Saker att göra i
Kafarnaum

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Kafarnaum

Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Nasaret & Gennesaretsjön

Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Nasaret & Gennesaretsjön

Se de berömda platserna i Israel på en dagstur från Tel Aviv. Besök Nasaret, Kafarnaum, Gennesaretsjön och mycket mer. Ha fördel av hämtning och lämning vid hotellet i en luftkonditionerad buss. Delta i en dopgudstjänst vid Jordanfloden och se kyrkan St Josefs snickeri.  Din resa börjar med en färd längs Israels vackra kustslätt via Armageddon-slätten till Nasaret. I Nasaret kan du besöka Försoningskyrkan och St Josefs snickerikyrka. När du reser vidare kan du se Saligprisernas berg och Kyrkan för bespisningsundret i Tabgha. Låt dig imponeras av det berömda Gennesaretsjön och ruinerna av den gamla synagogan i Kafarnaum och Kristi stad. Slutligen, med utsikt över Tiberias, besöker du dopplatsen vid Jordanfloden, där du kan delta i en dopgudstjänst. Återvänd till Tel Aviv med utsikt över Taborberget, platsen för förvandlingen.

Från Jerusalem: Nasaret och Genesarets sjö på rundtur

Från Jerusalem: Nasaret och Genesarets sjö på rundtur

Ha nöje av en dag med att utforska några av de mest betydelsefulla heliga platserna i Israel under en utflykt med buss från Jerusalem. Den guidade rundturen börjar tidigt på morgonen och går längs den natursköna kusten via Tel Aviv och Armageddon-slätten till Nasaret. Anländ till Nasaret och besök du St Josef-kyrkan och Bebådelsekyrkan. Den största romersk-katolska kyrkan i hela Mellanöstern, Bebådelsekyrkan var, enligt traditionen, där ängeln Gabriel uppenbarade sig för jungfru Maria. Fortsätt via Kafr Kannā för att se Saligprisningarnas berg och Kyrkan för multiplicering av bröd och fisk i Tabgha. Stanna för att beundra utsikten över Genesarets sjö och fortsätt därefter till de närliggande ruinerna av Kapernaums gamla synagoga. Besök Tiberias, som ligger på Genesarets sjös västra strand, och som tillsammans med Jerusalem, Hebron och Safed anses vara en av de fyra heliga städerna inom judendomen. Åk till Jordan-floden och vid Yardenit där resenärerna inbjuds till en valfri dopgudstjänst. Återvänd till Jerusalem via en naturskön väg med utsikt över Tabor-berget, platsen för Kristi förklaring.

Från Haifa: Guidad dagsutflykt till Nasaret och Galileiska sjön: från Haifa till Nazareth och Galileiska sjön

Från Haifa: Guidad dagsutflykt till Nasaret och Galileiska sjön: från Haifa till Nazareth och Galileiska sjön

Efter att ha blivit mött av din guide i Haifas kryssningshamn tar du en trevlig bilresa norrut till Galileen. Resan tar dig förbi Jisreeldalen, känd som bibliska Armageddon. Vårt första stopp är i Nasaret där Jesus tillbringade de första åren av sitt liv. Besök den magnifika bebådelsekyrkan som markerar platsen där Mary först fick veta om sin framtida son. Utforska sedan 1:a-talets grotta som bor under Saint Joseph's Church. Enligt traditionen kan Maria, Josef och deras son Jesus en gång ha bott här. När turen lämnar Nasaret ser vi Mary's Well och fortsätter sedan förbi Kfar Kana, den bibliska staden Kana. Här bytte Jesus vatten till vin. Turen tar dig till kanten av Galileiska sjön och Saligprisningarnas berg. Här kan du föreställa dig hur Jesus predikar för sina efterföljare. Besök Saligprisningarnas kyrka som har utsikt över Genesaret sjö. Turen fortsätter till Tabgha, en liten by vid vattnet. Här turnerar vi i multiplikationskyrkan där Jesus mirakulöst delade fem bröd och två fiskar mellan tusentals anhängare. Nästa stopp är i Kfar Nachum (Capernaum). Det var här Jesus tillbringade större delen av sin tjänst. Efter en lunchrast på en Galilee-restaurang stannar vi vid Jordanflodens strand, vid Yardenit. Om det finns tillräckligt med tid kan du bli döpt på denna traditionella dopplats. Turen tar sig söderut och passerar tvillingtopparna på Hattins horn, där Saladin berömt besegrade korsfararna 1187. I slutet av turen kommer du att återvända till hamnen i Haifa i tid för att gå ombord på kryssningsfartyget och fortsätt ditt äventyr.

