Våra mest rekommenderade saker att göra i Japan

Kyoto: Upptäck de japanska maikornas dolda värld

1. Kyoto: Upptäck de japanska maikornas dolda värld

Utforska Gion-distriktet i Kyoto med en expertguide och få exklusiv inblick i maiko (lärling geiko) och geiko kultur. Besök ett privat tehus, se en traditionell maiko-föreställning, chatta med din värd och njut av en middag med obegränsad öl och sake. Möt din guide i hjärtat av Gion och lär dig mer om historien om maiko och geiko. Stanna vid Yasaka-jinja-helgedomen och lära dig om restaurangen där maiko traditionen härstammar. Sola dig i atmosfären i Gamla Japan och promenera genom gator kantade av machiya townhus och svängande papperslyktor. Efter att ha tagit in en del av atmosfären i området, gå bakom noren gardinerna i ett traditionellt tehus som är värd för privata maiko föreställningar. Stoppa in en utsökt middag med typisk japansk mat och hjälp dig själv med obegränsad öl, sake eller läsk innan din värd anländer. Hälsa på din maiko och upplev sedan en autentisk föreställning, vanligtvis reserverad för gäster med en privat inbjudan. Efter föreställningen kan du lära dig lite mer om konsten att vara värd på nära håll när du lyssnar på lokal musik och spelar några roliga drickspel. Du kommer också att njuta av den sällsynta möjligheten att lära dig första hand om maiko och geiko historia och traditioner med en Q & A-session med din värd. Ställ gärna frågor om dina värds yrke och få en sällsynt inblick i en dold och ofta missförstådd värld.

Kyoto: Praktisera en guidad meditation med en zenmunk

2. Kyoto: Praktisera en guidad meditation med en zenmunk

Besök det fridfulla Jōju-ji templet i Kyoto med en expertguide och få förstahandsinsikt i buddhism och meditation. På denna off-the-beaten-track plats kan du delta i en autentisk Zen-meditationssession med den bosatta munken och njuta av en lätt lunch med typiska buddhistiska Shojin-kök. . Möt din expertguide vid ingången till Jōju-ji templet. Ta en kort rundtur i ett lugnt tempel bort från folkmassorna i det huvudsakliga turistområdet. Lär dig om buddhismen med alla 5 sinnen och ta reda på vikten av meditation för dess anhängare. Träffa sedan den bosatta munken, som kommer att vägleda dig genom en Zen-meditationssession som innehåller meditativ sång. Öva viktiga Zen-tekniker och känn din spänning och stress smälta bort i den lugna omgivningen. Efteråt Efteråt kan du njuta av exklusiv tillgång till templets bostadsområden för en Q & A-stil chatt med munken. Lär dig om buddhismens kärnkoncept och övertygelser med din guide som fungerar som din tolk, och få en sällsynt möjlighet att få en första hand inblick i livsstilen för en buddhistisk munk. Din upplevelse kommer att avslutas med en lätt lunch med traditionell buddhistisk lunch med Shojin-mat och te. I enlighet med religiös sed är lunchen fri från kött eller fisk, främst bestående av säsongsbetonade grönsaker och bergsväxter. Efter din upplevelse kan du införliva dina nyinlärda meditationstekniker i din livsstil. Var säker på kunskapen om att denna upplevelse tjänar till att stödja templet så att det kan tjäna det omgivande samhället i generationer framöver.

Kyoto: Gör sötsaker med en prisbelönt kock på Ninna-ji

3. Kyoto: Gör sötsaker med en prisbelönt kock på Ninna-ji

Gå ombord på en gång i livet före timmarna i Kyotos ikoniska Ninna-ji Temple och upptäck historien bakom varje tur. Skapa dina egna läckra wagashi-godis med en prisbelönt konditor, njut av ett exklusivt besök i Great Hall och bevittna en autentisk teceremoni. Anländer till Ninna-ji Temple på morgonen före öppettider och träffa din guide och bosatt munk. Lås sedan upp templets huvudportar, som går tillbaka till 1600-talet, och gå in i denna fridfulla park, omgiven av färgglada träd och frodiga trädgårdar. Fortsätt till den stora hallen, som normalt är stängd för allmänheten. Utforska dess noggranna interiör och förundras över rikedomen av traditionell japansk konst och träarbete. Lär dig mer om historien som omger dig med insiktsfulla kommentarer från din guide. Nästa, lär dig att göra wagashi från en av Japans finaste konditorer - och den officiella godisleverantören av Ninna-ji. Först kan du prova några läckra wagashi innan du skapar din egen välsmakande behandling med vägledning av din prisbelönta instruktör. Fortsätt till ett avskilt tehus och träffa en teceremonimästare. Ta en stund att beundra de utsmyckade trädgårdarna som omger dig innan du deltar i en traditionell teceremoni med din wagashi. Upptäck innebörden bakom gesterna och historien som är rotad i denna ritual. Ninna-ji är ett UNESCO-listat buddhisttempel beläget i västra Kyoto, känt för sina vackra trädgårdar, traditionella arkitektur och breda samling av klassisk konst och träarbete. Njut av en exklusiv möjlighet att uppleva denna National Treasure i gryningen på en rundtur för din grupp ensam.

