Saker att göra i
Katowice

Våra mest rekommenderade saker att göra i Katowice

Från Katowice: Auschwitz-Birkenau - en guidad rundtur utan tidsbegränsning

Från Katowice: Auschwitz-Birkenau - en guidad rundtur utan tidsbegränsning

Auschwitz-Birkenau var det största av Nazitysklands koncentrationsläger. Det låg i det tyskockuperade södra Polen. det fick sitt namn från den närliggande staden Oświęcim, som ligger cirka 25 kilometer från Katowice. Komplexet bestod av tre huvudläger: Auschwitz I - det administrativa centret, Auschwitz II (Birkenau) - ett förintelseläger och Auschwitz III (Monowitz) - ett arbetsläger. Under den här guidade rundturen i Auschwitz II-Birkenau får du upptäcka den skrämmande men rörande platsen där minst 1,1 miljoner människor dödades, 90 procent av dem var judar från nästan alla europeiska länder. Se gaskamrarna där de allra flesta slaktades med Zyklon B och lär dig mer om Förintelsen med din engelsktalande guide. Hör om de viktigaste originalföremålen i Birkenau och besök den permanenta utställningen och originalbyggnaderna på huvudlägrets (Auschwitz) område. Betal din respekt och ta en stund för eftertanke på en plats som är laddad med historiska fasor. Med den här turen ingår både inträdesbiljetter för att hoppa över kön och hämtning och lämning på hotellet i Katowice. Om du däremot bor på vandrarhem, Airbnb eller någon form av privatbostad måste du ta dig till mötesplatsen vid den lokala samarbetspartnerns kontor i stadens centrum för att påbörja din rundtur.

Privat transfer från/till Krakow flygplats

Privat transfer från/till Krakow flygplats

B&B Tours and Transfers är ett företag som grundades av två vänner med erfarenhet av professionell kundservice. Licensierad transportör. Vi erbjuder turer som Auschwitz Birkenau, Saltgruvan och Zakopane. Vi gör också internationella och inhemska överföringar. Det som utmärker oss är vår professionella inställning till kunden, vi behandlar inte kunden som ett objekt. Vi försöker närma oss varje kund individuellt. Vi kommer att vänta på dig i ankomsthallen med ditt namn på ett kort. Vi kan också hämta dig från ditt hotell/lägenhet/vandrarhem på vägen tillbaka till flygplatsen. Njut av din privata resa med engelsktalande chaufför, vi kommer att ta hand om dig i en vänlig atmosfär. Vi är ett licensierat transportföretag och vi kan garantera en vänlig och hjälpsam förare.

Katowice Gamla stans höjdpunkter Privat stadsvandring

Katowice Gamla stans höjdpunkter Privat stadsvandring

Katowice är en av de rikaste städerna i Polen när det gäller naturresurser, vilket återspeglas i dess rika historia och kultur. På denna privata rundtur visar vi dig det verkliga Katowice och hur det förändrades från en liten schlesisk by, genom germanisering, industriell revolution, andra världskriget och kommunismen, till en mångsidig och livlig global stad. Upptäck det bästa av Katowice med en professionell privat guide! Boka en 2-timmars privat stadsvandring i Katowices gamla stad. Vi börjar framför Silesian Philharmonic, som sedan 1945 har varit en av de viktigaste platserna för kulturlivet i Silesia. Vi vandrar runt Plac Wolnosci, ett av stadens äldsta torg och hem till det vackra Goldstein-palatset, och går sedan till marknadstorget längs 3 Maja Street, som är en av de dyraste gatorna i Polen. Vår expertguide hjälper dig att föreställa dig Katowice under de framgångsrika industriåren då gatorna i Gamla stan pryddes av starka neonljus. Vi beundrar den storslagna Silesian Theater och andra historiska och moderna byggnader som omger Rynek (Market Square), och guiden ger dig personliga tips om de bästa lokala restaurangerna, kaféerna, pubarna och butikerna att besöka under din vistelse. Du kommer också att dyka djupt ner i historien, eftersom turen passerar WWII-monumentet för Scouts of September och Silesian Insurgents Monument. Det sista stoppet blir Spodek, den ikoniska strukturen i en ovanlig form av ett flygande tefat. Boka nu för att bli förälskad i Katowice! Boka en 3-timmars tur för att se Katowices gamla stadsdel, Katowices kulturzon och en före detta kolgruveplats. Stadens kulturzon består av Spodek, det internationella kongresscentret, säte för den nya polska nationella radiosymfoniorkestern och det underjordiska Silesian Museum (biljetter ingår ej). Vår expertguide leder dig genom en före detta kolgruva, där du får lära dig mer om den silesiska gruvdriftens industrihistoria och se det historiska tornschaktet "Warszawa II", gammal infrastruktur och gruvschakt. På sommaren är det möjligt att köpa biljetter till observationsdäcket på toppen av tornschaktet, som erbjuder en unik utsikt över stadens centrum. Boka en 5-timmars rundtur i Katowice för att besöka Katowices gamla stad, Katowices kulturzon, en tidigare kolgruveplats och det historiska Nikiszowiec-distriktet. Nikiszowiec är en topprankad sevärdhet, erkänd som ett historiskt monument och en del av den industriella monumentrutten i Schlesiens vojvodskap. För din bekvämlighet erbjuder vi 2-vägs bussbiljetter från stadens centrum till denna arbetarklassgård från 1900-talet som byggdes för familjer till lokala gruvarbetare. Upptäck den ikoniska röda tegelarkitekturen och charmen i Nikiszowiec med en lokal guide!

