Kapstaden
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Kapstaden

Se alla upplevelser i Kapstaden

Toppsevärdheter i Kapstaden

Tio saker att göra i Kapstaden

Utforska alla städers moder och dess ändlösa lager av historia från kolonialtiden fram till regnbågsnationens uppkomst. Sydafrikas äldsta stad har en modern puls som slår bland natursköna berg och hav, och är inte svår att falla för.

Taffelberget

Taffelberget

Det är vägen som är mödan värd, diktade en gång Karin Boye, och resan upp till Kapstadens berömda naturliga landmärke är sannerligen något du aldrig kommer att glömma. Njut av utsikten över den koboltblå böljan och det urbana stadslandskapet.

Lion's Head

Lion's Head

Efter en timmes cykling i uppförsbacke kan du skörda frukterna av dina vedermödor. Uppe på bergstoppen är utsikten fantastisk, inte minst om kvällen när månen vilar över stadens alla gnistrande ljus långt därnere.

Kirstenboschs nationella botaniska trädgård

Kirstenboschs nationella botaniska trädgård

Taffelbergets östra sluttning blickar ut över Kapstadens magnifika botaniska trädgårdar, som är upptagna på Unescos lista över världsarv. Floran, som lokalt kallas fynbos, står på sin höjdpunkt mellan augusti och november.

Godahoppsudden

Godahoppsudden

Afrikas [robusta spets] (/godahoppsudden-l3859/) dubbades av portugisiska upptäcksresande till Stormudden på 1400-talet. Där lyser den starkaste fyren på hela kontinenten.

Victoria and Alfred Waterfront

Victoria and Alfred Waterfront

Om du gillar shopping, nöjen och restauranger är V&A rätta stället för dig. Därifrån avgår kryssningar ut i viken, och du har även nära till Kapstadens akvarium och arena.

Two Oceans-akvariet

Two Oceans-akvariet

Vattenparkens namn anspelar på mötet mellan Atlanten och Indiska Oceanen och visar det marina livet i dessa vatten. Missa inte hajmatningen på söndagar kl. 15.00.

Kapstadens arena

Kapstadens arena

Lär dig om Kapstadens skådeplats för 2010 års Fifa World Cup på en guidad tur som inkluderar fakta om arkitekturen, en promenad ned på planen och en titt in i omklädningsrummen.

Robben Island

Robben Island

Vid Taffelbukten ligger platsen där Nelson Mandela tillbringade 18 av sina fängelseår under apartheideran. Inför åsynen av hans gamla cell är det lätt att bli ödmjuk.

District Six
Foto: Diriye Amey @Flickr (CC BY 2.0)

District Six

Detta museum återberättar historien om tvångsutdrivningen och omplaceringen av svarta medborgare under apartheid, och det tidigare mångkulturella områdets slutliga fall.

Boulders Beach

Boulders Beach

På denna upphöjda trottoar kan du promenera bland 200 knäppa afrikanska pingviner som bor däruppe. Det är också ett perfekt ställe att tillbringa dagen invid False Bay.

Planera ditt besök i Kapstaden

Besök till Taffelberget

På nätet kan du i förväg köpa linbanebiljett till antingen morgonen eller eftermiddagen. En utflykt 1 086 meter upp i luften är dock förstås alltid beroende av vädret, så kolla prognosen innan du beger dig iväg. Det är smart att ha med sig en tjock tröja eller jacka, och se till att smörja in dig med solskyddskräm och använda rejäla skor. Om du planerar att vandra längs någon av de tre lederna så var försiktig och ta med vatten, snacks och en vän.

Hur säkert är det?

Precis som i alla andra storstäder är det bra att ha förnuftet med sig. På kvällen är det bättre att åka taxi än att gå, och var på din vakt när du tar ut pengar från bankomat. I vissa områden är det bäst att ha med sig en erfaren guide.

Bästa besökstid

Kapstaden har ett tempererat klimat. Oktober till april är vädret varmt och torrt, medan december till januari präglas av de ökända sydöstra vindbyarna. Februari till april är perfekt strandväder, och vandringsentusiaster kommer att gilla den höga klara luften från sena april till tidiga juni.

Hur länge ska jag stanna?

På fyra, fem heldagar hinner du med att både uppleva Kapstaden och se de främsta sevärdheterna utan stress, men du kan även stanna längre och använda staden som utgångspunkt för att utforska de vackra omgivande landskapen, såsom Stellenboschs vindistrikt.

Praktisk information

 • Språk
  Afrikaans och engelska
 • Valuta
  Sydafrikanska rand (ZAR)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +27
 • Bäst tid att åka
  Om du vill besöka Kapstadens sevärdheter och slappa på stranden så är januari till april bra, för då är turistrusningen över och de starka vindarna har gett med sig men det är fortfarande varmt väder.

Att göra i Kapstaden

De mest populära sevärdheterna i Kapstaden

Städer i Sydafrika

Alla saker att se i Kapstaden

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Kapstaden? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kapstaden

En upplevelse som innehöll all vi ville se!

En fantastisk kunnig guide ( Moriz) som gjorde våran tur till ett riktigt äventyr. Vi gjorde små avstickare, stannade och fotograferade. Det gavs gott om tid att få utforska utflyktsmålen och efter vi köpt med oss lunch så intog vi denna på en avsides strand bort ifrån alla turister. Guiden hittade även igen babianer vid ett utflyktsställe som nu var tomt på besökare. Till pingvinerna gav guiden förslag på att ta oss med in en annan ingång som innebar lite vadande, och klättrande över klippor, men som också blev ett äventyr, och en otrolig känsla att få komma djuren mycket närmare. Sist avslutades det med vinprovning, med viner i toppklass! En väl minnesvärd dag!

Kaphalvön: Privat heldagstur från Kapstaden Omdöme från: Pernilla, 2018-09-26

Båda turerna mycket intressanta och väl värda att uppleva.

Kåkstaden Langa var mycket intressant och vi fick mycket bra guidning genom området. Vi fick en inblick i en värd som vi inte visste något om. Vi träffade glada barn på ett privat daghem , daghemmet hade en bra standard, god pedagogik och fin personal. Det fanns välskötta hus, välutbildade invånare och fina bilar. Det fanns också det motsatta med bostäder av plåt och trädbitar och utan el. Sammanhållningen sades vara god och människorna brydde sig om varandra. En mycket intressant tur som varmt rekommenderas !

Kombinationstur till Robben Island och kåkstäder Omdöme från: Marga, 2017-03-14

Rekommenderar verkligen den här utflykten

Mycket lyckad tur. Vår guide var hur bra som helst, kunnig, tog sig tid och berättade allt på ett roligt och intressant sätt :). Fanns inga nackdelar med denna utflykt. Bokningen var dessutom smidig att göra.

Kaphalvön: Privat heldagstur från Kapstaden Omdöme från: Anonym, 2018-09-05

Grymma guider gjorde en stark upplevelse oförglömlig

Väldigt kunniga och duktiga guider med stor stolthet för sitt ursprung gör det mindre svårt att uppleva fattigdomen i en kåkstad.

Kombinationstur till Robben Island och kåkstäder Omdöme från: Jonas, 2016-12-30

Skapar förståelse för Sydafrikas historia.

Allt fungerade bra. Besöket i kåkstäderna bäst. Besöket på Robben Island skulle behöva vara lite mer pedagogiskt.

Kombinationstur till Robben Island och kåkstäder Omdöme från: Lars Ove, 2017-03-24