Kirkjubæjarklaustur
Sommaraktiviteter

4 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Kirkjubæjarklaustur

22 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade Kirkjubæjarklaustur Sommaraktiviteter

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Din resa börjar med att du träffar din chaufför och guide och de största specialbyggda superjeeparna på Island! Vi avgår från Glaciärlagunen och kör i cirka trettio minuter eller så nära som möjligt Breiðamerkurjökull, den glaciärtunga som sträcker sig från södra Vatnajökull. Under resan kommer din guide att förklara hur isgrottor bildas. De kommer också att dela information om glaciärerna, vulkanerna och kulturen i detta område. När du har anlänt går du i cirka 15-20 minuter (1 km) tills du når glaciären och grottans ingång. Innan ni går in i grottan kommer er guide att gå igenom några säkerhetsfrågor och förse er med hjälmar och stegjärn om förhållandena kräver det. Vi tillbringar minst 30 minuter inne i grottan, upp till 60 minuter. Tiden inne i grottan varierar beroende på förhållandena den dagen, vädret, strukturen i varje grotta och trafiken (andra grupper). Tänk på att isgrottorna ständigt förändras på grund av naturliga processer. Gamla grottor kan försvinna och nya grottor bildas, även under en och samma säsong. Därför kan de isgrottor vi besöker skilja sig åt, och bilderna på vår webbplats kan visa grottor som inte längre finns. För att få de mest aktuella bilderna rekommenderar vi att du följer oss på Instagram, där vi regelbundet delar med oss av de senaste bilderna från våra turer. Vår Instagram: ice.explorers.is eller se vår webbplats: https://explorers.is/gallery/

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

På Ice Exploration-turen kommer du att tillbringa cirka 2 timmar med att vandra på Breiðamerkurjökull med en av våra erfarna guider. Glaciären i fråga är en utloppsglaciär från den mer framträdande Vatnajökull och är mest känd för att vara den glaciär som har utsikt över glaciärlagunen. Under turen kommer din guide att dela med sig av sina kunskaper om hur glaciären bildas och hur den ständiga förändringen av glaciärerna påverkar området och glaciärerna själva. På den här turen kommer du att kunna uppleva det spektakulära landskapet på den ständigt föränderliga glaciären, inte bara på vintern utan under sommarmånaderna på Island. Turen är av medelsvår svårighetsgrad och du kommer att gå en total sträcka på ca 4-6 km (beroende på grupp) i olika terräng. Du kommer att vara utrustad med stegjärn, hjälm och säkerhetssele. Guiden kommer att introducera dig till säkerhetsutrustningen och se till att du är förberedd innan resan börjar. När vi väl kommer ut på isen kommer du inte bara att bli förbluffad av skönheten utan också fascinerad av ljudet när isen under dina fötter knakar. - möte sker vid glaciärlagunen med våra super-jeeps - vi ger dig utrustning före turen - vi kör 30 minuter i vår superjeep så nära glaciären som möjligt - 15 minuters promenad till glaciären - utforska glaciären i cirka 2 timmar (4-6 km beroende på grupp) Det är mycket tillrådligt att ta med en kamera eller åtminstone en telefon för att fånga de fantastiska ögonblicken eftersom det inte dröjer länge innan glaciärformationerna förändras eller till och med försvinner som de normalt gör. Viktigt att tänka på: När du bokar glaciärvandringen bör du vara vid god hälsa och kunna gå 4-6 km i olika typer av väder. Vi arbetar i alla typer av väder (regn, vind, kyla), så var vänlig och klä dig lämpligt. Om du inte tycker att det är något för dig att gå 4-6 km på en glaciär kan du begära återbetalning senast 24 timmar före turen. Det är inte möjligt att få återbetalning om du avbokar samma dag som turen eller om du avbokar mitt under turen. Läs beskrivningen noggrant, det är ditt ansvar att känna till din kapacitet och dina gränser.

Från Jökulsárlón: Utforskningstur av isgrottor och glaciärer

Från Jökulsárlón: Utforskningstur av isgrottor och glaciärer

Känn spänningen av att åka i en skräddarsydd superjeep på denna guidade tur från Jökulsárlón. Upptäck några av Islands vackraste naturskatter med denna vintervandring på Breiðamerkurjökull-glaciären med högkvalitativa hjälmar, selar och stegjärn. Möt din guide på Glacier Lagoon Cafe i Jökulsárlón och hoppa ombord på en stor vit superjeep för att vara ditt glaciäräventyr. Koppla av under den natursköna transporten till Breiðamerkurjökull, som har utsikt över glaciärlagunen och är glaciärutloppet från den större och mer välkända Vatnajökull. Du får se all säkerhetsutrustning som behövs för turen och lyssna på en informationsbriefing innan du sätter din fot på glaciären. Tillbringa cirka 5 timmar med att upptäcka glaciärens hisnande landskap med en erfaren guide. Se sprickor, mouliner och djupa isgrottor medan din guide delar med sig av sin lokala kunskap om området och den isländska kulturen. Ta dig fram i medelhård till hård terräng över en sträcka på 4-6 kilometer (beroende på grupp). Beundra att se olika kompositioner av glaciären och besök säsongens största isgrotta. Ta med kameran för att fånga otroliga bilder av element som ständigt smälter och omformas till fantastiska formationer. Återvänd till din mötesplats i Jökulsárlón med oförglömliga minnen i slutet av din tur.

