Våra mest rekommenderade saker att göra i Katowice

Katowice flygplats: Buss till/från Krakow

1. Katowice flygplats: Buss till/från Krakow

Matuszek har utmärkta transportförbindelser till och från Katowice flygplats och Krakow. Undvik besväret med att navigera i kollektivtrafiken före eller efter en lång resa, slappna istället av och njut av utsikten över Katowice från din bekväma sittplats med luftkonditioneringssystem ombord. Alla våra bussar har plats för skrymmande bagage. Stig ombord på en modern buss för att lämna dina bekymmer bakom dig och kom i tid till din destination på flygplatsen eller i staden på bara 2 timmar direktförbindelser utan avbrott och stressfria anslutningar.

Från Katowice: Auschwitz-Birkenau - en guidad rundtur utan tidsbegränsning

2. Från Katowice: Auschwitz-Birkenau - en guidad rundtur utan tidsbegränsning

Auschwitz-Birkenau var det största av Nazitysklands koncentrationsläger. Det låg i det tyskockuperade södra Polen. det fick sitt namn från den närliggande staden Oświęcim, som ligger cirka 25 kilometer från Katowice. Komplexet bestod av tre huvudläger: Auschwitz I - det administrativa centret, Auschwitz II (Birkenau) - ett förintelseläger och Auschwitz III (Monowitz) - ett arbetsläger. Under den här guidade rundturen i Auschwitz II-Birkenau får du upptäcka den skrämmande men rörande platsen där minst 1,1 miljoner människor dödades, 90 procent av dem var judar från nästan alla europeiska länder. Se gaskamrarna där de allra flesta slaktades med Zyklon B och lär dig mer om Förintelsen med din engelsktalande guide. Hör om de viktigaste originalföremålen i Birkenau och besök den permanenta utställningen och originalbyggnaderna på huvudlägrets (Auschwitz) område. Betal din respekt och ta en stund för eftertanke på en plats som är laddad med historiska fasor. Med den här turen ingår både inträdesbiljetter för att hoppa över kön och hämtning och lämning på hotellet i Katowice. Om du däremot bor på vandrarhem, Airbnb eller någon form av privatbostad måste du ta dig till mötesplatsen vid den lokala samarbetspartnerns kontor i stadens centrum för att påbörja din rundtur.

Katowice flygplats (KTW): Buss till/från Katowice Sądowa

3. Katowice flygplats (KTW): Buss till/från Katowice Sądowa

Matuszek har utmärkta transportförbindelser till och från Katowice flygplats och Katowice Sądowa. Undvik besväret med att navigera i kollektivtrafiken före eller efter en lång resa, slappna istället av och njut av utsikten över Katowice från din bekväma sittplats med luftkonditioneringssystem ombord. Alla våra bussar har plats för skrymmande bagage. Stig ombord på en modern buss för att lämna dina bekymmer bakom dig, och kom i tid till din destination på flygplatsen eller i staden på bara cirka 35 minuter.

Privat transfer från Katowice Pyrzowice KTW till Kraków

4. Privat transfer från Katowice Pyrzowice KTW till Kraków

Hoppa över taxikön när du anlänt till Katowice-Pyrzowice (KTW) flygplats och ta del av det säkraste, mest ekonomiska och bekväma sättet att ta sig in till Krakóws innerstad. Detta ger dig ett fast pris för en tjänst av bästa kvalité som tar dig vart du vill inom Krakóws stadsgränser. Undvik onödiga transportavgifter med en tjänst som har det bästa erbjudandet vad gäller service, kvalitet och pris. Du kommer att få tydlig information om kostnaden vid bokningen och behöver inte oroa dig för några tilläggskostnader. När du har slutfört din bokning kommer du att få full assistans, så du kan koppla av och känna dig säker på att din transfer går bekvämt och smidigt från början till slut. Fordon finns tillgängliga för grupper i olika storlekar, från taxi och minibuss för mindre grupper till en buss som för upp till 65 passagerare för de större grupperna. Transport från ditt hotell i Krakóws innerstad till Katowice Pyrzowice (KTW) flygplats erbjuds också, så att du kommer till flygplatsen i god tid. Vänligen notera att Katowice-Pyrzowice Flygplats ligger 90 kilometer från Kraków. Resan bör ta ca 1,5 timmar med normala trafikförhållanden.

