Saker att göra i
Kampanien

Våra mest rekommenderade saker att göra i Kampanien

Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

1. Neapel: Entrébiljett till underjorden på guidad rundtur

Ha nöje av en unik upplevelse underjordisk upplevelse med den officiella guidade rundturen "Neapels underjord". Din guide tar dig genom 2 400 år av historia, från de gamla grekerna till modern tid, och avslöjar Neapels "livmoder" från en arkeologisk, historisk, antropologisk och geologisk synvinkel. Rundturen inkluderar ett besök på den grekisk-romerska akvedukten, resterna av den romerska teatern och Summa Cavea, ett nytt fragment av den romerska teatern som just väckts till liv.  Guiden talar engelska eller italienska eller kan du följa besöket på andra språk tack vare den gratis flerspråkiga appen som du kan ladda ner i början av ditt besök.  Dessutom får du en broschyr på flera språk så att du kan följa besöket bättre. Du kan också ta bilder längs vägen. Välj rundturen med pizzaalternativet för att njuta av en god pizza i slutet av din rundtur i Neapels underjord.

Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

2. Pompeji: Inträdesbiljett och guidad tur med arkeolog

Följ med på en liten grupptur med max 20 deltagare till de fängslande ruinerna av Pompeji, som begravdes år 79 e.Kr. av Vesuvius utbrott. Denna 2-timmars vandringstur leds av en arkeologisk expert och en kunnig lokal guide, som fördjupar dig i en av de mest välbevarade arkeologiska platserna i världen. Upptäck Pompejis anmärkningsvärda landmärken, som Marina Gate, Basilikan, Forum, antika bad och Lupanar (bordell). Låt dig imponeras av bageriet, det berömda Faunens hus, Termopolium, huvudgatorna, de gripande gipsavgjutningarna av offren och de historiska teatrarna. Turen avslutas med ovärderliga insikter från din guide, som kommer att ge utmärkta rekommendationer för vidare utforskning av Pompejis ruiner eller den moderna staden. Denna tur är idealisk för dem som är angelägna om att få en omfattande förståelse för denna symboliska historiska plats.

Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

3. Pompeji: Inträdesbiljett med valfri audioguide

Gå tillbaka i tiden med denna biljett till den arkeologiska platsen Pompeji med en valfri audioguide. Upplev spänningen i att gå längs gator som bevarats av vulkanisk aska. Upptäck templen, teatrarna, de eleganta villorna och de offentliga byggnaderna. Ta dig bekvämt genom anläggningen med gratis bagageförvaring. Välj mellan Pompei Express (Endast den antika staden Pompeji, förortsvillor ingår inte) och Pompei+ (Den antika staden Pompeji med förortsvillor: Villa of the Mysteries + Villa of Diomedes + Villa Regina in Boscoreale with Antiquarium) och lägg till en officiell audioguide till din upplevelse. Visa upp biljetten vid dörren och börja utforska en av världens mest berömda arkeologiska platser. Audioguider kan endast hämtas och återlämnas vid parkens officiella audioguidedisk i Porta Marina Superiore. På morgonen den 24 augusti år 79 överraskade Vesuvius utbrott de 11 000 invånarna i Pompeji. Den dramatiska händelsen dödade invånarna och staden begravdes under aska. Känn spänningen när du ser var romarna köpte sin lunch på marknadsplatsen. Se de intrikata mosaikerna i de offentliga baden. Se hellenistiska platser som Faunens hus. Föreställ dig att du sitter i publiken på amfiteatern eller beundra mysteriernas villa med freskomålningar. Strosa till templen för Venus, Apollo och Jupiter. Ta en bild av staden med Vesuvius i bakgrunden. Du får tid att utforska platsen i din egen takt och slipper stressen med att boka biljetter till denna populära sevärdhet. Observera: denna biljett inkluderar inte tillgång till förortsvillor (Villa dei Misteri)

Neapel: Utforska katakomberna i San Gennaro

4. Neapel: Utforska katakomberna i San Gennaro

Res tillbaka i tiden när du utforskar San Gennaros katakomber och lär dig mer om Neapels skyddshelgon. Upptäck vad som finns under gatunivå och se fantastiska fresker och bysantinska målningar från 800–900-talen e.Kr. Utforska historien och begravningsplatsen från den tidiga kristendomen tillsammans med en engelsk- eller italiensktalande guide. Din guide förklarar hur utvidgningen tillkom under 300-talet, sedan helgonet Agrippinus reliker flyttats till den underjordiska basilikan som också är tillägnad honom. Se den stora dopfunten som beställdes av biskop Paul II, som tog sin tillflykt till katakomberna på 700-talet under ikonoklastiska strider. Ta en närmare titt på detaljerna i de övre kamrarna, som dekorerades i början av 200-talet i den så kallade pompejanska stilen, och som nu är hem till några av de äldsta, kristna målningarna i södra Italien. Beundra det värdefulla "Crypt of the Bishops" och dess mosaik från 400-talet, inklusive en som avbildar biskopen av Carthage, Sankt Quodvultdeus.

