Saker att göra i
Karlovy Vary

Våra mest rekommenderade saker att göra i Karlovy Vary

Från Prag: Karlovy Vary med vakttorn och linbana

1. Från Prag: Karlovy Vary med vakttorn och linbana

Karlovy Varly är bäst känd som en spastad i Tjeckien och dess historia sträcker sig tillbaka till 1300-talet och Karl IVs styre. De lokala källornas helande krafter lockade kända personer som ryske tsaren Peter den store och den tyske poeten Johann Wolfgang von Goethe. Spastaden är även känd som sin produktion för det världsberömda Moser-glaset, Carlsbad-porslin och den traditionella tjeckiska örtlikören Becherovka. På denna heldagstur från Prag får du ta del av en guidad rundtur till stadens centrum och beundra den mest berömda gejsern, Vřídlo Sprudel, som sprutar sitt mineralvatten upp till tolv meter upp i luften. Efter detta har du ledig tid att utforska staden på egen hand.

Från Prag: Guidad resa till Karlovy Vary med spa

2. Från Prag: Guidad resa till Karlovy Vary med spa

Under denna 9,5 timmar långa utflykt hämtas du på ditt hotell i Prag (beroende på vilket alternativ du väljer) och åker till Tjeckiens största och mest populära kurort. Den här böhmiska stadens historia går tillbaka till 1300-talet. I dag är Karlovy Vary också känd för sin filmfestival som äger rum varje år. Njut av en promenad längs kolonnaden genom den historiska stadskärnan, där du hittar de termiska källorna. Den mest kända av källorna, Vřídlo, sprutar kokande hett vatten upp till en höjd av 12 meter. Turen inkluderar ett besök i ett traditionellt spahus där du kan njuta av 2 timmars avkoppling vid poolen, bubbelpoolen eller bastun. I slutet av turen åker ni tillbaka till Prag och chauffören släpper sedan av er i stadens centrum eller på ert hotell. (beroende på valt alternativ)

Prag: Karlovy Vary-tur med lunch och besök på Moser-museet

3. Prag: Karlovy Vary-tur med lunch och besök på Moser-museet

Res till den största och mest välkända tjeckiska kurorten - Karlovy Vary - bara 2 timmar från Prag. Staden är även känd som Carlsbad och har grundats av kejsar Karl IV sedan 1358, då han byggde ett jaktslott här. Lär dig mer om de 16 berömda källorna med temperaturer från 12°C till 72°C, varav den mest kända är Vridlo. Karlovy Vary är också känt för sin lokala porslins- och glastillverkning. Före lunch kan du beundra dessa produkter när du besöker Moser Glass Museum och slutligen besöker Moser Glass Shop. Efter lunch åker ni på en guidad rundtur i centrala Karlovy Vary och efter rundturen har ni fri tid.

Från Prag: Karlovy Vary guidad dagsutflykt med lunch

4. Från Prag: Karlovy Vary guidad dagsutflykt med lunch

Från Prag reser du till den legendariska kurorten Karlovy Vary i Västböhmen i Tjeckien. Stadens historia går tillbaka till 1300-talet och Karl IV:s tid, och de lokala mineralkällornas läkande effekter användes som behandlingar för personer som Peter den store och Goethe. En av de mest kända attraktionerna är den varma källan som spottar ut varmt termiskt vatten på 12 meters höjd. Besök ett stort antal historiska och moderna kolonnader som staden är känd för, och smaka på vattnet från olika naturliga mineralkällor.

Från Prag: Karlovy Vary heldagstur

5. Från Prag: Karlovy Vary heldagstur

Avresa från Prag till den vackra kurorten Karlovy Vary, cirka 100 kilometer väster om Tjeckiens huvudstad. Vid ankomsten får du chansen att ta en promenad längs den förtrollande strandpromenaden. Karlovy Vary grundades av kung Karl IV år 1358 och är känt för sina mineralkällor som har botat många kändisar, bland annat den tyske poeten Goethe och den ryske tsaren Peter den store. Promenera längs kurortens kolonnader och få en smak av de varma källorna på egen hand. Staden är välkänd som platsen för Mosers glasbruk, som grundades av Ludwig Moser 1893. Mosers tidigare kunder, som är kända över hela världen för sina glasvaror av hög kvalitet, är bland annat den brittiske kungen Edvard VII:s hov, shahen av Persien och kejsar Franz Josef I av det österrikisk-ungerska kejsardömet. Ta en guidad rundvandring i den historiska stadskärnan. Dra nytta av lite fritid för att shoppa och njuta av en promenad på egen hand innan återresan till Prag.

