Lägg till datum

Saker att göra i
Jerusalem

Denna antika stad charmar dig med sin förtrollande gamla stadsdel, kalkstensarkitektur och vänliga katter.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Jerusalem

Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Jerusalem och Betlehem

1. Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Jerusalem och Betlehem

På denna heldagstur i det heliga landet kommer du att hämtas från ditt hotell i Tel Aviv i en bekväm luftkonditionerad buss och resa längs motorväg 1 till Jerusalem. Du kommer att åtföljas hela dagen av en professionell ezpertguider Från Scopusberget kommer du att njuta av panoramautsikt över den nya staden Jerusalem och Tempelberget i den gamla staden. När du färdas längs Kidrondalen kommer du att kunna ta in vyer över Getsemane och stadsmurarna. På väg till de armeniska kvarteren passerar du Klagomurstorget via den lokala basaren. Se de kristna kvarteren och korsvägsstationen, även känd som Via Dolorosa. Besök Heliga gravens kyrka, som anses vara platsen för Jesu korsfästelse. Du kommer också att vandra längs stadens 1 700 år gamla bysantinska Cardo, huvudgata, och se de renoverade judiska kvarteren. Res vidare till Betlehem (palestinsk guide och fordon). Betlehem, vilket betyder "Brödets stad", var Jesus födelseplats enligt kristen tradition. Vår resa till Betlehem tar oss genom Födelsecirkeln. Du besöker Födelsekyrkan och även grottan där Jesus föddes. Här ser du Krubbtorget, där Jesus placerades efter sin födelse. Innan du slutför turen besöker du den romersk-katolska Sankta Katarina-kyrkan. Du får en överblick över Herdens fält på resan tillbaka till Tel Aviv.

Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

2. Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

Med utgångspunkt i Jaffaporten i Gamla stan går vi tillbaka i tiden och vandrar genom de olika kvarteren i Gamla stan. Vi tar in den obeskrivliga energi som varje hörn erbjuder och besöker de platser som är heligaste för alla tre religionerna. För judar är det kung Davids grav och den västra (klagomuren), de sista resterna av det judiska templet som stod här för tusentals år sedan. För muslimer: platsen där profeten Muhammed steg upp till himlen, Klippdomen och den vackra Al Aqsa-moskén. Och för kristna: Via Dolorosa, där Kristus gick med sitt eget kors till korsfästelsen, och rummet för den sista måltiden, samt att våga sig in i den heliga gravens kyrka! Bibliska berättelser kommer att sättas in i sitt sammanhang när du står på den plats där de ägde rum, samtidigt som du får lära dig om islams fem pelare, den judiska nationens grundande och upptäckten av det sanna korset, för att nämna några exempel.

Från Jerusalem: Halvdagsguidning i Betlehem

3. Från Jerusalem: Halvdagsguidning i Betlehem

Efter att ha träffats på David Citadel Hotel börjar du din 3 till 5 timmar långa rundtur, beroende på säsong. Du kommer att utforska några av Betlehems religiösa höjdpunkter, bland annat Födelsekyrkan, S:t Katarina och herdefältet. Du börjar med chansen att besöka den 1 500 år gamla Födelsekyrkan där Jesus föddes. Därifrån kommer du att njuta av en vacker utsikt över Betlehems gamla stad med Manger Square. Därefter åker du genom Betlehem och Beit Sahour och passerar förbi de viktigaste platserna. Ett specialbesök till mjölkgrottan är också möjligt, liksom en tur till herdens fält där änglarna för första gången meddelade att Jesus Kristus föddes.