Islands sydkust: 2-dagars tur till Blå isgrottan och Jokulsarlon

Islands sydkust: 2-dagars tur till Blå isgrottan och Jokulsarlon

Äventyret börjar med att du hämtas upp i Reykjavík i en liten och bekväm minibuss och sedan åker direkt till söder. Ditt första stopp blir det allsmäktiga vattenfallet Seljalandsfoss, ta med en regnjacka så att du kan göra den korta vandringen bakom fallen. Efter detta kommer du att fortsätta till vattenfallet Skógafoss. Insprängt i en liten ravin tumlar floden Skógá nerför en 60 meter hög klippa innan den fortsätter ner i landskapet mot Atlanten. Du kommer sedan att nå en blå isgrotta, där du har möjlighet att vandra genom detta naturfenomen. Efter isgrottan vandrar du genom en utloppsglaciär som kommer från en av de största glaciärerna i landet. Efter att ha träffat era välutbildade glaciärguider kommer ni att vandra på isen i 1,5 timmar, en verkligt spektakulär upplevelse och möjlighet att lära er mer om detta hisnande och alltmer sällsynta naturfenomen. På kvällen anländer du till ditt hotell i sydost, där du äter middag innan du träffar din guide för mer information om norrskenet. Om himlen är klar och prognosen god kommer din guide att hitta en bra plats för att jaga det berömda norrskenet. Ni kommer sedan att besöka en svart sandstrand som är hemvist för många typer av isländska fåglar och andra vilda djur, innan ni drar er tillbaka till ert boende för natten. Dag 2 inleds med en tur till Jökulsárlón glaciärlagunen, en 200 meter djup glaciärlagun som matas av Breiðamerkurjökull, en utloppsglaciär till Europas största glaciär. Du kommer att kunna bevittna isberg som flyter från denna glaciärlagun ut i Atlanten där de snabbt kastas tillbaka till stranden av tidvattnet och vindarna. Den svarta sandstranden är full av mindre isklippor i alla former och storlekar som gnistrar som diamanter i dagsljuset. Själva isen finns i alla nyanser av vitt och blått och bildar vackra kontraster. Dagen avslutas med en återresa till Reykjavík.

Skaftafell: Guidad vandring på Hvannadalshnjúkur-glaciären

Skaftafell: Guidad vandring på Hvannadalshnjúkur-glaciären

Ta en spännande expedition upp till den högsta toppen på Island på Europas största glaciär, Hvannadalshnjúkur. Vandra 10 till 14 timmar upp till toppen för en lätt utmanande men givande upplevelse omgiven av Islands glaciärskönhet. . Dina guider kommer att gå igenom med dig hur dagen kommer att se ut, hur utrustningen fungerar och prata med dig om din upplevelse. Du kan också ställa in en flexibel avgångstid baserad på allas erfarenhet, med målet att vara på toppen kl. 13.00. Börja din resa tidigt på morgonen nästa dag vid Skaftafell informationscenter. Börja ta dig uppför berget, över grus, stenar och snö. På olika platser stannar du för snacks, lunch och vatten. Vid revet tar du på dig selar och rep för att ta dig upp för de kommande kullarna. En klar dag kan utsikten vara vacker, så se till att ta med dig kameran. Efter lunch når du platån till själva toppen, innan du sätter på dig stegjärn och gör den sista ansträngningen till toppen. Från toppen har du utsikt över Hrútfellstindar, Þumall och en del av Vatnajökulls istäcke. När du har tagit in allting vandrar du tillbaka ner, vilket inte tar lika lång tid som uppstigningen.

