Katedralen i Salisbury

Katedralen i Salisbury
21 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Katedralen i Salisbury: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Efter att ha rest genom Wiltshires fantastiska landsbygd och byar anländer vi till ett kort fotostopp i den charmiga staden Salisbury. Vi går genom den medeltida St Ann's Gate och stänger katedralen, ser en imponerande samling historiska byggnader och tar oss sedan tid att beundra det imponerande tornet och spiran - med 404 fot den högsta i landet - som byggdes på kort tid från 1220 till 1258. Vi går sedan in i klosterkyrkan, byggd 1261 och den största i landet, för att avsluta vår promenad. Tyvärr finns det inte tillräckligt med tid för att gå in i Salisbury Cathedral på den här turen. Innan vi anländer till Stonehenge berättar vår guide om de många myter, legender och fakta som omger denna förhistoriska struktur. Stonehenge har beskrivits som ett av de största mysterierna i den förhistoriska världen. Var det ett tempel, en klocka, en begravningsplats eller något annat? Vid ankomsten har du tid för ett besök och en guidad tur runt de världsberömda stenarna, eller tid att titta i presentbutiken. Efter 90 minuter vid Stonehenge avgår ni till Royal Windsor, där ni beräknas vara framme i tid för en sen lunch. Ni får sedan lite tid att utforska staden och slottet. Windsor Castle är det största kontinuerligt ockuperade slottet i världen och din guide kommer att berätta om dess historia från William erövraren till den nuvarande kungen (Windsor Castle är stängt på tisdagar och onsdagar). Bussen avgår från Windsor kl. 16.00 och passagerarna släpps av vid de större hotellen på Heathrow från kl. 16.45. När du bokar, vänligen ange ditt hotell och terminalen, om tillämpligt. Avlämning sker även vid terminalerna 1-5. Därefter kör vi in till London, som ligger mindre än en timme från Heathrow. Guiden sköter avlämningarna vid hotellen, där ytterligare fordon eller taxibilar kan användas (ingår i priset) för att säkerställa att avlämningarna vid hotellen sker så snabbt som möjligt. Avlämningsalternativ inkluderar 250 Londonhotell och utvalda tågstationer i London. Hur mycket bagage kan jag ta med mig? Varje person får ta med sig högst 2 handbagage (75x51x28 cm - 23 kg per styck) och 1 handbagage (55x40x20 cm - 10 kg per styck). Bagagegränserna beräknas utifrån det utrymme som finns tillgängligt i det fordon som du ska resa med. Om du tar med extra bagage kommer det inte att få plats i fordonet. I så fall måste du själv ordna med separat transport av ditt bagage till kryssningsfartyget. Om du vill ta med dig hjälpmedel (rullstolar eller rullatorer) MÅSTE du kontakta oss i förväg för att meddela oss. Vi kommer att kräva fullständiga mått och vikt. Dessa föremål måste kunna vikas ihop och förvaras i bagageluckan och räknas som 1 föremål i ditt lastrumsbagage.

Från London: Stonehenge, Windsor och Salisbury guidad tur

Från London: Stonehenge, Windsor och Salisbury guidad tur

Fördjupa dig i det vackra landskapet i västra England på en 10-timmarsresa från London, och lär dig mer om det rika arvet från dess hedniska förflutna och kungliga historia i Salisbury, Stonehenge och Windsor. Från centrala London kör du västerut till monoliterna i Stonehenge, som har förbryllat människor i över 5 000 år. Efter att ha förbryllat historiker och arkeologer om hur det byggdes, lär dig mer om några av teorierna. Fortsätt till marknadsstaden Salisbury som är mest känd för sin katedral från 1200-talet. Den byggdes under Henrik III:s regeringstid och har Storbritanniens högsta kyrktorn på 123 meter och är ett av de finaste exemplen på tidig gotisk arkitektur i England. Besök Salisbury Cathedral och bli välkomnad av en specialiserad Salisbury Cathedral Guide och få en introduktion före rundturen. Förundras över Magna Carta, den berömda överenskommelsen mellan kung John och hans baroner i Runnymede 1215, som nu finns i Chapter House. Utforska kunglig historia med ett besök på drottningens officiella residens, Windsor Castle: bevittna den skiftande smaken i inredningen av State Apartments under århundraden av monarker som bor där; se målningar av Leonardo Da Vinci och Rembrandt; beundra drottning Marys dockhus, det mest kända dockhuset i världen; och se St George's Chapel, den sista viloplatsen för flera monarker.

Från London: Windsor, Stonehenge och Salisbury Cathedral

Från London: Windsor, Stonehenge och Salisbury Cathedral

Upptäck några av Englands platser som måste besökas på en guidad tur från London till Windsor, Stonehenge och Salisbury. Se Windsor Castle i den historiska marknadsstaden Windsor, upptäck Stonehenges mysterier och ta ett steg tillbaka i tiden medan du utforskar Salisbury Cathedrals inre. Windsor Windsor är en vacker engelsk stad, rik på historia och belägen vid floden Themsen. Staden är berömd för sin kungliga koppling och är platsen för Windsor Castle som är drottningens officiella residens. Omgiven av vacker natur har den en mångsidig blandning av historia, kultur och arv. Stonehenge Du glömmer aldrig din första glimt av spektakulära Stonehenge, med sina monolitiska stenar ståendes upp mot horisonten på Salisbury Plain. Det finns teorier i överflöd om de mystiska stenformationerna. Var det ämnat som ett religiöst tempel? En astronomisk klocka? En gravplats från bronsåldern? Salisbury Upplev Salisburys prakt. Salisbury-katedralens spira, en del av stadens skyline, har en hisnande höjd av 123 meter. Den revolutionerande spiran, som uppfördes för 800 år sedan, anses vara ett av de ledande exemplen på tidig engelsk arkitektur. Strosa igenom den livliga marknaden på egen hand.

