Saker att göra i
John o' Groats

John o' Groats

Våra mest rekommenderade saker att göra i John o' Groats

Inverness och John O. Groats John O'Groats och Fjärran Norden-turnén

Inverness och John O. Groats John O'Groats och Fjärran Norden-turnén

Utforska den nordligaste delen av Storbritannien på en guidad tur från Inverness. Beundra den fantastiska utsikten över den norra kustlinjen när du besöker anmärkningsvärda platser som den pittoreska byn Golspie, Dunrobin Caste och John O'Groats. Avresa från Inverness och resa norrut upp till Loch Fleet till byn Golspie. Njut av lite tid för att utforska denna charmiga lilla badort med långa sandstränder, som ligger intill kullen Ben Bhraggie Fortsätt äventyret till Dunrobin Castle, som är familjesätet för Clan Sutherland. Utforska detta vackra herrgård med tornspiror med utsikt över Moray Firth. Kör norrut genom Helmsdale Clearance till höglandsstaden Wick för lunchrast. Upptäck huvudstaden längst norrut på det skotska fastlandet och beundra utsikten över Wick Bay. Från Wick reser du till John O'Groats, den nordligaste punkten på det brittiska fastlandet. Promenera längs klippvägen, ta ikoniska foton vid skylten, bevittna de dramatiska kustvyerna och håll utkik efter det lokala djurlivet. Slutligen kan du koppla av på återresan till Inverness. På vägen tillbaka gör du ett fotostopp i Dunbeath Harbor för foton och i Brora, känd för sina golfbanor och magnifika kustlandskap.

Skottlands norra kust (NC500) (Interaktiv guidebok)

Skottlands norra kust (NC500) (Interaktiv guidebok)

-Denna online reseguide hjälper dig att skapa en skräddarsydd bilresa för att hjälpa till med att planera din semester innan du reser såväl som när du är på din semester, med 12 månaders åtkomst. -Därför föreslår vi att du inte väntar till ditt resedatum, köp guideboken i förväg för att hjälpa dig med din planering. Välj ett tidigt datum och börja planera direkt! - Ge dig ut på den pittoreska resan till norra Skottland, baserad på den omtyckta rutten NC500, som följer Skottlands norra kust från Inverness. - Förundras över dramatiska klippor, orörda stränder och robusta kustlinjer. - Besök historiska pärlor som Dunrobin Castle och Eilean Donan Castle. - Få ut det bästa av din semester med vår användarvänliga online-guide som gör planeringen till en barnlek. Det är bara att välja och vraka bland alternativen så missar du ingenting! Skottlands norra kust: - Den föreslagna kartlagda rutten i online-guiden är helt flexibel och hjälper dig att planera din resa med platser att besöka och saker att se och göra, oavsett om det är 3 eller 14 dagar. - Rutten är en helt flexibel rutt som kan börja i Inverness och följer Skottlands norra kust. Som en rundresa är den cirka 500 miles, eller avsluta med en omväg från den "officiella" rutten med ett besök på Isle of Skye. - Denna rutt är cirka 400 miles med en körtid på cirka 10 timmar och 35 minuter. - Beroende på stopp kan du dock anpassa detta till mellan 3 och 14 nätter. - Nordkusten är en del av Skottlands hisnande skönhet, med slående berg, vilda kustlinjer och charmiga byar. - Nordkusten är genomsyrad av historia och kultur och inbjuder till utforskning genom sina otaliga slott, museer och historiska platser. - Delta i en mängd aktiviteter på North Coast 500, från uppfriskande vandringar och fiskeexpeditioner till fängslande djurskådning och trevliga golfrundor. - Se med förundran på magnifika havsstackar och livliga sjöfågelkolonier längs kusten, och våga dig till Orkneyöarna för att upptäcka dess UNESCO: s världsarvslista. Online & interaktiv guidebok för destinationer: - Spara timmar med hjälp av vår inspiration och vägvisning för att planera din perfekta körrutt längs Skottlands norra kust (baserad på NC500). - Destinationsguiden täcker 30 destinationsplatser och guidar till viktiga platser att besöka, inklusive ikoniska John O'Groats och Orkneyöarna med sina UNESCO: s världsarvslistor - Destinationsguiden innehåller över 100 attraktioner, upplevelser och aktiviteter för att upptäcka din egen norra Skottlands kust. - Kartan Uncover More innehåller: 60+ utsiktspunkter, 140+ intressanta platser, 25+ dolda pärlor, 10+ vilda badplatser - Kartan över övernattning inkluderar: 50+ campingplatser längs Skottlands norra kust, 15+ ställplatser för husbilar, 55+ hotell, 125+ B&B, pensionat och lodger