Från Prag: Karlovy Vary och Mariánské Lázně med lunch

6. Från Prag: Karlovy Vary och Mariánské Lázně med lunch

Upplev den största och mest berömda tjeckiska spastaden - Karlovy Vary - efter en naturskön 2-timmars resa från Prag. Även känt som Carlsbad, grundandet av denna stad har varit kopplat till kejsar Karl IV sedan 1358, då han byggde en jaktstuga här. Upplev några av de 12 berömda källorna med temperaturer från 40°-72° C, varav den mest kända är Vridlo, medan du vandrar längs floden Tepla och de majestätiska pelargångarna. Prova de olika mineralvattnen och handla souvenirer innan lunch. Beundra sedan stadens berömda glas och porslin när du besöker glasblåseri-butiken Moser och porslinbutiken Thun. Njut av en guidad rundtur i Mosers glasbruksmuseum Res därefter vidare till den berömda spastaden Marianske Lazne och dess läkande källor. Utforska spa-stadens unika och historiska arkitektur, prova mineralvattnet från den berömda källan Krizovy pramen och besök slutligen de antika pelargångarna.

Karlovy Vary - den världsberömda kurorten

7. Karlovy Vary - den världsberömda kurorten

Vi bjuder in dig till en dagsutflykt till kurorten Karlovy Vary, som ligger cirka 100 km väster om Prag. Det världsberömda kurbadet grundades av den tjeckiske kungen Karl IV år 1358 och de lokala mineralkällorna har botat många kändisar, till exempel den tyske poeten Goethe och den ryske tsaren Peter den store. När du vandrar längs kolonnaden har du möjlighet att smaka på de varma källorna också. I utflykten ingår en guidad promenad genom det historiska centrumet. Lunchen kommer att tillhandahållas på en lokal restaurang.

Karlovy Vary: provsmakning av varma källor

8. Karlovy Vary: provsmakning av varma källor

Traditionen med spabehandlingar i Karlovy Vary kan se tillbaka på mer än sex århundraden, och i århundraden har människor kunnat bota sina krämpor med de mirakulösa egenskaperna hos mineralvattnet som stiger upp från jordens inre till ytan. Kurorten besöktes av 1800-talets vetenskapliga, politiska och konstnärliga elit, som Beethoven, Franz Joseph I, Dobrovský, Paganini, Chopin, Mozart, Gogol, Tyl, Barrande, Purkyně, Freud och många andra. Men Karlovy Vary är också populärt bland de moderna VIP:arna. Stjärnor som Jude Law, Antonio Banderas, John Malkovich, Robert De Niro, Renee Zellweger och andra dyker upp där regelbundet. Följ med på en timmes provsmakning och prova de varma källornas magiska effekter på egen hand. Under ledning av en expertguide kan du upptäcka varje källas rika historia, omgiven av den pittoreska charmen med kullerstensgator och elegant spa-arkitektur. Unna dig en dag av avkoppling och föryngring, smutta på de finaste mineraliska elixirerna och njut av den tidlösa atmosfären i Karlovy Vary.

Privat transfer till Prag Airport Business/VIP

9. Privat transfer till Prag Airport Business/VIP

Säkerhet, fullt ansvar, försäkringar på högsta nivå. Erfarna förare som talar lokala språk och engelska, med minst fem års erfarenhet av att tillhandahålla transfertjänster och arbeta med internationella befolkningar Problemfria justeringar om dina planer ändras dygnet runt. Snabbt svar om du behöver ändra din rutt Du hämtas på flygplatsen och levereras till exakt den adress du angett. Vi övervakar alla flyg som anländer till Prags flygplats och om ditt flyg är försenat kommer vi att meddelas. Du kommer att mötas vid utgången till terminalen med en skylt som kommer att innehålla ditt namn när du bokar. Föraren hjälper till att flytta ditt bagage

