Våra mest rekommenderade saker att göra i Karlovy Vary

Från Prag: Dagsutflykt till kurorten Karlovy Varly

1. Från Prag: Dagsutflykt till kurorten Karlovy Varly

Karlovy Varly är bäst känd som en spastad i Tjeckien och dess historia sträcker sig tillbaka till 1300-talet och Karl IVs styre. De lokala källornas helande krafter lockade kända personer som ryske tsaren Peter den store och den tyske poeten Johann Wolfgang von Goethe. Spastaden är även känd som sin produktion för det världsberömda Moser-glaset, Carlsbad-porslin och den traditionella tjeckiska örtlikören Becherovka. På denna heldagstur från Prag får du ta del av en guidad rundtur till stadens centrum och beundra den mest berömda gejsern, Vřídlo Sprudel, som sprutar sitt mineralvatten upp till tolv meter upp i luften. Efter detta har du ledig tid att utforska staden på egen hand.

Från Prag: Dagstur till Karlovy Vary med besök i ett kurhus

2. Från Prag: Dagstur till Karlovy Vary med besök i ett kurhus

Under denna 9,5 timmar långa utflykt hämtas du på ditt hotell i Prag (beroende på vilket alternativ du väljer) och åker till Tjeckiens största och mest populära kurort. Den här böhmiska stadens historia går tillbaka till 1300-talet. I dag är Karlovy Vary också känd för sin filmfestival som äger rum varje år. Njut av en promenad längs kolonnaden genom den historiska stadskärnan, där du hittar de termiska källorna. Den mest kända av källorna, Vřídlo, sprutar kokande hett vatten upp till en höjd av 12 meter. Turen inkluderar ett besök i ett traditionellt spahus där du kan njuta av 2 timmars avkoppling vid poolen, bubbelpoolen eller bastun. I slutet av turen åker ni tillbaka till Prag och chauffören släpper sedan av er i stadens centrum eller på ert hotell. (beroende på valt alternativ)

Från Prag: Karlovy Vary guidad dagsutflykt med lunch

3. Från Prag: Karlovy Vary guidad dagsutflykt med lunch

Från Prag reser du till den legendariska kurorten Karlovy Vary i Västböhmen i Tjeckien. Stadens historia går tillbaka till 1300-talet och Karl IV:s tid, och de lokala mineralkällornas läkande effekter användes som behandlingar för personer som Peter den store och Goethe. En av de mest kända attraktionerna är den varma källan som spottar ut varmt termiskt vatten på 12 meters höjd. Besök ett stort antal historiska och moderna kolonnader som staden är känd för, och smaka på vattnet från olika naturliga mineralkällor.

Från Prag: Tur till Karlovy Vary med lunch

4. Från Prag: Tur till Karlovy Vary med lunch

Bege dig ut på en resa till Karlovy Vary, det mest berömda tjeckiska spat som ligger endast 2 timmar från Prag. Kurorten kallas även Karlsbad, då staden länge har varit kopplad till kejsaren Karl IV, eftersom han år 1358 byggde sin jaktstuga här. Ta chansen att lära dig mer om de 12 världsberömda naturliga varma källorna på mellan 40°C och 72°C grader. Den mest kända av dessa är Vridlo. Karlovy Vary är också berömd för sin tillverkning av både porslin och glas. När du har ätit lunch kan du beundra de många produkterna i glasbutikerna Moser och Thun Porcelain. Sist men inte minst får du besöka Mosers glasmuseum.

Från Prag: Karlovy Vary och Mariánské Lázně med lunch

5. Från Prag: Karlovy Vary och Mariánské Lázně med lunch

Upplev den största och mest berömda tjeckiska spastaden - Karlovy Vary - efter en naturskön 2-timmars resa från Prag. Även känt som Carlsbad, grundandet av denna stad har varit kopplat till kejsar Karl IV sedan 1358, då han byggde en jaktstuga här. Upplev några av de 12 berömda källorna med temperaturer från 40°-72° C, varav den mest kända är Vridlo, medan du vandrar längs floden Tepla och de majestätiska pelargångarna. Prova de olika mineralvattnen och handla souvenirer innan lunch. Beundra sedan stadens berömda glas och porslin när du besöker glasblåseri-butiken Moser och porslinbutiken Thun. Njut av en guidad rundtur i Mosers glasbruksmuseum Res därefter vidare till den berömda spastaden Marianske Lazne och dess läkande källor. Utforska spa-stadens unika och historiska arkitektur, prova mineralvattnet från den berömda källan Krizovy pramen och besök slutligen de antika pelargångarna.

Från Prag: Karlovy Vary heldagstur

6. Från Prag: Karlovy Vary heldagstur

Avresa från Prag till den vackra kurorten Karlovy Vary, cirka 100 kilometer väster om Tjeckiens huvudstad. Vid ankomsten får du chansen att ta en promenad längs den förtrollande strandpromenaden. Karlovy Vary grundades av kung Karl IV år 1358 och är känt för sina mineralkällor som har botat många kändisar, bland annat den tyske poeten Goethe och den ryske tsaren Peter den store. Promenera längs kurortens kolonnader och få en smak av de varma källorna på egen hand. Staden är välkänd som platsen för Mosers glasbruk, som grundades av Ludwig Moser 1893. Mosers tidigare kunder, som är kända över hela världen för sina glasvaror av hög kvalitet, är bland annat den brittiske kungen Edvard VII:s hov, shahen av Persien och kejsar Franz Josef I av det österrikisk-ungerska kejsardömet. Ta en guidad rundvandring i den historiska stadskärnan. Dra nytta av lite fritid för att shoppa och njuta av en promenad på egen hand innan återresan till Prag.

