Saker att göra i
Koblenz

Våra mest rekommenderade saker att göra i Koblenz

Koblenz: Båttur till slott och borgar i Rhendalen

Koblenz: Båttur till slott och borgar i Rhendalen

Hoppa ombord på en båt i Koblenz och ta en rundtur i Mellersta Rhendalen, ett UNESCO-listat världsarv med den högsta tätheten av historiska palats och slott i världen. Förundras över den spektakulära arkitekturen när du kryssar längs floden Rhen. Gå till mötesplatsen för att börja din rundtur. Väl ombord på båten åker du längs en av de vackraste sträckorna av Rhen, porten till världsarvet Lower Middle Rhine Valley. Passera olika slott och palats på resan, inklusive Electoral Palace, Lahneck Castle och Stolzenfels Castle. Se den historiska vinbyn och beundra Johanneskloster och Allhelgonakapellet vid Lahns flodmynning. Ta in utsikten över Deutsches Eck, Martinsburg, Marksburg och mer i det gröna landskapet vid floden. Under turen finns catering ombord så att du kan ta en drink eller en bit att äta. I Braubach finns det möjlighet att avbryta turen och besöka Marksburg Castle. Ett senare fartyg tar dem tillbaka till Koblenz.

Koblenz: 2-timmars sightseeingkryssning på floden Rhen

Koblenz: 2-timmars sightseeingkryssning på floden Rhen

Välkommen ombord på det bekväma och exklusiva fartyget La Paloma för en kryssning i världsarvet Upper Middle Rhine Valley. På ingen annan sträcka av Rhen ligger slotten och palatsen så vackert samlade. Ombord på La Paloma kan du koppla av och njuta av utsikten. Börja i Koblenz och segla först en kort bit nerför Rhen med utsikt över Rhen framför Koblenz, Ehrenbreitstein-fästningen och den berömda "Deutsche Eck" (tyska hörnet). Vid Moselns mynning vänder fartyget och tar sig uppför Rhen till Braubach till Marksburg Castle. Kryssningen tar dig förbi det kurfurstliga palatset i Koblenz (Kufürstliches Schloss Koblenz), bryggeriet i Koblenz, slottet Lahneck, slottet Stolzenfels och Königsstuhl i Rhens. I Braubach (slottet Marksburg) vänder fartyget och seglar tillbaka till Koblenz.

Koblenz: Sightseeing i gamla stan Kryssning längs Rhen

Koblenz: Sightseeing i gamla stan Kryssning längs Rhen

Upptäck en av Tysklands äldsta städer på en sightseeingkryssning längs Rhen i Koblenz. Förundras över Electoral Palace, Lahneck Castle, Ehrenbreitstein Fortress och mer, och lyssna på intressanta kommentarer när du reser. . Gå ombord på kryssningen i hjärtat av Koblenz och sätt ut för att upptäcka denna historiska stad från vattnet. Se en av stadens mest ikoniska platser, Deutsches Eck, där floderna Rhen och Mosel möts när du åker mot ön Niederwerth. . Segla förbi det idylliska området Vallendar, förundras över den imponerande Ehrenbreitstein-fästningen, njut av utsikten över stadens gamla stad och mer, allt medan du lyssnar på intressanta fakta om dessa sevärdheter genom båtens högtalarsystem. I slutet av din kryssning återvänder du till startpunkten, den perfekta platsen för att utforska stadens sevärdheter till fots.

Koblenz: Sightseeingkryssning med slott i Rhendalen

Koblenz: Sightseeingkryssning med slott i Rhendalen

Maka oförglömliga minnen med denna romantiska kryssning längs Rhine Castle Trail. Förundras över de pittoreska landskapen i Upper Middle Rhine Valley på denna kryssning från Koblenz. Hoppa ombord på en bekväm båt vid Koblenz 2-bron och koppla av när du tar panoramautsikt över staden Koblenz. Dyk in i den rika och mångsidiga kulturen som har utvecklats i staden genom århundradena med kommentarer över fartygets högtalare. Se historiska byggnader som Electoral Palace, Lahneck Castle och Stolzenfels Castle. Nå mynningen av Lahn, som passerar Deutsches Eck, där floderna Rhen och Mosel möts. Lär dig om det benediktinska Johannesklosterklostret och Allerheiligenkapelle-kapellet innan du återvänder till din utgångspunkt i Koblenz.

