Lägg till datum

Saker att göra i
Jerez de la Frontera

Våra mest rekommenderade saker att göra i Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera: Hur de andalusiska hästarna dansar

1. Jerez de la Frontera: Hur de andalusiska hästarna dansar

Förundras över de spanska hästarnas och ryttarnas ridkunskaper under den unika baletten "How the Andalusian Horses Dance" på Fundacion Real Escuela Andaluza Del Arte Ecuestre (Stiftelsen Kungliga Andalusiska skolan för ridkonst) i Jerez de la Frontera. Koreografin ackompanjeras av typisk spansk musik och kostymer i 1700-talsstil, och använder rörelser baserade på klassisk dressyr, Doma Vaquera (lantlig ridning) och traditionella hästsysslor. Varje show består av 6-8 olika koreografier, som schemaläggs av skolan enligt följande repertoar: Doma Vaquera: Doma Vaquera är en spansk ridsportdisciplin, baserad på traditionell boskapsskötsel. Ryttaren rider sin häst runt arenan med bara en hand, först i trav och senare i galopp, byter rytm och utför piruetter och arreones (bryter in i galopp). Klassisk dressyr: Se olika koreografier, till exempel "The Colts", "Airs on Horseback", "Pas de Deux", "Passage and Piaffer", "Domino on Horseback", "Airs Above the Ground" och "Fantasy". Hästarna utför avancerade övningar till klassisk musik. Körning med vagn: Förundras när hästarna visar sin förmåga att dra vagnar. Dessa hästdragna vagnar användes ursprungligen för transport, men är nu förpassade till sport och utställningar, med klassiska selar och körda av kuskar som skickligt demonstrerar spännande färdigheter. Arbete i handen: Beundra skickligheten hos en häst som lyder sin ryttare även när ryttaren inte sitter i sadeln. De kommer att utföra klassiska Haute École dressyrövningar, såsom levader, caprioles, courbettes, piaff (mellan pelarna) och spansk skritt. Karusell: Se en grupp hästar och ryttare utföra avancerade ridövningar i samklang, vilket ger ett passande slut på föreställningen. V-skolornas 50-årsjubileumsgalor Den 30 juni och den 1 juli kl. 21.00 kommer de fyra europeiska ridskolorna att uppträda tillsammans för första gången: Österrike, Frankrike, Spanien och Portugal. Den helt nya internationella ridskolan i Abu Dhabi kommer att delta i detta evenemang som utvecklats under överinseende och utbildning av vår kungliga andalusiska skola för ridkonst. Detta blir ett historiskt evenemang där varje skola kommer att visa upp sina bästa och mest framstående nummer. För att möta de stora förväntningarna kommer 4000 platser att erbjudas på läktarna som kommer att installeras på den kungliga skolans utomhusarena, som ligger bredvid ridbanan "Álvaro Domecq", samt ett utrymme för rekreation och catering. Du kan köpa dina biljetter genom att välja motsvarande alternativ på de angivna datumen.