Från Prag: Privat Karlovy Vary & Crystal Factory Tour

7. Från Prag: Privat Karlovy Vary & Crystal Factory Tour

Prag grundades på 1300-talet av den tjeckiske kungen och romerske kejsaren Karl IV. Enligt legenden lät kejsaren bygga staden strax efter att hans jaktföljd av misstag hade upptäckt termiska källor. Källorna och kurorten i Karlovy Vary (Karlsbad) fortsatte att vara en populär plats i hela Europa, där stora namn inom vetenskap, politik och konst huserade, däribland Beethoven, Paganini, Chopin, Mozart, Freud och många andra. Idag finns det 12 varma källor i bruk här, och du får chansen att uppleva dem själv. Den mest kända källan heter Vřídlo - Sprudeln, som spottar ut sitt varma vatten till en höjd av 55 fot (17 meter). Om du vill kan du bada i Thermalhotellets pool, som är inbyggd i klippan ovanför staden. Simbassängen består av 1/3 varmt källvatten och 2/3 färskt dricksvatten. Vi erbjuder även ett besök till det världsberömda Moser glasbruket. Du får lära dig mer om glasblåsning i formar och handformning av produkter. De guidade turerna vid Mosers glasbruk är tillgängliga måndag till fredag. På helgerna kan vi besöka museet Becherovka (berömd likör) som ett alternativ.

Karlovy Vary - den världsberömda kurorten

8. Karlovy Vary - den världsberömda kurorten

Vi bjuder in dig till en dagsutflykt till kurorten Karlovy Vary, som ligger cirka 100 km väster om Prag. Det världsberömda kurbadet grundades av den tjeckiske kungen Karl IV år 1358 och de lokala mineralkällorna har botat många kändisar, till exempel den tyske poeten Goethe och den ryske tsaren Peter den store. När du vandrar längs kolonnaden har du möjlighet att smaka på de varma källorna också. I utflykten ingår en guidad promenad genom det historiska centrumet. Lunchen kommer att tillhandahållas på en lokal restaurang.

Från Prag: En dagsutflykt till Karlovy Vary

9. Från Prag: En dagsutflykt till Karlovy Vary

Enligt legenden grundades Karlovy Vary (Karlsbad) av den tjeckiske kungen och helige romerske kejsaren Karl IV på 1300-talet. Det sägs att härskaren upptäckte en unik källa här när han var ute och jagade hjort. Under århundradena har en kurort utvecklats här vars berömmelse har överträffat Böhmens gränser, och Karlovy Vary har blivit synonymt med charm och social ställning. Staden har välkomnat personer som Goethe, Beethoven, Gogol, Paganini, Casanova och Mozart, tillsammans med dussintals statschefer, och på senare tid har den tagit emot många filmstjärnor tack vare sin filmfestival, som är en av Europas viktigaste. Du kommer att uppleva en äkta spa-atmosfär på trevliga promenader genom dess förtrollande historiska kärna, som följer Teplá-strömmen. Du kommer att fylla en spakanna från flera av de lokala helande källorna och promenera i skuggan av eleganta kolonnader, som Mlýnská- och Tržní-kolonnaderna. Du kommer att få se den magnifika teatern Císařské lázně och Maria Magdalena-kyrkan. Den hetaste av källorna - Vřídlo - kommer upp ur marken i närheten. Men var försiktig! Vattnet har en otrolig temperatur på 72 grader! Du kan göra din dag i sagostaden ännu trevligare genom att besöka en av Karlovy Varys utsiktsplatser - Dianatornet, från vilket staden känns som om den ligger i din handflata. Och vad vore en resa till Karlovy Vary om du inte tog med dig några lokala produkter hem?! De mest kända är produkterna från det världsberömda glasbruket Moser, porslinet Thun Karlovy Vary eller den utmärkta örtlikören Becherovka, som ofta kallas stadens 13:e vår.

Privat heldagstur till Karlovy Vary från Prag

10. Privat heldagstur till Karlovy Vary från Prag

Gå med vår privata reseledare genom samma gator som den tyske poeten Johann Wolfgang Goethe, som träffade sin sista kärlek medan han kopplade av på de bohemiska spaanläggningarna, och den ryske tsaren Peter I, som besökte Karlovy Vary tre gånger. Beundra platsen där Antonin Dvorak framförde sin symfoni "Från den nya världen" för första gången eller känn dig som James Bond när du går genom korridorerna på Grand Hotel Pupp där filmen Casino Royale från 2006 spelades in. Varma källor, fantastiska kolonnader och mycket mer! Vi kommer också att besöka Moser Crystal-fabriken och se hur den berömda tjeckiska kristallen tillverkas.

Lägg till datum

Saker att göra i
Karlovy Vary

Karlovy Vary
12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Karlovy Vary

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Karlovy Vary

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Karlovy Vary?

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Karlovy Vary när det regnar?

Karlovy Vary: Fler aktiviteter och sevärdheter

Karlovy Vary: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.