Kiruna
Aktiviteter för par

Aktiviteter för par
4 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Kiruna

18 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade Kiruna Aktiviteter för par

Från Kiruna: Abisko nationalpark norrskenstur

Från Kiruna: Abisko nationalpark norrskenstur

Jaga norrsken på bekvämaste sätt i en uppvärmd minibuss! Vi åker med minibuss ut i polarnatten, hela vägen till världsberömda Abisko nationalpark och förhoppningsvis får vi se några norrsken under vägen dit. Vi kommer att stanna till vid alla bra platser för att se norrsken. Om vi ser norrsken på natthimlen stannar vi till för att ta bilder av det vackra himlafenomenet. Guiden hjälper dig att ta bilder på dig själv om du vill. I Abisko gör vi en kort promenad vid Abisko kanjon och förhoppningsvis får vi se naturfenomenet dansa på en mörk natthimmel. Vi serverar svensk fika, varm lingonsaft och söta snacks från det lokala bageriet medan vi tittar på himlen för att se norrskenet. Avståndet mellan centrala Kiruna och Abisko by är ca 95 km enkel väg. Vi kan inte garantera att vi ser norrsken under turen, eftersom det är ett naturfenomen som vi inte kan kontrollera. Men vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig att hitta det =)

Kiruna: Guidad snöskotertur och svensk fikaupplevelse

Kiruna: Guidad snöskotertur och svensk fikaupplevelse

Kör in i ett bildskönt vinterlandskap på denna guidade snöskotertur från Kiruna. Snöskoteråkning genom den vackra naturen i Swedish Lapland. Du kommer att kunna njuta av variationen i vårt fantastiska landskap i området, och kanske har vi tur och ser vilda djur också. Såsom älg, ren, räv etc. Våra guider är kunniga naturälskare med en passion för utomhusäventyr. Vi kommer att göra vårt bästa för att ge dig en oförglömlig dag på snöskotern genom att ge dig en genuin upplevelse med nya snöskotrar och högkvalitativ utrustning.

Kiruna: Guidad snöskotertur och norrskensjakt

Kiruna: Guidad snöskotertur och norrskensjakt

Upplev friheten och lugnet när du kör genom vildmarken i Swedish Lapland på en guidad snöskotertur. Se norrskenet från platser långt bort från stadens ljusföroreningar och stanna till för en svensk fika, söta snacks från det lokala bageriet och varm lingonsaft. Vår tur börjar i Poikkijärvi, en by vid Torneriver 15 km från Kiruna stad. På lägret kommer du att utrustas med högkvalitativ snöskoterutrustning som är avsedd för snöskoteräventyr i det arktiska klimatet. Snöskoterutrustning: overall, skor, handskar, ansiktsmask, hjälm och ullstrumpor. Så du kommer med dina egna kläder och vi kommer att förse dig med det extra topplagret som är anpassat för utomhusbruk. När vi är klädda och redo går vi till snöskotrarna för säkerhetsinstruktioner och utbildar dig i hur du kör snöskotern. Har du aldrig kört snöskoter förut? -Inga problem! Alla är nybörjare första gången. Vår erfarna guide kommer att lära dig att köra på ett säkert och roligt sätt så att vi får den bästa möjliga upplevelsen. I slutet av turen kommer det att kännas som om det var en lugn stund. Som förare av snöskotern behöver du ett giltigt körkort för bil i ditt land, som passagerare behöver du bara ta med din kamera för att fånga några av dina ögonblick på ett foto. Okey, låt det roliga börja. Vi kommer att åka på en tur som är ca 32 km genom de olika landskapen i området på floden, sjöar, skog och berg. Du kommer att vara i vinterunderlandet. Långt borta från de ljusföroreningar som omger staden. Den mörka himlen ökar dina chanser att se aurora borealis dansa på himlen. Halvvägs stannar vi för en svensk fika. Här är ett bra ställe att byta förare om du ska åka på en delad snöskoter. Vi hjälper dig att föreviga dina minnen med bilder, så att du kan återvända till denna plats när du vill igen. Tillbaka på campen byter vi kläder och minibussen kör er tillbaka till ert boende. (Vi kan inte garantera att norrskenet är synligt eftersom det är ett väderfenomen bortom vår kontroll. Men vi kan garantera att vi kommer att göra vårt bästa för att du ska få en underbar upplevelse i alla fall).

