Våra mest rekommenderade saker att göra i Köln

Köln: Entrébiljett till Chokladmuseet Schokoladenmuseum

1. Köln: Entrébiljett till Chokladmuseet Schokoladenmuseum

På besökarna väntar ett tropiskt hus, naturhistorisk information om kakao, utställningar från de förcolumbianska kulturerna i Centralamerika, en viktig porslins- och silversamling från barocken, samt många gamla maskiner från industrialiseringens tid. . I en glaschokladfabrik och i chokladateljén kan besökarna uppleva hur chokladprodukter tillverkas industriellt, men också individuellt för hand. Och: det finns en 3 meter hög chokladfontän där 200 kg läcker choklad ständigt bubblar upp för provsmakning. Provsmakning uppmuntras uttryckligen!

Köln: 24h Hop-On Hop-Off Sightseeing Bussbiljett

2. Köln: 24h Hop-On Hop-Off Sightseeing Bussbiljett

Följ med på en 90 minuter lång resa genom Köln och lär dig mer om stadens händelserika historia, föreningar och personligheter. Stig ombord på en dubbeldäckad buss för en rundtur på alla Kölns viktiga platser. Använd denna 24-timmars hop-on hop-off-biljett för att gå av bussen vid någon av dess 14 hållplatser för att se sevärdheter som katedralen, Zoo, gamla stan och Chlodwigplatz. Stig på bussen och gör dig redo att utforska staden. Ta dig upp till översta däck eller stanna nedanför när bussen kryssar genom Kölns gator. Lyssna på informativa kommentarer när bussen kör runt i den natursköna staden. Kom och gå från bussen som du vill, med ett urval av 14 hållplatser för att komma in eller ut. Utforska staden på egen hand utan att behöva följa en tidtabell, vilket gör att du kan vara spontan när du bestämmer vad du vill se. Upptäck staden medan du glider förbi sevärdheter som Kölns chokladmuseum, kongresscentret Gürzenich och Eigelsteinporten. Upptäck den höga byggnaden Kölntriangeln, samt Odysseum och Lanxess Arena. Hållplatserna för bussturerna är: - Katedralen (första bussen avgår kl. 10.00, sista bussen kl. 17.00) - Gamla stan - Rothgerberbach - Chlodeigplatz - Chokladmuseum - Triangelns torn - Lanxess Arena - Odysseum/Köln Arcaden - Zoo/Flora - Eigelstein - Mediapark - Friesenplatz - Neumarkt - Katedralen (första bussen tillbaka kl. 11.30 och sista bussen kl. 18.30) Var 30:e minut anländer en ny buss till varje hållplats.

Köln: Toppsevärdheter Kryssning på Rhenfloden

3. Köln: Toppsevärdheter Kryssning på Rhenfloden

Se Kölns främsta sevärdheter från vattnet på en stadskryssning. Se den världsberömda Kölnerdomen, kryssa under 5 broar och ta del av de löpande kommentarerna från fartygets högtalare. Börja din Rhinkryssning med fartyget MS Rheinperle, MS Rheinland eller MS Rheintreue. Efter att ha tagit en vy över den ikoniska Kölnkatedralen och Gamla stan, kryssa till Rheinauhafen, där du kan upptäcka dess distinkta kranhus. Passera under 5 broar för att nå Rodenkirchen i söder. Kryssningen tar dig sedan till de viktigaste sevärdheterna i staden norr om kupolen, till exempel Zoobrücke-bron. Under kryssningen kan du upptäcka mer om sevärdheterna i Köln med kommentarer ombord och engelska och tyska. Om du vill, koppla av med en lokal Kölsch-öl eller ett starkt kaffe och en bit kaka. På ytterligare kvällsturer (från 17:30) kan du njuta av solnedgången ombord med kyld loungemusik och koppla av under turnén! (Dessa turer genomförs utan förklaringar av sevärdheterna.)

