Jaffa Gate, Jerusalem
Arkitektur

18 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Jaffa Gate, Jerusalem Arkitektur

Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

Med utgångspunkt i Jaffaporten i Gamla stan går vi tillbaka i tiden och vandrar genom de olika kvarteren i Gamla stan. Vi tar in den obeskrivliga energi som varje hörn erbjuder och besöker de platser som är heligaste för alla tre religionerna. För judar är det kung Davids grav och den västra (klagomuren), de sista resterna av det judiska templet som stod här för tusentals år sedan. För muslimer: platsen där profeten Muhammed steg upp till himlen, Klippdomen och den vackra Al Aqsa-moskén. Och för kristna: Via Dolorosa, där Kristus gick med sitt eget kors till korsfästelsen, och rummet för den sista måltiden, samt att våga sig in i den heliga gravens kyrka! Bibliska berättelser kommer att sättas in i sitt sammanhang när du står på den plats där de ägde rum, samtidigt som du får lära dig om islams fem pelare, den judiska nationens grundande och upptäckten av det sanna korset, för att nämna några exempel.

Från Tel Aviv: Jerusalem, Betlehem & Döda havet

Från Tel Aviv: Jerusalem, Betlehem & Döda havet

Rundresan Jerusalem, Döda havet, Betlehem från Tel Aviv är unik på så sätt att den kombinerar många höjdpunkter på en och samma dag. Börja dagen i Jerusalem, den heligaste staden för judar, kristna och muslimer. Vår expertguide tar dig genom de fyra kvarteren och berättar om denna fascinerande stad. Sedan besöker vi Betlehem, staden där Jesus Kristus föddes. Du kommer att besöka Födelsekyrkan. Senare fortsätter ni till Döda havet där ni får tid att koppla av i leran och flyta i det speciella vattnet som har förbryllat mänskligheten i tusentals år. Denna rundtur från Tel Aviv eller Jerusalem är tillgänglig med garanterade avgångar. Här kan du se resplanen för denna intressanta resa:- 06:30 - Upphämtning från Tel Aviv (Textile Building 2 Kaufmann Street). 08:00 - Guidad tur i Jerusalem 11:30 - Avresa till Betlehem 12:00 - Rundtur i Betlehem och Födelsekyrkan 15:30 - Fri tid att koppla av i Döda havet - (Ta med solskyddsmedel, hatt, promenadskor, baddräkt och handduk). 16:30 - Avresa från Döda havet 19:00 - Avlämning i Tel Aviv OBS - alla tider på Jerusalem, Döda havet, Betlehem Tour är ungefärliga

Jerusalem: Rundresa med privat guide

Jerusalem: Rundresa med privat guide

Upplev Jerusalems fängslande underverk på en anmärkningsvärd privat vandringstur. Lyssna på din guide när du besöker och lär dig mer om några av stadens mest historiskt betydelsefulla landmärken. Börja ditt äventyr när din kunniga guide väntar på dig i lobbyn på ditt centralt belägna hotell, vilket garanterar en bekväm start på din utforskning av denna anmärkningsvärda stad. Följ med på en resa som omfattar hela Jerusalem och ger en omfattande bild av dess ikoniska landmärken och en inblick i dess rika historia. Vandra längs de gamla gatorna medan din guide målar upp en levande bild av Jerusalems förflutna och delar med sig av kortfattade men fascinerande berättelser som väcker staden till liv. Upptäck dolda pärlor och spännande hemligheter i Gamla stan, som börjar med din entré genom Sionporten, passerar det gåtfulla armeniska kvarteret och tar dig till det fängslande judiska kvarteret och det gamla bysantinska Cardo. En av resans höjdpunkter väntar vid den världsberömda Västra muren, ett imponerande segment av Tempelbergets västra stödmur. Denna monumentala mur uppfördes av den legendariske Herodes den store under hans ambitiösa tempelutbyggnad år 20 f.Kr. och fungerar som en fristad utomhus, där innerliga böner diskret placeras i sprickorna mellan de imponerande stenarna. När ni fortsätter er expedition följer ni i Jesu fotspår längs Via Dolorosa, känd som Korsvägen. Denna heliga väg spårar vägen från hans fördömelse till platsen för hans korsfästelse och lockar otaliga pilgrimer som väljer att följa hans steg och pausa vid viktiga stationer längs vägen. Som avslutning på denna minnesvärda resa kommer du till den vördade Heliga gravens kyrka, en plats med enorm andlig betydelse för kristna världen över. Denna heliga helgedom står på samma plats där Jesus korsfästes, begravdes och triumferande återuppstod från de döda, och erbjuder en djup upplevelse av tro och vördnad. Resan avslutas nära den ikoniska Jaffaporten, en port till vidare utforskning och upptäcktsfärd i den förtrollande staden Jerusalem. Passa på att fortsätta din lugna promenad, absorbera den livliga atmosfären och fördjupa dig i den fängslande blandningen av gamla traditioner och modern lockelse. Följ med på en oförglömlig privat stadsvandring i Jerusalem, där varje steg avslöjar en fängslande berättelse och stadens bestående skönhet lämnar ett outplånligt spår i din själ.