Från Prag: Privat Karlovy Vary & Crystal Factory Tour

10. Från Prag: Privat Karlovy Vary & Crystal Factory Tour

Prag grundades på 1300-talet av den tjeckiske kungen och romerske kejsaren Karl IV. Enligt legenden lät kejsaren bygga staden strax efter att hans jaktföljd av misstag hade upptäckt termiska källor. Källorna och kurorten i Karlovy Vary (Karlsbad) fortsatte att vara en populär plats i hela Europa, där stora namn inom vetenskap, politik och konst huserade, däribland Beethoven, Paganini, Chopin, Mozart, Freud och många andra. Idag finns det 12 varma källor i bruk här, och du får chansen att uppleva dem själv. Den mest kända källan heter Vřídlo - Sprudeln, som spottar ut sitt varma vatten till en höjd av 55 fot (17 meter). Om du vill kan du bada i Thermalhotellets pool, som är inbyggd i klippan ovanför staden. Simbassängen består av 1/3 varmt källvatten och 2/3 färskt dricksvatten. Vi erbjuder även ett besök till det världsberömda Moser glasbruket. Du får lära dig mer om glasblåsning i formar och handformning av produkter. De guidade turerna vid Mosers glasbruk är tillgängliga måndag till fredag. På helgerna kan vi besöka museet Becherovka (berömd likör) som ett alternativ.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Karlovy Vary

Från Prag: Karlovy Vary med vakttorn och linbana

Från Prag: Karlovy Vary med vakttorn och linbana

Karlovy Varly är bäst känd som en spastad i Tjeckien och dess historia sträcker sig tillbaka till 1300-talet och Karl IVs styre. De lokala källornas helande krafter lockade kända personer som ryske tsaren Peter den store och den tyske poeten Johann Wolfgang von Goethe. Spastaden är även känd som sin produktion för det världsberömda Moser-glaset, Carlsbad-porslin och den traditionella tjeckiska örtlikören Becherovka. På denna heldagstur från Prag får du ta del av en guidad rundtur till stadens centrum och beundra den mest berömda gejsern, Vřídlo Sprudel, som sprutar sitt mineralvatten upp till tolv meter upp i luften. Efter detta har du ledig tid att utforska staden på egen hand.

Från Prag: Guidad resa till Karlovy Vary med spa

Från Prag: Guidad resa till Karlovy Vary med spa

Under denna 9,5 timmar långa utflykt hämtas du på ditt hotell i Prag (beroende på vilket alternativ du väljer) och åker till Tjeckiens största och mest populära kurort. Den här böhmiska stadens historia går tillbaka till 1300-talet. I dag är Karlovy Vary också känd för sin filmfestival som äger rum varje år. Njut av en promenad längs kolonnaden genom den historiska stadskärnan, där du hittar de termiska källorna. Den mest kända av källorna, Vřídlo, sprutar kokande hett vatten upp till en höjd av 12 meter. Turen inkluderar ett besök i ett traditionellt spahus där du kan njuta av 2 timmars avkoppling vid poolen, bubbelpoolen eller bastun. I slutet av turen åker ni tillbaka till Prag och chauffören släpper sedan av er i stadens centrum eller på ert hotell. (beroende på valt alternativ)

Prag: Karlovy Vary-tur med lunch och besök på Moser-museet

Prag: Karlovy Vary-tur med lunch och besök på Moser-museet

Res till den största och mest välkända tjeckiska kurorten - Karlovy Vary - bara 2 timmar från Prag. Staden är även känd som Carlsbad och har grundats av kejsar Karl IV sedan 1358, då han byggde ett jaktslott här. Lär dig mer om de 16 berömda källorna med temperaturer från 12°C till 72°C, varav den mest kända är Vridlo. Karlovy Vary är också känt för sin lokala porslins- och glastillverkning. Före lunch kan du beundra dessa produkter när du besöker Moser Glass Museum och slutligen besöker Moser Glass Shop. Efter lunch åker ni på en guidad rundtur i centrala Karlovy Vary och efter rundturen har ni fri tid.

