Saker att göra i
Kalifornien

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Kalifornien

Alla aktiviteter

853 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade saker att göra i Kalifornien

Universal Studios Hollywood: Biljett med enkel avbokning

Universal Studios Hollywood: Biljett med enkel avbokning

Njut av underhållning i världsklass på ett och samma ställe i Universal Studios Hollywood™. Boka en allmän entrébiljett som gör att du får full tillgång till parken för att njuta av en dag på alla åkattraktioner, shower och attraktioner. De som vill tillbringa lite mindre tid i köerna kan välja att boka alternativet Universal Express Ticket. Denna biljett gäller i en dag och ger dig möjligheten att gå förbi kön in till parken, snabbare tillträde till varje åkattraktion en gång och bättre placering på utvalda shower. Denna biljett är väldigt populär så se till att boka den i förväg för att garantera att få ta del av dessa privilegier. Några av de populära karuseller, shower och attraktioner som du kan njuta av på Universal Studios Hollywood inkluderar: Den världsberömda studiorundturen Följ med på den världsberömda Studio Tour och utforska Hollywoods mest berömda kulisser i världens största fungerande filmstudio. • Gå runt i den världsberömda Backlot med komikern/videovärden Jimmy Fallon och lär dig hemligheterna bakom Hollywoods filmskapande.   • Här kan du se den största filminspelningsplatsen i Hollywoods historia som byggdes med hjälp av självaste Steven Spielbergs kreativa idéer.  • Gäster kan se uppsättningar från hit-serier och bevittna specialeffekterna som användes i blockbusters såsom The War of The Worlds (Världarnas krig). • Åk också med på världens största 3D-upplevelse King Kong 360 3-D som skapats av Peter Jackson. The Wizarding World of Harry Potter ™ I Wizarding World of Harry Potter finns allt mellan trollstavar och magiska varelser till onda skurkar och modiga hjältar. Utforska mysterierna på Hogwarts™ slott, besök butikerna i Hogsmeade ™ och prova mat från världens mest berömda anläggningar. Despicable Me Minion Mayhem Följ med Gru, hans döttrar och de rebelliska Minions på en hjärtevärmande och spännande 3D-resa. Resan börjar i Grus hem, där gästerna rekryteras till hans senaste upplägg – ett där de kommer att bli verkliga Minions. *Den ger inte företräde till restauranger, butiker eller shower utan sittplatser. HARRY POTTER-figurer, namn och relaterade kännetecken är © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s18). Jurassic Park TM & © 2018 Universal Studios och Amblin Entertainment, Inc. *Parken, åkattraktioner/föreställningar/attraktioner, underhållning, upplevelseinformation och/eller tillgång till evenemanget kan vara begränsade eller otillgängliga på grund av kapacitet/slutningar/andra faktorer och förmåner/begränsningar kan ändras utan föregående meddelande. *Biljetten är inte giltig på Universal Orlando Resort. Biljetten är giltig på Universal Studios Hollywood i Los Angeles, Kalifornien.

Los Angeles: Warner Bros. Studio Tour Hollywood

Los Angeles: Warner Bros. Studio Tour Hollywood

Gör dig redo att röra vid, besöka och utforska den 110 hektar stora bakgård som gav filmerna Argo och Batman en stor film på med den här guidade rundturen på Warner Bros. Studio. Från filmen Gravity till tv-serien Friends - gå bakom kameran och få en avslöjande titt på dina favoritfilmer. Utforska "Stage 48: Script to Screen", en interaktiv ljudscen som utforskar faserna av film- och tv-produktionsprocessen. Återskapa en scen från "Vänner" på den ikoniska "Central Perk"-uppsättningen eller klättra ombord på Harry Potters kvastskaft för ett fototillfälle. Utforska studions butik med exklusiva produkter från dina favoritfilmer och TV-program. Ät på Central Perk Cafe och avnjut din måltid bland återskapade miljöer som Monicas eller Joey och Chandlers lägenhet. Återskapa scener från DC-universumet där du kan utforska superhjältar och superskurkar Slingra dig genom trollkarlsvärlden med Harry Potter och Fantastic Beasts. Du kan till och med ha din egen sorteringsceremoni i Hogwarts. Mellan den 22 december och den 1 januari 2023 kan du också utforska ett särskilt stopp vid Midwest Street Backlot, som Gilmore Girls-fansen känner till som inspelningsplats för Stars Hollow