Från Tel Aviv: Guidad dagstur i Jerusalem

Från Tel Aviv: Guidad dagstur i Jerusalem

Utforska den antika och heliga staden Jerusalem på en heldagsutflykt med guide från Tel Aviv. Upptäck den fascinerande historien och de olika kulturer som har format denna stad i tusentals år. Med en kunnig guide som leder dig genom de slingrande gatorna och de gamla landmärkena är den här turen det perfekta sättet att uppleva det bästa av Jerusalem på en enda dag. Din dag börjar med ett besök på den livliga Mahane Yehuda-marknaden, där du kan utforska stånden och smaka på smakerna från Israels rika kulinariska scen. Därefter beger du dig till Jaffaporten, huvudingången till Jerusalems gamla stad. Därifrån utforskar du de gamla murarna och tar dig till Davids torn, en fästning som har stått i nästan 2 000 år och som nu rymmer ett museum som är tillägnat Jerusalems historia. När du fortsätter genom de slingrande gatorna i den gamla staden kommer du att upptäcka Cardo, den gamla romerska vägen som en gång förband Jerusalem med Medelhavet. Du kommer också att besöka Hurva-synagogan, som har förstörts och byggts om flera gånger under århundradena. Sedan tar du dig till Västra muren, den heligaste platsen inom judendomen, där du kan bevittna de ivriga bönerna från gudstjänstfirare från hela världen. Därefter besöker du Tempelberget, där några av de viktigaste religiösa landmärkena i världen finns. Du får se den fantastiska Klippdomen, en muslimsk helgedom som går tillbaka till 700-talet, och den närliggande Al-Aqsa-moskén, en av de äldsta och mest vördade moskéerna i världen. På vägen vidare följer du Via Dolorosa, den väg som Jesus tros ha tagit på väg till korsfästelsen. Längs vägen får du se korsets stationer och besöka den heliga gravens kyrka, där Jesus sägs ha begravts och återuppstått. Slutligen vandrar du genom de slingrande gränderna i den gamla stadens basar, där du kan pruta på souvenirer och lokalt hantverk. Med en erfaren guide som leder dig varje steg på vägen är denna heldagstur till Jerusalem från Tel Aviv det perfekta sättet att fördjupa dig i historien, kulturen och den andliga betydelsen av en av världens mest fascinerande städer.