Kyoto: Upptäck den uråldriga Noh-teatern

4. Kyoto: Upptäck den uråldriga Noh-teatern

Upptäck den forntida konsten av noh på en gång-i-livet-tur strax utanför Kyoto. Promenera genom bergsbyn Ohara, upplev noh-sång och dans och smutta på te med en lokal delikatess i noh-mästarens trädgård. . Möt din guide, Julia, vid busshållplatsen i den pittoreska bergsbyn Ohara. Gå in på en kort guidad promenad genom Ohara landsbygd för att lära dig mer om noh-historien medan du förundras över det frodiga bergslandskapet, sluttande landskap och traditionell träarkitektur. . Anländer till det privata hemmet till en noh-mästare och går in i hans studio. Slip på ett par "tabi" strumpor och sätt dig på golvet. Bevittna sedan en privat föreställning av denna traditionella konst, komplett med autentiska kläder och masker som går tillbaka hundratals år. Lär dig mer om denna dyrbara konst från befälhavaren och upptäck hur den har utvecklats och anpassats under århundradena. Beundra utförandet av maskerna och kostymerna på nära håll innan du provar några av de metodiska och rytmiska rörelserna i noh med mästaren. Därefter tar du dig in i trädgården och uppdaterar dina sinnen med lite te och japanska sötsaker ("wagashi"). Varva ner i stillheten och den friska luften innan du farväl till din guide. I slutet av din upplevelse, se till att utforska den pittoreska staden Ohara innan du återvänder till stationen. Noh är en klassisk teatralisk danskonst som först utfördes på 1300-talet och erkänns på listan över mänsklighetens immateriella kulturarv av UNESCO. På denna exklusiva upplevelse som är kuraterad av GetYourGuide, fördjupa dig i världen av traditionell konst och japanskt arv.

Tokyo: Mt. Fuji, Hakone, Lake Ashi och höghastighetståg

5. Tokyo: Mt. Fuji, Hakone, Lake Ashi och höghastighetståg

Upplev Fuji, Japans högsta berg som blev upptaget på världsarvslistan 2013. Njut av en lunch innan du besöker Hakone, som är känt för sin naturliga skönhet och för sin hisnande utsikt över Lake Ashi. Först går du ombord på en bekväm luftkonditionerad buss med Wi-Fi som tar dig till Mt. Fujis femte station, 2 000 meter över marken. Andas in den friska bergsluften vid Mt. Fuji och upplev den heliga atmosfären vid den japanska shintohelgedomen. Sedan tar bussen dig till ninjabyn "Oshino Shinobi no Sato" för en lunchbuffé. Njut av en japansk lunchbuffé med färska lokala råvaror innan du tar en promenad genom en traditionell japansk trädgård med ett japanskt landskap av Mt. Fuji. Därefter går bussen vidare till Hakone-området. Vi börjar vid "Owakudani", en dal som en gång kallades "Helvetets dal" och som fortfarande är en aktiv vulkan. Upplev lukten av svavel och prova att äta ett svart ägg "Kuro Tamago" som sägs ha livsförlängande egenskaper. Härifrån tar du Hakone Ropeway, en spännande upplevelse med en fantastisk utsikt över Hakoneberget. Se bergets rika natur, och på en klar dag kan du se hela vägen till Mt. Fuji. Med linbanan tar du dig till Lake Ashi, en calderasjö där en kryssning väntar. Slutligen avslutar du din rundtur vid Hakone Shrine. Se den vackra röda torii porten som flyter på vattnet och kallas "Torii of Peace" Fyll på din tomma flaska vid huvudhelgedomen, be för din hälsa och få lite källvatten som sägs rena dina onda andar. Sedan går du ombord på bussen till Odawara Station och tar ett japanskt snabbtåg, Shinkansen. Du anländer tillbaka till Tokyo vid 18.00-tiden.