Sydkusten + Jökulsárlón + Diamond Beach Privat tur

Sydkusten + Jökulsárlón + Diamond Beach Privat tur

Följ med på en exklusiv privat dagstur för att utforska de fängslande underverken på Islands sydkust, inklusive den hisnande glaciärlagunen Jökulsárlón och den förtrollande Diamond Beach. Ditt äventyr börjar när du avreser från Reykjavik och åker österut längs Islands natursköna Route 1. Längs vägen kommer du att färdas genom olika landskap som kännetecknas av höga berg, vattenfall och vidsträckta kuststräckor. Ditt första stopp är vid det majestätiska vattenfallet Seljalandsfoss, där du har möjlighet att gå bakom ridån av kaskadvatten för en verkligt uppslukande upplevelse. Därefter kan ni beundra det mäktiga vattenfallet Skógafoss, som är känt för sin imponerande höjd och sitt dånande brus. Resan fortsätter genom den charmiga kustbyn Vík í Mýrdal, med panoramautsikt över den dramatiska svarta sandstranden Reynisfjara och dess ikoniska havstorn av basalt. När du åker längre österut kommer du fram till resans höjdpunkt - den fascinerande glaciärlagunen Jökulsárlón. Här möts du av ett surrealistiskt landskap med flytande isberg i olika blå nyanser, skapade av den närliggande Breiðamerkurjökull-glaciären. Ta en lugn promenad längs lagunens kant, njut av den fridfulla atmosfären och ta bilder av detta naturliga underverk. Intill glaciärlagunen ligger den pittoreska Diamond Beach, där isberg från Jökulsárlón sköljs upp på land och liknar glittrande diamanter utspridda över den svarta sandstranden. Bevittna samspelet mellan ljus och is när solen lyser upp de kristallina formationerna och skapar ett skådespel av skimrande skönhet. Efter att ha utforskat dessa fängslande sevärdheter börjar du din återresa till Reykjavik, med möjligheter till ytterligare stopp längs vägen för att beundra landskapet och sträcka på benen. Under hela turen kommer du att åtföljas av en kunnig och erfaren guide som kommer att dela fascinerande insikter om regionens geologiska och kulturella betydelse, vilket garanterar en informativ och berikande upplevelse. Med sina fantastiska naturlandskap och ikoniska landmärken utlovar denna privata dagsutflykt till Islands sydkust ett oförglömligt äventyr fyllt av imponerande sevärdheter och fina minnen.

Från Reykjavík: 6-dagars rundtur på ringvägen runt Island

Från Reykjavík: 6-dagars rundtur på ringvägen runt Island

Dag 1 Börja med en upphämtning i Reykjavík innan du beger dig till UNESCO:s Þingvellir NP, som har en dramatisk sprickdal och en rik isländsk historia. Fortsätt till det geotermiska området Geysir, där kraftfulla gejsrar förbluffar med utbrott, inklusive den skållheta gejsern Strokkur. Förundras över det ikoniska vattenfallet Gullfoss före en pittoresk lunch. Fortsätt till de förtrollande Seljalandsfoss och de höga Skógafoss-vattenfallen. Utforska Reynisfjaras svarta sandstrand med sina basaltpelare innan ni avslutar dagen på ert hotell på sydkusten. Dag 2 Efter frukost ger du dig ut på en ny äventyrsdag. Utforska kustbyn Vík som är känd för sina svarta sandstränder och dramatiska landskap. Dagens höjdpunkt är den mystiska Katla Ice Cave (ingår i Deluxe Tour). gömd under Mýrdalsjökull-glaciären, med fantastiska frysta formationer. Efter isgrottan äter du lunch i Vík innan du beger dig till den magnifika Fjaðrárgljúfur-kanjonen, känd för sina geologiska underverk. Fortsätt österut till Jökulsárlón, en glaciärlagun med kolossala isberg, och den närliggande Diamond Beach, där isfragment på ett magiskt sätt bryter av mot den ebenholtsfärgade sanden. Slutligen kommer du till Höfn, där du checkar in på ditt hotell. Dag 3 Börja dagen med frukost. Utforska den charmiga fiskebyn Djúpivogur, känd för sin pittoreska hamn. Därefter äter du lunch i Egilsstaðir. På sommaren tar din resa dig sedan till Borgarfjörður Eystri, känd för sina lunnefågelkolonier. Bevittna dessa älskvärda sjöfåglar i deras naturliga miljö. På vintern utforskar du fiskebyar på östra Island. På eftermiddagen kan du bada i Vöks geotermiska bad (ingår i Deluxe Tour). Slutligen checkar du in på ett hotell i Egilsstaðir. Dag 4 Efter frukost fortsätter resan. Börja dagen vid Stuðlagil Canyon, känd för sina fantastiska basaltpelare och den blå glaciärfloden. Därefter når du Europas mäktigaste vattenfall, Dettifoss, och upplever dess dånande kraft när vattnet störtar ner i kanjonen. Utforska det surrealistiska geotermiska området Námaskarð med sina bubblande lerkärl. Besök Dimmuborgir, ett mystiskt lavafält, utforska Skútustaðagígar och missa inte Goðafoss vattenfall. På eftermiddagen checkar du in på ett hotell i Akureyri. Dag 5 Börja dagen med frukost och följ sedan med på en valskådningstur (ingår i Deluxe Tour). Njut av en lunch i staden. Fortsätt till Borgarvirki, en gammal vulkanisk plugg som en gång användes som fästning under Islands vikingatid. Därefter åker ni till Hvítserkur, en klippformation som sticker upp ur havet. Fortsätt till Kolugljúfur, en kanjon som fått sitt namn efter jättinnan Kola. Slutligen checkar du in på ditt hotell i Laugarbakki. Dag 6 Efter frukost kör ni till Grábrók, en berömd vulkan, och vandrar upp till toppen. Fortsätt till vattenfallet Hraunfossar som faller genom lavafält. Besök en traditionell islandshästgård för att uppleva charmen och den kulturella betydelsen av islandshästar. Stanna till vid Deildartunguhver, Europas mäktigaste varma källa. Slutligen kör ni tillbaka till Reykjavik, vilket markerar slutet på resan.