Pompeji: Smågruppstur med en arkeolog

5. Pompeji: Smågruppstur med en arkeolog

Förflytta dig tillbaka till romartiden på en guidad tur i Pompeji ledd av en arkeolog. Utforska UNESCO:s världsarvslista i 2 timmar med hjälp av din expertguide, som tar dig runt i staden som bevarats av vulkanisk aska från Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Välj den upplevelse du vill ha, med valet mellan antingen en delad liten gruppresa eller en privat resa för dig och din grupp ensam. Gå in i staden vid Porta Marina Superiore, en av den antika stadens 7 portar, och gå längs huvudgatorna och vandra runt Forum, stadens gamla hjärta och centrum för det offentliga livet. Härifrån kan ni se Vesuvius med utsikt över staden. Upptäck höjdpunkter som basilikan (affärs- och juridiskt centrum), termalbad, tempel, bageri och den stora teatern i Pompeji. Lyssna på intressanta anekdoter från din arkeologiska guide, som kommer att berätta om människor som bodde i Pompeji. Titta på gipsavgjutningar av dem som befann sig i staden vid tiden för utbrottet. Se välbevarade konstverk, mosaiker och fresker och gör en resa nästan 2000 år tillbaka i tiden. Bland höjdpunkterna finns Vetti-huset och Lupanar-bordellen. Ta reda på hur denna berömda bordell fick sitt namn och se de bevarade stenbäddarna och freskerna. Få bra tips från din guide i slutet av turen om hur du kan spendera resten av dagen, eller till och med välja att stanna inne i den arkeologiska platsen längre för att utforska på egen hand. Få vägbeskrivningar till Sanctuary Dedicated to Our Lady of the Holy Rosary, den lokala katedralen som ligger i närheten av utgrävningsplatsen. Du kan också få vägbeskrivningar till Amfiteatern och Orto dei Fuggiaschi.

Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

6. Från Neapel: Pompejis ruiner och Vesuvius dagstur

Återbesök platsen där vulkanen Vesuvius gjorde ett utbrott och begravde Pompeji under smält aska på en dagsutflykt med minibuss eller buss. Följ din auktoriserade guide genom resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Njut av en pizzalunch från närområdet längs vägen. Hör berättelser om Forum, termalbad, Lupanare, den grekiska teatern och gipsavgjutningar av kroppar som bränts av vulkanisk aska och lapilli. Njut av en typisk Napoli-pizzalunch på ett av Pompejis kaféer. Kör sedan nära bergets topp som förstörde staden. Därifrån tar du en kort promenad till kraterns kant och tar in atmosfären av det rykande berget. Återbesök den förödande dagen år 79 e.Kr. då Vesuvius fick ett utbrott och begravde den romerska staden Pompeji under smält aska. Vid ankomsten upptäcker du resterna av detta UNESCO-världsarv, som har varit fruset i tiden i nästan 2 000 år. Det är den enda aktiva vulkanen på den europeiska kontinenten. Njut av den fantastiska utsikten över Neapelbukten. Återvänd till Neapel vid 17.00-tiden och bli avsläppt vid ditt hotell, ditt kryssningsfartyg eller järnvägsstationen.

Från Neapel: Sorrento, Positano och Amalfi heldagstur

7. Från Neapel: Sorrento, Positano och Amalfi heldagstur

Fördjupa dig i 3 fantastiska italienska städer på denna dagsutflykt från Neapel. Shoppa i butiker, smaka på limoncello och njut av en lätt lunch under denna avkopplande dag som du sent kommer att glömma. Avresa från Neapel till Sorrento och beundra det vackra landskapet längs vägen. Lyssna på informativa kommentarer under resan. Stanna till och smaka på den lokala limoncellolikören som görs på citroner, och vandra sedan längs de smala gatorna i upp till en timme. Titta in i hantverksbutiker och smaka på de lokala delikatesserna. Fortsätt till Positano och få ungefär en timme på dig att gå till stranden eller beundra de färgglada blommorna på sommaren. Handla de traditionella Moda Positano-kläderna innan du går till en trevlig restaurang vid kusten för att njuta av lunch på en terrass med fantastisk havsutsikt. Därefter har du 50 minuters fritid i Amalfi där du kan besöka katedralen eller koppla av på stranden med en handgjord glass.