Kyoto och Nara: Dagsutflykt från Osaka/Kyoto

6. Kyoto och Nara: Dagsutflykt från Osaka/Kyoto

Res från de exklusiva VIP-väntrummen i Osaka eller Kyoto på färden till Fushimi Inari Taisha. Shintotemplet räknas som en viktig kulturegendom och byggnaden innehåller fem helgedomar. Tillsammans utgör dessa Fushimi Inari Taishas fem pelare, uppkallade efter Inari Okamis förkroppsligade dygder. Inari Okami är känd som en gudom för affärsvälstånd,   industriers välstånd,  hushållens säkerhet, trafiksäkerhet och förbättring inom scenkonsten. "Senbon Torii", eller de 1000 torii-portarna" har donerats från privatpersoner och företag. Du kan hitta namn och datum på donationen på baksidan av varje grind. Därefter beger du dig till Arashiyama som förändras med årstiderna. Du kan njuta av det vackra landskapet när som helst på året, med körsbärsblommor på våren, båtfestivaler på sommaren, röda löv på hösten och snövita bergen på vintern. Arashiyama är också fullt av tempel och helgedomar, inklusive match-makingtemplet du kan besöka på din promenad genom den berömda bambulunden. Det finns en mängd olika restauranger att välja mellan i närheten av bron Togetsukyo, inklusive veganska alternativ och halal. Fortsätt till den gyllene paviljongen Kinkakuji, symbolen för Kyoto, som även kallas Rakuon-ji och är en av Japans mest populära byggnader. Sist men inte minst åker du vidare till Japans gamla huvudstad Nara. Här får du tid på dig att utforska dess kända park, gosa med de världsberömda rådjuren och besöka planetens största träbyggnad, Todai-ji-templet, som är ännu ett Unesco‐listat världsarv. Här finner du dig också framför Japans största Buddha-staty, som är hela 15 meter hög.

Kyoto: 45 minuters teceremoni

7. Kyoto: 45 minuters teceremoni

Du tar plats på tatami, den traditionella japanska golvmattan, och möts av din engelsktalande värd, som är en licensierad te-mästare från Urasenke, den största skolan för teceremoni i Japan. Se hur värden utför den ceremoniella beredningen av matcha, grönt te i pulverform. Därefter får du chansen att göra te själv, medan värden informerar dig om teceremonins historia och andliga roll och hur varje metod för att göra te påverkar smaken. Efteråt kan du njuta av traditionella japanska sötsaker När ceremonin har avslutats har du möjlighet att fotografera och se exempel på kimonos samt vackra vävda textilier som tillverkas i Nishijin-distriktet i Kyoto. Om du vill ha en kimono på dig under upplevelsen kan du välja det som ett tillägg vid bokningen och ta foton för att minnas upplevelsen.

Kyoto: All-inclusive 3-timmars mat- och kulturtur i Gion

8. Kyoto: All-inclusive 3-timmars mat- och kulturtur i Gion

Utforska Gion-distriktet på natten med en erfaren engelsk, tysk, fransk eller spansktalande reseguide som vet allt som finns att veta om området. Turen börjar nära Kamo-floden, där du lär dig om hur traditionen med Geishas blev. Efter en kort promenad längs en livlig kommersiell gata glider du in i ett lugnt och lugnt område för att besöka Yasaka Jinja-helgedomen. Efter den här utbildningen beror det på Gion. Gion har hemligheter och historia spridda över sina smala gator, men detta är också ett modernt nöjesdistrikt - så det är dags för ett djupt dyk i vad som händer här. Din guide kommer att hålla den lätt och rolig och förklara några av de mer intressanta kulturella morerna i dessa delar. Kliv in i en restaurang och beta från en mängd små tallrikar på en slags japansk tapasupplevelse. Njut av en drink också innan du fortsätter. Mellan restauranghållplatser kommer det att utforskas Kiyamachi, Ponto-cho och några andra kommersiella gator och nattliv. Din guide visar dig både modernt och historiskt Kyoto och målar en väl avrundad bild som ger dig en verklig känsla av platsen. Denna turné håller grupperna små och inkluderar din mat och dryck, så att du kan ha en bekymmersfri natt som om du bara hänger med någon som känner grannskapet. En utsökt Kobe (eller närliggande kött) Nötkött alternativ finns utöver den vanliga mat och dryck. Detta alternativ är för bokningar minst 10 timmar i förväg.