Kör själv: Komplett Island cirkel (8 dagar)

Kör själv: Komplett Island cirkel (8 dagar)

Upplev det ultimata isländska äventyret med vår åtta dagars självkörande tur, som visar upp det bästa av Islands landskap och kulturarv. Res längs den fantastiska sydkusten för att utforska ikoniska vattenfall, svarta sandstränder, Europas största glaciärer och den spektakulära Jökulsárlón Glacier Lagoon. Kör genom de fridfulla östfjordarna och upptäck de unika geologiska formationerna och kulturhistorien i regionen. Utforska de vulkaniska underverken runt sjön Mývatn och det mäktiga vattenfallet Dettifoss. Upplev isländsk sagohistoria i Borgarfjörður och fördjupa dig i de episka landskapen i Golden Circle, inklusive Þingvellir National Park, det eruptiva Geysir-området och det majestätiska vattenfallet Gullfoss. Denna självkörande tur erbjuder frihet, äventyr och en djupdykning i Islands naturliga skönhet och historia. Dag 1: Ankomst När du landar på Island hämtar du ut din hyrbil på flygplatsen. Din första natt kommer att tillbringas i Reykjavík. Dag 2: Södra kusten Att köra längs Islands sydkust är en expedition genom några av de mest hisnande landskap som ön har att erbjuda. Höjdpunkterna är vattenfallet Seljalandsfoss, vattenfallet Skógafoss, udden Dyrhólaey, den svarta sandstranden Reynisfjara och den charmiga byn Vík. Dag 3: Vatnajökull nationalpark Fortsätt längs sydkusten och se Vatnajökulls istäcke, Europas största glaciär, Skaftafell-området i Vatnajökulls nationalpark, Svartifoss vattenfall, Jökulsárlón Glacier Lagoon och den närliggande Diamond Beach. Övernattning i Höfn. Dag 4: Östra fjordarna Res genom Östfjordarna, en region som är känd för sina landskap, pittoreska fiskebyar och byar och vägar som kramar kustlinjen. Övernattning i Egilsstaðir. Dag 5: Mývatn-sjön Efter att ha kört genom den vidsträckta svarta öknen på nordöstra Island närmar du dig området kring sjön Mývatn. Besök Dettifoss, Europas mäktigaste vattenfall, Námaskarðs geotermiska område, Mývatns naturbad, Hverfjalls vulkankrater, Dimmuborgirs lavaformationer och Goðafoss, ett av Islands mest spektakulära vattenfall. Övernattning i Akureyri. Dag 6: Borgarfjörður Kör västerut till Skagafjörður-dalen, som är känd för sin hästuppfödning och viktiga roll i de isländska sagorna. Besök torvhusen i Glaumbær och Reykholt, där Snorri Sturluson, en medeltida historiker, poet och politiker, bodde. Fortsätt till Deildartunguhver, Europas mest kraftfulla varma källa, och vattenfallen Hraunfossar och Barnafoss. Dag 7: Gyllene cirkeln Kör söderut mot Þingvellir nationalpark, ett UNESCO-listat världsarv och Geysirs geotermiska område. En kort bilresa från Geysir tar dig till Gullfoss, ett av Islands mest fantastiska vattenfall. Dag 8: Avresa Avresa från ditt boende i Reykjavík och ta dig till flygplatsen. Kategorier av boende: Standard: Gästhus och motsvarande 3-stjärniga hotell. Komfort: 4-stjärniga hotell i Reykjavík, bästa tillgängliga hotell på landsbygden. Alla rum är standardrum.