Southampton: Transport till London med 3 sightseeingstopp

Southampton: Transport till London med 3 sightseeingstopp

Fördjupa dig i det vackra landskapet i västra England på en heldagsutflykt från Southampton. Lär dig mer om det rika arvet från det hedniska förflutna och den kungliga historien i Salisbury, Stonehenge och Windsor. Avsluta resan med avresa till London. Från Southampton kör du till monoliterna i Stonehenge, som har förbryllat människor i över 5 000 år. Lyssna på några av de teorier om hur den byggdes som din guide berättar. Fortsätt till marknadsstaden Salisbury, som är mest känd för sin katedral från 1200-talet. Den byggdes under Henrik III:s regeringstid och har Storbritanniens högsta kyrktorn på 123 meter och är ett av de finaste exemplen på tidig gotisk engelsk arkitektur. Vid ankomsten till katedralen välkomnas du av en specialiserad Salisbury Cathedral Guide och får en introduktion innan du går på en guidad rundtur. Förundras över Magna Carta, den berömda överenskommelsen mellan kung John och hans baroner vid Runnymede 1215, och som nu finns i Chapter House. Efteråt kan du utforska den kungliga historien med ett besök på drottningens officiella residens, Windsor Castle. Bevittna den monarkiska smakens skiftningar i inredningen av State Apartments under århundradena och se målningar av Leonardo Da Vinci och Rembrandt. Beundra drottning Marys dockhus, det mest berömda dockhuset i världen, och besök St George's Chapel, den sista viloplatsen för flera monarker. Efter sightseeingturen åker ni till London där ni släpps av på valfri plats.

Salisbury: Inträdesbiljett till Old Sarum

Salisbury: Inträdesbiljett till Old Sarum

Upptäck över 2 000 år av brittisk historia i Old Sarum med denna inträdesbiljett. Promenera genom resterna av en en gång blomstrande medeltida stad, inklusive fotavtrycket av Salisburys ursprungliga katedral och det formidabla kungliga slottet på toppen av motten. Upptäck slottets arkitektur, betydelsen av den första och den andra katedralen och hur platsen övergavs för den nya katedralen i Salisbury. När du står på vallarna kan du njuta av panoramautsikten över Wiltshire-slätterna som berättar en historia om makt, religion och arkitektoniska underverk. Fördjupa dig i järnålderns början av Old Sarum och avslöja dess utveckling genom romerska, normandiska och saxiska influenser. Lär dig mer om dess strategiska betydelse för Vilhelm Erövraren och dess roll som ett viktigt regeringscentrum. Avsluta ditt besök med insikter om Old Sarums senare år, inklusive dess status som en "rutten stadsdel" och det slutliga upphörandet av dess administrativa roll.

Wiltshires underverk (interaktiv guidebok)

Wiltshires underverk (interaktiv guidebok)

-Denna online reseguide hjälper dig att skapa en skräddarsydd bilresa för att hjälpa till med att planera din semester innan du reser såväl som när du är på din semester, med 12 månaders åtkomst. -Därför föreslår vi att du inte väntar till ditt resedatum, köp guideboken i förväg för att hjälpa dig med din planering. Välj ett tidigt datum och börja planera direkt! - Utforska underverken på UNESCO: s världsarvslista i Stonehenge och Avebury, där forntida stencirklar och historiska mysterier väntar på upptäckt. - Upptäck den rika historien i Devizes, hem till attraktioner som Wiltshire Museum, livliga marknader, närliggande bryggerier och andra lokala pärlor. - Upplev Kennet and Avon Canal, inklusive de imponerande Caen Hill Locks. - Fördjupa dig i charmen i Wiltshires marknadsstäder och byar, som erbjuder livliga marknader, historisk arkitektur och pittoreska gator. - Njut av shopping i oberoende boutiquer och hantverksbutiker och koppla sedan av på mysiga pubar eller kaféer medan du njuter av det lokala köket och atmosfären. - Njut av natursköna promenader genom pittoreska byar och längs Ridgeway, eller utforska den lugna landsbygden i North Wessex Downs Area of Outstanding Natural Beauty. - Besök Swindon för en blandning av moderna bekvämligheter, kulturella attraktioner som STEAM Museum och enkel tillgång till fantastiska landsbygdsäventyr. - Förundras över Wiltshires ikoniska vita hästar, forntida bergsfigurer som etsats in i kritkullar och visar upp stiliserad design och kulturarv. - Upptäck den tidlösa skönheten i Salisbury, med sin majestätiska katedral, historiska gator och medeltida dragningskraft, som erbjuder en fängslande upplevelse för besökare. Reseguider: - Den föreslagna kartlagda rutten i online-guideboken är helt flexibel och hjälper dig att planera din resa med platser att besöka och saker att se och göra, oavsett om du reser i 3 eller 14 dagar. - Utforska West och East Wiltshire separat eller tillsammans, beroende på dina preferenser och tidsbegränsningar. - Den kombinerade rutten täcker ett totalt avstånd på 207 km och tar cirka 6 och en halv timme att köra. Online & interaktiv guidebok för destinationer: - Spara timmar genom att använda vår inspiration och skyltning för att planera din perfekta Wiltshire-körrutt. - Destinationsguiden omfattar 22 destinations- och platsguider om viktiga platser att besöka, inklusive Stonehenge, Salisbury och många av de traditionella marknadsstäderna - Kartan Uncover More innehåller: 20+ utsiktspunkter, 100+ intressanta platser, 30+ dolda pärlor - Kartan Overnight Stay innehåller: 30+ campingplatser, 55+ ställplatser för husbilar, 50+ hotell, 30+ B&B, gästhus och lodger