Jerusalem: Gamla stan: Shabbat-upplevelse och rundvandring

Jerusalem: Gamla stan: Shabbat-upplevelse och rundvandring

Utforska Jerusalems livfulla och historiska gamla stad innan sabbaten börjar på denna spännande rundtur. Under denna tid får du bevittna förberedelserna inför vilodagen och fördjupa dig i det rika kulturella och religiösa arvet i en av världens äldsta städer. Börja vid Jaffaporten, en av huvudingångarna till den gamla staden. Strax i närheten ligger Davids torn, en gammal fästning och idag ett museum som ger ett unikt perspektiv på Jerusalems historia. Därifrån kan du vandra genom de livliga judiska kvarteren och uppleva stadens spänning när den förbereder sig för sabbaten. Därefter fortsätter du till Hurva-synagogan, en vacker och historisk synagoga som har byggts om flera gånger under århundradena. Lär dig om dess betydelse i det judiska samhället och förundras över dess fantastiska arkitektur. När solen förbereder sig för att gå ner kommer du till Västra muren, en av de mest heliga platserna inom judendomen, och lär dig om dess betydelse genom historien. Därifrån vandrar du genom de livliga marknaderna i de judiska kvarteren och upplever stadens spänning när den förbereder sig för sabbaten. Slutligen återvänder du till Jaffaporten, där du kan fortsätta utforska på egen hand eller återvända till ditt hotell. Den här turen ger en verkligt speciell och oförglömlig upplevelse som kombinerar förberedelsernas spänning med vilodagens fridfulla atmosfär. Boka nu och upplev det rika kulturella och religiösa arvet i Jerusalems gamla stad före sabbaten.

Jerusalem: 3 timmars rundtur i den gamla staden på franska

Jerusalem: 3 timmars rundtur i den gamla staden på franska

Börja din 3 timmar långa rundtur från Jaffaporten. Minns skapandet av staten Israel och lär känna Jerusalems stadsdelar. Börja vår resa i tiden med Armeniernas kvarter. Fortsätt sedan till de judiska kvarteren, fortsätt till den romerska perioden genom att låna Cardo, fortsätt turnéns resa i tiden tack vare Bibeln och berättelsen om Hiskia, en from kung vars tekniska skicklighet aldrig upphör att förvåna. Återupptäck Jerusalems tempel, Västra muren och Jerusalems islamiska era. Slutligen avslutar du din rundtur vid gravens kyrka och berättelsen om passionen.

Från Tel Aviv: Privat tur till Jerusalem, Betlehem och Döda havet

Från Tel Aviv: Privat tur till Jerusalem, Betlehem och Döda havet

Möt din privata guide på ditt hotell i Jerusalem eller Tel Aviv. Kör sedan över den palestinska gränsen för att besöka Betlehem, Jesu födelseplats. Besök den gamla födelsekyrkan och utforska födelse- och barnkorgsgrottorna. Ta dig vidare till Jerusalems gamla stad. Gå in i den gamla staden vid Jaffaporten och njut av utsikten över kung Davids citadell. Promenera genom de färgstarka kristna kvarteren i Gamla stan. Besök den heliga gravens kyrka för att se Golgata och Jesu grav. Njut av lite tid för lunch på en av de lokala restaurangerna i Gamla stan. Fortsätt sedan turen med en naturskön bilresa genom Judeaöknen till Döda havet. Besök den berömda Dead Sea Resort i Qalia för att njuta av ett bad i det salta Döda havet. Efteråt återförs du till ditt hotell i Jerusalem eller Tel Aviv.

