Lägg till datum

Katedralen i Barcelona

Katedralen i Barcelona

Katedralen i Barcelona: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Barcelona: Gamla stan och gotiska kvarteren

1. Barcelona: Gamla stan och gotiska kvarteren

Upptäck de romerska bosättningarna i Barcelona från 2000 år tillbaka i tiden. Låt din fantasi återskapa det romerska forumet på det nuvarande Plaça de Sant Jaume, som även i dag efter 20 århundraden fortfarande är Kataloniens politiska makt. Under denna 2 timmar långa guidade tur fortsätter du med en promenad längs en av världens bäst bevarade romerska murar och hör om de romerska baden i Pati Llimona. Beundra arkitekturen och de monumentala byggnaderna i de gotiska kvarteren och känn dig som om du har rest tillbaka till medeltiden. Du kommer garanterat att imponeras av det monumentala Plaça del Rei med vicekungens palats och det vackra Palau Reial. Det var här som katolska monarker hälsade på navigatören Christopher Columbus när han återvände från den första resan till Amerika. Se Barcelonas katedral och Santa Maria del Mar, de ultimata exemplen på ren katalansk gotik. Santa Maria del Mar byggdes på otroligt kort tid för sin storlek. Detta område är också fyllt av trendiga barer, restauranger och små butiker och ger möjlighet att uppleva Barcelonas essens. När du vandrar längs den berömda Las Ramblas kommer du att upptäcka varför Barcelona är så älskat av besökare. Detta är ett livligt gågatområde där du kan njuta av gatukonstnärer, små kaféer och traditionella katalanska rätter. Du kommer också att se den berömda Boqueria-marknaden, där du kan uppleva det katalanska folkets gastronomiska traditioner i dess färgglada stånd.

Barcelona: 3 timmars cykeltur med en lokal guide

2. Barcelona: 3 timmars cykeltur med en lokal guide

Turen börjar vid fontänen på Plaça Reial där din guide väntar på dig. Sätt dig sedan på cykeln och ta dig genom de gotiska kvarterens bakgator mot Placa del Rei. Därifrån går turen förbi Barcelonas katedral mot ett av stadens största verk av modernistisk arkitektur, konserthuset Palau de la Música Catalana. Fortsätt därifrån till parken Ciutadella med ett stopp på vägen vid Arc De Triomf. Efter att ha njutit av en promenad i trädgården och en uppfriskande dryck, kommer du att vara på väg igen mot Europas näst mest besökta landmärke, La Sagrada Familia. Det kommer att finnas tid att ta bilder och bara allmänt beundra Gaudis sista mästerverk. Sedan är det ner till stranden för att njuta av Medelhavet. Slutligen går turen tillbaka upp till den livliga stadsdelen El Born där du gör ett sista stopp vid basilikan Santa Maria del Mar innan du återvänder till utgångspunkten för din rundtur.

Barcelona: Helikopter, vandring och segling 360º stadsrundtur

3. Barcelona: Helikopter, vandring och segling 360º stadsrundtur

Upptäck det bästa av Barcelona på en rundtur till lands, till sjöss och i luften. Promenera genom det gotiska kvarteret, njut av fågelperspektiv på en helikopterflygning och segla längs kusten. Landsperspektiv: Din turné börjar med en promenad genom några av Barcelonas mest ikoniska områden. Du träffar din guide nära La Pedrera och börjar din resa längs den eleganta Passeig de Gracia. Denna aveny är känd för sin arkitektur och kantas av modernistiska byggnader och exklusiva butiker. När du fortsätter kommer du till Casa Milà, ett annat mästerverk av arkitekten Antoni Gaudí, känt för sin unika design. Om du fortsätter till de gotiska kvarteren kommer du till stadens historiska hjärta. Plaça Catalunya, ett livligt torg, markerar övergången mellan de moderna och historiska delarna av Barcelona. De gömda hörnen i de gotiska kvarteren leder dig till katedralen, ett magnifikt exempel på katalansk gotisk arkitektur. Plaça de Sant Jaume är hem för viktiga regeringsbyggnader, inklusive rådhuset och palatset för Generalitat of Catalonia. Det gamla judiska kvarteret kommer att förtrolla dig med sina slingrande gator och den charmiga kyrkan Santa Maria del Pi. Havsperspektiv (Las Golondrinas): När du lämnar kullerstensgatorna bakom dig tar ditt äventyr en maritim vändning med en lugn promenad nerför den ikoniska La Rambla, som leder till den pittoreska Port Vell. Här går du ombord på den berömda båten Las Golondrinas - en symbol för utforskandet av havet i Barcelona. När du seglar längs kusten får du en oöverträffad utsikt över stadens silhuett mot Medelhavets djupblå vidder. Mitt i havsbrisen skymtar du monumentet till Christopher Columbus, som stolt pekar mot nya horisonter. Luftperspektiv: Turnén tar en spännande vändning när du övergår från hav till luft. Du kommer att överföras med skåpbil till heliporten, där du går ombord på en helikopter. När du stiger upp i skyn får du se staden från en helt ny vinkel. Den vidsträckta utsikten inkluderar sevärdheter som Port Vell, stadsdelen Barceloneta, den olympiska hamnen, den olympiska byn och till och med Besòs-flodens mynning. Känslan av att flyga över staden kommer att ge en obeskrivlig upplevelse och ett unikt perspektiv på Barcelonas layout och landmärken, etsande minnen som kommer att dröja kvar. Denna tur med flera perspektiv erbjuder en omfattande utforskning av Barcelonas rika historia, fantastiska arkitektur, livliga kultur och hisnande naturomgivningar. Det är ett halvdagsäventyr som kombinerar promenader, segling och flygning för att skapa oförglömliga minnen och en djupare förståelse för denna förtrollande stad.