Jerez de la Frontera: Andalusisk hästdans och museer

2. Jerez de la Frontera: Andalusisk hästdans och museer

Förundras över de spanska hästarnas och ryttarnas hästskicklighet vid en unik balett om "Hur de andalusiska hästarna dansar" på Royal Andalusian School of Equestrian Art i Jerez de la Frontera. Koreografin ackompanjeras av typisk spansk musik och kostymer i 1700-talsstil, och rörelserna i koreografin är baserade på klassisk dressyr, Doma Vaquera och traditionella hästarbeten. Hästarna utför avancerade övningar till klassisk musik. Varje föreställning består av 6-8 olika koreografier som "The Colts", "Airs on Horseback", "Pas de Deux", "Passage and Piaffer", "Domino on Horseback", "Airs Above the Ground" och "Fantasy". Se hästarna visa sin förmåga att dra vagnar som ursprungligen användes för transport, men som nu används för sport och utställningar, med hjälp av klassiska selar och körda av kuskar som skickligt demonstrerar sina färdigheter. Se klassiska dressyrövningar från Haute École, som levades, caprioles, courbettes, piaffe (mellan pelare) och den spanska gången. Se gruppen av hästar och ryttare utföra avancerade ridövningar i samförstånd, vilket är en passande avslutning på föreställningen. Ingången till anläggningen sker via besökarmottagningen, där du hittar en digital biograf där du kan se en spektakulär audiovisuell presentation av ridkonstens historia i Andalusien, fram till kl. 11.00. Detta område leder in i trädgårdarna, som innehåller en stor variation av exotiska växter. Själva palatset reser sig majestätiskt över trädgården och är ett vackert exempel på 1800-talets arkitektur. I källaren finns museet för ridkonst, som består av 11 rum där du kan upptäcka ridkonstens och hästens ursprung och historia i Andalusien. Beundra sadelmakeriet, platsen där selarna tillverkas och repareras. Vagnsmuseet markerar slutet på din resa där du kan se selar och hästdräkter.

Jerez: Flamencoshow och valfri middag på Tablao Puro Arte

3. Jerez: Flamencoshow och valfri middag på Tablao Puro Arte

Njut av en autentisk flamencoshow i Jerez, som ligger i den region som är känd som flamencons födelseplats. Showen äger rum på Tablao Flamenco Puro Arte, en bodega med anor från 1739. Du kommer att få möjlighet att se flamenco i olika stilar, t.ex. martinetes, soleá och bulerías. Showen varar ungefär en timme och tio minuter. Den framförs av en grupp på fyra artister och är särskilt utformad för dem som är ute efter en flamencoshow av hög kvalitet. Du har möjlighet att uppgradera din upplevelse med ett middagsalternativ. Det finns två olika menyalternativ som innehåller några av de bästa regionala specialiteterna. Om du väljer showen med dryck kan du köpa tapasrätter från menyn. Du kan också njuta av lokala viner från regionen.

Jerez: Guidad vingårdstur med vinprovning

4. Jerez: Guidad vingårdstur med vinprovning

Dyk ner i vinkulturen i Jerez de la Frontera, den andalusiska staden som är känd för sin sherry- och brandytillverkning. Gå förbi vita bodegor, blomsterkantade avenyer och frodiga vingårdar till Spaniens mest kända sherrybodega, Tio Pepe i González Byass. Besök dess källare och njut av en vinprovning. Åk till vingården som ligger i hjärtat av Jerez, nära katedralen och Alcazar. Följ med en guide på en tidsresa som börjar på 1800-talet när Jerez förvandlades till vinets världshuvudstad och en ung Manuel Mª González Ángel lade första stenen till det som nu är Tío Pepe Winery. Vandra genom vingårdar, uteplatser och gamla kullerstensgator för att upptäcka lagrings- och lagringssystemet för viner och konjak från Jerez. Lär dig mer om de traditionella processerna för att producera några av världens finaste viner. Efter att ha utforskat källarna är det dags att njuta av aromer och smaker från de viner som produceras här. Smutta på de förstärkta vita vinerna och njut av deras distinkta nötsmak.

Jerez: Kungliga andalusiska skolan för ridkonst Antagning

5. Jerez: Kungliga andalusiska skolan för ridkonst Antagning

Gå till besökscentret i Kungliga andalusiska hästsportskolan med din inträdesbiljett och upplev en presentation över ridningskonstens historia i Andalusien (tillgänglig till kl. 11.00). Från receptionen tar du dig till trädgårdarna, där en mängd olika exotiska växter finns. Se den stora fontänen som pryder mitten av trädgårdarna och vars vattenstrålar leder besökare djupare in på områdets marker. Tvärs över fontänen höjer sig palatset majestätiskt över trädgårdarna. Palatset är ett vackert exempel på 1800-tals arkitektur och är designat av Charles Garnier. På marknivån får du beundra paradvåningarna som är dekorerade på samma sätt som när de först byggdes. I källaren finner du museet för ridkonst, som har 11 rum tillägnade ridkonstens och hästarnas ursprung och historia i Andalusien. Efteråt får du se platsen där selarna tillverkas och repareras. Den intrikata processen leds av en mästare och dennes lärjungar. Se träningen som sker utomhus och bevittna inomhusarenan, en byggnad som är designad i autentisk Andalusisk stil. Med en kapacitet på 1 600 personer är detta den perfekta platsen att titta på hästarna och ryttarnas dagliga träning. I stallet, utformat som en åttahörning, ser du ridskolans mest framgångsrika hästar. I mitten av stallet hittar du tackrummet, där alla selar som används för träning och föreställning förvaras. Rundturen avslutas med ett besök till museet med hästvagnar. Beundra vagnar, hästar, selar och dräkter i museets samling.

