Våra mest rekommenderade saker att göra i Kiruna

Kiruna: Självkörning Husky Morning Tour

1. Kiruna: Självkörning Husky Morning Tour

Upptäck den arktiska naturen i dagsljus genom att köra hundspann genom den färska morgonsnön. Efter att ha hämtat dig i Kiruna stad tar vi dig till vårt hem i Kalixforsbron, där du får träffa våra hundar och klä dig i varma vinterkläder och skor som vi tillhandahåller. Du kommer vanligtvis att få lära dig hur man hanterar och selar hundarna. Två deltagare delar en släde och turas om att styra och sitta. För din och våra huskies säkerhet ges en detaljerad instruktion av guiden innan du ger dig ut i naturen. Vi korsar frusna sjöar, traskar genom tysta skogar och svepande myrmarker medan vi håller utkik efter det lokala djurlivet. Med lite tur kan du få syn på renar, älgar, harar eller till och med Ripa, en ptarmigan som är Kirunas officiella fågel. Se till att ta med en kamera eftersom den här turen är perfekt för bilder! Väl hemma kommer vi att värma oss runt en öppen eld i vår nordiska tipi med varm soppa och smörgåsar samt traditionell svensk Fika. Efteråt kommer vi att köra dig tillbaka.

Kiruna: Guidad skotertur och norrskensjakt: Kiruna: Guidad skotertur och norrskensjakt

2. Kiruna: Guidad skotertur och norrskensjakt: Kiruna: Guidad skotertur och norrskensjakt

Upplev friheten och lugnet när du kör genom den stora vildmarken i Swedish Lapland på en guidad snöskotertur. Se norrskenet från platser långt bort från stadens ljusföroreningar och stanna för en traditionell svensk fika, te eller kaffepaus. När du blir hämtad från ditt hotell reser du till lägret i Poikkijärvi, där ditt äventyr börjar. Gör dig redo med snöskoterutrustning och varma kläder innan du ger dig ut på din snöskoter-safari. Sedan kan du ägna lite tid åt att upptäcka de bästa platserna i området för att se norrskenet utan stadens ljusföroreningar. Stanna till för en svensk fika med varma drycker och godis innan du återvänder till ditt boende efter snöskoterturen.

Norrskensresa med minibuss till Abisko nationalpark

3. Norrskensresa med minibuss till Abisko nationalpark

Jakt på norrsken på det mest bekväma sättet i en uppvärmd minibuss! Du kommer att åka med en norrskensguide i en liten grupp till Abisko nationalpark. Avståndet mellan centrala Kiruna och Abisko by är ca 95 km enkel väg. Vi åker med minibuss ut i polarnatten, hela vägen till världsberömda Abisko nationalpark och förhoppningsvis får vi se några norrsken under vägen dit. Vi stannar till vid alla bra platser för att se norrsken. Om vi ser norrsken på natthimlen stannar vi till för att ta bilder av det vackra himlafenomenet. Minibussen är alltid uppvärmd och vi serverar varm dryck och kaka under vår tur. Vi kan inte garantera att vi ser norrsken under turen, eftersom det är ett naturfenomen som vi inte kan kontrollera. Men vi kommer att göra vårt bästa för att hitta det och hjälpa dig att ta bilder av det. (Vid dåligt väder i bergen kommer vi att behöva avbryta turen; eftersom bilvägen kan vara stängd för trafik då)

