Kairo
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Kairo

Se alla upplevelser i Kairo

Toppsevärdheter i Kairo

De bästa sakerna att se och göra i Kairo

I Kairo kan du knappt ta ett steg utan att råka stöta till någon ovärderlig arkeologisk skatt. De tusen minareternas stad ståtar inte bara med hänförande ottomanska moskéer utan slänger även in antika underverk och modern kultur i mixen. Här är några av de bästa sakerna att se och göra!

Djosers trappstegspyramid

Boka en dagstur till denna trappstegspyramid konstruerad av en av de historiens första arkitekter, Imhotep. Byggnaden har överlevt fyra millennier, men av faraon Djoser återstår bara vänster fot!

Egyptiska museet för antikviteter

Som namnet antyder ståtar museet med egyptiska antikviteter, och säkerheten runt dem är förstås rigorös. Samlingarna är de största i världen och inkluderar bland annat Tutankhamons solida dödsmask i guld. Dessa ovärderliga skatter får du bara inte missa!

Al-Azhar-parken

Al-Azhar-parken färdigställdes 2005, och det är mycket svårt att tänka sig att denna vackra plats fram till dess var en tipp med sopor som ackumulerats under över 500 år!

Al-Azhar-moskén

Om du vill ta en titt på Kairos religiösa liv och historia finns det inget bättre ställe att börja på än stadens äldsta moské. Al-Ahzar-moskén uppfördes 970 f.Kr, och inhyser också världens första universitet!

Khan Al-Khalili

Kairos mest framstående soukmarknad är lika gammal som staden själv, och det är där, bland lokalbor och turister, handelns och prutandets puls bultar som tydligast.

Muhammad Alis moské

Som en krona på stadens fästning vilar den ottomanska moskén. Den är inte bara Karios stoltaste landmärke, utan bjuder dessutom på en storslagen utsikt över staden.

Gizaplatån

Ingen Kairoresa är förstås komplett innan du har sett de klassiska pyramiderna och Sfinxen. Men det bästa är nog ändå den fascinerande antika byn där byggarbetarna bodde.

Planera ditt besök i Kairo

Bästa besökstid

Den bästa tiden att besöka Kairo är från oktober till slutet av maj, när vädret inte är outhärdligt varmt. Under den stekheta sommaren är hotellen billigare, men se i så fall till att välja ett ställe som har luftkonditionering och en pool!

Hur länge ska jag stanna i Kairo?

Sevärdheterna tar tre, fyra dagar, men vi rekommenderar en hel vecka så att du även fördjupa din kunskap med ett par dagsturer till arkeologiska utgrävningar eller utforska Kairos myllrande stadskultur.

Praktisk information

 • Språk
  Modern standardarabiska
 • Valuta
  Egyptiska pund (EGP)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +20
 • Bäst tid att åka
  Från oktober till slutet av maj är det svalare väder, vilket gör utflykterna till Kairos många sevärdheter behagligare.

Att göra i Kairo

De mest populära sevärdheterna i Kairo

Städer i Egypten

Alla saker att se i Kairo

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Kairo? Klicka här för en fullständig lista.