Kiruna: Snöskovandring och isfiske

Kiruna: Snöskovandring och isfiske

I den djupa snön är snöskor det bästa sättet att gå. Efter att ha hämtat dig i Kiruna stads centrala delar tar vi dig till vårt hem i Kalixforsbron, där du får klä dig i vinterkläder. Snöskor har använts i tusentals år som ett sätt att ta sig fram i den djupa snön genom att sprida ut din vikt så att du inte sjunker. Under vandringen kommer din guide att berätta om naturen och djurlivet i den svenska tundran. Vi håller utkik efter djurspår och spår att identifiera. Du lär dig hur du hittar torr ved i den snötäckta skogen för att göra en värmande eld. För att ytterligare bredda dina överlevnadstekniker i den hårda arktiska miljön kan du prova på isfiske på Sir Folkes frusna sjö. Hemma hos oss värmer vi oss runt en öppen eld i vår nordiska tipi med varm soppa och smörgåsar samt traditionell svensk fika. Efteråt tar vi dig tillbaka till Kiruna stad.

Från Abisko: Utflykt med hundspann till Kiruna med Fika

Från Abisko: Utflykt med hundspann till Kiruna med Fika

Tillbringa dagen med att resa med hundspann genom den spännande vildmarken och stanna till vid vildmarkslägret för lite svensk fika, lära känna slädhundarna och sedan resa tillbaka till utgångspunkten. Under hundspannsäventyret kommer din professionella musher/guide att köra en släde som rymmer upp till fyra gäster. Att en professionell musher kör släden garanterar högsta säkerhet för dig och gör det möjligt för friska gäster med nästan alla nivåer av fysisk förmåga att njuta av detta hundspannäventyr en gång i livet. Medan din professionella musher styr hundspannet kan du luta dig tillbaka, koppla av, ta massor av bilder och njuta av varje sekund av din tid i den arktiska vildmarken. Ungefär halvvägs genom hundspannsturen stannar vi till vid vårt avlägsna arktiska vildmarksläger där din guide förbereder en varm brasa, rykande varma drycker och klassisk svensk fika. Ett exempel på vad som kan serveras är en varm kopp kaffe eller te och rykande kanelbullar. Tillbringa lite kvalitetstid med dina hundar eftersom de älskar att kramas och njuta av en magmassage i utbyte mot att ge dig spänningen att åka bakom dem i ett klassiskt hundspannäventyr. När du har haft en chans att koppla av vid elden hoppar vi tillbaka på hundsläden och fortsätter med vår 10 - 12 KM krets.

Abisko: Aurora Snowshoeing

Abisko: Aurora Snowshoeing

Fånga den sanna känslan av en vinterkväll i Arktis. Din guide kommer att lära dig hur du kan röra dig med snöskor på vintern. Medan du går på snö kommer du att uppleva hur månens och stjärnornas mjölkljus kastar förtrollande skuggor genom snöfältena. I Abisko finns det många djur som bor i björkskogen under vintern, så möjligheten att se många spår är ganska stor. Det är troligt att du kommer att se spår av skogshare, skogshare, järv, räv, lämling, och om du har tur kan du till och med se spår av en älg. Under turen kommer vi att ta en paus och njuta av en varm bärsaft medan det enda ljudet du hör är skogens och fjällens susande ljud. Om du har tur kan du till och med se norrskenet dansa över sjön Torneträsk och över bergstopparna. Om det är fullmåne och klar himmel får du också en spektakulär utsikt över Abisko bergskedja som inkluderar en av Sveriges mest kända bergsformationer Lapporten som är en U-dal skulpterad av istiden.

