Saker att göra i
Jerez de la Frontera

Våra mest rekommenderade saker att göra i Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera: Hur de andalusiska hästarna dansar

Jerez de la Frontera: Hur de andalusiska hästarna dansar

Förundras över de spanska hästarnas och ryttarnas ridkunskaper under den unika baletten "How the Andalusian Horses Dance" på Fundacion Real Escuela Andaluza Del Arte Ecuestre (Stiftelsen Kungliga Andalusiska skolan för ridkonst) i Jerez de la Frontera. Koreografin ackompanjeras av typisk spansk musik och kostymer i 1700-talsstil, och använder rörelser baserade på klassisk dressyr, Doma Vaquera (lantlig ridning) och traditionella hästsysslor. Varje show består av 6-8 olika koreografier, som schemaläggs av skolan enligt följande repertoar: Doma Vaquera: Doma Vaquera är en spansk ridsportdisciplin, baserad på traditionell boskapsskötsel. Ryttaren rider sin häst runt arenan med bara en hand, först i trav och senare i galopp, byter rytm och utför piruetter och arreones (bryter in i galopp). Klassisk dressyr: Se olika koreografier, till exempel "The Colts", "Airs on Horseback", "Pas de Deux", "Passage and Piaffer", "Domino on Horseback", "Airs Above the Ground" och "Fantasy". Hästarna utför avancerade övningar till klassisk musik. Körning med vagn: Förundras när hästarna visar sin förmåga att dra vagnar. Dessa hästdragna vagnar användes ursprungligen för transport, men är nu förpassade till sport och utställningar, med klassiska selar och körda av kuskar som skickligt demonstrerar spännande färdigheter. Arbete i handen: Beundra skickligheten hos en häst som lyder sin ryttare även när ryttaren inte sitter i sadeln. De kommer att utföra klassiska Haute École dressyrövningar, såsom levader, caprioles, courbettes, piaff (mellan pelarna) och spansk skritt. Karusell: Se en grupp hästar och ryttare utföra avancerade ridövningar i samklang, vilket ger ett passande slut på föreställningen. V-skolornas 50-årsjubileumsgalor Den 30 juni och den 1 juli kl. 21.00 kommer de fyra europeiska ridskolorna att uppträda tillsammans för första gången: Österrike, Frankrike, Spanien och Portugal. Den helt nya internationella ridskolan i Abu Dhabi kommer att delta i detta evenemang som utvecklats under överinseende och utbildning av vår kungliga andalusiska skola för ridkonst. Detta blir ett historiskt evenemang där varje skola kommer att visa upp sina bästa och mest framstående nummer. För att möta de stora förväntningarna kommer 4000 platser att erbjudas på läktarna som kommer att installeras på den kungliga skolans utomhusarena, som ligger bredvid ridbanan "Álvaro Domecq", samt ett utrymme för rekreation och catering. Du kan köpa dina biljetter genom att välja motsvarande alternativ på de angivna datumen.

Jerez de la Frontera: Andalusisk hästdans och museer

Jerez de la Frontera: Andalusisk hästdans och museer

Förundras över de spanska hästarnas och ryttarnas hästskicklighet vid en unik balett om "Hur de andalusiska hästarna dansar" på Royal Andalusian School of Equestrian Art i Jerez de la Frontera. Koreografin ackompanjeras av typisk spansk musik och kostymer i 1700-talsstil, och rörelserna i koreografin är baserade på klassisk dressyr, Doma Vaquera och traditionella hästarbeten. Hästarna utför avancerade övningar till klassisk musik. Varje föreställning består av 6-8 olika koreografier som "The Colts", "Airs on Horseback", "Pas de Deux", "Passage and Piaffer", "Domino on Horseback", "Airs Above the Ground" och "Fantasy". Se hästarna visa sin förmåga att dra vagnar som ursprungligen användes för transport, men som nu används för sport och utställningar, med hjälp av klassiska selar och körda av kuskar som skickligt demonstrerar sina färdigheter. Se klassiska dressyrövningar från Haute École, som levades, caprioles, courbettes, piaffe (mellan pelare) och den spanska gången. Se gruppen av hästar och ryttare utföra avancerade ridövningar i samförstånd, vilket är en passande avslutning på föreställningen. Ingången till anläggningen sker via besökarmottagningen, där du hittar en digital biograf där du kan se en spektakulär audiovisuell presentation av ridkonstens historia i Andalusien, fram till kl. 11.00. Detta område leder in i trädgårdarna, som innehåller en stor variation av exotiska växter. Själva palatset reser sig majestätiskt över trädgården och är ett vackert exempel på 1800-talets arkitektur. I källaren finns museet för ridkonst, som består av 11 rum där du kan upptäcka ridkonstens och hästens ursprung och historia i Andalusien. Beundra sadelmakeriet, platsen där selarna tillverkas och repareras. Vagnsmuseet markerar slutet på din resa där du kan se selar och hästdräkter.

