Saker att göra i
Ísafjörður

Ísafjörður

Våra mest rekommenderade saker att göra i Ísafjörður

Isafjordur: Tur till vattenfallet Dynjandi och besök på en isländsk bondgård

1. Isafjordur: Tur till vattenfallet Dynjandi och besök på en isländsk bondgård

Få en smak av Islands avlägsna västra fjordar på en guidad halvdagsutflykt från Isafjordur med transport tur och retur från hamnen. Res på vägar uthuggna ur djupa bergstunnlar och resa längs orörda fjordar och landskap. Utforska en dold värld som de flesta besökare saknar. Huvudattraktionen för denna halvdagstur är Dynjandi-vattenfallet, känt för sina tumlande fall och vita slöjliknande utseende. Flera fall konvergerar här och streckar ner bergsväggen från en höjd av 100 meter. Gå längs spåren här och se många andra mindre fall. Senare, stanna vid en avlägsen och idyllisk bondgård som heter Gemlufell. Beundra landskapet och se gårdsdjuren. Koppla av på denna lugnande plats och njut av kaffe eller te samt en bit traditionell hjónabandssæla (lycklig äktenskapskaka), en söt behandling gjord av havre och rabarber sylt. . Efter att ha njutit av gården, gå tillbaka till Isafjordur för avlämning tillbaka till hamnen.

Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

2. Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

Beundra Västfjordarnas juvel på denna dagstur från Isafjordur till vattenfallet Dynjandi. Stanna i 90 minuter för att uppskatta detta 100 meter långa vattenfall och de fem andra vattenfallen Háifoss, Úðafoss, Göngufoss, Hundafoss och Bæjarfoss som pryder landskapet nedanför det. Klättra ombord på en buss som har gott om benutrymme och koppla av på den natursköna körningen längs kustvägar. Passera genom bergstunnlar och robust isländsk terräng tills du når Dynjandi-vattenfallet. Lär dig mer om denna unika region med hjälp av din guide. Tillbringa 1,5 timmar med att njuta av skönheten i Dynjandi-vattenfallet och dess lägre fall. Ta bilder för att dela med dina vänner på sociala medier innan du återvänder till din mötesplats i Isafjordur.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

3. Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Isafjordur: Hop-on Hop-off bussbiljett

4. Isafjordur: Hop-on Hop-off bussbiljett

Hoppa på bussen var du vill och börja utforska Ísafjörður. Stanna till vid de olika intressanta platserna för att ta bilder och njuta av landskapet. Utforska stadskärnan och beundra trähusen med plåttak. Fortsätt sedan till utsiktsplatsen nära stranden för att njuta av den fantastiska utsikten. Gå förbi kyrkan och fortsätt till utsiktsplatsen nära lavinbarriären. Titta på de höga snötäckta bergen härifrån och åk vidare till nästa stopp. Ta bussen till Tungudalur, en dal i närheten som är känd för sitt vattenfall och sina skogar. Efteråt kör du till nästa stopp. Anländer till Naustahvilft, även känt som trollsätet, som fått sitt namn från en lokal legend. Förundras över utsikten över fjorden och bergen. Kör tillbaka till Ísafjörður och stanna till om du vill.

Isafjordur: Dynjandi vattenfall & Isafjordur stadsrundtur

5. Isafjordur: Dynjandi vattenfall & Isafjordur stadsrundtur

Om du letar efter en naturskön och äventyrlig tur på Island ska du prova turen från Ísafjörður till Dynjandi-vattenfallet. Res från den charmiga fiskebyn Ísafjörður, som ligger i Västfjordarna, till det majestätiska Dynjandi-vattenfallet, ett av de mest imponerande vattenfallen på Island. Först går du ombord på bussen och gör dig redo för avfärd. Turen börjar med en bilresa längs den natursköna kusten i Västfjordarna, där du kan njuta av utsikten över de robusta bergen, de djupa fjordarna och de färgglada byarna. Därefter når du höjdpunkten på turnén är besöket på Dynjandi-vattenfallet, även känt som Fjallfoss. Detta vattenfall består av sju kaskader som liknar en brudslöja, och det har en total höjd på 100 meter och en bredd på 30 meter på toppen. Sedan får du lite tid att gå upp till basen av vattenfallet och känna dess kraft och skönhet. Du kommer också att höra några historier och legender om detta vattenfall från din guide. Turen avslutas med en biltur tillbaka till Ísafjörður och en stadstur. Efter rundturen kan du utforska staden och dess sevärdheter, till exempel sjöfartsmuseet, det gamla sjukhuset och Westfjords Heritage Museum. Du kan också prova några lokala delikatesser, som saltad torsk, torkad fisk och lammsoppa.