Jerusalem/Tel Aviv: Tur till Betlehem, Jeriko och Jordanfloden

4. Jerusalem/Tel Aviv: Tur till Betlehem, Jeriko och Jordanfloden

Efter att ha hämtats från Tel Aviv eller Jerusalem beroende på ditt bokningsalternativ reser du till Betlehem där du möter din guide innan du åker in i den gamla staden Betlehem. Njut av ett guidat besök i Födelsekyrkan. Fortsätt din turné med ett besök i Milk Grotto Church innan du åker till herdarnas stad, Bayt Sahur där du kommer att besöka Shepherds Fields kapell innan du besöker en olivträfabrik där du kommer att se hantverkare som tillverkar träskulpturer. Res sedan genom den underbara Judeanöknen till den lägsta punkten på jorden. Har chanser att stanna och ta bilder vid havsnivåpunkten i öknen med utsikt över den äldsta kontinuerligt bebodda staden i världen, Jericho. Kör in i Jericho där du kommer att se några av de berömda sevärdheterna i staden inklusive Zaccheus träd som nämns i bibeln. Resplan i detalj - Bästa Betlehem, Jeriko och Jordan River Tour Utforska Betlehem i 4-5 timmar, med start ca 8:30 i Betlehem Herdarnas fält (30 minuter): Besök en charmig plats där julberättelsen utspelade sig. Kyrkan Milk Grotto (10 minuter): Upplev lugn och frid i denna spirituella kyrka. Födelsekyrkan (60 minuter): Lär dig mer om Betlehems historia på denna viktiga plats. Observera att grottbesök kanske inte är möjligt om man inte bokat VIP-alternativ Zulufs olivträfabrik och butik (25 minuter): Se skickliga hantverkare i arbete och handla handgjorda föremål, Inga lunchpauser: Njut av smidiga falafel- och shawarma-mackor med kyckling för avhämtning Jeriko och vidare Stopp vid havsnivån (5 minuter): Ta en stund för att uppskatta betydelsen av denna plats på havsnivå. Saint Gerasimous-klostret (15 minuter): Upptäck historien om klostret Saint Gerasimous i Jeriko. Jordanfloden (30 minuter): Reflektera vid Jordanfloden, en plats med djup biblisk betydelse. Hishams palats (30 minuter): Utforska Hisham Palace, där gammal arkitektur berättar historier från det förflutna. Gamla staden i Jeriko (30 minuter): Gå tillbaka i tiden när du utforskar de gamla berättelserna i Jerikos gamla stad. Sykomorträdet (5 minuter): Se platanträdet kopplat till berättelsen om Zachaeus i Bibeln. Elijahs källa (5 minuter): Njut av den fridfulla Elijahkällan, en lugn oas i ökenlandskapet.

Från Jerusalem/Tel Aviv: Dagstur till Betlehem och Döda havet

5. Från Jerusalem/Tel Aviv: Dagstur till Betlehem och Döda havet

Upptäck den berömda gamla staden Betlehem och Döda havet under en guidad dagsutflykt från Jerusalem. Bada i Döda havet, besök en olivträfabrik och se den berömda Födelsekyrkan. Efter upphämtning i Jerusalem åker du till Betlehem för att träffa din guide innan du beger dig till Betlehems gamla stad. Börja med ett guidat besök i Födelsekyrkan. Därefter, om det är tillgängligt, kan du besöka Födelsestjärnan och Sankt Hieronymus grotta. Därefter kan du bege dig till kapellet Mjölkgrottan, där man tror att den heliga familjen fann en tillflykt från massakern på de oskyldiga innan de kunde fly till Egypten. Åk sedan till herdarnas stad, Beit Sahour. I Beit Sahour kan du ha glädje av ett guidat besök av kapellet på Herdarnas fält, kyrkan där änglarna först visade sig för herdarna för att tillkännage Jesu Kristi födelse. Fortsätt resan med ett besök på en olivträfabrik och se hantverkare som tillverkar träskulpturer. Fortsätt genom Judeiska öknen till den lägsta punkten på jorden. Hoppa ut och ta bilder på havsnivån i öknen. Fortsätt till Döda havet och njut av resten av dagen, antingen genom att flyta i det rika vattnet eller koppla av på stranden.

