Saker att göra i
Karlštejn

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Karlštejn

Från Prag: Liten grupp Koneprusy-grottorna & Karlstejns slott

Från Prag: Liten grupp Koneprusy-grottorna & Karlstejns slott

Du hämtas med ett luftkonditionerat fordon mellan kl. 8.00 och 8.30 vid din bostad i Prag. Njut av den natursköna och informativa resan som tar ca 30 minuter. Din engelsktalande guide kommer att berätta allt som intresserar dig om tjeckisk kultur, natur eller historia. Efter ankomsten till Koněprusy-grottorna sydväst om Prag får du följa med på en guidad utflykt i Böhmens största underjordiska grottsystem. Beundra de majestätiska stalagmiterna och stalaktiterna runt omkring dig. Lär dig mer om de förhistoriska keltiska bosättningar som fanns där. Besök de häpnadsväckande kalkstenskupolerna och salarna. Efteråt kan du njuta av en välförtjänt lunch; njut av magin i det traditionella böhmiska köket och smaka på några av världens bästa öl. Hör autentiska böhmiska anekdoter och berättelser i en traditionell tjeckisk taverna. Nästa stopp blir i byn Karlstejn. Därifrån går du antingen till fots eller med en lokal skåpbil upp till slottet och besöker de medeltida böhmiska kungarnas 1300-talsresidens som skyddar kronjuvelerna och andra kungliga skatter. Beundra konstsamlingarna och de många historiska relikerna. Turen är guidad och hålls på engelska. Efter en välförtjänt traditionell böhmisk lunch på en taverna i tjeckisk stil, där du får smaka på några av världens bästa öl och njuta av en god måltid, beger du dig till Great America-stenbrottet. Stanna för att ta bilder eller gå en hel promenad runt stenbrottet (beroende på vad du föredrar).

Prag: Karlštejn Castle Guidad tur med inträdesbiljett

Prag: Karlštejn Castle Guidad tur med inträdesbiljett

Upptäck symbolen för den tjeckiska historien och besök ett av världens mest besökta slott under vår 5 timmars rundtur. Karlstejn grundades av Karl IV på 1300-talet. Karlstejn fungerade som en plats för förvaring av kejsardömets kröningsjuveler, heliga reliker och andra kungliga skatter. Efter att ha klättrat upp på kullen (se till att du har lämpliga skor) där slotten står, kommer den gotiska pärlan att imponera på dig med sin monumentala arkitektur. Turen inkluderar en timslång rundtur i slottets interiörer med en lokal guide.

Från Prag: Karlstein-slottet på rundtur med köföreträde

Från Prag: Karlstein-slottet på rundtur med köföreträde

Lämna Prag bakom dig och färdas tillbaka till 1300-talet under denna rundtur till Karlstein-slottet, ett av Tjeckiens mest imponerande gotiska slott. Efter en åktur genom den pittoreska landsbygden anländer du till Karlstein-slottet mitt i den täta skogen, inte långt från huvudstaden. Karlstein-slottet grundades av kejsaren Karl IV och blev till en skattkammare för kronjuveler och heliga reliker. Kullen domineras av det 60 meter höga befästa Stora tornet, som byggdes på det Heliga korsets kapells massiva mur. Därifrån kan du gå ner till Mariantornet, det fem våningar höga kejserliga palatset och sedan till Brunnstornet och Burgravepalatset på den lägsta nivån. Efter din guidade rundtur återvänder du till Prag.