Jerez: Flamencoshow och valfri middag på Tablao Puro Arte

Jerez: Flamencoshow och valfri middag på Tablao Puro Arte

Njut av en autentisk flamencoshow i Jerez, som ligger i den region som är känd som flamencons födelseplats. Showen äger rum på Tablao Flamenco Puro Arte, en bodega med anor från 1739. Du kommer att få möjlighet att se flamenco i olika stilar, t.ex. martinetes, soleá och bulerías. Showen varar ungefär en timme och tio minuter. Den framförs av en grupp på fyra artister och är särskilt utformad för dem som är ute efter en flamencoshow av hög kvalitet. Du har möjlighet att uppgradera din upplevelse med ett middagsalternativ. Det finns två olika menyalternativ som innehåller några av de bästa regionala specialiteterna. Om du väljer showen med dryck kan du köpa tapasrätter från menyn. Du kan också njuta av lokala viner från regionen.

Jerez: Kungliga andalusiska skolan för ridkonst Antagning

Jerez: Kungliga andalusiska skolan för ridkonst Antagning

Med din biljett går du in på Royal Andalusian School of Equestrian Art vid besökscentret, där du kan se en audiovisuell presentation om hästkonstens historia i Andalusien (tillgänglig fram till kl. 11.00). Från receptionen kommer man in i trädgården med en mängd olika exotiska växter. Lägg märke till den stora fontänen som pryder mitten av trädgården och vars vattenstrålar inbjuder besökarna att gå vidare in på Royal Schools område. På andra sidan fontänen reser sig palatset majestätiskt över trädgårdarna. Det är ett vackert exempel på 1800-talsarkitektur, ritat av Charles Garnier. På bottenvåningen kan du beundra salarna som är inredda som de ursprungligen var tänkta. I källaren ligger museet för ridkonst, som består av 11 rum som är tillägnade ridkonstens ursprung och historia samt hästen i Andalusien. Efteråt får du se var selarna tillverkas och repareras. Detta mödosamma arbete utförs i sadelmakeriet av sadelmakarmästaren och hans lärlingar ( utom lördagar ). Titta på träningen som äger rum i träningsringarna utomhus och se inomhusarenan, en byggnad som är utformad i autentisk andalusisk stil. Med en kapacitet på 1 600 personer är detta den perfekta platsen för att titta på den dagliga träningen av hästar och ryttare (utom lördagar). I stallet, ett åttkantigt komplex, kan du se skolans mest emblematiska hästar. I mitten av stallet ligger sadelkammaren, där alla selar som används för daglig träning och för shower förvaras. Ett besök på vagnsmuseet markerar slutet på ditt besök. Beundra fordonen, hästarna, selarna och hästdräkterna i museets samling.

Jerez: Bodegas Fundador guidad tur med provsmakning

Jerez: Bodegas Fundador guidad tur med provsmakning

Upptäck hur man tillverkar Sherry och Brandy från grunden på denna informativa rundtur. Lär dig hur alkoholen börjar på vingården och slutar på Bodegas Fundador och njut av en Sherry- och Brandy-provning på en Bodega. Njut av ett besök på den mest unika bodegan och den äldsta i Jerez, grundad 1730. Börja med en symbolisk bodega med unik arkitektur som heter "La Mezquita"; dess trädgårdar, som anses vara en tillgång av kulturellt intresse. Besök ett museum där du kan upptäcka historien om Bodegas Fundador och dess varumärken. Lär dig mer om hur man tillverkar sherry och brandy och få även möjlighet att smaka och njuta av dem. Upptäck historien om världens mest sålda sherrymärke. Smaka på de viner som uppskattas mest av de bästa sommeliererna och kockarna i världen.

