Lägg till datum

Kommunismmuseet

Kommunismmuseet

Kommunismmuseet: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: inträdesbiljett till Museum of Communism

1. Prag: inträdesbiljett till Museum of Communism

Förstå hur det dagliga livet i Tjeckoslovakien såg ut under kommunisteran. Gå igenom autentiskt rekonstruerade utrymmen, allt från klassrum till sovrum. Se äkta artefakter och fördjupa dig i fakta om landets efterkrigshistoria. Med din inträdesbiljett kommer du att kunna täcka en utställning som spänner över nästan 1500 m² och 62 paneler, med fokus på den totalitära regim som styrde landet från Pragkuppen 1948 fram till Sammetsrevolutionen år 1989. Lär dig mer om ämnen som delas upp i tematiska sektioner, såsom politik, sport, ekonomi, utbildning, konst inom Socialistisk realism, propaganda, armén, polisen och StB (hemliga polisen), censur, domstolar och andra institutioner. Lär dig om skenrättegångar och politiska arbetsläger under den stalinistiska eran.   Få en äkta känsla av tidsandan och gå in i och interagera med rekonstruktioner av en arbetarverkstad, ett klassrum, ett barns sovrum och ett förhörsrum. När du banar väg genom utställningen får du en detaljerad översikt med hjälp av korta videofilmer, affischer och artefakter. Bläddra igenom en stor samling av fotografiskt material från arkivet till den tjeckiska nyhetsbyrån, säkerhetstjänsten samt från arbetslägren och personliga samlingar av ledande tjeckiska fotografer.   Ta en paus när som helst under ditt besök i museets café. Ta en kopp kaffe innan du besöker biografen där du med jämna mellanrum kan se en kort dokumentär om kommunisttiden.

Prag: 3 timmars cykeltur med E-bike till kommunismen och andra världskriget

2. Prag: 3 timmars cykeltur med E-bike till kommunismen och andra världskriget

Följ med på denna unika tur med elcykel och få gratis inträde till kommunismens museum. Återupplev Prags rika och komplicerade moderna historia under Nazityskland och sovjetkommunismen. Besök över 30 fascinerande platser, monument och andra viktiga platser. Få en djup inblick i kulturen och historien på de viktigaste platserna, till exempel minnesmärket för kommunismens offer, John Lennon-muren, Kafka-museet, SS-högkvarteret, den judiska gamla staden och platser där andra världskriget bombades. Se födelseplatsen för den historiska sammetsrevolutionen, en rörelse som skulle bidra till att kommunistregimen störtades. Besök inspelningsplatsen för den episka krigsfilmen Anthropoid från 2016 vid kyrkan Cyril och Methodius. De elektriska cyklarna garanterar att du kommer att täcka allt utan att någonsin svettas, oavsett ålder.

Kommunistisk vandringstur i Prag

3. Kommunistisk vandringstur i Prag

Börja din tur genom kommunistiska Prag med ett besök på Vaclavplatsen, platsen för de viktigaste händelserna i tjeckisk historia. Se köpcentret Kotva 70-talet, Revoluční-gatan, Embankment och Hotels Intercontinental and President. Se gatan Pařížská och utsikt över Metronom, platsen för det ökända stora Stalin-monumentet. Lyssna på expertkommentarer när du kollar in Jan Palachs torg, Palachs ursprungliga dödsmask vid fakulteten för konst av Olbram Zoubek. Gå sedan över Manes Bridge, se Klárov och minnesmärke av en ung dams död. Se Kampa Island och Lennons mur, Monument till kommunismens offer av Olbram Zoubek och korsa legionernas bro. Gå sedan längs Narodni Street och minnesmärket av Velvet Revolution 1989. Din rundtur avslutas vid Kommunismens museum, där du kommer att se en extremt gripande 15-minutersfilm och se några värdefulla utställningar och artefakter från första hand. Museet presenteras på 5 språk och filmen har engelska undertexter. Därifrån får du en rabattkupong på 15 % som är giltig när som helst på den unika puben, klubben och restaurangen "Propaganda" med över 200 original tjeckiska kommunistiska artefakter från grundarnas personliga samling. Koppla av med en berömd tjeckisk öl och rejäl tjeckisk mat och låt historien sjunka in medan dina ben äntligen slappnar av.

