommentarer på olika språk, inklusive engelska, spanska, tyska, franska, ryska, italienska, danska, japanska, kinesiska, svenska, polska och ukrainska. Båtstopp: Ved Stranden Nyhavn

Köpenhamns höjdpunkter på guidad cykeltur i tre timmar

8. Köpenhamns höjdpunkter på guidad cykeltur i tre timmar

Utforska Köpenhamn på en tre timmars guidad cykeltur. Cykla på stadens cykelbanor, upptäck undangömda platser och historiska höjdpunkter. Upptäck den berömda marmorkyrkan Frederiks kirke och den populära nöjesparken Tivoli. Upptäck det historiska området Christiania, cykla vid vattnet i pittoreska Nyhavn och se Den lille havfrue. Se den majestätiska Rådhuspladsen och Amalienborg, det kungliga slottet, samt några av Köpenhamns berömda sjöar. Det finns gott om fotograferingstillfällen längs vägen. Din trevliga guide svarar gärna på dina frågor om staden och ger dig personliga tips för din vistelse i Köpenhamn.

Köpenhamn: Guidad kanaltur med elbåt

9. Köpenhamn: Guidad kanaltur med elbåt

Den här miljövänliga båtturen är det bästa sättet att utforska Köpenhamn. Upptäck alla dolda pärlor och hör mindre kända historier om de olika områdena du passerar medan du glider genom de pittoreska kanalerna och den gamla hamnen i Köpenhamn. Din kunniga kapten guidar dig live på både engelska och danska, och du är välkommen att ställa frågor längs vägen. Den här turen kommer garanterat att få dig att se huvudstaden från ett annat perspektiv.

Köpenhamn: Guidad stadsrundtur med e-cykel

10. Köpenhamn: Guidad stadsrundtur med e-cykel

Upptäck Köpenhamn med en guidad tur på elcykel Köpenhamn är en av världens cykelhuvudstäder, och hälften av den danska befolkningen pendlar till jobbet med cykel varje dag. Att åka på en cykeltur i Köpenhamn innebär att du får se staden på samma sätt som lokalbefolkningen gör. Och när du följer med Fatbike Tours på en guidad tur behöver du inte svettas på turen heller, eftersom elcykeln gör den till en av de mest avslappnade turerna i staden. Följ din guide och utforska denna pulserande stad. Turen varar i 2 timmar och tar dig till många av de bästa sevärdheterna i Köpenhamns innerstad. Turens startpunkt är lättillgänglig, eftersom den ligger inne på Köpenhamns centralstation, tvärs över gatan från Tivoli. Därifrån börjar äventyret! Du kommer att cykla runt hela Köpenhamn och få en känsla av staden på bara 2 timmar! Njut av utsikten och lyssna på guidens tips, fakta och berättelser. Utforska Nyhavn, den berömda färgglada hamnen, statyn Den lilla sjöjungfrun och se de många väggmålningarna och gatukonsten i området Freetown Christiania. Hoppa på din Fatbike Det bästa sättet att utforska Köpenhamn är som lokalbefolkningen gör, genom att cykla! För att spara tid och energi ger våra elektriska Fatbikes dig lite extra fart för att täcka mer mark. Upplev staden på nära håll och eftersom staden är så cykelvänlig är det också superbesparande.

Lägg till datum

Saker att göra i
Köpenhamn
Danmarks huvudstad är ett typexempel på skandinavisk stil med vacker arkitektur, god mat och rikt kulturutbud.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Köpenhamn

Alla aktiviteter

154 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 10

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Köpenhamn

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Köpenhamn

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Köpenhamn?

Vilka är de bästa dagsturerna från Köpenhamn?

De bästa dagsturerna från Köpenhamn:

Kronborgs slott

Köpenhamn: Fler aktiviteter och sevärdheter

Köpenhamn: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Köpenhamn

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 11 730 omdömen

Bokade biljetter till Tivoli i Köpenhamn för att uppleva deras fantastiska juldekorationer. Klart på ett ögonblick!

Mycket intressant med en trevlig o kunnig guide. Resa vintertid helt ok men klä er ordentligt

Smidigt sätt att köpa och betala, smidigt i entrén och parken var otroligt vacker och mysig!

väldigt fint och värt! Dock väldigt dyrt men Köpenhamn överlag är dyrare,

Stämningsfullt med juldekoration och alla karuseller öppna