Lägg till datum

Islands nationalmuseum

Islands nationalmuseum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Biljett till hop-on-hop-off-buss på 24 eller 48 h

1. Reykjavik: Biljett till hop-on-hop-off-buss på 24 eller 48 h

Som en modern, trendig och framåtblickande stad som på samma gång har sina rötter i naturen erbjuder Reykjavik det bästa av två världar och är en magisk plats att besöka. Din biljett för 24 eller 48 timmar ger dig tillgång till staden på en hop-on-hop-off-buss med audioguide på flera språk ombord. Berget Esja håller utsikt över denna nordliga huvudstad, och på en solig dag ser den mystiska glaciären Snaefellsjokull kristall-liknande och babyblå ut vid den västra horisonten. Se till exempel Reykjaviks hamn, stadshuset, Islands nationalgalleri, Pearl Hallsgrimskyrkan och Laugardalur termalbad och spa. Följande hållplatser finns längs rutten 1- Harpa konserthus 2- The Old Harbour 3- Viking Maritime Museum 4 - Whales of Iceland 5 - Islands nationalmuseum 6 - Laekjargata 7 - Laugavegur shoppinggata 8 - Reykjaviks konstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI Bussterminal 11 - Perlan 12 - Kringlan shoppingcenter 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur Valley 15 - Skarfabakki hamn (endast på sommaren) 16 - Höfði

Reykjavíks stadskort med sevärdheter och gratis bussresor

2. Reykjavíks stadskort med sevärdheter och gratis bussresor

Utforska världens nordligaste huvudstad i din egen takt med ett Reykjavik City Card, och upptäck dussintals saker att se och göra. Upplev den livliga energin i en kosmopolitisk stad, den dånande termiska energin i marken under dina fötter och den lugna atmosfären i det omgivande landskapet. Reykjavíks gallerier, museer och teatrar erbjuder allt från avantgarde till historia och har en levande och sofistikerad konstscen, tillsammans med årliga festivaler, specialutställningar och scenproduktioner som håller kulturkalendern full året runt. Dra nytta av gratis inträde till ett stort urval av museer och gallerier, tillgång till alla geotermiska simbassänger i staden och gratis, obegränsad resa med buss inom huvudstadsområdet. Dessutom inkluderar kortet en gratis färjetur till ön Viðey, tillsammans med rabatter på tjänster, turer och butiker. Inträde till museer är gratis för personer under 18 år, men det finns avgifter för barn i åldern 6 år och äldre på stadsbussar. Det finns också entréavgifter för barn (6 år och äldre) på de termiska poolerna och på Animal Zoo och Family Park. Seniorbesökare (70 år och äldre) betalar inte inträde till termalpoolerna. Dessutom erbjuder Islands nationalmuseum, kulturhus och nationalgalleri seniorer (67 år och äldre) 50% rabatt på inträdet.

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

3. Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Utforska Reykjavík i din egen takt med Hop on Hop off-bussen. Reykjavik har det bästa av två världar: en modern, trendig och framtidsinriktad stad samtidigt som du har nära till den orörda naturen, och är verkligen en magisk plats att se. På Perlan Museum har konstnärer och tekniker gått samman för att skapa en verkligt anmärkningsvärd utställning. Besökarna kommer att känna kraften hos vulkaner och jordbävningar. Här ingår även en biljett till norrskensexpeditionen och isgrottan. Entrébiljetten till Perlan är giltig den dag du väljer att boka.

Reykjavík: Islands nationalmuseum Inträdesbiljett

4. Reykjavík: Islands nationalmuseum Inträdesbiljett

Museets permanenta utställning ger en unik inblick i den isländska nationens historia från bosättningen till i dag, med frågeställningen som ledstjärna: Vad gör en nation till en nation? Utställningen är tänkt som en resa genom tiden: den börjar med det skepp i vilket medeltida nybyggare korsade havet till sitt nya hem och slutar på en modern flygplats, islänningarnas port till världen. Utställningen omfattar cirka 2 000 artefakter från bosättningstiden till nutid samt fotografier från 1900-talet. Du får se den berömda figuren av Thor, daterad från år 1000, den första bibeln som trycktes på Island på 1500-talet, som fortfarande anses vara ett av de vackraste trycken på isländska och vackra artefakter från medeltida kyrkor - bland andra fascinerande artefakter. Din biljett ger dig tillgång till alla utställningar på museet, även tillfälliga utställningar. De tillfälliga utställningarna varierar från tid till annan, men de flesta speglar den isländska kulturen.

Reykjavik: Privat 3 timmars rundvandring för seniorer

5. Reykjavik: Privat 3 timmars rundvandring för seniorer

Den här privata rundturen i Reykjavik har utformats med hjälp av experter för att passa äldre besökare. Under den här tre timmar långa rundvandringen får du se stadens främsta sevärdheter och lära dig vad som gjort Reykjavik till ett så populärt resmål. Utforska Reykjavik och besök dess charmiga gamla stad. Den pulserande och kosmopolitiska staden ger dig chansen att upptäcka några av de rikaste exemplen på nordisk historia. Låt dig överrumplas av gator fulla av historia och vackra arkitektoniska exempel. Upplev Island från ett annorlunda perspektiv. Följ din guide när hen avslöjar hemligheter och intressanta fakta om Reykjavik.

Reykjavik: En rundtur i Islands karismatiska huvudstad

6. Reykjavik: En rundtur i Islands karismatiska huvudstad

Utforska Reykjaviks förtrollande gator på vår uppslukande vandringstur som är utformad för att göra dig till hjälten på ditt isländska äventyr. Fördjupa dig i stadens livfulla kultur och historiska underverk, och låt de fängslande landskapen och rika traditionerna vägleda din resa. Upplev värmen från den lokala gästfriheten och njut av äkta isländska delikatesser, allt medan du avslöjar stadens bäst bevarade hemligheter. Med våra expertguider som visar vägen upptäcker du Reykjaviks dolda pärlor och berättelser och skapar oförglömliga minnen som resonerar med andan i denna fängslande huvudstad. Omfamna upptäckarandan och ta vara på möjligheten att upptäcka Islands bultande hjärta. Upplev Revel i Reykjavik: Unveiling Iceland's Charismatic Capital och låt Reykjaviks magi veckla ut sig framför dina ögon.

Islands nationalmuseum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Islands nationalmuseum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Islands nationalmuseum

Samlat omdöme

4.0 / 5

baserat på 371 omdömen

Kan bara rekommendera. Du kan gå av bussen längs rutten och gå tillbaka på nästa. Du kan använda dem i 24 eller 48 timmar beroende på biljett. På så sätt får du en bra överblick och utforskar sedan allt.

Det bästa var att hop-on-hop-off-bussen var precis vid kryssningsterminalen och du kunde spara dig den dyra transfern från kryssningsföretaget!

Utflykt en combi för pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia ( Jonas) excepcional también. De alto professionella

Hieno kokonaisuus Reykjavikista. Sntoi hybän käsityksen kaupungin nähtävyyksistä.

Inte billig dock. Men pålitlig. Lite mer om landet och folket borde ha varit.