Stonehenge, Windsor & Bath Tour - Lätt tempo med Bath Hotel

Stonehenge, Windsor & Bath Tour - Lätt tempo med Bath Hotel

Dag 1 (tisdag) London - Stonehenge - Salisbury - Bath Möt din reseledare på plan 1 på hotellet Thistle Marble Arch kl. 08.15 innan avresa från hotellet kl. 08.30. Ditt första stopp är Stonehenge - en symbol för Storbritannien och ett av världens verkliga underverk. På turen får du tid att besöka monumentet och njuta av det förstklassiga besökscentret. Vid ankomsten till Salisbury kommer du att imponeras av katedralens storlek och skådespel. Njut av en stadsvandring med din guide och ledig tid för lunch. På sena eftermiddagen besöker vi den fantastiska miljön i Bath och hem för de kommande två nätterna på din resa. Checka in på ert 4* hotell som ligger mitt i hjärtat av staden och njut av kvällen på egen hand. Dag 2 (onsdag) Bath - heldag Efter frukost tar du en lugn promenad med din guide för att besöka de romerska baden - under den lugnaste tiden på dagen, före folkmassorna. Gå i romarnas fotspår och utforska ett av de finaste spaanläggningarna i den antika världen. Beläget under gatunivån kommer du ner till platsen för den heliga källan. Naturligt varmt vatten på upp till 46 grader Celsius stiger upp här varje dag, precis som det har gjort i över 2 000 år. Följ sedan med på en stadsvandring i Bath med din guide för att se de viktigaste höjdpunkterna, inklusive Pulteney Bridge, Sydney Gardens och platser som använts i TV-serien Bridgerton. Eftermiddagen och kvällen är till fri disposition i Bath. Dag 3 (torsdag) Bath - Lacock - Windsor - London Den sista dagen på din resa börjar med att vi lämnar Bath för byn Lacock - en plats som har inspirerat många film- och tv-produktioner. Njut av en vandring med din guide till några av byns höjdpunkter, bland annat en tiondelada från 1300-talet och ett 1700-talslås, som en gång användes för att hålla kvar lokala fyllon och personer som väntade på rättegång. Vi anländer till Windsor i tid för lunch. Besök något av de många kaféerna och restaurangerna på de pittoreska kullerstensgatorna som serverar allt från cream teas till varma luncher. Därefter njuter ni av en hel eftermiddag inne i majestätiska Windsor Castle med tid för att se State Apartments, St George's Chapel och mycket mer. Slottet är det äldsta och största ockuperade slottet i världen och har varit hem för 40 monarker. Förundras över den dekorativa interiören, se en originalmålning av Van Dyck, upptäck livet i miniatyr i Queen Marys Dolls House ... och mycket mer. Har du någonsin velat närvara vid ett kungligt bröllop? På slottets område ligger St George's Chapel, ett 500 år gammalt medeltida underverk där många kungliga bröllop har ägt rum. Det är också den sista viloplatsen för många kungar och drottningar, inklusive Henrik VIII, Karl I och drottning Elizabeth II. Vi lämnar Windsor ca kl. 17.15 och är tillbaka på Thistle Marble Arch i London ca kl. 18.30. Resan avslutas vid ankomsten till London

