Katedralen i Dubrovnik

Katedralen i Dubrovnik

Katedralen i Dubrovnik: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

1. Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

2. Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

Njut av en guidad promenad runt Dubrovniks gamla stadsdel med början vid den stora Onofrio-fontänen. Gå upp för Prijeko Street till den gamla hamnen, stanna för att beundra St. Saviour's, den storslagna franciskanska och dominikanska kyrkan, och se vinproducerande vinstockar som tros vara över ett sekel gamla. Fartyg från Dubrovnik var kända över hela Medelhavet. Fartygen byggdes och lastades i den legendariska Arsenal, som också är ett stopp på den här turen. Hör berättelser om den berömda karantänen och fästningarna i St. Luke och St. John, och historien om Sankt Blasius kyrka, katedralen, Rektorspalatset, Sponzapalatset och Orlandos kolonn.

Dubrovnik: Självguidande höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

3. Dubrovnik: Självguidande höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

Lär känna Dubrovnik i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. När du har laddat ner tur-appen (instruktioner skickas via e-post efter bokning) ger du dig ut på ett äventyr där du går till alla de bästa landmärkena och gömda pärlor och löser utmaningar. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Vandra runt i den medeltida gamla staden, ta foton av landskapen och utforska kända platser där "Game of Thrones" spelades in. När du utforskar, arbeta tillsammans med ditt lag eller tävla mot dem för att slutföra snöjakten. Börja din rundtur vid den imponerande Pile Gate! Besök Stora Onofrios fontän med sin drömlika design. Fotografera klocktornet i otroliga detaljer och förundras över den mirakulösa St Blaise's Church. Rektorspalatset kommer att förvåna dig, det är en av de karakteristiska symbolerna för gotisk-renässansstilen. Efteråt väntar Porporela på dig, glöm inte att ta bilder! Dubrovniks katedral kommer att lämna dig mållös med sin magnifika arkitektur. Beundra Ignatiuskyrkan som sägs vara mirakulös. Lär dig mer om Marin Držić, landets största konstnär och nationalsymbol, medan pricken över i:et på denna unika rundtur blir Bokar-fästningen, en plats som alltid är upptagen och förtrollande, påminner det dig om något från en välkänd tv-serie, som slog tittarsiffrorna i spillror? Sökjakter är utmärkta som en vardaglig aktivitet, för svensexor, möhippor, födelsedagsfester eller teambuilding-evenemang.

Dubrovnik: Early Bird Walking Tour

4. Dubrovnik: Early Bird Walking Tour

Turen börjar i solens första ljus och du går genom en labyrint av smala gator medan staden fortfarande sover. Du utgår från huvudingångsporten bredvid Amerlingfontänen och stannar först vid den magnifika utsikten vid Fort Lovrijenac där du får en introduktion till dess rika historia. Promenaden fortsätter över den glänsande huvudgatan Stradun som du bara kan se tom så här tidigt på morgonen. Få en riktig känsla för dess skönhet och hör om de många legenderna och kuriositeterna för att få en mer pittoresk presentation av stadens historia. Genom att använda sidogator som främst är kända av lokalbefolkningen täcker turen alla stadens höjdpunkter, inklusive St Blaise's Church och Dubrovniks katedral. Ta chansen att uppleva livet för de medborgare som bor i Gamla stan innan rundturen avslutas, precis när folkmassorna börjar dyka upp.

Dubrovnik: Första Discovery Walk och Reading Walking Tour

5. Dubrovnik: Första Discovery Walk och Reading Walking Tour

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din rundtur vid den imponerande Pile Gate! Besök Large Onofrios fontän med sin drömlika design. Fotografera klocktornet i otrolig detalj och förundras över den mirakulösa St Blaise's Church. Rektorspalatset kommer att förvåna dig, det är en av de karakteristiska symbolerna för den gotiska renässansstilen. Efteråt väntar Porporela på dig, glöm inte att ta bilder! Dubrovniks katedral kommer att göra dig mållös med sin magnifika arkitektur. Beundra S:t Ignatius kyrka, som sägs vara mirakulös. Lär dig mer om Marin Držić, landets största konstnär och nationella symbol, medan pricken över i:et på denna unika rundtur blir Bokar-fästningen, en plats som alltid är upptagen och förtrollande, påminner dig om något från en välkänd TV-serie, som bröt tittarsiffrorna?

Dubrovnik: 1,5 timmars guidad stadsvandring i gamla stan

6. Dubrovnik: 1,5 timmars guidad stadsvandring i gamla stan

Njut av en guidad rundvandring i Dubrovniks gamla stad i sällskap av en licensierad lokal guide. Möt din vänliga guide vid en av stadens centrala punkter - Pile gate. Din guide väntar på dig vid fontänen bredvid restaurang Dubravka och efter ett kort möte och hälsning ger du dig iväg på ditt Dubrovnik-äventyr. Börja din rundtur med en kort introduktion, där du får se sevärdheter utanför Dubrovniks murar som t.ex. fortet Lovrijenac och Bokar. Efter detta kommer du in i staden genom Pile Gate. Efter att ha gått in i Gamla stan får du en inblick i lokalbefolkningens livsstil i Republica Ragusa. Här kan du se Onofrios fontän som var den viktigaste källan till drickbart vatten fram till början av 1900-talet. Du får också lära dig hur franciskanerna utvecklade medicinen i det äldsta fungerande apoteket i franciskanklostret och vandrar längs sidogatorna mot katedralen. När du utforskar på din rundvandring kommer din guide även att visa dig några inspelningsplatser för Game of Thrones, Robin Hood och Star Wars. I den gamla stadens hamn får du se hur moderna flottor tog över från traditionella men fortfarande seglande fartyg av trä. Avsluta din vandring på Luza-torget där du får lära dig mer om rektorspalatset, S:t Blaise- och Sponsapalatset. Härifrån kan du fortsätta längs huvudgatan och ha ditt eget äventyr.