Universal Studios Hollywood: Biljett med enkel avbokning

Universal Studios Hollywood: Biljett med enkel avbokning

Njut av underhållning i världsklass med denna entrébiljett till Universal Studios Hollywood™. Få full tillgång till parken för att njuta av antingen en eller två dagar av åkattraktioner, shower och attraktioner, beroende på vilket alternativ du föredrar. Om du vill spendera mindre tid i köer kan du välja alternativet Universal Express Ticket och maximera din tid i parken. Utforska denna fascinerande park och med din Universal Express Ticket får du en engångsbiljett för att hoppa över kön till parken, en engångs expresstillträde till varje åkattraktion och attraktion samt prioriterade platser vid utvalda shower. Några av de populära åkattraktionerna, showerna och attraktionerna som du får tillgång till är: The World Famous Studio Tour Gå bakom kulisserna på den världsberömda Studio Tour för att utforska Hollywoods mest kända backlot i världens största fungerande filmstudio. Gå runt på platsen tillsammans med komikern och videovärden Jimmy Fallon och lär dig hemligheterna bakom Hollywoods filmskapande. Upplev den största gatufilmkulissen i Hollywoods historia, byggd med kreativt samråd från Steven Spielberg. Se kulisser från framgångsrika tv-serier och bevittna specialeffekter som användes i storfilmer som The War of the Worlds. Åk genom världens största 3D-upplevelse på King Kong 360 3D. The Wizarding World of Harry Potter ™ Från magiska trollformler till magiska varelser, från mörka skurkar till djärva hjältar, allt finns här i The Wizarding World of Harry Potter. Utforska mysterierna i Hogwarts slott, besök butikerna i Hogsmeade och prova mat från trollkarlsvärldens mest kända restauranger. Despicable Me Minion Mayhem Följ med Gru, hans döttrar och de rebelliska Minions på en hjärtevärmande och spännande 3D-resa. Börja din resa i Grus hem, där du rekryteras till hans senaste plan, där du blir en riktig Minion.

San Francisco: Golden Gate Bay-kryssning

San Francisco: Golden Gate Bay-kryssning

Kryssa runt Golden Gate Bay på en båttur. Njut av informativa kommentarer, se sevärdheter som Alcatraz Island och köp mat och dryck från baren ombord. Denna 1-timmes kryssning lanserades 1939 som en del av Golden Gate International Exposition och har varit en höjdpunkt under alla besök i San Francisco i över 75 år. Med 8-14 avgångar dagligen från Fisherman's Wharf seglar du längs San Franciscos hisnande vattenfront, under den majestätiska Golden Gate-bron och nära den ökända ön Alcatraz. Upptäck San Franciscos fascinerande historia, som väcks till liv genom ljudkommentarer som sänds på 16 språk via personliga audioguider. Håll utkik efter vilda djur längs vägen, t.ex. pelikaner, sjölejon och till och med delfiner och valar. Segla förbi den livliga stadsdelen North Beach, de berömda simklubbarna i Aquatic Park, de historiska fartygen vid Hyde Street Pier och San Francisco Maritime National Park, innan du styr västerut mot Golden Gate Bridge. Njut av utsikten över Crissy Field och Presidios grönskande kullar innan du kryssar under Golden Gate Bridge. Ånga tillbaka in i bukten, förbi naturreservaten i Marin Headlands och den legendariska staden Sausalito, en gång hem för 1960-talets blomstergeneration. Med Angel Island State Park till vänster kryssar du runt det ökända Alcatraz. Efter en hel timme med spännande sevärdheter välkomnar de skällande sjölejonen vid Pier 39 dig tillbaka till Pier 43 1/2. En komplett bar med drycker, snacks och merchandise, inklusive logotypplagg, finns tillgänglig till rimliga priser ombord på de ikoniska röda och vita fartygen. Följ med oss på vår avgång 5:30 för "Happiest Hour on The Bay" och njut av rabatterade priser på cocktails, öl, vin och alkoholfria drycker. Avsluta dagen eller börja kvällen med Red and White för den bästa utsikten ombord på en bit av San Franciscos historia.

San Francisco: Skip-the-Line 1 timmes Bay Cruise med båt

San Francisco: Skip-the-Line 1 timmes Bay Cruise med båt

Njut av en 1 timmes resa längs San Franciscos historiska strandpromenad och upplev San Francisco Bay's spännande historia, med allt ljud och all ära som den förtjänar. Den 1 timme långa nonstop Bay Cruise tar dig förbi de berömda sjölejonen PIER 39 och längs San Franciscos historiska vattenfront, där stadens fascinerande skyline avslöjas. Slappna av i bekvämlighet, med både inomhus- och utomhusplatser, och njut av en fullständig berättelse som beskriver viktiga landmärken medan du seglar förbi. Se sevärdheter som Golden Gate Bridge, Alcatraz och San Franciscos ikoniska skyline under resans gång. Oavsett om det är första gången du är i San Francisco eller ditt tionde besök är Bay Cruise något du bör uppleva minst en gång i ditt liv. Du får en gratis souvenirkarta, som finns på nio språk, och om du blir hungrig finns det en snackbar med full service ombord med mat och dryck att köpa.