Kirkjubæjarklaustur

Kirkjubæjarklaustur

Våra mest rekommenderade Kirkjubæjarklaustur Sommaraktiviteter

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Din resa börjar med att du träffar din chaufför och guide och de största specialbyggda superjeeparna på Island! Vi avgår från Glaciärlagunen och kör i cirka trettio minuter eller så nära som möjligt Breiðamerkurjökull, den glaciärtunga som sträcker sig från södra Vatnajökull. Under resan kommer din guide att förklara hur isgrottor bildas. De kommer också att dela information om glaciärerna, vulkanerna och kulturen i detta område. När du har anlänt går du i cirka 15-20 minuter (1 km) tills du når glaciären och grottans ingång. Innan ni går in i grottan kommer er guide att gå igenom några säkerhetsfrågor och förse er med hjälmar och stegjärn om förhållandena kräver det. Vi tillbringar minst 30 minuter inne i grottan, upp till 60 minuter. Tiden inne i grottan varierar beroende på förhållandena den dagen, vädret, strukturen i varje grotta och trafiken (andra grupper). Tänk på att isgrottorna ständigt förändras på grund av naturliga processer. Gamla grottor kan försvinna och nya grottor bildas, även under en och samma säsong. Därför kan de isgrottor vi besöker skilja sig åt, och bilderna på vår webbplats kan visa grottor som inte längre finns. För att få de mest aktuella bilderna rekommenderar vi att du följer oss på Instagram, där vi regelbundet delar med oss av de senaste bilderna från våra turer. Vår Instagram: ice.explorers.is eller se vår webbplats: https://explorers.is/gallery/

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

På Ice Exploration-turen kommer du att tillbringa cirka 2 timmar med att vandra på Breiðamerkurjökull med en av våra erfarna guider. Glaciären i fråga är en utloppsglaciär från den mer framträdande Vatnajökull och är mest känd för att vara den glaciär som har utsikt över glaciärlagunen. Under turen kommer din guide att dela med sig av sina kunskaper om hur glaciären bildas och hur den ständiga förändringen av glaciärerna påverkar området och glaciärerna själva. På den här turen kommer du att kunna uppleva det spektakulära landskapet på den ständigt föränderliga glaciären, inte bara på vintern utan under sommarmånaderna på Island. Turen är av medelsvår svårighetsgrad och du kommer att gå en total sträcka på ca 4-6 km (beroende på grupp) i olika terräng. Du kommer att vara utrustad med stegjärn, hjälm och säkerhetssele. Guiden kommer att introducera dig till säkerhetsutrustningen och se till att du är förberedd innan resan börjar. När vi väl kommer ut på isen kommer du inte bara att bli förbluffad av skönheten utan också fascinerad av ljudet när isen under dina fötter knakar. - möte sker vid glaciärlagunen med våra super-jeeps - vi ger dig utrustning före turen - vi kör 30 minuter i vår superjeep så nära glaciären som möjligt - 15 minuters promenad till glaciären - utforska glaciären i cirka 2 timmar (4-6 km beroende på grupp) Det är mycket tillrådligt att ta med en kamera eller åtminstone en telefon för att fånga de fantastiska ögonblicken eftersom det inte dröjer länge innan glaciärformationerna förändras eller till och med försvinner som de normalt gör. Viktigt att tänka på: När du bokar glaciärvandringen bör du vara vid god hälsa och kunna gå 4-6 km i olika typer av väder. Vi arbetar i alla typer av väder (regn, vind, kyla), så var vänlig och klä dig lämpligt. Om du inte tycker att det är något för dig att gå 4-6 km på en glaciär kan du begära återbetalning senast 24 timmar före turen. Det är inte möjligt att få återbetalning om du avbokar samma dag som turen eller om du avbokar mitt under turen. Läs beskrivningen noggrant, det är ditt ansvar att känna till din kapacitet och dina gränser.

Från Jökulsárlón: Utforskningstur av isgrottor och glaciärer

Från Jökulsárlón: Utforskningstur av isgrottor och glaciärer

Känn spänningen av att åka i en skräddarsydd superjeep på denna guidade tur från Jökulsárlón. Upptäck några av Islands vackraste naturskatter med denna vintervandring på Breiðamerkurjökull-glaciären med högkvalitativa hjälmar, selar och stegjärn. Möt din guide på Glacier Lagoon Cafe i Jökulsárlón och hoppa ombord på en stor vit superjeep för att vara ditt glaciäräventyr. Koppla av under den natursköna transporten till Breiðamerkurjökull, som har utsikt över glaciärlagunen och är glaciärutloppet från den större och mer välkända Vatnajökull. Du får se all säkerhetsutrustning som behövs för turen och lyssna på en informationsbriefing innan du sätter din fot på glaciären. Tillbringa cirka 5 timmar med att upptäcka glaciärens hisnande landskap med en erfaren guide. Se sprickor, mouliner och djupa isgrottor medan din guide delar med sig av sin lokala kunskap om området och den isländska kulturen. Ta dig fram i medelhård till hård terräng över en sträcka på 4-6 kilometer (beroende på grupp). Beundra att se olika kompositioner av glaciären och besök säsongens största isgrotta. Ta med kameran för att fånga otroliga bilder av element som ständigt smälter och omformas till fantastiska formationer. Återvänd till din mötesplats i Jökulsárlón med oförglömliga minnen i slutet av din tur.