Polen: Europe eSim Mobile Data Plan

5. Polen: Europe eSim Mobile Data Plan

Gör din Europaresa problemfri med ett bekvämt eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Polen och de övriga 41 mest besökta regionerna i Europa. Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Förmån av täckning i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Också täckt är Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Storbritannien och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanserats efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, vänligen kontrollera med riktlinjebilden för behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Lokal operatörsinformation: Polen: T-Mobile / Orange Polska S.A. Resten av länderna är tillgängliga i kuponginformationen på din GYG-app efter köpet

Katowice Gamla Stans höjdpunkter Privat vandringstur

6. Katowice Gamla Stans höjdpunkter Privat vandringstur

Katowice är en av de städer i Polen som är rikast på naturresurser, och dess rika historia och gruvkultur återspeglar detta. På denna privata rundtur visar vi dig det verkliga Katowice och hur det förändrades från en liten schlesisk by, genom germanisering, den industriella revolutionen, andra världskriget och kommunismen, till en global stad. Upptäck det bästa av Katowice med en professionell guide! Boka en 2-timmars vandringstur i Katowices gamla stad. Turen börjar framför Silesian Theatre på marknadstorget, som är omgivet av historiska och moderna byggnader. Din expertguide hjälper dig att föreställa dig staden under dess produktiva industriår då gatorna pryddes av starka neonljus. Din promenad runt Gamla stan kommer att vara fylld av polsk historia, när du passerar andra världskrigets monument över scouterna i september, st. 3 Maja och Plac Wolnosci. Du kommer att se sevärdheter som Goldstein-palatset, filharmonin och Spodek, som är känt för sin ovanliga form av ett flygande tefat. Hela turen skräddarsys efter dina behov och intressen, och guiden ger dig personliga tips om de bästa lokala restaurangerna, kaféerna, pubarna och butikerna. Boka nu och bli förälskad i Katowice! Boka en 3-timmars rundtur för att se fler höjdpunkter i Katowice och besöka en före detta kolgruva. Den utökade vandringsleden täcker Park Powstancow Slaski, Silesian Insurgents' Monument och National Polish Radio Symphony Orchestra. Huvudattraktionen är den före detta kolgruvan, där du får lära dig mer om den schlesiska gruvdriftens industrihistoria och se det ikoniska tornschaktet ""Warszawa II"", gammal infrastruktur och gruvschakt. På sommaren är det möjligt att köpa biljetter till observationsdäcket på toppen av tornschaktet, som erbjuder en unik utsikt över stadens centrum. Boka en 5-timmars rundtur i Katowice för att besöka Gamla stan, en före detta kolgruveplats, och det historiska Nikiszowiec-distriktet. Nikiszowiec är en topprankad attraktion, erkänd som ett historiskt monument och en del av den industriella monumentvägen i Silesian Voivodeship. För din bekvämlighet erbjuder vi dubbelriktade bussbiljetter från stadens centrum till denna arbetarklassgård från 1900-talet som byggdes för familjer till lokala gruvarbetare. Upptäck den ikoniska röda tegelarkitekturen och charmen i Nikiszowiec med en lokal guide!