Jerusalem: Gamla stan: Vandring i Gamla stan med privat tillval

Jerusalem: Gamla stan: Vandring i Gamla stan med privat tillval

Upptäck Jerusalems mest spännande och heliga platser på en privat rundvandring. Välkommen till Jerusalem - det heliga landet som är hemvist för alla tre abrahamitiska religioner! Mitt namn är tali Jag är född och uppvuxen i Jerusalem, jag är mer än glad att ta dig på en rundtur genom min vackra stad. Utforska den äldsta delen av Jerusalem, byggd och bosatt under det fjärde årtusendet fvt, där du kommer att känna den andlighet och djupt rotade historia som Jerusalem har att erbjuda. Jerusalem erbjuder en gemensam grund för alla tre abrahamitiska religioner, som alla lika mycket erkänner Jerusalem som en helig plats. För kristna är det platsen där Jesus korsfästes och återuppstod. För muslimer är det platsen där Muhammed reste på sin resa till himlen. För judarna är det den heliga plats där Salomos tempel byggdes och upprätthölls. När du följer med mig på den här rundturen kommer vi att besöka varje historiskt landmärke med bas i Jerusalem och fördjupa oss i dess historia och kultur. Resplan : Jaffaporten Kristna kvarter Gravkyrkan, platsen för korsfästelsen - Golgotha. muslimsk marknad armeniska kvarteren Besök på ett galleri för traditionell armenisk konst. Utsikt över Olivberget. den judiska stadsdelen Cardo Street - en gammal romersk gata som bevarats från 2000 år sedan. synagogor torget västra muren Utsikt över tempelberget: Klippans kupol och al Aksa-moskén. Eftersom detta är en privat rundtur kan du utelämna vissa av platserna och fokusera på de platser som är viktigare för dig. Du kan också styra takten på resan som du vill och stanna för autentisk lokal mat, njuta av en långsam promenad på marknaden, köpa souvenirer ect.

Från Tel Aviv: Höjdpunkter från biblisk resa till Jerusalem

Från Tel Aviv: Höjdpunkter från biblisk resa till Jerusalem

Resan börjar vid Olivberget. När du står ovanför den judiska kyrkogården och tittar ut över Gamla stan ser du tempelberget där Salomos tempel, som förstördes av babylonierna 586 f.v.t., en gång stod, liksom det andra templet, som förstördes av romarna 70 e.Kr. Dessutom kan du se Getsemane trädgård, alla nationers kyrka och Kidron-dalen med sina gamla judiska gravplatser. När du kommer in i den gamla staden via Zionporten passerar du genom de armeniska kvarteren på väg till de judiska kvarteren och det 1500 år gamla bysantinska Cardo. De utgrävda korsfararbutikerna är nu moderna butiker. Stanna vid Kotel, den västra muren där judar har bett sedan templet förstördes år 70 e.Kr. Via Dolorosa, även känd som korsets väg, är den väg som många pilgrimer följer på sin väg till den heliga gravens kyrka, kyrkan som byggdes på platsen för Jesu korsfästelse och hans grav. Även om den bysantinska kyrkan delvis förstördes under de persiska och muslimska erövringarna, bevarade den ombyggda och omdesignade korsfararkyrkan mycket av den tidigare kyrkan. Lämna den gamla staden via marknaden och Jaffaporten för en kort rundtur i den nya staden. Ett besök på Yad VaShem, Förintelsemuseet, avslöjar artefakter och fotografier som dokumenterar diskriminering, förföljelse och slutligen utplåning av judiska samhällen i hela Europa. Museet hedrar också de rättfärdiga bland nationerna som riskerade sina liv när de försökte rädda judar.

Stadsorientering - INTE klassisk rundtur : Läs beskrivning

Stadsorientering - INTE klassisk rundtur : Läs beskrivning

Reseledare i Israel är licensierade och skyldiga att förmedla begränsad information, allt från historia, arkeologi, religion etc. Denna upplevelse är en stadsorientering, där jag kommer att ta dig genom staden och ge sammanhang, inte historiska eller arkeologiska, snarare förklara om min religion och våra personliga erfarenheter. Denna upplevelse är din biljett till en lokal upplevelse och hur vi upplever livet i denna konfliktfyllda zon. Jag kommer att förklara konflikten ytterligare och ge viktig information för en smidig vistelse. Alla frågor och funderingar är välkomna. Denna upplevelse kan innehålla flera samtalsämnen och referensområden - vänligen skicka ett meddelande för att lära dig mer eller fråga specifika detaljer. Turen kan börja på ett antal platser, vilket jag kan tillgodose efter att bokningsförfrågan har gjorts. Lär dig mer om våra människor, inte bara om våra platser. <3

Jerusalem

Jerusalem

Våra mest rekommenderade Jaffa Gate, Jerusalem Arkitektur

Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan: Jerusalem: Guidad rundvandring i Gamla stan