Isafjordur: Bolafjall View Platform Bussresa med Wi-Fi

6. Isafjordur: Bolafjall View Platform Bussresa med Wi-Fi

Ge dig ut på ett oförglömligt äventyr till det 636 meter höga berget Bolafjall. Beundra den otroliga utsikten från den ikoniska utsiktsplattformen på en expedition som inkluderar transport från Isafjordur. Gör dig i ordning för resan från Bolungarvík, hela vägen till radarstationen på bergets topp. Koppla av på den speciella höglandsbussen när den tar sig uppför den mycket branta grusvägen. Väl uppe på toppen kan du njuta av den hisnande utsikten. Beundra solnedgången och blicka ut över områdets fantastiska naturskönhet.

eSIM Island: Internet-dataplan 4G/5G

7. eSIM Island: Internet-dataplan 4G/5G

Upptäck Islands överjordiska skönhet och unika kultur utan att missa en takt! Vårt eSIM-kort ser till att du håller kontakten med höghastighetsdata, oavsett om du bevittnar det spektakulära norrskenet, badar i Blå lagunen eller utforskar de dramatiska landskapen vid Gyllene cirkeln. Så här fungerar det: 1. Köp: Välj det datapaket som passar dina resplaner. 2. Skanna och aktivera: Vid köpet får du en QR-kod. Skanna den med din eSIM-kompatibla enhet och du är redo att köra! 3. Håll dig uppkopplad: Njut av oavbruten uppkoppling under hela ditt isländska äventyr. Kompatibilitet: Se till att din enhet stöder eSIM. Se vår kompatibilitetslista på https://esimfox.com/pages/compatible-devices för mer information.

