Våra mest rekommenderade saker att göra i Italien

Langhe: Solnedgångsjakt på tryffel med provsmakning och vin

1. Langhe: Solnedgångsjakt på tryffel med provsmakning och vin

Var en tryffeljägare för kvällen under en exklusiv tryffelupplevelse i solnedgången. Lär dig allt om att jaga tryffel och träffa lokalbefolkningen - och deras hundar - som ägnar sina liv åt att jaga vilda tryfflar. Prova tryffel för att ta reda på vad all uppståndelse handlar om och tre lokala viner. Efter ett varmt välkomnande från Alberto eller Gianluca, din erfarna trifolau (tryffeljägare) guider, och deras pålitliga hundar, Etan, Katt eller Bull, klättrar in i deras bil för att bli körda till Piemontes skogar, där de vanligtvis jagar tryffel. Under körningen kan du njuta av de vackra vingårdarna och landskapet. När du anländer till skogen får du en kort introduktion till tryffeljaktens historia och konst. Upptäck hur trifolaus tränar och utvecklar så nära relationer med sina fyrbenta vänner. Lär dig sedan om olika typer av tryffel och deras symbiotiska relationer med träden. När alla dina tryffelrelaterade frågor har besvarats kan du följa hundarnas nosar genom skogen på jakt efter dessa svårfångade svampar. Du vet när hundarna som jagar tryffel har hittat något när de börjar gräva vid basen av ett träd och gräver fram tryffeln med sina finjusterade näsor. Om du har tur kanske de gräver upp världens mest kända vita tryffel -Tartufo Bianco d'Alba - som endast finns i Piemonte, vilket gör den till en av de mest sällsynta och eftertraktade tryfflarna i världen. Njut av att se tryffelhundarna i arbete medan solen går ner över det omgivande italienska landskapet. Efter att ha arbetat upp aptiten på att samla tryffel är det dags för en aperitif. Åk till en lokal vingård i Gavi för att prova tre av deras viner, alla belönade med DCOG Gavi di Gavi kvalitetsmärkning. Ät tryffelchips, focaccia bröd, och lokala ostar och charkuterier med svart tryffel riven på toppen. När du har fått en ny uppskattning och förståelse för tryffel, körs du tillbaka till mötesplatsen.

Milano: Milanos katedral och terrasser - exklusiv rundtur efter timmarna

2. Milano: Milanos katedral och terrasser - exklusiv rundtur efter timmarna

Upptäck Milanos katedral och dess terrasser på en exklusiv guidad tur efter att de har stängt för allmänheten. Ta bilder av staden i kvällsljuset från taket. Utforska över sex århundraden av historia, beundra de målade glasfönstren på nära håll och se på när katedralen stängs. Möt dina expertguider Marilena och Victor och få en kort introduktion till katedralen. Ta sedan hissen upp för att besöka Milan Duomo Rooftops när alla andra går därifrån. Upptäck en myriad av gargoyler, statyer, tornspiror med mera. Beundra den fantastiska utsikten över staden och den gyllene Madonnina.. Sedan går du ner för trapporna och in i den tomma katedralen för en exklusiv rundtur utan de vanliga folkmassorna. Ta del av en gotisk katedralkyrka som var sex århundraden i sitt arbete - med 34 000 statyer, 135 torn, 55 glasmålningar och 150 gargoyler förstår du varför det tog så lång tid. Har du roligt kan du hitta ditt stjärntecken i marmorplattorna och lära dig hur den här ovanliga solkalendern fungerar. Bli överraskad - och kanske förskräckt - av statyn av den torterade St Bartholomeus. Ta foton av statyer som har stått på pelarna i Domkyrkan i över 600 år. Besök retrokyrkan för att beundra de monumentala glasmålningar som drar till sig blicken när du befinner dig i mittskeppet. Förundras över berättelserna från Gamla testamentet, Nya testamentet och Apokalypsen, och lär dig om de ovanliga ingredienser som används för att framställa de ljusa färgerna i färgerna. Om du är i detta område kan du öppna ögonen på vid gavel för att se Italiens största musikorgel - den stora orgeln i Milanos katedral har 15 800 pipor som sträcker sig från några centimeter till flera meter och är täckta av genomarbetade dörrar som är prydda med scener från Gamla och Nya testamentet. Få exklusiv tillgång till Feriale-kapellet, som besökare vanligtvis inte får chansen att besöka. Se de färgade glasfönstren och de intrikata sniderierna i träkoret på nära håll. Låt dig beröras av den intima atmosfären i detta lilla kapell, som vanligtvis används för mässor när besökare intar katedralen. Slutligen får du se hur Milanokatedralen stängs ner för natten. Att bevittna hur alla lampor som lyser upp hela katedralen släcks innan dörrarna stängs är verkligen en unik upplevelse.