Palm Springs luftburna spårvagn

Palm Springs luftburna spårvagn

Palm Springs Aerial Tramway erbjuder en naturskön och lärorik resa från topp till tå genom fem övergångszoner. Vissa har jämfört det med att åka från Mexiko till Alaska på bara 10 minuter. Se själv när du åker upp till toppen, där en spektakulär utsikt väntar! Den 4 kilometer långa resan från Valley Station (höjd 805 meter) till Mountain Station (höjd 596 meter) förflyttar dig från den varma ökensanden till den svala bergsluften, med temperaturer som i allmänhet är 30 grader svalare än på marken. Spårvägen är tröskeln till den 14 000 hektar stora Mt. San Jacinto State Park, en naturlig plats med en del av den sista orörda vildmarken i södra Kalifornien. På vintern kan du prova längdskidåkning eller snöskovandring. Du kan hyra utrustning på Adventure Cether om snöförhållandena tillåter det. Under sommarmånaderna kan man tälta, göra guidade naturvandringar och vandra 87 kilometer. Det finns 2 matställen på Mountain Station: Peaks Restaurant erbjuder exklusiva moderna rätter med en spektakulär utsikt över ökengolvet, och Pines Cafe är en cafeteria-restaurang som erbjuder en avslappnad matupplevelse. På toppen finns också presentbutiker, ett naturhistoriskt museum och två dokumentärfilmer om spårvägens och Mt. San Jacinto State Parks historia.

Monterey Bay: Valskådning

Monterey Bay: Valskådning

Upptäck en mängd olika valarter i Monterey Bay National Marine Sanctuary på denna kryssning från Monterey. Upptäck en av världens bästa platser för valskådning på grund av den djupa undervattensklyftan nära kusten. Med valar som kan ses nästan varje dag, är det här en möjlighet som du inte får missa i livet. Sätt segel från Old Fisherman's Wharf. Få en glimt av de hundratals kaliforniska sjölejonen i hamnen när båten lämnar kajen. Dra nytta av den fantastiska utsikten och fånga minnet genom att knäppa ett foto. Passera det historiska Cannery Row när du lämnar hamnen och går in i Monterey Bay National Marine Sanctuary. Sök efter födosökande knölvalar, olika delfinarter, tumlare, blåvalar och finvalar. Lyssna när biologen ombord ger fascinerande insikter om vikens varelser och vad som görs för att skydda dem. Under sommar-/höstsäsong, kommer turen att fokusera på utfodring av valar som kommer till hamnen för att festa på småfisk och krill. Du kan se knölvalar dagligen, men håll också utkik efter blåvalar, finvalar, gråvalar (när de avslutar sin vandring), späckhuggare och en mängd andra delfinarter. Under vintersäsongen kommer turen att fokusera på de vandrande valarna i södra delen av Monterey Bay där gråvalar passerar. Återvänd till utgångspunkten i slutet av turen.

San Francisco: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeing-tur

San Francisco: Big Bus Hop-On Hop-Off Sightseeing-tur

Upplev det bästa som City by the Bay har att erbjuda med Big Bus San Francisco Hop-on Hop-off-tur. Denna digitalt berättade rundtur tar dig till stadens måste-se landmärken och ikoniska attraktioner, vilket ger en omfattande och fördjupad upplevelse av San Francisco. Hoppa ombord på bussen och förbered dig på att fascineras av den vackra Golden Gate-bron, en riktig San Francisco-ikon. När du korsar bron kan du njuta av den hisnande utsikten över San Francisco Bay, Alcatraz Island och de omgivande kullarna. Detta är ett fototillfälle du inte får missa! När turen fortsätter kan du bege dig in i stadens hjärta och besöka Union Square, det livliga shoppingdistriktet. Här hittar du en mängd designerbutiker, exklusiva varuhus och trendiga restauranger. Union Square är också hem för den berömda kabelbanans vändplats, där du kan se de ikoniska kabelbanorna i aktion. Turen tar dig också genom den historiska stadsdelen Haight-Ashbury, där hippierörelsen föddes. När du promenerar längs gatorna förflyttas du tillbaka till 1960-talet, med färgglada viktorianska hus, vintagebutiker och väggmålningar som hyllar Summer of Love. Ingen resa till San Francisco är komplett utan ett besök på Fisherman's Wharf. Ta in sevärdheterna och ljuden i detta berömda distrikt vid vattnet, där du kan prova färska skaldjur, titta på lokala butiker och titta på sjölejonen som solar sig i solen. Härifrån kan du också ta en färja till Alcatraz Island eller ta en kryssning runt bukten. Med Big Bus-turen har du flexibiliteten att hoppa på och av vid något av de 20 hållplatserna längs rutten, så att du kan utforska staden i din egen takt. Och med bussar som går var 10-15:e minut behöver du inte vänta länge på att få fortsätta ditt äventyr. Så oavsett om du vill spendera mer tid på att shoppa på Union Square eller utforska Golden Gate Park, har Big Bus-turen det du behöver. Fullända din SF-upplevelse med en halvdags guidad busstur till Muir Woods. Se redwoodträden på nära håll, korsa Golden Gate Bridge och utforska kuststaden Sausalito på vägen tillbaka.