Från Reykjavík: 3-dagars rundtur i de vilda Västfjordarna

8. Från Reykjavík: 3-dagars rundtur i de vilda Västfjordarna

Njut av en upplevelse för livet på denna 3-dagars guidade tur till de vilda Västfjordarna, med avresa från Reykjavík. Du kommer att se den hisnande skönheten i ett av de mest oförstörda områdena på Island, fyllt med spännande platser att besöka, där naturen regerar! Dag 1 Påbörja ditt Västfjords-äventyr med upphämtning i huvudstaden och en naturskön bilresa till Borgarnes. Längs vägen besöker vi Eiriksstaðir, vikingamuseet, där du kan utforska det torvtaksförsedda hus som en gång var hem åt Eirik den röde och hans son Leif den lycklige. När vi fortsätter får du en hisnande utsikt över kustklipporna vid Breiðafjörður, porten till Västfjordarna. Otaliga fjordar väntar på dig på denna bilresa, med gott om möjligheter att stanna och ta in det magnifika landskapet. En av höjdpunkterna är naturreservatet Vatnsfjörður, med vattenfallet Þingmanná och en fantastisk kanjon. Ett annat stopp är Birkimel Bay med sin sandstrand, där du kan uppleva (valfritt) Krosslaug Swimming Pool - en riktig isländsk pärla. Denna naturliga pool, som drivs av den lokala ungdomsföreningen, erbjuder en chans att koppla av och suga i varmt geotermiskt vatten medan du njuter av de vackra omgivningarna. När du korsar den höga bergskedjan Kleifaheiði kommer du att förvånas över den 5 meter höga stenstatyn som heter Kleifabúi, ett bevis på engagemanget hos de ingenjörer som byggde bergsvägen. Dag 2 Njut av den otroliga utsikten över Westfjord när du utforskar de höga klipporna vid Látrabjarg, en perfekt plats för fågelskådning. Håll utkik efter skeppsvraket Garðar på vägen! Detta är den västligaste punkten på Island, dit tusentals sjöfåglar (inklusive lunnefåglar!) kommer varje sommar. Ta en promenad på Rauðisandurs mångfärgade sand och njut av utsikten över Fossfjörðurs vattenfall och det ikoniska "A-huset". Titta sedan förundrat på Dynjandi, den bröllopstårtformade kaskaden med sin "vattenfallsstege" i sju steg. Avsluta din andra dag med en trevlig utekväll i Ísafjörður, huvudstaden i Västfjordarna. Dag 3 Dagen börjar med ett besök på toppen av Bolafjall (638 m) och en promenad på utsiktsplattformen Skywalk som är byggd över branta klippor. Sedan stannar vi till vid charmiga Ósvör Fishing Village (samling av byggnader med torvtak) och Óshólaviti Lighthouse. Sedan är det dags att börja köra via Seven Fjords Road. Vägen följer kustlinjen och bjuder på oavbruten utsikt över fjordar, berg och glaciärer i alla riktningar. Du kommer att njuta av oförglömliga vyer vart du än tittar när vägen går upp och ner för sju hisnande fjordar. Fjällrävar strövar omkring i området, så håll utkik efter det enda inhemska landlevande däggdjuret på Island här! Om du inte har tur kan du fortfarande träffa dem på Arctic Fox Center och bidra till deras skydd. Vi stannar också till vid Hvitanes, en av de mest lättillgängliga platserna för att se sälar i Västfjordarna, så vi tar en titt på dessa charmiga varelser här. Sista stoppet blir vid Grabroks färgglada vulkaniska kratrar.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Ísafjörður

Isafjordur: Tur till vattenfallet Dynjandi och besök på en isländsk bondgård

Isafjordur: Tur till vattenfallet Dynjandi och besök på en isländsk bondgård

Få en smak av Islands avlägsna västra fjordar på en guidad halvdagsutflykt från Isafjordur med transport tur och retur från hamnen. Res på vägar uthuggna ur djupa bergstunnlar och resa längs orörda fjordar och landskap. Utforska en dold värld som de flesta besökare saknar. Huvudattraktionen för denna halvdagstur är Dynjandi-vattenfallet, känt för sina tumlande fall och vita slöjliknande utseende. Flera fall konvergerar här och streckar ner bergsväggen från en höjd av 100 meter. Gå längs spåren här och se många andra mindre fall. Senare, stanna vid en avlägsen och idyllisk bondgård som heter Gemlufell. Beundra landskapet och se gårdsdjuren. Koppla av på denna lugnande plats och njut av kaffe eller te samt en bit traditionell hjónabandssæla (lycklig äktenskapskaka), en söt behandling gjord av havre och rabarber sylt. . Efter att ha njutit av gården, gå tillbaka till Isafjordur för avlämning tillbaka till hamnen.

Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

Från Isafjordur: Dynjandi vattenfall guidad dagsutflykt med buss

Beundra Västfjordarnas juvel på denna dagstur från Isafjordur till vattenfallet Dynjandi. Stanna i 90 minuter för att uppskatta detta 100 meter långa vattenfall och de fem andra vattenfallen Háifoss, Úðafoss, Göngufoss, Hundafoss och Bæjarfoss som pryder landskapet nedanför det. Klättra ombord på en buss som har gott om benutrymme och koppla av på den natursköna körningen längs kustvägar. Passera genom bergstunnlar och robust isländsk terräng tills du når Dynjandi-vattenfallet. Lär dig mer om denna unika region med hjälp av din guide. Tillbringa 1,5 timmar med att njuta av skönheten i Dynjandi-vattenfallet och dess lägre fall. Ta bilder för att dela med dina vänner på sociala medier innan du återvänder till din mötesplats i Isafjordur.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Isafjordur: Hop-on Hop-off bussbiljett