Islands sydkust: 2-dagars tur till Blå isgrottan och Jokulsarlon

Islands sydkust: 2-dagars tur till Blå isgrottan och Jokulsarlon

Äventyret börjar med att du hämtas upp i Reykjavík i en liten och bekväm minibuss och sedan åker direkt till söder. Ditt första stopp blir det allsmäktiga vattenfallet Seljalandsfoss, ta med en regnjacka så att du kan göra den korta vandringen bakom fallen. Efter detta kommer du att fortsätta till vattenfallet Skógafoss. Insprängt i en liten ravin tumlar floden Skógá nerför en 60 meter hög klippa innan den fortsätter ner i landskapet mot Atlanten. Du kommer sedan att nå en blå isgrotta, där du har möjlighet att vandra genom detta naturfenomen. Efter isgrottan vandrar du genom en utloppsglaciär som kommer från en av de största glaciärerna i landet. Efter att ha träffat era välutbildade glaciärguider kommer ni att vandra på isen i 1,5 timmar, en verkligt spektakulär upplevelse och möjlighet att lära er mer om detta hisnande och alltmer sällsynta naturfenomen. På kvällen anländer du till ditt hotell i sydost, där du äter middag innan du träffar din guide för mer information om norrskenet. Om himlen är klar och prognosen god kommer din guide att hitta en bra plats för att jaga det berömda norrskenet. Ni kommer sedan att besöka en svart sandstrand som är hemvist för många typer av isländska fåglar och andra vilda djur, innan ni drar er tillbaka till ert boende för natten. Dag 2 inleds med en tur till Jökulsárlón glaciärlagunen, en 200 meter djup glaciärlagun som matas av Breiðamerkurjökull, en utloppsglaciär till Europas största glaciär. Du kommer att kunna bevittna isberg som flyter från denna glaciärlagun ut i Atlanten där de snabbt kastas tillbaka till stranden av tidvattnet och vindarna. Den svarta sandstranden är full av mindre isklippor i alla former och storlekar som gnistrar som diamanter i dagsljuset. Själva isen finns i alla nyanser av vitt och blått och bildar vackra kontraster. Dagen avslutas med en återresa till Reykjavík.

Skaftafell: Guidad vandring på Hvannadalshnjúkur-glaciären

Skaftafell: Guidad vandring på Hvannadalshnjúkur-glaciären

Ta en spännande expedition upp till den högsta toppen på Island på Europas största glaciär, Hvannadalshnjúkur. Vandra 10 till 14 timmar upp till toppen för en lätt utmanande men givande upplevelse omgiven av Islands glaciärskönhet. . Dina guider kommer att gå igenom med dig hur dagen kommer att se ut, hur utrustningen fungerar och prata med dig om din upplevelse. Du kan också ställa in en flexibel avgångstid baserad på allas erfarenhet, med målet att vara på toppen kl. 13.00. Börja din resa tidigt på morgonen nästa dag vid Skaftafell informationscenter. Börja ta dig uppför berget, över grus, stenar och snö. På olika platser stannar du för snacks, lunch och vatten. Vid revet tar du på dig selar och rep för att ta dig upp för de kommande kullarna. En klar dag kan utsikten vara vacker, så se till att ta med dig kameran. Efter lunch når du platån till själva toppen, innan du sätter på dig stegjärn och gör den sista ansträngningen till toppen. Från toppen har du utsikt över Hrútfellstindar, Þumall och en del av Vatnajökulls istäcke. När du har tagit in allting vandrar du tillbaka ner, vilket inte tar lika lång tid som uppstigningen.