Rundresa och vistelse i London och ikoniska England - 6 dagar

Rundresa och vistelse i London och ikoniska England - 6 dagar

Dag 1 (söndag) Ankomst till London Checka in på ditt 4* hotell - Thistle Marble Arch hotel (eller liknande). Dag 2 (måndag) - Heldag i London Möt din guide på plan 1 på hotellet kl. 8.45. Vår panoramatur i London avgår direkt från hotellet kl. 9.00. Gå sedan direkt till Tower of London och njut av lite ledig tid för lunch på ett av de många kaféerna. Därefter får du en guidad introduktion till Tower of London och en chans att se kronjuvelerna. Koppla av på en lugn kryssning uppför Themsen med levande guidade kommentarer. Avsluta dagen med att se huvudstaden från 135 meters höjd på The London Eye. Kvällen är till fri disposition. Dag 3 (tisdag) London - Stonehenge - Salisbury - Bath Möt din reseledare på plan 1 på hotellet Thistle Marble Arch kl. 08.15 innan avresa från hotellet kl. 08.30. Ditt första stopp är Stonehenge - en symbol för Storbritannien och ett av världens verkliga underverk. På turen får du tid att besöka monumentet och njuta av det förstklassiga besökscentret. Vid ankomsten till Salisbury kommer du att imponeras av katedralens storlek och skådespel. Njut av en stadsvandring med din guide och ledig tid för lunch. På sena eftermiddagen besöker vi den fantastiska miljön i Bath och hem för de kommande två nätterna på din resa. Checka in på ert 4* hotell som ligger mitt i hjärtat av staden och njut av kvällen på egen hand. Dag 4 (onsdag) Bath - heldag Efter frukost tar du en lugn promenad med din guide för att besöka de romerska baden - under den lugnaste tiden på dagen, före folkmassorna. Gå i romarnas fotspår och utforska ett av de finaste spaanläggningarna i den antika världen. Beläget under gatunivån kommer du ner till platsen för den heliga källan - varmt vatten stiger här varje dag som det har gjort i över 2 000 år. Följ med på en stadsvandring i Bath med din guide och se de viktigaste sevärdheterna som Pulteney Bridge, Sydney Gardens och platser som används i "Bridgerton". Eftermiddagen och kvällen är till fri disposition i Bath. Dag 5 (torsdag) Bath - Lacock - Windsor - London Dagen börjar med avresa från Bath till byn Lacock - en plats som har inspirerat många film- och TV-produktioner. Njut av en vandringstur med din guide till några av dess höjdpunkter. Vi anländer till Windsor i tid för lunch. Besök ett av de många kaféerna eller restaurangerna på de pittoreska kullerstensgatorna som serverar allt från cream tea till varma luncher. Njut sedan av en hel eftermiddag inne i majestätiska Windsor Castle med tid att se State Apartments, St George's Chapel och mer. Slottet är det äldsta och största ockuperade slottet i världen och har varit hem för 40 monarker. Förundras över den dekorativa interiören, se en originalmålning av Van Dyck och upptäck livet i miniatyr i Queen Marys Dolls House. Vi lämnar Windsor ca kl. 17.15 och är tillbaka på Thistle Marble Arch i London ca kl. 18.30. Dag 6 (fredag) - Avresa från London Checka ut (kl. 11.00) efter frukost från hotellet Thistle Marble Arch.

Från Bath: Privat Stonehenge- och Salisbury-tur med upphämtning

Från Bath: Privat Stonehenge- och Salisbury-tur med upphämtning

Stonehenge är det största och mest ikoniska underverket i det förhistoriska Storbritannien och ett av Unescos världsarv. Detta monument har fortfarande kvar sin kraft och känsla av förundran över alla som samlas här. Res tillbaka i tiden och upptäck vad som inspirerade stenåldersmänniskorna att börja bygga detta monument för 4 500 år sedan. Vid ankomsten kommer din guide att erbjuda dig en underhållande och informativ privat guidad rundtur i denna unika stencirkel och du kommer att lära dig om de senaste arkeologiska upptäckterna. Senare äter ni en traditionell publunch i centrala Salisbury och utforskar den charmiga medeltida staden. Njut av Salisburykatedralens prakt och skala, som ståtar med Storbritanniens högsta spira, världens äldsta fungerande klocka och det bäst bevarade originalet av Magna Carta från 1215, en gammal pakt som skyddar individens frihet. Detta dokument inspirerade Amerikas grundlagsfäder att skriva sin konstitution och Bill of Rights. Res tillbaka till den vackra georgianska staden Bath, där du antingen blir avsläppt vid ditt boende eller i centrum av staden. Detta kommer definitivt att bli en dag att minnas. Observera att barn som är 12 år eller yngre inte är tillåtna på denna tur på grund av brittiska lagbegränsningar för barnstolar. Din chaufför-guide är varken försäkrad eller licensierad under denna gräns.

Från London: Stonehenge, Windsor och Salisbury

Från London: Stonehenge, Windsor och Salisbury

Fördjupa dig i det vackra landskapet i västra England på en 10-timmarsresa från London, och lär dig mer om det rika arvet från dess hedniska förflutna och kungliga historia i Salisbury, Stonehenge och Windsor. Från din valda plats i London kör du till monoliterna i Stonehenge, som har förbryllat människor i över 5 000 år. Historiker och arkeologer vet inte hur den byggdes och din guide kommer att förklara några av teorierna. Fortsätt till marknadsstaden Salisbury, mest känd för sin katedral från 1200-talet. Den byggdes under Henrik III:s regeringstid och har Storbritanniens högsta kyrktorn på 123 meter och är ett av de finaste exemplen på tidig gotisk arkitektur i England. Besök Salisbury Cathedral och bli välkomnad av en specialiserad Salisbury Cathedral Guide och få en introduktion före rundturen. Förundras över Magna Carta, den berömda överenskommelsen mellan kung John och hans baroner i Runnymede 1215, som nu finns i Chapter House. Utforska kunglig historia med ett besök på drottningens officiella residens, Windsor Castle: bevittna den skiftande smaken i inredningen av State Apartments under århundraden av monarker som bor där; se målningar av Leonardo Da Vinci och Rembrandt; beundra drottning Marys dockhus, det mest kända dockhuset i världen; och se St George's Chapel, den sista viloplatsen för flera monarker