Med utgångspunkt i Jaffaporten i Gamla stan går vi tillbaka i tiden och vandrar genom de olika kvarteren i Gamla stan. Vi tar in den obeskrivliga energi som varje hörn erbjuder och besöker de platser som är heligaste för alla tre religionerna. För judar är det kung Davids grav och den västra (klagomuren), de sista resterna av det judiska templet som stod här för tusentals år sedan. För muslimer: platsen där profeten Muhammed steg upp till himlen, Klippdomen och den vackra Al Aqsa-moskén. Och för kristna: Via Dolorosa, där Kristus gick med sitt eget kors till korsfästelsen, och rummet för den sista måltiden, samt att våga sig in i den heliga gravens kyrka! Bibliska berättelser kommer att sättas in i sitt sammanhang när du står på den plats där de ägde rum, samtidigt som du får lära dig om islams fem pelare, den judiska nationens grundande och upptäckten av det sanna korset, för att nämna några exempel.

Från Tel Aviv: Jerusalem, Betlehem & Döda havet

Från Tel Aviv: Jerusalem, Betlehem & Döda havet

Rundresan Jerusalem, Döda havet, Betlehem från Tel Aviv är unik på så sätt att den kombinerar många höjdpunkter på en och samma dag. Börja dagen i Jerusalem, den heligaste staden för judar, kristna och muslimer. Vår expertguide tar dig genom de fyra kvarteren och berättar om denna fascinerande stad. Sedan besöker vi Betlehem, staden där Jesus Kristus föddes. Du kommer att besöka Födelsekyrkan. Senare fortsätter ni till Döda havet där ni får tid att koppla av i leran och flyta i det speciella vattnet som har förbryllat mänskligheten i tusentals år. Denna rundtur från Tel Aviv eller Jerusalem är tillgänglig med garanterade avgångar. Här kan du se resplanen för denna intressanta resa:- 06:30 - Upphämtning från Tel Aviv (Textile Building 2 Kaufmann Street). 08:00 - Guidad tur i Jerusalem 11:30 - Avresa till Betlehem 12:00 - Rundtur i Betlehem och Födelsekyrkan 15:30 - Fri tid att koppla av i Döda havet - (Ta med solskyddsmedel, hatt, promenadskor, baddräkt och handduk). 16:30 - Avresa från Döda havet 19:00 - Avlämning i Tel Aviv OBS - alla tider på Jerusalem, Döda havet, Betlehem Tour är ungefärliga

Jerusalem: Rundresa med privat guide

Jerusalem: Rundresa med privat guide

Upplev Jerusalems fängslande underverk på en anmärkningsvärd privat vandringstur. Lyssna på din guide när du besöker och lär dig mer om några av stadens mest historiskt betydelsefulla landmärken. Börja ditt äventyr när din kunniga guide väntar på dig i lobbyn på ditt centralt belägna hotell, vilket garanterar en bekväm start på din utforskning av denna anmärkningsvärda stad. Följ med på en resa som omfattar hela Jerusalem och ger en omfattande bild av dess ikoniska landmärken och en inblick i dess rika historia. Vandra längs de gamla gatorna medan din guide målar upp en levande bild av Jerusalems förflutna och delar med sig av kortfattade men fascinerande berättelser som väcker staden till liv. Upptäck dolda pärlor och spännande hemligheter i Gamla stan, som börjar med din entré genom Sionporten, passerar det gåtfulla armeniska kvarteret och tar dig till det fängslande judiska kvarteret och det gamla bysantinska Cardo. En av resans höjdpunkter väntar vid den världsberömda Västra muren, ett imponerande segment av Tempelbergets västra stödmur. Denna monumentala mur uppfördes av den legendariske Herodes den store under hans ambitiösa tempelutbyggnad år 20 f.Kr. och fungerar som en fristad utomhus, där innerliga böner diskret placeras i sprickorna mellan de imponerande stenarna. När ni fortsätter er expedition följer ni i Jesu fotspår längs Via Dolorosa, känd som Korsvägen. Denna heliga väg spårar vägen från hans fördömelse till platsen för hans korsfästelse och lockar otaliga pilgrimer som väljer att följa hans steg och pausa vid viktiga stationer längs vägen. Som avslutning på denna minnesvärda resa kommer du till den vördade Heliga gravens kyrka, en plats med enorm andlig betydelse för kristna världen över. Denna heliga helgedom står på samma plats där Jesus korsfästes, begravdes och triumferande återuppstod från de döda, och erbjuder en djup upplevelse av tro och vördnad. Resan avslutas nära den ikoniska Jaffaporten, en port till vidare utforskning och upptäcktsfärd i den förtrollande staden Jerusalem. Passa på att fortsätta din lugna promenad, absorbera den livliga atmosfären och fördjupa dig i den fängslande blandningen av gamla traditioner och modern lockelse. Följ med på en oförglömlig privat stadsvandring i Jerusalem, där varje steg avslöjar en fängslande berättelse och stadens bestående skönhet lämnar ett outplånligt spår i din själ.