Från Tel Aviv eller Jerusalem: Galiléen, Nasaret och mycket mer

Från Tel Aviv eller Jerusalem: Galiléen, Nasaret och mycket mer

Börja dagen med upphämtning i Tel Aviv eller Jerusalem. Besök Nasaret och den imponerande Basilica of Annunciation för en rundtur i kyrkan och den gamla staden Nasaret. Fortsätt mot Galileiska sjön och passera Kana, platsen för Jesu första mirakel då han förvandlade vatten till vin. Besök det gamla Kapernaum, som ligger vid foten av Saligprisernas berg, och se multiplikationskyrkan. Besök slutligen Yardenit dopplats vid Galileiska sjöns sydspets, en av de möjliga platserna för Jesu dop. Utforska denna levande plats som årligen välkomnar hundratusentals pilgrimer som flockas vid Jordanflodens vatten. Återvänd till Tel Aviv eller Jerusalem med en svit oförglömliga minnen och underbara intryck.

Från Jerusalem: Jordanfloden, Nasaret och Galileiska sjön

Från Jerusalem: Jordanfloden, Nasaret och Galileiska sjön

Upptäck religiösa sevärdheter från Nya testamentet på denna guidade dagsutflykt från Jerusalem. Res med luftkonditionerad buss till sevärdheter som tillkännagivningskyrkan, St Joseph-kyrkan, byn Kafer Kana och Yardenit-dopet. Du lämnar ditt hotell i centrala Jerusalem och reser till Nasaret med luftkonditionerad buss. Lyssna på berättelser om staden, som är känd som Marias födelseplats och Jesu barndomshem, och lär dig om dess betydelse för kristendomen. Vid ankomsten besöker du några av Nasaret viktiga religiösa platser. Upptäck Bebådelsekyrkan, där ängeln Gabriel besökte Jungfru Maria. Se Sankt Josef-kyrkan, som anses vara byggd på platsen för Josefs snickeriverkstad. Fortsätt genom byn Kafer Kana, där Jesus utförde miraklet där han förvandlade vatten till vin, och kom fram till Galileiska sjön. Passera multiplikationskyrkan och utforska Kapernaum innan du fortsätter till den förstörda synagogan där Jesus undervisade. Se den moderna kyrkan som är byggd över Peters hus, och passera genom Tiberias för att komma fram till Yardenit-dopplatsen vid Jordanfloden. På återresan kan du njuta av den vackra utsikten över berget Tabor, innan resan avslutas på ditt hotell.

Tur i Jesu fotspår: Bibliska höjdpunkter från Jerusalem

Tur i Jesu fotspår: Bibliska höjdpunkter från Jerusalem

Israel har varit hemvist för några av de mest inflytelserika tänkarna i mänsklighetens historia. Idag kan du utforska Jesu hemland på en spännande och avslöjande dagsutflykt från Jerusalem. Du åker från Jerusalem på kustvägen genom nedre Galiléen. När du kommer fram till Nasaret kommer du att gå på samma gator som Jesus gjorde som barn och ung vuxen och där han formade sina idéer om livet och mänskligheten. Din guide öppnar världen för dig när du utforskar Annunciationskyrkan och Sankt Josefs kyrka. Båda är pilgrimsplatser som du kommer att bli ödmjuk inför. Härifrån åker vi vidare till Kana och den vackra semesterstaden Tiberias. Längs vägen kan du hålla ögonen öppna för vackra landskap, bland annat Kapernaum - en gammal synagoga där Jesus undervisade. Vi fortsätter sedan till Tabgha, platsen för miraklet med fisk och bröd, precis vid foten av Golanhöjderna. Detta område leder till dopplatsen där Joranfloden och Galileiska sjön möts för att rinna ut i Döda havet.

