Katedralen i Tarragona

Katedralen i Tarragona: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Tarragona:Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

1. Tarragona:Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

Lär känna Tarragona i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Efter att ha laddat ner snöspårsturen på din mobila enhet (via en länk och inloggningsuppgifter som du får vid bokningen) använder du mobilappen och de integrerade kartorna för att nå 10 av Tarragonas viktigaste sevärdheter till fots. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. I den historiefyllda staden Tarragona besöker du först det vackra Monument als Castellers. Därefter den unika Font del Centenari och sedan den oersättliga Mercat De Tarragona. Denna underbara rutt fortsätter till Rambla Nova. Som femte stopp hittar du Balcó del Mediterrani. När du fortsätter din promenad genom staden hittar du det intressanta Amfiteatre de Tarragona. Circ Romà kunde naturligtvis inte saknas på denna rundtur. Dessutom kommer du också att beundra Tarragonas stadshus. Den näst sista destinationen är den avundsvärda Placa dels Sedassos. Medan pricken över i:et på denna unika rundtur inte kunde vara annat än katedralen i Terragona.

Tarragona: Guidad rundvandring i det romerska arvet

2. Tarragona: Guidad rundvandring i det romerska arvet

Ta del av en rundtur till de viktigaste romerska monumenten i Tarragona med en officiell stadsguide. Först får du en introduktion till regionens romerska historia bredvid stadsmurarna, som är de äldsta romerska murarna utanför Italien. Lär dig varför de valde denna kulle intill Medelhavet som port till Rom för hela halvön. Besök Tarragonas historiska centrum, där romerska monument flätas samman med dagens hus, gator och torg. Med hjälp av den stora stadsmodellen kommer guiden att beskriva hur staden brukade se ut och förklara byggnadernas funktioner. Slutligen, efter att ha tittat på en audiovisuell utställning med 3D-bilder kommer du att bege dig till amfiteatern, som ligger vid havet. Lär dig om gladiatorstriderna och jakten på djur som ägde rum här under antiken, och gå igenom stadions fantastiska historia fram till i dag.

Tarragona: Inträdesbiljett till katedralen

3. Tarragona: Inträdesbiljett till katedralen

Upptäck en av Spaniens äldsta katedraler med ett besök i den spektakulära katedralen i Tarragona. Katedralen i Tarragona byggdes under 1100- och 1200-talen på platsen för ett gammalt romerskt tempel och tar dig med på en resa genom mer än 2 000 år av konst. Den oavslutade huvudfasaden är både gotisk och romansk i sin utformning, och inuti finns dussintals kapell med helig konst. Se vackra verk av Pere Johan, Pere Blai, Lluís Borrassà och många andra. Din biljett ger dig full tillgång till alla katedralens olika rum, så att du kan upptäcka den magnifika sammanslagningen av romansk och gotisk arkitektur. Du får också tillgång till kapellet för Sankt Thecla, ett mausoleum från 1700-talet som sägs innehålla en relik av ett helgons arm.

Tarragona: Scavenger Hunt och stadsbesiktningar - självguidad rundtur

4. Tarragona: Scavenger Hunt och stadsbesiktningar - självguidad rundtur

Lär känna Tarragona i din egen takt på denna interaktiva skattjaktsvandring. Använd en rolig app för att utforska staden till fots och få poäng för att lösa olika typer av uppgifter. Använd tips för att hitta de bästa sevärdheterna och dolda pärlorna i hela staden. Kartfunktionen i appen hjälper dig att ta dig dit. Lös frågor vid stadens främsta sevärdheter. Leta efter svar som är gömda på platser som skyltar och bilder. Förvänta dig spännande fotouppgifter som kräver mycket kreativitet. Om du behärskar ögonblicksbilderna kommer du att belönas med poäng. Nå fantastiska platser som Plaça dels Sedassos, Catedral de Tarragona, Balcón del Mediterráneo. . Få en spelkod via e-post med instruktioner om hur du spelar. Gå till den arkeologiska promenaden och använd koden för att låsa upp spelet i appen. Turen slutar vid Medelhavsbalkongen. Ladda ner Explorial-appen, gå till startpunkten och du är redo att börja med spelet. Turen varar i genomsnitt ca 1-2 timmar, men du kan pausa och återuppta spelet när du vill.

