Saker att göra i
Kerið

Kerið: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

Se det bästa sydvästra Island har att erbjuda under en åtta timmars bussutflykt utmed Gyllene cirkeln, som utgår från Reykjavík. Besök det spektakulära Geysir-området och Gullfoss-vattenfallet. Upptäck var de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna möts i Þingvellir nationalpark. Åk sedan till det geotermiska området Geysir. Förundras över den aktiva heta källan Strokkur som sprutar ångande vatten 30 meter upp i luften var åttonde minut. Fortsätt till Gullfoss-vattenfallet, en av Islands mest ikoniska attraktioner. Känn vattenstänket från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner i en 32 meter djup skreva. Bege dig därefter till Þingvellir nationalpark, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet på några centimeter per år. Þingvellir utsågs till en världsarvsplats för sitt kulturella värde år 2004 och är platsen för en fantastisk sprickdal och Lögberg – det första vikingaparlamentet. Förundras över den vulkaniska kratern vid Kerið-sjön och passera genom de isländska gårdarna i söder på din resa runt Gyllene cirkeln, innan du återvänder till din ursprungliga startpunkt i Reykjavík.

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Kerid och hemliga lagunen

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Kerid och hemliga lagunen

Res iväg på en busstur som tar dig runt Islands legendariska Gyllene cirkel och slappna av i Hemliga lagunens välgörande vatten. Utforska sydvästkusten, inklusive det spektakulära Geysir-området. Se det berömda vattenfallet Gullfoss, vulkanen Kerið och Þingvellir nationalpark. Du hämtas först upp från centrala Reykjavík och dagens första stopp blir sedan Keriðs vulkankrater. Vandra runt toppen av vulkanens krater utmed en lång svindlande vandringsled och gå sedan ner i själva kratern för attt nå sjön i mitten av den. Åk sedan vidare till Hemliga lagunen, där du får 1,5 timme på dig att slappna av i de välgörande termiska vattnen, samtidigt som du får beundra dina lugna omgivningar. Därefter fortsätter du vidare till Strokkurs aktiva varma källa, där vattnet sprutar 30 meter upp i luften var 8:e minut. Åk sedan vidare till Gullfoss vattenfall och känn på den glaciära strömmen Hvítás kraft när den slungar sig ner i en 32 meter djup skreva i marken. Efter stoppet vid Gullfoss besöker du nationalparken Þingvellir, där de nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna separerar med ett fåtal centimeter varje år. År 2004 skrevs Þingvellir in på UNESCO:s världsarvslista.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Keridkratern och den blå lagunen

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Keridkratern och den blå lagunen

Upplev Islands två mest välbesökta sevärdheter, Gyllene cirkeln och Blå lagunen, på en och samma dag under en rundtur i en bekväm och praktisk minibuss. Res från Reykjavík till nationalparken Þingvellir (Tingvalla), där de eurasiska och amerikanska tektoniska plattorna möts. Strosa i det fantastiska, sjörika området och hoppa fram och tillbaka mellan kontinentalgränserna och se platsen där det isländska parlamentet höll till från 930 till 1798. Åk därefter till Geysirs varma källa med geotermiska pooler som har temperaturer på uppemot 200 grader. Bevittna Strokkur-gejsern, vars regelbundna utbrott skapar en fjäderliknande plym av kokande vatten och ånga som når 30 meter upp i luften. Ta en bit mat innan du beger dig till det hisnande Gullfoss-vattenfallet. Besök därefter vulkankratern Kerið, med dess djupblå vatten och omgiven av livfulla röda klippor. Avsluta din rundtur vid den ikoniska Blå lagunen. Njut av det varma, geotermiska vattnet och unna dig lite ansiktsvård med den inkluderade lermasken av kiseldioxid innan du åker tillbaka till Reykjavík.

Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln Guidad heldagsutflykt

Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln Guidad heldagsutflykt

Ta en eftermiddagstur runt Islands legendariska Gyllene cirkel på en sjutimmars dagstur från Reykjavik. Se det bästa av landets sydvästra delar, inklusive det spektakulära Geysir-området, vattenfallet Gullfoss och Þingvellir nationalpark. Efter upphämtning från din upphämtningsplats i centrala Reykjavik reser du till det geotermiska området Geysir. Förundras när den aktiva heta källan Strokkur sprutar ångande vatten 30 meter upp i luften var 8:e minut.  Fortsätt till Gullfoss-vattenfallet, en av Islands mest ikoniska attraktioner. Känn vattenstänket från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner i en 32 meter djup skreva. Bege dig därefter till Þingvellir nationalpark, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet på några centimeter per år. Þingvellir utsågs till ett världsarv för sina kulturella värden år 2004.  Åk genom isländska gårdar på din resa runt Gyllene cirkeln.

Reykjavík: Gyllene cirkeln och Blå lagunen med transfer

Reykjavík: Gyllene cirkeln och Blå lagunen med transfer

Upptäck Islands ikoniska Golden Circle-rutt på den här guidade bussresan från Reykjavik. Besök den historiska nationalparken Thingvellir, se en gejser bryta ut vid Strokkur, förundras över Gullfoss vattenfall och gör en resa till den världsberömda Blå lagunen. Stig ombord på en klimatkontrollerad buss i Reykjavik och slappna av under färden till den bästa platsen på jorden för att se den nordatlantiska divergerande åsen i Thingvellir nationalpark. Se upp till 20 meter höga utbrott vid Strokkur, som bryter ut var femte minut. Se det magnifika vattenfallet Gullfoss, som anses vara det vackraste av Islands 30 000 vattenfall. Besök den fantastiska vulkankratern Kerið och beundra den från en utsiktsplats ovanifrån.  Avsluta din dag med ett avkopplande dopp i Blå lagunens lugnande vatten. Se till att du reserverar din biljett till Blå Lagunen till kl. 17.00, eftersom turen kommer att anlända vid den tidpunkten. När du har avslutat din tur vid Blå lagunen åker du tillbaka till Reykjavík och släpps av vid den mötesplats där din tur började.

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln & Blå lagunen med dryck

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln & Blå lagunen med dryck

Följ med på en minibussutflykt till Gyllene cirkeln med många stopp på de bästa platserna längs vägen. Se naturformationer som gejsrar, vattenfall och sjöar och koppla av i de varma källorna i Blå lagunen. Besök Thingvellir, ett historiskt landmärke där det isländska samväldet grundades. Se den nordatlantiska sprickan och se utbrott som är upp till 20 meter höga vid Strokkur, som bryter ut var tredje till fjärde minut. Åk även förbi den inaktiva gejsern Geysir. Njut av utsikten vid Gullfoss, som anses vara det vackraste av Islands 30 000 vattenfall. Stanna till för lunch innan du åker till Kerið, en imponerande kratersjö fylld med blågrönt vatten som är omgiven av svarta och röda sluttningar. Dagens höjdpunkt är den tid du tillbringar vid Blå lagunen, Islands mest populära geotermiska spa. Denna lyxiga upplevelse inkluderar en gratis ansiktsmask och en valfri dryck.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon dagstur

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Friðheimar och Sky Lagoon dagstur

Denna tur börjar med vår kostnadsfria upphämtningsservice i centrala Reykjavík. Vi åker ut ur staden för att börja vår dag på den underbara isländska landsbygden. Kerið är en vulkankrater som bildades efter ett enormt utbrott för över 1000 år sedan. Njut av utsikten längs kratertoppens gångväg eller gå nerför trapporna till sjön nedanför. Det finns fantastiska fotomöjligheter från varje utsiktspunkt. TFriðheimar farm är ett geotermiskt uppvärmt växthus och en hästgård. Här får du träffa den lilla islandshästen och se en hästshow med demonstration av deras unika gångarter. Därefter får du en rundtur i växthuset där tomater och gurkor produceras i en imponerande skala. Utforska Geysir geotermiska park, hem för den namngivna Geysir, även om det är dess yngre syster Strokkur som nu erupterar regelbundet. Du kommer att hinna bevittna flera utbrott eftersom det sker ungefär var 7:e till 10:e minut. Ta en lugn promenad runt och se andra bubblande pooler med den distinkta svavellukten som ligger tungt i luften. Bara en kort bilresa från Geysir ligger det oerhört kraftfulla vattenfallet Gullfoss. Vattenfallet ligger vid floden Hvitá, som i sin tur får sitt vatten från smältvattnet från Langjökull-glaciären i norr. Här möts du först av vattendimman från fallen innan du ens ser dem. Ta vandringsleden ner till fallen eller håll dig till den högre vägen för en fågelperspektiv. Det finns inget fel val här. Thingvellir nationalpark är ett av UNESCO:s världsarv. Här möttes islänningarna i ett gammalt parlament, världens längsta sammanhängande parlament, som nu ligger i Reykjavík. Men kanske ännu viktigare är att man här kan se den kontinentala sprickan mellan de amerikanska och euroasiatiska tektoniska plattorna, en spricka som ökar i storlek för varje år. Gå mellan kontinenterna! Vi besöker en av Islands mest älskade geotermiska laguner, Sky Lagoon. Dina Pure Pass-biljetter ger dig tillgång till både själva lagunen med dess imponerande infinitypool med hisnande havsutsikt samt den kompletta 7-stegs rituella upplevelsen. Detta inkluderar en av världens mest fantastiska bastur med havsutsikt från golv till tak, kroppsskrubb, kall avsvalkningspool och ångbad. Observera att ordningen på stoppen kan ändras av logistiska skäl. Ibland kanske vi börjar dagen vid Sky Lagoon.