Tel Aviv: Galileen, Nazareth, Tabgha och Yardenit dagsutflykt

Tel Aviv: Galileen, Nazareth, Tabgha och Yardenit dagsutflykt

Börja dagen med att hämta dig i Tel Aviv och kör norrut för en guidad rundtur i Galiléen. Ditt första stopp är Nazareth och den imponerande basilikan för tillkännagivandet. Besök kyrkan och den gamla staden Nazareth och lär känna Israels så kallade arabiska huvudstad. Fortsätt mot kusten vid Galileiska sjön och passera Kana, platsen för Jesu första mirakel då han förvandlade vatten till vin. Besök det gamla Kapernaum vid foten av Saligprisningsberget och se Multiplikationskyrkan som ligger lugnt placerad vid sjöns stränder. Slutligen besöker ni Yardenit dopplats vid Galileiska sjöns sydspets, som sägs vara en av de möjliga platserna för Jesu dop. I dag välkomnar den årligen hundratusentals pilgrimer som strömmar till Jordanflodens vatten. Utforska alla höjdpunkter som regionen Galiléen har att erbjuda på denna helt guidade dagstur som erbjuds varje tisdag och lördag med fasta avgångar. Följ med oss på en tur som utforskar både Nasaret och höjdpunkterna i Galileen och återvänd till Tel Aviv med oförglömliga minnen. Itinenary: 07:15 - Upphämtning i Tel Aviv 09:30 - Ankomst till området kring Galileiska sjön, besök Kapernaum och Tabgha. 12:00 - Ankomst till Jordanfloden vid Yardenit. 14:00 - Ankomst till platser i området kring Nasaret. 17:00 - Avlämning i Tel Aviv.

Från Tel Aviv: Jordanfloden, Nasaret och Galileiska sjön

Från Tel Aviv: Jordanfloden, Nasaret och Galileiska sjön

Efter upphämtning från hotell i Tel Aviv börjar din tur med en luftkonditionerad bilresa till Nasaret. Hör berättelser om staden, som är känd som Jesu barndomshem, och dess viktiga roll i den kristna tron. Se Bebådelsekyrkan, där ängeln Gabriel besökte Jungfru Maria enligt bibeln samt kyrkan tillägnad Josef som står på platsen där hans snickeri sägs ha legat. Fortsätt genom byn Kafer Kana, som sägs vara platsen där Jesus förvandlade vatten till vin och anländ slutligen till Gennesaretsjön, Israels största sötvattensjö. Passera Multiplikationskyrkan och utforska Kafarnaum på sjöns strand. Se ruinerna av synagogan där Jesus föreläste och titta på den moderna kyrkan som är byggd ovanpå Petrus hus, där Jesus sägs ha bott.  Åk längs stranden i staden Tiberias och anländ till Yardenit, en helig dopplats vid Jordanfloden. Beundra denna idylliska plats och njut av den vackra utsikten över Taborberget, som för kristna är känt som förvandlingsberget, innan din tur slutar i Tel Aviv.

Från Tel Aviv: Bibliska höjdpunkter med transfer

Från Tel Aviv: Bibliska höjdpunkter med transfer

** Turerna genomförs på två språk De bibliska relikerna i Israel är värda din pilgrimsresa. Idag kommer du att besöka många av de mest ikoniska sevärdheterna och gå i fotspåren av dessa mytologiska figurer. Med avresa från Tel Aviv kör du längs kustvägen genom landskapet i nedre Galiléen till Nasaret. Här, där Jesus tillbringade sin barndom, får du chansen att utforska både kungörelsekyrkan och Sankt Josefs kyrka. Dessa två fantastiska byggnader kommer att imponera på dig med sin världshistoriska betydelse. Därefter åker vi till den vackra semesterorten Tiberias, där du kan koppla av lite innan du kör längs Kineret-sjön för att besöka Kafarnaum. Här står de gamla ruinerna av synagogan där Jesus undervisade fortfarande kvar, och återigen kan du känna platsens kraft. Efter en rundtur åker vi till Tabgha, känt för sin underbara berättelse om Jesus som gör att fem bröd och två fiskar kunde mätta tusentals människor. Här vid foten av Golanhöjderna kan du undra hur dessa forntida tider kan ha sett ut medan du knäpper några bilder och gör dig redo att fortsätta på din väg. Till sist åker vi till Yardenit, den berömda dopplatsen där Jordanfloden lämnar Galileiska sjön mot Döda havet. Det är ett vackert land fyllt av underverk, och vi ser till att du har gott om tid att lära dig och njuta innan vi återvänder till vår utgångspunkt.