Sydkusten + Jökulsárlón + Diamond Beach Privat tur

Sydkusten + Jökulsárlón + Diamond Beach Privat tur

Följ med på en exklusiv privat dagstur för att utforska de fängslande underverken på Islands sydkust, inklusive den hisnande glaciärlagunen Jökulsárlón och den förtrollande Diamond Beach. Ditt äventyr börjar när du avreser från Reykjavik och åker österut längs Islands natursköna Route 1. Längs vägen kommer du att färdas genom olika landskap som kännetecknas av höga berg, vattenfall och vidsträckta kuststräckor. Ditt första stopp är vid det majestätiska vattenfallet Seljalandsfoss, där du har möjlighet att gå bakom ridån av kaskadvatten för en verkligt uppslukande upplevelse. Därefter kan ni beundra det mäktiga vattenfallet Skógafoss, som är känt för sin imponerande höjd och sitt dånande brus. Resan fortsätter genom den charmiga kustbyn Vík í Mýrdal, med panoramautsikt över den dramatiska svarta sandstranden Reynisfjara och dess ikoniska havstorn av basalt. När du åker längre österut kommer du fram till resans höjdpunkt - den fascinerande glaciärlagunen Jökulsárlón. Här möts du av ett surrealistiskt landskap med flytande isberg i olika blå nyanser, skapade av den närliggande Breiðamerkurjökull-glaciären. Ta en lugn promenad längs lagunens kant, njut av den fridfulla atmosfären och ta bilder av detta naturliga underverk. Intill glaciärlagunen ligger den pittoreska Diamond Beach, där isberg från Jökulsárlón sköljs upp på land och liknar glittrande diamanter utspridda över den svarta sandstranden. Bevittna samspelet mellan ljus och is när solen lyser upp de kristallina formationerna och skapar ett skådespel av skimrande skönhet. Efter att ha utforskat dessa fängslande sevärdheter börjar du din återresa till Reykjavik, med möjligheter till ytterligare stopp längs vägen för att beundra landskapet och sträcka på benen. Under hela turen kommer du att åtföljas av en kunnig och erfaren guide som kommer att dela fascinerande insikter om regionens geologiska och kulturella betydelse, vilket garanterar en informativ och berikande upplevelse. Med sina fantastiska naturlandskap och ikoniska landmärken utlovar denna privata dagsutflykt till Islands sydkust ett oförglömligt äventyr fyllt av imponerande sevärdheter och fina minnen.

Från Reykjavík: 6-dagars rundtur på ringvägen runt Island

Från Reykjavík: 6-dagars rundtur på ringvägen runt Island

Dag 1 Börja med en upphämtning i Reykjavík innan du beger dig till UNESCO:s Þingvellir NP, som har en dramatisk sprickdal och en rik isländsk historia. Fortsätt till det geotermiska området Geysir, där kraftfulla gejsrar förbluffar med utbrott, inklusive den skållheta gejsern Strokkur. Förundras över det ikoniska vattenfallet Gullfoss före en pittoresk lunch. Fortsätt till de förtrollande Seljalandsfoss och de höga Skógafoss-vattenfallen. Utforska Reynisfjaras svarta sandstrand med sina basaltpelare innan ni avslutar dagen på ert hotell på sydkusten. Dag 2 Efter frukost ger du dig ut på en ny äventyrsdag. Utforska kustbyn Vík som är känd för sina svarta sandstränder och dramatiska landskap. Dagens höjdpunkt är den mystiska Katla Ice Cave (ingår i Deluxe Tour). gömd under Mýrdalsjökull-glaciären, med fantastiska frysta formationer. Efter isgrottan äter du lunch i Vík innan du beger dig till den magnifika Fjaðrárgljúfur-kanjonen, känd för sina geologiska underverk. Fortsätt österut till Jökulsárlón, en glaciärlagun med kolossala isberg, och den närliggande Diamond Beach, där isfragment på ett magiskt sätt bryter av mot den ebenholtsfärgade sanden. Slutligen kommer du till Höfn, där du checkar in på ditt hotell. Dag 3 Börja dagen med frukost. Utforska den charmiga fiskebyn Djúpivogur, känd för sin pittoreska hamn. Därefter äter du lunch i Egilsstaðir. På sommaren tar din resa dig sedan till Borgarfjörður Eystri, känd för sina lunnefågelkolonier. Bevittna dessa älskvärda sjöfåglar i deras naturliga miljö. På vintern utforskar du fiskebyar på östra Island. På eftermiddagen kan du bada i Vöks geotermiska bad (ingår i Deluxe Tour). Slutligen checkar du in på ett hotell i Egilsstaðir. Dag 4 Efter frukost fortsätter resan. Börja dagen vid Stuðlagil Canyon, känd för sina fantastiska basaltpelare och den blå glaciärfloden. Därefter når du Europas mäktigaste vattenfall, Dettifoss, och upplever dess dånande kraft när vattnet störtar ner i kanjonen. Utforska det surrealistiska geotermiska området Námaskarð med sina bubblande lerkärl. Besök Dimmuborgir, ett mystiskt lavafält, utforska Skútustaðagígar och missa inte Goðafoss vattenfall. På eftermiddagen checkar du in på ett hotell i Akureyri. Dag 5 Börja dagen med frukost och följ sedan med på en valskådningstur (ingår i Deluxe Tour). Njut av en lunch i staden. Fortsätt till Borgarvirki, en gammal vulkanisk plugg som en gång användes som fästning under Islands vikingatid. Därefter åker ni till Hvítserkur, en klippformation som sticker upp ur havet. Fortsätt till Kolugljúfur, en kanjon som fått sitt namn efter jättinnan Kola. Slutligen checkar du in på ditt hotell i Laugarbakki. Dag 6 Efter frukost kör ni till Grábrók, en berömd vulkan, och vandrar upp till toppen. Fortsätt till vattenfallet Hraunfossar som faller genom lavafält. Besök en traditionell islandshästgård för att uppleva charmen och den kulturella betydelsen av islandshästar. Stanna till vid Deildartunguhver, Europas mäktigaste varma källa. Slutligen kör ni tillbaka till Reykjavik, vilket markerar slutet på resan.