Barcelona: Sagrada Familia, Modernism, och Gamla stan Tour

4. Barcelona: Sagrada Familia, Modernism, och Gamla stan Tour

Följ med en lokal guide och se det bästa av Barcelona på denna vandringstur. Förundras över Sagrada Familia, Casa Milà, Barcelonas katedral och mycket mer. Utforska tusentals år av historia, promenera genom de gotiska kvarteren och se modernismens inverkan på staden. Möt din guide vid mötesplatsen och förbered dig för en rundtur som ger dig ett perspektiv på hela staden Barcelona. Lär dig mer om modernismen samtidigt som du ser några av dess mest kända sevärdheter, som Den heliga familjen, Paseo de Gracia, Perera och mycket mer. Beundra Casa Batlló och Amatller House, och se sedan Pascual och Pons hus. Gå förbi Antonio Rocamora-huset på väg till Catalonia Square och den mest berömda gatan i Barcelona: Las Ramblas. Därefter utforskar du den gotiska sidan av staden. Låt dig förbluffas av Barcelonas katedral och Kiss-målningen, och se sedan den romerska akvedukten och L'Ardiaca House. Andra gotiska höjdpunkter är Bishop's Bridge, San Felipe Neri-torget, det judiska kvarteret, San Jaume-torget, Augustustemplet och Havskatedralen. Rundturen avslutas på Kungstorget.

Barcelona: Sagrada Família & sevärdheter på cykel/elcykel

5. Barcelona: Sagrada Família & sevärdheter på cykel/elcykel

Cykla genom Barcelonas livliga stadsdelar på en guidad cykeltur. Välj mellan en tur i liten grupp eller en privat upplevelse, med både vanliga cyklar och elcyklar tillgängliga. Lär dig mer om stadens kultur, se historiska platser och upptäck dolda pärlor som älskas av lokalbefolkningen. Träffa din guide och anpassa din cykel eller elcykel så att den passar dig. Ge dig sedan iväg för att beundra den imponerande gotiska stilen hos katedralen Santa Maria del Mar. Fortsätt fram på smala, medeltida gatorna tills du kommer fram till El Born Centre de Cultura, där du kan se stadens utgrävda ruiner från 1700-talet. Åk igenom Parc de la Ciutadella och ta in den pittoreska parkens grönområden och dess stora majestätiska fontän. Nå sedan havet och utforska de urbana projekten runt Port Olímpics hamn. Trampa tillbaka mot centrum och bege dig mot världsberömda Sagrada Família. Förundras över Gaudís ofullbordade mästerverk och lär dig fascinerande fakta om kyrkans unika design, som blandar jugend och gotisk stil.  Upplev mer av Gaudís magi och se den nyckfulla arkitekturen som visas på Casa Batlló och Casa Mila. Ta bilder av byggnadens surrealistiska väggar innan du cyklar tillbaka till turens utgångspunkt.