Från Prag: Karlovy Vary guidad dagsutflykt med lunch

Från Prag: Karlovy Vary guidad dagsutflykt med lunch

Från Prag reser du till den legendariska kurorten Karlovy Vary i Västböhmen i Tjeckien. Stadens historia går tillbaka till 1300-talet och Karl IV:s tid, och de lokala mineralkällornas läkande effekter användes som behandlingar för personer som Peter den store och Goethe. En av de mest kända attraktionerna är den varma källan som spottar ut varmt termiskt vatten på 12 meters höjd. Besök ett stort antal historiska och moderna kolonnader som staden är känd för, och smaka på vattnet från olika naturliga mineralkällor.

Från Prag: Karlovy Vary heldagstur

Från Prag: Karlovy Vary heldagstur

Avresa från Prag till den vackra kurorten Karlovy Vary, cirka 100 kilometer väster om Tjeckiens huvudstad. Vid ankomsten får du chansen att ta en promenad längs den förtrollande strandpromenaden. Karlovy Vary grundades av kung Karl IV år 1358 och är känt för sina mineralkällor som har botat många kändisar, bland annat den tyske poeten Goethe och den ryske tsaren Peter den store. Promenera längs kurortens kolonnader och få en smak av de varma källorna på egen hand. Staden är välkänd som platsen för Mosers glasbruk, som grundades av Ludwig Moser 1893. Mosers tidigare kunder, som är kända över hela världen för sina glasvaror av hög kvalitet, är bland annat den brittiske kungen Edvard VII:s hov, shahen av Persien och kejsar Franz Josef I av det österrikisk-ungerska kejsardömet. Ta en guidad rundvandring i den historiska stadskärnan. Dra nytta av lite fritid för att shoppa och njuta av en promenad på egen hand innan återresan till Prag.

Från Prag: Karlovy Vary och Mariánské Lázně med lunch

Från Prag: Karlovy Vary och Mariánské Lázně med lunch

Upplev den största och mest berömda tjeckiska spastaden - Karlovy Vary - efter en naturskön 2-timmars resa från Prag. Även känt som Carlsbad, grundandet av denna stad har varit kopplat till kejsar Karl IV sedan 1358, då han byggde en jaktstuga här. Upplev några av de 12 berömda källorna med temperaturer från 40°-72° C, varav den mest kända är Vridlo, medan du vandrar längs floden Tepla och de majestätiska pelargångarna. Prova de olika mineralvattnen och handla souvenirer innan lunch. Beundra sedan stadens berömda glas och porslin när du besöker glasblåseri-butiken Moser och porslinbutiken Thun. Njut av en guidad rundtur i Mosers glasbruksmuseum Res därefter vidare till den berömda spastaden Marianske Lazne och dess läkande källor. Utforska spa-stadens unika och historiska arkitektur, prova mineralvattnet från den berömda källan Krizovy pramen och besök slutligen de antika pelargångarna.

Karlovy Vary - den världsberömda kurorten

Karlovy Vary - den världsberömda kurorten

Vi bjuder in dig till en dagsutflykt till kurorten Karlovy Vary, som ligger cirka 100 km väster om Prag. Det världsberömda kurbadet grundades av den tjeckiske kungen Karl IV år 1358 och de lokala mineralkällorna har botat många kändisar, till exempel den tyske poeten Goethe och den ryske tsaren Peter den store. När du vandrar längs kolonnaden har du möjlighet att smaka på de varma källorna också. I utflykten ingår en guidad promenad genom det historiska centrumet. Lunchen kommer att tillhandahållas på en lokal restaurang.

Karlovy Vary: provsmakning av varma källor

Karlovy Vary: provsmakning av varma källor

Traditionen med spabehandlingar i Karlovy Vary kan se tillbaka på mer än sex århundraden, och i århundraden har människor kunnat bota sina krämpor med de mirakulösa egenskaperna hos mineralvattnet som stiger upp från jordens inre till ytan. Kurorten besöktes av 1800-talets vetenskapliga, politiska och konstnärliga elit, som Beethoven, Franz Joseph I, Dobrovský, Paganini, Chopin, Mozart, Gogol, Tyl, Barrande, Purkyně, Freud och många andra. Men Karlovy Vary är också populärt bland de moderna VIP:arna. Stjärnor som Jude Law, Antonio Banderas, John Malkovich, Robert De Niro, Renee Zellweger och andra dyker upp där regelbundet. Följ med på en timmes provsmakning och prova de varma källornas magiska effekter på egen hand. Under ledning av en expertguide kan du upptäcka varje källas rika historia, omgiven av den pittoreska charmen med kullerstensgator och elegant spa-arkitektur. Unna dig en dag av avkoppling och föryngring, smutta på de finaste mineraliska elixirerna och njut av den tidlösa atmosfären i Karlovy Vary.