Tarragona: Stadsutforskningsspel och rundtur

5. Tarragona: Stadsutforskningsspel och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Tarragona. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. I den historiefyllda staden Tarragona kommer du först att besöka det vackra Monument als Castellers. Sedan den unika Font del Centenari och sedan den oersättliga Mercat De Tarragona. Denna underbara rutt fortsätter till Rambla Nova. Som ett femte stopp hittar du Balcó del Mediterrani. När du fortsätter din promenad genom staden hittar du den intressanta Amfiteatre de Tarragona. Circ Romà får naturligtvis inte saknas på denna rundtur. Dessutom kommer du också att beundra Tarragonas stadshus. Den näst sista destinationen är den avundsvärda Placa dels Sedassos. Pricken över i:et på denna unika rundtur är naturligtvis katedralen i Terragona.

Från Barcelona: Privat halvdagstur till Tarragona med upphämtning

6. Från Barcelona: Privat halvdagstur till Tarragona med upphämtning

Res tillbaka till det kejserliga Roms tid och besök Hispania Citerior:s antika huvudstad, som är 2 000 år gammal. Upplev Tarragona från den romerska eran genom medeltiden till nutid. Din expertguide hämtar dig med privat transport och hjälper dig på denna halvdagsresa tillbaka i tiden då gladiatorer, centurioner och kejsare skrev romarrikets mytomspunna och blodiga historia. Tarragona ligger 100 kilometer söder om Barcelona, på Costa Dorada, ett område med sandstränder och kristallklart vatten. Staden är hemvist för en av de viktigaste och bäst bevarade romerska arkeologiska platserna i Spanien och förklarades som världsarv av UNESCO år 2000. När du anländer till Tarragona kommer du att tas med på en rundvandring för att se de många bevarade resterna av denna civilisation, och din guide kommer att ge bakgrundskommentarer. Se de gamla murarna som omger staden och upptäck en av de bäst bevarade cirkusarna i Europa, gömd under strukturer från 1800-talet. Du kommer att se spår av det gamla romerska forumet, blandat med det medeltida och det moderna ansiktet på Tarragona. Ta del av ruinerna av amfiteatern från andra århundradet, som ligger vid Medelhavets strand och där blodiga strider mellan gladiatorer hölls. Tarraco var en viktig plats på grund av sitt privilegierade läge vid havet. Din rundtur avslutas på terrassen som är känd som Medelhavets balkong, där du kan njuta av en fantastisk utsikt över stranden och havet, den eviga bakgrunden till denna stad som är genomsyrad av historia.

Privat halvdagsutflykt till Tarragonas pärlor

7. Privat halvdagsutflykt till Tarragonas pärlor

Följ med på en fängslande resa genom Tarragonas historiska hjärta, där gamla romerska ruiner och gotiska underverk samsas med Medelhavskustens lugna skönhet. Börja din upptäcktsfärd vid Circ Romà, där du nästan kan höra ekot av vagntävlingar från gångna århundraden. Förundras över den arkitektoniska prakten i Tarragonas katedral, ett bevis på stadens religiösa och konstnärliga arv. När du slingrar dig genom stadens gator kan du låta Amfiteatre de Tarragona förflytta dig till gladiatorernas tid, med det vidsträckta havet som bakgrund. Utöver dessa ikoniska landmärken avslöjar turen en mängd andra skatter, från fasaderna på historiska museer till panoramautsiktspunkter och arkitektoniska underverk. Under hela resan kan du fördjupa dig i Tarragonas rika historia, kultur och naturliga skönhet, samtidigt som du njuter av den milda Medelhavsbrisen och den varma gästfriheten hos dess invånare. Upptäck en stad där det förflutna genljuder i varje hörn och väntar på att bli utforskat.

8 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Katedralen i Tarragona

Katedralen i Tarragona: Fler aktiviteter och sevärdheter

Katedralen i Tarragona: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.