Från Tel Aviv: Guidad dagstur i Jerusalem

Från Tel Aviv: Guidad dagstur i Jerusalem

Utforska den antika och heliga staden Jerusalem på en heldagsutflykt med guide från Tel Aviv. Upptäck den fascinerande historien och de olika kulturer som har format denna stad i tusentals år. Med en kunnig guide som leder dig genom de slingrande gatorna och de gamla landmärkena är den här turen det perfekta sättet att uppleva det bästa av Jerusalem på en enda dag. Din dag börjar med ett besök på den livliga Mahane Yehuda-marknaden, där du kan utforska stånden och smaka på smakerna från Israels rika kulinariska scen. Därefter beger du dig till Jaffaporten, huvudingången till Jerusalems gamla stad. Därifrån utforskar du de gamla murarna och tar dig till Davids torn, en fästning som har stått i nästan 2 000 år och som nu rymmer ett museum som är tillägnat Jerusalems historia. När du fortsätter genom de slingrande gatorna i den gamla staden kommer du att upptäcka Cardo, den gamla romerska vägen som en gång förband Jerusalem med Medelhavet. Du kommer också att besöka Hurva-synagogan, som har förstörts och byggts om flera gånger under århundradena. Sedan tar du dig till Västra muren, den heligaste platsen inom judendomen, där du kan bevittna de ivriga bönerna från gudstjänstfirare från hela världen. Därefter besöker du Tempelberget, där några av de viktigaste religiösa landmärkena i världen finns. Du får se den fantastiska Klippdomen, en muslimsk helgedom som går tillbaka till 700-talet, och den närliggande Al-Aqsa-moskén, en av de äldsta och mest vördade moskéerna i världen. På vägen vidare följer du Via Dolorosa, den väg som Jesus tros ha tagit på väg till korsfästelsen. Längs vägen får du se korsets stationer och besöka den heliga gravens kyrka, där Jesus sägs ha begravts och återuppstått. Slutligen vandrar du genom de slingrande gränderna i den gamla stadens basar, där du kan pruta på souvenirer och lokalt hantverk. Med en erfaren guide som leder dig varje steg på vägen är denna heldagstur till Jerusalem från Tel Aviv det perfekta sättet att fördjupa dig i historien, kulturen och den andliga betydelsen av en av världens mest fascinerande städer.