Katedralen i Salisbury: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Efter att ha rest genom Wiltshires fantastiska landsbygd och byar anländer vi till ett kort fotostopp i den charmiga staden Salisbury. Vi går genom den medeltida St Ann's Gate och stänger katedralen, ser en imponerande samling historiska byggnader och tar oss sedan tid att beundra det imponerande tornet och spiran - med 404 fot den högsta i landet - som byggdes på kort tid från 1220 till 1258. Vi går sedan in i klosterkyrkan, byggd 1261 och den största i landet, för att avsluta vår promenad. Tyvärr finns det inte tillräckligt med tid för att gå in i Salisbury Cathedral på den här turen. Innan vi anländer till Stonehenge berättar vår guide om de många myter, legender och fakta som omger denna förhistoriska struktur. Stonehenge har beskrivits som ett av de största mysterierna i den förhistoriska världen. Var det ett tempel, en klocka, en begravningsplats eller något annat? Vid ankomsten har du tid för ett besök och en guidad tur runt de världsberömda stenarna, eller tid att titta i presentbutiken. Efter 90 minuter vid Stonehenge avgår ni till Royal Windsor, där ni beräknas vara framme i tid för en sen lunch. Ni får sedan lite tid att utforska staden och slottet. Windsor Castle är det största kontinuerligt ockuperade slottet i världen och din guide kommer att berätta om dess historia från William erövraren till den nuvarande kungen (Windsor Castle är stängt på tisdagar och onsdagar). Bussen avgår från Windsor kl. 16.00 och passagerarna släpps av vid de större hotellen på Heathrow från kl. 16.45. När du bokar, vänligen ange ditt hotell och terminalen, om tillämpligt. Avlämning sker även vid terminalerna 1-5. Därefter kör vi in till London, som ligger mindre än en timme från Heathrow. Guiden sköter avlämningarna vid hotellen, där ytterligare fordon eller taxibilar kan användas (ingår i priset) för att säkerställa att avlämningarna vid hotellen sker så snabbt som möjligt. Avlämningsalternativ inkluderar 250 Londonhotell och utvalda tågstationer i London. Hur mycket bagage kan jag ta med mig? Varje person får ta med sig högst 2 handbagage (75x51x28 cm - 23 kg per styck) och 1 handbagage (55x40x20 cm - 10 kg per styck). Bagagegränserna beräknas utifrån det utrymme som finns tillgängligt i det fordon som du ska resa med. Om du tar med extra bagage kommer det inte att få plats i fordonet. I så fall måste du själv ordna med separat transport av ditt bagage till kryssningsfartyget. Om du vill ta med dig hjälpmedel (rullstolar eller rullatorer) MÅSTE du kontakta oss i förväg för att meddela oss. Vi kommer att kräva fullständiga mått och vikt. Dessa föremål måste kunna vikas ihop och förvaras i bagageluckan och räknas som 1 föremål i ditt lastrumsbagage.

Från London: Stonehenge, Windsor och Salisbury guidad tur

Från London: Stonehenge, Windsor och Salisbury guidad tur

Fördjupa dig i det vackra landskapet i västra England på en 10-timmarsresa från London, och lär dig mer om det rika arvet från dess hedniska förflutna och kungliga historia i Salisbury, Stonehenge och Windsor. Från centrala London kör du västerut till monoliterna i Stonehenge, som har förbryllat människor i över 5 000 år. Efter att ha förbryllat historiker och arkeologer om hur det byggdes, lär dig mer om några av teorierna. Fortsätt till marknadsstaden Salisbury som är mest känd för sin katedral från 1200-talet. Den byggdes under Henrik III:s regeringstid och har Storbritanniens högsta kyrktorn på 123 meter och är ett av de finaste exemplen på tidig gotisk arkitektur i England. Besök Salisbury Cathedral och bli välkomnad av en specialiserad Salisbury Cathedral Guide och få en introduktion före rundturen. Förundras över Magna Carta, den berömda överenskommelsen mellan kung John och hans baroner i Runnymede 1215, som nu finns i Chapter House. Utforska kunglig historia med ett besök på drottningens officiella residens, Windsor Castle: bevittna den skiftande smaken i inredningen av State Apartments under århundraden av monarker som bor där; se målningar av Leonardo Da Vinci och Rembrandt; beundra drottning Marys dockhus, det mest kända dockhuset i världen; och se St George's Chapel, den sista viloplatsen för flera monarker.

Från London: Windsor, Stonehenge och Salisbury Cathedral

Från London: Windsor, Stonehenge och Salisbury Cathedral

Upptäck några av Englands platser som måste besökas på en guidad tur från London till Windsor, Stonehenge och Salisbury. Se Windsor Castle i den historiska marknadsstaden Windsor, upptäck Stonehenges mysterier och ta ett steg tillbaka i tiden medan du utforskar Salisbury Cathedrals inre. Windsor Windsor är en vacker engelsk stad, rik på historia och belägen vid floden Themsen. Staden är berömd för sin kungliga koppling och är platsen för Windsor Castle som är drottningens officiella residens. Omgiven av vacker natur har den en mångsidig blandning av historia, kultur och arv. Stonehenge Du glömmer aldrig din första glimt av spektakulära Stonehenge, med sina monolitiska stenar ståendes upp mot horisonten på Salisbury Plain. Det finns teorier i överflöd om de mystiska stenformationerna. Var det ämnat som ett religiöst tempel? En astronomisk klocka? En gravplats från bronsåldern? Salisbury Upplev Salisburys prakt. Salisbury-katedralens spira, en del av stadens skyline, har en hisnande höjd av 123 meter. Den revolutionerande spiran, som uppfördes för 800 år sedan, anses vara ett av de ledande exemplen på tidig engelsk arkitektur. Strosa igenom den livliga marknaden på egen hand.