Orkneyöarna och högländerna: 3-dagars tur från Inverness

Orkneyöarna och högländerna: 3-dagars tur från Inverness

Dag 1 Vi börjar vår resa norrut och passerar genom det fantastiska landskapet på Black Isle på vår väg till Orkneyöarna. Vi gör ett kort stopp i Golspie där du har möjlighet att köpa lunch som du kan äta på färjan. Därefter gör vi ett kort stopp vid Helmsdale Clearance för att ta bilder av emigrantstatyn. Vi fortsätter till Gills Bay för att ta färjan till Orkneyöarna innan vi anländer till St Margaret's Hope strax efteråt. Vi åker till vårt första landmärke på öarna, det italienska kapellet, där du kan välja att gå in mot en liten avgift, eller bara njuta av det som ett fotostopp. Därifrån, och innan du anländer till Kirkwall, kan vi njuta av ett par olika aktiviteter beroende på väder och tillgänglig tid. Vi kan åka vidare till Inganess Beach, där vraket av Juniata, ett blockfartyg från andra världskriget, ligger, eller besöka St Magnus Cathedral och få en kort rundtur i Kirkwall. Det kan också finnas möjlighet att besöka Scapa Distillery för en rundtur och provsmakning*. Efter detta anländer vi till Kirkwall där du checkar in på ditt boende för kvällen. Kirkwall är huvudstad på Orkneyöarna och här kommer du att bo båda nätterna under vår resa. Orkney har en fascinerande vikingahistoria som du kommer att lära dig mer om av din förarguide under hela turen! Dag 2 Efter en frukost på ön lämnar vi Kirkwall och beger oss till Cuween Hill Chambered Cairn, en neolitisk grav som ger oss en inblick i livet för några av Skottlands tidigaste jordbrukssamhällen. Därifrån fortsätter vi till Skara Brae, Europas bäst bevarade neolitiska by. Efter detta åker vi till kuststaden Stromness för ett lunchstopp, där du kan njuta av utsikten över marinan, innan vi börjar vår resa till Stones of Stenness, fyra stående stenar som potentiellt är några av de äldsta i landet. Tillsammans med Skara Brae är de en del av "hjärtat av det neolitiska Orkney" och har status som världsarv. Vi får en inblick i Orkneyöarnas militärhistoria vid vårt nästa stopp, HMS Tern, ett flygfält som inrättades av Royal Navy under andra världskriget. Efter detta åker vi mot Broch of Gurness, en otroligt välbevarad "broch"-by från järnåldern. Vi återvänder sedan till Kirkwall för din andra övernattning. Dag 3 Vi gör oss redo att lämna Kirkwall och återvänder till St Margaret's Hope för den korta överfarten till Gills Bay. För lunch åker vi till John O'Groats, den nordligaste punkten på det brittiska fastlandet. Här kan man vanligtvis se en rad olika djur, t.ex. lunnefåglar, sälar, en mängd olika fåglar och kanske till och med en späckhuggare! Ta bilder av den ikoniska skylten och de färgglada byggnaderna innan vi fortsätter till Castle Sinclair Girnigoe som ligger dramatiskt på en klippkant. Om vädret inte skulle vara på vår sida fortsätter vi istället till Wick. Efter detta börjar vi vår hemresa tillbaka till Inverness, med stopp i Dunbeath Harbour och Golspie på vägen.