Privat skräddarsydd guidad tur till Nasaret och Galiléen

Privat skräddarsydd guidad tur till Nasaret och Galiléen

Vi börjar med att hämta dig på morgonen från ditt hotell i Tel Aviv, Jerusalem, Haifa eller någon annanstans i centrala eller norra Israel. Om du kommer med kryssningsfartyg hämtas du i hamnen i Haifa när du lämnar fartyget. Efter upphämtningen är det bara att förklara vad du vill göra eller vad du är intresserad av så kommer du att föras till alla platser som du vill se. Om du är intresserad av särskilda platser av intresse för kristendomen får du en expertguide som tar dig till alla de viktigaste platserna. Upptäck Annunciationskyrkan i Nasaret, Galileiska sjön, Jordanfloden, Kapernaum och Saligprisernas berg. Om du är mer intresserad av judendomen tar en expertguide dig till Tzippori, Galileiska sjön, Tiberias, Safed och mycket mer beroende på din ankomstort. Vad du än vill göra är det du som bestämmer och vi står till din tjänst. Njut av en heldagsresa i ett privat luftkonditionerat fordon. Andra språk än engelska kan också ordnas. Vi ses i det heliga landet!

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Kafarnaum

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Kafarnaum?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Kafarnaum:

Sevärdheterna i Kafarnaum du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Kafarnaum

Att göra i Kafarnaum

Städer i Israel

Kafarnaum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Kafarnaum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Kafarnaum

Samlat omdöme

4.3
(1 125 recensioner)

Dorit visade sig vara en exceptionellt kunnig reseledare under vårt besök. Hennes förståelse för området och dess historia var tydlig redan från början. Det som gjorde vår turné särskilt trevlig var de intressanta anekdoterna som hon sömlöst integrerade i sina förklaringar. Dessa berättelser gav en personlig touch och gav djup och sammanhang till platserna vi utforskade. Det var tydligt att Dorit hade en genuin passion för sitt arbete. Hon var uppmärksam på vår grupps frågor och erbjöd detaljerade svar som ofta kom med en antydan till en historia, vilket gjorde informationen mer relaterbar. Blandningen av faktakunskap med dessa berättelser säkerställde att vi förblev engagerade hela tiden. När turnén var slut kändes det som om vi inte bara hade besökt en rad platser, utan hade rest genom en rik berättelse av händelser och berättelser, allt tack vare Dorits unika tillvägagångssätt. För alla som letar efter en heltäckande och njutbar turnéupplevelse, Dorit kommer starkt recomm

Du ser några intressanta platser. Guiden Avi bygger också in ytterligare ortodoxa kyrkor på begäran. Man kan bli döpt i Jordan när det finns en präst, vilket tyvärr inte var fallet hos oss. Helst ska du ta med dig din baddräkt, vilket sparar en del pengar. Jag hade bokat turnén på tyska, men i slutändan var bara engelska möjlig, men det var inga problem för mig.

Det var en sådan upplevelse som du inte alls förväntar dig att få av den här typen av turné och överraska dig på ett mycket bra sätt! Allt var perfekt, från förare till de utmärkta presentationerna av vår guide Orion som har ett trevligt sätt att transportera dig i Jesu tid. Mycket användbar och intressant information! Tack så mycket.

Lång! Det stod 10 timmar i upplägget men vi var tillbaka ca 13 timmar senare! Vi hade annat bokat efteråt och det fick skjutas på. Kanske bra att man istället uppger "mer än 10 tim" så man vet att man kanske inte ska boka annat den dagen! Guiden påläst och kunnig, berättade mycket och gav tillfälle till skratt.

Denna turné är en av de bästa jag varit på. Reseguiden Dan Porges är utmärkt i att ge turnén och mycket kunnig och kan ge korrekt information. Busschauffören är väldigt försiktig, bussen är ren. Vi fick gott om tid att njuta av varje plats vi gick.