Våra mest rekommenderade saker att göra i Ísafjörður

Isafjordur: Tur till vattenfallet Dynjandi och besök på en isländsk bondgård

1. Isafjordur: Tur till vattenfallet Dynjandi och besök på en isländsk bondgård

Få en smak av Islands avlägsna västra fjordar på en guidad halvdagsutflykt från Isafjordur med transport tur och retur från hamnen. Res på vägar uthuggna ur djupa bergstunnlar och resa längs orörda fjordar och landskap. Utforska en dold värld som de flesta besökare saknar. Huvudattraktionen för denna halvdagstur är Dynjandi-vattenfallet, känt för sina tumlande fall och vita slöjliknande utseende. Flera fall konvergerar här och streckar ner bergsväggen från en höjd av 100 meter. Gå längs spåren här och se många andra mindre fall. Senare, stanna vid en avlägsen och idyllisk bondgård som heter Gemlufell. Beundra landskapet och se gårdsdjuren. Koppla av på denna lugnande plats och njut av kaffe eller te samt en bit traditionell hjónabandssæla (lycklig äktenskapskaka), en söt behandling gjord av havre och rabarber sylt. . Efter att ha njutit av gården, gå tillbaka till Isafjordur för avlämning tillbaka till hamnen.

Island: Hela ön Självguidad Audioguide

2. Island: Hela ön Självguidad Audioguide

Med Islands kompletta audioguide får du all information som en reseguide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen av var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så ingenting står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala Island reseguide för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om landet, folket och sevärdheterna i alla delar av landet. Den omfattar inte bara Ringvägen och Gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, Öst- och Västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

3. Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

Beundra Västfjordarnas juvel på denna dagstur från Isafjordur till vattenfallet Dynjandi. Stanna i 90 minuter för att uppskatta detta 100 meter långa vattenfall och de fem andra vattenfallen Háifoss, Úðafoss, Göngufoss, Hundafoss och Bæjarfoss som pryder landskapet nedanför det. Klättra ombord på en buss som har gott om benutrymme och koppla av på den natursköna körningen längs kustvägar. Passera genom bergstunnlar och robust isländsk terräng tills du når Dynjandi-vattenfallet. Lär dig mer om denna unika region med hjälp av din guide. Tillbringa 1,5 timmar med att njuta av skönheten i Dynjandi-vattenfallet och dess lägre fall. Ta bilder för att dela med dina vänner på sociala medier innan du återvänder till din mötesplats i Isafjordur.

Från Reykjavík: 3-dagars rundtur i de vilda Västfjordarna

4. Från Reykjavík: 3-dagars rundtur i de vilda Västfjordarna

Njut av en upplevelse för livet på denna 3-dagars guidade tur till de vilda Västfjordarna, med avresa från Reykjavík. Du kommer att se den hisnande skönheten i ett av de mest oförstörda områdena på Island, fyllt med spännande platser att besöka, där naturen regerar! Dag 1 Påbörja ditt Västfjords-äventyr med upphämtning i huvudstaden och en naturskön bilresa till Borgarnes. Längs vägen besöker vi Eiriksstaðir, vikingamuseet, där du kan utforska det torvtaksförsedda hus som en gång var hem åt Eirik den röde och hans son Leif den lycklige. När vi fortsätter får du en hisnande utsikt över kustklipporna vid Breiðafjörður, porten till Västfjordarna. Otaliga fjordar väntar på dig på denna bilresa, med gott om möjligheter att stanna och ta in det magnifika landskapet. En av höjdpunkterna är naturreservatet Vatnsfjörður, med vattenfallet Þingmanná och en fantastisk kanjon. Ett annat stopp är Birkimel Bay med sin sandstrand, där du kan uppleva (valfritt) Krosslaug Swimming Pool - en riktig isländsk pärla. Denna naturliga pool, som drivs av den lokala ungdomsföreningen, erbjuder en chans att koppla av och suga i varmt geotermiskt vatten medan du njuter av de vackra omgivningarna. När du korsar den höga bergskedjan Kleifaheiði kommer du att förvånas över den 5 meter höga stenstatyn som heter Kleifabúi, ett bevis på engagemanget hos de ingenjörer som byggde bergsvägen. Dag 2 Njut av den otroliga utsikten över Westfjord när du utforskar de höga klipporna vid Látrabjarg, en perfekt plats för fågelskådning. Håll utkik efter skeppsvraket Garðar på vägen! Detta är den västligaste punkten på Island, dit tusentals sjöfåglar (inklusive lunnefåglar!) kommer varje sommar. Ta en promenad på Rauðisandurs mångfärgade sand och njut av utsikten över Fossfjörðurs vattenfall och det ikoniska "A-huset". Titta sedan förundrat på Dynjandi, den bröllopstårtformade kaskaden med sin "vattenfallsstege" i sju steg. Avsluta din andra dag med en trevlig utekväll i Ísafjörður, huvudstaden i Västfjordarna. Dag 3 Dagen börjar med ett besök på toppen av Bolafjall (638 m) och en promenad på utsiktsplattformen Skywalk som är byggd över branta klippor. Sedan stannar vi till vid charmiga Ósvör Fishing Village (samling av byggnader med torvtak) och Óshólaviti Lighthouse. Sedan är det dags att börja köra via Seven Fjords Road. Vägen följer kustlinjen och bjuder på oavbruten utsikt över fjordar, berg och glaciärer i alla riktningar. Du kommer att njuta av oförglömliga vyer vart du än tittar när vägen går upp och ner för sju hisnande fjordar. Fjällrävar strövar omkring i området, så håll utkik efter det enda inhemska landlevande däggdjuret på Island här! Om du inte har tur kan du fortfarande träffa dem på Arctic Fox Center och bidra till deras skydd. Vi stannar också till vid Hvitanes, en av de mest lättillgängliga platserna för att se sälar i Västfjordarna, så vi tar en titt på dessa charmiga varelser här. Sista stoppet blir vid Grabroks färgglada vulkaniska kratrar.

Isafjordur: Hop-on, Hop-off pendelbuss

5. Isafjordur: Hop-on, Hop-off pendelbuss

Upptäck det bästa av Ísafjörður i din egen takt. Njut av obegränsad tillgång till vår Hop-on, Hop-off-buss i Ísafjörður i 24 timmar, vilket gör det enkelt att utforska området. Njut av bekväma resor på luftkonditionerade bussar för att besöka alla de viktigaste landmärkena i området i din egen takt. Hoppa på och av så många gånger du vill under 24 timmar utan att betala extra. När du har besökt ett landmärke är det bara att ta nästa buss och njuta av en bekväm resa till nästa plats. Bussen är mycket tillgänglig för äldre och personer med nedsatt rörlighet. Vår stadsbuss är ECO-vänlig och drivs av en euro 6 hybriddieselmotor med låg emission.

Ísafjörður: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ísafjörður: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.