Barcelona: Stadens höjdpunkter Cykel-, elcykel- eller elscootertur

6. Barcelona: Stadens höjdpunkter Cykel-, elcykel- eller elscootertur

Ta cykeln, elcykeln eller elscootern och kör förbi Ciutadella Park, ett vackert grönområde som erbjuder en mängd olika attraktioner för besökare, inklusive en sjö, zoo, museer, trädgårdar och historiska monument som Arc de Triomf. Fortsätt till statyn av Pau Claris, en stor politiker i Kataloniens historia. Utforska De tre drakarnas slott, en av museets vetenskapliga platser. Här finns för närvarande samlingarna för zoologi och geologi. I slottet finns också ett bibliotek som är specialiserat på dessa vetenskapliga områden. Upptäck andra imponerande och berömda sevärdheter som den katalanska nationalteatern som är dekorerad i romersk stil, Design Museum of Barcelona och Agbar Tower (Torre Glòries) - en modern, gejserliknande skyskrapa som ritades av den franske arkitekten Jean Nouvel. Fortsätt till Monumental Bullring, en tjurfäktningsarena i jugendstil från 1914, som nu används för konserter och shower, med ett museum över tjurfäktningens historia. Och naturligtvis ska du upptäcka den ikoniska Sagrada Familia - ett måste i Barcelona, med fantastisk gotisk och jugendarkitektur designad av Antoni Gaudi. Se även andra platser som Spikarnas hus, Catalonia Square, Barcelonas katedral och mycket mer, så att du har en väl avrundad bild av denna förtrollande stad i slutet av din rundtur.

Barcelona: Höjdpunkter Självguidad skattjakt och rundtur

7. Barcelona: Höjdpunkter Självguidad skattjakt och rundtur

Lär känna Barcelona i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste attraktionerna i staden och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. För att komma igång är det bara att ladda ner appen och bege sig till startpunkten vid Placa de Catalunya (nedladdningslänk och inloggningsuppgifter erhålls efter bokning). Välj att starta spelet vid en tidpunkt som passar dig. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. När du utforskar, lös en gåta för att gå vidare till nästa attraktion längs vägen. Använd kartan för att navigera till varje plats och pausa gärna appen när som helst om du vill ta en paus eller spendera lite extra tid på sightseeing. Börja din rundtur från Placa de Catalunya, Barcelonas centrum. Besök det utsökta akustiska Palau de la Música Catalana och utforska den unikt arkitektoniska Barcelonakatedralen. Fotografera Gran Teatre del Liceu och förundras över Güellpalatset av arkitekten Antoni Gaudí. Se sedan den ikoniska Mirador de Colom tillägnad Christopher Columbus och den berömda bron vid Rambla del Mar. Beundra statyn El Cap de Barcelona som skapades för de olympiska spelen. Låt dig förtrollas av Basilica de Santa Maria del Mar, innan du får uppleva pricken över i:et på denna unika rundtur - Piccaso Musueum.

Från Salou: Rundtur i Barcelonas stadskärna

8. Från Salou: Rundtur i Barcelonas stadskärna

Efter att ha blivit upphämtad från den bekväma mötesplatsen i Salou tar den här turen dig till Barcelonas centrum där du kommer att ha gott om ledig tid för att se stadens mest berömda torg, Plaza de Catalunya. Därifrån kan du promenera längs La Rambla fram till monumentet Columbus, beundra utsikten över hamnen och på vägen dit kan du göra ett stopp vid Boqueria, den täckta marknaden. Du kommer att hinna åka till Born, ett nu mycket populärt kvarter intill de gotiska kvarteren med egen rambla och mycket trevliga exklusiva boutiquer, barer och små restauranger. I de gotiska kvarteren hittar du museer som Picasso, Madame Tussaud och många fler, eller så kan du besöka katedralen Santa Eulalia. Du kanske också vill strosa längs Paseo the Gracia, en av Barcelonas eleganta avenyer. Gott om tid att göra massor av unika saker i denna vackra stad.

Barcelona: Instagram-tur till de mest natursköna platserna: Barcelona: Instagram-tur till de mest natursköna platserna

9. Barcelona: Instagram-tur till de mest natursköna platserna: Barcelona: Instagram-tur till de mest natursköna platserna

Besök de mest natursköna och Instagramvänliga sevärdheterna i Barcelona medan en professionell fotograf tar bilder på dig. Ingen erfarenhet behövs. Den här turen är perfekt för ensamresenärer, par, smekmånadsmänniskor, vänner och barnfamiljer. Välj mellan en halvdagstur eller en heldagstur. Ni träffas tidigt på morgonen för att uppleva stadens skönhet när staden är tom och ljuset är perfekt för vackra bilder. Lär dig mer om Barcelona och fördjupa dig i platsens historia och kultur. Utforska stadens monument och hisnande utsiktsplatser. Din guide kommer att gå med dig till de berömda sevärdheterna och senare tar du tunnelbanan som tar dig från den historiska stadskärnan till Sagrada Familia. Halvdagsutflykten lämnar dig vid ingången till Sagrada Familia. Om du väljer heldagsturen har du fri tid vid Sagrada Familia om du vill besöka monumentet eller äta något. På eftermiddagen träffas ni igen i Park Guell, ingången till El Carmel, där er rundtur avslutas.