Southampton: Transport till London med 3 sightseeingstopp

Southampton: Transport till London med 3 sightseeingstopp

Fördjupa dig i det vackra landskapet i västra England på en heldagsutflykt från Southampton. Lär dig mer om det rika arvet från det hedniska förflutna och den kungliga historien i Salisbury, Stonehenge och Windsor. Avsluta resan med avresa till London. Från Southampton kör du till monoliterna i Stonehenge, som har förbryllat människor i över 5 000 år. Lyssna på några av de teorier om hur den byggdes som din guide berättar. Fortsätt till marknadsstaden Salisbury, som är mest känd för sin katedral från 1200-talet. Den byggdes under Henrik III:s regeringstid och har Storbritanniens högsta kyrktorn på 123 meter och är ett av de finaste exemplen på tidig gotisk engelsk arkitektur. Vid ankomsten till katedralen välkomnas du av en specialiserad Salisbury Cathedral Guide och får en introduktion innan du går på en guidad rundtur. Förundras över Magna Carta, den berömda överenskommelsen mellan kung John och hans baroner vid Runnymede 1215, och som nu finns i Chapter House. Efteråt kan du utforska den kungliga historien med ett besök på drottningens officiella residens, Windsor Castle. Bevittna den monarkiska smakens skiftningar i inredningen av State Apartments under århundradena och se målningar av Leonardo Da Vinci och Rembrandt. Beundra drottning Marys dockhus, det mest berömda dockhuset i världen, och besök St George's Chapel, den sista viloplatsen för flera monarker. Efter sightseeingturen åker ni till London där ni släpps av på valfri plats.

Salisbury: Inträdesbiljett till Old Sarum

Salisbury: Inträdesbiljett till Old Sarum

Upptäck över 2 000 år av brittisk historia i Old Sarum med denna inträdesbiljett. Promenera genom resterna av en en gång blomstrande medeltida stad, inklusive fotavtrycket av Salisburys ursprungliga katedral och det formidabla kungliga slottet på toppen av motten. Upptäck slottets arkitektur, betydelsen av den första och den andra katedralen och hur platsen övergavs för den nya katedralen i Salisbury. När du står på vallarna kan du njuta av panoramautsikten över Wiltshire-slätterna som berättar en historia om makt, religion och arkitektoniska underverk. Fördjupa dig i järnålderns början av Old Sarum och avslöja dess utveckling genom romerska, normandiska och saxiska influenser. Lär dig mer om dess strategiska betydelse för Vilhelm Erövraren och dess roll som ett viktigt regeringscentrum. Avsluta ditt besök med insikter om Old Sarums senare år, inklusive dess status som en "rutten stadsdel" och det slutliga upphörandet av dess administrativa roll.

Wiltshires underverk (interaktiv guidebok)

Wiltshires underverk (interaktiv guidebok)

-Denna online reseguide hjälper dig att skapa en skräddarsydd bilresa för att hjälpa till med att planera din semester innan du reser såväl som när du är på din semester, med 12 månaders åtkomst. -Därför föreslår vi att du inte väntar till ditt resedatum, köp guideboken i förväg för att hjälpa dig med din planering. Välj ett tidigt datum och börja planera direkt! - Utforska underverken på UNESCO: s världsarvslista i Stonehenge och Avebury, där forntida stencirklar och historiska mysterier väntar på upptäckt. - Upptäck den rika historien i Devizes, hem till attraktioner som Wiltshire Museum, livliga marknader, närliggande bryggerier och andra lokala pärlor. - Upplev Kennet and Avon Canal, inklusive de imponerande Caen Hill Locks. - Fördjupa dig i charmen i Wiltshires marknadsstäder och byar, som erbjuder livliga marknader, historisk arkitektur och pittoreska gator. - Njut av shopping i oberoende boutiquer och hantverksbutiker och koppla sedan av på mysiga pubar eller kaféer medan du njuter av det lokala köket och atmosfären. - Njut av natursköna promenader genom pittoreska byar och längs Ridgeway, eller utforska den lugna landsbygden i North Wessex Downs Area of Outstanding Natural Beauty. - Besök Swindon för en blandning av moderna bekvämligheter, kulturella attraktioner som STEAM Museum och enkel tillgång till fantastiska landsbygdsäventyr. - Förundras över Wiltshires ikoniska vita hästar, forntida bergsfigurer som etsats in i kritkullar och visar upp stiliserad design och kulturarv. - Upptäck den tidlösa skönheten i Salisbury, med sin majestätiska katedral, historiska gator och medeltida dragningskraft, som erbjuder en fängslande upplevelse för besökare. Reseguider: - Den föreslagna kartlagda rutten i online-guideboken är helt flexibel och hjälper dig att planera din resa med platser att besöka och saker att se och göra, oavsett om du reser i 3 eller 14 dagar. - Utforska West och East Wiltshire separat eller tillsammans, beroende på dina preferenser och tidsbegränsningar. - Den kombinerade rutten täcker ett totalt avstånd på 207 km och tar cirka 6 och en halv timme att köra. Online & interaktiv guidebok för destinationer: - Spara timmar genom att använda vår inspiration och skyltning för att planera din perfekta Wiltshire-körrutt. - Destinationsguiden omfattar 22 destinations- och platsguider om viktiga platser att besöka, inklusive Stonehenge, Salisbury och många av de traditionella marknadsstäderna - Kartan Uncover More innehåller: 20+ utsiktspunkter, 100+ intressanta platser, 30+ dolda pärlor - Kartan Overnight Stay innehåller: 30+ campingplatser, 55+ ställplatser för husbilar, 50+ hotell, 30+ B&B, gästhus och lodger