Koblenz: Panoramakryssning på floden Moselle till Winningen

Koblenz: Panoramakryssning på floden Moselle till Winningen

Ta en båttur på Moselfloden för att njuta av Koblenz sevärdheter. Upplev magin mellan Fader Rhen och Moder Mosel och se var de möts vid Deutsches Eck (Tyska hörnet). När ladugårdsdörrarna stängs bakom dig säger du adjö till den vilda Rhen och når den mjuka Mosel. Kryssa längs vingårdarna i Güls och Winningen, de första vingårdarna i Lower Moselle och Terraced Moselle. Medan du njuter av utsikten över vingårdarna med sina branta sluttningar kan du njuta av ett glas vin eller två ombord (extra kostnad).

Koblenz: Båtkryssning vid solnedgången

Koblenz: Båtkryssning vid solnedgången

Kom ombord på det bekväma och exklusiva fartyget La Paloma och njut av en kvällskryssning i solnedgången. En plats på däck, utsikt över vattnet, lite vind i ansiktet, sommarhits i bakgrunden, en cocktail i handen och läckra snacks från vårt kök - en sommarkväll som på semester! Njut av panoramautsikten över Koblenz och Mellersta Rhendalen från vattnet.

Koblenz: 1-timmes sightseeingkryssning runt Koblenz

Koblenz: 1-timmes sightseeingkryssning runt Koblenz

Välkommen ombord på det bekväma och exklusiva fartyget La Paloma för en kryssning i världsarvet Upper Middle Rhine Valley. På ingen annan sträcka av Rhen ligger slotten och palatsen så vackert samlade. Ombord på La Paloma kan du koppla av och njuta av utsikten. Börja i Koblenz och segla först ett kort avstånd nerför Rhen med utsikt över Rhen framför Koblenz, Ehrenbreitstein-fästningen och den berömda "Deutsche Eck" (tyska hörnet). Vid Moselns mynning vänder fartyget och tar sig uppför Rhen till Stolzenfels slott. Kryssningen tar dig förbi det kurfurstliga palatset i Koblenz (Kufürstliches Schloss Koblenz), bryggeriet i Koblenz, slottet Lahneck och slottet Stolzenfels. I Stolzenfels vänder fartyget och seglar tillbaka till Koblenz.