Njut av Aurora Show på toppen av berget inc tipi middag

Njut av Aurora Show på toppen av berget inc tipi middag

Njut av en magisk kväll runt den sprakande elden i tipin utanför den vackra lodgen Máttaráhkka där du också får besöka renarna. Efter tipimiddagen kör vi med lättmanövrerade snöskotrar upp till toppen av berget Ednamvárri, bort från ljusföroreningarna. Från bergstoppen har man en oändlig utsikt över den arktiska tundran och Abiskoalperna. Guiden tar med sig en kamera och tar bilder under hela kvällen för dina minnen. Välkommen till vårt hem! I priset ingår Transfer från och till ditt hotell Lån av arktiska kläder 1 snöskoter för 2 personer (delas med en annan person) Fotografier av kvällen Besök hos renarna 2-rätters middag på vackra Máttaráhkká - Northern Lights Lodge

Från Abisko: Utforska ishotellet

Från Abisko: Utforska ishotellet

Din resa börjar med att du träffar din guide och tar dig genom fjällen och in i skogarna i magiska Swedish Lapland. Vid ankomsten till ICEHOTEL får du din entrébiljett och kan utforska världens första hotell helt gjort av is! Förundras över de fantastiska individuellt skulpterade Art Suites, Ice Rooms och Ice Church medan du lär dig om hur detta unika hotell designas och skapas varje år. Gå sedan till Ice Bar och njut av en av de coolaste drinkarna du någonsin har druckit! Efter rundturen har du möjlighet att äta lunch i den bekväma restaurangen, ta en kaffe i den eleganta baren eller köpa några souvenirer från din upplevelse på detta helt fantastiska hotell, innan du åker tillbaka till Abisko och Björkliden. Icehotel ligger i den lilla byn Jukkasjärvi, cirka femton minuter från Kiruna flygplats. På grund av närheten till Kiruna flygplats väljer många av våra gäster att boka denna spännande dagstur på den sista dagen av sin resa till Abisko, och använder i huvudsak turen som ett billigt och smidigt sätt att njuta av en trevlig dagsutflykt som tar dem i riktning mot staden och flygplatsen. Du är varmt välkommen att ta med dig dina väskor på denna dagsutflykt och sedan ta en buss eller taxi direkt från Icehotel till Kiruna flygplats eller till ett annat hotell i Kiruna. Denna strategi fungerar särskilt bra för kunder som flyger till Stockholm med någon av eftermiddagsavgångarna från Kiruna flygplats. Vinterhotellet byggs under tidig vinter och är därmed vanligtvis färdigt i mitten av december. Innan dess kommer du fortfarande att ha tillgång till det fantastiska ICEHOTEL 365 som låter gästerna kliva in i en gnistrande, underkyld miljö året runt tack vare ny teknik i kombination med traditionella byggmetoder. Ice Bar ingår i ICEHOTEL 365-byggnaden, vilket innebär att du kommer att ha möjlighet att besöka den även under den tidiga vintern. Minimiålder för denna aktivitet är 5 år. STARTPUNKT Vi hämtar dig från valfritt hotell i Abisko eller Björkliden. INFORMATION OM UPPHÄMTNING Om du bor i Abisko, vänligen var redo för upphämtning på ditt hotell från kl. 9.15. Om du bor i Björkliden är upphämtningstiden 9:00. TIDER FÖR ÅTERRESA Avresa från Jukkasjärvi kl. 14.00. Alla gäster återvände till sina hotell senast kl. 16.00.

Upplev det majestätiska norrskenet Kiruna-Abisko & Tipi-middag

Upplev det majestätiska norrskenet Kiruna-Abisko & Tipi-middag

Njut av en magisk kväll på den vackra Máttaráhkká Northern Lights Lodge som ligger vackert utanför stadens ljus med stora öppna vyer mot bergen. Med den lokala guiden börjar kvällen med ett besök hos renarna intill lodgen där vi också äter en stor tipi-middag runt elden. Efter att ha njutit av en god grillmåltid ger vi oss ut på vägen med en varm och bekväm minibuss som kör dig runt på lugna vägar i Lappland till de allra bästa utsiktsplatserna för att uppleva det majestätiska norrskenet. Vår rutt går mellan Kiruna och Abisko nationalpark. Välkommen till vårt hem! Turen inkluderar: Transfer från och till ditt hotell i Kiruna C Lån av arktiska kläder. Dunjacka, byxor och vinterkängor Grillmåltid i tipin Besök hos renarna Fotografier av kvällen