Reykjavík: Gyllene cirkeln, Blå lagunen och Aurora Tour

Reykjavík: Gyllene cirkeln, Blå lagunen och Aurora Tour

Få ut det mesta av en kort resa till Island med en kombinerad tur med Golden Circle, Blå lagunen och norrsken med avresa från Reykjavík. Tillbringa en magisk dag med att resa genom vattenfall, kratrar och naturliga pooler och beundra sedan det ikoniska norrskenet på natten. Hämta upp dig från ditt hotell och börja dagen med att besöka de tre största attraktionerna i Golden Circle. Utforska UNESCO:s världsarv Thingvellir nationalpark, bevittna flera utbrott vid Geysir och stanna till vid Gullfoss vattenfall, ett mäktigt vattenfall med flera droppar. Blicka på en 3 000 år gammal vulkanisk krater vid Keriðs krater sjö, innan du fortsätter till den berömda Blå lagunen. Upptäck ett unikt termiskt spa med en stor geotermisk bassäng, bastur, ångbad och en bar i poolen. Du får en inträdesbiljett tillsammans med en handduk, ansiktsmask och en gratis dryck. Njut av cirka 90 minuters fritid för att koppla av och äta middag på egen bekostnad, och ge dig sedan ut på din kvällsjakt på norrsken. Res långt bortom stadsgränserna och leta efter mörker och molnfri himmel. Värm dig medan du väntar med en varm chokladdryck. Kör till några olika platser för att leta efter norrsken. Hitta dem som skimrar över natthimlen i fascinerande gröna nyanser. Låt din guide hjälpa dig med fotoinställningar för den perfekta bilden, och låt dig sedan bli avsläppt tillbaka i staden.

Från Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss vattenfallstur

Från Reykjavik: Landmannalaugar & Háifoss vattenfallstur

Se en mindre besökt del av Island med en dagstur från Reykjavik till Landmannalaugar på höglandet. Se ett fantastiskt vattenfall med två sidor, vandra genom Fjallabak naturreservat och bada i en geotermisk varm källa. Denna tur i liten grupp från Reykjavík erbjuder en intim och minnesvärd upplevelse. Landmannalaugar är av goda skäl känt som höglandets pärla. Variationen av landskap som du kommer att se är anmärkningsvärd, med nya vyer som dyker upp för varje sväng. Här har du cirka 4 timmar på dig att njuta av det bästa av vad området har att erbjuda. Vi tar den 1,5-2 timmar lätta vandringsleden Lauga-loop längs vilken vi passerar de berömda färgglada ryolitkullarna, slående obsidianklippformationer, stiger upp mot de ångande geotermiska poolerna och tar oss fram längs leden genom foten av berget Bláknúkur. Efter vandringen har du möjlighet att bada i den geotermiska poolen med varma källor, som belöning för dina ansträngningar på lederna. Njut av den fantastiska utsikten medan du dröjer dig kvar i det helande vattnet. På vägen till och från Landmannalaugarþ får vi se andra fantastiska sevärdheter. Vi ser vattenfallen vid Hjálparafoss, Glanni och Háifoss. Vattenfallet Háifoss är Islands fjärde största. Vi besöker också Hnausapollur, en gammal kratersjö som bildats av vulkanutbrott. Förundras över vattnets turkosblå nyans, som står i kontrast till den ödsliga ökensanden i det omgivande landskapet. Vi återvänder till Reykjavík trötta men nöjda, med minnen av orörd natur som vi kan njuta av i många år framöver.