Isafjordur: Hop-on Hop-off bussbiljett

Hoppa på bussen var du vill och börja utforska Ísafjörður. Stanna till vid de olika intressanta platserna för att ta bilder och njuta av landskapet. Utforska stadskärnan och beundra trähusen med plåttak. Fortsätt sedan till utsiktsplatsen nära stranden för att njuta av den fantastiska utsikten. Gå förbi kyrkan och fortsätt till utsiktsplatsen nära lavinbarriären. Titta på de höga snötäckta bergen härifrån och åk vidare till nästa stopp. Ta bussen till Tungudalur, en dal i närheten som är känd för sitt vattenfall och sina skogar. Efteråt kör du till nästa stopp. Anländer till Naustahvilft, även känt som trollsätet, som fått sitt namn från en lokal legend. Förundras över utsikten över fjorden och bergen. Kör tillbaka till Ísafjörður och stanna till om du vill.

Isafjordur: Dynjandi vattenfall & Isafjordur stadsrundtur

Isafjordur: Dynjandi vattenfall & Isafjordur stadsrundtur

Om du letar efter en naturskön och äventyrlig tur på Island ska du prova turen från Ísafjörður till Dynjandi-vattenfallet. Res från den charmiga fiskebyn Ísafjörður, som ligger i Västfjordarna, till det majestätiska Dynjandi-vattenfallet, ett av de mest imponerande vattenfallen på Island. Först går du ombord på bussen och gör dig redo för avfärd. Turen börjar med en bilresa längs den natursköna kusten i Västfjordarna, där du kan njuta av utsikten över de robusta bergen, de djupa fjordarna och de färgglada byarna. Därefter når du höjdpunkten på turnén är besöket på Dynjandi-vattenfallet, även känt som Fjallfoss. Detta vattenfall består av sju kaskader som liknar en brudslöja, och det har en total höjd på 100 meter och en bredd på 30 meter på toppen. Sedan får du lite tid att gå upp till basen av vattenfallet och känna dess kraft och skönhet. Du kommer också att höra några historier och legender om detta vattenfall från din guide. Turen avslutas med en biltur tillbaka till Ísafjörður och en stadstur. Efter rundturen kan du utforska staden och dess sevärdheter, till exempel sjöfartsmuseet, det gamla sjukhuset och Westfjords Heritage Museum. Du kan också prova några lokala delikatesser, som saltad torsk, torkad fisk och lammsoppa.

Isafjordur: Bolafjall View Platform Bussresa med Wi-Fi

Isafjordur: Bolafjall View Platform Bussresa med Wi-Fi

Ge dig ut på ett oförglömligt äventyr till det 636 meter höga berget Bolafjall. Beundra den otroliga utsikten från den ikoniska utsiktsplattformen på en expedition som inkluderar transport från Isafjordur. Gör dig i ordning för resan från Bolungarvík, hela vägen till radarstationen på bergets topp. Koppla av på den speciella höglandsbussen när den tar sig uppför den mycket branta grusvägen. Väl uppe på toppen kan du njuta av den hisnande utsikten. Beundra solnedgången och blicka ut över områdets fantastiska naturskönhet.

eSIM Island: Internet-dataplan 4G/5G

eSIM Island: Internet-dataplan 4G/5G

Upptäck Islands överjordiska skönhet och unika kultur utan att missa en takt! Vårt eSIM-kort ser till att du håller kontakten med höghastighetsdata, oavsett om du bevittnar det spektakulära norrskenet, badar i Blå lagunen eller utforskar de dramatiska landskapen vid Gyllene cirkeln. Så här fungerar det: 1. Köp: Välj det datapaket som passar dina resplaner. 2. Skanna och aktivera: Vid köpet får du en QR-kod. Skanna den med din eSIM-kompatibla enhet och du är redo att köra! 3. Håll dig uppkopplad: Njut av oavbruten uppkoppling under hela ditt isländska äventyr. Kompatibilitet: Se till att din enhet stöder eSIM. Se vår kompatibilitetslista på https://esimfox.com/pages/compatible-devices för mer information.