Aurorajakt på snöskoter - små grupper

Aurorajakt på snöskoter - små grupper

Med små grupper på upp till 6 deltagare lär vi dig hur du kör säkert samtidigt som du njuter av naturen omkring dig och förhoppningsvis får en glimt av norrskenet. Varje snöskoter delas av 2 personer. Vi börjar ditt äventyr med en bekväm upphämtning i Kiruna stad, som tar dig till vårt mysiga hem i Kalixforsbron. Här träffar du din guide och får på dig varma vinterkläder och skor som vi tillhandahåller. Lär dig hantera de kraftfulla snöskotrarna under ledning av våra utbildade snöskoterguider. Våra bredspåriga snöskotrar rymmer två deltagare som turas om att styra och njuta av åkturen. För att garantera säkerheten kommer vår kunniga guide att ge detaljerade instruktioner innan du ger dig ut på din resa i den orörda arktiska vildmarken. Ta med kameran för att fånga norrskenet på natthimlen. Om vi inte har tur med norrskenet har vi fortfarande mycket att göra. Under din upptäcktsfärd kommer du att köra över frusna sjöar, genom fridfulla skogar och utforska vidsträckta träskmarker, allt medan du håller utkik efter det lokala djurlivet. Med lite tur kan du få syn på renar, älgar, skogsharar eller till och med "Ripa", Kirunas officiella fågel. Säkert kommer vi att hitta och identifiera deras spår i snön. Vi värmer oss runt en öppen eld och äter svensk fika med kaffe och kakor. Här kan vi prata om myterna och vetenskapen kring norrskenet, det arktiska djurlivet och den nordliga kulturen. Efter turen skjutsar vi dig tillbaka till din startpunkt och lämnar dig med fina minnen från ditt arktiska äventyr. Vi rekommenderar att du klär dig varmt med en balaklava eller halsduk och lager på lager för ökad komfort. För dig med glasögon kan du överväga kontaktlinser.

Kiruna

Kiruna

Våra mest rekommenderade Kiruna Aktiviteter för par

Från Kiruna: Abisko nationalpark norrskenstur

Från Kiruna: Abisko nationalpark norrskenstur

Jaga norrsken på bekvämaste sätt i en uppvärmd minibuss! Vi åker med minibuss ut i polarnatten, hela vägen till världsberömda Abisko nationalpark och förhoppningsvis får vi se några norrsken under vägen dit. Vi kommer att stanna till vid alla bra platser för att se norrsken. Om vi ser norrsken på natthimlen stannar vi till för att ta bilder av det vackra himlafenomenet. Guiden hjälper dig att ta bilder på dig själv om du vill. I Abisko gör vi en kort promenad vid Abisko kanjon och förhoppningsvis får vi se naturfenomenet dansa på en mörk natthimmel. Vi serverar svensk fika, varm lingonsaft och söta snacks från det lokala bageriet medan vi tittar på himlen för att se norrskenet. Avståndet mellan centrala Kiruna och Abisko by är ca 95 km enkel väg. Vi kan inte garantera att vi ser norrsken under turen, eftersom det är ett naturfenomen som vi inte kan kontrollera. Men vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig att hitta det =)

Kiruna: Guidad snöskotertur och svensk fikaupplevelse

Kiruna: Guidad snöskotertur och svensk fikaupplevelse

Kör in i ett bildskönt vinterlandskap på denna guidade snöskotertur från Kiruna. Snöskoteråkning genom den vackra naturen i Swedish Lapland. Du kommer att kunna njuta av variationen i vårt fantastiska landskap i området, och kanske har vi tur och ser vilda djur också. Såsom älg, ren, räv etc. Våra guider är kunniga naturälskare med en passion för utomhusäventyr. Vi kommer att göra vårt bästa för att ge dig en oförglömlig dag på snöskotern genom att ge dig en genuin upplevelse med nya snöskotrar och högkvalitativ utrustning.