Prag: Kommunism-turné & museibesök

4. Prag: Kommunism-turné & museibesök

Börja din vandringstur med att träffa din guide framför kommunismens museum i stadens centrum (biljetter ingår ej). Efter ett kort möte och hälsning går ni in för att påbörja er informativa kommunistiska rundtur. Tillsammans med din informativa guide promenerar du genom museet medan han/hon ger dig fascinerande historiska detaljer om kommunismens historia och även familjeberättelser om livet bakom järnridån. Museets utställning börjar med den politiska utvecklingen under 1900-talets första hälft och täcker sedan alla viktiga politiska händelser som den kommunistiska kuppen 1948, Pragvåren 1968 och sammetsrevolutionen 1989. Förundras över artefakter som en gång användes i vardagen bakom järnridån. Du får också lära dig om olika aspekter av livet, t.ex. utbildningssystemet, förbindelserna med Sovjetunionen, resor, hemliga polisen, pengars värde osv. Efter den guidade rundturen har du tid att gå igenom museet på egen hand igen. Efter besöket på kommunismens museum promenerar ni genom Prags centrum där alla de stora händelserna ägde rum, främst Vaclavplatsen och Nationalgatan. Rundturen avslutas i stadens centrum.

Andra världskriget och kommunismens historia i Prags gamla stad Privat rundtur

5. Andra världskriget och kommunismens historia i Prags gamla stad Privat rundtur

På denna rundtur med tema andra världskriget och kommunismen får du uppleva de turbulenta händelserna under den tyska ockupationen av Tjeckoslovakien, Operation Anthropoid, upproret 1945, saliniseringen och sammetsrevolutionen. Lär känna händelserna och personligheterna under Prags ockupation och befrielse. Den 2-timmars rundvandringen börjar med en promenad genom Josefov, som är ett av de bäst bevarade judiska ghettona i Europa. Du får se Maisel-synagogan och den spanska synagogan och höra om fasorna under transporten av tjeckiska judar till koncentrationslägret Theresienstadt och Hitlers fruktansvärda plan att skapa ett "museum för den utdöda rasen". Prag spelade en viktig roll i besegrandet av nazistregimen. Din privata guide kommer att ge dig detaljerna om Pragupproret vid Gamla stans torg. Du kommer att få se det ikoniska astronomiska uret på fasaden till det gamla rådhuset, som skadades svårt under de blodiga striderna den 5-9 maj 1945. Röda arméns inblandning i liberaliseringen av staden användes senare av det tjeckoslovakiska kommunistpartiet för att öka stödet för kommunismen. Därefter går ni till Petschek-palatset, där Gestapo tidigare hade sitt högkvarter. På hörnet av byggnaden finns en minnestavla tillägnad den tjeckiska motståndsrörelsen och du får höra om deras insatser, förhör och tortyr. Rundturen avslutas på den historiska Vaclavplatsen, som användes av nazisterna för massdemonstrationer och där massdemonstrationerna under sammetsrevolutionen 1989 ägde rum. Välj det förlängda 4-timmarsalternativet för att besöka Museum of Communism och få en inblick i livet i Tjeckoslovakien under kommunisttiden. Museet täcker händelserna under de fyra decennierna av kommunistiskt styre i landet, inklusive kalla kriget, Pragvåren, den sovjetiska invasionen 1968, självmordet på studenten Jan Palach och sammetsrevolutionen. Du får höra berättelser om den totalitära regimen, propaganda, censur, politiska rättegångar och avrättningar. Detta är ett måste för att få en verklig förståelse för Pragers heroiska ansträngningar för att vinna självständighet och demokrati.

6 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Kommunismmuseet

Kommunismmuseet: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kommunismmuseet: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kommunismmuseet

Samlat omdöme

4.2
(76 recensioner)

Mycket informativt. Så mycket att ta till sig; Jag kunde ha spenderat hela dagen där. Tyvärr tillät inträdesbiljetten mig inte att gå för att äta lunch och sedan återvända till museet. Följaktligen kom jag bara igenom halva museet. Om jag kommer tillbaka till Prag kommer jag definitivt att gå till detta museum igen och fortsätta där jag slutade.