Stonehenge, Windsor & Bath Tour - Lätt tempo med Bath Hotel

Stonehenge, Windsor & Bath Tour - Lätt tempo med Bath Hotel

Dag 1 (tisdag) London - Stonehenge - Salisbury - Bath Möt din reseledare på plan 1 på hotellet Thistle Marble Arch kl. 08.15 innan avresa från hotellet kl. 08.30. Ditt första stopp är Stonehenge - en symbol för Storbritannien och ett av världens verkliga underverk. På turen får du tid att besöka monumentet och njuta av det förstklassiga besökscentret. Vid ankomsten till Salisbury kommer du att imponeras av katedralens storlek och skådespel. Njut av en stadsvandring med din guide och ledig tid för lunch. På sena eftermiddagen besöker vi den fantastiska miljön i Bath och hem för de kommande två nätterna på din resa. Checka in på ert 4* hotell som ligger mitt i hjärtat av staden och njut av kvällen på egen hand. Dag 2 (onsdag) Bath - heldag Efter frukost tar du en lugn promenad med din guide för att besöka de romerska baden - under den lugnaste tiden på dagen, före folkmassorna. Gå i romarnas fotspår och utforska ett av de finaste spaanläggningarna i den antika världen. Beläget under gatunivån kommer du ner till platsen för den heliga källan. Naturligt varmt vatten på upp till 46 grader Celsius stiger upp här varje dag, precis som det har gjort i över 2 000 år. Följ sedan med på en stadsvandring i Bath med din guide för att se de viktigaste höjdpunkterna, inklusive Pulteney Bridge, Sydney Gardens och platser som använts i TV-serien Bridgerton. Eftermiddagen och kvällen är till fri disposition i Bath. Dag 3 (torsdag) Bath - Lacock - Windsor - London Den sista dagen på din resa börjar med att vi lämnar Bath för byn Lacock - en plats som har inspirerat många film- och tv-produktioner. Njut av en vandring med din guide till några av byns höjdpunkter, bland annat en tiondelada från 1300-talet och ett 1700-talslås, som en gång användes för att hålla kvar lokala fyllon och personer som väntade på rättegång. Vi anländer till Windsor i tid för lunch. Besök något av de många kaféerna och restaurangerna på de pittoreska kullerstensgatorna som serverar allt från cream teas till varma luncher. Därefter njuter ni av en hel eftermiddag inne i majestätiska Windsor Castle med tid för att se State Apartments, St George's Chapel och mycket mer. Slottet är det äldsta och största ockuperade slottet i världen och har varit hem för 40 monarker. Förundras över den dekorativa interiören, se en originalmålning av Van Dyck, upptäck livet i miniatyr i Queen Marys Dolls House ... och mycket mer. Har du någonsin velat närvara vid ett kungligt bröllop? På slottets område ligger St George's Chapel, ett 500 år gammalt medeltida underverk där många kungliga bröllop har ägt rum. Det är också den sista viloplatsen för många kungar och drottningar, inklusive Henrik VIII, Karl I och drottning Elizabeth II. Vi lämnar Windsor ca kl. 17.15 och är tillbaka på Thistle Marble Arch i London ca kl. 18.30. Resan avslutas vid ankomsten till London

