Saker att göra i
Kazimierz Dolny

Kazimierz Dolny

Våra mest rekommenderade saker att göra i Kazimierz Dolny

Från Warszawa: Kazimierz Dolny dagstur med lunch

Från Warszawa: Kazimierz Dolny dagstur med lunch

Efter upphämtning i Warszawa åker du till staden Kazimierz Dolny. När du kommer dit kan du upptäcka stadens marknadstorg, stadens huvudpunkt med ett antal byggnader från 1600-talet. Bröderna Przybyls radhus byggdes där i holländsk och italiensk renässansstil, några av de mest värdefulla exemplen på sekulär arkitektur i Polen från första hälften av 1600-talet. Kazimierz Dolny är hemvist för många målare och poeter som inspirerades av det omgivande landskapets skönhet. Staden är också en plats som är rik på historia. Stadens glansdagar började på 1300-talet, när kung Kasimir den store köpte staden och inledde dess tillväxt. Tack vare floden Vistula kunde staden handla varor som spannmål och trä med Gdansk - en viktig hamnstad. Det samhälle som bidrog mest till stadens tillväxt var judarna, och du kan hitta många spår av det judiska arvet i Kazimierz Dolny. De påstås ha bott där ända sedan 1000-talet, och under rundturen kan du se den gamla judiska synagogan och det tidigare judiska distriktet. Om du har lite mer tid och ork kan du ta dig till den närliggande Tre kors-kullen och beundra floden Vistula som slingrar sig genom byar, skogar och mjuka kullar. Kazmierz Dolny-området är också känt för sina lössravinar, som är fantastiska att upptäcka. Den mest populära är Korzeniowy Dol, vars utskjutande, snirkliga trädrötter skapar ett surrealistiskt, sagolikt landskap. Som avslutning på din upplevelse avslutas turen med att du provar en traditionell tupp gjord av bakverk - en symbol för Kazimierz Dolny.

Från Warszawa: Kazimierz Dolny, Lublin, Majdanek och Kozlowka

Från Warszawa: Kazimierz Dolny, Lublin, Majdanek och Kozlowka

Denna privata tur till Kazimierz, Lublin, Majdanek och Kozlowka är en bekväm och speciell resa. Under den kommer du att besöka några av de vackraste städerna i Polen med en professionell guide i ett luftkonditionerat fordon. Promenera genom den medeltida gamla staden i Lublin med sina slingrande gator fulla av fascinerande legender. Upptäck Kazimierz, den polska renässansens pärla och en populär semesterort, och besök Majdanek på denna privata resa. I Lublin går du in i det imponerande slottet och ser de fantastiska bysantinska väggmålningarna i slottets kapell. Besök den äldsta bevarade judiska kyrkogården i Polen och upptäck historien om den judiska församlingen i Lublin. Det pittoreska Kazimierz lockar många konstnärer som söker inspiration här. Besök koncentrationslägret, blockhusen, en gaskammare och krematoriet i Majdanek. I Kozłówka hittar du unika sevärdheter som ett socialrealistiskt konstgalleri.

Från Warszawa: Kazimierz Dolny Art Town Heldags privat rundtur

Från Warszawa: Kazimierz Dolny Art Town Heldags privat rundtur

Ta en reträtt till ett konstnärligt centrum för reträtt i Polen på en heldagsresa från Warszawa till Kazimierz Dolny. Det är en dold pärla i östra Polen. Den här lilla staden ligger högt över floden Vistula och har befolkats i århundraden av konstnärer och hantverkare och har stor dragningskraft. Vid ankomsten följer du din guide till stadens torg med välbevarade renässansbostadshus, några av de bästa i Polen. Se de konstnärer som väljer att bo och arbeta där och hämtar inspiration från stadens omgivningar. Beundra den folkkonst som säljs i stånden. Upptäck stadens judiska arv och stanna till vid den renoverade synagogan. Lyssna på historien om judiskt liv och död som en gripande och viktig del av stadens historia. Besök slottsruinerna från Kasimir den stores tid, där det anordnas musikkonserter under sommaren. Klättra upp på den berömda Tre kors-kullen, som fått sitt namn på grund av de träkors som pryder sluttningen där. Passa på att njuta av en panoramautsikt över floden och hela staden med sina karaktäristiska röda tak och vitkalkade väggar. Utforska en av de vackra ravinerna. I slutet av istiden skar vattnet som dränerades från Vistula en ovanlig labyrint av raviner som inte liknar något annat i Europa. Den mest populära av dessa är Korzeniowy Doł (Rotsklyftan), som är fylld av trädrötter som slingrar sig runt som ormar. Är du hungrig efter en så spännande tur? Oavsett om du är köttätare eller vegetarian, smaka på Kazimierz berömda brödhöns som bakats från i ett halvt sekel. Beundra Polens vackra landskap med skogar, fält, fruktträdgårdar och humleplantager på vägen tillbaka till ditt hotell i Warszawa.

Warszawa: 1-dagstur till Kazimierz Dolny med privat guidning

Warszawa: 1-dagstur till Kazimierz Dolny med privat guidning

Kazimierz Dolny är en charmig stad belägen vid floden Vistula inom gränserna för Lublin-provinsen, som kan skryta med: en rik historia, en charmig gammal stad, herrgårdar byggda i Lublin-renässansstil och lössraviner som omger dem. Kom och se denna lilla men fantastiska polska pärla dit tusentals besökare kommer varje år bara för att beundra den igen! Först kommer du att hämtas med privat transport vid ditt boende. Du behöver inte oroa dig för någon organisation. Din guide kommer att välkomna dig. Tillsammans ger vi oss ut på vägarna. På vägen kommer du att möta Polens historia och en introduktion till Kazimierz Dolny. När du väl är på plats kommer du att se en bedårande stad med flera attraktioner och rik historia! Utforska det vackra marknadstorget och se de bästa hyreshusen. Varje hyreshus är förknippat med en personlig historia från tidigare invånare. Din guide kommer att hitta fascinerande historia i varje hörn. Se även Johannes döparen och Bartolomeus. Templets interiör döljer unika skatter, såsom: den äldsta helt bevarade orgeln i Polen och en dopfunt från 1587 direkt från Florens. Under din stadsvandring kommer du säkert också att få se synagogan och höra om det lokala judiska samfundet. På den högsta kullen ser du dessutom ett magnifikt slottstorn och slottsruiner! Gå in - från observationsdäcket kan du beundra den pittoreska Vistula-dalen och ruinerna av Kazimierz-slottet. På avstånd ser du också resterna av Janowiec-slottet. Det som kännetecknar Kazimierz Dolny är de djupa (till och med flera meter) lössgrottorna som omger staden med ett nätverk av pittoreska vandringsleder. Besök de vackraste av dem! Rotgropen ser ut att komma direkt från ett sagolandskap. Det är den perfekta platsen för att ta en bild! Och sist, men inte minst - Gråtmuren. Det är ett monument som ligger på den tidigare judiska kyrkogården till minne av det grymma öde som drabbade judarna i Kazimierz under andra världskriget. Det var här som massavrättningar av civila med polskt och judiskt ursprung genomfördes. Efter rundturen kommer du säkert tillbaka till Warszawa med vår privata transfer.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Kazimierz Dolny

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Kazimierz Dolny?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Kazimierz Dolny:

Sevärdheterna i Kazimierz Dolny du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Kazimierz Dolny

Att göra i Kazimierz Dolny

Städer i Polen

Kazimierz Dolny: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kazimierz Dolny: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kazimierz Dolny

Samlat omdöme

4.5
(2 recensioner)