Florens: Renovering av baptisteriet och rundtur i katedralen

3. Florens: Renovering av baptisteriet och rundtur i katedralen

Njut av exklusiv tillgång till renoveringsplatsen för Florens baptisterium med din reseledare och förundras över de hisnande mosaikerna i den åttkantiga kupolen från ett kort avstånd. Utforska sedan Florens katedral på en guidad tur med skip-the-line-biljetter. Möt dina guider på Piazza San Giovanni och beundra de ikoniska marmorfasaderna och orangefärgade taken på Florens Duomo-komplex. Börja din rundtur vid Florens baptisteri, som för närvarande renoveras. Väl inne kan du titta upp på den åttkantiga kupolen som är utsmyckad med gyllene mosaiker från 1225. Hör om denna imponerande byggnad och dess plats i Florens historia innan du tar på dig hjälmen och följer med dina guider upp till byggarbetsplatsen. Se de intrikata mosaikerna från ett kort avstånd och bevittna avgörande bibliska scener utspela sig i taket, inklusive Den yttersta domen. Fortsätt sedan till Florens katedral och förundras över de hisnande detaljerna i dess berömda exteriör. Gå förbi folkmassorna med skip-the-line-biljetter och kliv in i detta gotiska underverk och juvel i Florens skyline. Se det välvda taket sträcka sig ovanför dig när du börjar din guidade rundtur. Lär dig mer om katedralens konstruktion genom århundradena när dina guider visar dig de utsökta konstverken inuti. Hör om de anmärkningsvärda personer som spelade en roll i att forma katedralen till vad den är idag, från Filippo Brunelleschi till Giotto. Florens katedral och dopkapell ligger i hjärtat av den gamla staden och är upptagna på UNESCO:s världsarvslista och är en symbol för det florentinska arvet från medeltiden till högrenässansen. Förundras över dopkapellets tak från en exklusiv utsiktsplats och vandra genom de utsmyckade salarna i den magnifika katedralen.

Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet – entrébiljett

4. Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet – entrébiljett

Gör en medryckande resa genom konst- och religionshistoria med köföreträdes-biljett till Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet. Undvik de långa biljettköerna och ha nöje av ditt besök i din egen takt.  Strosa genom det grekiska Sala a Croce Greca iMuseo Pio-Clementino och beundra de omsorgsfullt snidade sarkofagerna som innehåller de jordiska kvarlevorna av några av antikens mest berömda kungar och drottningar. Kika in i maskernas kabinett eller besök Sala degli Animali för att se en samling med fantastiska djur, verkliga och påhittade. Vandra genom Övre gallerierna med bland annat Kartgalleriet där du kan beundra verk av kartografer som avbildat världen genom tiderna. Se mästerverk av renässansmästare i Rafaels stanzer och vila en stund i Borgia-lägenheterna. Sedan är det dags att förundras över Michelangelos Sixtinska kapellet, Vatikanens kronjuvel – kanske till och med den största av alla världens konstskatter.

Pompejis ruiner: Rundtur med köföreträde i liten grupp

5. Pompejis ruiner: Rundtur med köföreträde i liten grupp

Gå genom Pompejis ruiner i en liten grupp med högst 20 personer och utforska denna antika stad, begravd av Vesuvius år 79 e.Kr. Lär dig om en av de mest välbevarade arkeologiska fyndplatser på en 2 timmar lång rundvandring, ledd av en arkeolog och professionell lokal guide. Besök de platser där de viktigaste offentliga byggnaderna, bostäderna och butikerna är belägna. Se får se Marinaporten, basilikan, Forum, badhusen, Lupanar (en bordell), bageriet, Casa del Fauno, Termopolium, huvudgatan, teatrarna och de dödas förstenade kroppar. I slutet av turen ger guiden dig bra förslag på hur du kan spendera resten av dagen med att utforska ruinerna eller den moderna staden Pompeji om du vill ha de bästa anvisningarna.

Colosseum, Forum Romanum & Palatinen – köföreträde och guide

6. Colosseum, Forum Romanum & Palatinen – köföreträde och guide

Börja din rundtur precis utanför Colosseum där du möter din guide. Här ger din guide – en expert på romersk historia – en introduktion till det romerska rikets främsta arena. Utforska det magnifika Colosseum som hade 80 entréer och kunde rymma uppemot 65 000 åskådare. Hör din guide berätta om de spektakulära festivaler som romarna höll här och som kunde vara i upp till hundra dagar. Efter besöket har du tid på egen hand för att ta några bilder, fräscha upp dig och strosa runt. Därefter följer den andra delen av rundturen, till Palatinen och Forum Romanum. Utforska Romarrikets sociala, politiska och religiösa centrum, där det romerska samhällets olika skikt möttes. Beskåda de otroliga ruinerna på Palatinen med en guidad rundtur av området och beundra den fantastiska utsikten över Colosseum. Under den andra delen av turen får du möjlighet att träffa din andra guide, som brinner för det antika Rom. Få ut det mesta av din upplevelse genom att låta två av de högst rankade guiderna leda dig genom de expertområden som de känner till bäst.

Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan

7. Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan

Ta en rundtur på en av de heligaste platserna i kristenheten på denna guidade vandringstur till Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan. Besök först Cortile della Pigna, Cortile del Belvedere, kartgalleriet, Galleria dei Candelabri, Pio Clementinos rum, gobelänggalleriet, Rafaels stanzer (endast på tidiga morgonturer) och Sixtinska kapellet. Låt dig sedan ledas av en expertguide till några av de stora attraktionerna, såväl som till några mindre kända platser som andra turister ofta missar. Du kommer också att få se andra gallerier i Vatikanens korridorer. Besök slutligen Michelangelos Pietà vid Peterskyrkan innan du avslutar din rundtur i Sixtinska kapellet.

Venedig: Gondoltur på Canal Grande med guidning i app

8. Venedig: Gondoltur på Canal Grande med guidning i app

Känn Venedigs essens när du utforskar dolda och pittoreska vattenvägar nära Canal Grande med en gondoltur. Lyssna på kommentarer i appen för att lära dig mer om staden medan du beundrar sevärdheterna. Börja din aktivitet med att träffa värden, som kommer att förklara några kuriosa om gondolernas och gondolisternas historia. Du får gratis tillgång till en app med kommentarer om din resväg i gondolen. Medan du njuter av Grand Canals skönhet kan du beundra de fantastiska palatsen som Peggy Guggenheim Collection Palace, Gritti-palatset, Salute-kyrkan och Punta della Dogana. Upptäck den världsberömda La Fenice-teatern och Mozarthuset längs de romantiska och dolda vattenvägarna. I slutet av turen kan du njuta av en fantastisk utsikt över Markusbäckenet och ön San Giorgio.

Milano: Biljett till katedralen Duomo och terrassen

9. Milano: Biljett till katedralen Duomo och terrassen

Upptäck Milanos ikoniska symbol med din biljett till Duomo som gäller för alla områden av den 600 år gamla katedralen. Lär dig om historien om St. Ambrose och den viktiga roll katedralen har spelat för stadens utveckling, både andligt och kulturellt.  Beundra stadspanorama från Duomos terasser. Terassen är byggd av Candoglia-marmor och under klara dagar kan du se så långt som till Alperna och Apenninerna. Du kan ta hissen om du önskar (ingår inte). Beundra Domkyrkans 27 salar och Palazzo Reale från 1300-talet med dess unika glasmålningar, gobelänger och skulpturer.

Florens: Biljett med köföreträde till Michelangelos David

10. Florens: Biljett med köföreträde till Michelangelos David

Se Michelangelos mästerverk David med en biljett som ger dig köföreträde till museet Galleria dell'Accademia di Firenze. Upptäck denna florentinska pärla med tillgång till alla museets delar och en valbar audioguide. Museet huserar fler av Michelangelos statyer än någon annan plats i världen. När du har hoppat över de långa köerna kan du börja utforska mästerverken från konstnärerna som bodde och verkade i Florens under renässansen. Se verk av legendarer så som Botticelli, Filippino Lippi, Pietrp Perugino, Paolo Uccello och många fler. Om du bokar turen med audioguide är det bara att koppla in dina hörlurar för att lära dig mer om museets många höjdpunkter. Se sedan de Fyra fångarna och San Matteo i Michelangelos imponerande sal, som såklart domineras av den ikoniska statyn av David. Besök museet för musikaliska instrument, där du bland annat kan se det mest antika pianot i hela världen och en ovärderlig violin av Stradivarius, som skapades åt storprinsen Ferdinando Medici. Se till att inte missa det restaurerade Gipsoteca Bartolini-rummet, som är fyllt av skulpturer av konstnären Lorenzo Bartolini.

Lägg till datum

Saker att göra i
Italien

Alla aktiviteter

900 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 57

Städer i Italien

Italien: Fler aktiviteter och sevärdheter

Italien: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Italien

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 800 138 omdömen

suggestivt och fascinerande klimat, en verklig explosion från det förflutna! .. Allt gjordes särskilt fascinerande och speciellt tack vare en ung LOMBARD-guide förälskad i sitt arbete och i Neapel och absolut förberedd som visste hur man tillför ironi och tillgänglighet till den otvivelaktiga professionalismen och förberedelserna. Vad ska man säga TACK

Hela resan var en dröm, guiderna var väldigt tillmötesgående och även när jag var sen på grund av transportproblem var de vänliga nog att vänta på mig. Jag älskade hela resplanen och informationen som gavs var mycket insiktsfull och användbar, jag älskade allt från början till slut.

Barbara was an amazing guide, who took us to the best places and had a wealth of information that she shared in a very professional and entertaining way.

Fantastiskt upplevelse. Allt fungerade perfekt. Rekommenderar starkt!

smidigt, intressant, bra organiserat, Enjoy Rome var arrangör