Kiruna: Guidad snöskotertur och norrskensjakt

Kiruna: Guidad snöskotertur och norrskensjakt

Upplev friheten och lugnet när du kör genom vildmarken i Swedish Lapland på en guidad snöskotertur. Se norrskenet från platser långt bort från stadens ljusföroreningar och stanna till för en svensk fika, söta snacks från det lokala bageriet och varm lingonsaft. Vår tur börjar i Poikkijärvi, en by vid Torneriver 15 km från Kiruna stad. På lägret kommer du att utrustas med högkvalitativ snöskoterutrustning som är avsedd för snöskoteräventyr i det arktiska klimatet. Snöskoterutrustning: overall, skor, handskar, ansiktsmask, hjälm och ullstrumpor. Så du kommer med dina egna kläder och vi kommer att förse dig med det extra topplagret som är anpassat för utomhusbruk. När vi är klädda och redo går vi till snöskotrarna för säkerhetsinstruktioner och utbildar dig i hur du kör snöskotern. Har du aldrig kört snöskoter förut? -Inga problem! Alla är nybörjare första gången. Vår erfarna guide kommer att lära dig att köra på ett säkert och roligt sätt så att vi får den bästa möjliga upplevelsen. I slutet av turen kommer det att kännas som om det var en lugn stund. Som förare av snöskotern behöver du ett giltigt körkort för bil i ditt land, som passagerare behöver du bara ta med din kamera för att fånga några av dina ögonblick på ett foto. Okey, låt det roliga börja. Vi kommer att åka på en tur som är ca 32 km genom de olika landskapen i området på floden, sjöar, skog och berg. Du kommer att vara i vinterunderlandet. Långt borta från de ljusföroreningar som omger staden. Den mörka himlen ökar dina chanser att se aurora borealis dansa på himlen. Halvvägs stannar vi för en svensk fika. Här är ett bra ställe att byta förare om du ska åka på en delad snöskoter. Vi hjälper dig att föreviga dina minnen med bilder, så att du kan återvända till denna plats när du vill igen. Tillbaka på campen byter vi kläder och minibussen kör er tillbaka till ert boende. (Vi kan inte garantera att norrskenet är synligt eftersom det är ett väderfenomen bortom vår kontroll. Men vi kan garantera att vi kommer att göra vårt bästa för att du ska få en underbar upplevelse i alla fall).

Kiruna: Snöskovandring och isfiske

Kiruna: Snöskovandring och isfiske

I den djupa snön är snöskor det bästa sättet att gå. Efter att ha hämtat dig i Kiruna stads centrala delar tar vi dig till vårt hem i Kalixforsbron, där du får klä dig i vinterkläder. Snöskor har använts i tusentals år som ett sätt att ta sig fram i den djupa snön genom att sprida ut din vikt så att du inte sjunker. Under vandringen kommer din guide att berätta om naturen och djurlivet i den svenska tundran. Vi håller utkik efter djurspår och spår att identifiera. Du lär dig hur du hittar torr ved i den snötäckta skogen för att göra en värmande eld. För att ytterligare bredda dina överlevnadstekniker i den hårda arktiska miljön kan du prova på isfiske på Sir Folkes frusna sjö. Hemma hos oss värmer vi oss runt en öppen eld i vår nordiska tipi med varm soppa och smörgåsar samt traditionell svensk fika. Efteråt tar vi dig tillbaka till Kiruna stad.

Från Abisko: Utflykt med hundspann till Kiruna med Fika

Från Abisko: Utflykt med hundspann till Kiruna med Fika

Tillbringa dagen med att resa med hundspann genom den spännande vildmarken och stanna till vid vildmarkslägret för lite svensk fika, lära känna slädhundarna och sedan resa tillbaka till utgångspunkten. Under hundspannsäventyret kommer din professionella musher/guide att köra en släde som rymmer upp till fyra gäster. Att en professionell musher kör släden garanterar högsta säkerhet för dig och gör det möjligt för friska gäster med nästan alla nivåer av fysisk förmåga att njuta av detta hundspannäventyr en gång i livet. Medan din professionella musher styr hundspannet kan du luta dig tillbaka, koppla av, ta massor av bilder och njuta av varje sekund av din tid i den arktiska vildmarken. Ungefär halvvägs genom hundspannsturen stannar vi till vid vårt avlägsna arktiska vildmarksläger där din guide förbereder en varm brasa, rykande varma drycker och klassisk svensk fika. Ett exempel på vad som kan serveras är en varm kopp kaffe eller te och rykande kanelbullar. Tillbringa lite kvalitetstid med dina hundar eftersom de älskar att kramas och njuta av en magmassage i utbyte mot att ge dig spänningen att åka bakom dem i ett klassiskt hundspannäventyr. När du har haft en chans att koppla av vid elden hoppar vi tillbaka på hundsläden och fortsätter med vår 10 - 12 KM krets.