Från Abisko: Hundspannstur till Kiruna

4. Från Abisko: Hundspannstur till Kiruna

Drömmer du om att följa med en riktig musher på en arktisk upplevelse som bara finns en gång i livet? Är alla hundspannsturer i Abisko fullbokade under din tid i Abisko? Oroa dig inte - Lights Over Lapland är här för att hjälpa dig! Lights Over Lapland och Kiruna Dog Sleds ägare har varit vänner i nästan 15 år, och båda företagen sätter våra gästers upplevelse under våra turer som högsta prioritet. Med detta i åtanke har vi skapat en 10 - 12 km lång runda som korsar några av de mest natursköna arktiska vildmarkerna i området och som säkert kommer att hjälpa dig att skapa spektakulära minnen av ditt eget hundspannäventyr under din tid i vår vård. Under hundspannäventyret kommer din professionella musher/guide att köra en släde som rymmer upp till fyra gäster. Att en professionell musher kör släden garanterar högsta säkerhet för våra gäster och gör det möjligt för friska gäster med nästan alla nivåer av fysisk förmåga att njuta av detta hundspannäventyr som man bara får en gång i livet. Medan din professionella musher styr hundspannet kan du luta dig tillbaka, slappna av, ta massor av bilder och njuta av varje sekund av din tid i den arktiska vildmarken. Ungefär halvvägs genom hundspannsturen stannar vi till vid vårt avlägsna arktiska vildmarksläger där din guide förbereder en varm brasa, rykande varma drycker och klassisk svensk fika. Ett exempel på vad som kan serveras är en varm kopp kaffe eller te och rykande kanelbullar. Under denna paus uppmuntrar vi dig att tillbringa lite kvalitetstid med dina hundar, eftersom de absolut älskar att kramas och njuta av en magmassage i utbyte mot att ge dig spänningen att åka bakom dem i ett klassiskt hundspannäventyr. När du har haft en chans att koppla av vid brasan hoppar vi tillbaka på hundspannet och fortsätter med vår 10 - 12 KM långa runda. - Denna aktivitet äger rum i Oinakka, nära Kiruna. Transport tur och retur från Abisko & Björkliden ingår. - Du kan behöva dela släde med andra personer. Vi tillåter upp till 4 personer per släde. - Den faktiska tiden på släden är cirka 2 x 30 minuter men kan vara något kortare eller längre beroende på snöförhållandena. - Minimiålder för denna aktivitet är 5 år. STARTPUNKT Vi hämtar dig från valfritt hotell i Abisko eller Björkliden. INFORMATION OM UPPHÄMTNING Om du bor i Abisko, vänligen var redo för upphämtning på ditt hotell från kl. 9.15. Om du bor i Björkliden är upphämtningstiden 9:00. TIDER FÖR ÅTERRESA Avresa från Oinakka kl. 14.15. Alla gäster återvände till sina hotell senast kl. 16.00.

Från Kiruna: Nordljus guidade Husky Sledding äventyr

5. Från Kiruna: Nordljus guidade Husky Sledding äventyr

När du åker med på en nattlig utflykt från Kiruna kan du åka med på en guidad slädtur i den snötäckta arktiska vildmarken. Styr din egen huskiesläde när du ger dig ut i naturen och försöker se norrskenet. Avsluta kvällen med en värmande dryck och en söt godbit runt en mysig eld. Starta ditt utomhusäventyr med en bekväm upphämtning från Kiruna och res till Kalixforsbron. Här möter du din guide och blir presenterad för de huskies som kommer att göra alla tunga lyft under kvällen. Du klär dig i de vinterkläder som du får och lyssnar när din guide ger detaljerade instruktioner om hur du hanterar och selar hundarna och hur du styr din släde. Sedan ger du dig ut i mörkret för att uppleva det vintriga landskapet. För att bli dragen säkert genom landskapet och förundras över det snötäckta myrlandskapet när du susar förbi höga träd och över frusna sjöar. Med lite tur kan du också uppleva norrskenet som dansar på natthimlen ovanför. I slutet av din huskyrkavandring kan du åka tillbaka till baslägret i Kalixforsbron och värma dig runt en öppen eld i en traditionell nordisk tipi. Njut av en varm kopp kaffe eller te och njut av en god svensk fika innan du hoppar tillbaka i en skåpbil för din returtransport till Kiruna.