Rundresa och vistelse i London och ikoniska England - 6 dagar

Rundresa och vistelse i London och ikoniska England - 6 dagar

Dag 1 (söndag) Ankomst till London Checka in på ditt 4* hotell - Thistle Marble Arch hotel (eller liknande). Dag 2 (måndag) - Heldag i London Möt din guide på plan 1 på hotellet kl. 8.45. Vår panoramatur i London avgår direkt från hotellet kl. 9.00. Gå sedan direkt till Tower of London och njut av lite ledig tid för lunch på ett av de många kaféerna. Därefter får du en guidad introduktion till Tower of London och en chans att se kronjuvelerna. Koppla av på en lugn kryssning uppför Themsen med levande guidade kommentarer. Avsluta dagen med att se huvudstaden från 135 meters höjd på The London Eye. Kvällen är till fri disposition. Dag 3 (tisdag) London - Stonehenge - Salisbury - Bath Möt din reseledare på plan 1 på hotellet Thistle Marble Arch kl. 08.15 innan avresa från hotellet kl. 08.30. Ditt första stopp är Stonehenge - en symbol för Storbritannien och ett av världens verkliga underverk. På turen får du tid att besöka monumentet och njuta av det förstklassiga besökscentret. Vid ankomsten till Salisbury kommer du att imponeras av katedralens storlek och skådespel. Njut av en stadsvandring med din guide och ledig tid för lunch. På sena eftermiddagen besöker vi den fantastiska miljön i Bath och hem för de kommande två nätterna på din resa. Checka in på ert 4* hotell som ligger mitt i hjärtat av staden och njut av kvällen på egen hand. Dag 4 (onsdag) Bath - heldag Efter frukost tar du en lugn promenad med din guide för att besöka de romerska baden - under den lugnaste tiden på dagen, före folkmassorna. Gå i romarnas fotspår och utforska ett av de finaste spaanläggningarna i den antika världen. Beläget under gatunivån kommer du ner till platsen för den heliga källan - varmt vatten stiger här varje dag som det har gjort i över 2 000 år. Följ med på en stadsvandring i Bath med din guide och se de viktigaste sevärdheterna som Pulteney Bridge, Sydney Gardens och platser som används i "Bridgerton". Eftermiddagen och kvällen är till fri disposition i Bath. Dag 5 (torsdag) Bath - Lacock - Windsor - London Dagen börjar med avresa från Bath till byn Lacock - en plats som har inspirerat många film- och TV-produktioner. Njut av en vandringstur med din guide till några av dess höjdpunkter. Vi anländer till Windsor i tid för lunch. Besök ett av de många kaféerna eller restaurangerna på de pittoreska kullerstensgatorna som serverar allt från cream tea till varma luncher. Njut sedan av en hel eftermiddag inne i majestätiska Windsor Castle med tid att se State Apartments, St George's Chapel och mer. Slottet är det äldsta och största ockuperade slottet i världen och har varit hem för 40 monarker. Förundras över den dekorativa interiören, se en originalmålning av Van Dyck och upptäck livet i miniatyr i Queen Marys Dolls House. Vi lämnar Windsor ca kl. 17.15 och är tillbaka på Thistle Marble Arch i London ca kl. 18.30. Dag 6 (fredag) - Avresa från London Checka ut (kl. 11.00) efter frukost från hotellet Thistle Marble Arch.

Från Bath: Privat Stonehenge- och Salisbury-tur med upphämtning

Från Bath: Privat Stonehenge- och Salisbury-tur med upphämtning

Stonehenge är det största och mest ikoniska underverket i det förhistoriska Storbritannien och ett av Unescos världsarv. Detta monument har fortfarande kvar sin kraft och känsla av förundran över alla som samlas här. Res tillbaka i tiden och upptäck vad som inspirerade stenåldersmänniskorna att börja bygga detta monument för 4 500 år sedan. Vid ankomsten kommer din guide att erbjuda dig en underhållande och informativ privat guidad rundtur i denna unika stencirkel och du kommer att lära dig om de senaste arkeologiska upptäckterna. Senare äter ni en traditionell publunch i centrala Salisbury och utforskar den charmiga medeltida staden. Njut av Salisburykatedralens prakt och skala, som ståtar med Storbritanniens högsta spira, världens äldsta fungerande klocka och det bäst bevarade originalet av Magna Carta från 1215, en gammal pakt som skyddar individens frihet. Detta dokument inspirerade Amerikas grundlagsfäder att skriva sin konstitution och Bill of Rights. Res tillbaka till den vackra georgianska staden Bath, där du antingen blir avsläppt vid ditt boende eller i centrum av staden. Detta kommer definitivt att bli en dag att minnas. Observera att barn som är 12 år eller yngre inte är tillåtna på denna tur på grund av brittiska lagbegränsningar för barnstolar. Din chaufför-guide är varken försäkrad eller licensierad under denna gräns.

Från London: Stonehenge, Windsor och Salisbury

Från London: Stonehenge, Windsor och Salisbury

Fördjupa dig i det vackra landskapet i västra England på en 10-timmarsresa från London, och lär dig mer om det rika arvet från dess hedniska förflutna och kungliga historia i Salisbury, Stonehenge och Windsor. Från din valda plats i London kör du till monoliterna i Stonehenge, som har förbryllat människor i över 5 000 år. Historiker och arkeologer vet inte hur den byggdes och din guide kommer att förklara några av teorierna. Fortsätt till marknadsstaden Salisbury, mest känd för sin katedral från 1200-talet. Den byggdes under Henrik III:s regeringstid och har Storbritanniens högsta kyrktorn på 123 meter och är ett av de finaste exemplen på tidig gotisk arkitektur i England. Besök Salisbury Cathedral och bli välkomnad av en specialiserad Salisbury Cathedral Guide och få en introduktion före rundturen. Förundras över Magna Carta, den berömda överenskommelsen mellan kung John och hans baroner i Runnymede 1215, som nu finns i Chapter House. Utforska kunglig historia med ett besök på drottningens officiella residens, Windsor Castle: bevittna den skiftande smaken i inredningen av State Apartments under århundraden av monarker som bor där; se målningar av Leonardo Da Vinci och Rembrandt; beundra drottning Marys dockhus, det mest kända dockhuset i världen; och se St George's Chapel, den sista viloplatsen för flera monarker

Populäraste attraktionerna i Salisbury

Saker att göra i Katedralen i Salisbury

Städer i England

Katedralen i Salisbury: Fler aktiviteter och sevärdheter

Katedralen i Salisbury: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Katedralen i Salisbury

Samlat omdöme

4.4
(233 recensioner)