Abisko: Aurora Snowshoeing

Abisko: Aurora Snowshoeing

Fånga den sanna känslan av en vinterkväll i Arktis. Din guide kommer att lära dig hur du kan röra dig med snöskor på vintern. Medan du går på snö kommer du att uppleva hur månens och stjärnornas mjölkljus kastar förtrollande skuggor genom snöfältena. I Abisko finns det många djur som bor i björkskogen under vintern, så möjligheten att se många spår är ganska stor. Det är troligt att du kommer att se spår av skogshare, skogshare, järv, räv, lämling, och om du har tur kan du till och med se spår av en älg. Under turen kommer vi att ta en paus och njuta av en varm bärsaft medan det enda ljudet du hör är skogens och fjällens susande ljud. Om du har tur kan du till och med se norrskenet dansa över sjön Torneträsk och över bergstopparna. Om det är fullmåne och klar himmel får du också en spektakulär utsikt över Abisko bergskedja som inkluderar en av Sveriges mest kända bergsformationer Lapporten som är en U-dal skulpterad av istiden.

Njut av Aurora Show på toppen av berget inc tipi middag

Njut av Aurora Show på toppen av berget inc tipi middag

Njut av en magisk kväll runt den sprakande elden i tipin utanför den vackra lodgen Máttaráhkka där du också får besöka renarna. Efter tipimiddagen kör vi med lättmanövrerade snöskotrar upp till toppen av berget Ednamvárri, bort från ljusföroreningarna. Från bergstoppen har man en oändlig utsikt över den arktiska tundran och Abiskoalperna. Guiden tar med sig en kamera och tar bilder under hela kvällen för dina minnen. Välkommen till vårt hem! I priset ingår Transfer från och till ditt hotell Lån av arktiska kläder 1 snöskoter för 2 personer (delas med en annan person) Fotografier av kvällen Besök hos renarna 2-rätters middag på vackra Máttaráhkká - Northern Lights Lodge

Från Abisko: Utforska ishotellet

Från Abisko: Utforska ishotellet

Din resa börjar med att du träffar din guide och tar dig genom fjällen och in i skogarna i magiska Swedish Lapland. Vid ankomsten till ICEHOTEL får du din entrébiljett och kan utforska världens första hotell helt gjort av is! Förundras över de fantastiska individuellt skulpterade Art Suites, Ice Rooms och Ice Church medan du lär dig om hur detta unika hotell designas och skapas varje år. Gå sedan till Ice Bar och njut av en av de coolaste drinkarna du någonsin har druckit! Efter rundturen har du möjlighet att äta lunch i den bekväma restaurangen, ta en kaffe i den eleganta baren eller köpa några souvenirer från din upplevelse på detta helt fantastiska hotell, innan du åker tillbaka till Abisko och Björkliden. Icehotel ligger i den lilla byn Jukkasjärvi, cirka femton minuter från Kiruna flygplats. På grund av närheten till Kiruna flygplats väljer många av våra gäster att boka denna spännande dagstur på den sista dagen av sin resa till Abisko, och använder i huvudsak turen som ett billigt och smidigt sätt att njuta av en trevlig dagsutflykt som tar dem i riktning mot staden och flygplatsen. Du är varmt välkommen att ta med dig dina väskor på denna dagsutflykt och sedan ta en buss eller taxi direkt från Icehotel till Kiruna flygplats eller till ett annat hotell i Kiruna. Denna strategi fungerar särskilt bra för kunder som flyger till Stockholm med någon av eftermiddagsavgångarna från Kiruna flygplats. Vinterhotellet byggs under tidig vinter och är därmed vanligtvis färdigt i mitten av december. Innan dess kommer du fortfarande att ha tillgång till det fantastiska ICEHOTEL 365 som låter gästerna kliva in i en gnistrande, underkyld miljö året runt tack vare ny teknik i kombination med traditionella byggmetoder. Ice Bar ingår i ICEHOTEL 365-byggnaden, vilket innebär att du kommer att ha möjlighet att besöka den även under den tidiga vintern. Minimiålder för denna aktivitet är 5 år. STARTPUNKT Vi hämtar dig från valfritt hotell i Abisko eller Björkliden. INFORMATION OM UPPHÄMTNING Om du bor i Abisko, vänligen var redo för upphämtning på ditt hotell från kl. 9.15. Om du bor i Björkliden är upphämtningstiden 9:00. TIDER FÖR ÅTERRESA Avresa från Jukkasjärvi kl. 14.00. Alla gäster återvände till sina hotell senast kl. 16.00.