Köln: Biljett till TimeRide VR tidsrese-upplevelse

4. Köln: Biljett till TimeRide VR tidsrese-upplevelse

Ge dig ut på en spännande resa med TimeRide och upplev det oförstörda Köln och den fascinerande livsstilen under det legendariska tjugotalet! Tillsammans med den charmiga hattmakaren Tessa och Kölns spårvagnsförare Pitter får du uppleva den spännande tiden efter första världskrigets slut, den brittiska ockupationen och den spanska influensan. Din tidsresa i tre steg: - Biografen: På 1920-talet utvecklades allt fler biografer till enorma filmpalats. Biografen var en allestädes närvarande och glamorös del av vardagen och en viktig informationskälla. Stig in i vårt "Lichtspielhaus" och slå dig ner tillsammans med det fina sällskapet: en underhållande kortfilm i den tidens stil visar dig den historiska utvecklingen i Köln på tjugotalet. - Hattmakarens butik: I familjen Riedschneiders hattbutik dyker du tillsammans med Tessa in i en värld av glamoröst mode från tjugotalet. På 1920-talet bar alla en hatt och valet av hatt sa en hel del om bäraren! I den kärleksfullt inredda butiken illustreras konsten att bära och tillverka hattar med hjälp av många original från Diefenthal-familjen av hattmakare i Köln. Du får också veta mer om Tessas brådskande specialbeställning ... Kommer hennes viktiga leverans att anlända i tid till Neumarkt tack vare Pitter? - VR-resan: Höjdpunkten på din resa tillbaka i tiden till 1926: Under din virtuella resa med den första elektriska spårvagnen från Köln får du uppleva stadens skönhet innan den förstördes under andra världskriget. Med dina VR-goggles får du en 360° panoramautsikt och upptäcker ikoniska landmärken från det gamla Köln, varav många har försvunnit eller knappt går att känna igen idag: Kölner Domens omgivningar på den tiden, den gamla centralstationen, teatern Schauspielhaus, stadshuset som leddes av Konrad Adenauer och mycket mer. På Neumarkt avslutas din resa i det färgstarka karnevalens liv och rörelse med en "Grand Finale".

Köln: Bryggeritur med tre "Kölsch" -smakningar

5. Köln: Bryggeritur med tre "Kölsch" -smakningar

Utforska Kölns vackra stad och historia på ett roligt och interaktivt sätt. Besök de berömda bryggerierna och smaka på 3 Kölsch-öl under rundturen. Du kan välja mellan en privat tur eller en grupptur och insupa stadens bryggarkultur. Deltag i en rundtur där guiderna har friheten att välja vilka bryggerier de vill ta med dig till. Låt dessa Kölsch-kännare fatta beslut utifrån gruppdynamiken, vilket garanterar att alla blir underhållna och nöjda. Börja din upplevelse nära katedralens stora ingång vid Kreuzblumen-monumentet. Börja den törstsläckande resan till 3 olika bryggerier, där ni får smaka 3 utsökta lokala öl för att hitta den som passar er bäst. Lär dig mer om bryggerierna och den lokala bryggarkulturen samt smaka på hundratals års erfarenhet av bryggning. Besök traditionella bryggerier som det 700 år gamla Brauhaus Sion, samt yngre uppstickare som Früh am Dom, Kölns största.

Köln: Melaten-kyrkogården, livet, kärleken och döden - en rundtur

6. Köln: Melaten-kyrkogården, livet, kärleken och döden - en rundtur

Vandra runt på Melaten-kyrkogården i Köln och se gravarna för stadens mest framstående personligheter på en rundvandring. Fördjupa dig i lugnet och den rika historien i den stora parken tillsammans med en guide. Upptäck en plats för tystnad inbäddad i en vacker park med ojämförlig flora och fauna mitt i Köln. Besök kyrkogården Melaten och promenera genom anläggningen, som har en yta på över fyrahundratusen kvadratmeter och cirka 55 000 gravplatser. Njut av stunder av lugn och ro under den guidade rundvandringen och upplev hur nära kärlek, död och lidande samt konstkultur står varandra. Lär dig intressanta fakta och kuriosa om historiska personligheter och imponerande gravar och monument och besök den före detta "Leprosenanstalt".

Köln: Stadskryssning på Rhen längs gamla stan

7. Köln: Stadskryssning på Rhen längs gamla stan

Alla turer leder längs den gamla stadens panorama och förbi Rheinauhafen med kranhusen och tillbaka ner längs Rhen till Köln-Mülheim. Fortsätt uppför Rhen till djurparken/linbanan, där du också kan kliva av och på. Slutligen återvänder kryssningen till utgångspunkten, piren vid Dom/Hohenzollernbrücke där resan avslutas.

