Kapstaden

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Kapstaden

Tio saker att göra i Kapstaden

Utforska alla städers moder och dess ändlösa lager av historia från kolonialtiden fram till regnbågsnationens uppkomst. Sydafrikas äldsta stad har en modern puls som slår bland natursköna berg och hav, och är inte svår att falla för.

 • Taffelberget

  1. Taffelberget

  Det är vägen som är mödan värd, diktade en gång Karin Boye, och resan upp till Kapstadens berömda naturliga landmärke är sannerligen något du aldrig kommer att glömma. Njut av utsikten över den koboltblå böljan och det urbana stadslandskapet.

 • Lion's Head

  2. Lion's Head

  Efter en timmes cykling i uppförsbacke kan du skörda frukterna av dina vedermödor. Uppe på bergstoppen är utsikten fantastisk, inte minst om kvällen när månen vilar över stadens alla gnistrande ljus långt därnere.

 • Kirstenboschs nationella botaniska trädgård

  3. Kirstenboschs nationella botaniska trädgård

  Taffelbergets östra sluttning blickar ut över Kapstadens magnifika botaniska trädgårdar, som är upptagna på Unescos lista över världsarv. Floran, som lokalt kallas fynbos, står på sin höjdpunkt mellan augusti och november.

 • Godahoppsudden

  4. Godahoppsudden

  Afrikas [robusta spets] (/godahoppsudden-l3859/) dubbades av portugisiska upptäcksresande till Stormudden på 1400-talet. Där lyser den starkaste fyren på hela kontinenten.

 • Victoria and Alfred Waterfront

  5. Victoria and Alfred Waterfront

  Om du gillar shopping, nöjen och restauranger är V&A rätta stället för dig. Därifrån avgår kryssningar ut i viken, och du har även nära till Kapstadens akvarium och arena.

 • Two Oceans-akvariet

  6. Two Oceans-akvariet

  Vattenparkens namn anspelar på mötet mellan Atlanten och Indiska Oceanen och visar det marina livet i dessa vatten. Missa inte hajmatningen på söndagar kl. 15.00.

 • Kapstadens arena

  7. Kapstadens arena

  Lär dig om Kapstadens skådeplats för 2010 års Fifa World Cup på en guidad tur som inkluderar fakta om arkitekturen, en promenad ned på planen och en titt in i omklädningsrummen.

 • Robben Island

  8. Robben Island

  Vid Taffelbukten ligger platsen där Nelson Mandela tillbringade 18 av sina fängelseår under apartheideran. Inför åsynen av hans gamla cell är det lätt att bli ödmjuk.

 • District Six

  9. District Six

  Detta museum återberättar historien om tvångsutdrivningen och omplaceringen av svarta medborgare under apartheid, och det tidigare mångkulturella områdets slutliga fall.

 • Boulders Beach

  10. Boulders Beach

  På denna upphöjda trottoar kan du promenera bland 200 knäppa afrikanska pingviner som bor däruppe. Det är också ett perfekt ställe att tillbringa dagen invid False Bay.

Planera ditt besök

 • Besök till Taffelberget

  På nätet kan du i förväg köpa linbanebiljett till antingen morgonen eller eftermiddagen. En utflykt 1 086 meter upp i luften är dock förstås alltid beroende av vädret, så kolla prognosen innan du beger dig iväg. Det är smart att ha med sig en tjock tröja eller jacka, och se till att smörja in dig med solskyddskräm och använda rejäla skor. Om du planerar att vandra längs någon av de tre lederna så var försiktig och ta med vatten, snacks och en vän.

 • Hur säkert är det?

  Precis som i alla andra storstäder är det bra att ha förnuftet med sig. På kvällen är det bättre att åka taxi än att gå, och var på din vakt när du tar ut pengar från bankomat. I vissa områden är det bäst att ha med sig en erfaren guide.

 • Bästa besökstid

  Kapstaden har ett tempererat klimat. Oktober till april är vädret varmt och torrt, medan december till januari präglas av de ökända sydöstra vindbyarna. Februari till april är perfekt strandväder, och vandringsentusiaster kommer att gilla den höga klara luften från sena april till tidiga juni.

 • Hur länge ska jag stanna?

  På fyra, fem heldagar hinner du med att både uppleva Kapstaden och se de främsta sevärdheterna utan stress, men du kan även stanna längre och använda staden som utgångspunkt för att utforska de vackra omgivande landskapen, såsom Stellenboschs vindistrikt.

Praktisk information

 • Språk
  Afrikaans och engelska
 • Valuta
  Sydafrikanska rand (ZAR)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +27
 • Bäst tid att åka
  Om du vill besöka Kapstadens sevärdheter och slappa på stranden så är januari till april bra, för då är turistrusningen över och de starka vindarna har gett med sig men det är fortfarande varmt väder.

Alla saker att se i Kapstaden

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Kapstaden? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kapstaden

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 11 001 omdömen

A must-do while in Cape Town! We had bought the shark viewing & cage diving for us, a family of 4 with 2 parents & 2 teenage boys. No problem to find the place by car at the harbor front in Gansbaai - make sure to start in time, at least 2.5 hours before. Luckily the heavy traffic was mostly towards Cape Town and not in our direction. At White Shark Ventures we were met by very friendly staff, had a nice breakfast and got changed into wet suits. Make sure to bring sun screen as you will be at sea for 2-3 hours, so at least for the head and hands. We got out with the 2:nd tour (at 11.00, due to the tide) and headed to the other side of the bay with about 20 people. Quite soon we saw a Copper Shark and soon after, we were lucky to get the Great White Shark very close to us several times. Amazing! We saw it from the boat and the water from inside the cage, about 4 people at a time. Afterwards we had lunch and concluding information about their preservation work. Warmly recommended!

Trots riktigt blåsigt väder ville arrangören inte flytta fram segling. Men en oerhört pålitlig kapten vägrade gå ut i halvstorm och flyttade fram seglingen till dagen efter. Det blev en magisk segling! Middagen intogs på den italienska restaurangen och den var väldigt enkelt. Grönsakssoppa till förrätt och en chockad pudding till efterrätt. Pasta i tomatsås huvudrätt. Skolköks varning

Fantastiskt bra guide!!! Både på turen dit och på safari rutterna. Minibussen vi åkte dit med var alldeles för liten för det antal passager som de hade tryckt in i bussen, det var mkt obekvämt . Resan till Garden game Lodge tog 8 timmar , vi såg mkt på vägen och gjorde många stopp. Väldigt fint boende! Myggfritt och safari turerna var mkt fina trots att djuren är inhängande

Informativ och trevlig resa. Det absolut bästa är att man kan hoppa av och på som man vill. Jag rekommenderar 2 dagars biljetten så man kan åka runt dag 1 för att sedan hopa av på platser man vill se mer av dag 2. Hinner aldrig med allt man vill på bara 1 dag.

Ingen Wi-Fi och på frågan om Wi-Fi fick jag svaret att bussen var ny och därför inget Wi-Fi Då borde det verkligen finnas kan jag tycka