Barcelona: Kvällstur i Gamla stan med tapas och drinkar

10. Barcelona: Kvällstur i Gamla stan med tapas och drinkar

Efter att ha träffat din engelsktalande gäst på denna matresa i Barcelona som ingen annan tar vi dig direkt till den historiska stadskärnan i Barcelonas gamla stad, där vi tillsammans promenerar i de gotiska kvarteren. Bara ett stenkast bort kommer du att njuta av kvällens första tapasupplevelse i en historisk bar, där vi börjar smaka på en "fyllnadsbomb" med kall lokal öl. Nästa plats väntar på oss när vi navigerar oss fram genom ett av de vackraste torgen i de gotiska kvarteren och dess intilliggande små gator som fortfarande har kvar sin gamla medeltida atmosfär. Vårt nästa stopp är en familjeägd bar där vi provsmakar katalansk kallskuret och "pa amb tomàquet" (bröd med tomat) tillsammans med ett gott glas vitt eller rött vin (som du gör!). Vår tapastur i Barcelona fortsätter till hjärtat av de gamla judiska kvarteren. Nästa steg är en gömd, charmig, typisk Bodega (med en fantastisk källare), där du kan ta en "vermut" (vermouth) eller "cava" och njuta av de hemgjorda kroketterna och andra typiska tapas (du kan förvänta dig "patatas bravas", "padrón paprika", korv i cidersås och bröd med tomat). Innan vi tar dig till det sista dryckesstoppet kommer vi att bjuda dig på en överraskande lokal sötsak. På vägen till den sista platsen ser vi sedan katedralen eller till och med ett gigantiskt verk av Picasso innan vi försvinner igen i labyrinten av smala gator. Vi går sedan in i en mycket lokal och traditionell Vermouth-källare där du naturligtvis får ett glas Vermouth eller en lokal "pincho". Det är ett måste att smaka. Under hela denna Barcelona-tur kommer du att upptäcka nya smaker, smaker och rätter. Din guide kommer att ge dig insikter om lokala gastronomiska specialiteter och anekdoter om stadens historia och det lokala kvarterslivet. Att äta tapas är en av de bästa sakerna att göra i Barcelona, ingen tvekan om det, och ett utmärkt sätt att få kontakt med lokalbefolkningens vardag. Någon gång under den här rundturen kommer du troligen att träffa några av de lokala karaktärerna i Gamla stan och kanske till och med dras in i en konversation eller två. Man vet aldrig vad kvällen har i beredskap!

126 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Katedralen i Barcelona

Katedralen i Barcelona: Fler aktiviteter och sevärdheter

Katedralen i Barcelona: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Katedralen i Barcelona

Samlat omdöme

4.6
(6 820 recensioner)

Turnén var fantastisk. Vi fick se delar av den gamla gotiska delen av staden, vi hade aldrig sett annars. Maten var god, och det fanns massor. Vår guide, Liliana, var exceptionell och bra på att ge små intressanta detaljer. Hon gav oss några av de bästa rekommendationerna för vår nästa dag, så tack Liliana. Vi var väldigt tacksamma

Fantastiskt😍 Så många bra historier från guiden och mycket mer än förväntat. Riktigt goda tapas på vissa ställen man aldrig ens hade hittat... Absolut bästa tapas/vinturen och mycket skicklig och engagerad guide.

Det var en mycket intressant och varierad tur med mycket trevliga människor och utsökt mat och dryck. Vår guide, Liliana Benassi, förklarade allt för oss underbart och vi hade en underbar kväll. Gärna igen 🤗

Jag älskade den här turnén. En av de bästa sakerna jag har gjort på semestern. Guiden var fantastisk. Superkunniga och all mat var underbar. 100% skulle rekommendera.

Fantastisk!!! Juan visade oss de äldsta och traditionella tapasbarerna! Läckert, intressant och den bästa underhållningen! Högt rekommenderad!!!