Reykjavik: Golden Circle, Kerid Crater och Sky Lagoon Tour

Reykjavik: Golden Circle, Kerid Crater och Sky Lagoon Tour

Ge dig ut på en upplevelse för livet med denna hisnande rundtur i Islands berömda Gyllene cirkel. Det här är din chans att vandra mellan kontinenter, komma nära en forsande gejser och känna den fenomenala kraften i ett brusande tvåvåningsvattenfall. Förutom det kommer du också att besöka en bländande flerfärgad vulkankrater och värma dig i det lugnande vattnet i den spektakulära Sky Lagoon. Din minnesvärda rundtur i Gyllene cirkeln börjar med en kort bilresa från staden till Þingvellir National Park (Thingvellir). Du kommer att upptäcka en dramatisk sprickdal där de amerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär längs Mid-Atlantic Ridge. Här kan du vandra mellan två kontinenter och besöka platsen för Islands vikingaparlament, som samlades här i tusen år! Nästa stopp på din resa är det geotermiska området Haukadalur. Den mest spektakulära platsen är den varma källan, Geysir, som är isländska för "fors". Det är här du hittar Strokkur, en "gammal troende" som skickar kokande vatten högt upp i luften med några minuters mellanrum! Det är en spännande plats, där du kommer att känna naturens råa kraft mullra under dina fötter! Gullfoss är nästa, en kort bilresa längre in i landet. Detta härliga vattenfall dundrar över två våningar in i en djup ravin, driven av smältvatten från Islands näst största glaciär. "Guldfallen" är en magisk syn, med flera utsiktsplattformar att njuta av - se upp för regnbågar på soliga dagar! Innan vi återvänder till staden har vi ytterligare en speciell syn att njuta av - den färgglada vulkankratern vid Kerið. Denna fantastiska 3000 år gamla krater är strimlad av röda stenar, mörkgröna mossor och en blå sjö, vilket gör Kerið mycket minnesvärt. Ditt Golden Circle-äventyr kommer att avslutas med en extraordinär upplevelse - ett besök i Sky Lagoon! Ett av Islands nyaste geotermiska spa, du kommer att njuta av ett lugnande bad i en otrolig 250 fot lång uppvärmd infinitypool med en poolbar och havsutsikt. Du kommer att ha möjlighet att välja ett av två alternativ med olika åtkomstnivåer - Pure Pass eller Sky Pass.

Alla aktiviteter

71 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Populäraste attraktionerna i Södra Island

Saker att göra i Kerið

Städer i Island

Kerið: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kerið: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kerið

Samlat omdöme

4.8
(10 983 recensioner)

Dave var mycket trevlig, informativ och personlig. Han berättade mycket om det vi såg förstås, men även mycket annat om Island som var intressant. Härlig entusiasm. Sevärdheterna är också fantastiska. Enda lilla minuset är att vi hade några minuter för kort stopp vid Gullfoss. Men överlag en jättebra dagstur!

Fantastiskt men guiden hade gärna varit utan. Vi hörde inte ett dugg, mumlade, uppfattade ett och annat ord, men slutade till slut lyssna då vi inte fick ihop något sammanhang. Tråkigt för ville ju höra historien, inte bara om sevärdheterna utan också om Islands historia och nutid.

En fantastisk tur för man fick se några av alla fina platser Ísland bjuder på. Gullfoss var en storslagen och mäktig upplevelse. Tog dock inte 8,5 timme utan 6,5-7 timmar.

Jag tyckte om att det var lugnt tempo med relativt mycket tid på varje ställe. Guiden var trevlig och rolig och pratade inte för mycket.

Vi fick se ett bra urval av Island. Tyckte guidens berättelser om Island och islänsk kultur samt folktro var intressant.