San Diego: Inträdesbiljett till USS Midway Museum

San Diego: Inträdesbiljett till USS Midway Museum

Gå på en självguidad audiotur ombord på hangarfartyget som tjänstgjort längst i världen – det historiska flygplanet USS Midway. Se flygbolagets 25 restaurerade luftfartyg från andra världskriget fram till Operation Desert Storm. Besök Midways alla delar, från besättningens sovutrymmen till piloternas förberedelserum. Docenter är tillgängliga genom hela museet och är ivriga att få dela med sig av sina berättelser, anekdoter och statistik för att skapa en bild av precis hur viktig USS Midway var för den amerikanska flottan. De flesta gäster tillbringar mellan tre till fyra timmar med att utforska detta historiska hangarfartyg och lära sig om dess historia. Den inkluderade audioguiden, som finns tillgänglig på 6 språk, kommer att hjälpa dig upptäcka dussintals områden runtom på skeppet.  Det finns familjeorienterade aktiviteter i hela museet. Tre typer av flygstimulatorer, musikvideos, kortfilmer, ombordstigning av flygplan och cockpits och mer är inkluderat. Museet ligger vid Navy Pier i centrala San Diego.

San Francisco: Kalifornien Sunset Båtkryssning

San Francisco: Kalifornien Sunset Båtkryssning

Njut av utsikten över solnedgången när du seglar längs San Franciscos vackra kust. Se viktiga landmärken, bland annat Alcatraz och Golden Gate Bridge. Under vintermånaderna kan du i stället njuta av den lugna utsikten i skymningen. Längs vägen ser du ett stort antal nationella historiska minnesmärken och sevärdheter i San Francisco, inklusive Coit Tower, Transamerica-pyramiden, Saints Peter and Paul Church och San Francisco-Oakland Bay Bridge. När solen börjar att gå ner över Marin Headlands seglar du förbi Alcatraz, Angel Island och Tiburon, Belvedere och Sausalitos stränder. Se solen gå ner över Stilla havet medan du seglar västerut mot den ikoniska Golden Gate-bron. På vägen tillbaka till Fishermans Wharf ser du många andra berömda sevärdheter, som Presidio, Marina District och Fort Mason.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Kalifornien

De mest populära sevärdheterna i Kalifornien

Att göra i Kalifornien

Utforska Kalifornien

Läs vår kompletta guide till Kalifornien eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Kalifornien

Samlat omdöme

4.6
(39 545 recensioner)

Viktig park för dem som älskar film, inklusive Harry Potter och Mario. Det är i mänsklig skala och du kan göra allt på en dag om du kommer under veckan. Inställningarna är fantastiska och så är attraktionerna, särskilt studioturnén som döljer sitt spel väl. Särskilt omnämnande till de många bilderna som du kan ta med dina favoritserier/filmskådespelare. Den enda nackdelen är priset på parkering ($35) för den som ligger längst bort (faktiskt mycket nära...5 minuters promenad). Stadspromenaden låter dig avsluta med stil antingen genom att äta middag eller genom att slutföra dina inköp eller genom att gå och se en film...det är det vi fortfarande är här för!

👍🏻 Studioturnén, verkligen TOPP. 3D/4D-attraktionerna är mycket spännande. 👎🏻 Jag kunde inte prova Harry Potter-åkandena eftersom säkerhetsstängerna inte stängdes helt. Ärligt talat, i ett land som USA där de flesta människor är överviktiga, tycker jag att det är väldigt förödmjukande. Med tanke på att på Disneyland kunde jag göra dem alla! Hur skulle ett barn stanna där om hans pappa inte kunde gå upp? Säkerhetsmetoderna måste ändras.

En mycket vacker park när det gäller landskap. Vissa spel är bra (Harry Potter och den förbjudna resan, Jurrassik-världen till exempel) och andra mindre trevliga (Simpson-ritten, undersåtar). Det är dock fortfarande en park att göra om man är i Los Angeles, även om det är väldigt dyrt jämfört med en Disneypark till exempel.

Fantastiskt, Mario's World var fantastiskt! Besöket i ateljéerna var supertrevligt och intressant. Vattenvärldsmässan går inte att missa! Vi har älskat!

Mycket bra för att få en överblick över Los Angeles