Från Sevilla: Cadiz och Jerez de la Frontera dagstur

6. Från Sevilla: Cadiz och Jerez de la Frontera dagstur

Lär dig mer om Cadiz och Jerez historia på denna guidade utflykt från Sevilla. Njut av lokala tapas, koppla av på stranden och utforska de charmiga gatorna i Cadiz historiska centrum. Start i Cádizbukten och se dess vackra strandpromenad, Costa de la Luz. Stanna först i Jerez de la Frontera, där du får chansen att besöka en traditionell bodega och smaka på de berömda vinerna från södra Spanien. Sedan reser du till Cádiz, en stad med härliga stränder och goda tapas, vars invånare är kända överallt för sin glada attityd. Besök stadens centrum och den magnifika katedralen och upptäck, lite efter lite, den äldsta staden i Europa med mer än 3 tusen år av historia. Efteråt kan du njuta av eftermiddagen på någon av stränderna eller gå på de smala gatorna i Barrio de la Viña eller El Pópulo, de charmigaste och mest traditionella stadsdelarna i staden.

Jerez: Yeguada de la Cartuja Kartusiansk hästtur

7. Jerez: Yeguada de la Cartuja Kartusiansk hästtur

Bege dig till den historiska staten Fuente del Suero i Andalusien för att se världens mest kända stam av Cartujano-hästar. Dessa ädla djur har från forntida tider spelat en viktig roll i spansk kultur, och Yeguada de la Cartuja-gården bredvid La Cartuja-klostret är det perfekta läget att avla dem tack vare klimatet och de bördiga markerna. Regionen blev känt när Kartusian-klostret blev ett obestritt centrum för avel av Jerezano-hästar under 1400-talet. Traditionen har fram tills idag fortsatt kontinuerligt och gården har mer än tvåhundra fullblod. Du kommer få en guidad rundtur på gården för att lära dig om dess hängivenhet för att bevara och förbättra Cartujano-rasen. Se fritt springande unghästar, ston och hingstar, en dressyrutställning, den nuvarande kullen av föl och mer. Se prestigerasens elegans och kraft, och upptäck varför dessa djur är Spaniens nationella stolthet.

Jerez: Bodegas Fundador guidad tur med provsmakning

8. Jerez: Bodegas Fundador guidad tur med provsmakning

Upptäck hur man tillverkar Sherry och Brandy från grunden på denna informativa rundtur. Lär dig hur alkoholen börjar på vingården och slutar på Bodegas Fundador och njut av en Sherry- och Brandy-provning på en Bodega. Njut av ett besök på den mest unika bodegan och den äldsta i Jerez, grundad 1730. Börja med en symbolisk bodega med unik arkitektur som heter "La Mezquita"; dess trädgårdar, som anses vara en tillgång av kulturellt intresse. Besök ett museum där du kan upptäcka historien om Bodegas Fundador och dess varumärken. Lär dig mer om hur man tillverkar sherry och brandy och få även möjlighet att smaka och njuta av dem. Upptäck historien om världens mest sålda sherrymärke. Smaka på de viner som uppskattas mest av de bästa sommeliererna och kockarna i världen.