Kiruna: Guidad eftermiddagstur med egen hundspannstur

6. Kiruna: Guidad eftermiddagstur med egen hundspannstur

Skutta genom det snöiga landskapet i Swedish Lapland på ett guidat hundslädeäventyr när himlen övergår till mörka kvällsfärger. Lär dig att hantera hundarna själv på denna hållbara transportmetod som går tillbaka till 1980 f.Kr. Ta en välförtjänt paus intill en öppen eld i ett nordiskt tält. Start i Kalixforsbron, där du möter hundarna och klär på dig de varma vinterkläder och skor som tillhandahålls. Lär dig hur du hanterar och selar hundarna. Dra nytta av en detaljerad säkerhetsgenomgång innan du ger dig ut i det snöiga landskapet under den gnistrande polarnattenhimlen. Arbeta tillsammans med de vältränade huskies medan du dras genom den vita, täckta vildmarken längs Kalixfloden. Efteråt kan du värma dig runt en öppen eld i en nordisk ten med en traditionell svensk Fika.

Kiruna: Guidad skotertur och svensk fikaupplevelse

7. Kiruna: Guidad skotertur och svensk fikaupplevelse

Bli av med ett perfekt vinterlandskap på denna guidade skotertur från Kiruna. Gå in i den lappiska vildmarken och få chansen att upptäcka norrskenet. Njut av en svensk fikaupplevelse i naturen. Bli upphämtad från bekvämligheten av ditt boende i Kiruna. Hoppa ombord på en bekväm och klimatkontrollerad buss. Koppla av och njut av utsikten över vildmarken på vägen till baslägret i Poikkijärvi. Ta på dig varma skor, handskar och högkvalitativa vinterkläder för att säkerställa att du inte blir kylig på ditt äventyr. Bege dig ut i snön med två personer per snöskoter. Upplev spänningen med att köra när du har chansen att köra och ta passagerarsätet. Gå långt bort från stadens ljusföroreningar och hitta en trevlig plats att leta efter norrskenets dansande färger. Njut av en typisk lokal upplevelse med ett fika med rykande varmt kaffe eller te och lite godis. Återvänd till ditt hotell med buss i slutet av din turné.

Från Abisko: Besök samer och renar i Jukkasjärvi

8. Från Abisko: Besök samer och renar i Jukkasjärvi

Denna unika möjlighet ger dig möjlighet att besöka Kirunas finaste friluftsmuseum som är tillägnat och drivs av Swedish Laplands lokala ursprungsbefolkning - samerna. Denna spännande dagsutflykt ger dig förstahandstillgång till samiskt hantverk och till råga på allt - du får uppleva samernas fantastiska livsstil och komma nära och personligt, inuti en autentisk korral med Lapplands mest ikoniska varelse - renen. På friluftsmuseet får du lära dig allt du någonsin kan tänkas vilja veta om den samiska kulturen med fokus på hur traditionella byggnader skapas, samisk livsstil och hur samerna interagerar med den lokala miljön. Du kan även köpa en påse med arktisk mossa och mata renarna, vilket skapar den perfekta miljön för ett en gång i livet-foto med dessa majestätiska varelser! All denna spänning kommer säkert att göra dig hungrig! Detta besök inkluderar tillgång till ett härligt kafé som ligger i en mysig trä tipi som ägs och drivs av det lokala samiska samhället. Varma drycker, smörgåsar och klassisk svensk fika finns att köpa. Det är viktigt att du bär varma kläder, mössor och handskar samt samt varma isolerade vinterstövlar för fötterna. Lägsta tillåtna ålder för denna aktivitet är 5 år. STARTPUNKT Vi hämtar dig från valfritt hotell i Abisko eller Björkliden. INFORMATION OM UPPHÄMTNING Om du bor i Abisko, vänligen var redo för upphämtning på ditt hotell från kl. 9.15. Om du bor i Björkliden är upphämtningstiden 9:00. TIDER FÖR ÅTERRESA Avresa från Jukkasjärvi kl. 14.00. Alla gäster återvände till sina hotell senast kl. 16.00.