Jerusalem: Gamla stan: Shabbat-upplevelse och rundvandring

Jerusalem: Gamla stan: Shabbat-upplevelse och rundvandring

Utforska Jerusalems livfulla och historiska gamla stad innan sabbaten börjar på denna spännande rundtur. Under denna tid får du bevittna förberedelserna inför vilodagen och fördjupa dig i det rika kulturella och religiösa arvet i en av världens äldsta städer. Börja vid Jaffaporten, en av huvudingångarna till den gamla staden. Strax i närheten ligger Davids torn, en gammal fästning och idag ett museum som ger ett unikt perspektiv på Jerusalems historia. Därifrån kan du vandra genom de livliga judiska kvarteren och uppleva stadens spänning när den förbereder sig för sabbaten. Därefter fortsätter du till Hurva-synagogan, en vacker och historisk synagoga som har byggts om flera gånger under århundradena. Lär dig om dess betydelse i det judiska samhället och förundras över dess fantastiska arkitektur. När solen förbereder sig för att gå ner kommer du till Västra muren, en av de mest heliga platserna inom judendomen, och lär dig om dess betydelse genom historien. Därifrån vandrar du genom de livliga marknaderna i de judiska kvarteren och upplever stadens spänning när den förbereder sig för sabbaten. Slutligen återvänder du till Jaffaporten, där du kan fortsätta utforska på egen hand eller återvända till ditt hotell. Den här turen ger en verkligt speciell och oförglömlig upplevelse som kombinerar förberedelsernas spänning med vilodagens fridfulla atmosfär. Boka nu och upplev det rika kulturella och religiösa arvet i Jerusalems gamla stad före sabbaten.

Jerusalem: 3 timmars rundtur i den gamla staden på franska

Jerusalem: 3 timmars rundtur i den gamla staden på franska

Börja din 3 timmar långa rundtur från Jaffaporten. Minns skapandet av staten Israel och lär känna Jerusalems stadsdelar. Börja vår resa i tiden med Armeniernas kvarter. Fortsätt sedan till de judiska kvarteren, fortsätt till den romerska perioden genom att låna Cardo, fortsätt turnéns resa i tiden tack vare Bibeln och berättelsen om Hiskia, en from kung vars tekniska skicklighet aldrig upphör att förvåna. Återupptäck Jerusalems tempel, Västra muren och Jerusalems islamiska era. Slutligen avslutar du din rundtur vid gravens kyrka och berättelsen om passionen.

Från Tel Aviv: Privat tur till Jerusalem, Betlehem och Döda havet

Från Tel Aviv: Privat tur till Jerusalem, Betlehem och Döda havet

Möt din privata guide på ditt hotell i Jerusalem eller Tel Aviv. Kör sedan över den palestinska gränsen för att besöka Betlehem, Jesu födelseplats. Besök den gamla födelsekyrkan och utforska födelse- och barnkorgsgrottorna. Ta dig vidare till Jerusalems gamla stad. Gå in i den gamla staden vid Jaffaporten och njut av utsikten över kung Davids citadell. Promenera genom de färgstarka kristna kvarteren i Gamla stan. Besök den heliga gravens kyrka för att se Golgata och Jesu grav. Njut av lite tid för lunch på en av de lokala restaurangerna i Gamla stan. Fortsätt sedan turen med en naturskön bilresa genom Judeaöknen till Döda havet. Besök den berömda Dead Sea Resort i Qalia för att njuta av ett bad i det salta Döda havet. Efteråt återförs du till ditt hotell i Jerusalem eller Tel Aviv.

Jerusalem: Gamla stan: Vandring i Gamla stan med privat tillval

Jerusalem: Gamla stan: Vandring i Gamla stan med privat tillval

Upptäck Jerusalems mest spännande och heliga platser på en privat rundvandring. Välkommen till Jerusalem - det heliga landet som är hemvist för alla tre abrahamitiska religioner! Mitt namn är tali Jag är född och uppvuxen i Jerusalem, jag är mer än glad att ta dig på en rundtur genom min vackra stad. Utforska den äldsta delen av Jerusalem, byggd och bosatt under det fjärde årtusendet fvt, där du kommer att känna den andlighet och djupt rotade historia som Jerusalem har att erbjuda. Jerusalem erbjuder en gemensam grund för alla tre abrahamitiska religioner, som alla lika mycket erkänner Jerusalem som en helig plats. För kristna är det platsen där Jesus korsfästes och återuppstod. För muslimer är det platsen där Muhammed reste på sin resa till himlen. För judarna är det den heliga plats där Salomos tempel byggdes och upprätthölls. När du följer med mig på den här rundturen kommer vi att besöka varje historiskt landmärke med bas i Jerusalem och fördjupa oss i dess historia och kultur. Resplan : Jaffaporten Kristna kvarter Gravkyrkan, platsen för korsfästelsen - Golgotha. muslimsk marknad armeniska kvarteren Besök på ett galleri för traditionell armenisk konst. Utsikt över Olivberget. den judiska stadsdelen Cardo Street - en gammal romersk gata som bevarats från 2000 år sedan. synagogor torget västra muren Utsikt över tempelberget: Klippans kupol och al Aksa-moskén. Eftersom detta är en privat rundtur kan du utelämna vissa av platserna och fokusera på de platser som är viktigare för dig. Du kan också styra takten på resan som du vill och stanna för autentisk lokal mat, njuta av en långsam promenad på marknaden, köpa souvenirer ect.