Upplev det majestätiska norrskenet Kiruna-Abisko & Tipi-middag

Upplev det majestätiska norrskenet Kiruna-Abisko & Tipi-middag

Njut av en magisk kväll på den vackra Máttaráhkká Northern Lights Lodge som ligger vackert utanför stadens ljus med stora öppna vyer mot bergen. Med den lokala guiden börjar kvällen med ett besök hos renarna intill lodgen där vi också äter en stor tipi-middag runt elden. Efter att ha njutit av en god grillmåltid ger vi oss ut på vägen med en varm och bekväm minibuss som kör dig runt på lugna vägar i Lappland till de allra bästa utsiktsplatserna för att uppleva det majestätiska norrskenet. Vår rutt går mellan Kiruna och Abisko nationalpark. Välkommen till vårt hem! Turen inkluderar: Transfer från och till ditt hotell i Kiruna C Lån av arktiska kläder. Dunjacka, byxor och vinterkängor Grillmåltid i tipin Besök hos renarna Fotografier av kvällen

Aurorajakt på snöskoter - små grupper

Aurorajakt på snöskoter - små grupper

Med små grupper på upp till 6 deltagare lär vi dig hur du kör säkert samtidigt som du njuter av naturen omkring dig och förhoppningsvis får en glimt av norrskenet. Varje snöskoter delas av 2 personer. Vi börjar ditt äventyr med en bekväm upphämtning i Kiruna stad, som tar dig till vårt mysiga hem i Kalixforsbron. Här träffar du din guide och får på dig varma vinterkläder och skor som vi tillhandahåller. Lär dig hantera de kraftfulla snöskotrarna under ledning av våra utbildade snöskoterguider. Våra bredspåriga snöskotrar rymmer två deltagare som turas om att styra och njuta av åkturen. För att garantera säkerheten kommer vår kunniga guide att ge detaljerade instruktioner innan du ger dig ut på din resa i den orörda arktiska vildmarken. Ta med kameran för att fånga norrskenet på natthimlen. Om vi inte har tur med norrskenet har vi fortfarande mycket att göra. Under din upptäcktsfärd kommer du att köra över frusna sjöar, genom fridfulla skogar och utforska vidsträckta träskmarker, allt medan du håller utkik efter det lokala djurlivet. Med lite tur kan du få syn på renar, älgar, skogsharar eller till och med "Ripa", Kirunas officiella fågel. Säkert kommer vi att hitta och identifiera deras spår i snön. Vi värmer oss runt en öppen eld och äter svensk fika med kaffe och kakor. Här kan vi prata om myterna och vetenskapen kring norrskenet, det arktiska djurlivet och den nordliga kulturen. Efter turen skjutsar vi dig tillbaka till din startpunkt och lämnar dig med fina minnen från ditt arktiska äventyr. Vi rekommenderar att du klär dig varmt med en balaklava eller halsduk och lager på lager för ökad komfort. För dig med glasögon kan du överväga kontaktlinser.

Vanliga frågor om Aktiviteter för par i Kiruna

Vad finns det för andra saker att göra än Aktiviteter för par som är värt att besöka i Kiruna?

Andra upplevelser du inte bör missa i Kiruna:

De mest populära sevärdheterna i Kiruna

Att göra i Kiruna

Städer i Sverige

Kiruna: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kiruna: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.