Köln: Rhenkryssning mellan katedralen och Rodenkirchen

8. Köln: Rhenkryssning mellan katedralen och Rodenkirchen

Se Kölns främsta sevärdheter från vattnet på en stadskryssning. Beundra utsikten över den världsberömda Kölnkatedralen från vattnet och dyka djupare in på platserna med den löpande kommentaren från fartygets högtalare. Börja din Rhine-kryssning genom att gå ombord på en av de rymliga flodbåtarna, MS RheinPerle, MS RheinLand, MS RheinCargo eller MS RheinTreue. Ge dig ut på ditt sightseeingäventyr. Ta bilder av utsikten över den ikoniska Kölnkatedralen och Gamla stan, kryssa till Rheinauhafen där Schokoladenmuseum och Sportmuseum ligger. . Passera förbi de distinkta kranhusen i hamnområdet. Passera under 5 broar för att nå Rodenkirchen stadsdel i söder. Under kryssningen kan du upptäcka mer om sevärdheterna i Köln med kommentarer ombord på både engelska och tyska. På ytterligare kvällsturer (från 5:15 PM) kan du njuta av solnedgången ombord med kyld loungemusik och koppla av under turnén! Dessa turer genomförs utan förklaringar av sevärdheterna. Unna dig en behandling ombord med möjlighet att köpa en lokal Kölsch-öl eller ett starkt kaffe och en bit kaka. Återvänd till din mötesplats i slutet av din avkopplande kryssning. Observera: När du bokar dessa biljetter finns det inget alternativ att avbryta resan på stationerna Rheinauhafen och Rodenkirchen!

Köln: The Night Watchman Old Town Walking Tour på tyska

9. Köln: The Night Watchman Old Town Walking Tour på tyska

Utforska Kölns gamla stad på en guidad tur och se de historiska byggnaderna på natten. Följ nattvakten i sin historiska dräkt i ljuset av sin lykta till en annan tid, då varje hel timme utropades. Lär dig allt om den historiska nattväktarens uppgifter och livet på medeltiden när du vandrar genom de smala gatorna i Kölns gamla stad. Lär dig varför grisar slogs framför Kölns kyrkor och varför herrelösa hundar var så välmatade under de gångna århundradena. Upptäck hur Kölns medborgare gjorde motstånd mot myndigheterna och lyssna till många legender och anekdoter om Kölns historia.