Privat transfer till Prag Airport Business/VIP

Privat transfer till Prag Airport Business/VIP

Säkerhet, fullt ansvar, försäkringar på högsta nivå. Erfarna förare som talar lokala språk och engelska, med minst fem års erfarenhet av att tillhandahålla transfertjänster och arbeta med internationella befolkningar Problemfria justeringar om dina planer ändras dygnet runt. Snabbt svar om du behöver ändra din rutt Du hämtas på flygplatsen och levereras till exakt den adress du angett. Vi övervakar alla flyg som anländer till Prags flygplats och om ditt flyg är försenat kommer vi att meddelas. Du kommer att mötas vid utgången till terminalen med en skylt som kommer att innehålla ditt namn när du bokar. Föraren hjälper till att flytta ditt bagage

Från Prag: Privat Karlovy Vary & Crystal Factory Tour

Från Prag: Privat Karlovy Vary & Crystal Factory Tour

Prag grundades på 1300-talet av den tjeckiske kungen och romerske kejsaren Karl IV. Enligt legenden lät kejsaren bygga staden strax efter att hans jaktföljd av misstag hade upptäckt termiska källor. Källorna och kurorten i Karlovy Vary (Karlsbad) fortsatte att vara en populär plats i hela Europa, där stora namn inom vetenskap, politik och konst huserade, däribland Beethoven, Paganini, Chopin, Mozart, Freud och många andra. Idag finns det 12 varma källor i bruk här, och du får chansen att uppleva dem själv. Den mest kända källan heter Vřídlo - Sprudeln, som spottar ut sitt varma vatten till en höjd av 55 fot (17 meter). Om du vill kan du bada i Thermalhotellets pool, som är inbyggd i klippan ovanför staden. Simbassängen består av 1/3 varmt källvatten och 2/3 färskt dricksvatten. Vi erbjuder även ett besök till det världsberömda Moser glasbruket. Du får lära dig mer om glasblåsning i formar och handformning av produkter. De guidade turerna vid Mosers glasbruk är tillgängliga måndag till fredag. På helgerna kan vi besöka museet Becherovka (berömd likör) som ett alternativ.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Karlovy Vary

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Karlovy Vary?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Karlovy Vary:

Sevärdheterna i Karlovy Vary du inte bör missa

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Karlovy Vary?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Karlovy Vary?

Se alla erbjudanden och rabatter i Karlovy Vary på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Karlovy Vary

Att göra i Karlovy Vary

Städer i Tjeckien

Karlovy Vary: Fler aktiviteter och sevärdheter

Karlovy Vary: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Karlovy Vary

Samlat omdöme

4.1
(429 recensioner)

min partner och jag bokade denna turné eftersom Karlovy Vary har funnits på min bucket list i flera år. Fantastisk plats. härlig reseguide. mycket kunniga och hjälpsamma. du kan prova vatten från de varma källorna, vilket var en upplevelse. Vi tillbringade lite ledig tid i det termiska hotellets spa. vi använde utomhuspoolen och 8 bastur. Högt rekommenderad

Emmanuel, som pratade franska mycket bra, fick oss att upptäcka pärlorna i Karlovi Vary, förklaringar om alla ämnen.. mycket vänlig, vi rekommenderar Emmanuel. Fri tid tillät oss att fly och besöka den ortodoxa kyrkan "Diana utsiktsplats", borgerlig stadsdel. ..ll

Utflykten har varit mycket bra och platsen rekommenderas. Guiden har varit väldigt snäll och har förklarat allt väldigt bra. I förhållande till priset, lite dyrt för vad det ingår, transfer från Prag och guide. Ändå är det värt det. Tack