Jerez: Guidad vingårdstur med vinprovning

Jerez: Guidad vingårdstur med vinprovning

Dyk ner i vinkulturen i Jerez de la Frontera, den andalusiska staden som är känd för sin sherry- och brandytillverkning. Gå förbi vita bodegor, blomsterkantade avenyer och frodiga vingårdar till Spaniens mest kända sherrybodega, Tio Pepe i González Byass. Besök dess källare och njut av en vinprovning. Åk till vingården som ligger i hjärtat av Jerez, nära katedralen och Alcazar. Följ med en guide på en tidsresa som börjar på 1800-talet när Jerez förvandlades till vinets världshuvudstad och en ung Manuel Mª González Ángel lade första stenen till det som nu är Tío Pepe Winery. Vandra genom vingårdar, uteplatser och gamla kullerstensgator för att upptäcka lagrings- och lagringssystemet för viner och konjak från Jerez. Lär dig mer om de traditionella processerna för att producera några av världens finaste viner. Efter att ha utforskat källarna är det dags att njuta av aromer och smaker från de viner som produceras här. Smutta på de förstärkta vita vinerna och njut av deras distinkta nötsmak.

Från Sevilla: Dagsutflykt till Cadiz och Jerez de la Frontera

Från Sevilla: Dagsutflykt till Cadiz och Jerez de la Frontera

Lär dig mer om Cadiz och Jerez historia på denna guidade utflykt från Sevilla. Njut av lokala tapas, koppla av på stranden och utforska de charmiga gatorna i Cadiz historiska centrum. Start i Cádizbukten och se dess vackra strandpromenad, Costa de la Luz. Stanna först i Jerez de la Frontera, där du får chansen att besöka en traditionell bodega och smaka på de berömda vinerna från södra Spanien. Sedan reser du till Cádiz, en stad med härliga stränder och goda tapas, vars invånare är kända överallt för sin glada attityd. Besök stadens centrum och den magnifika katedralen och upptäck, lite efter lite, den äldsta staden i Europa med mer än 3 tusen år av historia. Efteråt kan du njuta av eftermiddagen på någon av stränderna eller gå på de smala gatorna i Barrio de la Viña eller El Pópulo, de charmigaste och mest traditionella stadsdelarna i staden.

Jerez: Rundtur med kartusianhästar i Yeguada de la Cartuja

Jerez: Rundtur med kartusianhästar i Yeguada de la Cartuja

Bege dig till den historiska staten Fuente del Suero i Andalusien för att se världens mest kända stam av Cartujano-hästar. Dessa ädla djur har från forntida tider spelat en viktig roll i spansk kultur, och Yeguada de la Cartuja-gården bredvid La Cartuja-klostret är det perfekta läget att avla dem tack vare klimatet och de bördiga markerna. Regionen blev känt när Kartusian-klostret blev ett obestritt centrum för avel av Jerezano-hästar under 1400-talet. Traditionen har fram tills idag fortsatt kontinuerligt och gården har mer än tvåhundra fullblod. Du kommer få en guidad rundtur på gården för att lära dig om dess hängivenhet för att bevara och förbättra Cartujano-rasen. Se fritt springande unghästar, ston och hingstar, en dressyrutställning, den nuvarande kullen av föl och mer. Se prestigerasens elegans och kraft, och upptäck varför dessa djur är Spaniens nationella stolthet.

Jerez de la Frontera: Sherry vingårdstur med provsmakning

Jerez de la Frontera: Sherry vingårdstur med provsmakning

Vi träffas vid den historiska vingården i centrala Jerez de la Frontera. I början av besöket får du en introduktion till byggnadens arkitektur och om vingårdens specifika produktionsnummer. Efteråt kan ni se en kortfilm om Jerez, vinets historia, vingården Cayetano del Pino och om vinframställning. Följ sedan med på en guidad rundtur i besökscentret. Se utställningarna om Bodegas Cayetano del Pinos kronologi, sherryvinets historia, druvodling och sherryns åldringssystem. Det finns också en sektion där du kan se en lista över sherryvingårdar och en ordlista om vin. Avsluta med att besöka ett hörn med en utställning av historiska etiketter Dessutom har du möjlighet att prova 4 olika viner och välja att köpa vin och souvenirer. När du har lämnat vingården kan du besöka stadens monument i närheten.