North Coast 500: 3-dagars smågruppstur från Inverness

North Coast 500: 3-dagars smågruppstur från Inverness

Dag 1: Börja din resa från Inverness på Skottlands "Route 66". Det är en episk körning med mycket att hinna med. Se bara till att du har gott om utrymme på din kamera. På väg mot Ullapool kommer du att tillbringa den första dagen med att slingra dig genom North Coast 500:s slingrande vägar. Din chaufför-guide tar dig med till höga berg, stränder av skimrande sjöar och stränder av vackra stränder. Vi når den natursköna hamnstaden Ullapool sent på eftermiddagen. Dag 2: Idag blir landskapet successivt vackrare, klippigare och bergigare. När du reser norrut tar din chaufför-guide dig med till några av Skottlands vackraste sevärdheter. Din resväg beror på vädret och din guides experttips, men du kan få chansen att våga dig in i den djupa Smoo Cave, vandra runt i ruinerna av Ardvreck Castle och titta på underbara vita stränder. Du stannar för lunch i en by i högländerna och tillbringar kvällen i den vackra staden Thurso. Dag 3: Idag får du gott om möjligheter att utforska mysiga fiskebyar, episka klippor och gamla neolitiska sevärdheter. På morgonen har du möjlighet att besöka ett fint whiskydestilleri i de skotska högländerna. Vägen leder dig vidare söderut, där du har möjlighet att stanna för lunch. Fortsätt på din episka North Coast 500-väg söderut där du kan njuta av de gröna dalarna och havsutsikten när du reser till Dunrobin Castle. Du har tid att utforska det ståtliga hemmet, lära dig om hertigarna av Sutherland och ta reda på hur det har använts som både skola och sjukhus. Slutligen kommer du tillbaka till Inverness tidigt på kvällen för att avsluta din rundtur.

Skottland: Orkneyöarna och norra kusten 5-dagarstur

Skottland: Orkneyöarna och norra kusten 5-dagarstur

Dag 1 Avresa från Edinburgh västerut mot Stirling. Passera Stirling Castle och Wallace Monument och fortsätt till Doune Castle, som användes för inspelningar i Monty Python's "Holy Grail". Stanna till i den lilla staden Callander för förfriskningar. Förundras sedan över Loch Luibnaig, Loch Earn, Glen Ogle och Glen Dochart på en naturskön bilresa över den vilda och avlägsna Rannoch Moor. Utsikten över den slocknade vulkanen kommer att ta andan ur dig, och var också platsen för den ökända Clan Macdonald-massakern 1692. Fortsätt norrut genom Great Glen till mystiska Loch Ness, med gott om tid att försöka få syn på Loch Ness-monstret "Nessie". Kvällen tillbringas i Inverness, med fri tid att utforska "huvudstaden i högländerna". Dag 2 Avresa från Inverness tidigt för att korsa Black Isle och fortsätta förbi Dunrobin Castle. Härifrån kör du längs den nordöstra kusten och upplever några av Skottlands mest dramatiska landskap. Njut av utsikten över några av Europas äldsta landskap och chansen att se vilda djur som kungsörn och kronhjort. Nära Skottlands nordligaste by på fastlandet, John O' Groats, går du ombord på färjan för att korsa Pentland Firth till Orkneyöarna. Det är en kort bilresa till det berömda italienska kapellet, där du stannar för ett snabbt besök innan du fortsätter till vikingafästet Kirkwall, ditt hem för de kommande 2 nätterna. Titta in i Kirkwalls magnifika vikingakatedral och vandra på de slingrande gatorna i den historiska stadskärnan. Dag 3 Utforska den gamla ön Orkney och upptäck ett kontrasternas land, där bördiga gröna betesmarker kantas av stränder med gyllene sand och sköljs av Nordsjön och Atlanten. Bland höjdpunkterna finns ett besök i Skara Brae, den mystiska förhistoriska stencirkeln vid Brodgar, de stående stenarna i Stenness och Maeshowe, där vikingar lämnade en av de största samlingarna av fornnordiska runinskrifter på 1100-talet. Dag 4 Det är dags att lämna Orkneyöarna och segla tillbaka till fastlandet via vikingavattnen. Härifrån reser du över toppen av Skottland, förbi de fantastiska bergen Ben Loyal och Ben Hope och följer den norra kustens klippor och fantastiska gyllene sandstränder. Åk till nordvästra delen av högländerna och beundra de vilda Assynt-bergens storslagenhet. Stanna till och titta på ruinerna av Ardvreck Castle från 1400-talet. Fortsätt till Ullapool vid mynningen av Loch Broom, en vacker vitkalkad fiskeby där du tillbringar din sista natt. Dag 5 På morgonen besöker ni Corrieshalloch Gorge och de gamla Clava Cairns, samt utforskar Culloden-slagfältets blodiga historia från senare tid. Återvänd söderut genom den magnifika nationalparken Cairngorm och kör förbi de gamla kaledoniska tallskogarna i Highland Perthshire, innan du släpps av i Edinburgh.