Jerez: Guidad tur i historiskt centrum

9. Jerez: Guidad tur i historiskt centrum

Njut av en guidad rundtur i Jerez de la Frontera, den viktigaste staden i Cadiz-provinsen, hem till Spaniens legendariska sherryproduktion och känd för sitt historiska och konstnärliga arv. Möt din guide på Plaza del Arenal och ge dig av för att utforska stadsdelen San Miguel, med sin fantastiska gotiska kyrka och typiska arkitektur. Upptäck en rik blandning av islamiska och kristna monument som omger Alcázar, och beundra katedralens gotiska, barocka och neoklassiska fasader. Lär dig om de mystiska tartesserna, som anses vara de första nybyggarna i området. Res genom feniciernas, romarnas, visigoternas och morernas tid och lär dig hur var och en lämnade ett djupt kulturellt intryck på Jerez. Förundras över de dekorativa torgen och palatsen, inklusive platsen för det gamla rådhuset, och gå till kyrkan San Dionisio, den enda Mudejar-kyrkan i stan.

Jerez de la Frontera: Flamencoshow (tapas tillval)

10. Jerez de la Frontera: Flamencoshow (tapas tillval)

Upplev en typisk flamencoföreställning med de bästa artisterna från Jerez och flamencovärlden. Bevittna kraften, själen och improvisationen i denna rena andalusiska konst och välj mellan olika matalternativ som gör att du också kan prova regionala specialiteter. Se de mest traditionella och magnifika flamencostilarna och njut av den magiska atmosfären som skapas av flamencogitarr, sång och dans. Det är en upplevelse Menyalternativ Flamenco-biljett: En sherry (fino, oloroso eller cream), öl, läsk eller vatten + flamencoshow Anländ 1 timme före föreställningen.

Alla aktiviteter

53 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Jerez de la Frontera

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Jerez de la Frontera?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Jerez de la Frontera:

Vilka är de bästa dagsturerna från Jerez de la Frontera?

De bästa dagsturerna från Jerez de la Frontera:

Cadiz

Vilka är de bästa turerna att göra i Jerez de la Frontera med barn?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Jerez de la Frontera?

Jerez de la Frontera: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Jerez de la Frontera: Fler aktiviteter och sevärdheter

Jerez de la Frontera: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Jerez de la Frontera

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 4 485 omdömen

Jag är en ryttare från barndomen. Eftersom jag var från västra Kanada fick jag möjlighet att lära mig allt om ridning, träning och skötsel av hästar. Att kunna uppskatta de timmar och år av arbete som går åt till att träna bara ett av dessa otroliga djur, kan ge mig ett unikt perspektiv. Det betyder inte att någon annan kommer att njuta av det mindre, men det låter mig rave med förnuft. Inte bara är hästarna spektakulära, ryttarna är också helt fantastiska. Hela showen är så unikt spansk att jag skulle kalla den ett måste om du besöker Spanien.

Detta var en utmärkt aktivitet. Vår guide var Linda som gav en fantastisk rundtur på engelska. Showen var en timme och turnén en timme. Det fanns stolthet över presentationen samt familj och omsorg om djuren. Vi kunde ställa frågor om djuren och hade gott om tid att smeka hästarna. Turnén var väl sammansatt och jag rekommenderar verkligen denna resa!

super resa, massor av sherry att smaka, hästutställningen var annorlunda än vad jag förväntade mig men värt mödan, att äntligen besöka Cadiz var ett välkommet slut på resan även om det var ganska upptaget på grund av att två kryssningsfartyg lade till, guiden var utmärkt med information om Sevilla och städerna vi besökte.

Hela familjen (pojkar i åldern 10+12) njöt verkligen av det. Det fanns tid att se allt före och efter föreställningen. Som du vill, ensam eller det visades och förklarades. Så mycket tid togs att det egentligen inte fanns några obesvarade frågor. Vi jobbar med hjärta här. Högt rekommenderad.

Vi besökte enbart anläggningen den här gången då vi redan sett uppvisningen. Här är magiskt vackert, fantastiska hästar m skickliga ryttare. Missa inte detta om du är i Jerez.