Keukenhof

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem saker att se och göra vid Keukenhofträdgårdarna

Alldeles utanför småstaden Lisse, söder om Amsterdam och Haarlem, ligger Keukenhofs tulpanträdgårdar som är så vackra att de varje år drar tusentals besökare från hela världen.

 • Keukenhofslottet

  1. Keukenhofslottet

  Slottet uppfördes 1642 och är till denna dag den ståtligaste byggnaden i hela Keukenhof. Till skillnad från trädgårdarna är det dessutom öppet året runt. Definitivt värt ett besök!

 • Utställningen Tulpomania

  2. Utställningen Tulpomania

  Hur kommer det sig att folk tycker så mycket om tulpaner i Nederländerna? På Julianapaviljongens utställning lär du dig allt om tulpanens historia, och om dess ekonomiska och kulturella inflytande.

 • Cykeltur

  3. Cykeltur

  En cykeltur genom tulpanfälten... Nej, det blir inte mer nederländskt än så. Och det är definitivt det bästa sättet att se Keukenhof.

 • Pannkaksrestaurang

  4. Pannkaksrestaurang

  Pannkakor hör till basfödan i det lokala köket. Omfamna den nederländska matkulturen och sväng in på en "pannenkoeken" på Keukenhofs lilla pannkaksrestaurang.

 • Tulpanlökar

  5. Tulpanlökar

  Om du känner att foton inte är tillräckligt kan du även köpa med dig äkta nederländska, färgsprakande tulpanlökar i den lokala blomsteraffären. Om du ska resa vidare till ett land utanför Europa så glöm inte att först kolla tullreglerna för införsel av plantor.

Planera ditt besök

 • När ska jag åka?

  Tulpanträdgårdarna är bara öppna mellan mars och maj, så besökstiden är väldigt begränsad. Kolla i förväg för exakta datum, eftersom de ändras från år till år.

 • Vad är det för öppettider?

  Kl. 08.00-19.30, men biljettkassan stänger kl. 18.00.

 • Vad kostar det?

  En vuxenbiljett kostar 16 EUR, men det finns mängdrabatter för grupper över 20 personer.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Keukenhof är öppet från c:a 24 mars till 16 maj, kl. 08.00 till 19.30. Vänliga notera att datumen är ungefärliga och varierar från år till år.
 • Vad kostar det?
  En vuxenbiljett kostar bara 16 EUR.
 • Behöver jag en guide?
  Det skadar aldrig! Här kan du se alla tillgängliga guideturer av trädgårdarna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Keukenhof ligger en kort bilresa från Amsterdam, via motorväg A4 eller A44. Vissa guideturer har även bussar från Amsterdam.
 • Ytterligare tips

  • De exakta datumen i mars och maj varierar från år till år, så dubbelkolla på nätet innan du bokar biljetter.

  • Hundar får följa med, bara de hålls kopplade. WiFi och förvaringsskåp är gratis!

Alla saker att se i Keukenhof

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Keukenhof? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Keukenhof

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 1 959 omdömen

Vackraste blomsterupplevelse någonsin!

Vi kommer från Sydafrika och det var helt fantastiskt. Förutom den spektakulära blomman och färgerna i en naturlig trädgård / parkmiljö var turnégruppen ännu bättre. Vi bokade on-line och på vår hämtning ingen bekräftelse på deras system, men de tillät oss på bussen medan de sorterade allt. Touring Company's guide och förare var i toppklass. De gjorde till och med en omväg från den vanliga rutten på grund av den överbelastade trafiken som erbjuder oss ännu mer sightseeing. Highlinght var dock att vi kom precis i tid för den årliga blomsterparaden genom gatorna med hundratusentals människor fodrade på gatorna. Definitivt starkt rekommenderat och gör dig själv en tjänst genom att använda Touring Company. Francois & Mariana, Sydafrika

En turné som skulle vara exceptionell i april.

När man jämför Emirghan -parken, i Istanbul, med Keukenhof, är tulpanernas bäddar imponerande i Emirghan. Här förväntade man sig ett hav av tulpaner i det omgivande fältet, men det fanns inte ens något botemedel. Även inom Keukenhif, även om det måste vara väldigt trevligt i april, när man anställer den 18 maj finns det redan omfattande massiv utan kronblad ... Så jag rekommenderar att INTE resa i maj eftersom Keukenhof inte är detsamma som bilderna. Det måste vara till slutet av april.

Bra organisation

Trots ett stort antal besökare mycket bra organisation.