Ljudguide Route 500 - Skottland

Ljudguide Route 500 - Skottland

Vi börjar vår resa i staden Inverness, huvudstaden i de skotska högländerna. Inverness är en livlig stad som genomsyras av historia, med det imponerande Inverness Castle som dominerar landskapet. Slottet byggdes på 1800-talet och står på en kulle med utsikt över floden Ness. Härifrån kan du utforska den pittoreska staden, ta en promenad längs flodstranden och besöka St Andrew's Cathedral, en arkitektonisk pärla från 1800-talet. Vi fortsätter vår resa mot Bealach na Bà, ett bergspass på Applecross Peninsula. Det här är en av de högsta och mest utmanande vandringarna i Storbritannien och erbjuder en spektakulär utsikt över det skotska landskapet. Den branta, slingrande stigen är ett äventyr i sig och belönar dig med fantastiska panoramabilder över havet och de omgivande öarna. Vi kommer ner till den lugna byn Applecross som är känd för sin naturskönhet och gästfrihet. Här kan du äta lunch på det berömda Applecross Inn, som erbjuder färska skaldjur och traditionella skotska rätter. Den pittoreska miljön med utsikt över havet och bergen gör detta stopp till en perfekt plats för avkoppling. Vi styr kosan mot Torridon, en region som är känd för sina majestätiska berg och vilda skönhet. Området är ett paradis för vandrings- och naturälskare, med rutter som varierar från mjuka promenader till utmanande klättringar. Torridon Mountains, som bildades för miljontals år sedan, är ett naturskådespel och en idealisk plats att utforska. Vår nästa destination är fiskehamnen Ullapool, som ligger på västkusten. Denna charmiga stad är utgångspunkten för att utforska de Yttre Hebriderna. Du kan strosa runt i den livliga hamnen, besöka Ullapool Museum för att lära dig mer om den lokala historien och äta middag på någon av de mysiga restaurangerna. Vi fortsätter mot Smoo Cave, en imponerande havsgrotta i Durness. Grottan, som har bildats av havet och floden, har en massiv ingång och ett inre vattenfall. Det är en av de mest spektakulära platserna på Route 500 och erbjuder en unik upplevelse av den skotska naturen. Vår rundtur tar oss till det majestätiska Dunrobin Castle, ett av de största och äldsta slotten i Skottland. Detta slott, med sin arkitektur inspirerad av franska slott, är ett perfekt exempel på skotsk prakt och historia. Trädgårdarna och slottets interiör är imponerande och ger en inblick i Skottlands aristokratiska förflutna. Vi avslutar vårt äventyr i John O'Groats, den nordligaste punkten på rutten. Denna plats är känd som spetsen på den brittiska ön och erbjuder en fantastisk utsikt över Atlanten. Det är den perfekta platsen för att reflektera över resan och njuta av lugnet i det skotska landskapet. Visste du att Dunrobin Castle har varit bebott sedan 1200-talet och att det fortfarande är familjen Sutherlands hem? Bealach na Bà är en av de få vägarna i Storbritannien som fortfarande beskrivs som ett "alpint pass", med hårnålskurvor och branta lutningar.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om John o' Groats

Vilka är de bästa turerna med låga priser i John o' Groats?

Det här är de bästa aktiviteterna när du besöker John o' Groats på en tajt budget:

Se alla aktiviteter i John o' Groats med låga priser på GetYourGuide

Att göra i John o' Groats

Städer i Skottland

John o' Groats: Fler aktiviteter och sevärdheter

John o' Groats: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om John o' Groats

Samlat omdöme

4.7
(401 recensioner)