Från Tel Aviv: Höjdpunkter från biblisk resa till Jerusalem

Från Tel Aviv: Höjdpunkter från biblisk resa till Jerusalem

Resan börjar vid Olivberget. När du står ovanför den judiska kyrkogården och tittar ut över Gamla stan ser du tempelberget där Salomos tempel, som förstördes av babylonierna 586 f.v.t., en gång stod, liksom det andra templet, som förstördes av romarna 70 e.Kr. Dessutom kan du se Getsemane trädgård, alla nationers kyrka och Kidron-dalen med sina gamla judiska gravplatser. När du kommer in i den gamla staden via Zionporten passerar du genom de armeniska kvarteren på väg till de judiska kvarteren och det 1500 år gamla bysantinska Cardo. De utgrävda korsfararbutikerna är nu moderna butiker. Stanna vid Kotel, den västra muren där judar har bett sedan templet förstördes år 70 e.Kr. Via Dolorosa, även känd som korsets väg, är den väg som många pilgrimer följer på sin väg till den heliga gravens kyrka, kyrkan som byggdes på platsen för Jesu korsfästelse och hans grav. Även om den bysantinska kyrkan delvis förstördes under de persiska och muslimska erövringarna, bevarade den ombyggda och omdesignade korsfararkyrkan mycket av den tidigare kyrkan. Lämna den gamla staden via marknaden och Jaffaporten för en kort rundtur i den nya staden. Ett besök på Yad VaShem, Förintelsemuseet, avslöjar artefakter och fotografier som dokumenterar diskriminering, förföljelse och slutligen utplåning av judiska samhällen i hela Europa. Museet hedrar också de rättfärdiga bland nationerna som riskerade sina liv när de försökte rädda judar.

Stadsorientering - INTE klassisk rundtur : Läs beskrivning

Stadsorientering - INTE klassisk rundtur : Läs beskrivning

Reseledare i Israel är licensierade och skyldiga att förmedla begränsad information, allt från historia, arkeologi, religion etc. Denna upplevelse är en stadsorientering, där jag kommer att ta dig genom staden och ge sammanhang, inte historiska eller arkeologiska, snarare förklara om min religion och våra personliga erfarenheter. Denna upplevelse är din biljett till en lokal upplevelse och hur vi upplever livet i denna konfliktfyllda zon. Jag kommer att förklara konflikten ytterligare och ge viktig information för en smidig vistelse. Alla frågor och funderingar är välkomna. Denna upplevelse kan innehålla flera samtalsämnen och referensområden - vänligen skicka ett meddelande för att lära dig mer eller fråga specifika detaljer. Turen kan börja på ett antal platser, vilket jag kan tillgodose efter att bokningsförfrågan har gjorts. Lär dig mer om våra människor, inte bara om våra platser. <3

Vanliga frågor om Jaffa Gate, Jerusalem-Arkitektur

Vad finns det för andra saker att göra än Jaffa Gate, Jerusalem-Arkitektur som är värt att besöka i Jerusalem?

Andra upplevelser du inte bör missa i Jerusalem:

De mest populära sevärdheterna i Jerusalem

Att göra i Jaffa Gate, Jerusalem

Städer i Israel

Jaffa Gate, Jerusalem: Fler aktiviteter och sevärdheter

Jaffa Gate, Jerusalem: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.