Från Abisko: Utforska ishotellet

9. Från Abisko: Utforska ishotellet

Din resa börjar med att du träffar din guide och tar dig genom fjällen och in i skogarna i magiska Swedish Lapland. Vid ankomsten till ICEHOTEL får du din entrébiljett och kan utforska världens första hotell helt gjort av is! Förundras över de fantastiska individuellt skulpterade Art Suites, Ice Rooms och Ice Church medan du lär dig om hur detta unika hotell designas och skapas varje år. Gå sedan till Ice Bar och njut av en av de coolaste drinkarna du någonsin har druckit! Efter rundturen har du möjlighet att äta lunch i den bekväma restaurangen, ta en kaffe i den eleganta baren eller köpa några souvenirer från din upplevelse på detta helt fantastiska hotell, innan du åker tillbaka till Abisko och Björkliden. Icehotel ligger i den lilla byn Jukkasjärvi, cirka femton minuter från Kiruna flygplats. På grund av närheten till Kiruna flygplats väljer många av våra gäster att boka denna spännande dagstur på den sista dagen av sin resa till Abisko, och använder i huvudsak turen som ett billigt och smidigt sätt att njuta av en trevlig dagsutflykt som tar dem i riktning mot staden och flygplatsen. Du är varmt välkommen att ta med dig dina väskor på denna dagsutflykt och sedan ta en buss eller taxi direkt från Icehotel till Kiruna flygplats eller till ett annat hotell i Kiruna. Denna strategi fungerar särskilt bra för kunder som flyger till Stockholm med någon av eftermiddagsavgångarna från Kiruna flygplats. Vinterhotellet byggs under tidig vinter och är därmed vanligtvis färdigt i mitten av december. Innan dess kommer du fortfarande att ha tillgång till det fantastiska ICEHOTEL 365 som låter gästerna kliva in i en gnistrande, underkyld miljö året runt tack vare ny teknik i kombination med traditionella byggmetoder. Ice Bar ingår i ICEHOTEL 365-byggnaden, vilket innebär att du kommer att ha möjlighet att besöka den även under den tidiga vintern. Minimiålder för denna aktivitet är 5 år. STARTPUNKT Vi hämtar dig från valfritt hotell i Abisko eller Björkliden. INFORMATION OM UPPHÄMTNING Om du bor i Abisko, vänligen var redo för upphämtning på ditt hotell från kl. 9.15. Om du bor i Björkliden är upphämtningstiden 9:00. TIDER FÖR ÅTERRESA Avresa från Jukkasjärvi kl. 14.00. Alla gäster återvände till sina hotell senast kl. 16.00.

Kiruna: Snöskovandring och isfiske

10. Kiruna: Snöskovandring och isfiske

I den djupa snön är snöskor det bästa sättet att gå. Efter att ha hämtat dig i Kiruna stads centrala delar tar vi dig till vårt hem i Kalixforsbron, där du får klä dig i vinterkläder. Snöskor har använts i tusentals år som ett sätt att ta sig fram i den djupa snön genom att sprida ut din vikt så att du inte sjunker. Under vandringen kommer din guide att berätta om naturen och djurlivet i den svenska tundran. Vi håller utkik efter djurspår och spår att identifiera. Du lär dig hur du hittar torr ved i den snötäckta skogen för att göra en värmande eld. För att ytterligare bredda dina överlevnadstekniker i den hårda arktiska miljön kan du prova på isfiske på Sir Folkes frusna sjö. Hemma hos oss värmer vi oss runt en öppen eld i vår nordiska tipi med varm soppa och smörgåsar samt traditionell svensk fika. Efteråt tar vi dig tillbaka till Kiruna stad.

Lägg till datum

Saker att göra i
Kiruna

Kiruna
12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Kiruna

Utforska alla

Kiruna: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kiruna: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.