Köln-kortet: 20-50 % rabatt till sevärdheter & gratis resor

10. Köln-kortet: 20-50 % rabatt till sevärdheter & gratis resor

Upptäck Köln bekvämt och plånboksvänligt med Köln-kortet. Kortet erbjuder ett stort antal rabatterbjudanden på konst-, kultur- och fritidsattraktioner, gastronomi och shopping. Du får till exempel rabatterat inträde till Kölns museer och många andra sevärdheter. Få förmåner på teater- och musikställen i staden & res genom hela regionen på en rundtur med båt. Detta erbjudande ger dig också gratis resor med stadens kollektivtrafiknät. KölnCard rabatter: Museer - Deutsches Sport und Olympia Museum - 50 % rabatt på museumsinträde - Duftmuseum Farinahaus - 50 % rabatt på museumsinträde - Kölner Karnevalsmuseum – 50 % rabatt på entréavgiften för vuxna - Käthe–Kollwitz-Museum – 50 % rabatt på entréavgiften för vuxna - Kölner Senfmuseum – 50 % rabatt på kvarnturen - Photografische Sammlung/SK Stiftung Kultur – 50 % rabatt på entréavgiften till nuvarande utställning - Tanzmuseum des Deutschen Tanzarchivs – 50 % rabatt på entréavgiften till nuvarande utställning - Kolumba Kunstmuseum des Erzbistums Köln – 40 % rabatt på entréavgiften - Schokoladenmuseum – 24 % rabatt på entréavgiften - Archäologische Zone Köln – 20 % rabatt på entréavgiften (förutom specialutställningar) - EL–DE Haus NS Dokumentationszentrum - 20 % rabatt på entréavgiften (förutom specialutställningar) - Kölner Dom Schatzkammer – 20 % rabatt på entréavgiften (förutom specialutställningar) - Museum für Angewandte Kunst – 20 % rabatt på entréavgiften (förutom specialutställningar) - Museum für Ostasiatische Kunst – 20 % rabatt på entréavgiften (förutom specialutställningar) - Museum Ludwig – 20 % rabatt på entréavgiften (förutom specialutställningar) - Museum Schnütgen – 20 % rabatt på entréavgiften (förutom specialutställningar) - Rautenstrauch-Joest–Museum - 20 % rabatt på entréavgiften (förutom specialutställningar) - Römisch-Germanisches-Museum – 20 % rabatt på entréavgiften (förutom specialutställningar) - Kölnisches Stadtmuseum - 20 % rabatt på inträdespriset, exklusive specialutställningar - Kölnisches Stadtmuseum - 20 % rabatt på inträdespriset, exklusive specialutställningar Mat - Karstadt Le Buffet Restaurant & Café - 20% rabatt på måltider och drycker - Maritim Hotel - 20 % rabatt på alla måltider och drycker i Café Heumarkt - Brauhaus Sion – 15 % rabatt på en huvudrätt - Café Scholl – 15 % rabatt på dagens lunch - Dinea Café & Restaurang i Ihrer GALERIA Kaufhof - 15 % rabatt på måltider (exklusive specialerbjudanden) - Hard Rock Cafe Cologne - 15 % rabatt i restaurangen (exklusive alkoholhaltiga drycker) Sightseeing - KölnTourismus-turné - 50 % rabatt på den dagliga turen (exklusive lördagar och söndagar) - Colonia Prima-turné - 28 % rabatt på kostymturen " Besök Heinrich Heines förbjudna stad i Köln " - Stadtgeschichten Köln – 23 % rabatt på alla turer - CCS Busreisen GmbH – 20 % rabatt på en dagbiljett för hop-on-hop-off-bussen - Colonia Prima – 20 % rabatt på offentliga kostymturer - Kolumba Kunstmuseum des Erzbistums Köln – 20 % rabatt på offentliga turer - Köln Düsseldorfer-färjan (KD) – 20 % rabatt på biljettpriset (förutom specialturer) - KölnTourist-färjan – 20 % off rabatt på panoramaturer, hamnturer, och dagsturer till Siebengebirge - Cykeluthyrning på Hauptbahnhof – 20 % rabatt på hyra av en citybike en dag - StadtKunst Köln – 20 % rabatt på alla turer - Inside Cologne – 15-20 % rabatt på alla offentliga turer för vuxna - RheinEnergie Stadium – 17 % rabatt på enkelbiljetter för vuxna - KölnerCity Tour e.K. – 15 % rabatt på alla sightseeingbussturer - KölnTourismus - 15 % rabatt på biljetter till allmänna stadsturer - perpedalo Köln Rikscha - 15% rabatt på alla åk Erfarenhet - Studiobühne Köln - 50 % rabatt på biljettpriset - Wolters Bimmelbahn - 42 % rabatt på enkelresan för vuxna - Comedia Köln Theater – 28 % rabatt på entréavgiften - Kölner Zoo – 17 % rabatt för vuxna och 24 % rabatt för barn - Gürzenich Orchester in der Philharmonie – 20 % rabatt på konserter måndagar och tisdagar - Odysseum – 20 % rabatt på entréavgiften - Oper Köln – 20 % rabatt på alla evenemang - Theater am Dom – 20 % rabatt på alla evenemang - Kölner Haie Eishockey – 15 % rabatt på KEC:s matcher - Kölner Seilbahn – 15 % rabatt på rundresor för vuxna - Theater am Bauturm freies Schauspiel - 15 % rabatt på biljettpriset - koelnwhisky Dieter Matuschke - 10 % rabatt på whisky- och romprovningar Handla - Hard Rock Cafe Köln - 15 % rabatt i Rock Shop - KölnTourismus - 15% rabatt på alla köp i KölnShop - 4711 Traditionshaus – 10 % rabatt på alla inköp över 25 EUR - Duftmuseum Farina – 10 % rabatt på en Original Eau de Cologne - Koelnwhisky Dieter Matuschke – 10 % rabatt på internationell whisky, vin och sprit

Lägg till datum

Saker att göra i
Köln
Denna tyska stad vid floden charmar dig med dess ikoniska katedral, gotisk arkitektur och gamla stadsdelen.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Köln

Alla aktiviteter

183 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Köln

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Köln

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Köln?

Köln: Fler aktiviteter och sevärdheter

Köln: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Köln

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 12 258 omdömen

Mycket trevligt besök. Lämpligt pris. Den starka sidan med denna verksamhet är att kunna se produktionslinjen. Att dessutom kunna smaka smält choklad med en fin rån som doppas för tillfället skadar inte. En choklad levereras i början och slutet av turen. Jag skulle göra det igen.

Att vara en chokladälskare, fantastiskt att lära sig om chokladtillverkningsprocessen från början till slut.

Mycket kunskap förmedlades. Personalen var mycket hjälpsamma och vänliga. Var en rolig eftermiddag.

Det var väldigt trevligt, vi gjorde vår smekmånad till Köln och chokladmuseet var ett måste

Mycket trevligt museum! Och däremellan blir du bortskämd med gott :)).