Kör själv: Komplett Island cirkel (8 dagar)

Kör själv: Komplett Island cirkel (8 dagar)

Upplev det ultimata isländska äventyret med vår åtta dagars självkörande tur, som visar upp det bästa av Islands landskap och kulturarv. Res längs den fantastiska sydkusten för att utforska ikoniska vattenfall, svarta sandstränder, Europas största glaciärer och den spektakulära Jökulsárlón Glacier Lagoon. Kör genom de fridfulla östfjordarna och upptäck de unika geologiska formationerna och kulturhistorien i regionen. Utforska de vulkaniska underverken runt sjön Mývatn och det mäktiga vattenfallet Dettifoss. Upplev isländsk sagohistoria i Borgarfjörður och fördjupa dig i de episka landskapen i Golden Circle, inklusive Þingvellir National Park, det eruptiva Geysir-området och det majestätiska vattenfallet Gullfoss. Denna självkörande tur erbjuder frihet, äventyr och en djupdykning i Islands naturliga skönhet och historia. Dag 1: Ankomst När du landar på Island hämtar du ut din hyrbil på flygplatsen. Din första natt kommer att tillbringas i Reykjavík. Dag 2: Södra kusten Att köra längs Islands sydkust är en expedition genom några av de mest hisnande landskap som ön har att erbjuda. Höjdpunkterna är vattenfallet Seljalandsfoss, vattenfallet Skógafoss, udden Dyrhólaey, den svarta sandstranden Reynisfjara och den charmiga byn Vík. Dag 3: Vatnajökull nationalpark Fortsätt längs sydkusten och se Vatnajökulls istäcke, Europas största glaciär, Skaftafell-området i Vatnajökulls nationalpark, Svartifoss vattenfall, Jökulsárlón Glacier Lagoon och den närliggande Diamond Beach. Övernattning i Höfn. Dag 4: Östra fjordarna Res genom Östfjordarna, en region som är känd för sina landskap, pittoreska fiskebyar och byar och vägar som kramar kustlinjen. Övernattning i Egilsstaðir. Dag 5: Mývatn-sjön Efter att ha kört genom den vidsträckta svarta öknen på nordöstra Island närmar du dig området kring sjön Mývatn. Besök Dettifoss, Europas mäktigaste vattenfall, Námaskarðs geotermiska område, Mývatns naturbad, Hverfjalls vulkankrater, Dimmuborgirs lavaformationer och Goðafoss, ett av Islands mest spektakulära vattenfall. Övernattning i Akureyri. Dag 6: Borgarfjörður Kör västerut till Skagafjörður-dalen, som är känd för sin hästuppfödning och viktiga roll i de isländska sagorna. Besök torvhusen i Glaumbær och Reykholt, där Snorri Sturluson, en medeltida historiker, poet och politiker, bodde. Fortsätt till Deildartunguhver, Europas mest kraftfulla varma källa, och vattenfallen Hraunfossar och Barnafoss. Dag 7: Gyllene cirkeln Kör söderut mot Þingvellir nationalpark, ett UNESCO-listat världsarv och Geysirs geotermiska område. En kort bilresa från Geysir tar dig till Gullfoss, ett av Islands mest fantastiska vattenfall. Dag 8: Avresa Avresa från ditt boende i Reykjavík och ta dig till flygplatsen. Kategorier av boende: Standard: Gästhus och motsvarande 3-stjärniga hotell. Komfort: 4-stjärniga hotell i Reykjavík, bästa tillgängliga hotell på landsbygden. Alla rum är standardrum.

Vanliga frågor om Sommaraktiviteter i Kirkjubæjarklaustur

Vad finns det för andra saker att göra än Sommaraktiviteter som är värt att besöka i Kirkjubæjarklaustur?

Andra upplevelser du inte bör missa i Kirkjubæjarklaustur:

De mest populära sevärdheterna i Kirkjubæjarklaustur

Att göra i Kirkjubæjarklaustur

Städer i Island

Kirkjubæjarklaustur: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kirkjubæjarklaustur: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.