Jerusalem: Heldagstur med transfer till Masada & Döda havet

6. Jerusalem: Heldagstur med transfer till Masada & Döda havet

Njut av en heldagsutflykt med buss från Jerusalem till antika ruiner i de judiska bergen och till Döda havets stränder. Se den arkeologiska utgrävningsplatsen Masada och en fästning som byggdes av kung Herodes. Ta ett dopp vid Döda havets mineralstrand och upptäck grottan där Dödahavsrullarna hittades. Besök ruinerna i nationalparken Masada som ligger på en hög platå. Se det gamla befästa palatset Masada som blev en tillflykt för fanatiker som tog ställning mot romarna, vilket slutade med fanatikernas massjälvmord år 73 e.Kr. Följ med din guide och åk upp i en linbana på 1 300 fot över havet till platån där de enorma Masada-ruinerna vilar på ett osäkert sätt. Se ut över en fantastisk utsikt över Döda havet och den judiska öknen. Utforska fästningen som kung Herodes byggde i Masada omkring 37 f.Kr. Promenera genom resterna av palatsen och se mosaikgolv och romerska bad. Upptäck den äldsta synagogan i Israel och beundra anmärkningsvärda detaljer som de 12 vattencisternerna som var och en hade en kapacitet på 140 000 kubikfot. Kör till den lägsta punkten på jorden vid Döda havets mineralstrand som ligger i Jordans sprickdal. Upplev saltets höga densitet i vattnet när du flyter lätt på ytan av det akvamarina vattnet. Ta ett gyttjebad och dra nytta av de terapeutiska egenskaperna hos den naturliga leran från Döda havet innan du beger dig till Qumeran-grottan, där Dödahavsrullarna hittades. Återvänd till ditt boende i Jerusalem i slutet av resan.

Tel Aviv: Heldagstur till Jerusalem, Döda havet och Betlehem

7. Tel Aviv: Heldagstur till Jerusalem, Döda havet och Betlehem

Utforska de heligaste städerna på jorden på en guidad tur från Tel Aviv. Res till tre av Israels höjdpunkter, inklusive Betlehem, Jerusalems gamla stad och Döda havet. Njut av gott om fritid för att shoppa och bada. Starta din guidade tur i "guldets stad". Besök Jerusalems gamla stad, inklusive Via Dolorosa och gravens kyrka. Utforska de lokala marknaderna, det bysantinska Cardo och den västra muren. Därefter åker du på en rundtur i Betlehem och bevittnar Födelsekyrkan, staden där Jesus Kristus föddes. De som inte är intresserade av Betlehem kan i stället välja att njuta av fritid i Jerusalem. På eftermiddagen reser du österut genom den judiska öknen och beger dig till Döda havet, den lägsta punkten på jorden. Bada i det terapeutiska vattnet innan du återvänder till Tel Aviv sent på kvällen.

Från Jerusalem: Nasaret och Genesarets sjö på rundtur

8. Från Jerusalem: Nasaret och Genesarets sjö på rundtur

Ha nöje av en dag med att utforska några av de mest betydelsefulla heliga platserna i Israel under en utflykt med buss från Jerusalem. Den guidade rundturen börjar tidigt på morgonen och går längs den natursköna kusten via Tel Aviv och Armageddon-slätten till Nasaret. Anländ till Nasaret och besök du St Josef-kyrkan och Bebådelsekyrkan. Den största romersk-katolska kyrkan i hela Mellanöstern, Bebådelsekyrkan var, enligt traditionen, där ängeln Gabriel uppenbarade sig för jungfru Maria. Fortsätt via Kafr Kannā för att se Saligprisningarnas berg och Kyrkan för multiplicering av bröd och fisk i Tabgha. Stanna för att beundra utsikten över Genesarets sjö och fortsätt därefter till de närliggande ruinerna av Kapernaums gamla synagoga. Besök Tiberias, som ligger på Genesarets sjös västra strand, och som tillsammans med Jerusalem, Hebron och Safed anses vara en av de fyra heliga städerna inom judendomen. Åk till Jordan-floden och vid Yardenit där resenärerna inbjuds till en valfri dopgudstjänst. Återvänd till Jerusalem via en naturskön väg med utsikt över Tabor-berget, platsen för Kristi förklaring.

Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Jerusalem & Döda havet

9. Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Jerusalem & Döda havet

Utforska Jerusalem på denna heldagstur med buss från Tel Aviv. Upplev den andliga helgedomen för västvärldens tre stora religioner när du ser sevärdheter som Olivberget, Getsemanes trädgård och det armeniska kvarteret. Under rundturen får du se några av stadens heligaste platser, inklusive Olivberget, Via Dolorosa, Västra muren och mycket mer. Hämta upp dig från ditt hotell på morgonen för att åka till Jerusalem och Olivberget, en av de högsta topparna i staden. Njut av en panoramisk överblick över sevärdheterna nedanför. Resa längs Kidron-dalen till Getsemane trädgård och den gamla stadens murar. Gå in på torget vid Västra muren via det armeniska kvarteret och promenera genom basaren till det kristna kvarteret. Se korsvägsstationen på Via Dolorosa och den heliga gravens kyrka, platsen för korsfästelsen. Promenera längs den 1 700 år gamla bysantinska huvudgatan, den nyligen restaurerade romerska vägen Cardo och de renoverade judiska kvarteren. Sug in den magiska atmosfären i denna heligaste av städer, innan du åker ner genom de judiska kullarna till Döda havets strand. Drivningen till Döda havet sker utan guide, men när du väl är framme vid den lägsta platsen på jorden kan du simma, flyta eller njuta av ett gyttjebad för att dra nytta av de rika mineraler som det naturliga Döda havet är känt för. Transfer tillbaka till Tel Aviv för att avsluta din rundtur.