Dubrovnik: Gamla stan och stadsmurarna: Guidad rundvandring

7. Dubrovnik: Gamla stan och stadsmurarna: Guidad rundvandring

Utforska staden Dubrovnik, som ofta kallas Adriatiska havets juvel, är rik på historia, landmärken och fantastiska historier från det förflutna. Det mest populära landmärket och det mest populära att se i Dubrovnik är definitivt stadsmurarna. Murarna omger Gamla stan och är 1940 meter långa och har 6 magnifika fästningar. Ta en promenad genom stadsmurarna med vår lokala, kunniga guide och hör intressanta historier om Dubrovniks förflutna och traditioner, se den vackra gamla staden och dess monument som St Saviors kyrka, det glamorösa rektorspalatset, den eleganta katedralen, lokalbefolkningens favoritplats - den gröna marknaden, den charmiga gamla hamnen, skyddshelgonets kyrka St Blaise, och många andra monument som är svåra att hitta, men som lätt kan ses från stadsmurarna. Tillbringa två timmar på stadsmurarna och se Dubrovniks gamla stad från olika perspektiv, ta fantastiska foton och få minnen för livet. Observera: Biljett till stadsmurarna ingår inte i priset. Inträdet kostar 35eur per person. Vi kan tillhandahålla biljetter för alla gäster. Turen är tillgänglig på engelska.

Dubrovnik: Spel och rundtur i staden

8. Dubrovnik: Spel och rundtur i staden

Kombinera spänningen i en sightseeing stadsrundtur med ett City Exploration spel kul på denna självguidade smartphone vandring i Dubrovnik. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din rundtur vid den imponerande Pile Gate! Besök fontänen Large Onofrio's Fountain med sin drömlika design. Fotografera klocktornet i otroliga detaljer och förundras över den mirakulösa St Blaise's Church. Rektorspalatset kommer att förvåna dig, det är en av de karakteristiska symbolerna för den gotiska renässansstilen. Efteråt väntar Porporela på dig, glöm inte att ta bilder! Dubrovniks katedral kommer att göra dig mållös med sin magnifika arkitektur. Beundra S:t Ignatius kyrka, som sägs vara mirakulös. Lär dig mer om Marin Držić, landets största konstnär och nationella symbol, medan pricken över i:et på denna unika rundtur blir Bokar-fästningen, en plats som alltid är upptagen och förtrollande, påminner dig om något från en välkänd TV-serie, som bröt tittarsiffrorna?

Dubrovniks historia och Game of Thrones Locations Tour

9. Dubrovniks historia och Game of Thrones Locations Tour

Återskapa scener från blockbuster -tv -serien, Game of Thrones och upplev Walk of Shame för att se var Joffrey dog. Upptäck varför den muromgärdade staden Dubrovnik valdes som den perfekta platsen för att filma showen och besöka riktiga platser där olika scener spelades in. Dra nytta av tjänster från en expertguide, som kommer att ha ett häfte med skärmdumpar så att du kan jämföra verkliga platser med sina fiktiva motsvarigheter. Avslöja hemligheterna som är låsta inom murarna i gamla stan och hör om olika legender och nyfikenheter. Få en känsla av vardagen på marmorgatorna och upptäck det förflutna i en labyrint av smala körfält. Ge dig ut från den vanliga turistvägen och få en fantastisk utsikt när din guide ger en perfekt introduktion till stadens historia och dess relation till ditt favorit -tv -program.

Dubrovnik: Gamla stans höjdpunkter Guidad kvällsvandring

10. Dubrovnik: Gamla stans höjdpunkter Guidad kvällsvandring

Dubrovnik är vackert när som helst på dagen, men sommarkvällen ger den en speciell charm. Under den här 1 timmes rundvandringen tar vi en promenad genom huvudgatan, den berömda Stradun, som är speciell på kvällen. Folk kommer tillbaka från stränderna och stannar till på kaféer för att dricka några förfriskningar, barn leker runt sina föräldrar eller matar duvorna. Lokalbefolkningens favoritvanor på kvällen är att gå genom Stradun med en glass i handen. Du kommer att känna den inhemska atmosfären när vi besöker sevärdheter och kyrkor och får höra intressanta historier om historien. Vårt första stopp blir Stora Onofrios fontän med 16 snidade maskerader, därefter fortsätter vår rundtur med besök i Sankt Frälsarens kyrka, franciskanerklostret, den vackra Sankt Blaise-kyrkan, den oundvikliga Orlandostatyn, det glamorösa rektorspalatset, den eleganta katedralen, den charmiga gamla hamnen och många fler. Gå runt med oss och få livstidsminnen och otroliga intryck av Dubrovniks kväll.

22 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Katedralen i Dubrovnik

Katedralen i Dubrovnik: Fler aktiviteter och sevärdheter

Katedralen i Dubrovnik: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Katedralen i Dubrovnik

Samlat omdöme

4.7
(1 898 recensioner)

En lagom lång tur med mycket historia men också beskrivning av dagens samhälle. Lätt att få svar på frågor. Bra med hörsnäcka så man inte missade något

Fantastisk guide som berättde massor om stadens historia. Både stora historiska händelser och små intressanta händelser

Mycket duktig, historiskt kunnig och inspirerande guide Goran visade oss vackra Dubrovnik old town!

Mycket bra och intressant, guiden var väldigt sakunnig, rekomenderas 👍🏻

Amazing guide but he tends to speak to fast, overall 5/5