Johannesburg
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Johannesburg

Se alla upplevelser i Johannesburg

De bästa sakerna att göra i Johannesburg

I takt med att ekonomin återhämtat sig efter apartheidåren har Johannesburg frigjort sig från ryktet som världens farligaste stad och blivit en vänlig metropol som kombinerar dramatiska landskap med egensinniga och roliga moderna sevärdheter. Här är några platser du inte får missa!

Walter Sisulus botaniska trädgårdar

Vandra längs steniga leder genom botaniska trädgårdar och vildvuxen vegetation upp till vattenfallets topp. Därifrån har du en rent hisnande utsikt över landskapet och de magnifika klippörnarna som rör sig på de lite högre höjderna.

Pilanesbergs nationalpark

Denna nationalpark erbjuder både övernattningar och äkta safari. Det är säkrare än man skulle kunna tro, de kringströvande vilddjuren till trots!

Sterkfontein

Grottorna vid Sterkfontein brukar kallas mänsklighetens vagga. Vetenskapen har lärt sig mycket av fossilerna efter det otal av våra apförfäder som hade Sterkfontein som sin hemvist.

The Old Fort

Lär dig mer om den brutala anstalt där Nelson Mandela, Mahatma Gandi och många andra politiska aktivister suttit fängslade. En erfarenhet som lägger mänsklighetens mörkaste och finaste sidor i dagern på en och samma gång.

De Wildt Cheetah & Wildlife Centre

På detta forsknings- och observationscenter kan du komma nära inpå geparder, vildhundar och andra djur som lever i det fria.

Apartheidmuseet

Hur var det egentligen att leva under apartheid? På detta museum tilldelas du en slumpmässig ras och får känna på hur systemet genomsyrade hela samhället och kulturen. Det är svårt att hinna med alla utställningar på ett enda besök, så kom gärna tillbaka flera gånger.

Johannesburg Zoo

Tjusningen i att åka på safari gör att många missar att besöka Johannesburgs briljanta zoo. Landskapet man har byggt upp där är i en klass helt för sig, och när man jämför med de gamla deprimerade inhägnaderna förstår man hur långt vi har kommit i vår syn på djurhållning.

Planera ditt besök i Johannesburg

Bästa besökstid

Johannesburg har vackert väder året runt, och den höga höjden gör att sommardagarna inte blir alltför heta. Den sydafrikanska vintern kommer mellan maj och augusti, och om du tänkt åka på safari är detta den rätta tiden. Bristen på löv och annan lummig grönska gör att det är mycket lättare att få syn på lejon!

Hur trygg är Johannesburg?

Johannesburg är inte så farligt som du kanske tror. Brottsligheten är inte ens i närheten av vad den en gång var, men som i alla storstäder finns det vissa områden man bör undvika. I Johannesburg heter de Yeoville, Berea, Hillbrow och Alexandra. Satsa även på att åka taxi eftersom kollektivtrafiken är rätt kaotisk.

Var ska jag bo i Johannesburg?

Johannesburg är egentligen en rad sammansmälta förorter, och innerstaden är inte nödvändigtvis bäst. Överväg gärna att boka ett pensionat i Melville, Sandton eller Rosebank. Soweto är Johannesburgs största kåkstad, men även om den fortfarande är rätt fattig är det ett av de absolut trevligaste och roligaste kvarteren (nackdelen är att det sprudlande nattlivet kan göra det svårt att sova).

Praktisk information

 • Språk
  Engelska och afrikaans
 • Valuta
  Sydafrikanska rand (ZAR)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +27
 • Bäst tid att åka
  Varmt väder året runt, men om du vill åka på safari är maj till augusti bäst eftersom bristen på lövverk och lummiga växter gör det lättare att sikta storvilt.

Att göra i Johannesburg

De mest populära sevärdheterna i Johannesburg

Städer i Sydafrika

Alla saker att se i Johannesburg

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Johannesburg? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Johannesburg

Väldigt bra tur! Robert (guiden) visade oss Joburg från många olika perspektiv och satte samtidigt säkerheten först. Vi hade ju hört mycket om det innan så det kändes väldigt tryggt. I Soweto visades många olika perspektiv även här med säkerheten först. Kanon helt enkelt.

Johannesburg och Soweto: Halvdagstur Omdöme från: Stefan, 2019-11-22

Ruth var fantastisk som reseledare. Personlig, samtid professionell.

Ruth från Soweto som var reseledare för vår halvdagstur till Sterkfontein hade en perfekt kombination av professionalitet och personlighet. Stor flexibilitet och stort tålamod inför våra önskemål. Mycket intressant tur med väl planerat upplägg. Väl värt pengarna.

Cradle of Humankind: Shared Half-Day Tour Omdöme från: Maria, 2019-01-10

Generöst och uppnådde alla förväntningar

En heldag med allt vi hade förväntat oss och lite till! Fick se mycket djur, äta fantastisk lunch och därefter själva välja hur resten av dagen skulle se ut. Perfekt helt enkelt.

En fantastisk tur med en mycket duktig guide.(Vincent) Som gav oss en oförglömlig dag.

Johannesburg och Soweto Apartheid Full Day Tour Omdöme från: Magnus, 2020-01-23