Jerez: Bodegas Álvaro Domecq Guidad tur med vinprovning

Jerez: Bodegas Álvaro Domecq Guidad tur med vinprovning

Utforska den månghundraåriga charmen på vingården Alvaro Domecq i Jerez de la Frontera med en guidad tur som avslöjar arvet från denna 1700-talsanläggning. Ta del av vingårdens rika historia och se hur elegans och tradition smälter samman när du upptäcker vinframställningskonsten som är djupt rotad i denna berömda familjs arv. Den här upplevelsen ger ett inifrånperspektiv på vinframställningsprocessen, vägledd av arvet från Álvaro Domecq, känd för sin expertis som tjurfäktare på hästryggen. Lär dig mer om den noggranna tillverkningen av exceptionella Jerez-viner, som vårdas på traditionella amerikanska ekfat med hjälp av det autentiska solera- och criaderas-systemet, vilket bevarar vingårdens hantverksmässiga essens. Den guidade rundturen visar en rad framstående produkter, inklusive Fino La Janda, Oloroso Alburejo, Aranda Cream och Pedro Ximenez Viña 98. Förhöj smakupplevelsen med ett urval av V.O.R.S-viner som har lagrats i över 30 år, med berömda sorter som Amontillado 1730, Palo Cortado 1730 och Oloroso 1730. Smaka på utsökta brandies som Solera Gran Reserva Duque de Veragua och Solera Reserva Veragua, tillsammans med de prestigefyllda Jerez-vinegrarna Vinagre Reserva de Familia och Vinagre Gran Reserva 1730. Följ med på en omfattande rundtur i vingården, utforska de olika källarna och se hantverket bakom de berömda produkterna. Upptäck brandyproduktionens hemligheter, se den anrika Oloroso-källaren med en upplysande audiovisuell presentation och avslöja den fascinerande processen med solera- och criaderas-lagringssystem i Duque de Veragua-källaren. Resan fortsätter genom Fino Wines-källaren, där du får fördjupa dig i de specifika marker och druvsorter som bidrar till de distinkta Jerez-vinerna. Utforska sedan den unika vinägerkällaren, hem till den enda vinäger med ursprungsbeteckning i världen. Denna berikande upplevelse kulminerar med en guidad provning av ett urval av våra mest representativa viner från Alvaro Domecq-linjen. Som avslutning på rundturen erbjuder butiken en exklusiv möjlighet att upptäcka och köpa de finaste produkterna från Jerez-regionen och ikoniska lokala föremål, vilket avrundar detta besök med en touch av äkta andalusisk lockelse

Alla aktiviteter

64 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Jerez de la Frontera

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Jerez de la Frontera?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Jerez de la Frontera:

Sevärdheterna i Jerez de la Frontera du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Jerez de la Frontera?

De bästa dagsturerna från Jerez de la Frontera:

Se alla dagsturer från Jerez de la Frontera på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Jerez de la Frontera?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Jerez de la Frontera?

Se alla erbjudanden och rabatter i Jerez de la Frontera på GetYourGuide

Jerez de la Frontera: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Jerez de la Frontera är:

Se alla museer och utställningar i Jerez de la Frontera på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Jerez de la Frontera

Att göra i Jerez de la Frontera

Städer i Spanien

Jerez de la Frontera: Fler aktiviteter och sevärdheter

Jerez de la Frontera: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Jerez de la Frontera

Samlat omdöme

4.7
(4 485 recensioner)

Detta var en utmärkt aktivitet. Vår guide var Linda som gav en fantastisk rundtur på engelska. Showen var en timme och turnén en timme. Det fanns stolthet över presentationen samt familj och omsorg om djuren. Vi kunde ställa frågor om djuren och hade gott om tid att smeka hästarna. Turnén var väl sammansatt och jag rekommenderar verkligen denna resa!

Hela familjen (pojkar i åldern 10+12) njöt verkligen av det. Det fanns tid att se allt före och efter föreställningen. Som du vill, ensam eller det visades och förklarades. Så mycket tid togs att det egentligen inte fanns några obesvarade frågor. Vi jobbar med hjärta här. Högt rekommenderad.

Alltid lika trevligt att besöka ridskolan. Det fantastiska palatset, sadelkammaren, se träningar i utomhusmanegen och så klart ridskolans uppvisning. Spelar ingen roll om man tycker om hästar el inte, en upplevelse som passar alla.

Fantastisk upplevelse att se skickliga ryttare som behandlade hästarna väl och fick ut det bästa av dem.

En fin upplevelse. Bra platser med god möjlighet att följa arrangemanget.