Från Reykjavík: 3-dagars rundtur i de vilda Västfjordarna

Från Reykjavík: 3-dagars rundtur i de vilda Västfjordarna

Njut av en upplevelse för livet på denna 3-dagars guidade tur till de vilda Västfjordarna, med avresa från Reykjavík. Du kommer att se den hisnande skönheten i ett av de mest oförstörda områdena på Island, fyllt med spännande platser att besöka, där naturen regerar! Dag 1 Påbörja ditt Västfjords-äventyr med upphämtning i huvudstaden och en naturskön bilresa till Borgarnes. Längs vägen besöker vi Eiriksstaðir, vikingamuseet, där du kan utforska det torvtaksförsedda hus som en gång var hem åt Eirik den röde och hans son Leif den lycklige. När vi fortsätter får du en hisnande utsikt över kustklipporna vid Breiðafjörður, porten till Västfjordarna. Otaliga fjordar väntar på dig på denna bilresa, med gott om möjligheter att stanna och ta in det magnifika landskapet. En av höjdpunkterna är naturreservatet Vatnsfjörður, med vattenfallet Þingmanná och en fantastisk kanjon. Ett annat stopp är Birkimel Bay med sin sandstrand, där du kan uppleva (valfritt) Krosslaug Swimming Pool - en riktig isländsk pärla. Denna naturliga pool, som drivs av den lokala ungdomsföreningen, erbjuder en chans att koppla av och suga i varmt geotermiskt vatten medan du njuter av de vackra omgivningarna. När du korsar den höga bergskedjan Kleifaheiði kommer du att förvånas över den 5 meter höga stenstatyn som heter Kleifabúi, ett bevis på engagemanget hos de ingenjörer som byggde bergsvägen. Dag 2 Njut av den otroliga utsikten över Westfjord när du utforskar de höga klipporna vid Látrabjarg, en perfekt plats för fågelskådning. Håll utkik efter skeppsvraket Garðar på vägen! Detta är den västligaste punkten på Island, dit tusentals sjöfåglar (inklusive lunnefåglar!) kommer varje sommar. Ta en promenad på Rauðisandurs mångfärgade sand och njut av utsikten över Fossfjörðurs vattenfall och det ikoniska "A-huset". Titta sedan förundrat på Dynjandi, den bröllopstårtformade kaskaden med sin "vattenfallsstege" i sju steg. Avsluta din andra dag med en trevlig utekväll i Ísafjörður, huvudstaden i Västfjordarna. Dag 3 Dagen börjar med ett besök på toppen av Bolafjall (638 m) och en promenad på utsiktsplattformen Skywalk som är byggd över branta klippor. Sedan stannar vi till vid charmiga Ósvör Fishing Village (samling av byggnader med torvtak) och Óshólaviti Lighthouse. Sedan är det dags att börja köra via Seven Fjords Road. Vägen följer kustlinjen och bjuder på oavbruten utsikt över fjordar, berg och glaciärer i alla riktningar. Du kommer att njuta av oförglömliga vyer vart du än tittar när vägen går upp och ner för sju hisnande fjordar. Fjällrävar strövar omkring i området, så håll utkik efter det enda inhemska landlevande däggdjuret på Island här! Om du inte har tur kan du fortfarande träffa dem på Arctic Fox Center och bidra till deras skydd. Vi stannar också till vid Hvitanes, en av de mest lättillgängliga platserna för att se sälar i Västfjordarna, så vi tar en titt på dessa charmiga varelser här. Sista stoppet blir vid Grabroks färgglada vulkaniska kratrar.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Ísafjörður

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Ísafjörður?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Ísafjörður:

Sevärdheterna i Ísafjörður du inte bör missa

Vilka är de bästa friluftsaktiviteterna att göra i Ísafjörður?

De bästa friluftsaktiviteterna att göra i Ísafjörður:

Se alla friluftsaktiviteter i Ísafjörður på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Ísafjörður

Att göra i Ísafjörður

Städer i Island

Ísafjörður: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ísafjörður: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Ísafjörður

Samlat omdöme

4.8
(4 recensioner)