Från Kraków: Nöjesparken Energylandia med transfer och entré

Från Kraków: Nöjesparken Energylandia med transfer och entré

Bege er till EnergyLandia, en unik plats där alla kan hitta en rolig attraktion. Upptäck detta enorma komplex med en enorm yta på 35 hektar, inklusive över 75 olika moderna och avancerade enheter och attraktioner, från de extrema, via familjen, upp till dem för barnen. Alla presenteras med hjälp av tematiska, stiliserade dekorationer och arrangemang, som tillsammans skapar en komplett, audiovisuell uppsättning som är förberedd för varje enskild enhet. Du kan njuta av ditt pass och ha kul från öppning till stängning med en privat transfer. Chauffören kör dig tillbaka till ditt boende när du är redo. Du kan köpa ett extra lunchpaket under bokningen eller köpa mat och dryck i nöjesparken. Parken ligger i den polska staden Zator, mindre än en halvtimmes bilfärd från Katowice eller Krakow, och mindre än 17 km från Wadowice eller Oświęcim. Det är den största nöjesparken i Polen, utformad med tanke på alla åldersgrupper.

Polen/Europa: 5G eSim mobildatapaket

Polen/Europa: 5G eSim mobildatapaket

Gör din resa till Polen problemfri med ditt praktiska eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Polen och ytterligare 43 europeiska regioner (fullständig lista nedan). Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. De flesta enheter som släpptes efter 2019 är kompatibla med eSIM (t.ex. iPhone XR, XS och modeller därefter, Google Pixel 4 och därefter). Om du är osäker kan du kontrollera kompatibilitetsriktlinjerna i fotot för att bekräfta behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Nätverkets täckning: Albanien, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Irland, Island, Isle of Man, Italien, Jersey, Kazakstan, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Tyskland, Österrike, Ungern och Vatikanstaten. Operatörer att använda i Polen: T-Mobile och Orange Polska

Privat transfer från Katowice Pyrzowice KTW till Kraków

Privat transfer från Katowice Pyrzowice KTW till Kraków

Hoppa över taxikön när du anlänt till Katowice-Pyrzowice (KTW) flygplats och ta del av det säkraste, mest ekonomiska och bekväma sättet att ta sig in till Krakóws innerstad. Detta ger dig ett fast pris för en tjänst av bästa kvalité som tar dig vart du vill inom Krakóws stadsgränser. Undvik onödiga transportavgifter med en tjänst som har det bästa erbjudandet vad gäller service, kvalitet och pris. Du kommer att få tydlig information om kostnaden vid bokningen och behöver inte oroa dig för några tilläggskostnader. När du har slutfört din bokning kommer du att få full assistans, så du kan koppla av och känna dig säker på att din transfer går bekvämt och smidigt från början till slut. Fordon finns tillgängliga för grupper i olika storlekar, från taxi och minibuss för mindre grupper till en buss som för upp till 65 passagerare för de större grupperna. Transport från ditt hotell i Krakóws innerstad till Katowice Pyrzowice (KTW) flygplats erbjuds också, så att du kommer till flygplatsen i god tid. Vänligen notera att Katowice-Pyrzowice Flygplats ligger 90 kilometer från Kraków. Resan bör ta ca 1,5 timmar med normala trafikförhållanden.