Capri: Båtutflykt till ön med grottor

8. Capri: Båtutflykt till ön med grottor

Segla från hamnen i Marina Grande och njut av en avkopplande kryssning runt Capris karga kust. Se höjdpunkterna på den glamorösa ön när du passerar den historiska fyren Punta Carena och de legendariska Bagni di Tiberio (Tiberius bad) nära en tidigare villa för den romerska kejsaren. Passera havsgrottorna Vita grottan och Gröna grottan, som fått sina namn efter vattnets färg och solens ljuseffekter. Beundra de imponerande Faraglioni-klipporna och få massor av information om ön från din skeppare längs vägen. Gå in i den berömda Blå grottan genom en liten ingång (om alternativet valts) och fortsätt till en stor grotta under havet, där du kommer att förbluffas av det intensivt blå vattnet som orsakas av ett naturfenomen som involverar solen.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

9. Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

Hoppa ombord på en bekväm, luftkonditionerad minibuss samt börja resan till Pompeji, som är ett av UNESCO:s världsarv. När du kommer till Pompeji kan du ta dig förbi de långa köerna med din Skip-the-Line-biljett. Gå in i en tidskapsel från den antika romerska världen. Låt din lokala expertguide ge dig en rundtur i dessa fantastiskt välbevarade ruiner. Åk till Positano, där husen faller nerför bergssluttningen, och strosa runt bland butikerna. Köp lite av den lokala limoncellolikören, besök Santa Maria Assunta-kyrkan eller titta på folk från en restaurangterrass. Efter lite fritid samt lunch (på egen bekostnad) i Pompeji fortsätter du söderut längs Amalfikustens pittoreska kustvägar. Beundra den spektakulära kusten när bergen faller ner i havet och de romantiska byarna klättrar uppför bergen.

Pompeji: Biljett med köföreträde och audioguide

10. Pompeji: Biljett med köföreträde och audioguide

Undvik de långa köerna av turister vid biljettkontoret och få tillgång till Pompeji utan att vänta. Dra nytta av en audioguide och utforska detta UNESCO-listade världsarv i din egen takt. Lär dig mer om den tragiska platsens historia med hjälp av expertkommentarer från din audioguide. Besök höjdpunkter som den romerska amfiteatern, den lilla teatern, och det offentliga gymmet. Se de platser där romarna levde sitt dagliga liv och höll banketter. Upptäck fresker som är frusna i tiden och rörliga avgjutningar av medborgare och deras husdjur på en exklusiv självguidad rundtur som du kan anpassa efter dina behov.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Kampanien

Alla aktiviteter

885 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Kampanien

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Kampanien?

Kampanien: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kampanien: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kampanien

Samlat omdöme

4.5
(76 095 recensioner)

Riktigt välorganiserad resa. Varje del förklarades väl och Lulu var en stor resetillgång. Vår guide för Pompeji var mycket informativ. Särskilt omnämnande till den underbara Lulu som hjälpte oss att komma tillbaka efter att alla tåg var inställda och inga bussar efter 2 timmar försökte komma tillbaka till där vi bodde. ⭐️⭐️⭐️ och såklart vår fantastiska förare. Bussresan var supersmidig.

Detta var en välorganiserad buss och färjeservice, med några extra fördelar. Det gick att köpa dricka på färjan och kaptenen pekade ut några ställen på vägen och berättade lite. Vi stannade lagom länge på bådaa platserna. Allt i allt en bra upplevelse, men väldigt hårda bänkar på färjan. Kom i tid vid avgång, för färjan väntar inte!

Det här kan vara den bästa utflykten jag någonsin varit på! 10/10 rekommenderar definitivt!!! Vår kapten Sebastian gick utöver det - han är den bästa som finns. De såg till att vi var bekväma och glada och att vi upplevde allt vi ville. Detta var höjdpunkten på vår Sorrento-resa och är ett MÅSTE!

Vår guide för dagen, Eugenio, höll oss organiserade och i tid. Han underhöll oss med fakta under vår resa på bussen mellan hållplatserna. Vår guide i Pompeji, Pierre Luigi, var en mängd information. Han gjorde turnén levande.

Otroligt, det var jättebra. Massimo och Sergio var de bästa värdarna någonsin. Gör detta för Positano och Amalfi också om du har chansen.