Från Jerusalem: Masada, Ein Gedi och Döda havet

10. Från Jerusalem: Masada, Ein Gedi och Döda havet

Efter att du har hämtats i Tel Aviv eller Jerusalem beger du dig till Masada On. Det här området är en isolerad klippa i hjärtat av öknen, en högplatå med utsikt över Döda havet och den judiska öknens otämjda landskap. Medan ni befinner er i detta område får ni lära er hur det en gång i tiden stod ett magnifikt palats där. Ni kommer sedan att bege er till Ein Gedi, ett underbart naturreservat som innehåller olika naturliga underverk. Du kommer att möta David Waterfall, ett vattenfall som är öppet året runt längs David Stream, dit du kommer via en vandringsled. Du kommer också att upptäcka Arugot Stream, en vandringsled för vandrare som löper längs bäckens längd och rinner året runt. Därefter ska du utforska En Gedi-källan, som stiger upp från bergssidan och ger upphov till en riklig vegetation. Vid källan kommer du också att upptäcka resterna av en gammal mjölkvarn. Därefter kommer du att möta Dodimgrottan, en liten och intim grotta vid huvudet av Davids vattenfall, innan du slutligen utforskar det chalkolitiska templet. Efter lite fritid för avkoppling i Döda havet återvänder du till din utgångspunkt.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Jerusalem

Alla aktiviteter

219 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Jerusalem

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Jerusalem?

Jerusalem: Fler aktiviteter och sevärdheter

Jerusalem: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Jerusalem

Samlat omdöme

4.1
(5 836 recensioner)

Dorit visade sig vara en exceptionellt kunnig reseledare under vårt besök. Hennes förståelse för området och dess historia var tydlig redan från början. Det som gjorde vår turné särskilt trevlig var de intressanta anekdoterna som hon sömlöst integrerade i sina förklaringar. Dessa berättelser gav en personlig touch och gav djup och sammanhang till platserna vi utforskade. Det var tydligt att Dorit hade en genuin passion för sitt arbete. Hon var uppmärksam på vår grupps frågor och erbjöd detaljerade svar som ofta kom med en antydan till en historia, vilket gjorde informationen mer relaterbar. Blandningen av faktakunskap med dessa berättelser säkerställde att vi förblev engagerade hela tiden. När turnén var slut kändes det som om vi inte bara hade besökt en rad platser, utan hade rest genom en rik berättelse av händelser och berättelser, allt tack vare Dorits unika tillvägagångssätt. För alla som letar efter en heltäckande och njutbar turnéupplevelse, Dorit kommer starkt recomm

Guide "Jerry" (Girod) är det bästa jag någonsin har upplevt. Minigruppen på fem var nästan en privat rundtur. Guiden har en gedigen kunskap om historia såväl som faktiska frågor (utan att ge en åsikt om t.ex. politik, mycket professionell). Att vara i Israel för sjätte gången gjorde guiden det till en givande resa. Lunchen i Qumran är under genomsnittet, trångt och kan bättre undvikas. Ta med din egen och ät ute som vi gjorde, vi visste att det här stället var så förberedda. Tack för en underbar resa!

En oumbärlig resa! Väldigt trött men väldigt välorganiserad. De platser som besöktes mycket väl. Det dåliga, "restaurangen" dit de tar dig att äta i Belén. Verkligen hemskt, oätligt. Säkert med en god macka och en drink skulle det bli tusen gånger godare. Annars allt jättebra

Vår guide Elias var fantastisk. A delade med sig av sin breda kunskap och gjorde turnén spännande. Vi väntade knappt på sevärdheterna och kunde se allt i lugn och ro. Vi hade också tillräckligt med tid vid Döda havet och stranden var nästan tom.

En helt fantastisk dag, Guiden Michael A Va den perfekta guiden, så lärorikt och trevligt