E-Bike heldagsutflykt från Prag: Det mäktiga slottet Karlstejn

E-Bike heldagsutflykt från Prag: Det mäktiga slottet Karlstejn

"Låt oss ta dig till det vackraste slottet i Tjeckien och undvika all trafik på vägen." Du kommer att undvika bilar genom att starta din tur precis i utkanten av Prag, dit du kommer från ditt hotell. Cirka 97 % av cykelturen går på anvisade (mestadels asfalterade) cykelvägar, och innan du ser slottet för första gången kommer du att få njuta av fridfull tjeckisk landsbygd och grönskande skogar som får dig att tro att du befinner dig mycket längre bort än några minuter från Prag med tåg. Om du känner för det kan du ta en simtur i floden eller ta en paus på ett av de många små cykelcaféerna som besöks av lokala cyklister. Eller kanske ta en kort paus på ett populärt bageri? Om du föredrar asfalterade vägar är det inga problem, men om du inte har något emot lite grus vet din lokala kunniga guide några enkla genvägar. Det bästa kommer i slutet av din tur, när du kommer till en äng som ligger undangömd mellan tät skog. Härifrån har du den mest fantastiska utsikten över Karlstejns slott, inte bara för att Karlstejn plötsligt ligger nedanför dig, utan för att du inte ser något annat än slottet och skogarna runt omkring dig. Plötsligt känns det som om Karl IV och hans följeslagare skulle kunna marschera förbi på sina hästar. Om du är intresserad är du välkommen att delta i en 55 minuter lång rundtur inne i slottet (170 CZK, ingår inte i priset), även om vi tycker att slottets skönhet snarare finns utanför än inuti. Om du är nybörjare eller medelmåttig cyklist och vill utforska den tjeckiska huvudstadens omgivningar är detta rätt väg att gå! Du är välkommen att äta lunch med din guide på deras favoritrestaurang vid slottet i slutet av cykelturen (ingår i priset). Slutligen återvänder du till Prag med en trevlig 40-minuters tågresa och lämnar din cykel vid Karlstejn.

Från Prag: Halvdagsutflykt till Karlstejns slott

Från Prag: Halvdagsutflykt till Karlstejns slott

På denna halvdagsutflykt till Karlstejns slott från Prag besöker du ett majestätiskt gotiskt slott som grundades för 650 år sedan av Karl IV, kung av Böhmen och romarriket. Slottet byggdes på 1300-talet som en plats för förvaring av kungliga skatter, särskilt kröningsjuvelerna. Slottet ligger på en pittoresk plats, på Dragon's Rock mitt i täta skogar, bara cirka en timmes bilresa från Prag. För många besökare är detta ett av de mest populära resmålen. I priset ingår inträde till slottet och en gratis provsmakning av Original Karlstejn Mead. Den här turen innebär också 30 minuters promenad.

Prag: Sagolika slottet Karlstejn i en bil i retrostil

Prag: Sagolika slottet Karlstejn i en bil i retrostil

När du hämtas på ditt boende börjar din tur till detta gotiska slott som leder dig genom den pittoreska tjeckiska landsbygden. Karlštejns slott har en helt exceptionell ställning bland de tjeckiska slotten. Det grundades 1348 av den tjeckiske kungen och romerske kejsaren Karl IV som en plats för att förvara de kungliga skatterna, samlingar av heliga reliker och kronjuvelerna. I det heliga korsets kapell kan du betrakta bilderna av mästare Theodoric samt se det största porträttgalleriet av tjeckiska härskare i landet. Du kan se utställda kopior av de heliga romerska kejsarnas krona och Sankt Wenceslas krona. Din rundtur omfattar ett besök i slottet och de omgivande områdena och du kommer också att ha tid för lunch på en lokal tjeckisk restaurang. När turen är avslutad kommer du att bli avsläppt tillbaka till din utgångspunkt.

Cykeltur på landsbygden från Prag till slottet Karlstejn

Cykeltur på landsbygden från Prag till slottet Karlstejn

Denna cykeltur till Karlstejns slott tar dig sydväst om Prag längs floderna Vltava och Berounka och genom den tjeckiska landsbygden till den gotiska fästningen som byggdes av kung Karel IV för att hysa de kejserliga juvelerna och hans samling av heliga reliker. Slottet Karlstejn med sin förtrollande, monumentala arkitektur är ett av de mest besökta slotten i landet. Du börjar den guidade cykelturen till Karlstejn i Prags centrum och cyklar cirka 3,5-4 timmar på en platt terräng. Under resan passerar ni genom flera byar och gör observations- och förfriskningsstopp. Vid ankomsten till byn Karlstejn stannar ni för lunch på en traditionell tjeckisk restaurang (ingår inte). Därefter lämnar ni cyklarna bakom er för att vandra (15 minuter) upp till slottsområdet. Din guide kommer att introducera dig till slottets historia och till Karel IV:s liv och kommer att visa dig slottets exteriörer, gårdar och utsiktsplatser. Under hela turen får du sällskap av en kunnig guide som ser till att du får ett trevligt och säkert äventyr.

Coutryside e-bike-tur till Karlstejns slott.

Coutryside e-bike-tur till Karlstejns slott.