Från Kraków: Nöjesparken Energylandia med transfer och entré

7. Från Kraków: Nöjesparken Energylandia med transfer och entré

Bege er till EnergyLandia, en unik plats där alla kan hitta en rolig attraktion. Upptäck detta enorma komplex med en enorm yta på 35 hektar, inklusive över 75 olika moderna och avancerade enheter och attraktioner, från de extrema, via familjen, upp till dem för barnen. Alla presenteras med hjälp av tematiska, stiliserade dekorationer och arrangemang, som tillsammans skapar en komplett, audiovisuell uppsättning som är förberedd för varje enskild enhet. Du kan njuta av ditt pass och ha kul från öppning till stängning med en privat transfer. Chauffören kör dig tillbaka till ditt boende när du är redo. Du kan köpa ett extra lunchpaket under bokningen eller köpa mat och dryck i nöjesparken. Parken ligger i den polska staden Zator, mindre än en halvtimmes bilfärd från Katowice eller Krakow, och mindre än 17 km från Wadowice eller Oświęcim. Det är den största nöjesparken i Polen, utformad med tanke på alla åldersgrupper.

KTW-Katowice Pyrzowice Air..: Privat transfer till/från Krakow

8. KTW-Katowice Pyrzowice Air..: Privat transfer till/från Krakow

Möt din chaufför vid ankomster till Katowice\Pyrzowice flygplats (flygplatskod KTW) för din transfer till din valda destination. Hitta din förare lätt eftersom de kommer att hålla en hälsningsskylt med ditt namn. Din chaufför kommer att vänta vid ankomster 45 minuter efter att planet har landat. Om du behöver mer tid för att träffa din förare, informera den lokala partnern så snart som möjligt. Möt din förare i lobbyn på ditt boende i Krakow City för din transfer till flygplatsen. Din förare kommer att vara skyldig att vänta på ditt boende 15 minuter efter den avtalade tiden. Om du behöver mer tid för att träffa din förare, informera den lokala partnern så snart som möjligt. Ett Mercedes-Benz fordon och en engelsktalande förare tillhandahålls som en del av denna tjänst.

Polen/Europa: eSim mobil dataplan

9. Polen/Europa: eSim mobil dataplan

Gör din resa till Polen problemfri med ditt praktiska eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Polen och ytterligare 43 europeiska regioner (fullständig lista nedan). Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. De flesta enheter som släpptes efter 2019 är kompatibla med eSIM (t.ex. iPhone XR, XS och modeller därefter, Google Pixel 4 och därefter). Om du är osäker kan du kontrollera kompatibilitetsriktlinjerna i fotot för att bekräfta behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Nätverkets täckning: Albanien, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Irland, Island, Isle of Man, Italien, Jersey, Kazakstan, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Tyskland, Österrike, Ungern och Vatikanstaten. Operatörer att använda i Polen: T-Mobile och Orange Polska

Från Katowice eller Pyrzowice flygplats: Transfer till Kraków

10. Från Katowice eller Pyrzowice flygplats: Transfer till Kraków

Du har tillgång till ett brett utbud av sedans, minibussar, bussar och limousiner. Du kan transportera det antal personer du vill. Alla fordon uppfyller de högsta europeiska standarderna och representerar det bästa inom säkerhet och kvalitet. Professionella och hängivna chaufförer ser till att du får transporttjänster på högsta nivå när det gäller kvalitet, komfort och säkerhet. Letar du efter en pålitlig och pålitlig transporttjänst? Oroa dig inte, hjälpen kommer att finnas till hands. Med transferteamet kommer din resa garanterat att bli ett nöje. Välj bara din destination flygplats, hotell eller någon annan plats och få alla dina transportbehov tillgodosedda. Besvära dig inte med detaljer eftersom teamet kommer att se till att allt går smidigt och enligt dina önskemål. Så sätt dig bekvämt, slappna av och gör din resa till den mest njutbara upplevelsen.

Lägg till datum

Saker att göra i
Katowice

Alla aktiviteter

37 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Katowice

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Katowice

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Katowice?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Katowice:

Vilka är de bästa dagsturerna från Katowice?

De bästa dagsturerna från Katowice:

Auschwitz-Birkenau

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Katowice?

Katowice: Fler aktiviteter och sevärdheter

Katowice: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.