Polen: Europe eSim Mobile Data Plan

Polen: Europe eSim Mobile Data Plan

Gör din Europaresa problemfri med ett bekvämt eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Polen och de övriga 41 mest besökta regionerna i Europa. Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Förmån av täckning i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Också täckt är Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Storbritannien och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanserats efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, vänligen kontrollera med riktlinjebilden för behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Lokal operatörsinformation: Polen: T-Mobile / Orange Polska S.A. Resten av länderna är tillgängliga i kuponginformationen på din GYG-app efter köpet

eSIM Polen: Internet Data Plan höghastighets 4G/5G

eSIM Polen: Internet Data Plan höghastighets 4G/5G

Utforska Polens rika historia och livfulla kultur utan att missa en takt! Vårt eSIM-kort ser till att du håller kontakten med höghastighetsdata, oavsett om du vandrar på de historiska gatorna i Krakow, förundras över den modernistiska arkitekturen i Warszawa eller njuter av de kulinariska läckerheterna i Gdansk. Så här fungerar det: 1. Köp: Välj det datapaket som passar dina resplaner. 2. Skanna och aktivera: Vid köpet får du en QR-kod. Skanna den med din eSIM-kompatibla enhet och du är redo att köra! 3. Håll dig uppkopplad: Njut av oavbruten uppkoppling under hela ditt polska äventyr. Kompatibilitet: Se till att din enhet stöder eSIM. Se vår kompatibilitetslista på https://esimfox.com/pages/compatible-devices för mer information.

Katowice och Nikiszowiec: cykeltur med guide

Katowice och Nikiszowiec: cykeltur med guide

Möte på Stora torget i Katowice, där vi börjar vår cykeltur. Se Silesian Insurgents' Monument och Arena Spodek, stadens landmärke. Sedan, genom kulturzonen, når du Bogucice (Katowices äldsta distrikt). Beundra basilikan Saint Stephen and Our Lady of Bogucice och en väggmålning som visar legenden om världens bergsklättring i Himalaya - Jerzy Kukuczka. Sedan, genom Valley of the Three Ponds, en populär rekreationsplats, når du Nikiszowiec. Nikiszowiec har byggnader från början av 1900-talet och visar livet i ett typiskt schlesiskt "familjehem". På vägen tillbaka besöker du Paderewski Housing Estate och Silesian Parliament Square. Upptäck majestätet i ärkekatedralen Kristus Konungen, där påven Johannes Paulus II besökte. Slutligen kan du njuta av de livliga gatorna i Dworcowa och Mariacka.

Auschwitz-Birkenau-tur från Katowice med privata transfer

Auschwitz-Birkenau-tur från Katowice med privata transfer

Boka privat transfer från Katowice till Auschwitz-Birkenau och ta en grupptur till det största av de tyska nazisternas koncentrationsläger och förintelsecenter. Ta ett steg tillbaka i tiden och lär dig mer om ett av de mörkaste kapitlen i Europas historia. Se platsen för andra världskriget där över 1,1 miljoner män, kvinnor och barn miste livet. Tillbringa 6 timmar med att upptäcka Auschwitz-Birkenau från Katowice. Auschwitz-Birkenau finansierades av nazistpartiet 1940 och blev både en symbol för Förintelsen, mänskligt lidande och ett vittne till fysisk och känslomässig utmattning. Följ med en officiell guide till de viktigaste sevärdheterna och byggnaderna och lär dig mer om de fruktansvärda händelser som ägde rum i olika delar av lägret. Under den garanterade 3,5 timmars gruppturen till både det ursprungliga koncentrationslägret och förintelsecentret kommer du att upptäcka sanningen om Förintelsen. Turen kommer att genomföras på endast 1 språk och hörlurar kommer att tillhandahållas för att höra guiden tydligt. För din bekvämlighet erbjuder vi skip-the-line-biljetter och privata biltransfer från ditt boende i Katowice.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Katowice

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Katowice?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Katowice:

Sevärdheterna i Katowice du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Katowice?

De bästa dagsturerna från Katowice:

Se alla dagsturer från Katowice på GetYourGuide

Vilka är de bästa friluftsaktiviteterna att göra i Katowice?

De bästa friluftsaktiviteterna att göra i Katowice:

Se alla friluftsaktiviteter i Katowice på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Katowice?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Katowice?

Se alla erbjudanden och rabatter i Katowice på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Katowice

Att göra i Katowice

Städer i Polen

Katowice: Fler aktiviteter och sevärdheter

Katowice: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Katowice

Samlat omdöme

4.7
(147 recensioner)