Från Tokyo: Heldagsutflykt till Fuji och Hakone-båttur

9. Från Tokyo: Heldagsutflykt till Fuji och Hakone-båttur

Upptäck de japanska naturmiraklen Fuji och Hakone på en guidad tur under en dag. Ta ett steg bort från Tokyos liv och rörelse och omge dig med naturen när du besöker Japans högsta berg. Åk på den spännande Hakone linbana och njut av en naturskön båttur på Ashi-sjön. Utflykten inleds från Tokyos centrum, Shinjuku (Love-statyn) kl 8.00. En bekväm, luftkonditionerad buss tar dig först hela vägen upp till den 5:e stationen på berget Fuji, 2 000 meter över marken. Ta ett djupt andetag i den underbara naturen vid Mt. Fuji medan du ser ett magnifikt landskap. Känn också den heliga atmosfären vid den japanska shintohelgedomen där. *om vi inte kan åka upp dit tar viss oss till den högsta tillgängliga punkten för dagen och om det bara är den första stationen eller uppfarten är stängd besöks istället Oshino Hakkai eller en alternativ plats. Sedan tar bussen dig till "Oshino Shinobi no Sato", en Ninja-by för lunchbuffé. Avnjut en japansk lunchbuffé med lokala färska råvaror och ät så mycket du vill. Gå genom en traditionell japansk trädgård med ett japanskt landskap av Mt Fuji. Kanske kan du ta bilder med Ninjas. *Vegetarisk måltid, muslimanpassad måltid är tillgänglig. Fråga när du gör en bokning. Efter att ha laddat lite energi går bussen till Hakone-området. Med början i "Owakudani", en dal som en gång i tiden kallades "Helvetets dal". Det är en aktiv vulkan, man kan fortfarande se ångan som kommer från marken. Upplev doften av svavel och prova att äta "Kuro Tamago", svarta ägg som sägs förlänga ditt liv. Vi tar Hakone linbana, en spännande upplevelse med en fantastisk utsikt över Hakoneberget. Du kan se bergets rika natur och du kan till och med se berget Fuji om det är en klar himmel. Denna linbana tar dig till sjön Ashi, en kalderasjö. Njut av den uppfriskande båtutflykten på Ashi-sjön och se det vackra naturlandskapet och berget Fuji. Missa inte att se Torii-porten som flyter på vattnet. Det är inte över än. Vi avslutar vid Hakone-helgedomen, en av de mest kända helgedomarna i området på grund av dess fotogeniska röda torii port som flyter på vattnet och kallas "Torii of Peace". Jo, detta är porten vi ser från båtutflykten. Gå och be din trevliga reseguide att ta bilder som kan bli din Facebook-bild. Och glöm inte att ta med din tomma flaska. Gå upp till huvudhelgedomen, be för din hälsa och få lite källvatten som sägs rena dina onda andar. Efter att ha haft en lugn stund vid helgedomen stannar bussen snabbt vid Odawara station och kör tillbaka till Shinjuku station för att anlända dit ungefär kl. 18.50.

Tokyo: Go-Kart-tur och fotografering

10. Tokyo: Go-Kart-tur och fotografering

Njut av en dag ute på stan och känn stadens vindar från en specialbyggd gokart. Den här turen tar dig genom Tokyos centrum, nämligen områdena Shinjuku och Shibuya, och låter dig uppleva Japan på ett unikt sätt. Innan du börjar turen har du möjlighet att klä ut dig i en kostym av din favoritkaraktär. Sedan zoomar du iväg till Shinjuku-området. Kör för att se Tokyo Metropolitan Government Building och gå sedan till den ikoniska Shinjuku Love Sign. Susa fram genom det berömda nattlivskvarteren området nära Shinjuku Station och sedan till shoppingdistriktet Harajuku. Efter det åker du till en av de mest ikoniska platserna i Tokyo, Shibuya Crossing. Återvänd till mötesplatsen efter Shibuya Crossing. Din guide kommer att leda vägen, så du behöver inte oroa dig för att missa några viktiga sevärdheter. De kommer också att ta massor av roliga foton av och för dig under upplevelsen. När du återvänder till mötesplatsen kommer din guide att skicka dig alla foton som tagits via flyg eller e-post.

Lägg till datum

Saker att göra i
Japan

Alla aktiviteter

817 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 52

Städer i Japan

Japan: Fler aktiviteter och sevärdheter

Japan: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Japan

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 9 841 omdömen

Guiden var mycket bra och personlig, talade bra engelska och var tydlig, upprepade viktig information så att man inte missade något så som samlings tider osv. Såg även till så att alla var med innan vi skulle vidare till nästa stopp. Man fick veta mycket om områden vi besökte, vilka var fantastiska platser med fina vyer över Mt. Fuji. Lite kort tid på sista stoppet, outleten, var många besökare så vi hann bara in i en butik som vi köade i den större delen av tiden och knappt hann vi in på Starbucks för en kaffe (lång kötid där med) innan bussen skulle gå, vi hann knappt nätt och jämt i tid till överenskommen tid på 1,5h. Till det så kanske det ändå var lagom tid för stoppet eftersom de flesta var ganska trötta efter dagen vid tidpunkten då.

Det var bra, fantastiskt stor park men lång kötid (2h) vi hann bara åka två attraktioner på hela dagen inklusive mat och fika pauser. Men mycket att titta på även om man inte kunde åka så mycket. Bokningen via get tour guide var smidig men hade önskat lite mer information om vad som gällde de olika parkerna.

It was a morning training and it was amazing to be able to see the sumo wrestlers in close-up. They looked very professional. We were allowed to take a selfie with two of them afterwards

Intressant tur, fina platser med bra vyer av Mount Fuji och mycket trevliga guider. Rekommenderas!

Great support and delivery to our hotel. Like clockwork!