Fly från Prags liv och rörelse på en heldagstur med elcykel till Karlstejns slott och förundras över den tjeckiska landsbygden när du cyklar ut från stadens sydvästra förorter. Cykla på en bekväm elcykel till ett av Tjeckiens mest populära slott på cirka 3,5-4 timmar. Njut av den platta terrängen när du cyklar längs stränderna av 2 floder. Avresa från Prag kl 09:30 och passera genom flera natursköna byar längs vägen. Stanna till vid panoramautsiktspunkter och njut av förfriskningar. Anländer till byn Karlstejn (800 invånare) och stannar till för lunch på en traditionell tjeckisk restaurang. Ta sedan en kort promenad på 15 minuter till slottets område. Din guide berättar om slottets historia och om Karl IV:s liv och visar dig runt på utsidan. Ta en valfri 55-minuters guidad tur i slottets interiör (på egen bekostnad) för att se reliker från kung Karels liv. Återvänd till Prag med tåg och koppla av på den 40 minuter långa resan tillbaka till stadens centrum.

Dagsutflykt med elcykel: Besök ett romerskt slott och smaka på hantverksöl

Dagsutflykt med elcykel: Besök ett romerskt slott och smaka på hantverksöl

Efter upphämtning på ditt hotell är det cirka 20 minuters bilresa till startpunkten i utkanten av Prag. På så sätt undviker du det mesta av trafiken och börjar njuta av fantastiska cykelleder längs floderna Vltava och Berounka. Du cyklar på platta stigar omgivna av ängar och småstäder hela vägen till Tjeckiens vackraste och bäst bevarade slott - Karlstejn. Efter ungefär en timmes paus för att njuta av den medeltida atmosfären går du till en slutsträcka på ungefär 12 km till ett mikrobryggeri i området. Även om du måste klättra lite under den sista delen är det verkligen värt det. Det finns inga fler städer längs vägen, bara små byar och grönskande landsbygd runt omkring dig. Det verkar som om människorna här lever på samma sätt som för flera år sedan, när kommunisterna drev Tjeckiens största flygmissilbas som var noggrant gömd i skogarna på en kulle ovanför dig. När du anländer till den mysiga byn Vseradice kan du njuta av en god sen lunch och smaka på lokalt tillverkat öl. Vanligtvis är befälhavaren närvarande och i så fall visar han dig gärna runt (detta är ingen planerad rundtur, han gillar bara att prata och du gillar att lyssna...). Sedan rider du tillbaka till nära Karlstejn och tar sedan ett tåg tillbaka till din bil och slutligen släpps du av på hotellet. Tänk på att du måste kunna köra upp till 50 km med några (lätta) uppförsbackar på cirka 6 timmar.

Karlstejns slott och kristallmanufaktur - privat rundtur

Karlstejns slott och kristallmanufaktur - privat rundtur

Karlstejns slott är ett av de mest kända slotten i Tjeckien och byggdes av den tjeckiske kungen och romerske kejsaren Karl IV år 1348 för att hysa kungliga skatter, inklusive en samling heliga reliker och romarrikets kröningsjuveler. Du kommer att hämtas från din valda plats i Prag av din privata chaufför och guide (skåpbil finns tillgänglig för grupper på 6 personer, 40 euro extra avgift tillkommer) och föras till denna imponerande plats som ligger på en panoramisk bergstopp. Efter en 1 km lång klättring (även tillgänglig med taxi eller hästkärra, om du föredrar det) börjar vi vår rundtur i det kejserliga palatsets överdådiga interiör och de nedre våningarna i Mariatornet, som innehåller föremål från 1300- till 1800-talen. Njut av en traditionell tjeckisk lunch i den charmiga byn nedanför slottet innan vi fortsätter till den andra delen av rundturen, kristallfabriken. Detta närbelägna glasbruk tillverkar ett omfattande sortiment av 24 % blyhaltig slipad kristall i ett urval av fina motiv, från det enkla till det utsmyckade. Glasbruket, som levererar officiella statsgåvor, är känt för den höga kvaliteten på sina produkter. Bland de dekorativa element som finns på glasverken finns förgyllning, handmålning och sandblästring. Njut av en rundtur i glasbruket och förundras över den fascinerande glastillverkningsprocessen.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Karlštejn

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Karlštejn?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Karlštejn?

Se alla erbjudanden och rabatter i Karlštejn på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Karlštejn

Att göra i Karlštejn

Städer i Tjeckien

Karlštejn: Fler aktiviteter och sevärdheter

Karlštejn: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Karlštejn

Samlat omdöme

4.2
(143 recensioner)

Slott Karlstejn är ett vackert slott, värt att åka dit. Vi hade dock en väldigt dålig guide i själva slottet (guide utsedd av slottet självt), synd!