Koblenz: Rundvandring med audioguide på app

Koblenz: Rundvandring med audioguide på app

Utforska Koblenz på dina villkor med denna självguidade audiotur, tillgänglig på din smartphone! Fördjupa dig i skönheten i denna historiska stad i din egen takt och på ditt föredragna språk. Denna självguidade audiotur ger dig flexibiliteten att välja dina destinationer och bestämma hur länge du vill tillbringa på varje plats. Med en historia som sträcker sig över 2 000 år förenar Koblenz på ett elegant sätt det gamla och det moderna och erbjuder besökarna en rik väv av kulturella, historiska och natursköna upplevelser. En av de ikoniska symbolerna för Koblenz är det tyska hörnet, där de två floderna möts. Här står en monumental ryttarstaty av kejsar Vilhelm I och betraktar sammanflödet, och den har blivit ett gripande landmärke som symboliserar Tysklands enighet. I anslutning till detta finns den imponerande linbanan i Koblenz som tar dig upp till fästningen Ehrenbreitstein och erbjuder panoramautsikt över staden och dess pittoreska omgivningar. Den charmiga gamla stadsdelen (Altstadt) i Koblenz inbjuder till promenader genom de smala, vindlande gatorna, historiska torg, romantiska innergårdar och ett varierat utbud av restauranger och shoppingmöjligheter. Castor-basilikan, med sin djupa historia och imponerande arkitektur, och Schängel-fontänen, som symboliserar den busiga pojken som har blivit stadens maskot, är några av de många platser som berättar om stadens förflutna och dess kulturella nyanser. Koblenz är också porten till UNESCO:s världsarvsområde Upper Middle Rhine Valley, som är känt för sina spektakulära landskap, historiska städer och vördnadsvärda vingårdar. Med sitt strategiska läge är staden en utmärkt bas för att utforska regionens romantiska slott, legendariska sägner och rika vinodling. Vi har noggrant utformat den vackraste vandringsleden för dig och samlat in mer än 33 fängslande och intressanta berättelser. Du kommer att passera alla de välkända landmärkena men också överraskas av nya upptäckter och dolda pärlor. Utforska Koblenz rika historia, omfamna dess livfulla nutid och låt dig förtjusas av dess fängslande legender och berättelser. Oavsett om du är ute på ett soloäventyr, njuter av en romantisk stadspromenad med din partner eller utforskar staden med vänner eller familj, passar vår självguidade audiotur alla preferenser. Dessutom får du en bra rabatt när du gör turen med sällskap.

2-flodens dagsutflykt med båt till Koblenz och tillbaka från Alken

2-flodens dagsutflykt med båt till Koblenz och tillbaka från Alken

Sätt dig ombord på en dagsutflykt från Alken/Mosel för en sightseeingkryssning till Koblenz/Rhen. Avgång från Alken och färd längs floden Moselle till Koblenz. Njut av utsikten över gamla slott, terrasserade vingårdar, skogar, branta bergssluttningar och de omgivande Kobern-Gondorf och Winningen som passerar charmiga flodlandskap. Efter den andra slussen i Koblenz anländer vi till Koblenz och den Unesco-listade Mellanrhen. /p> Vid middagstid utforskar du Deutsches Eck (tyska hörnet) i Koblenz, där det finns ett av de mest gripande minnesmärkena för Tysklands enighet i landet. Se flera monument tillägnade den tyska historien, till exempel ryttarstatyn av Vilhelm I, den förste tyske kejsaren, som uppfördes 1897 som tack för hans roll i Tysklands enande. Du kan ta linbanan över Rhen till Ehrenbreitstein-fästningen för panoramautsikt över Deutsches Eck från toppen. Stanna till vid vinbarer och restauranger eller shoppa souvenirer. Kl. 14.30 börjar fartyget återresan från Rhen till Mosel med byarna Winningen, Kobern, Oberfell, Kattenes, Alken, Löf och Brodenbach.

Koblenz: Julbordstur med båt och glögg

Koblenz: Julbordstur med båt och glögg

Kom i julstämning med en sightseeingkryssning komplett med julmusik. Ta in Ehrenbreitstein fästning, Deutsches Eck och mynningen av Moselle. Koppla av med ett glas glögg på utomhusdäcket när du njuter av utsikten över Koblenz från vattnet. Gå ombord på båten för en rundtur för att ta in Koblenz. Sippa på ett läckert glöggvin eller stans från glöggbaren på utomhusdäcket när du seglar förbi Ehrenbreitstein fästning och Deutsches Eck. Köp mat ombord för att kombinera med din dryck. Kom i julstämningen med festlig musik. Köp mat ombord för att njuta av din drink när du passerar den tidigare medeltida fästningen Stolzenfels Castle på Rhenens vänstra strand. Låt dig svepas bort av slottets romantik, den festliga atmosfären ombord på båten och julens magi.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Koblenz

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Koblenz?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Koblenz:

Sevärdheterna i Koblenz du inte bör missa

Toppattraktioner i Koblenz

Saker att göra i Koblenz

Städer i Tyskland

Koblenz: Fler aktiviteter och sevärdheter

Koblenz: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Koblenz

Samlat omdöme

4.6
(60 recensioner)